XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

köpa oringar till en tilt motor

Vid centrum av den hydrauliska tilt och trimsystem på båtens motor är en hydraulisk motor som rör sig den hydrauliska fluiden från den hydrauliska reservoaren till cylindrarna som höjer motorn. Om hydraulmotorn inte fungerar som förväntat, kan det vara dags att ta bort motorn för att testa och vid behov, för att ersätta motorn. Eftersom du måste tömma systemet för att avlägsna motorn och fyll det efter det att motorn har tagits bort, glöm inte att "rapa" systemet för att rensa luften från den.

Instruktioner

Ta bort den gamla ström Tilt Motor

1 Öppna avloppet på hydraultanken och dränera vätska i en ren olja mottagande pannan. Reservera vätskan för senare användning, lagra den i oanvänt behållare.

2 Koppla bort motorkabelstammen butt kontakter från tilt / trim systemets kabelnät.

3 Ta bort de fyra skruvarna som håller motorn på plats och ta bort motorn från ventilpumpenheten med en skruvmejsel.

Installera nya Power Tilt Motor

4 Trä de fyra skruvarna genom motorfästet och in i ventilpumpenheten.

5 Anslut butt kontakterna till tilt / trimsystemet ledningsnätet.

6 Fyll hydraultanken till botten av påfyllningsröret, lämnar locket från behållaren. Aktivera tilt / trimsystemet. Höja och sänka motorn genom fem cykler för att rensa ut luften från systemet. Sätt tillbaka locket till hydraultanken.

Vad är orsakerna till Snöskoter Motor Burndown?


En snöskoter är konstruerade för färd över snön. Det drivs av en motor och färdas över snön på en uppsättning skidor. När motorn burndown sker i snöskotern, inte längre fungerar ordentligt och reparationerna blir kostsam. Det finns flera försiktighetsåtgärder ägare kan vidta för att undvika motor burndown.

Felaktig installation av Airbox

En luftburken som felaktigt installerad orsakar snöskotermotor burndown. Enligt Snow Goer, skulle någon som tar bort luftboxen från snöskotern vara extra försiktig när man sätter den på plats igen. Annars förgasarna dra under-huven luft som resulterar i skador på motorn.

Smutsiga Float skålar och Jets

En del av korrekt underhåll av en skoter är rengöring av motorn regelbundet. Om flyt skål och munstycken är smutsiga, blir motorn skadas och resulterar i motor burndown. Ägarna bör antingen rengöra float skålar och munstycken personligen eller ta skoter till en butik för regelbundet underhåll.

Bränsle Oxidation och Korrosion

Om det finns bränsle kvar i snöskotern under lågsäsongen, kan det oxidera och börja korrodera material i motorn. Vanligtvis kommer bränslet sitter i flyt skål under lågsäsongen orsakar dessa problem. Att få snöskotern ordentligt förberedd för sommarmånaderna kommer att förhindra korrosion och bränsle oxidation.

Att höja en utombordsmotor lutning och trimma systemet manuellt är en enkel affär, som omfattar en av ventilerna på tilt och trim systemets grenrör och en måttlig mängd fysisk ansträngning på den del av den person som vill höja motorn manuellt. Du behöver en speciell skruvmejsel för att frigöra systemet så att lagen är möjligt, och när du har lyft till motorn till den position där du vill att den ska stanna, för att säkra systemet.

Instruktioner

1 Leta den manuella avlastningsventilen på hamnen, centrum av tilt / trim systemets grenrör.

2 Vrid avlastningsventil manuell motsols minst tre varv med en momentnyckel.

3 Flytta motorn till önskad vinkel och dra åt manuell avlastningsventil till 45 tum-pounds.

Tips

  • Ställ motorns fliken tilt-lock när motorn är i "upp" -läge.

Lägga till en liten motor till en cykel


Cyklar fungera som en effektiv, prisvärd läge eller transport. Däremot kan trampa en cykel överallt växa tröttsamt. Du vill inte komma fram till arbets svettig från en svår cykeltur. Lyckligtvis kan du använda en gasdriven cykel med en liten motor i stället för att trampa hela tiden. Även färdiga motoriserade cyklar kan kosta över $ 2000 kan du köpa din egen cykel motor kit för ca $ 200. Dessa kit inkluderar en motor och gör infästning lätt.

Instruktioner

1 Montera motorn på din cykel. Placera motorn mellan nedåtgående röret och sadelröret på din cykel. Detta område ser ut som ett "V" och är precis ovanför "mixtra hjuldrevet." Fäst motorn genom att skruva adaptersatsen och medföljande skruvarna till sadelröret.

2 Montera kedjedrevet. Placera sockeln över navet i "vinkelräta plan" av bakre medan kedjan drev. Placera ingår drevbultar i drevet och dra åt med en skiftnyckel.

3 Montera drivkedjan. Ta bort den bakre täckplåten på vänster sida av motorn. Vrid motorns vevaxel drevet använder för att mata kedjan runt motorn. Justera spänningen i kedjan genom att rulla tillbaka hjulet i bakåtriktningen. Fäst kedjeskyddet på motorn och "hjulaxelstag."

4 Montera den medföljande tändspolen. Fäst den till cykelramen, nära tändstiftet och så långt som möjligt från avgasröret. Fäst "tändspiraltrådar" till trådarna i samma färg i motorn. Använda plastband för att säkra trådarna.

5 Montera "kopplingshandtaget" på vänster sida av styret. Fäst kopplingskabeln till hävarmen. För in tråden i kabeln genom den lilla fjädern och kopplingsarmen. Skruva fast kabeln slut på tråden.

6 Gasspjälls installation. Fästa bränslebehållaren till tanken och försegla trådarna i tanken med teflontejp. Använd två konsoler och muttrar för att montera tanken på toppen av cykel ram. Fäst bränsleledningen mellan förgasaren och tanken.

Som operatör för en elrullstol, har du möjlighet att göra justeringar som påverkar resultatet för din förflyttningshjälpmedel. Du bör dock undvika att göra ändringar som ökar risken för skador eller tillverkarens garanti. Ägare bör inte isär rullstolar, lägga till eller ta bort delar, eller försöker att bygga om eller byta ut elektriska komponenter. Du kan dock utföra rutinunderhåll och utnyttja de avancerade funktionerna i rullstolen för att öka effekten till motorn.

Instruktioner

1 Ta uppbyggd och skräp från axlar, kablar och kontakter genom att torka ner komponenterna med en ren trasa. Uppbyggnaden på axlarna kan hindra utförandet av hjulen, vilket medför att motorn att arbeta hårdare. Smuts och skräp på kablar och anslutningspluggar kan orsaka en lös anslutning, vilket påverkar den totala prestandan av rullstolen.

2 Ladda upp batteriet helt. För att optimera strömmen till motorn, låt batteriet laddas tills amperemetern visar en full laddning.

3 Sänk kraftlyft sätet, som innefattar en hastighetsspärr systemet. Om sätet höjes mer än 1 till 2 inches, minskar hastigheten inhiberingssignal systemet hastigheten på mobilitets stolen. Detta kan göra det verka som motorn inte får en hel del makt. För att öka strömmen till motorn, justera läget för din plats med elmanövrerad stol brytare, som ligger på joysticken i rullstolen.

Lägga till en motor på cykeln


För många människor är cykling inte bara en metod för transport utan ett sätt att leva. De kardiovaskulära hälsoeffekter förknippade med cykling är väldokumenterad, med många psykiska vårdpersonal hävdar att 30 minuters cykling tre till fem gånger per vecka kan vara lika effektivt som läkemedel när det gäller att lindra depression och ångest. Ett sätt att komma ur din cykel mer är att lägga till en liten motor till det. Lägga till en motor kan du ta din cykel platser där du annars inte skulle kunna, såsom branta kullar och berg.

Instruktioner

1 Ta bort bakhjulet av cykeln. Plats hjul, kedjehjul ner, på en arbetsyta. Vrid drivringen i förpackningen så att dess slots linje med ekrarna på hjulet själv. Med hjälp av en skruvmejsel, lyft varje eker och säkra den i dess motsvarande spår. Upprepa hela vägen runt hjulet, som arbetar med motsatsen till varje talade för att säkerställa balans.

2 Fäst monteringsbanden (lägre och fram) till fästet av motorn med de medföljande skruvar och brickor. Installera motorn på baksidan av ramen, direkt bakom sätet. Kontrollera för att se till att den är ordentligt åtdragna.

3 Lyft remmen från spåret på drivringen och skjut bakre montera remmen under bältet och på axeln. Bandet bör köras så att den är mellan kugghjulet och spännarmen betydelse för bakhjulet.

4 Kör kabeln för gasreglaget längs ramen på cykeln, se till att det inte stör några rörliga delar eller växlar. Böj inte kabeln eller bifoga det för hårt, som spelrum är att föredra.

5 Placera gasspjälls klipp på rätt styret, närmast centrum och framför handtagen. Gasreglaget ska placeras där det är mest bekvämt att använda med tummen och pekfingret. Installera kill knappen genom att ta bort skruven från klämman fästa den till vänster styret och sedan åter fästa klämman. Den röda kill knappen stängs av motorn när den trycks in.

Tips

  • Kontrollera bromsarna för att säkerställa att de är korrekt inställda efter att ändringen motorn.
  • Bär alltid lämplig säkerhetsutrustning när man rider en cykel.

Hur man tjänst Befogenheter Tilt och Trim på Johnson utombordsmotorer


Power trim och tiltsystem som används på Johnson utombordsmotorer tjänar två syften. Den första är att trimma din båt för att optimera laminärt flöde mellan skrovet och vattnet - det blir upp på planet snabbare och rider bättre. Den andra funktionen, lutning, kan du höja din motor för strandning, släp eller dockning i saltvatten, när du vill förhindra ansamling av saltavlagringar i råvattnet kylsystemet.

Instruktioner

1 Anslut multimetern svarta kabeln till en bra motor marken och kontrollera spänningen vid batterisidan av startmotorsolenoiden med den röda multimeter bly. Markera "Up" och "Down" reläer och ta bort dem från reläuttag. Anslut den röda multimeter leda till terminal V1 och den svarta ledningen till V2 för att kontrollera "Up" krets.

2 Tryck på tilt / trim "Upp" -knappen och kontrollera spänningen vid terminal V3. Koppla den blå / vita tiltgränslägesbrytare bullet kontakter. Anslut dem, förbi lutningsgränslägesbrytare och upprepa föregående steg för att testa spänningen vid V3 när du trycker på trim / tilt upp-knappen på den nedre motorkåpan. Om spänningen är närvarande, byt tilt gränslägesbrytare.

3 Anslut den röda multimeter leda till relä blad M för terminal V4 och den svarta kabeln till en bra motor marken. Koppla den blå och gröna tråd kontakten från trimmotorn. Kontrollera om spänningen på den blå tråden när Up "knappen trycks in. Upprepa samma test för" Down "krets, med hjälp av terminal V7.

4 Anslut den röda multimeter leda till terminal V5 och den svarta ledningen till V6. Om multimetern inte visar 12 volt DC, kontrollera den röda tråden mellan reläplinten, startmotorsolenoiden och marken.

5 Tryck på trim / tilt "Ned" -knappen på den nedre motorkåpan och kontrollera spänningen vid V7. Tryck på "Down" trimknapp och titta på spänningen på bladet på V7.

6 Ta bort den hydrauliska lock. Lägg hydraulolja till reservoaren tills oljan är vid basen av behållarens påfyllningsröret.

7 Kör tilt / trimsystem hela vägen upp och hela vägen ner åtminstone fem gånger. Tillsätt vätska och upprepa om det behövs. Blick hydraultanken och sänka tilt / trim.

Felsökning en Evinrude Tilt & Trim


Vid felsökning av Fastrack Tilt och Trim system båtens Johnson utombordsmotor, kan din första ansträngningar att ägnas åt att ersätta bra delar i ett försök att eliminera orsaken till ett system som vägrar att flytta. Detta betyder att du antingen ha en färdig leverans av reservdelar som du vet är funktionsdugliga, eller du måste ha en förståelse delar motverka person på återförsäljare villig att acceptera alla returer. Om systemet flyttas, men stön eller låter konstigt, korrigeringarna är inte lika tidskrävande eller kostsamma.

Instruktioner

1 Stäng manuell avlastningsventil om systemet inte kommer att röra sig i endera riktningen. Om enheten fortfarande inte kommer att röra sig, att ersätta manuell avlastningsventil; om symptomen försvinner, avlastningsventilen var orsaken. Om inte, ta bort och ersätta kopplingen på trimmotorn. Om problemet kvarstår, installera en pump grenrör. Om problemet kvarstår, installera en O-ring kit i cylindrarna. Leta efter flisas vätskeventiler eller ventiler konsekvens och ersätta dem om det behövs.

2 Öppna hydraultanken och kontrollera vätskenivån om motorn lutar en del av vägen upp, men flyttas inte jämnt. Återfyll reservoaren med hydraulvätska hela vägen till botten av reservoaren påfyllningspip. Blöda luft ur systemet genom att höja och sänka motor - i steg tio andra - hela vägen upp och hela vägen ner med trim / tilt motor för åtminstone fem kompletta cykler, kontroll av hydrauliska vätskenivån i behållaren efter varje cykel. Topp av hydraulvätska efter varje cykel, om så är nödvändigt.

3 Öppna manuell avlastningsventil och tilta motorn upp och ner för hand om motorn verkar vara bindande när du höjer eller sänker den. När du hittar den plats där systemet är bindande mot sig själv eller en annan del av båten, gör vad som krävs för att lindra bindningen.

Tips

  • Den FasTrak tilt och trim systemet var i allmänt bruk på Johnson asynkronmotorer efter 1990.

Hur man lägger en Power Tilt på en utombordare båtmotor


Det finns flera orsaker till båtägare kanske vill installera en yttre kraft tiltsystemet. Ibland kan en båtägare tar sin båt från djupt till grunt vatten och behöver höja motorn på ett säkert sätt få tillgång. Andra gånger kan ökas hastigheten på en båt avsevärt genom att ändra lutningen på motorn. Att kunna automatiskt höja och sänka motorn från båten cockpit gör det enkelt att utföra någon av dessa uppgifter. Installera en power tilt och trim systemet är något som de flesta någon båtägare kan åstadkomma över en helg.

Instruktioner

Ta bort motorn

1 Sätta båten på en trailer och placera släpvagnen på ett plant arbetsområde. Koppla kablaget, gasledningen, styrning hårdvara och andra linjer som är anslutna till motorn.

2 Lyft av motorn båten med hissen motorn enligt instruktioner från båtens motor hisstillverkaren och utombordsmotorn tillverkaren. Rulla lyfta motorn och motorn bort från båtens akterspegel för att tillåta fri plats att arbeta.

3 Rengör akterspegeln med en sliprengöringsdyna och rengöringsmedel.

Montera systemet

4 Noggrant centrera power tilt och trimma systemet mot aktern på båten. Den övre delen av detta system bör vara ungefär en halv tum ovanför den övre kanten av aktern. Använd markören för att göra markeringar genom hålen i den ström lutning och trimsystem och om aktern på båten.

5 Placera en halv-tums borrspets in i den sladdlösa borr. Borra hål genom aktern vid de punkter som markerats i föregående steg. Spruta cirka en matsked av marina fogar runt varje hål.

6 Placera de medföljande bultar genom hålen i den power tilt och trimsystem och genom de borrade hålen i aktern på båten. Skjut brickor och muttrar som tillhandahålls via bultarna och skruva fast med skiftnyckeln.

7 Hjul motorn på lyft utombordare till power tilt och trimsystemet. Sänk motorn på power tilt och trimsystemet. Fäst motorn till power tilt och trim systemet med hjälp av muttrar och bultar.

Ansluta kablar och anslutningar

8 Fäst den medföljande kablaget till power tilt och trimsystemet. Dra styrkabeln till båten sittbrunnen. Ställ omkopplaren justering alla tillgängliga switch kärl och fäst ledningarna.

9 Dra strömkabeln till båtens batteri. Fäst positiva och negativa kontroller för motsvarande batteripolerna.

10 Flytta brytaren till det övre läget och kontrollera att motorn rör sig uppåt. Flytta omkopplaren till det nedre läget och kontrollera att motorn rör sig nedåt. Om motorn inte rör sig i en önskad riktning kontrollera anslutningarna och åter åstadkomma ledningar.

11 Sätt tillbaka alla anslutningar motor tidigare borttagna. Starta båten och kontrollera driften av power tilt och trimsystemet.

Tips

  • Använd en digital kamera för att ta bilder av motorn innan du tar bort några kablar eller anslutningar. Använd dessa bilder för att underlätta återmonterar kablar och anslutningar.
  • Använd alltid skyddsglasögon när du arbetar med elverktyg.

Hur man skydda små motorer från etanolbränsle


Etanol är vanligtvis blandad med gas, och finns på de flesta bensinstationer. Stora motorer är mer sofistikerade än små motorer, och därmed kan hantera den kemiska sammansättningen av etanol på ett effektivare sätt. Nyare motorer, stora som små, är också anpassade för att använda en etanolblandning effektivt.

Även om det kan vara attraktivt att använda en etanolblandning, på grund av dess lägre pris, inte alla motorer ännu göras för att rymma för skillnaderna mellan etanol och rak gas. Små motorer är särskilt utsatta för ett antal frågor som rör etanol användning, inklusive igensättning, försämrade delar, och vattenföroreningar.

Instruktioner

1 Undvik att använda etanol blandningar i små motorer när det är möjligt. Använd rak gas.

2 Använd färsk gas. Köp från upptagen bensinstationer, och ersätta gasen i små motor tankar varannan till var fjärde vecka. Använd inte en etanolblandning som har suttit mer än 90 dagar.

3 Installera en 10-micron vattenavskiljande bränslefilter om motorn inte har en. Nyare motorer kan redan ha dessa. Etanol binder med vatten, så detta bidrar till att rätta till problemet med en sjuk-motor som är igång på grund av vatten i bränslet.

4 Byt bränslefiltret regelbundet. Den rekommenderade ersättningsperiod är var 50 till 100 timmars användning.

5 Kör inte motorn på en nästan tom tank. Vatten sedimenterar till botten.

6 Uppgradera din motor. Vissa delar är mer mottagliga för nedbrytning från etanol, så uppgradera dessa delar ethanol. vänliga som förhindrar igensättning från sediment produceras genom nedbrytning. Delar inkluderar gastankar, slangar, packningar, vissa förgasarkomponenter, och eventuella "mjuka" delar som kommer i kontakt med gas.

7 Hålla motorn i gott skick. Regelbundna tune-ups bidra till att lindra motor stress, och således för att hålla den igång längre, även med användning av etanol. Out-of-tune små motorer som använder etanol kan se fler frågor än en out-of-tune motorn med gas.

Tips

  • Senaste förändringarna i EPA regelverk höjer andelen etanol juridiskt tillåtet att blandas i gas. Tidigare var detta 10 procent. Från och med oktober 2010, detta höjs till 15 procent, så försiktighetsåtgärder för att skydda små motorer rekommenderas.
  • Vissa är i oenighet att etanol kan orsaka problem i varje motor, och tror att det finns ingen anledning till oro. Använd din egen bedömning, även om det fortfarande kan vara fördelaktigt att följa dessa försiktighetsåtgärder oavsett.