XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

l-karnitin biverkningar

L karnitin biverkningar & amp; fördelar

L-karnitin, som ofta kallas helt enkelt som karnitin, är en aminosyra. University of Maryland Medical Center förklarar att det kan hjälpa din kropp omvandla fett till energi genom en process som kallas fett oxidation. Karnitin effekter, dock inte begränsade till just denna process som karnitin kan också ha möjlighet att vända sig till olika medicinska tillstånd på grund av sin förmåga att minska oxidativ stress. Lika effektivt som karnitin kan vara, kan du också uppleva biverkningar när du använder den.

Viktminskning

Enligt University of Maryland Medical Center, är karnitin vanligen används för viktminskning. Centret förklarar att karnitin kan uppmuntra viktminskning genom att öka muskelmassan. Ökad muskelmassa resulterar i en ökning av din ämnesomsättning, vilket innebär att du kommer att bränna mer kalorier under dagen. Dessutom, University of Maryland Medical Center säger att karnitin kan minska fettmassan. Institutionen konstaterar emellertid inte övertygande att forskning främjar denna förmån.

Minskning av metabolisk stress

Även motion har ett antal fördelar för din allmänna hälsa, resulterar det också i metabolisk stress, som kan producera effekter såsom ammoniak uppbyggnad. Dock verkar en del forskning att karnitin kan ha möjlighet att lindra effekterna av metabolisk stress. En studie som publicerades i december 2008 frågan om "International Journal of Sport kost och motion Metabolism" fann att tillskott av 2 g karnitin varje dag resulterade i en minskning av ammoniak ackumulering. Forskarna noterade att regelbunden karnitin kan ha möjlighet att minska den metaboliska stress i samband med träning.

gastrointestinala besvär

Enligt Linus Pauling Institute vid Oregon State University, är risken för karnitin biverkningar generellt låg. Karnitin kan dock leda till gastrointestinala besvär, inklusive kramper och illamående.

Kroppsodör

Enligt Linus Pauling Institute, är en annan potentiell biverkan av karnitin en fiskliknande kroppslukt. Institutet konstaterar att ta doser av mer än 3000 mg per dag kan ge denna effekt. Enligt University of Maryland Medical Center, är användning av detta belopp som rekommenderas i vissa fall för hjärtsjukdom, perifer kärlsjukdom, kronisk trötthet och manlig infertilitet.

L-karnitin biverkningar

L-karnitin tas som en body building tillägg och som ett medel för behandling av karnitin brist, enligt University of Maryland Medical Center. Medan L-karnitin produceras naturligt i friska organ, det finns ett antal sjukdomar som kan orsaka brist. Kosttillskott kan förbättra hälsan under vissa omständigheter, men de bär också en risk för biverkningar.

Illamående och kräkningar

Linus Pauling Institute konstaterar att vanliga biverkningar av att ta L-karnitin kosttillskott är illamående och kräkningar. Dessa symtom är inte anses vara allvarliga biverkningar. För de flesta människor, kommer illamående och kräkningar är relativt mild.

Diarré

Kosttillskott kan orsaka diarré, rapporterar University of Maryland Medical Center. Denna biverkan är särskilt ses hos individer som tar mer än 5 g L-karnitin per dag. University of Maryland Medical Center rapporterar att detta är i allmänhet en mild och passerar symptom. Minska doseringsnivåer kan minska förekomsten av diarré som en bieffekt.

Hudutslag

Även om det inte knuten till någon specifik allergisk reaktion, har L-karnitin kopplats till hudutslag enligt University of Maryland Medical Center. Detta anses vara en sällsynt biverkan, och kan vara mer sannolikt att uppstå hos användare som tar höga doser.

Fiskliknande kroppen lukt

För personer som gör en hög dos tillskott Naturligtvis kan L-karnitin ändra sin personliga kroppslukt. Linus Pauling Institute konstaterar att kosttillskott som levererar mer än 3000 mg per dag i samband med en fiskliknande kroppslukt. Denna biverkan anses vara en sällsynt biverkan av University of Maryland Medical Center, och lukten försvinner när doserna minskas.

Agitation och kramper

Beroende på ålder och sjukdomshistoria av de enskilda att ta kosttillskott, har L-karnitin varit kopplade till agitation och beslag. Linus Pauling Institute konstaterar att vissa patienter med Alzheimers sjukdom som tar kosttillskott har rapporterats bli mer upprörd, men detta anses vara en sällsynt biverkan av L-karnitin. För personer med en historia av krampsjukdomar, kan tillägget orsaka en ökning av frekvensen och svårighetsgraden av kramper upplevt.

Biverkningar av alfaliponsyra och acetyl-L-karnitin

Alfaliponsyra eller ALA, är en naturligt förekommande antioxidant som skapas av kroppen och kan också hittas som ett näringstillskott för dess potentiella fördelar beträffande diabetes, leversjukdom och hjärnfunktion. Acetyl-L-karnitin, också kallad L-karnitin eller ALCAR, är ett näringsämne som hjälper kroppen att omvandla fett till energi och används för att behandla vissa hjärtsjukdomar, perifer kärlsjukdom, diabetesneuropati, minnesstörning, njursjukdom, sexuella dysfunktioner, kronisk trötthetssyndrom och hypertyreos. Tala med din läkare eller sjukvårdspersonal innan du använder ALA eller ALCAR grund av risken för att utveckla biverkningar.

Alfaliponsyra Biverkningar

ALA är allmänt anses säkra, bör dock vissa försiktighetsåtgärder vidtas när du använder detta tillägg, enligt University of Maryland Medical Center. Biverkningar av ALA tillskott är vanligen milda och inkluderar hudutslag. ALA kan också sänka blodsockernivåer, vilket kan öka risken för att utveckla hypoglykemi i diabetiker och personer som lider av lågt blodsocker. ALA bör inte tas om du för närvarande lider av, eller behandlas för en tiaminbrist.

Alfaliponsyra Rekommendationer

ALA är naturligtvis syntetiseras i kroppen, därför har inga dagliga rekommenderade doser fastställts; Men, säger University of Maryland Medical Center som ALA tillskott för allmän antioxidant stöd normalt bör sträcka sig från 20 till 50 mg per dag för vuxna. Diabetiker och personer med diabetesneuropati kan krävas för att ta upp till 800 mg per dag; Detta bör dock endast ske under överinseende av en läkare på grund av ALA: s förmåga att minska blodsockernivåerna.

Acetyl-L-karnitin biverkningar

ALCAR har en låg toxicitet, vilket gör biverkningar milda och sällsynta, enligt Linus Pauling Institute. Höga doser av ALCAR kan orsaka vissa gastrointestinala symtom, som kräkningar, magkramper, diarré och illamående. Vissa användare rapporterar höga doser av ALCAR orsakar en fiskliknande kroppslukt. Personer som lider av njursjukdom ska inte ta ALCAR på grund av en ökad risk att utveckla muskelsvaghet.

Acetyl-L-karnitin Rekommendationer

Linus Pauling Institute rekommenderar att du tar ALCAR tillskott i storleksordningen 500 till 1000 mg dagligen, även om oral L-karnitin kosttillskott kan innehålla så mycket som 2000 mg per dos. Varierande doser av L-karnitin kan krävas för behandling av särskilda villkor och bör ges under överinseende av en läkare. Till exempel kan personer som har drabbats av en hjärtattack dra nytta av 4 g ALCAR dagligen, medan 2-4 g ALCAR per dag kan avsevärt förbättra fysisk prestation hos personer med kärlkramp. Oavsett din sjukdom, är det alltid klokt att följa dina läkare rekommendationer om ALCAR tillskott.

Acetyl-L-karnitin är också känd som ALC, l-acetyl-karnitin, och acetylkarnitin. Det är en molekyl som förekommer naturligt i lever, njurar och hjärna. Det finns även som ett kosttillskott. Acetyl-L-karnitin används för åldersrelaterad kognitiv nedgång och för en mängd andra hälsoproblem. Biverkningar är sällsynta men kan förekomma, och det kan finnas läkemedelsinteraktioner.

Definition

Enligt den Maimonides Medical Center, är acetyl-L-karnitin samma form till L-karnitin, en aminosyra. Den har också liknande funktioner l-karnitin, såsom att vara till hjälp vid metabolisering av mat till energi. Acetyl-l-karnitin är en del av acetylgruppen som bidrar till produktionen av signalsubstansen acetylkolin, ett krav på mental funktion.

Fördelar / användningsområden

Maimonides Medical Center rapporterar att det finns fördelar med att använda acetyl-L-karnitin för behandling av åldersrelaterad kognitiv försämring; vetenskapliga data har visat tillförlitliga och relativt konsekventa betydande hälsofördelar inom detta område. Acetyl-L-karnitin har också visat vissa fördelar vid behandling av Alzheimers sjukdom, Downs syndrom, depression (för äldre), fibromyalgi, levercirros, typ 1-diabetes, typ 2-diabetes, erektil dysfunktion (i kombination med L-karnitin) och makuladegeneration (när den används med fiskolja).

Bieffekter

Enligt Peacehealth, vid användning av acetyl-L-karnitin, biverkningar är mindre vanliga, men några kan förekomma. Biverkningar inklusive en ökning av aptit, illamående, kräkningar, skakningar, hudutslag och kroppslukt har rapporterats.

interaktioner

Peacehealth rapporterar att vissa läkemedelsinteraktioner kan uppträda när man tar acetyl-L-karnitin. Läkemedelsinteraktioner har inträffat med cisplatin, didanosin, Paclitaxel och stavudin. Vissa läkemedelsinteraktioner kan leda till att behovet av att öka intaget av acetyl-L-karnitin.

doseringar

Maimonides Medical Center rapporterar att de flesta forskning som innefattar acetyl-L-karnitin rekommenderar att man använder 500 mg tre gånger dagligen. Viss forskning har använt två gånger detta belopp för positiva resultat. Acetyl-l-karnitin nivåer är kända för att minska med ökande ålder. Det är emellertid inte ett essentiellt näringsämne och därför sker ingen verklig brist.

Varning

Food and Drug Administration (FDA) anser alla örter, vitaminer och mineraler för att vara kosttillskott; de är inte föremål för samma kvalitetskontroll som receptbelagda läkemedel. Vissa kosttillskott kan interagera med din receptbelagda läkemedel. Rådgör med din vårdgivare innan du lägger en ny komplement till din kost.

Ripped Fuel är en ephedra fritt kosttillskott marknadsförs av Twinlab som en fettförbrännande viktminskning alternativ. Ripped Fuel tidigare innehöll ephedra som en del av det termogena formel före 2004 förbud mot Ephedra innehåller tillskott av Federal Drug Administration. Även om det inte anses vara farlig, är ephedra fri Ripped Fuel inte federalt reglerad eftersom det anses ett kosttillskott. Liksom alla kosttillskott, finns det en inneboende risk att drabbas av potentiellt skadliga biverkningar när man tar Ripped Fuel.

Koffein Biverkningar

En av de primära aktiva ingredienserna i Ripped Fuel är en hög dos av koffein. Enligt Twinlab.com, en enda kapsel av efedrin-fri Ripped Fuel Extreme innehåller cirka 220 mg koffein. Tillverkarens rekommenderade dosen är två kapslar av Ripped Fuel Extreme två gånger om dagen. För att sätta detta i perspektiv, den genomsnittliga kopp upptining kaffe innehåller nästan 120 mg koffein, vilket innebär att två kapslar av Ripped Fuel Extreme är nästan motsvarande fyra koppar kaffe. Om du har följt den rekommenderade dosen du skulle konsumera nästan 900 mg koffein per dag. Enligt MayoClinic.com, tung koffein användning, vilket definieras som mer än 500 till 600 mg koffein per dag, kan resultera i betydande biverkningar. Dessa biverkningar omfattar nervositet, nervositet, accelererad eller oregelbunden hjärtrytm, sömnlöshet, magsmärtor, huvudvärk och ångest. Dessa effekter kan också förstoras om du tar dessa tillskott samtidigt som den förbrukar andra koffeinhaltiga produkter. Rådgör med din primärvårdsläkare om du funderar på att något alternativ viktminskning eller kosttillskott.

Krom biverkningar

Den Ephedra fria Ripped Fuel formel innehåller också 200 mikrogram, krom polynicotinate. Enligt University of Maryland Medical Center, är krom en viktig faktor som används för metabolismen av glukos till energi. Forskning visar att de flesta människor är näringsmässigt bristfällig i kromintag och att det kan vara en bidragande faktor till vissa kroniska sjukdomar, inklusive fetma och diabetes. Krom har allt läggas till idrottsrelaterade tillskott, som efedrin-fri Ripped Fuel, för att främja muskelbyggande och viktminskning även om det finns relativt lite dokumenterade bevis för att stödja dess användning. Några av de biverkningar som förknippas med krom konsumtion inkluderar magen värk och smärta, oregelbundna hjärtslag och potential lever och njurskador.

L-karnitin biverkningar

En annan aktiv ingrediens i ephedra fritt Ripped Fuel är ett ämne som kallas L-karnitin. Enligt University of Maryland, är L-karnitin ett viktigt näringsämne som används för att omvandla fett till energi. L-karnitin anses inte vara ett viktigt näringsämne eftersom de flesta människor kan syntetisera föreningen naturligt i kroppen. Några av de kliniska användningarna av L-karnitin innefattar behandling av hjärttillstånd såsom angina och hjärtinfarkt, diabetisk neuropati, Alzheimers sjukdom, manlig infertilitet och viktminskning. Det finns minimala biverkningar förknippade med L-karnitin konsumtion men det finns en potential för komplicerade interaktioner med andra läkemedel. Om du funderar på att komplettera din kost med en annan tillsats som efedrin-fri Ripped Fuel, bör du först rådgöra med din läkare för att minimera eventuella komplikationer.

Fördelarna & biverkningar Acetyl-L-karnitin


Karnitin finns naturligt i rött kött och mejeriprodukter, samt vissa vegetabiliska livsmedel. Dess grundläggande funktion i kroppen är att hjälpa transport av fett till mitokondrierna - mini ugnar i dina celler - där det omvandlas till energi. Enligt University of Maryland Medical Center, hjärta, muskler, hjärna och spermier lita på L-karnitin för energi. Från och med 2010, är ​​acetyl-L-karnitin ökar i popularitet som ett näringstillskott.

Kognitiv funktion

Eftersom karnitin lagras i hjärnvävnad och används av hjärnan för att omvandla fett till energi, en del människor tror att om man tar acetyl-L-karnitin muntligen kommer att förbättra hjärnans funktion. Studieresultat är lovande. Patienter med mild kognitiv svikt och mild Alzheimers sjukdom upplevde förbättring av sin kognitiva funktion när de tog mellan 1,5 och 3,0 gram acetyl-L-karnitin dagligen, enligt en studie från 2003 publicerad i tidskriften International Clinical Psychopharmacology. Under 2010, forskare vid Centrum för Cell neurobiologi och neurodegeneration forskning vid University of Massachusetts gav komplement till friska vuxna utan demens som en del av en näringspreparat. Enligt deras papper i Journal of Nutrition, Health & Aging, dessa vuxna visade förbättrad mental prestationsförmåga på prov.

Vitalitet

Acetyl-L-karnitin är kända roll i att omvandla fett till energi har genererat mycket intresse för dess användning som en viktminskning verktyg. L-karnitin befanns minska kroppsfett och öka muskelmassan i en studie av män och kvinnor över åldern av 100, "L-karnitin behandling minskar svårighetsgrad fysisk och psykisk trötthet och ökar kognitiva funktioner hos Hundraåringar." Även om sådana studier generera en hel del intresse i den potentiella av acetyl-L-karnitin som en atletisk komplement, har de flesta undersökningar i detta ämne inte visat tydliga fördelar för friska människor, enligt Linus Pauling Institute vid Oregon State University.

Hjärthälsa

Acetyl-L-karnitin har en skyddande funktion i hjärtmuskeln och i hjärnan och andra muskler i kroppen. Enligt en undersökning från 2006 publicerades i The FASEB Journal titeln "Återföring av Mitochondrial fel innan ischemi Skyddar Aged Heart" djurförsök visar att hjärtmuskeln är bättre kunna uthärda förlusten av syre på grund av blodproppar när acetyl-L -karnitin ges före en hjärthändelse.

spermiernas rörlighet

Ett annat område där kroppen lagrar L-karnitin är bitestiklarna hos män, röret som rymmer spermier som de mognar. I bitestiklarna, sperma förvärva förmågan att simma och att befrukta ägg. Vissa forskare har föreslagit att om en man är bristfällig i L-karnitin, kommer hans sperma saknar rörlighet. Flera studier, bland annat en studie 2007 publicerades i Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition om effekterna av närings karnitin, tyder på att ta acetyl-L-karnitin som ett komplement avsevärt förbättrar spermiernas rörlighet och förbättrar manlig fertilitet.

Bieffekter

Physicians 'Desktop Reference tyder på att personer som tar mer än 500 mg acetyl-L-karnitin dagligen ibland utveckla mag upprörd, sömnlöshet och irritabilitet. Linus Pauling Institute vid Oregon State University konstaterar att acetyl-L-karnitin har inga rapporterade toxiska effekter. Undvik kosttillskott som innehåller D-karnitin, dock. Denna form av karnitin är inte bioaktiva, men det blockerar upptaget av det välgörande L-karnitin, och kan lämna dig känslan svag eller trött. Tala med din läkare om du lider av högt blodtryck, diabetes, njursjukdom, kärlsjukdom, cirros, eller om du har några tvivel om att ta acetyl-L-karnitin.

Peyronies sjukdom är en mild tillstånd som involverar onormal krökning av penis under erektion, som kan vara förknippade med smärta och erektil dysfunktion. Det var tidigare trott att penis trauma eller trauma till penisskaftet, är den största orsaken till Peyronies sjukdom, men nya studier visar att utvecklingen av Peyronies sjukdom inte kan förklaras av penis trauma ensam. Acetyl-L-karnitin är ett komplement visat sig vara fördelaktigt för att minska symptom i samband med Peyronies sjukdom.

Acetyl L-karnitin

Acetyl-L-karnitin är en naturligt förekommande tillägg finns i både växter och djur. Det är involverade i metabolismen av kolhydrater och fetter. Enligt en 2003 "Recensioner i Urology" artikeln, tillskott av acetyl-L-karnitin resulterade i större förbättringar i penis smärta och ärr jämfört med en grupp som behandlades med tamoxifen, ett ämne tänkt att minska ärrbildning i penis. Acetyl-L-karnitin resulterade också i färre biverkningar.

Orsaker till Peyronies sjukdom

Endast en liten andel män med Peyronies rapport sjukdom en historia av trauma mot penis. De flesta orsakerna till Peyronies sjukdom är okänd. Vissa sjukdomar, såsom Pagets sjukdom - en sjukdom som känne av överdriven nedbrytning och bildandet av ben - och Dupuytrens kontraktur - ett besvär som markeras med fast böjning av fingrarna mot handflatan - är associerade med en ökad risk för Peyronies sjukdom. I vissa män, kan Peyronies sjukdom resultatet av genetiska arv.

Stadier av Peyronies sjukdom

Peyronies sjukdom kan delas in i två kategorier: aktiva fasen och stabil fas. Under den aktiva fasen, inträffar omfattande ärrbildning i ett begränsat område i skaftet på penis. Enligt studien 2003, de flesta ärr bildas längs toppen av penisskaftet. Denna omfattande lokala ärrbildning resulterar i onormal krökning av penis under erektion, vilket kan utesluta samlag. Denna krökning också är förknippad med ökad smärta under erektion. Den mogna fasen av Peyronies sjukdom inträffar vanligtvis omkring 6 till 12 månader efter ärrbildning. I denna fas är mindre smärta rapporterats, med ingen förändring i ärr storlek, men utan behandling kvarstår missbildning.

Hantering av Peyronies sjukdom

Oralt intagna läkemedel och substanser som injiceras direkt i en penil lesion finns två sätt att hantera Peyronies sjukdom. Acetyl-L-karnitin, kompletterad vid en dos av 1 gram två gånger per dag, har visat sig vara effektiva för att minska symptom på Peyronies sjukdom. Andra behandlingar inkluderar colchicin, ett läkemedel som blockerar celldelning; kalium aminobensoat, som hjälper till att minska ärrbildning; och vitamin E. Steroider, kalciumkanalblockerare och koUagenas, ett enzym som bryter ner kollagen, är substanser som kan injiceras in i den penila lesionen för att reducera lokal inflammation eller irritation, och bryta ned ärrvävnad.

Karnitin & amp; Driftsprestanda

Oavsett om du kör för att gå ner i vikt, slå ditt personliga rekord eller bara för ren kärlek till sporten, kosttillskott som lovar att göra dig snabbare, bättre och starkare kan vara frestande. Alltför ofta, dessa löften är tomma - karnitin är ett av dessa fall. Även om det har visat lovande resultat vid behandling av flera sjukdomar, är den hype som omger dess användning uppblåst.

Det grundläggande

Din kropp gör sin egen karnitin i njurar och lever, och lagrar det i olika muskler och organ för senare användning. Vissa ärftliga tillstånd och sjukdomar kan orsaka denna mekanism för att vackla, vilket resulterar i en karnitinbrist som kräver tillskott. Du kan få det naturligt i den mat du äter, särskilt rött kött, mejeriprodukter, fisk fjäderfä och vete, eller så kan du ta ett tillägg i form av L-karnitin. Forskning om huruvida karnitin kan ge effektiv behandling för sjukdomar som perifer kärlsjukdom, njursjukdom och manlig infertilitet pågår, men många människor är bekanta med karnitin som en prestation eller viktminskning stöd.

prestanda~~POS=TRUNC

Förespråkarna hävdar att karnitin hjälper kroppen att bränna fett för energi, spara glykogen butiker senare i träningen. Teoretiskt skulle detta hjälpa dig att spela hårdare, längre, eftersom i stället för att ringa på din glykogen butiker direkt, du skulle hålla det i reserv när din energi som normalt skulle börja sjunka. Denna myt har krossat flera gånger. En 1996 dubbelblind studie i "European Journal of Applied Physiology och Occupational Physiology" visade att karnitin inte förbättra prestanda påverkar deltagarnas ämnesomsättning eller hjälpa deras utövande återhämtning på något sätt.

Viktminskning

Att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt är viktigt att din prestation som en löpare. Vikt från muskelmassa fungerar för dig, eftersom det leder till ökad effekt, men fett vikt är död vikt och bara saktar ner dig. Karnitin har använts för att stimulera viktminskning genom att stimulera kroppen att bränna fett för energi, men forskning har inte visat detta. University of Maryland Medical Center säger att det kan dock bidra till att minska trötthet, öka muskelmassan och minska de totala fettmassan, som alla kan bidra till viktminskning.

Försiktighet

Eftersom det inte finns några bevis som stöder användningen av karnitin för viktminskning eller idrottsprestationer, det finns ingen rekommenderad dos för sådan användning. Följ anvisningarna på tillägget du väljer. Välj inte en D-karnitin tillägg, eftersom UMMC tyder på att det kan störa kroppens naturliga karnitin produktion och kan ge biverkningar. Rådgör med din läkare innan du tar karnitin, särskilt om du har njursjukdom, högt blodtryck, cirros, diabetes eller perifer kärlsjukdom, eller tar någon medicin.

karnitin Fördelar

Karnitin är en mikronäringsämnen att levern och njurarna att göra under metabolismen av lysin, en aminosyra som finns i många proteiner. Karnitin kan ge ytterligare fördelar utöver normal funktion, men dessa är oprövad. Karnitin kosttillskott kan orsaka biverkningar eller interaktioner med receptbelagda läkemedel, och du bör inte ta dem utan läkares godkännande.

ger energi

karnitin Fördelar

Karnitin är nödvändigt för korrekt energimetabolism, och en brist leder till trötthet. Ett viktigt näringsämne är en som du behöver för att få från din kost, och karnitin är en villkorligt viktigt näringsämne, eftersom det i vissa fall kan du behöver för att få det från din kost eller kosttillskott, enligt Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center. Karnitin utarmning eller brist kan bero på genetiska sjukdomar som hindrar kroppen från att producera den. De bästa mat källor är kött och mejeriprodukter.

insulin~~POS=TRUNC

karnitin Fördelar

Minskad känslighet för insulin leder till höga blodsockernivåer och risken för typ 2-diabetes, och karnitin kan förbättra insulinkänsligheten i kroppen, enligt National Institutes of Health. Karnitin kan påskynda glukos eller socker, metabolism i cellerna så att ditt blodsocker förblir under kontroll. Karnitin verkar vara mest effektiva för att förbättra insulinkänsligheten på kort sikt, och bättre metoder för långsiktigt kan äta en balanserad kost, bibehålla en hälsosam vikt, motionera regelbundet och följa din läkare.

Hjärthälsa

karnitin Fördelar

Hjärtsjukdom är den ledande dödsorsaken bland amerikaner, och karnitin kan minska risken för komplikationer av perifer arteriell sjukdom eller dåligt blodflöde till hjärtat, enligt National Institutes of Health. Patienter med dessa sjukdomar uppvisar låga karnitin nivåer i hjärtat, och detta tillstånd kan leda till en ökning av ohälsosamma oxidation av fetter. Fråga din läkare för bästa råd om du har kardiovaskulär sjukdom eller riskfaktorer.

prestationsförmågan

karnitin Fördelar

En potentiell fördel med karnitin är att förbättra prestanda i uthållighetssporter, såsom löpning, eftersom karnitin spelar en viktig roll i att härleda energi från fett och kolhydrater, enligt Linus Pauling Center. Mest av karnitin i kroppen ligger i skelettmuskel, som är den muskel som rör sig kroppen under träning. Däremot högdos tillskott med karnitin inte verkar för att förbättra prestanda eller fördröja trötthet hos friska idrottare.

L-karnitin är en förening med ammonium som är gjord genom att syntetisera aminosyrorna metionin och lysin. Det kan erhållas som ett kosttillskott för att öka hastigheten på fettförbränningen. Det kan också hjälpa till att minska din aptit och öka din ämnesomsättning. Det finns två andra former av L-karnitin.

L-karnitin

Karnitin är ett viktigt näringsämne. I den mänskliga kroppen, är L-karnitin används för nedbrytningen av fett vid tillverkning av metabolisk energi. Samt att påskynda ämnesomsättningen och ger dig mer energi, kan L-karnitin hjälpa blodcirkulationen i hela kroppen och hålla levern och hjärtat friskt.

Acetyl-L-karnitin

Acetyl-L-karnitin är en annan typ av detta näringsämne. Denna blankett används för behandling av Alzheimers sjukdom. En studie utförd på 1991 av Dr Alberto Spagnoli et al. på Mario Negri-institutet för farmakologisk forskning, Milano, Italien, visade att acetyl-L-karnitin käpp att förbättra verbala förmåga, långsiktig verbalt minne, logiska intelligens och selektiv uppmärksamhet i Alzheimers patienter, med relativt milda biverkningar.

Propionyl-L-karnitin

Denna form av karnitin finns i Europa, men inte i USA. Det används för att behandla perifer kärlsjukdom eller PVD sjukdomar, om lymfkörtlarna eller blodkärl i samband med diabetes mellitus och kronisk hjärtinsufficiens. De kan kombineras med acetyl-L-karnitin för behandling av PVD att förbättra kärlskador och även för behandling av angina, kongestiv hjärtsvikt och ischemisk hjärtsjukdom.

försiktighetsåtgärder

Enligt Kosttillskott hälsa Guide, för alla tre formerna den föreslagna dosen är mellan 500 och 1000 mg tas två gånger dagligen i samband med måltid. L-karnitin tillägg finns att tillgå i form av pulver, tabletter och kapslar. Även med L-karnitin vid rekommenderad dos är säker, kan du känna överstimulerade eller upprörd. Du kan också ha svårt att sova. Potentiella biverkningar relaterade till L-karnitin är illamående, kräkningar, blockerade bihålor, diarré, sömnlöshet, rastlöshet och huvudvärk. Mer allvarliga biverkningar är feber, förhöjd puls och högt blodtryck. Om du upplever något av dessa symtom ska du sluta ta tillägget omedelbart och kontakta din läkare.