XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

knyta fendrar i båten

När du har dockat din båt, måste du binda det, så att det flyter bort. Metoden för att göra detta beror på vilken typ av hårdvara på piren. Knapar likna en knäböj version av bokstaven "T", med sin långa ribban nära marken. Pollare är formade som trädstammar och kan vara pålar av piren. När du ser en kedja som kommer från marken med en stor stålring fäst, det är en ring och kedja. Även bryggor som inte har någon hårdvara erbjuda kunniga mariner ett lämpligt sätt att säkra sitt fartyg.

Det grundläggande

Tekniker för att knyta en båt till en Dock

Cleat, med rep lindade runt sin bas och en siffra-8 ovanpå

Om du inte säkra rad i din båtens knapar eller bitts korrekt, är hårdvaran på piren oväsentlig. Det korrekta sättet att knyta en docka rad i din båt är genom att linda linje runt knap eller bitts på däck åtminstone tre gånger. Fullborda anslutningen genom att linda linje runt knap eller bitts i en över-och-under mode, som siffran "8", åtminstone en gång. Oavsett vad båtliv böcker säger, inte nypa slutet av linjen mellan de delar av siffran åtta knop, bör en förbipasserande fartyg orsaka båten att dra mot dess linjer, kommer slutet av raden infångas i öglorna i förtöjningslinan.

Brygga Utrustad med Cleats

Dubbarna på piren kan likna en stor version av dubbarna på båten. Walk the slutet av raden med ögat - slingan - i det, till slutet av ribban längst från båten. Släpp slinga runt längst ribban, sedan placera linjen bakom cleat, så att dubben är mellan vattnet och din linje. Walk the slutet av raden tillbaka till båten, dra åt, och knyta den till en knap eller bitts på däck med tre omslag, toppas av en siffra åtta wrap.

Dockning med kedja och ring

Bära ögat vid slutet av bryggan linjen till ringen. Bredvid ringen, bör du hitta en del av stålrör ca 2 fot lång. Lyft 8-tums diameter ringen och driva änden av ögat av dockan linje genom den. Sprida änden av ögat av linjen och pressa stålstången genom den del av ögat som skjuter ut från ringen, låsning av repet och ring tillsammans.

Brygga Utrustad med pollare, men ingen maskinvara

Om du kan, helt enkelt sprida öga repet, släppa den över toppen av trädstammen formade pollare, och knyta linjen till båten. Om du inte kan nå toppen av pollaren och det finns ingen hårdvara på den plats där du kan knyta din båt, ställa öga din docka linje över knap på båten. Pass i slutet av bryggan linjen runt upprätt stöd bryggan, dra linjen ombord på båten, och knyta slutet av raden till samma knap som ni släppte ögat.

Hur man gör en Knutna rep Boat Fender


Vid dockning en båt, fendrar skyddar båten när den kommer i kontakt en docka, som kan orsaka repor, bucklor eller ens strukturella skador. Rep kan användas för att göra en effektiv hemmagjord båt fender. Rep klipps och bundna för att bilda cylinder former för att tillämpa utrymme och skydd mellan båten och kajen. Rep båt fendrar skapar också en äldre, mer traditionellt utseende. Rep båt fendrar kan också göras för att ske av en fender som har skadats eller förlorats.

Instruktioner

1 Skär en 14-fot bit minila rep och vik den på mitten. Linda en bit tejp runt slinga rep ca 2 1/2 inches ner för att skapa ett öga.

2 Skär åtta bitar av rep cirka nio inches lång, med hjälp av en kniv. Linje av bitarna runt den vikta manila rep. Använd tejp för att binda de åtta bitar till Manila rep. Detta kommer att utgöra mitten om stänkskärm, vilket ger bulk.

3 Riva upp manila rep som är synlig under basen av fendern. Sprid och separera avslöjad rep bitar. Välj en tråd att börja med; linda strängen utanför och under strängen till vänster om denna. Lämna lite slack för att skapa en slinga i den första strängen. Följ strängarna runt fender, fortsätter till vänster, dra alla utom den första strängen tätt. Upprepa tills endast en sträng återstår.

4 Skjut återstående strängen genom öglan av den första strängen och dra åt. Detta kallas en krona knut. Fortsätta knyta krona knutar tills fender bulk är täckt två fot från toppen. Trassel kan inträffa, så tänk på att inte binda fel strängen.

5 Ta delar av Manila rep och gruppera dem i tre separata par. Fortsätt kronan knut men använder grupperna att vigas, inte de enskilda delarna.

6 Öppna den sista knut på toppen med ett svenskt fid. Detta är en ihålig spetsiga verktyg som används för att gänga linje genom snäva flätor eller mindre knop. Skjut repet i slingan som skapas av den svenska fid och stoppa linan inuti fender. Avlägsna svenska fid från knuten. Upprepa detta steg på de fem återstående strängarna med de fem återstående rader.

7 Klipp ut och ta bort eventuella överskott strängar av rep med en kniv.

Användning av en Clove Hitch Knot


Ett halvslag knut är också känd som en tillverkar hitch, en H knut och en X knut. Liksom andra missöden, är kryddnejlika hitch en justerbar knut. Rep kan matas fram och tillbaka genom ett dubbelt halvslag medan den förblir bundna. Den dubbelt halvslag består av två halvslag som är lindade successivt kring ett objekt.

Camping

Ett halvslag knut kan användas för att fästa ett rep till ett cylindriskt föremål som ett träd, stolpe eller rör. Camping applikationer inkluderar tält, presenningar, hängmattor och hängande leveranser utom räckhåll för djur, till exempel i en björn påse.

segling

För att knyta fendrar till ett räcke, är kryddnejlika skumt mest användbara. Ett halvslag knut är också vanligt förekommande att knyta en båt linje till en säker post på en kaj som kallas en pollare eller till en trä, stål eller betong inlägg känd som en pålnings som är förankrad i marken under vattnet. Det är en praktisk knut, eftersom det är enkelt. Det är också en knut som ska användas endast i de mest tillfälliga omständigheter, till exempel när du är bundna till en bränsle docka och du kan se båten. Kryddnejlika skumt kan fastna när den utsätts för kraftig spänning. Det kan göra det svårt att lösa upp. Det kan också bli obundet när det genomgår upprepad stam och släpp, en vanlig företeelse med en båt gungar på vågorna och motstå vind.

Om du försöker att göra knuten säkra genom att stapla på ytterligare halvslag knop, med andra ord, att binda flera lager av halvslag, kan en stam resultera som orsakar de första varven att binda så hårt att de inte kan vara obundet.

Klättrande

Kryddnejlika hitch knut har tillämpning i Belay uppställningar, där klättrare paus för att säkra och skydda en annan klättrare på rep, eftersom det är relativt lätt att justera. Den kan också användas för att fästa ett rep till en karbinhake för klättring. En annan fördel är att med lite övning, kan knut knytas med en hand.

Binda upp och binda ner

Kryddnejlika hitch används ofta för att binda upp teater landskap. Den kan användas för att hänga en stång som håller scen gardiner ovanför scenen. När bunden runt staven, kan redskapskopplingen justeras för att höja eller sänka stången för att justera gardinen höjden. När önskad höjd har uppnåtts, kan halvslag knop läggas till för extra säkerhet. I denna ansökan, är änden används för att binda dubbelt halvslag knut.

Knuten kan också användas för att binda ner, såsom att knyta en presenning över en lastbil bädden för att hålla innehållet inneslutna under resor. Knuten är allmänt bundet först på en sida. Repet dras sedan över, spände och skärpas för att avlägsna slack.

Livflotte Instruktioner


En räddningsflotte är en lugnande och nödvändig sak att ha under en segling resa. Om något går fel med båt eller yacht du är på, vet du att du kommer att ha en annan flytväst att falla tillbaka på. Men många människor vet mycket lite om hur man korrekt blåsa upp och starta en räddningsflotte. Om det görs på fel sätt i en nödsituation, en person riskerar att skada livflotte, eller ännu värre, att förlora det helt till sjöss.

Instruktioner

1 Knyt räddningsflotten är utlösaren till båten du befinner dig i innan du startar det, så flotten inte glida ifrån dig. En livflotte för utlösaren kommer att vara extremt lång, så du bör ha gott om slack att knyta den till båten utan att oavsiktligt dra det att blåsa flotten.

2 Kasta räddningsflotten i vattnet medvind så att den inte skadas av att blåsa för nära båten.

3 Dra utlösaren på livflotte och vänta på att blåsa. Om flotten öppnar nerifrån och upp, bör någon vänd på den i rätt läge. Detta innebär att stå på botten av båten på gasflaskan sidan och utnyttja en rätande rem till höger flotten.

4 Dra på rivsnodden att få räddningsflotten upp mot sidan av båten och försiktigt klättra in. Om du är med en grupp människor, bör den starkaste personen klättra i första så att han kan hålla flotten drog upp mot båten medan alla andra klättrar i.

5 Distribuera räddningsflotten s ankare när du är långt borta från båten. Ankare bidra till att stabilisera en flotte och hålla den från att välta.

6 Skär utlösaren att separera räddningsflotten från båten.

Tips

  • Se till att du läser instruktionerna på en livflotte innan du använder den, som livflottar tillverkade av olika företag kan användas på olika sätt.

Lura bete fisk för nät i en not eller fälla genom att följa dessa steg. Inom en timme, bör du ha gott om levande bete för din nästa fisketur. Om du inte känner för att fånga småfisk, prova dessa tekniker för att locka dem till din båt eller annan fiskeplats. De kommer att locka de stora Lunkers du är verkligen efter.

Instruktioner

1 För nattfiske, spricka och antända flera glöd pinnar, sedan placera dem i en nätpåse med dragsko och sänka påsen i vattnet. Var noga med att knyta den till båten eller ett närliggande träd. Ljus lockar plankton och andra mikroskopiska liv som betesfisk livnär sig på. Betet fisken, i sin tur, kommer att locka större rovfiskar.

2 För att attrahera och fånga agn fisk på natten för användning vid ett senare fisketur, sänka snurrevad eller nät i vattnet, sedan placera nätpåse med glöd pinnar på toppen. Vänta 15-20 minuter, sedan dra upp din seine och överföra betesfisk till en levande bete hink. Du vill använda en bärbar akvarium pump och slang för att hålla vattnet i hinken luftas tills du är redo att fiska. Betesfisk kan överleva på detta sätt i upp till två dagar, när du antingen måste mata eller släppa dem.

3 För dagtid fiske, släppa din seine i grunt vatten nära stranden och låt den sjunka till botten, vänta tills vattnet försvinner.

4 Strö krossade brödsmulor eller torkade fläsk beläggningar på vattenytan och vänta 15 till 20 minuter tills kamrat lockar betesfisk, sedan dra upp seine eller nätet och överföra din fångst till en levande bete hink. Återigen, kommer du vill använda en bärbar akvarium pump om du inte planerar att använda bete för ett par dagar.

En båt lock tjänar flera syften: Det håller blad och smuts utanför din båt, där de ska vara. Det håller djur av din båt när båten läggs upp för lågsäsong. En bra man kan hålla mögel bildas i båten. Dess viktigaste funktion är dock att hålla insidan av båten torr. Det bästa är att du inte behöver köpa en; Du kan göra en själv.

material

Bomullscanvas snabbt ersätts som material i valet för båt omslag. Naturmaterial är inte naturligt vattentät, och så småningom måste du åter vattentät dem. Detta behov av underhåll är en av anledningarna till att "färdigköpta" båt täcker är gjorda av syntetmaterial. Säljs under olika namn handel och i varierande tjocklekar, är materialet vävt, precis som bomull, men kräver inte att du att applicera ett skikt av vax varje så ofta för att behålla sin vattentäta egenskaper.

Medan vissa material är helt enkelt gummerad bomull, garanterat att främja tillväxten av mögel och mjöldagg genom att fånga fukt i båten, och vissa är lite mer än ett ark av plast som bara väntar på att spricka efter lång exponering för direkt solljus, hjälpa vävda syntetmaterial förhindra lågsäsong fuktproblem och stå upp mot alla miljöförhållanden.

Konstruktion

Innan din hemgjorda båt täcka kan ta form, måste du klippa materialet och sy fållar runt locket. En kraftig symaskin kommer att göra processen kort med att köra en dubbel söm runt kanten på locket.

Formen och storleken på locket är lika individuell som din båt. Det finns skillnader i vintern och "väder" omslag. En väderskyddet är nära montering och fäst skenan, medan en vinterskydd kommer närmare omslag båten. En vinterskydd kommer ungefär halvvägs ner på sidan av båten och kan knytas fast på båten med rep som körs under båtens botten eller fäst vid ramen på släpvagnen båten är på med bungee stubin.

fästdon

Oavsett om du använder rep spännband, bungee stubin, Dzus fästen eller snaps, införliva ett fastsättningssystem som ger dig möjlighet att låta fören till aktern luftcirkulation i de långa vintermånaderna när båten läggs upp, eller säkrar fullständigt till förhindra en slagregn från blötläggning båtens inredning. Mekaniska fästen som snaps, "dot" fästen eller turn-och-lås inlägg som Dzus fästen har en post, permanent fäst vid den övre skenan på båtens skrov. Den kvinnliga delen av fästsystemet består av två delar, varje set på plats runt ett hål (som du peta i tyget) med en kraftig duns eller kläm rörelsen hos en tång.

Om du planerar att använda rep spännband eller bungee stubin, måste du sy tyg eller metallgenomföringar i kanterna på locket. Genomföringarna kommer att hindra krokarna på bungee stubin från riva locket tyget och ge tie-down rep en punkt till tråd genom att förankra locket. Tyg genomföringar måste sys i; metallgenomföringar är installerade genom att genomborra materialet och därefter fastspänning eller hamrar på en tvådelad ring på plats runt hålet. Denna typ av fäst är avgörande om du gör ett vinterskydd.

Hur man håller Segling Knop Från Skärpning


Segelfartyg innehåller miles av rep och linje, alla används för särskilda ändamål. Hissa segel, dragande jollen och knyta fendrar till livlinor alla kräver linjer med bundna knop. Knutarna hålla tunga laster som du behöver för att säkert binda men lossa knutar snabbt är viktigt på en segelbåt. Seglare bör veta hur man knyter tre vanliga knutar kan bära tunga laster. Knutarna är fast men konstruerad för enkel och snabb avbindning.

Instruktioner

pålsteksknop

1 Håll stående änden av repet, pjäsen knut kommer att knytas runt i ena handen. Ta arbetsänden, den del av linan som används för att slinga runt den stående änden för att bilda den knut, och korsa den över stående änden för att bilda en slinga.

2 Föra arbetsänden upp genom öglan, runt den stående änden och tillbaka genom slingan. Ta arbetsänden bakom stående änden och passerar den genom den andra slingan.

3 Dra den stående del att göra knuten tight. Den kan göras ogjort med en hand.

Siffran åtta Knot

4 Korsa arbetsänden över den stående änden, vilket skapar en slinga.

5 Ta arbetsänden bakom den stående delen och mot dig.

6 Passera arbets änden genom öglan och dra båda ändar för att avsluta det. Knuten kommer att se ut en siffra åtta. Denna knut inte fastna och kan användas för att hålla arken från att köra genom och ut ur ett block.

Fiskarens Knot

7 Placera två bitar av rep parallellt med varandra.

8 Passera arbetsänden av det bästa repet under andra repet, sedan föra över det bästa repet genom den skapade slingan.

9 Passera arbetsänden hos botten repet över toppen rep och tillbaka under sig själv i slingan. Drag och tryck knutarna tillsammans för att binda två separata bitar av rep tillsammans.

Tips

  • Bär ett rep med dig och öva knyta knutar.
  • För visuella representationer av hur man knyter dessa knutar, se resursen i animerade knop.
  • Undvika att binda fyrkantiga knop ovanpå varandra. De kommer att strama åt och binda, vilket gör det svårt eller omöjligt att ångra.

Efter en lång dag på vattnet, vissa simmare har svårt att klättra tillbaka till sin båt utan hjälp av en stege. Skapa ett av PVC och rep är ett enkelt sätt att göra en stege för din båt som kan förvaras i ett litet utrymme när den inte inte används. Knyta den på båten när det behövs för att möjliggöra enkel åtkomst till och från vattnet för passagerare som vill simma.

Instruktioner

Att bygga en stege

1 Fästa T-kopplingar, i par, till två av PVC-rör. Anslut en av de top-of-the-T öppningar för varje koppling till ett rör.

2 Sätt fast de två vinkelkopplingar till den återstående röret, och vrid kopplingarna så öppna ändarna av de två armbågar pekar i samma riktning.

3 Gänga en ände av repet genom en armbåge koppling, över röret och ut genom det andra armbåge, sedan jämna ändarna så linändarna emerging från armbågarna har samma längd.

4 Knyt en siffra åtta knop i båda ändarna av repet, en fot från där varje rep ände framgår av en armbåge koppling.

5 Borra ett hål genom varje T-koppling, borrning genom den del av kopplingen som röret är ansluten till den har förlängt in. Borra igenom både kopplingen och röret för att göra varje hål.

6 Trä linändarna genom hålen som just borrades på ett rör T-kopplingar och knyt en siffra åtta knop i båda rep direkt efter röret för att säkra röret steg på plats.

7 Knutar i repen en fot från PVC-rör och fäst sedan de återstående röret med en siffra åtta knop.

Knyta en Figure Eight Knot

8 Drapera den lösa änden av repet över huvuddelen av repet för att bilda en slinga.

9 Passera den lösa änden runt bakom kroppen rep.

10 Passera den lösa änden över den närmaste sidan av slingan, därefter genom öglan.

11 Dra på kroppen och den lösa änden för att dra åt knuten.

Tips

  • För att lägga till fler steg i din stege, helt enkelt använda en längre lina och skär extra bitar av röret, sedan säkra med det borrade T-kopplingsmetoden.

Gör-det-själv Boat Anchor


Så länge mänskligheten har gått till sjöss, har det funnits ett behov av ett ankare. De tidigaste kända ankare är cirka 5000 år gammal och är fina exempel på "gör-det-själv" arbete: en sten, genomborrade av hål genom vilka att binda ett rep. En enkel ankare inte längre kräver att du mejsla ett hål i en sten, eftersom prefabricerade betongblock är utrustade med ett hål, ursprungligen för att hjälpa till att rada upp blocken under konstruktion. Det, tillsammans med lite tung nylon linje, ger dig ett ankare som skulle göra King Tut svartsjuk.

Instruktioner

1 Skjut änden av nylontråden hela vägen genom en av de plugghålen i prefabricerade betongblocket.

2 Bringa änden av nylonlinan runt betongblocket och tillbaka till huvudkroppen av linjen för att bilda en stor slinga. Linda slutet på linjen runt huvudkroppen av linjen en gång och dra i slutet av linjen genom den stora öglan.

3 Linda linje runt huvudkroppen av linjen en gång till för att göra en liten ögla på linjen. Stoppa i slutet av linan genom denna lilla slinga. Dra i änden av repet för att dra åt den lilla öglan.

4 Linda slutet på linjen runt huvuddelen av repet, återigen bildar en annan liten slinga. Tuck slutet av repet i slingan och dra i änden av repet för att dra åt den slingan också, som bildar en ankarstek.

5 Fäst den andra änden av ankarlinan till din båt.

Tips

  • Den verkliga hållkraft av gör-det-själv-ankare, som alla ankare, kommer inte från sin vikt eller klor på sin form, men från vikten av ankarlinan att ankaret håller på plats. Detta innebär att du bör släppa ut tillräckligt ankare rep - en längd lika med fem gånger djupet i vattnet under båten - så att du förankras ordentligt.
  • Använd inte rep som flyter. Linor tillverkade av material såsom polypropen kommer inte sjunka till flodens botten eller havsbotten för att förankra båten på plats.
  • Knyt ankarlinan till båten innan du sänker ankaret över sidan.

Hur man installerar en båt Stereo


Att sätta musik i ditt båtliv är inte svårt. I själva verket är det ett projekt som du kan utföra medan du spelar på din favorit vattenförekomst, så länge du kan vräka till för lite att göra jobbet och hålla ett par enkla fakta i åtanke: de flesta båt stereo är vattenavvisande . Vattentät stereosystem är mycket dyrare än en vattenfast stereo i ett "stänkskydd", en plasthölje som håller din stereo torr. Du måste också uppmärksamma placeringen av högtalarkablarna, så att dina gäster inte snubblar över dem medan de går runt båten.

Instruktioner

Hur man installerar en båt Stereo

1 Hur man installerar en båt Stereo

Borra hål för att montera stänkskyddet och för att medge ledningarna att passera från den gemensamma effektbussen (finns i konsolen eller instrumentbräda). Fyra hål --- två för fästbultar, en för strömkabeln och en för högtalarkablarna --- kommer att behövas. Göra hålen precis tillräckligt stora för de bultar eller sladdar att passera igenom. Om du monterar stereo på en konsol, som de hittade i Boston Whalers eller de flesta pontonbåtar, måste du borra två hål, ett på varje sida av botten av konsolen, för högtalarkablarna för att passera igenom.

2 Hur man installerar en båt Stereo


Knyt stereo i båtens makt genom att fästa sladden till den gemensamma effektbussen ligger i konsolen eller under instrumentpanelen. Medan din stereo har sin egen säkring skyddar att säkring stereon, inte båtens elsystem. God praxis tyder på att du bör fästa en in-line säkring mellan den gemensamma bussen och nätsladden med hjälp av elektriska "twist" kontakter.

3 Anslut högtalarkablarna till stereon snabb-kontakter och mata ner dem genom hålet i konsolen eller instrumentbrädan. 4 Hur man installerar en båt Stereo


Lägg ut två av kabel löpbanorna på dina däck så att varje kommer att gå direkt från instrumentbrädan eller mittkonsolen, ett till hamnen sidan av båten och en till styrbords sida av båten. Sedan lägga ut löpbanor på däck längs sidorna. Om detta arrangemang inte skapar en potentiell snubbelrisk för människor på däck, band locken från limmet på undersidan av löpbanorna och tryck dem på plats. Öppna den ledade toppen av löpbanorna, placera högtalaren tråden inuti, från konsolen till slutet av löpbanan. Om du inte använder självhäftande-stödda kabel lopp, men använder inverterade kanaler, dra högtalarkabeln från konsolen till babord, täck den med kanalen, sedan dra tråden mot aktern; sluta där högtalarna kommer att monteras och täcka tråden med en kanal. Upprepa processen på styrbords sida.

5 Hur man installerar en båt Stereo


Montera högtalarna. Båt högtalare är mycket riktad och i de flesta fall, att den bästa platsen montera stereohögtalare är om midskepps. Fäst högtalarkablarna till högtalaren.

Tips

  • Medan de flesta marina stereo kommer att fungera om du monterar dem vertikalt, de i allmänhet fungerar bättre om monterad horizontally.If du passerar nätsladden ner genom hålet i konsolen eller instrumentbrädan, behöver du bara ett hål stort nog för sladden, inte kontakten som fäster vid stereo.In de flesta fall kommer box högtalare vara mer flexibla än infällda högtalare helt enkelt eftersom box högtalare kan vridas för att rymma situationen och infällda högtalare kräver ett stort hål skäras i boat.Do inte klippa högtalarkabeln för kort; rullar några extra fötter av tråd, säkra den med en tråd slips och tryck extra tråd i löpbanan eller kanal.
  • Skär hål i en liten båt skrov bör göras med bävan, eftersom du inte vet vad kablar eller ledningar som du kanske klippa. Användningen av box högtalare uppmuntras i alla fartyg på mindre än 20 fot i längd.