XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

läggningsvätska

Hur man gör hår läggningsvätska

Om du är på en stram budget, spendera pengar på hårprodukter som läggningsvätska kan inte vara inom din budget. Oavsett om du skapar en våt uppsättning, locktång in eller gå för en vågig, naturligt utseende, hjälper en inställning lotion för att hålla din frisyr på plats. Du kan göra din egen inställning lotion ganska billigt med hjälp av objekt som du kanske redan har i ditt skafferi.

Steg 1

Hur man gör hår läggningsvätska

Häll en kopp varmt vatten i en stor mätglaset. Peel öppna ett paket med unflavored gelatin och tillsätt 1 tesked till det varma vattnet.

Steg 2

Hur man gör hår läggningsvätska

Röra om varmt vatten och unflavored gelatin för att kombinera, med hjälp av en metall visp. Häll gelatinbaserade inställning lotion i en 12-ounce sprutflaska.

steg 3

Hur man gör hår läggningsvätska

Tillsätt några droppar av din favorit eterisk olja till inställningen lotion. Fäst locket på klämflaskan och ge det en skaka, spridning doften hela inställningen lotion.

steg 4

Hur man gör hår läggningsvätska

Pressa en kvarts storlek mängd läggningsvätska i handflatan. Massera inställningen lotion i fuktigt hår före styling.

varningar

 • Lägg inte till mer än en tesked unflavored gelatin till en kopp varmt vatten. Detta kommer att bilda en tjock gelatin som inte kommer att sprida sig jämnt genom håret.

tips

 • Förvara hemlagad inställningen lotion i kylskåp mellan användningsområden.

Saker du behöver

 • Varmvatten
 • Mätglaset
 • unflavored gelatin
 • metall visp
 • 12-ounce klämflaska
 • Eterisk olja

Har Beer göra håret friskare?

Hur Öl Fungerar på håret

Om man tittar på hälso- och skönhetstidningar, hittar du många tillsatser för tvätt och konditionering håret. En välkänd ingrediens är öl. Det verkar som om protein i malt och humle i öl coat, reparera och fylla på håret gör det mjukt och glansigt. Det finns för- och nackdelar om huruvida öl verkligen gör håret friskt, men många back to-natur entusiaster är överens om att det fungerar för konditionering och påfyllning håret.

Öl som en Conditioner

Det finns ett antal recept för öl som används som ett balsam. En som fungerar bra är som följer: Blanda en tesked av jojobaolja och en kopp varm öl. Tvätta håret som vanligt och skölj väl. Häll blandningen av öl och jojobaolja in i håret. Massage det igenom. Låt det stå några minuter och skölj sedan med varmt vatten. Ölet tillför kroppen och jojobaolja ger glans.

Öl som en läggningsvätska

Öl sprutas in i håret innan styling kommer att fungera som en inställning gel skapar en beläggning på håret axlar. Spraya den in i håret efter schamponering, men före torkning. Ställ hår som vanligt. Ölet kommer att ge håret vitalitet och hålla.

Öl som ett schampo

Hemlagad öl schampo är lätt att göra. Börja med ett milt schampo. Häll en kopp det i en plastklämflaska. Värm en och en halv koppar öl i en kruka. Koka upp och värm tills ölet minskar till en fjärdedel kopp. Kyla öl och lägga till den i schampo. Skaka för att blanda det. Använd en liten mängd för att tvätta håret och skölj väl. Ölet kommer att ge håret glans och studsa. Lagra schampot i kylskåp.

Friskt hår tips

Öl kommer att fylla på hår och ge den vitalitet, men en hälsosam kost är viktigt att friskt hår. Drick mycket vatten för att hålla håret silkeslent. Äta protein för att stärka håret och stoppa delning. Inkludera järn för att transportera syre till håret och zink för att bygga hår protein. Koppar kommer att optimera hårfärg, och vitamin A kommer att hålla hårbotten frisk, medan vitamin B och C kommer att hjälpa hårväxt och färg.

Tips för matlagning med torkade grönsaker

Enligt USA Försörjningsberedskaps, förbättrade mat uttorkning metoder gör det möjligt att ha torkade grönsaker innehåller bara 2-3 procent fukt. Detta ger dem en krispig textur och gör dem extremt låg vikt. Volymen för vissa torkade grönsaker reduceras upp till tre och en halv gånger, så att de verkligen spara utrymme. Det finns inget avfall med torkad grönsaker; endast ätbara delar av grönsaker är beredda och uttorkad. Mycket enkla tillagningsmetoder kommer att återställa volym och textur torkade grönsaker. Även om de kan verka skrumpna i paketet, grönsaksstyckena återgår till sin ursprungliga form efter att de har rehydreras.

Rehydrera med vatten

Det enda som krävs för att återställa torkade grönsaker är vatten. Rehydrera dem, helt enkelt blöta dem i kallt vatten i flera timmar eller över natten. Om du använder det kalla vattnet metoden bör grönsakerna placeras i kylskåpet medan de dra av livsmedelssäkerhetsskäl. En snabbare metod för rehydratisering grönsakerna är att hälla kokande vatten över dem och låta dem dra i en till två timmar. Blötläggningsvätska innehåller näringsämnen och smak, så spara den för att använda i matlagningen.

Inte alla grönsaker kommer att ha lämplig konsistens eller smak helt enkelt från att blötlägga dem. För topp smak, sjud den rehydratiserade grönsaksstyckena och lägg smör, salt och peppar.

Reydrate med Bouillon eller Juice

Lägg till en explosion av smak som du rehydrera grönsaker med buljong eller grönsaksjuice i stället för vatten. RecipeSecrets.net rekommenderar att man använder dessa vätskor precis som du skulle använda vatten, antingen kall eller varm. Om det är nödvändigt för att suga grönsakerna i mer än två timmar, flytta dem till kylskåpet.

direkt användning

Harmony House Foods föreslår att man använder torkade grönsaker direkt ur förpackningen i soppor, grytor, eller grytor. Att anpassa en vanlig recept att använda torkade grönsaker direkt från förpackningen, mäta den mängd vätska som krävs för att fullständigt rekonstituera grönsakerna, och lägg till att vätska med de torkade grönsaksstyckena i tillägg till någon annan vätska i receptet.

Majs

Även om det kräver mer blöt tid än vissa andra grönsaker, rehydrerade majs återgår till en nära-färskt tillstånd både i smak och utseende. För välsmakande sockermajs från uttorkad, koka 4 dl vatten och tillsätt en kopp uttorkad sockermajs; gör det möjligt att dra i ca 20 minuter. Sjud majs för 30 till 60 minuter, eller tills det blir anbud. Lägg kryddor i smaken.

Potatisar

Torkad potatis är allmänt tillgängliga som flingor, för att göra potatismos. Flingor är också praktiskt att tjockna soppa eller gryta. Dehydratiserade skivad potatis och hash bruna strimlor kan användas i soppa eller gryta, eller rehydrera dem och baka dem som Uddig potatis. Att steka torkad potatis, föreslår RecipeSecrets.net blötläggning potatisskivor eller strimlor i kokande vatten tills de rehydreras. Rinna av väl, och stek potatisbitarna som om de var färska.

pulver

Gör dina egna vegetabiliska pulver genom att mala torkade grönsaksbitar i en matkvarn eller mixer. Använd vegetabiliska pulver som aromämnen, eller lägga till dem som förtjockningsmedel för soppa och gryta. Skapa din egen instant soppa mix ur vegetabiliska pulver. RecipeSecrets.net beskriver torkad omedelbar soppa mix görs genom att kombinera 1 msk. vegetabiliskt pulver med 1/4 kopp mjölkpulver. Lägg 3/4 kopp kokande vatten och rör om. Förtjocka denna soppmix genom tillsats av potatisflingor som önskas.

Tomatpulver kan rekonstitueras till olika texturer för olika ändamål. Gör det mycket tjock för att använda som tomatpuré, tillsätt mer vatten för att göra tomatsås, eller ännu mer vatten för tomatjuice konsistens. Blanda torkade örter i tomatpulver för att göra pizza eller spagetti sås pulver.

Tunt hår, vilket ofta är svårt att stil kan vara resultatet av många saker. Vissa människor har naturligt tunn och platt hår, medan andra upplever håravfall på grund av ålder eller sjukdom. Kvinnor stöter ofta håravfall efter förlossningen på grund av alla de hormonella förändringar i kroppen. Oavsett orsaken till att uppleva tunt och livlöst hår, är det möjligt att naturligt öka håret kropp och volym.

Steg 1

Massera håret med eteriska aromatiska oljor från en homeopatisk eller hälso-butik. I en studie utförd av Aberdeen Royal Infirmary i Skottland, patienter som mass oljor såsom rosmarin, lavendel, cederträ och timjan oljor blandas med Grapeseed oljor upplevt en ökning av hårväxt och volym efter sju månader.

Steg 2

Ät en kost rik på protein. Hår är gjord av protein, och en kost som innehåller en hel del mejeriprodukter, fågel, bönor och bladgrönsaker kommer att möjliggöra maximal hårväxt och kropp.

steg 3

Del din vått hår på den motsatta sidan som du normalt gör. När håret har delvis lufttorkas vända tillbaka till sin ordinarie del. Dina rötter kommer att ha mer lyft och volym.

steg 4

Använd en hår läggningsvätska för att lägga till kroppen. Blanda 2 oz. citronsaft med fem droppar rosmarin eterisk olja och kamma blandningen i håret innan du med hår rullar.

steg 5

Använd hår rullar och lämna dem i håret i 30 minuter. Ta bort rullarna försiktigt att upprätthålla studsa och kropp.

steg 6

Föna håret medan huvudet är upp och ned. När du lyfter huvudet tillbaka upp, kommer håret har torkat med extra kropp.

steg 7

Få en frisyr som ger mer kropp och volym. Bangs kan dölja gallring runt hårfästet, och få ditt hår klippa i lager kommer att lägga tjocklek.

varningar

 • Lek inte med håret efter styling, vilket kan få den att gå halta.

tips

 • Undvik att använda en massa onödiga hårprodukter. Dessa kan väga ner håret med överskott uppbyggnad.

Saker du behöver

 • aromatiska oljor
 • Citron juice
 • hår rullar
 • Hårtork
Herb Sage för hår

Salvia, botaniskt kallas Salvia officin och används medicinskt och kosmetiskt i tusentals år, har fått sitt namn från det latinska ordet salvere, betyder att spara. Förutom att bända salvia för dess helande, stärkande och reningsförmåga, många naturläkare rekommenderar salvia att stärka försköna - och även återställa - hår. Sage innehåller tujon, som i stora doser är potentiellt giftiga. Innan du använder salvia eller salvia eterisk olja, kontakta din läkare. Holistic Herbalist varnar att om du är gravid eller ammar, eller har epilepsi, bör du inte använda salvia alls.

Sage att stimulera hårväxt

Sage har använts sedan urminnes tider som ett botemedel för att vända skallighet. Stopp nu Håravfall konstaterar att Pedanius Dioskorides, en läkare i det antika Grekland och författare till den klassiska texten "De Materia Medica", rådde färsk salvia, lokalt appliceras på hårbotten, som ett botemedel mot skallighet. Sjuttonde-talet engelsk läkare Nicolas Culpepper ingår salvia i "The Book of Naturläkemedel för forntida Ills" som ett botemedel för att förhindra håravfall. Några kliniska bevis stöder tron ​​på salvia hår-återställande egenskaper. I en studie som publicerades i mars 2006 frågan om "Journal of alternativ och komplementär medicin," Forskarna drog slutsatsen att beta-sitosterol, en 5-alfa reduktas förening som finns i salvia, förbättrad manligt håravfall symptom hos frivilliga i åldern 23 till 60. University of Maryland Medical Center råder blanda tre eller fyra droppar vardera av salvia, rosmarin och pepparmint eteriska oljor med 1 msk. olivolja och massera blandningen i hårbotten två gånger om dagen.

Sage Herbal Shampoo

Du kan göra en mild men effektiv schampo som har en infusion av salvia. Om du vill använda receptet som tillhandahålls av örter 2000, tillsätt 1 rågad tsk. torkad salvia till 1/4 kopp kokande vatten. Låt blandningen branta för en halvtimme, låt svalna, häll genom en sil och kombinera med 1/4 kopp baby schampo. Sage har antibakteriella, svampdödande och sammandragande egenskaper, gör det möjligt att rengöra håret och hjälper till att förhindra hårbotten infektioner.

Fördjupning Skölj och färg Intensifier för mörkt hår

Sage gör en bra färg intensifiera sköljningen för brunetter. Örter 2000 rekommenderar att man använder det som en sista sköljningen efter schamponering. Dweckdata.com instämmer, som anger att en infusion av färska salviablad kan täcka grått hår, fördjupa färgen brun eller svart hår och ger det glans.

LÄGGNINGSVÄTSKA

Ställa lotion används för att ge håret mer struktur och kontroll. Dweckdata.com erbjuder ett recept för en inställning lotion med salvia. Helt enkelt skära upp en handfull salviablad, kombinera med en lika stor mängd rosmarin och placera örter i 16 oz. kallt vatten. Långsamt upp blandningen till en koka, lock och låt sjuda i tre minuter. Ta bort från värmen och låt dra i tre timmar. Detta recept skapar tillräckligt blandning för engångsbruk. Massera in i håret innan styling.

Hur Cook Garbanzos i riskokaren

Garbanzo bönor - eller kikärter - är den vanligaste konsumerade baljväxt i världen. Garbanzos är en bra källa till vitaminer B6, C och zink. De är hög i komplexa kolhydrater och fiber, och är en utmärkt källa till protein. Kikärter är en stapelvara i vegetarisk kost och ofta äts i form i hummus, falafel eller curry. De är tillgängliga året runt både torkade och konserverade. Många hem kockar som oroar kemikalier i konserver föredrar att använda torkat. En riskokaren är ett sätt att förbereda torkade garbanzos ansträngning.

Steg 1

Lägg ut de torra garbanzo bönor på en disktrasa, och plocka ut eventuellt skräp, stenar eller skadade bönor.

Steg 2

Placera bönor i ett durkslag och skölj dem noga under kallt, rinnande vatten.

steg 3

Blötlägg bönorna i en kastrull med vatten under minst 4 timmar för att minska tillagningstiden och göra dem lättare att smälta. Skumma av alla skinn som flyter upp till ytan, dränera blötläggningsvätska och skölj bönorna.

steg 4

Häll dina garbanzo bönor i riskokaren skål och tillsätt vatten tills det täcker dem med minst 3 inches. För extra smak, använd grönsaksbuljong att koka bönor i stället för vatten.

steg 5

Stäng locket på riskokaren, välja en vanlig cykel, och ställa in timern för en och en halv timme. Under den sista halvtimmen, ta bort locket och säsongen bönor med salt.

steg 6

Testa kikärter för doneness genom att peta en eller två med en gaffel. De bör vara anbud och det mesta av vattnet bör absorberas.

steg 7

Töm bönorna i durkslag.

tips

 • Om du lagar mat bönorna för en gryta som en chili eller cassoulet, ta bort dem när de är al dente för att möjliggöra ytterligare matlagning.
 • Många element påverka tiden av torkade baljväxter innefattande ålder av bönorna, vare hårt eller mjukt vatten används, och mineralsammansättning av jorden i vilken de odlades matlagning. På högre höjder, bönor ta lite längre tid att laga mat.

Saker du behöver

 • disktrasa
 • Durkslag
 • Vatten eller grönsaksbuljong
 • Salt
Näringsvärde torkade grönsaker

Dehydratiserade grönsaker, med sina hårdare konsistens och skrumpna former, inte kan vara ditt första vegetabiliska val, men torkning grönsaker är en säker, låg fetthalt och långvarig metod för att bevara dem. En av de största fördelarna är att näringsinnehållet i torkade grönsaker lämnas relativt oförändrad, så att du kan använda dem för att möta ditt dagliga grönsaksintag av två till tre koppar grönsaker per dag, som fastställts av US Department of Agriculture.

kaloriinnehåll

Dehydratiserade grönsaker behålla 100 procent av innehållet av färska grönsaker kalori medan endast tar upp halva utrymmet. Aktuell uttorkning teknik kan ta bort nästan alla av fukthalten i grönsaker, vilket innebär att endast två procent till 3 procent i den färdiga produkten. Avlägsnandet av fukt ökar också hållbarheten hos grönsakerna.

Värme och Näringsämnen

Dehydratiseringsprocessen exponerar grönsakerna till en del värme. Även om temperaturerna hålls ganska låg, några värmekänsliga vitaminer, huvudsakligen C-vitamin, går förlorade. Vitamin A är ganska väl bevarad trots värmeexponering, så länge som temperaturen hålls kontrollerad. Konventionella tillagningsprocesser, men kommer också orsaka en förlust eller förstörelse i dessa två vitaminer. Vattenlösliga vitaminer, såsom B-vitaminer, kan gå förlorade under rehydrering av torkade grönsaker, men de kan bevaras om du använder blötläggningsvätska under tillagningen.

Kostfiber Innehåll

Uttorkning behåller hela kost innehållet i grönsaker fiber, se till att de förblir en fiberrik mat val. Kostfiber ger bulk till din kost och kan bidra till att minska effekterna av förstoppning. Grönsaker är naturligt rik på fibrer, både lösliga och olösliga; den förstnämnda bidrar till att skapa mjuk bulk, medan den senare hjälper till att påskynda passagen av avfall genom tarmarna.

Konsistens och konsumtion

För att kunna använda torkade grönsaker, måste du återskapa dem, som vanligtvis kräver blötläggning i vatten. Men du kan lägga till torkade grönsaker direkt i hög flytande livsmedel, såsom soppor, grytor och såser. Rekonstituerade grönsaker har ofta en mjukare konsistens än färska grönsaker, så att de är mer allmänt ätas som en del av en färdig maträtt, snarare än på egen hand. Vissa asiatiska rätter, dock utnyttja den ovanliga struktur av torkade grönsaker för att ge textural kontrast.

Ett hår silke wrap fungerar som en konditionering och styling teknik som gör det möjligt för mjuk och silkeslen hår. Medan silke wraps kan användas av vem som helst, de är mer vanligt förekommande att ta hand om African American hår. Många frisörer erbjuder siden wrap tjänster, dock kan detta vara en kostsam tjänst. Du kan dock enkelt utföra en siden sjal hemma. Hela processen tar mellan 30 och 60 minuter.

Instruktioner

1 Tvätta håret med en uträtning eller utjämning schampo och balsam.

2 Torrt hår helt, att ta hand blåsa torra rötter rakt.

3 Sätt ditt hår i stora rullar. Hot rullar fungerar bäst eftersom de kommer att ställa in curl. Om du använder standardrullar, rikta hårtork värme på dem för att ställa in curl.

4 Ta bort rullarna.

5 Applicera en leave-in balsam eller läggningsvätska till håret. Du kan även använda någon annan hår fuktighetskräm som du vill. I de flesta fall behövs endast en liten mängd. Om du lägger för mycket, kan det i onödan tynga håret.

6 Täck håret i plastfolie. Håret ska vara slät när du placerar plastfolie över den.

7 Sitta under en hårtork i ca 20 minuter.

8 Ta plastfolie av att avslöja din slät och glänsande hår.

Tips

 • Om du vill kan du strykjärn håret innan du sätter plastfolie på det.
 • Inte kvar under tork värme längre än 20 till 30 minuter. Annars kan du bränna håret.
Steg för Straw Set metoden Curling

Halm set lockar är en tät version av korkskruvslockar, populär i mitten av 20-talet. Halmen som metod för curling hår används för naturligt lockigt hår, såsom African American hår, liksom rakt eller avslappnad hår. Sugrör och hårnålar är i huvudsak allt som behövs för att skapa denna lockigt, mångsidig frisyr. Diametern hos sugröret bestämmer diametern på den curl.

Förberedelse

Det första steget i halmen som metod är tvätt och konditionering håret enligt din vanliga rutin. Naturligt lockigt hår är ofta torrt och poröst på grund av lyft nagelbanden. Använd ett balsam avsedd för just din hårtyp för bästa resultat. Förhindra brott av naturligt lockigt hår med hjälp av en bred tandad kam för detangling. Montera halm set curl leveranser: en råtta-tailed kam, hårspännen, sugrör, läggningsvätska och hårnålar. End papper - den typ som används med hår perman - kan användas om de finns tillgängliga. Sax behövs också om du planerar att skära strån.

halm Set

En halm uppsättning kan du få kontroll över naturligt burrigt hår, men det är också en populär stil för personer med rakt hår som vill ha massor av lockar. Kort hår kan ställas in med sugrör i horisontella eller vertikala rader. Medellånga eller långt hår bör sättas i vertikala rader. För korta, horisontella rader, skär strån till önskad längd. För kort hår in i vertikala rader, skär strån till längden på håret. Medellång eller lång hår använder fullängds sugrör i vertikala mönster.

curling hår

För att göra ett sugrör set, avsnitt av hår, med hjälp av svansen på råttan-tailed kam till del håret. Clips hålla avsnitt ur vägen så att en sektion i taget är inställd. Läggningsvätska appliceras på hårstrån innan varje sträng är vriden runt ett sugrör. End papper används för att hålla ändarna från avvikande. Fästa den rullade håret att halmen med hårnålar införda i halmen vid toppen och botten. Mindre sektioner skapa snävare rankor; större sektioner skapar lösare lockar.

Stil

Efter håret är helt torrt, ta bort hårnålar och försiktigt vrida varje halm och tillbaka för att lossa den från curl utan att störa curl. Lämna håret som det är, eller gnida en liten mängd olja eller balsam i handflatorna och kör fingrarna genom håret för en lös-curl frisyr.

Hur man byter Hydraulvätska på en utombordare Trim / Tilt Pump


När utombordsmotor hydrauliska trim och tilt pump är låg på vätska, kommer hydraulmotorn stöna och misslyckas, eller komma nära misslyckas, att göra sitt jobb. Det självklara svaret på detta dilemma är att lägga till hydraulvätska till systemet. Om du har dränerat hydraulsystemet för underhåll, men du måste byta ut hydraulvätska du har tagit bort med färsk vätska så att systemet kommer att fungera. Se till att du lägger tillräckligt med vätska kräver bara att du lägger vätska till rätt ställe.

Instruktioner

1 Öppna påfyllningspipen på hydraultanken. Tillsätt vätska till den hydrauliska reservoaren tills det är även med botten av påfyllningspipen.

2 Använd trim för att flytta motorn i uppfällt läge, då i nedfällt läge flera gånger för att "rapa" hydraulsystemet.

3 Lyft motorn i "upp" -läge. Tillsätt vätska till den hydrauliska reservoaren tills det är även med botten av påfyllningspipen.

4 Använd trim för att flytta motorn i uppfällt läge, då i nedfällt läge flera gånger för att "rapa" hydraulsystemet. Upprepa tills vätskenivån kvarstår även med botten av fyllmedlet på hydraultanken.

5 Skruva på locket på den hydrauliska reservoaren. Sänk motorn till "ned" -läget med trim kontroll.

Tips

 • Använd en tratt så att du inte hälla hydraulvätska utanför den hydrauliska reservoaren.