XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kryddor avsvällande

Hitta den perfekta läkemedel för att bekämpa symptomen av förkylning och influensa kan ibland vara en utmaning. En avsvällande kan hjälpa din andning, men det kan också orsaka panik och tuffa anfall av sömnlöshet. Om du tror att en avsvällande kan vara rätt typ av medicin för dig, tala med din läkare eller apotekare. Antingen kan man hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Vad är en avsvällande?

En avsvällande är ett läkemedel som efterliknar signalsubstans som kallas "noradrenalin". I boken "receptfria läkemedel," Alan Nathan förklarar att avsvällande medel utlöser alfa adrenoceptorer, vilket resulterar i glatt muskulatur sammandragning. De utlöser också beta-adrenoceptorer i lungorna som främjar bronkdilatation. Avsvällande finns i en nässpray, flytande och tablettform.

Förkylningar och influensa

Avsvällande mediciner krympa svullna blodkärl i sinus vävnad i näsan, lindra symptomen av vanlig förkylning och influensa. Enligt Family Doctor.org, krympning av vävnad i luftvägarna uppmuntrar tydligare andning. Detta scenario är också till hjälp för att lindra trafikstockningar som orsakas av allergier.

snarkning Relief

Det finns flera avsvällande medel på marknaden som är speciellt utformade för att behandla snarkning. Health Magazine förklarar att oximetazolinhydroklorid, pseudoefedrin hydroklorid och fenylefrinhydroklorid kan klara upp nästäppa. Som i sin tur kan hjälpa till att minska snarkning.

Missbruk

Om du kontrollera butikshyllorna och misslyckas med att hitta din favorit avsvällande medicin, det finns en god anledning. Enligt McNeil, är det möjligt för avsvällande medel som innehåller pseudoefedrin att omvandlas till metamfetamin. Av denna anledning antog kongressen en lag 2006 som förbjuder försäljning av pseudoefedrin produkter till minderåriga och även förbjuder upprepade inköp individer inom en viss tidsram. Denna lag kräver också att varje avsvällande innehåller pseudoefedrin hållas bakom disken och inte placeras på öppna butikshyllorna.

Varning

Avsvällande medel är användbara i kampen mot förkylningar och influensa. Men lika effektiva som de är vid behandling av symptomen av dessa sjukdomar, bör du komma ihåg att en avsvällande är inte ett botemedel. Täppt näsa och bröst överbelastning i samband med en förkylning och influensa är sannolikt att komma tillbaka när effekten av avsvällande försvunnit.

Best Avsvällande medel

Avsvällande medel används för att ge hjälp till inflammerade och irriterade bihålor, enligt FamilyDoctor.org. Bihålorna är stora hålrum bakom ögon och näsa som är känslig och lätt förvärras. Nästäppa är ofta resultatet av en förkylning, influensa, allergier eller bihåleinflammation, och kan orsaka obehag och smärta från tryck. Avsvällande medel kommer i piller eller nasal sprayform. Rådgör med din läkare innan du tar någon medicin.

pseudoefedrin

Pseudofedrin är en avsvällande säljs i tablettform och finns bakom apotekarens disk, enligt FamilyDoctor.org. Pseudoefedrin finns inte tillgängligt för konsumenter att köpa direkt från hyllan på grund av missbruk av läkemedlet, men ett recept krävs inte. Pseudoefedrin fungerar genom att begränsa blodflödet till sinus hålrum, enligt Drugs.com. Detta gör att sinus cavity att krympa till sin normala storlek. Vanliga biverkningar av pseudoefedrin är aptitlöshet, en varm känsla, sömnlöshet, upphetsning, yrsel, ojämn hjärtrytm, svaghet och ökat blodtryck. Detta läkemedel finns i fyra timmar doser, 12-timmars doser och 24-timmarsdoser.

fenylefrin

Fenylefrin är tillgängliga över disk i tablettform. Fenylefrin har en liknande effekt som av pseudofedrin, begränsar blodflödet till sinus hålrum för att minska inflammation. Fenylefrin bör inte tas av personer med hjärtsjukdomar, glaukom, njursjukdomar, högt blodtryck, sömn frågor, psykisk sjukdom, cirkulations frågor eller en sköldkörtelsjukdom, enligt Drugs.com. Biverkningar kan inkludera yrsel, rastlöshet, magbesvär, sömn frågor, darrningar, domningar, yrsel och minskad urinering. Fenylefrin finns i en enda dos tas en gång var fjärde timme.

Oxymetazolin nässpray

Oxymetazolin är en kraftfull drog som används som den aktiva ingrediensen i de flesta över disk avsvällande nässprayer. Drogen begränsar blodflödet till näshålan, vilket minskar nästäppa. Näsan bör blåsas före användning. Medicineringen sprutas två till tre gånger i varje näsborre, enligt Drugs.com. Nässprayen kan orsaka nysningar. Oxymetazolin är inte avsedd för långtidsbehandling och kan orsaka nästäppa symtom förvärras om de används för mycket. Drugs.com uppger att det endast ska användas för tre på varandra följande dagar, såvida inte en läkare.

Varför avsvällande Inhalatorer Burn?


Avsvällande inhalatorer är i allmänhet användbara för tillfällig lindring av täppta bihålor, även om de innehåller ingredienser som kan orsaka obehag, såsom brännande eller stickande känsla. Många inhalatorer kan köpas över disk. Om du köper en av dessa, bör du inte dela det med andra människor, eftersom du ytterligare kan sprida sjukdom.

Kamfer

Kamfer olja utvinns ur bladen av en kamfer träd. Denna olja används i en mängd olika läkemedel som behandlar sådana övre andningsproblem som trafikstockningar och hosta. När oljan eller ångor från den, kommer i kontakt med vätska, skapar det en lugnande lager längs membranen i andningsorganen. Däremot kan personer med vissa sjukdomar, såsom astma, drabbas av negativa effekter såsom en bronkial spasm.

Kamfer kan också orsaka brännande när man kommer i kontakt med nedskärningar. Om du har en irritation eller skära i näsan, kan kamfer i inhalatorn orsakar brännande eller stickande känsla.

Mentol

Mentol förekommer i många avsvällande inhalatorer. Mentol innehåller kemikalier som orsakar en kylande sensation. Denna svalkande känsla kan kännas mer förhöjd i känsliga områden, såsom näsgångarna, och kan leda till att du känner svalkande känsla mer som en brännande eller stickande känsla.

Irritation

När du använder over-the-counter avsvällande inhalatorer, är inte ovanligt mild irritation eller brännande. Varningar som listar dessa som milda biverkningar är oftast tryckt på förpackningen. Om du använder dessa produkter och erfarenhet obehag som du tycker är mer än mild, sluta och kontakta din läkare omedelbart.

Concerta kan ha interaktioner med vissa avsvällande medel, så det är viktigt att läsa etiketter och kontrollera med vårdpersonal innan de blandas.

Concerta Fakta

Concerta är ett namn medicin för Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) som innehåller metylfenidat i en förlängd frisättning formel. Metylfenidat, i centrala nervsystemet (CNS) stimulerande, är också den aktiva ingrediensen i Ritalin.

Orala avsvällande Fakta

De vanligaste orala avsvällande medel är pseudoefedrin och fenylefrin, vilka båda är CNS-stimulantia. Orala läkemedel in i blodomloppet och kan påverka någon del av kroppen.

Säkerhet för Concerta och muntliga Avsvällande

FDA etikett för Concerta inte listar några läkemedelsinteraktioner med avsvällande medel. Eftersom CNS-stimulantia kan ha en additiv effekt, som kombinerar orala avsvällande medel med Concerta kan leda till biverkningar. Konsultera vårdpersonal innan blanda dessa mediciner.

Inhalerade avsvällande Fakta

Avsvällande nässprayer och inhalatorer kan innehålla oxymetazolin eller besläktade droger, som inte CNS-stimulantia.

Säkerhet för Concerta och inhalerade Avsvällande

I allmänhet har inhalerade avsvällande medel inte in i blodomloppet och påverkar endast de nasala vävnaderna där de kommer i kontakt. Även om detta innebär att de sannolikt säkra att använda med Concerta, kontrollera med vårdpersonal först.

Avsvällande medel som är säkra för användning under graviditet

Det är bäst att undvika over-the-counter mediciner under graviditeten. Listan över vad som anses säkert ständigt förändras, vilket gör det svårt för en kvinna att välja det bästa sättet att behandla henne trängsel. Även om du är gravid, begränsa din exponering för vänner, familj och medarbetare som kan ha aktiva virusinfektioner. Dessutom begränsar exponering för säsongs allergener som kan utlösa allergi-relaterade trängsel kommer att skära ned på behovet av medicinering. Ibland behöver blivande mödrar tycker att det är nödvändigt att ta medicin för lindring av nästäppa. Rådfråga din läkare eller barnmorska är viktigt att se till att de mediciner som du använder är säkra för både dig och ditt barn.

pseudoefedrin

Pseudoefedrin, eller Sudafed, är en avsvällande. Det lindrar nästäppa som orsakas av förkylning eller allergi. Det fungerar genom att begränsa flödet av blod till de nasala passagerna. Sudafed tillfälligt lindra trafikstockningar, men det gör inte behandla orsaken eller minska den tid en virusinfektion är närvarande. På grund av det faktum att denna medicinering fungerar genom att begränsa blodflödet, föreslås att denna medicinering undvikas under den första trimestern, och det får aldrig tas utan att rådfråga din läkare eller barnmorska. Pseudoefedrin är en kategori C drog, vilket betyder att det inte är känt för att orsaka skador på ofödda foster, men dess effekter har inte studerats på djur eller människor.

loratadin

Loratadin eller Claritin, brukar anses säkert att ta under graviditeten. Det är ett antihistamin som behandlar allergirelaterade trafikstockningar och nysningar. Även om det inte kommer att förhindra en allergisk reaktion mot allergener såsom pollen, kommer det att minska din reaktion på dem. Det är en kategori B läkemedel, så även om det har visat några skadliga effekter i djurstudier, har det inte testats på människor.

Spray avsvällande

Saline endast nässpray anses säkra under graviditeten. Aktuella eller nasal spray avsvällande medel, såsom Afrin, var en gång tänkt att vara säkra för de flesta gravida kvinnor. Emellertid dessa också fungera genom tvingande blodflödet till bihålorna, och det är nu tänkt att det kan absorberas systemiskt. På grund av risken för rebound trängsel, ett tillstånd som orsakas av överanvändning av sprut avsvällande medel, även patienter som inte är gravid bör begränsa sin exponering för dessa avsvällande medel.

Alternativ till medicinering

En av de bäst drogfria sätt att hålla näsgångarna klart är genom användningen av ånga. Luftfuktare och korta, varma duschar kan minska trängseln utan att oroa dig för skadliga droger som förs in i fostrets blodtillförsel. Nasala band hjälper också utöka luftvägarna för att hålla luft som strömmar. Var försiktig med att inte över blåsa näsan, vilket kan öka sinus inflammation och innerörat tryck också. Öka ditt intag av vätska till 12 glas per dag, vila mycket och ringa din barnmorska eller barnmorska innan du tar något over-the-counter läkemedel.

När du har en förkylning eller influensa, vanligen har du slem i lungorna och trafikstockningar i näsan. En slemlösande som Mucinex kan hjälpa kroppen att bryta upp och ta bort slem i lungorna, men du kommer att behöva en avsvällande att hjälpa till att befria dig av nästäppa. Ibland mediciner innehåller både en slemlösande och avsvällande (som Mucinex D). I dessa fall ska du inte ta en annan avsvällande ovanpå det.

Mucinex Defined

Mucinex är varumärket som ges till en grupp av läkemedel på marknaden som kan hjälpa med minskande slem, vilket minimerar nästäppa, kontrollera hosta, rensa nästäppa eller göra en kombination av dessa saker. De sex Mucinex produkter är olika till viss del och ta itu med olika hälsoproblem. Dessutom är det bara en av dem är gjord enbart för barns användning (Mucinex hosta), och de två nässprayer (Mucinex full kraft och fukt Smart) skall inte användas på barn under sex års ålder.

Typer av Mucinex

De sex Mucinex produkterna är: Mucinex (endast slemlösande), Mucinex D (slemlösande och avsvällande kombinerad), Mucinex DM (slemlösande och hostdämpande), Mucinex Hosta (slemlösande och hostdämpande för barn) och Mucinex nässprayer Full Force och fukt Smart (slemlösande och avsvällande kombineras i båda).

Mucinex

Mucinex kan tas tillsammans med en avsvällande om individen upplever nästäppa och behöver det. Eftersom detta läkemedel inte innehåller en avsvällande, kan det vara mer lämpligt att använda Mucinex D istället, om det behövs både en slemlösande och avsvällande, snarare än att para Mucinex med ett annat företags avsvällande. Detta skulle eliminera eventuella läkemedelsinteraktioner mellan varumärken.

Mucinex D

Du ska inte ta den här typen av Mucinex med en avsvällande, eftersom det redan har ett tillräckligt utbud av en avsvällande i den. För att göra detta kan resultera i följande biverkningar, enligt Drugs.com (se länk i Referenser avsnitt nedan): hjärtklappning, andningssvårigheter och svullnad i halsen, svår yrsel, förhöjt blodtryck, domningar, bröstsmärtor och även kramper .

Mucinex DM

Detta läkemedel innehåller inte en avsvällande; det bara innehåller en slemlösande och hostdämpande. Därför skulle det vara normalt att lägga till ett avsvällande medel för nästäppa, om det behövs. Men att välja Mucinex produkt som innehåller både en slemlösande och avsvällande (Mucinex D) i stället kan vara klokare strategi om du inte behöver en hostdämpande också.

Mucinex Hosta

Denna produkt är för barn bara, och det innehåller inte en avsvällande. Men din barnläkare bör konsulteras innan du väljer att använda någon vård produkt för ditt barn, inklusive Mucinex och / eller avsvällande, eftersom barnets ålder och sjukdomshistoria måste övervägas innan behandling.

Mucinex Nässprayer

Mucinex Full Force och fukt Smart båda innehåller avsvällande medel, så det skulle vara farligt för hälsan att använda dem i samband med en annan avsvällande. Dessutom, båda dessa produkter försöker att intensifiera och påskynda medicinsk lindring av avlastning - samt förlänga dess varaktighet (upp till 12 timmar) - vilket gör det ännu farligare att lägga till ytterligare en avsvällande till mixen.

Effekterna av Avsvällande

Översikt

Med mer än 30 miljoner amerikaner lider av trängsel, avsvällande medel är en populär over-the-counter mediciner, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Pseudoefedrin eller Sudafed, och fenylefrin eller Sudafed PE, är de två vanligaste orala avsvällande medel tillgängliga OTC. Pseudoefedrin finns bakom apotekarens räknaren och fenylefrin finns på butikshyllorna. Dessa mediciner tillfälligt minska inflammation genom att krympa blodkärl. Använd avsvällande medel under ledning av en läkare och vara medvetna om de möjliga effekter de kan ha.

Minska Blood Flow

Avsvällande medel påverka blodkärl genom att krympa dem, vilket minskar blodflödet, vilket gör att inflammation att avta tillfälligt. Sinus hålighet är gjord av olika blodkärl som sväller när irriterad av ett virus, allergier eller irriterande, orsakar trafikstockningar. Mest trängsel är resultatet av inflammerade bihålor den fällan slem i sinus cavity. Genom att begränsa blodflödet, bihålorna krympa, så att användaren kan andas och dränera nästäppa mer effektivt.

retbarhet

Avsvällande medel härma adrenalin, en naturlig avsvällande, vilket resulterar i irritabilitet, upphetsning, nervositet och sömnlöshet. En person med högt blodtryck, hjärtsjukdomar, diabetes eller en sköldkörtelsjukdom bör inte ta avsvällande medel utan en läkares rekommendation. Om ta avsvällande medel orsakar sömnlöshet, bör användaren sluta använda under nattimmarna.

Puls Öka / Blodtryck

Avsvällande kan öka en persons hjärtfrekvens, vilket kan leda till ytterligare komplikationer om användaren har redan existerande villkor. Ökad hjärtfrekvens resulterar i högre blodtryck. Avsvällande medel bör inte tas av personer som lider av högt blodtryck. Kontakta läkare om du upplever en ökad hjärtfrekvens, bultande i bröstet eller en ojämn puls.

allvarliga effekter

Allvarliga effekter av att ta en avsvällande är onormalt beteende, yrsel, svår yrsel eller sömnlöshet, skakningar, domningar i armar och ben och kissar mindre än normalt. Dessa allvarliga effekter måste utvärderas av en läkare omedelbart. En patient bör sluta med avsvällande och informera läkaren om vilken drog togs och livslängden för att ta den.

läkemedels~~POS=TRUNC

Avsvällande kan interagera med andra läkemedel, såsom antidepressiva medel, bantningspiller, blodtryck mediciner, migrän mediciner, diabetes mediciner och MAO-hämmare. Alla andra läkemedel måste lämnas ut till läkare innan du tar en avsvällande. Avsvällande kan interagera negativt med andra receptfria läkemedel som innehåller avsvällande medel. Läs etiketterna på de olika läkemedel som vidtas för att undvika en överdos.

Nackdelar med att ta nasala avsvällande medel

Enligt University of Maryland Medical Center, är nasala avsvällande medel som används för att krympa blodkärlen i näsan för att avlasta. Avsvällande finns som over-the-counter, OTC, nässpray eller orala tabletter och som steroid nässpray. OTC nasal delivery avsvällande medel kan vara lång eller kortverkande, arbeta snabbare än orala avsvällande medel och är vanligtvis icke-dåsig. Nasala kortikosteroider sprayer används tillsammans med allergiska reaktioner som orsakar nasal inflammation. Det finns nackdelar med båda.

rebound Trängsel

Dr James T. Li av Mayo Clinic beskriver rebound trängsel som bristande respons på OTC-nässpray avsvällande medel efter flera dagars användning som leder till upprepade och mer frekvent användning av produkten för att lindra trängseln. Han rekommenderar att detta inte ska förväxlas med missbruk som OTC avsvällande medel har inga vanebildande ingredienser som orsakar tvångs begär. Näsblod, får halsirritation och hosta ibland förekomma. Nässpray avsvällande medel bör inte användas längre än tre dagar. Steroida nässprayer emellertid inte har rekyleffekterna och kan användas i flera år.

Pediatric Biverkningar

University of Maryland Medical Center säger OTC nasala avsvällande medel bör aldrig användas på spädbarn eller barn yngre än fyra och att vissa läkare bara rekommendera att använda dem på barn äldre än 14. Barn som använder nasala avsvällande medel är öppna för centrala nervsystemet risker såsom snabb hjärtfrekvens, medvetslöshet, kramper och död.

grovt sinusit

University of Maryland beskriver bihåleinflammation som inflammation i luftfickor eller bihålorna, i skallen runt näsan. Oftast orsakas av bakteriell infektion, symptom varierar från slem urladdning och feber till ansiktssmärta och tryck. De varnar för att nasala avsvällande medel inte bota bihåleinflammation, men kan förvärra eller förvärra symtomen genom att öka sinus inflammation. FDA har i uppdrag att OTC avsvällande märkningen inte tyder på att de kan användas med bihåleinflammation.

steroida Avsvällande

University of San Diego Health System påpekar att kortikosteroider kan hjälpa till att lindra svullnaden i näsan och bihålorna och minska slem. Många har tagit dem för år med små eller inga reaktioner. Eftersom dosen är små och absorberas huvudsakligen vid näsan, är systemisk absorption minimal. Nasal och halsirritation, näsblod och hosta ses på samma frekvens som för OTC nasala läkemedel.

Anti-histamin Avsvällande

University of California, säger San Diego Health System som anti-histamin nasal avsvällande medel normalt långsamt frigörs och föreskrivna oralt en gång eller två gånger per dag. Anti-histamin delen av läkemedlet kan tendera att torka den slemhinnorna i näsa och svalg, kan orsaka dåsighet och kan ha en kortlivad effekt. Dåsighet är vanligtvis kort sikt och kan anpassas till snabbt.

En avsvällande är ett läkemedel som fungerar genom att krympa nasala och sinus vävnader, öppna luftvägarna och gör andningen lättare för vem som helst med allergi, förkylning eller influensaliknande symtom. Du kan köpa avsvällande medel över disk utan recept. Men avsvällande medel är inte användbar i alla sjukdomar och är kontraindicerat några. Det är viktigt att veta om du behöver en avsvällande.

Instruktioner

Instruktioner

1 Om du lider av nästäppa eller täppt näsa som en följd av allergier, en förkylning eller influensa, kan du behöva en avsvällande förutom andra läkemedel för att behandla kvarvarande symtom. En avsvällande ofta ingår i de flesta populära förkylning och influensa rättsmedel.

2 Om du har något av följande villkor, rådfråga din läkare innan du tar en avsvällande: allergi mot avsvällande medel, graviditet, hjärta eller kärlsjukdom, högt blodtryck, diabetes, förstorad prostatakörtel eller överaktiv sköldkörtel.

3 Kontrollera om läkemedelsinteraktioner att veta om du behöver en avsvällande. För att undvika farliga biverkningar, ska du inte ta en avsvällande med något av följande: MAO-hämmare, andra läkemedel som innehåller samma eller annan avsvällande, koffein. Om du tar något av dessa, är en avsvällande inte är rätt för dig.

4 Viktiga ingredienser i avsvällande medel kan orsaka ångest, irritabilitet och yrsel. Om du lider av dessa villkor, kan en avsvällande inte vara rätt för dig eftersom de kan förvärra med att ta en avsvällande.

Tips

  • Innan någon avsvällande, forskning indikationer och doseringsanvisningar med hjälp av resurser såsom US National Library of Medicine medicinering look-up verktyg på deras hemsida, Medline Plus.
  • Nässpray avsvällande medel bör inte användas under längre tid än tre dagar åt gången, eller beroende kan inträffa. Om symtomen kvarstår efter tre dagar, upphöra att använda och kontakta läkare.

Skillnaden mellan en Anthistamine & en avsvällande


Oavsett om det är den kalla och influensa säsongen av vintern, hösnuva och allergier av våren och sommaren, och väderomslag på hösten, decongestants och antihistaminer är en av de mest använda receptfria läkemedel i USA. De två läkemedel är ofta förvirrade och tros ha samma effekter på kroppen, men de inte agerar på samma sätt i kroppen. Medan varken läkemedel kan bota förkylning, influensa eller allergi, kan de göra mycket för att lindra obehagliga symptom.

dåsighet

Avsvällande medel finns ofta i dagtid förkylning och influensa mediciner eftersom de vanligtvis hålla individer vaken. Antihistaminer är vanligtvis en ingrediens i nattliga förkylning och influensa mediciner eftersom de ofta orsaka dåsighet.

Vad gör Avsvällande göra?

Avsvällande medel hjälpa till att lindra svullnad i näsgångarna lindra trycket och förbättra luftflödet från näsgångarna i lungorna. De används ofta för att behandla förkylningar, bihåleinflammation och andra luftvägsinfektioner.

Vad gör Antihistaminer göra?

Antihistaminer har en bredare användning än avsvällande medel. Antihistaminer verkar genom att blockera effekten av en kemikalie som kallas histaminer, och kan därför användas för bikupor och andra allergiska reaktioner, samt att lindra förkylning och influensa.

Var försiktig

Antihistaminer bör inte tas av personer som använder lugnande medel, anti-depressiva, lugnande eller sömngivande läkemedel. Konsultera en läkare om du använder dessa mediciner och har förkylning, influensa eller bihåleinflammation och är i behov av lindring av symtomen.

Högt blodtryck

Många avsvällande medel har en tendens att höja blodtrycket och bör inte användas av personer som behandlas för högt blodtryck. Fråga din läkare att föreslå mediciner som är säkert för dig att använda om du tar mediciner blodtryck.

Negativa biverkningar

Både avsvällande medel och antihistaminer har några negativa biverkningar: över tiden avsvällande medel kan faktiskt ihop blodkärlen och orsaka nästäppa att förvärras. Antihistaminer kan göra en person yr och dåsig, orsaka en förlust av aptit, dimsyn och muntorrhet. Gravida kvinnor bör undvika att använda antingen avsvällande medel eller antihistaminer.