XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kokosolja laxerande

Hur man använder kokosolja som en naturlig laxerande

En av de sjukdomar alla upplevelser men ingen tycker om att tala om är förstoppning. Förstoppning kan orsakas av ett antal faktorer som dålig kost, mediciner, livsstilsförändringar eller åldrande. Det finns ingen brist på over-the-counter läkemedel för att bekämpa förstoppning, är ibland enklare bättre. Virgin kokosolja har flera nyttiga tillämpningar, varav en är att göra med förstoppning. Kokosolja är fibrösa och snabbar upp ämnesomsättningen och därmed rensning kroppen av överskjutande avfall. Lägga kokosolja till din dagliga rutin kan lindra din förstoppning.

Steg 1

Mät upp ½ tsk. av jungfrulig kokosolja och rör om i en 8-oz. glas juice. Drick hela innehållet i glaset. Välj en juice som är 100 procent naturlig, inte en som är full av socker eller från koncentrat.

Steg 2

Upprepa tre till fyra gånger per dag åtminstone 30 minuter före varje måltid.

steg 3

Öka dosen med ½ tsk. per dag tills du konsumerar 3-4 msk. var 24 timme. Gradvis ökande mängden kommer att ge din kropp tid att anpassa sig.

steg 4

Undvik förädlade livsmedel, socker och fett kött medan du använder kokosolja, eftersom sådana livsmedel kan bidra till förstoppning. Istället ökar ditt intag av frukt, grönsaker och vatten som alla kan bidra till att förbättra matsmältningen.

tips

  • Medan striderna förstoppning, bör du också undvika konstgjorda sötningsmedel.
De bästa växtbaserade laxerande te

Att äta rätt mat och dricksvatten är inte tillräckligt för att uppnå normala tarmrörelser för vissa människor som lider av förstoppning. I dessa fall kan med hjälp av en mild växtbaserade laxerande vara det näst bästa innan behöva vända sig till läkemedel eller gå till läkaren. Det finns flera örter som effektivt kan lindra förstoppning.

bulk Laxermedel

Den mild laxermedel för att lindra förstoppning kallas bulk laxermedel. Bulk laxermedel förstora pallen för att hjälpa den att passera genom din kolon lättare och bör tas med mycket vatten. Linfrön och psyllium är de mest använda och mest kända bulk naturläkemedel laxermedel. En te-liknande infusion kan göras genom att krossa fröna och lösa upp dem i vatten, och dricka blandningen omedelbart.

Linfrö påstås vara den mildaste, som inte har några biverkningar. Ta 1 msk. tre gånger om dagen, följt av 2 koppar vatten. Flera msk. av psyllium frön, följt av två till tre koppar vatten är till hjälp för att lindra förstoppning, enligt University of Maryland Medical Center. Psyllium sväller så mycket vätska är nödvändigt för att hålla avföringen välsmord och förhindra hinder. Ta inte psyllium om du har astma.

Milda Herbal Laxermedel

Milda laxermedel inte har bulkegenskaper. De är i allmänhet vidtas när det behövs bara en liten knuff för att återgå tarmarna till normal funktion. Både maskros rot och våtarv anses milda örter med laxerande verkan.

Jethro Kloss, en naturlig ört expert, säger att man kan förbereda en te 1 oz. maskros ört och en pint kokande vatten. Låt te till branta 15 minuter och sedan ta ört. Dryck som behövs för lättnad. Hugga upp våtarv och lägga till sallader för en kylande, lugnande laxerande effekt. Chickweed kan vara till hjälp för att lindra överväxt av candida i tarm, hemorrojder, kolit, magsår och extra hård avföring.

purgative laxermedel

Dessa växtbaserade laxermedel är de vanligast i hälsokostaffär produkter. De är mycket starka och bör endast användas när inget annat har varit till hjälp. De innehåller en förening som kallas anthraquiones som är irriterad på tarmen tvingar rörelsen av avföring. Den mest kända av dessa laxermedel är senna och cascara Sagrada. De med sår och gravida kvinnor bör undvika dessa starka laxermedel.

Cascara sagrada är den mest kända av de laxativa laxermedel. Det kallas "helig bark" från indian örter. Det toner kolon och tarmen som det fungerar att rensa tarmen. Teet är mycket bitter, men mycket effektivt. Begränsa användningen av denna laxermedel inte längre än två veckor. Se till att du köper detta från ett välkänt företag för att få purist produkten möjligt. Senna är en annan vanlig ört som används i laxativa laxermedel och det rekommenderas att den tas i förberedda over-the-counter produkter på grund av dess ha en fruktansvärd smak. Med detta sagt, kan det göras till en te och sötad med honung för att göra det mer tilltalande. Det är mycket effektivt och bara en liten bit krävs. Använd inte denna ört för mer än en 10-dagarsperiod, föreslår Själv Growth webbplats. Tala med en växtbaserade expert om bruksanvisningar och dosering.

Varför inte använda kokosolja med statiner

Statiner är kraftfulla, potenta läkemedel som används för att minska högt kolesterol. Men MayoClinic.com anger att även om du är på en av dessa receptbelagda mediciner, är det fortfarande viktigt att hålla ett öga på vad du äter. Du måste begränsa ditt intag av vissa fetter i kosten --- särskilt mättat fett och transfetter. Kokosolja är en fett du förmodligen vill undvika om du tar statiner mediciner för högt kolesterol.

statin Fakta

Statiner är läkemedel som används för att sänka blodkolesterol, liksom din low-density lipoprotein, eller "dåliga" kolesterolet. Kolesterol är ett ämne din kropp tillverkar; du behöver lite kolesterol för optimal hälsa, säger MayoClinic.com. Men för mycket kolesterol ansamlas i dina artärer, vilket gör dem smala och hårt, vilket ökar risken för hjärtinfarkt. Statiner verkar genom att hämma enzymet i kroppen som producerar kolesterol. De hjälper också kroppen absorbera kolesterol som är byggt upp längs väggarna i dina artärer. Statin mediciner kräver normalt ett livslångt åtagande, förklarar MayoClinic.com. Olika livsstil och kostförändringar krävs också att få de bästa resultaten från denna terapi, för att inkludera begränsa mängden och typen av fett och kolesterol du förbrukar.

Kokosolja

Kokosolja är en fett som är extremt hög halt av mättat fett, som är den tropiska oljor palmolja och palmkärnolja. En matsked kokosolja har 117 kalorier och 13,60 g totalt fett, nästan 12 g varav mättat --- det är högre halt av mättat fett än smör eller ister. Kokosnötolja främjas för en mängd olika ändamål, inklusive viktförlust. MayoClinic.com anger att vissa "kokos dieter" förespråkare tar upp till 3 msk. av oljan en dag, även om den forskning som bedrivits på kokosolja för detta ändamål ger blandade resultat. Tufts Medical Center förklarar att mycket av det mättade fettet i kokosolja är på medellång kedjan sorten; vissa forskare tror att det är mindre skadligt för ditt hjärta än de fasta fetter som finns i kött och mejeriprodukter. Tyder dock på en del forskning som äter kokosolja kommer att öka kolesterolnivåer om du har befintliga kolesterol problem.

Läsa på

Resultat av en sex veckors studie som publicerades i augusti 1995 frågan om "Journal of Lipid Research" tittat på effekterna av kokosolja, tistelolja och smör på 28 vuxna med måttligt högt kolesterol. Forskarna drog slutsatsen att totalkolesterol och low-density lipoprotein kolesterol var signifikant förhöjda i den grupp av deltagarna i studien som konsumerade smör; Men båda nivåerna ökade också i de deltagare som konsumerade kokosolja jämfört med safflorolja gruppen.

Annan information

Om din läkare rekommenderar statiner mot högt kolesterol, användning av dessa läkemedel går hand i hand med förändringar i matvanor. MayoClinic.com anger att du ska få mer än 10 procent av din dagliga kalorier från mättat fett; Cleveland Clinic rekommenderar en mer konservativ antal --- mindre än 7 procent av din dagliga kalorier. Snarare än matlagning med kokosolja, väljer vegetabiliska oljor rika på enkelomättade och fleromättade fetter, såsom oliv, raps, bomullsfrö, majs, sojabönor, safflor och solrosolja. Konsumerar dessa hjärtvänlig oljor kan faktiskt förbättra dina kolesterolnivåer. The Cleveland Clinic rekommenderar att få de flesta av dina fettkalorier från omättade fetter. Få mellan 25 och 35 procent av din dagliga kalorier från fett, och försöka undvika att äta transfetter helt. Begränsa sig till högst 300 mg kolesterol per dag, eller 200 mg om du har hjärtsjukdom.

Kokosolja (även känd som kokosfett) har ätits av tropiska kulturer i tusentals år för att främja hälsa och skönhet. Fettsyrorna som utgör den kemiska strukturen av kokosolja är kraftfulla immun boosters, slåss irritation på ett sätt som försenar cellulär degeneration och bromsar hudens åldrande. Resultatet? Ungdomlig, glödande hud med höga nivåer av elasticitet och fukt. Den bästa delen? Det är naturligt, det är välsmakande, och den är tillgänglig på butikshyllorna.

Betydelse

Kokosnötter är rika på en rad olika faktorer som stöder hudens hälsa och kropp (bland dem vitamin A, C-vitamin, aminosyror, kalcium och järn). Oljan är en tät källa av dessa näringsämnen, och det har den extra fördelen av att vara helt bestå av medellånga fettsyror, eller MCFAs. Kroppen tenderar att bränna MCFAs som energi och inte lagra dem som vanprydande fettvävnad. Till skillnad från animaliska fetter, som sedimenterar i artärerna och porer, kokosolja antimikrobiella, anti-bakteriell, är anti-aging föreningar metaboliseras snabbt och effektivt för att återfukta och reparera huden inifrån och ut. Kokosolja kan ätas ensam som ett komplement, används vid bakning, eller ersätta andra oljor i alla recept där en mycket lätt "coconutty" smak är lämpligt.

typer

Den vanligaste, billigaste formen av kokosolja på marknaden är RBD (raffinerad, blekt och deodoriserad). Denna typ av olja är mekaniskt producerad från kopra (torkad kokos kött) och närings äventyras och inte rekommenderas som ett hälsostöd. "Kallpressad" kokosolja (även kallat "jungfru") betyder coconut kött bearbetades på ett sätt som inte utsätter dem för hög fabriks temperaturer under tillverkningen, och är mycket mer näringsmässigt intakt. DME (direkt mikro rapsexpeller nedtryckt) olja centrifugalt utvinns ur köttet; eftersom det inte finns ingen värme som appliceras under denna process, är oljans naturligt vitamin, antioxidant, och mineralinnehållet nästan helt bevarad.

fördelar

Kokosolja är en otrolig fuktighetskräm - lika effektiv som mineralolja att förebygga torrhet och fjällning, men utan de potentiella irriterande biverkningar. Kokosolja kraftfulla antioxidant komponenter är naturligtvis effektiva mot uppkomsten och bevarandet av rynkor och slapp. Dessutom helande egenskaper kokosolja stöd vid behandling av en rad olika hudåkommor, inklusive eksem, psoriasis och eksem. Lokalt applicerad kokosolja snabbar även läkningen av blåmärken.

Teorier / Spekulationer

Något överraskande, kokosnöt produkter (inklusive kokosolja) är också effektiva medel mot svamp, har visat sig döda Candida albicans jäst. Vissa forskare teoretisera detta är på grund av kokosnötter "höga nivåer av kaprylsyra, som har svampdödande egenskaper. Överväxt av Candida albicans i kroppen och på huden orsakas av ett antal faktorer (bland dem antibiotika, födelsekontroll droger och kost). Denna överväxt kan orsaka ett stort antal hälsoproblem, som sträcker sig från dålig matsmältning till vaginal svampinfektion.

Antimikrobiella egenskaper

Laurinsyra är en viktig del av kokosolja. (Den enda andra betydande näringskälla laurinsyra är bröstmjölk.) När enzymer i saliv eller bakterier på huden bryta ner laurinsyra, skapar de monolaurin. Mono är en förening som dödar mikrober (t.ex. virus och "dåliga" bakterier) på utsidan av kroppen så att immunsystemet inte behöver spendera energi för att bekämpa dem på insidan. Detta gör lokalt applicerad kokosolja ett värdefullt immun stöd samt en fuktighetskräm. Inuti kroppen, laurinsyra spelar också en viktig roll för att skydda mag-foder och immun integritet i bihålorna.

Medicinsk användning av organiska Oraffinerad Virgin kokosolja

Användningen av kokosolja som en hälsokost har skjutit i höjden i popularitet. Oljan, som utgör 60 procent av den ätliga delen av kokos, erbjuder ett antal medicinska fördelar. De flesta fördelar centrum kring medellång kedja fetter och polyfenoler de. Med fler återförsäljare erbjuder produkten, förstå fördelarna med oraffinerad kokosnötolja kan hjälpa dig att fatta bättre beslut.

Beskrivning

Oraffinerad kokosolja, även märkt som virgin kokosolja, kommer från kokosnötter som bara har genomgått mekanisk bearbetning; tillverkare använder inga kemikalier för att extrahera produkten från den fasta kokos kött. Raffinerad olja, å andra sidan, genomgår kemisk behandling. Även om alla kokosolja behåller fettsyror innehåll med medellång kedja, blir polyfenolhalten skadas när tillverkare förfina olja; denna process innebär blekning och deodorisering, vilket skadar näringsinnehållet i produkten.

Hjärta Hälsofördelar

Forskare från Weston A. Price Foundation, en organisation som främjar forskning av Dr Weston A. Price om sambandet mellan kost och hälsa, notera hur innehållet polyfenol i kokosolja kan bidra till att minska kardiovaskulär risk. De belysa hur dessa växtkemikalier fungerar som antioxidanter i blodet, stoppa oxidation av kolesterol. Detta är fortfarande en bra åtgärd, som sådan oxidation är det första steget i utvecklingen av artheroslerosis.

antimikrobiella effekter

De medellångkedjiga fettsyrorna visar kraftfulla antimikrobiella egenskaper. Dr Bruce Fife, en naturläkemedel läkare och författare till "The kokosolja Miracle" förklarar att dessa naturligt förekommande föreningar kan hämma bakterier, virus och svampar genom att diffundera in i cellmembranet av dessa patogener före upplösningen. Denna åtgärd dödar oönskade organismer.

Fett Burning Potential

Kokosolja kan aktivt öka den hastighet med vilken kroppen förbränner fett. Fife förklarar hur medellång kedja fetter de absorberas snabbare än andra typer och oxiderade lättare i levern. Han noterar hur denna skillnad kan resultera i en ökning av den totala energiförbrukning och fettförbränningen.

expert Insight

Fife rekommenderar att hans patienter konsumerar kokosolja flera gånger varje dag för maximal nytta. Du kan lägga till olja till smoothies och skakningar, använda den i recept, eller konsumera oljan rå. Eftersom kokosolja är stabil under långa tidsperioder, behöver du inte att kyla den.

Initiala Rengöring Effekter av kokosolja

Tropiska öborna har använt immunhöjande effekter av kokosolja i århundraden. Frukten, som växer in över många exotiska regioner och regelbundet har i det asiatiska köket, ger en olja rik på medellånga fettsyror, känd för sin antivirala, antibakteriella och svampdödande effekter. Många avgiftning protokoll utnyttja dessa egenskaper för att mildra den kroniska belastningen på immunsystemet. Du kan märka vissa symtom när du först införa kokosolja i några betydande mängder.

huvudvärk

Många människor som åtar någon typ av avgiftning kommer att uppleva någon form av die-off reaktion, även känd som Herxheimer Response. Dr Lawrence Wilson, en kamrat av den internationella College of Bionutrition som har skräddarsytt ett behandlingsprotokoll för en mängd olika frågor, säger att de med jäst infektioner sannolikt kommer att märka en sådan reaktion. Detta sker när medel = kedjan fetter inom kokosolja nedbrytningen jästceller, frigöra en våg av svampgifter i blodomloppet. Yrsel framstår som en populär klagomål, men huvudvärk förekommer hos många människor.

Orolig mage

Bakterier och jäst föredrar varma och fuktiga förhållanden som ger en stadig tillförsel av mat. Som sådan, tarmarna utgör en idealisk miljö för att föda. När du införa en antibakteriell eller antifungal förening, kan du orsaka död ett stort antal mikrober i tarmarna. Sådana åtgärder orsakar inflammation, vilket kan resultera i abdominal distention eller diarré. Bruce Fife, författare till "The kokosolja Miracle", förklarar att kaprylsyra som finns i oljan visar en stark förmåga att döda patogena mikrober i tarmarna.

Förvärrande

Vid ett och samma tillfälle, kan du vara värd för ett antal patogena jäst. De kan leva halvharmoniskt på många inre ytorna av kroppen. Men är deras livscykel kort, och varje cell släpper svampgifter när det dör; dessa toxiner, vilka inkluderar formaldehyd, kan irritera det lokala området och orsaka en mängd olika symptom, från torr hud till ont i halsen. Henry Spink Foundation listar 47 olika symtom som de tillskriver svampinfektion. Allt som dödar dessa organismer tillfälligt överdriva symptom på grund av den ökade hastigheten med vilken svampgifter översvämma området.

Vilka är fördelarna med kokosolja med typ 1-diabetes?


Även om mycket om typ 1-diabetes är fortfarande okänd, en välbalanserad kost som innehåller kokosolja som ett substitut för andra fetter är till hjälp för att skydda mot insulinresistens och erbjuder många andra hälsofördelar.

fördelar

Till skillnad från andra oljor, betyder kokosnötolja innehåller inte transfetter när det används för matlagning. Kokosolja hjälper kroppen utnyttja essentiella fettsyror mer effektivt. Den innehåller också fettsyror med medellång kedja som hjälper till i matsmältningen liksom hormon och insulin funktion; dessa fettsyror är avgörande för vem som helst med typ 1-diabetes.

Typ

Ju mindre bearbetning till oljan, desto bättre. Sök efter jungfru, obearbetade kokosolja, som kan beställas på nätet om du inte kan hitta någon på din lokala marknad.

överväganden

Medan forskarna studera orsakerna till sjukdomen, läkare vet att typ 1-diabetes utvecklas när immunsystemet förstör celler i bukspottkörteln. Kokosolja innehåller vissa syror, såsom laurinsyra, som är i stånd att bekämpa starka bakterier och virus.

missuppfattningar

Många människor tror att de bör undvika kokosolja eftersom det är så mycket mättat fett. Eftersom kokosolja är mest en medellångkedjig fettsyra i motsats till långkedjiga, bränner fett snabbt, i motsats till att få lagras i kroppen. Det täpper inte till artärer som andra fetter.

expert Insight

Enligt Dr Conrado S. Dayrit, människor som regelbundet intar kokosolja har lägre än genomsnittet kolesterol och mycket låga förekomsten av hjärtsjukdomar.

Massage med kokosolja med lavendel kan vara till hjälp vid behandling av ischias, men avslöja den bakomliggande orsaken till ischiasnerven smärta är din första prioritet. Ischiasnervskada kan resultera i smärta som ofta kallas ischias. Denna nerv är den största i kroppen, därför alla impingement kan vara försvagande. Orsakerna till ischias varieras, därför någon behandling bör ses över av en läkare.

behandling av ischias

Behandla ischias själv kan vara svårt. Vet dina begränsningar. Om du stöter på ischiassmärta när de utför regelbundna rörelser, söka en remiss för terapeuter utbildade för att specifikt behandla behandling av ländryggssmärta.

Detta tillstånd har ett antal möjliga orsaker och behandling är mycket specifik för varje individ. Kvinnor kan uppleva ischias i den sista trimestern av graviditeten som vikten av barnet trycker mot nerven. Andra fall innebär förskjutning av en spinal skiva som klämmer ischiasnerven. Ischias smärta är ofta kraftig, konstant och svår. Ischias smärta kan vara intensiv och vila utan motion rekommenderas inte. Att arbeta med en kvalificerad professionell (massageterapeut, yoga terapeut eller sjukgymnast) för att behandla denna typ av nervsmärta är den bästa metoden för individualiserade behandlingar.

Massage

Massage kan fungera som en kanal för ökad cirkulation. Det hjälper också lindra spänningar gör motion säkrare. Muskler och fascia vävnad behöver manipuleras och korrekt inriktad för att lindra ischias smärta.

Konsekvent, daglig självmassage av nedre delen av ryggen och benen kan vara till hjälp. Effektiv själv massage kan vara svårt för att justera en inverkan av ischiasnerven. Konsultera en utbildad terapeut att utöva påtryckningar i musklerna i skinkorna och nedre delen av ryggen. Fråga din terapeut om vilka typer av rörelser kommer att förbättra din inriktning. Din terapeut kan föreslå övningar som minskar risken för åter skada.

Lavendel och kokosolja

Virgin kokosolja har antimikrobiella egenskaper som gör den lämplig för massage, samt ett kosttillskott. Kokosolja har fettsyror som absorberas genom huden. Kokosnötolja ger ett smörjmedel för self massage av ryggen på benen. Effekterna av lavendel eterisk olja är synergistiska till avkopplande och lugnande nervsystemet när den tillämpas med kokosolja. Eterisk olja av lavendel är anti-spastisk och anti-krampaktig. Den lugnande effekten av lavendel och trans-dermal absorption av kokosolja kan slappna av musklerna som kroniskt kontrakterade med massage. Ange användningen av dessa oljor när du gör ditt besök.

Biverkningar av mineralolja laxerande

Mineralolja är ett hem botemedel som används för att lindra förstoppning. När oljan tas genom munnen som ett laxermedel, det rockar mag-tarmkanalen, vilket tvingar vatten som är i området för att mjuka upp avföringen. Slick naturen av mineralolja hjälper också eliminering blivit bokstavligen en smidigare processen och minskar mängden spännare inblandade. Mineralolja kan användas som det väsentliga elementet i ett lavemang, administreras rektalt för att lindra förstoppning. Mineralolja är tillgänglig på apotek utan recept, men bör användas med försiktighet. Biverkningar kan uppstå vid användning av mineralolja som ett laxermedel.

Förändrade tarm Funktion

Syftet med en laxerande är att förändra tarmfunktionen, men förändringen är inte nödvändigtvis fördelaktigt när biverkningar blir obehaglig. Vissa personer kan uppleva alltför mycket av en laxerande effekt och utveckla anfall av diarré. Diarré löser ansträngande problem som ibland en del av förstoppning, men det orsakar för mycket vätskeförlust. Dricka mycket vatten för att förhindra uttorkning är i sin ordning om mineralolja orsakar diarré som en bieffekt.

En annan bieffekt av mineralolja som ett laxermedel är att långvarig användning (mer än en vecka) kan orsaka en person att sluta känna en naturlig lust att uträtta sina behov. Enligt American Cancer Society (ACS), kan överanvändning av laxermedel orsaka beroendet eftersom kroppen inte kommer ihåg hur man kan eliminera på egen hand.

Magbesvär

Ta mineralolja genom munnen kan orsaka illamående, kräkningar och magen kramper. Eftersom mineralolja är i allmänhet tas på natten på fastande mage, är illamående en vanlig biverkning av oljebaserade laxermedel. Kräkningar är inte lika vanligt symptom och kan kräva samråd med en läkare om en person inte kan behålla maten för mer än en dag.

Minskad absorption av vitaminer

Mineralolja kan bära den farliga bieffekt av att minska mängden av vitaminer och mineralämnen absorberas i mag-tarmkanalen. Undernäring kan leda till följd av en brist på vitamin E, vitamin D, vitamin K och vitamin A om mineralolja används för mer än sju dagar, i enlighet med ACS. Ta mineralolja som ett laxermedel inom 2 timmar att äta kan också blockera upptaget av näringsämnen även om de används för mindre än en vecka.

rektal Läckage

Rektal läckage kan bli en bieffekt för personer som överskrider doserna av mineralolja som föreslagits av sina läkare. Olja och fekaliematerial kan sippra ut genom ändtarmen och kan speciellt vara ett problem om oljan administreras rektalt. Läckage av detta slag kan bli obekvämt och potentiellt pinsamt. Risken för kontaminering av livsmedel och ytor i hemmet är också hög.

läkemedels~~POS=TRUNC

Oönskade och potentiellt farliga interaktioner med receptbelagda läkemedel kan vara en bieffekt av användning av mineralolja som ett laxermedel. American Cancer Society rapporterar att vissa människor som tar antikoagulerande läkemedel (blodförtunnande medel) eller p-piller kan finna att deras receptbelagda läkemedel inte fungerar på rätt sätt när den används tillsammans med mineralolja. Personer som tar någon typ av läkemedel eller kosttillskott bör rådgöra med sin läkare innan du börjar att använda mineralolja för laxerande ändamål.

Betyder kokosolja förlorar Nutritional Value När Uppvärmd?

Medan olivolja och rapsolja ofta stjäl showen när det gäller hälsosamma fetter, kan du vara med utsikt över kokosolja som en hälsosam alternativ. Trots sin höga halt mättat fett, har kokosolja gjort framsteg genom att erbjuda ett antal hälsofördelar. Dessutom, till skillnad från andra oljor, kokosnötolja inte förlorar sin näringsvärde vid upphettning.

Fördelarna med kokosolja

För mycket mättat fett kan öka dina nivåer av kolesterol, vilket kan göra kokosolja verkar som en dålig kosthållning. Verkar dock kokosolja har en mycket större effekt på stöta upp dina nivåer av HDL, eller det goda kolesterolet, i motsats till dålig LDL-kolesterol, enligt Walter C. Willett, MD, av Harvard School of Public Health. Dessutom använder din kropp medellånga triglycerider, vilken typ av fett som finns i kokosolja, lite annorlunda än andra mättade fetter, eftersom de är behandlade på ett effektivare sätt för energi, i stället för att lagras, konstaterar nutritionist Dr. Jonny Bowden.

Oljor och tillagningsprocessen

Olika oljor har olika rök punkter. När du värmer en olja förbi sin rök punkt, strukturen av fetterna börjar brytas ned - en process som kallas denaturering. Detta kan orsaka bildandet av skadliga fria radikaler och är den punkt vid vilken oljan kommer att förlora sin näring. Fria radikaler orsakar oxidativ skada på celler, som kan hindra cellerna från att fungera normalt, ökar nervcellskada och eventuellt bidra till sjukdom och ohälsa.

Mättat fett och rök Point

Ett krav ofta är att alla mättade fetter tenderar att ha högre rök punkter, enligt dietist Kara Landau, men detta är inte nödvändigtvis sant. Medan kokosnöt har en rök punkt på cirka 350 grader Fahrenheit, macadamianötter, extra jungfru, mandel, hasselnötter, jordnötter, solrosor och avokadoolja har alla högre rök poäng och är alla omättade, eventuellt göra dem lika bra för matlagning.

Matlagning med kokosolja

Medan kokosolja kan tyckas vara en relativt stabil fett, kan det ändå börja denaturera om du värma den över dess rök punkt. Vid användning av den i matlagning, hålla ett vakande öga på den för att säkerställa att det inte börja röka. Dessutom, även om kokosolja kan ha potentiella fördelar, det kan fortfarande höja dina nivåer av dåligt kolesterol, varnar dietist Toby Amidor, så det bör endast ätas med måtta.