XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

krok till levande bete

Hur bete en fisk krok med levande bete


Vissa fiskare föredrar att använda beten för sitt fiske, men andra hellre vill använda levande agn. Levande bete luktar mer naturligt att fisken och flyttar på ett mer naturligt sätt, vilket kan bidra till att attrahera mer fisk. Sättet du placerar levande bete på kroken beror på vilken typ av bete du använder. Den typ av bete du använder beror till stor del på vilken typ av fisk du försöker fånga.

Instruktioner

1 Skjut kroken genom större suga skivan i svansen slutet av en blodigel. Även slutändan inte spelar någon roll när det gäller rörelse, är svansen slutet skivan större och enklare att koppla.

2 Trä fiskekrok helt genom en grub mask, från den ena änden till den andra. Om du använder mer än en grub mask åt gången, genomborra varje genom sidan, skapar en rad av grub maskar.

3 Skjut kroken under ryggfenan av elritsa. Promelas simma med krokar i ryggen för en realistisk bete. Hooking en elritsa genom munnen eller svansen också fungerar, men orsakar fisk att simma antingen uppåt eller nedåt. Men oavsett hur du ansluter den, undvika ryggmärgen att se fisken rör sig fortfarande på egen hand.

4 Sätt kroken under kragen av insekter, såsom syrsor och gräshoppor. Kragen är en hård platta ligger precis bakom den insekt huvud, mellan huvudet och bålen.

5 Borra en daggmask genom sin kropp och trä den på kroken så att den stannar där. Använd en annan del av masken kropp för att täcka slutet av kroken att dölja det ur sikte. Lämna en del av masken hänga lös för att locka fisken.

Experterna är överens om - levande bete är det allra bästa verktyget för att fånga hungrig gädda. Oavsett om du precis har börjat gäddfiske eller är redo att brottas en hård fightingspel fisk, att veta hur man rigg levande bete är en färdighet som du måste skaffa.

Instruktioner

1 P

2 Börja med 2 fötter av tunga stålledare. Crimp en diskant krok på slutet. Vilken storlek krok du använder beror på vilken storlek gädda du fiskar efter.

3 Skjut en crimphylsa över linjen, sedan lägga till en levande bete krok. Bestäm hur långt du vill ha det från diskant krok och pressa den på plats så att det inte kommer att flyttas när fisken slår. Vanligtvis avstånd från diskant krok till bete krok bör vara lite kortare än betesfisk.

4 Lägg till ett krimphylsan, sedan några kula vikter upp till 2 uns.

5 Sätt en spinner på över detta och pressa den på plats om du vill; detta steg är helt valfritt.

6 Crimp en tung fat vridbar på linjen, och du är klar. Det är nu redo att fästas på din lina och används för att fånga gädda. Bara spetsa levande betesfisk på betet kroken, vanligen genom antingen munnen eller näsborren, och du är redo att gå.

Tips

 • Du kan köpa tacklar för en levande bete rigg. Köpa kompletta satser, som de som erbjuds på Musty Bills Tackle. Följ bara avbildade rigg instruktioner de innehåller och du är bra att gå.

Ställa linjen för levande bete på en havskatt stav är mycket påminner om att använda levande bete för alla typer av fisk. Den stora skillnaden är att en havskatt stång är längre och tjockare än de flesta andra fiskespön. Denna extra vikt och tyngd ger stången med en starkare ryggrad, som hjälper till med att hantera de större fiskar som tenderar att mata på djupt vatten.

Instruktioner

1 Binda 10- till 15-lb. test linje till en tvåsocklad vridbar med en ½-oz. glidande vikt bifogas.

2 Knyt 3 fötter ledare, antingen 20- till 30-lb. test eller tråd, till den andra änden av svängtappen.

3 Knyt en storlek 8 cirkel krok till slutet av ledaren.

4 Sätt fast ditt val av havskatt bete på kroken.

5 Kasta din bete där du vill att det ska landa.

6 Vänta minst tre till fem sekunder för fisken att säkra betet i sin mun när du börjar känna linjen pull. En cirkel krok gör kroken att ställa sig som fisken simmar bort med betet.

7 Stäng borgen av din rulle och stadigt lyfta spetsen på staven rakt upp. Rulle i fisken.

Tips

 • Vid fiske från båt, kan du använda en lägre vikt eftersom det är lättare att kasta.
 • Vid fiske från stranden, ½-oz. vikt bör vara tillräckligt för att kasta din bete i de djupare delarna. Men du kan använda en tyngre vikt om det behövs.
 • Använd större krokar om du vill fånga en större fisk.Levande bete trolling håller betet rör sig på två sätt: genom den levande bete egna kroppsrörelser och genom rörelsen som skapas av trolling. Med detta förslag, är fisk lockas att träffa bete i hopp om en måltid. Levande bete är effektiv för arter som bas, insjööring och gädda. Rigga upp en levande dörjlinor kräver lite grundläggande knut kunskap och en vridbar, utformad för att hålla kroken i en uppsättning position som betet rör sig i vattnet.

Instruktioner

1 Klipp bort eventuella befintliga beten eller krokar från linjen. Välj en vikt linje lämplig för er art. Till exempel, om du tänker för bas, använd mellan 4- och 8-pound test. Som en allmän regel bör användas tändaren den genomsnittliga storleken på fisken, tändaren vikten på linjen.

2 Trä vrid till slutet av raden med hjälp av en Uni knut (se Resurser). Uni knut fäster vrid med mycket lite överskott linje. Du kan också använda en Palomar knut, som rekommenderas om vrid har ett öga krok för linjen fastsättning.

3 Fäst en lämplig storlek hullingförsedda kroken till tråd grind på vrid.

4 Haka levande bete på kroken. Kroken läge beror på bete. Till exempel, om du använder en elritsa för trolling på vridas kroken, tryck hulling av kroken genom den nedre läppen av elritsa. Om du använder en languster, tryck kroken upp och genom carapice (det hårda skalet på rygg) så att nötkreatur är vänd mot linjen och kroken är hull står inför den bakre änden av kräftor. Om du använder en ål, skjut kroken i den övre åsen på ål rygg, så det har kroken vänd mot svansen.

5 Kasta betet ut och ställa dra på trolling rulle. Håll dra lite stram och minska det när båten börjar ta på trolling hastighet.

Hur Rig levande bete för Bottom Fishing


Både salt- och sötvatten sportfiskare fånga fisk med hjälp av levande bete. Många levande bete presentationer innebär inriktning bottenlevande fisk. Problemet är att hålla ditt bete på eller nära botten. Det finns en rad olika metoder som används av sportfiskare, men vad de alla har gemensamt är att de alla använder någon form av en sänke. Ett sänke är en anordning, vanligen tillverkade av bly, som används för att vikta linjen och bete för att hålla det på botten.

Instruktioner

Grundläggande Bottom Rig

1 Knyt en halv uns klocka sänke till slutet av din linje. Om du fiskar i en flod med starkström, kanske du vill använda en tyngre sänke.

2 Knyt en no-slip, slip knut ungefär en fot upp linjen från lodet. Denna knut är också känd som en loop knut eftersom det är ingenting annat än en slinga bunden i linjen.

3 Nyp linjen vid slutet av slingan för att göra en punkt. Sätt denna punkt i ögat av kroken du tänker använda. När linjen är genom, ta slingan över änden av kroken och sedan dra. Detta kommer att skärpa linjen på kroken.

4 Haka en elritsa genom sina läppar. En blodigel kan hakas knappt dess suga. En natt sökrobot ska hakas rakt igenom, ungefär en fjärdedel tum från toppen av huvudet.

lindy Rig

5 Sätt i slutet av din stambanan genom en gång sänke.

6 Knyt änden av huvudledningen till ena änden av en tvåvägskättingslänk. Knyt den andra änden av cylindern vrid till ena änden av ledaren.

7 Knyt den andra änden av dina 18 inches av ledare linjen till en krok. En elritsa kan hakas genom läpparna, kan en igel hakas under sucker, eller en natt sökrobot kan hakas rakt igenom, en fjärdedel av en tum från sin spets.

Tips

 • Se till att bete du använder är frisk och livlig.
 • Matcha storleken på kroken betet du använder.

Fiske är både en fritidsaktivitet och en sport - även en karriär för vissa. Det finns många fiskemetoder och metoder som varierar beroende på var du fiskar och vad du fiskar. Levande bete används för ett brett spektrum av fiskesituationer och är ett utmärkt val, men det kan vara svårt att använda på rätt sätt. Här är en guide om hur man använder levande bete för fiske.

Instruktioner

1 Köp levande bete morgonen du planerar att gå fiske. Du vill betet faktiskt fortfarande vara vid liv och simning, så var försiktig när du berättar butiksägaren vad du vill. Välj en enkel fisk som shad, som är lätta att ta hand om och är en stapelvara i kosten för många större fiskar.

2 Fyll ditt bete tank med färskvatten. På sommaren hjälper det att frysa en 2-liters plastflaska med vatten och placera den i tanken för att hålla vattentemperaturen svalt och skönt. Lägg 1/2 kopp icke-iodized salt till varje 10 liter vatten. Detta kommer att hjälpa till att hålla fiskfjäll hårt och deras päls frisk.

3 Sätt din fisk i tanken och iväg för en dag av fiske. Ställ in din pol som vanligt, men se till att undersöka storleken på krokarna du använder. Du vill använda krokar som är mindre än betet måste du fiska med. Om du använder för stor av en krok, kommer betet inte kunna simma fritt. Men då för litet av en krok inte kommer att hålla fisken på kroken och linje, så du behöver en gyllene medelväg.

4 Blöt händerna innan plocka upp fisken. Detta kommer att skydda slem på den fisk som innehåller dofter som kommer att locka större fiskar och hålla betet vid liv längre. Torra händer kan också ta bort skalor och skada betet.

5 Haka betet genom munnen och bakom gälarna. Detta kommer att säkerställa att betet kvar på kroken och ge fisken full rörelse att simma, vilket lockar större fiskar att äta den.

Tips

 • Hantera fisken med bara, våta händer.
 • Inte krok ditt bete genom ögonen, kommer det sannolikt glida av och vara bortkastade bete.

Hur Rig levande bete för vattenhundar


Fråga fiskare vilka typer av levande bete de föredrar, och de flesta nämna blodiglar, elritsa eller natt sökrobotar. Få svar vattenhundar, som är vatten etappen av salamandrar. Men sportfiskare som gör fisk med vattenhundar vet att de är särskilt produktiva för att locka inslag från stora fiskar som bas, gädda och walleyes. Det bästa sättet att rigga och fiskvattenhundar är längs botten med en levande agn riggen.

Instruktioner

1 Ladda en medeltung action spö och rulle med 8- till 10-pound test fiskelina.

2 Skär en 2- till 3-fot banavsnitt och ställ den åt sidan.

3 Trä en sänke på slutet av linan. En 3/8-oz. kula eller promenader sänke är ett bra val.

4 Bifoga en kättingslänk till linjen med en palomar knut. Plocka upp sträckan du avsätta och knyta den till den andra änden av sväng.

5 Knyt en nr 4 krok till slutet av ledaren.

6 För in spetsen på kroken i botten av vatten hundens käke och tryck den uppåt och ut ur toppen av dess mynning.

Hur Rig levande bete för saltvatten fiskebåt


Levande bete fångar mer fisk på fler ställen än även de bästa konstgjorda beten. Levande bete helst bör fångas på den plats du kommer att fiska. Detta kommer att ge dig bete som fisken äter. Rigg levande bete är rättfram och enkel. Det finns några olika sätt att rigga levande agn; vilken metod du använder kommer att dikteras av platsen och villkor.

Instruktioner

fri foder

1 Haka betet fisk bakom och under ryggfenan försiktigt så att inte tränga in i ryggraden. Om fiske i nuvarande eller trolling, haka betet genom läpparna eller ögonhålor.

2 Bind din huvudsakliga fiskelina till en kättingslänk.

3 Bifoga en 2-fot ledare till vrid.

4 Knyt kroken till slutet av ledaren med en slinga knut för att tillåta bete rörelsefrihet.

Fish Finder eller Carolina Rig

5 Haka betet fisk bakom och under ryggfenan försiktigt så att inte tränga in i ryggraden. Om fiske i strömmen, haka betet genom läpparna eller ögonhålor.

6 Skjut ett ägg sänke (tyngden kommer att bero på hastigheten hos strömmen) på huvudfiskelina.

7 Halka på en plastpärla.

8 Bind din huvudsakliga fiskelina till en kättingslänk.

9 Knyt en 2-fot ledare till kättingslänk.

10 Fäst kroken till slutet av ledaren med en slinga knut. Komponenterna i riggen bör vara i följande ordning: stambanan, ägg sänke, plastpärlor, fat vridbar, ledare, krok.

Chock eller Surf Rig

11 Haka betet fisk bakom och under ryggfenan försiktigt så att inte tränga in i ryggraden. Om fiske i strömmen, haka betet genom läpparna eller ögonhålor.

12 Knyt huvud lina till en kättingslänk.

13 Knyt 18 inches av ledare till kättingslänk.

14 Lyft pärla på ledaren.

15 Lyft snäpp vridbar på ledaren.

16 Slip annan pärla på ledaren.

17 Knyt kroken på änden av ledaren med en slinga knut.

18 Bifoga en pyramid sänke till snäppvrid.

Tips

 • Gratis foder är den bästa metoden att använda för trolling eller aktivt gjutning och "arbetar" betet eller när du vill att bete vid ytan.
 • Ekolodet Riggen kommer att hålla betet på botten. Den kan användas vid gjutning och "arbeta" betet längs bottnen.
 • Chocken eller surfa riggen är bra för starka strömmar. Försök att mata ut linje för att göra det möjligt för bete för att simma runt och samtidigt hålla den på botten.

Hur man fångar Muskellunge i kallt vatten med levande bete


Många Muskie fiskare använder inget annat än konstgjorda beten som bucktails, crankbaits och jerkbaits. När vattnet är kallt på hösten eller vintern, är levande bete ett bättre val; Det kan ofta vara skillnaden mellan att haka en fisk eller gå hem tomhänt.

Instruktioner

1 Knyt en färdig snabb strejk rigg (se Resurser) till slutet av din linje. Anslut ledaren och linjen med en Palomar knut.

2 Erhålla stora suga småfiskar; en längd av 12 inches eller längre är föredragen. En livlig elritsa är viktigt. Håll promelas svalt och väl syresatt vatten.

3 Haka fast elritsa på båda sidor med hjälp av trekroken från snabb-strike rigg. Skjut en av hakarna in i elritsa, och lämna de andra två exponerade. Om riggen har en tredje krok, placera den genom elritsa mun.

4 Fäst en bobber till din linje. Avståndet mellan krokarna och bobber är djupet där elritsa kommer att simma. Ställ in bobber så elritsa är ungefär halvvägs ner i vattenmassan.

5 Rikta grön växtlighet nära djupt vatten, eller steniga punkter och stim. Flytta till en ny plats om du har erfarenhet ingen aktivitet för en timme. Om du tror att fisken är på en plats, men inte fånga en direkt, gå tillbaka senare under dagen.

6 Som kroken med en stark, uppåtgående rörelse så snart som de bobber dyk nedanför vattnet.Illaluktande beten används vanligen vid fiske efter kanal havskatt; denna art föredrar att kryssning botten eller en damm, flod eller sjö för livsmedel. Flathead havskatt kan vara aggressiv och territoriell. De attackerar ofta mindre fisk som bluegill och crappie som vågar alltför nära. Rigg en linje med levande bete är en populär och ofta framgångsrik metod för att fånga flathead havskatt.

Instruktioner

1 Bifoga en nr 6 cirkel-krok till slutet av fiskelina med en säker knut. Fukta knuten innan du drar hårt. Trimma överskott linje från knut med en sax.

2 Fånga eller fälla en levande och frisk bluegill i 3-tum sortiment. Välj en betesfisk som är aktiv; det kommer att ge bättre verkan i vattnet.

3 Håll bluegill så baksidan kan nås. Lokalisera en punkt precis framför ryggfenan ovanpå fisken.

4 Infoga kroken fullständigt genom sidan av fisken. Undvik att infoga kroken för långt ner i kroppen av bluegill att undvika att skada ryggraden. Slå ryggraden med kroken kan skada fisk och påverkar dess rörelse i vattnet.

5 Kasta bluegill i vattnet på en plats där flathead havskatt tros vara aktiva. Låt bluegill att simma naturligt i vattnet; inte rullen den i.

6 Låt en platt att ta betet och slå innan du kroken. Höj stångspetsen och rullen ner på linjen för att ställa in kroken. Upprätthålla en stram linje samtidigt som du spelar fisken.