XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kvalster i hårbotten

Hur man använder zinkoxid för Cure för kvalster i hårbotten


Kvalster är en parasitisk insekt som lever på huden hos människor och djur; vissa, såsom skabb, är för små för att ses. Kvalster i hårbotten kan klia - liksom pinsamt. Det finns sätt att behandla dem med hjälp av kemikalier, men vissa mer naturliga produkter kan prövas också. Zinkoxid används som en ingrediens i många anti-kliar salvor och pulver, och i enlighet med Entomologiska Society of Washington, har det varit effektivt i förkastandet kvalster på människors hud.

Instruktioner

1 Tvätta hårbotten noggrant före behandling.

2 Behandla hårbotten med zinkoxid salva. Pressa ut en liten droppe av zinkoxid på fingret. Gnid salvan i klåda delar av hårbotten.

3 Behandla hårbotten med ett pulver som innehåller zinkoxid, såsom Gold Bond Medicated Body Powder. Skaka lite pulver på handen och gnid in i hårbotten. Upprepa appliceringen upp till 4 gånger per dag.

4 Fortsätt programmet tills klåda försvinner. Om det inte går bort efter flera dagar, konsultera en hudläkare.

Det är enkelt att bli av med kvalster i människohår. En hår kvalster är inte bara extremt irriterande, det är också en viktig orsak till varför vissa människor börjar tappa håret. Hår kvalster festa på hårsäckar. Med tiden kommer detta att orsaka att del av hår som skall avlägsnas. Människor som lider av en hår kvalster angrepp kan förlora en hel del sitt hår om de inte agerar snabbt för att sätta stopp för kvalster.

Instruktioner

1 Besök din läkare. Mjäll flingor och kliande hårbotten är ofta kontrollampa tecken på att du kan ha hår kvalster. Om så är fallet, är en populär lösning för att hantera problem som kallas Ivermectin. Det är en receptbelagd medicin som kommer att döda hår kvalster.

2 Häll Havtorn olja i hårbotten. Massera vätskan i huden. Detta bör ske 15 minuter innan duscha.

3 Använd follikelstimulerande mat serum. Detta bidrar också till att rensa håret besvär kvalster. Serumet har organiska oljor som är till hjälp för att regenerering av håret. Det kan också hjälpa håret att växa genom att stimulera hårsäckarna och förstöra hår kvalster.

4 Utnyttja schampo som också innehåller tea tree oil extrakt. Denna typ av olja sköljer bort hår kvalster. Det rensar också håret. Gnid ordentligt på din hårbotten medan schampo arbetas in det. Låt lösningen på din hårbotten i 25 minuter. Skölj ur lösningen och torka håret.

Hur man kan bli av Zits i hårbotten


Hårbotten Zits eller finnar hänvisar till en hudsjukdom som innebär inflammation i hårsäckarna. Igensatta hårsäckar bildar små förhöjda pustler eller bulor på huvudet som kliar och blir fjällig. Det är ofta mindre allvarliga, men kan vara obekväm. Individer brukar inte inser att de har dessa finnar - tills de råkar komma i kontakt med den medan kamma eller borsta sina hair.What orsakar hårbotten Zits är ännu inte känt. Men läkarna misstänker att patogener såsom jäst, bakterier, eller ens kvalster kan ha utlöst dessa avbrott outs när de invaderar och förökar sig runt hårbotten. Korrekt hårbotten hygien är ofta det bästa råd för personer med hårbotten Zits att förhindra att tillståndet förvärras. Men även om detta villkor anses vara en mild form, ordentlig vård bör ändå göras för att undvika allvarlig inflammation och infektion i hårbotten.

Instruktioner

1 Tvätta ditt hår och hårbotten med rätt typ av schampo. Du bör använda milda allergivänliga schampo som är utformade för att inte bara ta hand om ditt hår, men hårbotten också. Prova de som är gjorda för fet hud för att förhindra överproduktion av talg eller olja runt hårbotten som orsakar finnar.

2 Köp salicylsyra och tillämpa den för att eliminera hårbotten Zits. För lindriga fall där du enkelt kan palpera befintliga finnar runt hårbotten, kan du försöka använda salicylsyra för behandling. Se till att du rengör hårbotten först vid behandling av din Zits. Då kan du få en bomullstuss sätta lite salicylsyra lösning på det, och tillämpa den endast på specifika områden där Zits är på. Undvik att försöka att hälla salicylsyra direkt på områden som inte påverkas eftersom det kommer att orsaka överdriven uttorkning eller torrhet i hårbotten.

3 Försök att använda vit vinäger lösning. Denna metod kan innebära stark och obehaglig ättika stank men detta är en effektiv behandling för hårbotten finnar. Tvätta håret först med ett milt schampo för att förbereda hårbotten för behandling. Torka med en handduk och kamma håret. Ställ dig på diskbänken och långsamt hälla vinäger på huvudet. Sedan massera hårbotten för att sprida lösningen, vilket ger större vikt runt de drabbade områdena. Skölj vinäger med varmt vatten. Du kan tvätta håret igen med milt schampo för att bli av med den starka vinäger lukt.

4 Tydliga finnar utanför hårbotten med sodavatten. Detta är en potent naturlig metod att hantera hårbotten finnar och inte orsakar hårbotten torrhet om de används regelbundet. Förbered hårbotten för behandling genom att tvätta den med milt eller baby schampo. Handduk torka och sedan kamma håret. Placera dig själv till diskbänken och sedan försiktigt häll 32 uns soda vatten på huvudet. Massera hårbotten att sprida sodavatten runt sin yta - vilket ger mer betoning på drabbade områdena. Skölj med varmt vatten.

5 Stop hårbotten break outs använder oparfymerat babypuder. Pulver är ett oljeabsorberande medel, vilket gör det till ett utmärkt val för behandling av hårbotten med finnar och överflödigt fett. Strö en riklig mängd oparfymerad babypuder på huvudet. Massera in det i hårbotten speciellt runt de drabbade områdena och sedan helt borsta bort håret. Tillämpa denna enkla behandling varje kväll innan sänggåendet eller på morgonen innan en dusch.

6 Applicera Bensoylperoxid att bli av Zits i hårbotten. Bensoylperoxid hjälper till att avlägsna smuts och överflödigt fett som täpper hårsäckarna och orsakar finnar. Se till att din hårbotten är ren innan applicering av lösningen. Få en bomullstuss, placera en del peroxid lösningen på den och tillämpa på Zits. Du bör vara extra noga med att inte röra vid opåverkade områden, eftersom denna lösning kan orsaka överdriven torrhet. Bensoylperoxid är också benägna att orsaka blekningseffekter; vilket innebär att om du använder detta för att behandla hårbotten Zits, det finns en enorm möjlighet att det kan ändra färgen på håret. Allvarliga fall av håravfall rapporterades också med hjälp av denna behandling. Så vara mycket försiktig - inte hälla det på huvudet. Använd bara tillräckligt belopp för att specifikt behandla de drabbade områdena.

7 Använd krämer för att bli av infekterade hårbotten Zits. Hudläkare förskriva ofta antibiotika krämer såsom klindamycin eller erytromycin för att eliminera infektion och torka bort finnar från hårbotten.

Tips

  • När du köper schampo och balsam, försök att kontrollera etiketter för ingredienserna. Se till att den är gjord speciellt för att eliminera överflödigt fett i hårbotten för att förhindra framtida break outs.
  • Försök att använda balsam varannan dag i stället för att tillämpa det vardagliga. Detta kommer att balansera oljeproduktionen runt hårbotten och göra det finne fritt.
  • Om du märker att din hårbotten Zits börjar känna alltför kliande, inflammerad och smärtsam - kontakta din läkare omedelbart. Några tecken på infektion bör ges omedelbar behandling för att förhindra ytterligare komplikationer.
Kliande hårbotten med No Flagning

Klåda och fjällning är vanliga symptom på mjäll, en hudåkomma som utvecklas i hårbotten i många individer. Detta är ofta mycket lätt att identifiera, men om du upplever klåda utan flagnande hud, kan orsaken inte vara så lätt att avgöra. Lyckligtvis har de flesta irritationer i hårbotten skapa identifierbara märken som gör dem lättare att behandla.

Utseende

Enligt Husläkare kan en hel del att lära genom att undersöka utseendet på din hårbotten. Röda bulor är en trolig utveckling i ett fall där klåda sker utan någon flagnande hud. Identifiera eventuella röda bulor som finns på huden och ta reda på varför de kan ha utvecklats. Också märkt om hårbotten är sporadiskt markerad med gupp eller prickar, oavsett om de förekommer i ett isolerat område eller utbredd, och om de är begränsade endast till hårbotten.

andra symptom

Förutom klåda, kan du också uppleva känslighet på huvudet och ömhet till beröring, enligt husläkare. Detta kan vara mycket frustrerande, eftersom repor för att lindra klåda orsakar endast annan agitation. Observera om du har förändringar på andra ställen i kroppen, såsom ökad tendens att nysa eller svullnad i ögonen eller baksidan av halsen.

potentiella orsaker

Enligt Husläkare, det finns en god chans din klåda orsakas av en bug bite eller bug angrepp, såsom löss eller myggor. Dock kan du lida av bikupor på grund av en allergisk reaktion - om kuporna enbart finns på din hårbotten, har du förmodligen stött på något lokalt att du är allergisk mot. Om du nyligen har varit utomhus, kan din klåda vara produkten av irritation från Poison Ivy eller gift ek, enligt Mayo Clinic.

Behandling

Använd en calamin lotion eller andra anti-kliar lotion för att lugna klåda på huden, enligt husläkare. Detta är bara en tillfällig behandling, men det kommer att ge dig lättnad. Du kan försöka tvätta håret för att eliminera irriterande som får fångas i håret, och om löss är orsaken kan du få en särskild schampo för att döda kvalster, enligt Mayo Clinic.

Förebyggande

En hatt kan skydda dig från många av orsakerna till klåda i hårbotten, särskilt bug bites och interaktioner med saker som kan stimulera en allergisk reaktion från kroppen. Du bör också tvätta håret ordentligt flera gånger i veckan och undvika kontakt med andra personer som har att göra med en löss angrepp i håret. Om du fortsätter att lida av klåda i hårbotten och kan inte identifiera orsaken, rekommenderar Mayo Clinic besöker en läkare för att få din hårbotten undersöktes.

Torr hårbotten hos barn är inte ett vanligt tecken på något allvarligt, men det kan vara frustrerande och utmanande att klara upp. Fastställande en behandling beror på den underliggande orsaken eller orsaken. Undersöka symtom kan hjälpa till med att välja rätt lösning för att eliminera torr hårbotten hos barn.

tinea Capitis

Det finns fem typer av svampinfektion, eller tinea capitis, som kan vara orsaken till torr fjällande hårbotten hos barn. Ojämna områden av håravfall med torrhet kan vara ringorm. Det behövs en skrapning av området för diagnos. Ringorm är vanligtvis behandlas med orala läkemedel. Om det finns inflammerade knölar runt hårsäckar, eller skalning med flytningar, kan dessa också vara tecken på tinea capitis.

vagga cap

Seborroiskt eksem eller mjölkskorv, är en annan vanlig orsak till torr hårbotten hos barn. Det är oftast hos barn efter födseln, men är inte ovanligt att upp till 12 månader efter födseln. Vaggan cap kommer ofta klara utan behandling, men olja kan vaselin eller hydrokortison kräm appliceras på de drabbade områdena i flera timmar. För äldre barn kan mjällschampo vara till hjälp. Tala med din läkare om vaggan cap sprider sig till andra delar av ditt barns kropp.

Eksem

Atopisk dermatit, eller eksem, kan också vara orsaken till torr hårbotten hos barn. Det kan orsaka ett barns huvud för att vara kliande eller obekväm. Äldre barn kan ha torra kliande utslag som finns i andra delar av kroppen.

Psoriasis

Psoriasis är tjock silverglänsande fjäll i hårbotten. När drabbade områdena är repad, kan de blöda. Kontakta din läkare om du känner psoriasis i hårbotten kan vara orsaken till ditt barns torr hårbotten. En over-the-counter schampo som innehåller stenkolstjära kan rekommenderas.

Skabb

Skabb kan också vara den skyldige av torr och extremt kliande hårbotten hos barn. Skabb är mycket små kvalster som gräver i den övre döda lagret av huden äta död hud cellrester. Skabb kan angripa barn samt barn och vuxna. Vanligen kommer utslag finns i hela kroppen när det finns ett angrepp av skabb. Följ läkarens anvisningar för behandling och se till att behandla alla familjemedlemmar från topp till tå.

torr hårbotten

Torr hårbotten, eller mjäll, kan bero på förändringar i säsongen, torr luft, allergisk reaktion och brist på fukt i kroppen. Ändra schampo eller hårprodukter med barn kan orsaka en torr hårbotten. Under kallare månaderna, är lufttorken, vilket skalper att torka ut och bli kliande. Ofta tvätta och skick hår när barn upplever torr hårbotten och hålla dem hydratiserade. Om torr hårbotten inte försvinner inom tre veckor, kontakta läkare.

Hur man dödar kvalster på hårsäckarna

Det finns några olika typer av kvalster som kan påverka en hårsäck. Skabb är en vanlig mänsklig hud kvalster som gräver in i huden och lägger ägg. Larverna av skabb kvalster kan leva i och mata ut en hårsäck. Chiggers är larver form av ett kvalster finns främst i de sydöstra och mellersta regionerna av Förenta staterna. Dessa barn kvalster fästa på huden runt porer och hårsäckar och orsaka intensiv klåda, enligt Missouri Department of Conservation. Människor över hela världen har en mikroskopisk kvalster, kallad Demodex, som bor i hårsäcken, men i allmänhet gör ingen skada om inte värden utvecklar en känslighet för dem. Behandling för skabb och demodex kräva ett receptbelagt läkemedel från en läkare, men chiggers lätt kan behandlas hemma.

Skabb

Steg 1

Besök din läkare att avgöra om du har en skabb angrepp.

Steg 2

Läs och följ instruktionerna exakt som de visas på scabicide din läkare ordinerar. När det används på rätt sätt, kommer scabicides döda alla kvalster, larver och ägg, inklusive de som finns i dina hårsäckar.

steg 3

Tvätta alla sängkläder och kläder medan du hade skabb att förhindra reinfestation.

chiggers

Steg 1

Tvätta håret noggrant med tvål och vatten, med hjälp av en tvättlapp att gnugga hårbotten och huden. Chigger larver inte fäster mycket hårt och gnugga åtgärder bör få bort de som är fästa på dina hårsäckar. Vattnet kommer att skölja bort dem och dränka dem, enligt Missouri Department of Conservation.

Steg 2

Gnugga hårbotten och huden med en torr tvättlapp eller handduk om du inte kan bada. Även om detta inte kan befria kroppen av alla chiggers, bör det minska antalet av dem som bifogas.

steg 3

Tvätta kläder du hade när du kom i kontakt med chiggers i hett tvålvatten för att döda eventuella kvalster kvar på kläderna.

Demodex

Steg 1

Besök din läkare att avgöra om behandlingen är nödvändig för Demodex i dina hårsäckar. I de flesta fall, de bor där ofarligt. Din läkare kommer sannolikt att ta en hud skrapning att bestämma koncentrationen av Demodex i dina hårsäckar och kommer sannolikt bara ordinera behandling om du upplever en negativ reaktion på deras närvaro såsom hudutslag eller grov, torr och fjällande hud.

Steg 2

Tvätta ansiktet och kroppen regelbundet för att minska antalet Demodex lever på kroppen, om din läkare väljer att inte föreskriva en bekämpningsmedel för att döda kvalster, råder Nya Zeeland Dermatologisk Society.

steg 3

Skrubba huden regelbundet för att avlägsna döda hudceller och eventuellt minska antalet Demodex i dina hårsäckar.

Saker du behöver

  • receptbelagt läkemedel
  • Tvål
  • tvättlapp

Vilka är de behandlingar för Demodex kvalster?


Demodex kvalster är en grupp mikroskopiska skadedjur som lever i däggdjur hår och päls och är vanligt förekommande på både hundar och människor. Även om alla Demodex är parasiter, många Demodex kvalsterangrepp är godartade i naturen och bara några orsaka problem. Fortfarande finns det vissa hudsjukdomar (vanligast mange och rosacea) som kan orsakas av Demodex kvalster. Lyckligtvis finns det flera behandlingsalternativ som finns att eliminera dessa skadedjur.

Styra Talg hos människor och husdjur

Talg (en olja som skapats av alla däggdjur) är en av de viktigaste faktorerna för att attrahera Demodex kvalster. Kontroll av produktionen och tvätta bort överflödigt talg är huvudsakligen för att förebygga eller behandla Demodex angrepp. Många schampo har starka kemikalier som kan störa pH-balansen i hår och hud, vilket leder till en överproduktion av talg. Använda en oförarglig helt naturlig hårvård produkt kan bevara din pH-balansen och bidra till att förhindra Demodex angrepp. Dessutom kan med hjälp av en helt naturlig tvål och vatten hjälpa till att lossa last av Demodex kvalster i de inledande skedena av angrepp och stoppa dem från att få fäste. Dessa metoder är effektiva på både människor och hundar när de utförs regelbundet.

Havtorn (havtorn)

Eterisk olja av denna anläggning har testats av dermatologiska forskare vid University of California i San Diego som en behandling för Demodex kvalster angrepp i människohår. Enligt Jash Botanicals.com havtornsolja är "tippad som har antiinflammatoriska egenskaper samt allmän närande, vitalisering och åtgärder för att avhjälpa, förutom att kunna effektivt utplåna Demodex folliculorum kvalster." Denna olja distribueras som en olja tinktur och används genom att applicera oljan direkt till hårbotten tillsammans med kallt vatten. Ett piller är också att köpa, och båda produkterna kan köpas online eller i hälsokostaffärer.

Goodwinol

För seriös lokal angrepp av hundar, kan gnugga Goodwinol salva bevisa den mest effektiva behandlingen. Goodwinol salva är en kraftfull parasiticid som endast bör användas efter samråd med en veterinär professionell. Använd Goodwinol genom att gnugga den på små områden där Demodex kvalster är mest koncentrerade (oftast där mange är vanligast.) Denna behandling är inte godkänd för användning på katter.

rotenon Shampoo

Denna behandling, för användning på hundar och katter, kommer att lindra hudirritation samt döda kvalster angriper djurets päls. Om du vill använda rotenon schampo, applicera en till två uns medan bada husdjur, låt verka i 10 minuter och skölj sedan noggrant. Denna metod bör upprepas varje vecka tills angrepp försvinner.

Kvalster som lever i en mänsklig & # 039; s Hair

Enligt Society for Advancement of Education, 96 procent till 98 procent av befolkningen har kvalster i håret. Kvalster är mikroskopiska buggar som vanligen lever i harmoni med sina mänskliga värdar. Dessa små parasiter livnär sig på hormoner, oljor och vätskor runt hårsäcken. En enda hårsäck kan försörja en familj av 25 kvalster. Dessa pyttelitet parasiter kan bidra till problem hos vissa personer, inklusive akne, håravfall, rosacea, dermatos, hudutslag och olika andra hudåkommor. Äldre personer och personer med cancer, nedsatt immunförsvar tillstånd såsom hiv / aids och stress är särskilt känsliga för kvalster "potentiella skadliga effekter. De som svarar negativt kan göra det eftersom deras immunförsvar inte kan svara tillräckligt för att hålla kvalster befolkningen i schack eller på grund av deras inflammatoriska svaret på bakterier eller avfallsprodukter i samband med kvalster.

Demodex Folliculorum

Demodex folliculorum, även kallad follikelstimulerande kvalster lever i hårsäckarna hos människor och djur. Det anses ett ansikte kvalster eftersom det är vanligt förekommande i ansiktet. Det sprider sig genom direktkontakt eller genom ägg som finns i damm. Detta kvalster är den mest utbredda mänsklig kvalster och kan hittas på människor över hela världen. Follikeln kvalster ger i allmänhet inga betydande negativa effekter på de flesta människor, även om det har varit inblandad i akne och pormaskar på grund av blockering av folliklar. Enligt National Institutes of Health, har det också kriminaliseras i kronisk blephartis, ett tillstånd av inflammation i ögonfransar som kan orsaka förlust av ögonfransar, ögonlock skalning och kliande ögon eller ögonlock.

Demodex Brevis

Demodex brevis är en andra art av Demodex kvalster som gör sig hemma hos människa. Även om det liknar Demodex folliculorum i många avseenden, i allmänhet lämnar folliklar till Demodex folliculorum, och i stället lever och reproducerar i talgkörtlarna hos människor. Talgkörtlar, som finns vid roten av hårsäckar, producerar olja för att smörja huden. Vid 0,3-0,4 mm, är Demodex brevis något kortare än Demodex folliculorum, men är inblandad i några av samma villkor, inklusive akne, pormaskar och blephartis. Även mindre vanliga, har det en större spridning på kroppen, enligt Journal of American Academy of Dermatology.

Demodex canis

Demodex canis - vanligen kallas mange, röd skabb eller valp mange --- anses vara en artspecifik kvalster som i första hand ligger på hundar. Även om de föredrar hundar, kan dessa kvalster också hittas i människor. De lever och föröka sig i hårsäckar, och liksom Demodex kvalster, vanligtvis inte förorsaka negativa reaktioner hos människor.

Sarcoptes scabiei

Sarcoptes scabiei, även känd som skabb kvalster, kan påverka hårbotten och orsaka håravfall, men faktiskt bor i huden. Det sprids genom nära kontakt med infekterade personer, eller förekommer i trånga förhållanden där kroppskontakt. Den närbesläktade hund variant av Sarcoptes scabiei skapar ett tillstånd av håravfall hos hundar som kallas rävskabb, som även infekterar människor, enligt Pet utbildning. Dock är sjukdomen självbegränsande hos människor och oftast resulterar endast i tillfällig klåda.

Hårbotten Svamp och mjäll

Mjäll är en vanlig hudsjukdom som drabbar 55 procent av människor över hela världen, enligt Procter & Gamble forskare James Schwartz, Ph.D. Även om det inte brukar orsaka komplikationer, National Institutes of Health varnar för att svåra fall kan leda till sekundära infektioner, liksom psykiskt lidande och låg självkänsla, om de inte kontrolleras.

Definition

Mjäll är en hudåkomma som orsakar fjällning, rodnad och klåda i hårbotten, enligt Mayo Clinic. Tom Dawson, Ph.D., en senior forskare med Procter & Gamble, förklarar att det gör också drabbade området känns torr och stram. Det är inte farligt och kan inte sprida sig till andra människor, men flingorna är synliga i håret och på kläderna när de så småningom falla från hårbotten.

orsaker

Mjäll har en mängd olika orsaker, förklarar Mayo Clinic. De inkluderar torr hud, känslighet för schampo och hår stylingprodukter, fet hud och sällan schamponering. En mer allvarlig form, kallad seborroiskt eksem, orsakas av en jästliknande svamp som kallas Malassezia. De flesta människor får mjäll från en kombination av dessa riskfaktorer, enligt NIH.

Behandla

De flesta friska vuxna har någon Malassezia växer på deras hårbotten, enligt Mayo Clinic. Det orsakar inte problem för de flesta människor, men några få ett överflöd av svampen. Den äter naturliga oljor som utsöndras av hårsäckar. Så småningom irriterar hårbotten och orsakar onormal celltillväxten. Hudcellerna dör och klumpar ihop sig med hudfett när de fälls, bildar vita eller gula mjäll flingor.

överväganden

Läkare vet inte exakt varför Malassezia växer överdrivet på vissa människor, men flera faktorer förefaller bidra till problemet. Svampen trivs på människor med naturligt fet hårbotten och de med undertryckta immunsystem, förklarar Mayo Clinic. Personer med Parkinsons sjukdom och andra neurologiska problem eller vissa hormonella förändringar är mer benägna att seborroiskt eksem, som är de som är sjuka eller under fysisk eller emotionell stress. Vissa människor är mer känsliga för svampen, enligt Mayo Clinic, som ökar deras mjäll risk.

Behandling

Mjäll orsakas av hårbotten svamp kan styras med medicinska schampon, enligt Dr Betty Anne Johnson och Dr Julia Nunley av Commonwealth University i Virginia. De rekommenderar daglig schamponering med en produkt som innehåller selen svavelväte, pyritionzink eller ketokonazol. Schampot bör stanna i hårbotten i fem till tio minuter innan du sköljer att effektivt kunna kontrollera Malassezia. Det kan användas två gånger per vecka för underhåll när mjäll förbättras.

Hur Contract kvalster


Det finns flera olika arter av kvalster som påverkar både människor och djur. Kvalster kan ange ett hem på grund av kallt väder eller trivs i smutsiga, ovårdade platser, såsom på vinden eller under en soffa. Vissa kvalster återfinns främst på husdjur och andra djur, medan andra, som chiggers och skabb kan bita och haka på människor. Det finns flera sätt att entreprenaden kvalster eller föra kvalster i ditt hem. Genom att vara extra försiktig och använda försiktighetsåtgärd, men du kan undvika ett kvalster problem.

Instruktioner

1 Gör nära fysisk kontakt med någon som du vet har kvalster, såsom skabb, eller som du misstänker kan ha kvalster. Hud mot hud kontakt med den personen och frekvent beröring av hans hår, där kvalster kommer sannolikt att gräva, kan orsaka en del av hans kvalster att "hoppa" till din kropp och spärren på dig. Få så nära personen som möjligt upprepat antal gånger för den bästa chansen att smittas av hans kvalster.

2 Share kläder, handdukar och sängkläder med någon som har kvalster, såsom skabb. Medan de flesta kvalster lever i en människas kropp och spärren på sin hud, vissa kvalster lever i tyget av sängkläder eller stanna kvar på personens kläder. Använda en del av personens personliga saker, som hans hårborste, som även kan innehålla kvalster.

3 inte sopa eller damma områdena kring ditt hem. Saker som damm, sällskapsdjur ilska och död hud kan lägga upp och bidra till att locka dammkvalster i hemmet. Dammkvalster göra en fest av död hud och andra partiklar och sålunda lägger sina ägg och föröka sig i dessa områden.

4 Låt din utomhus husdjur att lägga och sova på möbler och säng. Det är vanligt att husdjur att ingå avtal kvalster om de får gå ut, speciellt nära skogsområden eller parker, utan att bära en loppa eller kryssa krage. Husdjur kan då kontrakt kvalster och föra dem in i huset. Kvalster kan ibland "hoppa skepp" från ditt husdjur och in i tyget av din soffa, madrass och andra möbler.

5 Kom in regelbunden kontakt med hö, höga gräs, löv och jord. Kvalster som kliar kvalster och chiggers finns ofta i högt gräs eller jord i varma platser, särskilt under våren och sommaren. Sådana kvalster kommer faktiskt bita i huden och haka på, ungefär som en fästing skulle och måste dras av.