XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kolloidalt guld

Kolloidalt guld Fördelar

Kolloidalt guld består av ytterst små guldpartiklar suspenderade i en lösning, vanligtvis vatten. Blandningen kan tas internt och kan behandla ett antal villkor. Eftersom guld är en tungmetall och kolloidalt guld preparat inte regleras av US Food and Drug Administration, eller FDA, bör du diskutera några planer för att ta kolloidalt guld med din läkare innan du börjar försöker kolloidalt guld eller kosttillskott som innehåller tungmetaller .

Behandling för reumatoid artrit

I en studie som publicerades i 1997 års upplaga av Journal of Nutritional och miljömedicin, läkare Guy E. Abraham och Peter B. Himmel undersökt användningen av kolloidalt guld för att behandla patienter med reumatoid artrit. Guld har använts för behandling av reumatoid artrit i många år; typiskt är att lösningen injiceras in i en patients leder. Forskarna fann att patienter som får kolloidalt guld behandlingar uppgav att de hade mindre smärta från deras rheumatoid arthritis än patienter som fick placebo.

Behandling av tumörer

National Cancer Institute, en del av National Institutes of Health, som nyligen avslutat en fas 1 studie av användningen av kolloidalt guld för att behandla patienter med framskridna solida tumörer. Under studien fick patienterna kolloidalt guld intravenöst. Vissa patienter fick regelbundna behandlingar under tre veckor, medan andra fick stadigt ökande doser under tre veckor. Studien fann att kolloidalt guld kan hjälpa till att stabilisera tumörtillväxt hos vissa patienter eller förhindra nya tumörer från att visas.

neurologiska Förbättringar

Använda kolloidalt guld kan hjälpa till att förbättra neurologiska sjukdomar hos vissa patienter, enligt Meridian Institutet för hälsa och föryngring Research Center. Institutet följt fallet med en kvinna med essentiell tremor, en neurologisk sjukdom, som fann att hennes symtom avtog när hon tog kolloidalt guld och kom tillbaka när hon slutat ta det. Men institutets forskare rekommenderar att mer forskning göras på hur kolloidalt guld fungerar innan patienter med neurologiska sjukdomar bestämmer sig för att prova det.

Är Metall Infused ansiktskrämer säkert?

I strävan efter ungdom och skönhet, en del kvinnor ser till hudvårdskrämer infunderas med glittrande, dyr eller oväntade metaller. I Tudor gånger - och återigen i drottning Victorias regeringstid - damer oavsiktligt förgiftade sig att försöka uppnå en blek skenet från ansiktskrämer som innehåller arsenik. Få hudkrämer som tillverkas idag är lika giftiga, även om vissa gör mer skada på kreditkort räkningar än i ansiktet.

kvicksilver

Om du plockar upp en hud dryck som innehåller kvicksilver, lägger tillbaka på hyllan pronto. Under 2010 utfärdade FDA en konsument varning om importerade ansiktskrämer som innehåller giftiga metaller. De flesta marknadsförs som hud blondering, anti-aging botemedel eller akne behandlingar; tvålar och lotioner kan också innehålla kvicksilver. Symtom på kvicksilverförgiftning kan inkludera irritabilitet, viktminskning, trötthet, minnesförlust, förändringar i syn eller hörsel, och depression. FDA tillåter inte mer än ett spår nivå av kvicksilver i kosmetika eller läkemedel, så dessa produkter är olagliga samt farlig.

Guld

I 1964 James Bond-filmen "Goldfinger" skådespelerskan Shirley Eaton målades topp till tå med guldfärg. Eatons karaktär dog i filmen; förment, kunde kroppen inte andas genom guld. Även osant, är detta antagande tillräckligt för att göra vissa konsumenter tänka två gånger om guld-infunderas ansikts eller hudvårdsprodukter, av vilka en del kan kosta så mycket som $ 420. Läkare säger att det finns inga bevis produkterna kan hjälpa, och vissa användare kan vara allergisk mot behandlingarna. American Contact Dermatitis Society nämnda guld sin Allergen av året 2001.

Platina

Ännu mer posh än kolloidalt guld är en platina hudvårdsprodukt, La Prairie Platinum, som säljer för $ 1050 för 1,7 uns. Även forskare har funnit platina att vara till hjälp som ett antiinflammatoriskt, säger en hudläkare beloppet i ansiktskrämer är sannolikt alltför lätt att vara till någon hjälp. Det kommer förmodligen att återfukta samt mindre dyra produkter, men.

Koppar

Det kanske inte har den glitter och glamour i guld och platina, men koppar kan vara den verkliga affären i hudvård. Koppar peptider har visat lovande resultat i sårläkning sedan slutet av 1980-talet, och studier har visat att de hjälper fast hud och bekämpa rynkor. Inte alla koppar peptider är likadana, men - vissa kan orsaka allergier stället för att reparera huden. Leta efter produkter med peptider - små proteinfragment - som binder till koppar, "The New York Times", säger.

De bästa Kolloidalt silver Generatorer

Kolloidalt silver generatorer är enheter som tillverkats för att producera en flytande silver förening som används för konsumtion och topisk applikation. Enligt Mayo Clinic, medan förespråkare och tillverkare av kolloidalt silver produkter anspråk på en rad positiva hälsoeffekter - från att slåss bakterier och virus till behandling av cancer - inget ljud vetenskapliga studier har varit kopplade till kolloidalt silver konsumtion, och det kan faktiskt vara farligt eller skadligt i höga doser.

SilverGen SG7 Pro

Med fem liter kapacitet är SilverGen SG7 Pro rekommenderas av Silver Medicine organisationen för sin mångsidighet och justerbara koncentrations funktioner. Medan större än många silver generatorer använder SG7 Pro det expanderade ytarean att kombinera fyra silverelektrodplattorna för att möjliggöra en högre ström och snabbare produktion. Den genomsnittliga produktionen tid som krävs för att producera fem liter kolloidalt silver är tre till sex timmar, och styrkan i miljondelar är noggrant mätas med hjälp av en inbyggd Hanna PWT Meter. Betraktas som en högre prisklasserna kolloidalt silver generator kan SilverGen SG7 Pro beställas direkt från tillverkaren och kostar $ 699,00 med 2010.

Sota Instruments Model ZBB5 Ionic Silver Generator

Också rankning högt på Silver Medicine organisationens granskning av kolloidalt silver generatorer, hävdar Sota Instruments Model ZBB5 generator för att vara en av de renaste maskinerna på marknaden. Model ZBB5 använder silverelektroder graderade på 0,9999 i renhet och erbjuder ett antibakteriellt hölje och automatisk avstängning för att begränsa förekomsten av föroreningar i den slutliga silverprodukten. Till skillnad från SG7 Pro Model ZBB5 upprätthåller en låg spänning, som arbetar vid 31 volt och 3,92 Hertz som långsamt producerar små mängder silver. Från och med 2010 Sota Instruments Model ZBB5 Ionic Silver Generator fanns helt nya till ett pris av $ 250,00, med eventuella begagnade maskiner är ombyggnaden och säljs för $ 90 av tillverkaren.

Biophysica CS12A kolloidalt silver Generator

Medan marknadsförs som en kolloidalt silver generator, är Biophysica CS12A maskinen unik i sin förmåga att producera 12 olika typer av metall kolloider, inklusive guld, titan, platina och selen. Medan dyrare än den genomsnittliga kolloidalt silver generator innefattar Biophysica CS12A en mer komplicerad krets som automatiskt höjer och sänker strömstyrka som behövs under kolloid produktion. Marknadsförs som en långsam produktion generator, den Biophysica CS12A utnyttjar också stor yta silverelektroder graderad på 0,9999, och kan köpas nytt för $ 599,00 och med 2010, med separata kolloid paket och elektroder som $ 200,00.

Kolloidalt silver & amp; borrelia

Borrelia fick sitt namn när den först identifierades som ursprunget till ett utbrott av artrit i Lyme, Connecticut 1975. borrelia kan utvecklas när fästingar infekterade med Borrelia burgdorferi bakterier bita mänskliga värdar. Under de senaste åren har alternativ medicin utövare rekommenderas kolloidalt silver för behandling av borrelia.

Historia

Silver rykte som en vårdavdelning mot sjukdom går tillbaka till åtminstone de gamla grekerna, som lagrade vätskor i silver fartyg för att hålla dem fräscha och rena. När pesten härjade Europa under den mörka medeltiden, de rika använda silver bestick och tallrikar, i hopp om att förhindra infektion.

Silver började som förekommer i medicinska produkter i slutet av 19-talet. Läkare gav silver ögondroppar till spädbarn födda av mödrar som hade gonorré, i hopp om att förhindra barn blindhet. Uppfinningen av antibiotika minskas kortvarigt medicinskt intresse i silver, men ökningen av tillägget industrin förebådade en comeback för kolloidalt silver.

Identifiering

Enligt National Institute of Allergy och infektionssjukdomar (NIAID), det första tecknet på borrelia-infektion är ett utslag som strålar ut från platsen för fästingbett. Allt eftersom sjukdomen fortskrider, kan utslag visas på andra delar av kroppen. Den smittade kan också drabbas av feber, huvudvärk, nackstelhet, muskelvärk och trötthet. Om sjukdomen inte behandlas, kommer hälften av de smittade uppleva smärtsamma och svullna leder, som kan utvecklas till kronisk artrit i 10 till 20 procent av befolkningen. Neurologiska symtom som börjar med en stel nacke och huvudvärk kan utvecklas till Bells pares och domningar i armar och ben. En minoritet av obehandlade drabbade upplever hjärtkomplikationer, hepatit och försvagande trötthet.

missuppfattningar

Förespråkare av kolloidalt silver hävdar att det botar borrelia, död på bakterien genom att inaktivera dess förmåga att metabolisera syre. Förespråkar punkt till en enda pilotstudie där kolloidalt silver förstörs bakterier som finns i ett provrör. Kvalitetsfackgranskade studier av användningen av kolloidalt silver för att bota sjukdomar hos människor inte förekommer som i augusti 2010.

Kolloidalt silver är inte en säker eller effektiv behandling för någon sjukdom, enligt den amerikanska Food and Drug Administration, och i 1999 FDA förbjudit användning av kolloidalt silver i over-the-counter produkter. Det kan fortfarande säljas som ett komplement, men marknadsförare får inte göra några hälsopåståenden, en regel de bryter ivrigt och ofta.

Varning

Användning av kolloidalt silver kan resultera i argyria en permanent, icke behandlingsbar blågrå missfärgning av hud, ögon, inre organ, naglar och tandkött, enligt Mayo Clinic. Alltför stora doser kan leda till neurologiska problem, njurskador och hudirritation.

Lösning

Enligt NIAID, en kort kurs av antibiotika behandlar framgångsrikt de flesta fall av borrelia som fångas tidigt. Om sjukdomen har utvecklats, kan en mer intensiv tre till fyra veckors kurs av antibiotika bli nödvändig.

Hälsoeffekter av guld kaffefilter

Tillverkad av guldpläterad mesh, guld kaffefilter är semipermanenta filtreringsanordningar som används i brygga kaffe. Ofta ingår som standard med premium kaffebryggare, guld filter göra sig av med krångel och untidiness att hantera pappersfilter. Guld filter har också vissa positiva hälsofördelar jämfört med sina papper motsvarigheter.

Undviker dioxin

Konsumenter använder guld kaffefilter att ersätta pappers sådana, varav den sistnämnda finns i två grundläggande varianter: vit pappersfilter och ljusbruna filter tillverkade av oblekt papper. Den kemiska process som används för att bleka papper för produktionen av vita filter ger en viss mängd dioxin, en mycket giftig förening, enligt Lois Marie Gibbs, författare till "dö från dioxin." Hon påpekar att papper tillverkningsprocesser lämnar också oroande dioxinhalterna i andra vitfärgade pappersprodukter, såsom papperstallrikar, pizzakartonger och även tepåsar. Använda guld filter i kaffetillverkningsprocessen ger konsumenterna möjlighet att undvika dioxinförorening, men detsamma kan sägas om filter tillverkade med oblekt papper.

Tillåter fritt flöde av antioxidanter

I augusti 2005, forskare från Pennsylvania University of Scranton presenterade resultaten av sin studie om kaffets antioxidativa egenskaper innan deltagarna på 230: e nationella mötet för American Chemical Society, eller ACS, enligt PhysOrg.com. Kemiprofessorn Joe Vinson, som lett studien, berättade ACS konferens som amerikaner får mer antioxidanter från kaffe än från någon annan exponeringskälla. "Inget annat kommer nära", sade han.

Till skillnad från pappersfilter, guld kaffefilter är kemiskt inerta, en egenskap mycket uppskattad av kaffe entusiaster som vill ingenting att störa renheten i sin kopp java, enligt Gourmet-Coffee-Zone.com. Eftersom de är inerta, guld filter inte bara tillåta full smak av kaffe för att komma igenom men också göra någonting för att minska eller ändra kaffe naturliga antioxiderande egenskaper, som har betydande hälsofördelar.

Blockerar Kolesterol Öka Föreningar

Kaffe innehåller betydande mängder av cafestol och kahweol, som är diterpener som är kända för att höja kolesterolhalten i blodet. I en genomgång av den senaste tidens mänskliga forsknings om kaffe och dess hälsoeffekter, Jane V. Higdon och Balz Frei, forskare vid Linus Pauling Institute vid Oregon State University, säger att tydligt samförstånd av alla nya studier på kaffets diterpener är att filtrering, om av papper eller guld media, avlägsnar de flesta, om inte alla, diterpener. I sin granskning, som offentliggjordes i mars 2006 frågan om "Critical Reviews in Food Science & Nutrition," Higdon och Frei citera flera studier som visar effektiviteten av filter för att avlägsna diterpener, vilket i genomsnitt endast 0,2 mg till 0,6 mg per kopp. Samma studier påpekar de, visar att den franska pressen kaffe, Scandinavian kokt kaffe och turkiskt kaffe innehåller i genomsnitt 6 mg till 12 mg per kopp.

Hur man behandlar en utslag med kolloidalt silver

Kolloidalt silver är en helt naturlig, säker och billig lösning för behandling av hudutslag. Det fungerar som en lokal antibiotika och också en kraftfull anti-inflammatoriskt medel. Enligt True Kolloidalt silver hemsida, har silver varit anställd i mer än 100 år mot infektioner eller smittsamma sjukdomar - och 70 procent av sjukhusen i USA använder en silverbaserad kräm som en förebyggande för att behandla infektioner i brännskadepatienter . Många hudutslag orsakas av bakteriell infektion i olja körtlar, vilket gör kolloidalt silver grädde en effektiv metod för att behandla ett utslag. Att veta hur man använder kolloidalt silver för att behandla ett utslag kommer att hjälpa på rätt sätt att läka din hud.

Steg 1

Tvätta ur en sprayflaska med tvål och vatten, vända den upp och ner, och låt den torka i ett par timmar. Om du hellre vill använda kolloidalt silver grädde, behöver du inte använda en sprayflaska och du kan hoppa över det här steget.

Steg 2

Häll hela flaskan av kolloidalt silver vätska i din sprayflaska, skruva fast sprutpumpen på flaskan, dra och skaka ordentligt.

steg 3

Rengör utslag med varmt vatten och tvål. Torka området helt - spraya utslag tre till fem gånger med sprayflaska. Låt området blöt med denna lösning i ungefär fem minuter, sedan lätt klappa torrt med en ren, mjuk trasa.

steg 4

Applicera kolloidalt grädde om du föredrar att spara tid, och du behöver bara använda det två eller tre gånger per dag. Applicera krämen efter noga rengöring och torkning av utslag - försiktigt massera in den utslag området noggrant.

steg 5

Tvätta händerna när du är klar med att tillämpa kolloidalt silver - om utslaget är smittsam, överväga att säkra en steril kompress över det drabbade området efter applicering kolloidalt silver.

varningar

 • Om utslag verkar försämras eller inte läka, bör du följa upp med din läkare omedelbart.

tips

 • Överväg att använda kolloidalt silver grädde med manukahonung sattes. Forskning om förmån för Manuka honung webbplats tyder på att det är också en kraftfull antibakteriell substans.

Saker du behöver

 • Sprayflaska
 • 8 oz. Flaska kolloidalt silver 30 sidor per minut eller burk kolloidalt silver Cream
 • Tvål
 • Handduk

Hur man behandlar Emfysem med kolloidalt silver


Kolloidalt silver har använts för att behandla en rad olika sjukdomar under årens lopp. Nya studier nu länka kolloidalt silver fördelar för emfysem patienter. Som namnet antyder, är kolloidalt silver faktiskt silver, uppdelat i mikroskopiska partiklar och upprätthållas i en vätska, vanligen de-mineraliserad vatten. Kolloidalt silver är tippad som en kraftfull naturlig antibiotika.

Instruktioner

1 Köp den renaste formen av kolloidalt silver du kan hitta. Detta betyder oftast att köpa den på din lokala hälsokostaffär eller genom special webbutiker. När du väljer rätt form av kolloidalt silver för att behandla emfysem, ser till ingredienslistan. Se till att det inte finns några kemikalier eller tillsatser.

2 Välj drickbart kolloidalt silver för enklare och bättre absorption. Kolloidalt silver absorberas i tunntarmen och genom de membranösa slem i munnen. Kolloidalt silver är också tillgänglig i sprayflaskor, så att du kan ansöka sublingualt för snabbare absorption.

3 Ta kolloidalt silver varje dag. Det bästa sättet att få resultat är att använda silver som ett komplement snarare än en kortsiktig lösning. Eftersom den inte har några biverkningar, med kolloidalt silver varje dag är det bästa sättet att få bestående resultat. Vissa typer av kolloidalt silver måste tas flera gånger per dag för att ge resultat.

4 Välj en kolloidalt silver produkt med en liten partikelstorlek. Ju mindre partikelstorlek, desto mer effektiv är produkten, eftersom den kan absorberas snabbare och lättare in i blodomloppet. Storleken av partiklarna är vanligtvis identifieras på förpackningen av själva produkten, eller så kan du jämföra flera produkter för att ta reda på vilka som har de minsta partiklarna.

5 Kontrollera webbplatsen för kolloidalt Science Laboratory, Inc. för att lära sig om nya forskning som bedrivs på egenskaperna hos kolloidalt silver (se Resurser nedan). På webbplatsen finns också en bra inblick i de olika produkter som finns och deras egenskaper.

6 Gör din egen kolloidalt silver. Du behöver en generator, tillgänglig genom special webbutiker. Generatorn alstrar en liten elektrisk ström som aktiverar den elektrolytiska processen av silver i vatten.

Tips

 • Ta kolloidalt silver att hjälpa till med inflammation, autoimmunsvar och infektioner. I fallet med emfysem, kan kolloidalt silver också hjälpa döda organismer som kan förvärra andningsprocessen.

Hur Filter kolloidalt silver


Silver har använts sedan tiden för forntida civilisationer för att läka olika hälsoproblem. Med tillkomsten av el, insåg man att mikroskopiska partiklar skulle kunna suspenderas i renat vatten för att göra en produkt som kallas kolloidalt silver. Användare av kolloidalt silver gör denna produkt hemma, men det kan också köpas på nästan alla hälsokostaffär. Om du gör det hemma, måste du filtrera kolloidalt silver innan du äter den. Rådgör med din läkare innan du tar kolloidalt silver. Vissa medicinska experter säger att undvika intag av kolloidalt silver som det kan vara potentiellt skadligt för kroppen.

Instruktioner

1 Riv en kvadrat med hushållspapper från rullen. Denna pappershandduk blir filtret.

2 Vik pappersduk på mitten och sedan på mitten igen. Handduken kommer nu att fyra lager tjock.

3 Ta tratten och placera pappershandduk i tratten. Tratten kan du använda filtret utan att spilla den kolloidalt silver på bordet eller arbetsområdet.

4 Placera tratten i munnen på en ren burk. Du kan lagra den filtrerade kolloidalt silver i den här burken genom att täcka den med locket efter filtreringsprocessen är klar.

5 Häll din kolloidalt silver sakta in den i tratten. Gör detta tills allt kolloidalt silver löper genom pappershandduk filter.

6 Kasta bort pappershandduk. Om du har mer kolloidalt silver som måste filtreras, helt enkelt använda en ny pappershandduk för varje parti.

Tips

 • Även om du inte ser några partiklar av silver i filtret, arbetade filtreringsprocessen. De flesta av de bitar av silver som du filtrering är för liten för att se.
 • Förvara din kolloidalt silver i en mörk, sval plats. Detta kommer att hålla det potent.
 • Använd endast rent destillerat vatten när du gör kolloidalt silver.
 • Avlägsna elektroderna från kolloidalt silver innan filtreringsprocessen.
 • Vissa läkare och läkarsällskap har uppgett att kolloidalt silver inte fungerar och kan förvandla din hud blå. Dessutom kan andra medicinska komplikationer uppstår.

Typer av sätt guld används på tänder


Guld är en mycket användbar metall material, så det är ofta används för att bilda på och runt tänderna för struktur och stil. En del människor föredrar vita material som skall användas på tänderna så att de går obemärkt förbi, men andra kommer att välja guld att använda på sina tänder som ett tecken på stil eller status.

fyllningar

Guld fyllningar är cementerade i tänderna och kan pågå åtminstone 20 år. Detta är ett dyrt sätt att sätta i en fyllning där du har en hålighet hål, men det anses vara en säker och framgångsrik metod för att placera en långsiktig fyllning.

Crowns

Guld används ofta för att bilda tandkronor, som omfattar svåra skador på tänderna och bildas för att skapa den ursprungliga formen och strukturen av tänder. Guldkronor i bakre delen av munnen inte är lika uppenbart som de som är placerade i den främre delen av munnen.

broar

Guld broar används ibland för att ersätta en eller flera saknade tänder. En tandbro sitter längs tandköttskanten och håller löständer på plats. Guld broar används oftare i bak i munnen, så att de inte är så märkbar.

Löständer

Ibland har hela tänder ersätts med guldmynt. Detta görs vanligtvis för att visa stil eller status, eftersom en hel guldtand är helt enkelt flashier och kostar mer pengar än en falsk porslin tand.

Kolloidalt silver är den suspension av mikroskopiska partiklar av silver i en vätska. De minsta möjliga partiklar av silver, monovalent silver, är elektriskt laddad i lösning. Många tror att kolloid silver har medicinskt värde, även om kliniska studier saknas. Kolloidalt silver kan dock rena vatten och används som ett tillsatsmedel i vattenförråd och simbassänger.

Historia

Egyptierna använde silverplåtar efter skallkirurgi för att förhindra infektion. Grekerna och romarna använde silver behållare för att bevara vätskor. Amerikanska pionjärer lämnade silver dollar i vatten som ett sätt att rena det. Nära slutet av den nine19th talet silver användes för att fylla håligheter och droppar av silvernitrat sattes i ögonen på nyfödda för att förhindra infektion. Efter indikationer på att kolloidalt silver var användbar i rening av vatten, var det används experimentellt för att behandla pool vatten i början av 1970-talet.

Fungerar det?

År 1973 Allegeny län Friska avdelningen testade kolloidalt silver i en 150.000 gallon pool som hade desinficerats med 50 pund av klor per dag. Institutionen tjänstemän cirkulerat poolvattnet genom ett filter av aktivt kol som innehåller kolloid silver genom 1974 och 1975 simning säsonger. Upp till 50 dagliga prover under denna period fann att silverjoner legat på en jämn hastighet av 20 delar per miljard. Hälsaavdelningen konstaterade att kolloid silver "är lika med klor för att upprätthålla väsentligen koliform fritt poolvatten, och är något bättre än klor i att förstöra pseudomonas och Staph aureus organism." Det fanns inga synliga tecken på alger i vattnet.

År 1976 var 50 liter avloppsvatten dumpas i en 20.000 gallon pool i Nebraska, som producerar 7.000 E. coli bakterieceller för varje halv kopp vatten. Innehållet i poolen desinficerades genom att pumpa den genom en tank som innehåller elektroder som producerade kolloidalt silver. Tre timmar senare, poolen var fri av E. coli-bakterier och innehöll endast 3,2 delar av kolloid silver för varje miljard delar vatten, en säker nivå för människor.

Är det säkert?

Kolloidalt silver används för att desinficera vatten som används av den internationella rymdstationen och Ryssland Mir Orbital station. NASA använder en standard av 100 delar kolloidalt silver per en miljard delar vatten. Standarden för klor är 1.500 delar klor per en miljard delar vatten.

Ett stort antal flygbolag använder kolloidalt silver för att rena dricksvatten, inklusive Air France, Alitalia, British Airways, Canadian Pacific Airlines, Japan Airlines, KLM och Pan Am. Den australiensiska och schweiziska regeringen har godkänt kolloidalt silver rening för vattnet i bostäder, kontor och städer.

Världshälsoorganisationen har godkänt två former av kolloidalt silver för att desinficera dricksvatten i utvecklingsländer. En produceras genom elektrolys av silverelektroder i vatten. Den andra använder kolloidalt silver i vattenfilter.

Är det lagligt?

Det är tillåtet att använda kolloidalt silver i simbassänger, men statliga och lokala lagar som kräver användning av klor fortfarande gäller. Detta betyder i praktiken att om du vill använda kolloidalt silver lagligt i din pool, du antagligen att använda den för att komplettera klor.

Procedur

Även om det har visats att kolloidalt silver är effektiv vid behandling av poolvatten finns det inga etablerade eller detaljerade regimer för att lägga kolloidalt silver simbassänger som det finns med klor.

Lösningar av kolloidalt silver rutinmässigt säljs på nätet. Du kan också köpa kolloidalt generatorer som producerar kolloidalt silver genom elektrolys på webben.

Varning

Laglig användning av kolloidalt silver för att rena vatten har överskuggats av extravaganta läkemedel påståenden för dess räkning av dem försöker pracka på sina alternativa hälsofördelar. Det finns inga kända kliniska studier som styrker dessa medicinska egenskaper men studier pågår.

År 1999, den amerikanska Food and Drug Administration förbjudna hävdar att kolloidalt silver har någon förebyggande eller terapeutiskt medicinskt värde. Det är nu lagligen säljs som kosttillskott i USA

År 2002, den australiensiska Therapeutic Goods Administration sade den illegala tillgången till kolloidalt silver produkter för medicinsk användning är en viktig folkhälsofråga.

Kronisk intag av kolloidalt silver kan resultera i partiklar av silver eller silver sulfid i huden. Detta tillstånd, argyria, kan resultera i en blå eller grå missfärgning av huden. Det finns ingen känd behandling av argyria.