XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

knut säkerhetssele

En improviserad säkerhetssele kan vända en dålig downclimb i en snabb Rappel, ger en belaying systemet till en skadad klättrare eller vända en bouldering session i en låg nivå topprep stigning. Improviserade selar som blöjan selen är snabb och enkel att knyta och kräver minimalt material, vilket gör dem utmärkta vildmark säkerhetsverktyg samt ett ändamålsenligt säte sele för de dagar du glömt klättring väska på klippan.

Instruktioner

1 Knyt bandet i en ögla eller löpare med en vatten knut eller annan lämplig klättring knut.

2 Linda slinga runt midjan och fäst med en låsning karbinhake.

3 Dra den nedre del av slingan från ryggen upp genom benen. Kläm fast bandet i spärrkarbinhake.

4 Knyt en annan kort bit av bandet runt midjan, och fäst den i karbinhake. Detta kommer att ge en extra mått av säkerhet under hösten.

Tips

 • Du kan behöva justera längden på löparen för att tillgodose din kroppsstorlek. Använd inte en blöja lyftsele som är lös.
 • Blöja selar är obekväma att bära under långa tidsperioder. Om du använder en sele ofta köpa en kvalitet kommersiella säte sele.
 • Improviserade säkerhetsselar är bäst lämpade för firning och bör användas med försiktighet under klättrar. Använd aldrig en improviserad enhet för en kvalitet säte sele om sådan finns.

Hur man gör ett rep säkerhetssele


Spänningen i klättring och firning är en adrenalinkick att vissa bara inte kan leva utan. När du har känt spänningen att stå vid foten av en tornar vattenfall, eller såg över kanten av ett stup som du just har stigit, vet du oöverträffad känsla av spänning svallande genom dina ådror. Men när det finns en möjlighet för en stor bedrift, finns det också möjlighet för stor fara: därför, när roar dig med spänning för höjder, se till att vara väl förtrogen med de nödvändiga försiktighetsåtgärder för en lyckad utflykt såsom förmågan att skapa en säkerhetssele.

Instruktioner

1 Centrera ett rep runt nedre delen av ryggen. Beroende på din längd, bör repet du använder vara ungefär 20 fot i längd. Se till att repet är ett lika långt på båda sidor av kroppen. Detta kommer att säkerställa att du säkerhetssele kommer stå i proportion på båda sidor av kroppen.

2 Ta båda längder av rep som kommer från båda sidor av kroppen och korsa dem framför bröstet. Nu ansluter båda sidor eller rep med en dubbel-överhandsknop. Detta är samma knut som du skulle använda för att dubbelknut ett skosnöre.

3 Kör varje återstående rep mellan och sedan under dig ben. Detta innebär att din vänstra tågända kommer att gå mellan benen och under du lämnade benet omedelbart under skinkorna. Gör samma sak med höger rep och höger ben. Dra åt båda sidor genom att dra dem ut från kroppen snarare än upp mot dig och samtidigt huk ner långsamt. Detta skärper din sele på ett sätt som garanterar att din rep säkerhetssele kommer fördela din vikt.

4 Slutföra slingorna runt benen. Kör rep runt vänster ben under repet som nu foder din ljumske. När du gör detta, se till att köra repet på insidan (mot benet) av repet närmast din ljumske och sedan dra den tillbaka över mot kroppen. Om du gör detta på rätt sätt, kommer repet att skapa en perfekt cirkel runt övre delen av låret med de två ändarna av rep i mitten av kroppen.

5 Wrap båda ändarna av rep runt midjan. Ta rep som kommer från vänster ben och linda den runt midjan med början från vänster sida. Gör samma sak med rep från höger ben, linda den runt midjan med början från höger sida. Detta kommer att lämna dig med de två återstående längder av rep framför midjan.

6 Avsluta din rep sele. Detta görs genom att knyta en råbandsknop med de två återstående sidorna av repet. Även om råbandsknop är säker, är det bäst att binda en annan dubbelknut efter råbandsknop för ytterligare säkerhet.

7 Bifoga ditt karbinhake. Ta din Karbinhake och bifoga det till alla rep kör bredden längs midja. Genom att göra detta kommer spänningen dras från karbinhake inte koncentreras på en viss del av kroppen, men jämnt fördelade runt kärnan.

Tips

 • Praktiken säkerhetssele innan du måste använda den.
 • Justera repet runt bröst och ben för att skapa den mest komfort.
 • Färdiga professionella selar är det bästa sättet att garantera säkerheten.
 • Rep säkerhetsselar ska bara användas i nödfall.
 • Se till att repet du använder kommer att rymma vikten är att bära.

Hur man fäster en säkerhetssele som en trädbeståndet


Det är viktigt att ha en säkerhetssele vid jakt från en trädbeståndet. En mycket efterlängtade jaktresa kan förstöras av ett fall från ett träd. En säkerhetssele säkerställer att erfarenheten är säker och det kan också spara ett liv. Säkerhetslinan hänger ovanför trädbestånd och går hela vägen ner till marken. Linan håller jägaren upprätt medan fördela vikten jämnt. Detta gör en klättra tillbaka upp i trädbestånd lättare i händelse av ett fall. Följ tillverkarens instruktioner för att fästa repet och utnyttja korrekt.

Instruktioner

1 Dra säkerhetslinan runt trädet. Dra den justerbara spände änden genom öglan av säkerhetslinan och cinch det tätt.

2 Öppna kroken och sätt selen säkerhetsklämman genom öglan.

3 Skruva låsmekanismen för att fästa selen säkerhet klippet.

4 Skjut skumt upp säkerhetslinan för att anpassa den till en bekväm position.

5 Knyt en knut i säkerhetslinan ungefär en fot under dragkrok för ökad säkerhet i händelse av ett fall.

Tips

 • Justera alltid överskott slack ur säkerhetslinan.

För att säkerställa din krok inte lossna rätt som du drar i största fångst av dagen, krävs rätt knut. Inte bara någon knut kan användas för att binda till en rad i en krok. Vissa knutar är starkare än andra, vilket innebär att de kommer att hålla upp bättre i vattnet under en längre tidsperiod än en svagare knut. Palomar knut är en stark knut som fungerar bra med rena krokar, och det är enkelt att bemästra.

Instruktioner

1 Dubbel 6 inches av linjen. Tryck linje genom ögat av rena kroken.

2 Göra en loop över kroken med raden och knyt en enkel knut genom att linda linjen genom öglan.

3 Dra i loopas slutet av raden över kroken.

4 Dra tätt på båda sidor om linjen för att säkra knuten till kroken.

Användning av en säkerhetssele


Säkerhetsselar är en nödvändig del av utrustningen som förhindrar skador på jobbet, i idrott och dagliga aktiviteter. Användningen av säkerhetsselar räddar tusentals liv varje år. Det finns dock några små kända faror som kan göra en säkerhetssele lika dödlig som inte använder en. Öka säkerheten för en sele kräver ofta due diligence och ett lagarbete.

Identifiering

Ingen standard säkerhetssele, även känd som en återhållande sele och säkerhetsväst, existerar. Allt som tjuder en individ till ett fast föremål fungerar som en säkerhetssele. Säkerhetsbälten är ett vanligt använt sele, enligt National Association of statliga direktörer kollektivtrafik.

Fungera

Många yrken och fritidsaktiviteter använder säkerhetsselar. Byggnadsarbetare och klättrare använder en sele för att förhindra fallskador, rapporterar Bill Weems och Phil biskop av Electronic Library of Construction arbetarskydds. Säkerhetsbälten förhindra att små barn från att röra sig runt i en bil och skyddar förare i händelse av en krasch.

Betydelse

National Highway Transportation och Safety Administration rapporterar att bil bältes selar förhindra cirka 15.000 dödsfall varje år, inklusive liv 425 barn under 2006. Cirka 5441 personer som är inblandade i bilolyckor dör varje år eftersom de inte använda bilbälte. Med hjälp av ett säkerhetsbälte i samband med krockkudde sparar i genomsnitt 2.500 extra liv varje år.

missuppfattningar

Medan selar rädda tusentals liv varje år, kan de också vara skadligt i vissa fall, rapporterar eLCOSH. Harness användning på hög höjd jobb, såsom konstruktion eller arbete i axlar, ibland orsaka vad som kallas sele trauma. Effekterna av sele trauma liknar dem som uppstår när du står under långa tidsperioder. Blodansamlingar i ben och lår, vilket minskar blodflödet till hjärtat.

Förebyggande / Lösning

Förhindra farorna med användningen av en säkerhetssele kräver vaksamhet från arbetsledare och medarbetare. När du använder en sele för att förhindra fall, alltid ha en annan person sänka repet och ofta kontrollera medvetande din medarbetare. När upphängd i en sele, flytta ben runt för att öka blodflödet. Säkerhetsbälten krävs ofta för barn under 50 till 60 pounds.

Hamstrings är en muskel grupp som är ansvarig för att böja knäet. De är faktiskt kallas "flexors" av detta skäl. De håller på att sättas in när du böjer knäet. Denna rörelse sker om och om igen när du gå, springa eller göra olika styrketräning övningar. Ofta under träning eller under ett spel, kan en knut utvecklas på hamstrings. Knop utvecklas när bitar av myofasciellt vävnad som omger musklerna klumpar ihop sig och blir smärtsamt. Det finns flera övningar och sträckor som du kan göra när detta inträffar.

orsaker

Det finns många olika anledningar till varför knutar kan uppstå i hamstrings. Några av dessa inkluderar mineralbrist, uttorkning, överträning och biomekaniska problem. Problem i biomekanik är en av de vanligaste orsakerna. Detta händer när bäckenet roterar framåt medan du kör. Detta kallas också en "främre bäcken tilt." När det inträffar, hamstrings är i en förlängd tillstånd, och när foten kommer i kontakt med marken, de får stress som går utöver det normala intervallet, vilket kan leda till en knut.

hamstring Stretch

En isometrisk hamstring stretch kan göras för att arbeta fram en knut. För att göra detta genom att placera foten av drabbade benet på en stol, bänk eller pall. Placera händerna på den motsatta låret, böja att knä och driva din rumpa bakåt något. Håll sedan stretch för 30 till 45 sekunder.

lunge Stretch

En annan övning som kan göras är utfall stretch. Placera en yogamatta på golvet. Ta ett stort steg framåt och komma ner till ett utfall position. Placera toppen av din bakre foten platt på marken och placera händerna på golvet på båda sidor av din främre fot. Sänk bröstet i låret, långsamt luta sig framåt och håll. Se till att ditt knä inte gå förbi fotleden.

SMR

Själv myofasciellt utgåvan är en metod att frigöra knutar från muskler med hjälp av en bio skum rulle. Kom till en sittande ställning på golvet med benen rakt ut framför dig. Placera rullen under ditt hamstring i det område där knuten är belägen. Placera andra benet på toppen och sedan långsamt rulla fram och tillbaka tills du hittar platsen för knut. Håll i 20 till 30 sekunder; sedan rulla lite längre. Håll igen; sedan rulla lite längre. Roll och hålla flera gånger i området på knuten tills du känner lättnad (se Resurser för skum rullande).
Själv myofasciellt Meddelandet kan även göras med en medicin boll. Det är svårare än rullen, och det kan erbjuda mer tryck.

Marscherande

Ett annat sätt att behandla knop är med en marsch övning. Stå med fötterna om höftbredd. Nu börjar marschera på plats. Men i stället för att bara plocka upp fötterna och ner från golvet, böj knäna och lyft knäna högt nog så att låren är ungefär parallellt med golvet.

Rep knut Tricks


Det finns tusentals olika typer av knutar. Alla har sina olika styrkor svagheter och deras rätta användning. Att veta konsten att kvistkopplingsförbehåll kommer att bidra till massor av olika fritidsaktiviteter, men det är också bra att veta för oplanerade omständigheter. Å andra sidan, kan knutar som används felaktigt eller bundna dåligt leda till alla möjliga problem. Det är därför det är viktigt att lära sig om konsten att knut kopplingsförbehåll.

Använd Good Rope

Att lära sig att knyta en knut, måste du lära sig på en bra lina. Det bör vara tjock, ¼ till ½ tum runt, och det bör vara minst 4 fot lång. Detta kan hittas på någon bra järnaffär, och det kostar inte mycket. Om du kan hjälpa det, inte lära sig på snöre. String är så liten att det är svårt att kontrollera och det kommer att bli svårt att se vad du gör. Det är också svårt att knyta. Om du använder rätt repet det kommer att göra att lära sig att knyta olika knutar mycket lättare.

Lär Moves

Även om det finns tusentals olika knutar, men de oftast använda samma typer av rörelser. De är bara används i olika ordning och på olika sätt. Det är viktigt att bekanta dig med dessa olika rörelser. Detta kommer att göra att lära en mängd knutar mindre utmanande. En slinga gör en cirkel och korsar över sig själv. En öppen slinga är som en semi cirkel där repet inte korsar sig själv. Detta kallas också en bukt. En vridning är när du linda repet runt sig själv två eller flera gånger. En annan vanlig drag drar repet genom ett hål någonstans mellan två eller delar av repet. Tänk på det som det sista draget att knyta en slips. Om du drar genom fel hål, kommer knuten inte fungerar.

Know Your rep och knuthållfasthet

Varje rep har potential att brista vid en viss vikt, beroende på storlek och material av repet. För att vara helt säker bör du inte ladda repet med mer än 1/5 av sin max bryta vikt. Detta kallas repet säkra arbetsbelastning. De flesta linor har en säker arbetslast under 400 pounds, även om vissa linor som används av bergsklättrare kan bära flera tusen pounds säkert. När man överväger en linans brottstyrka, är det också viktigt att beakta ålder på repet och väderförhållandena repet används i. En knut minskar linor styrka med en viss procentsats, beroende på knut. Till exempel en pålsteksknop minskar ett rep brotthållfasthet med ca 40%. Att veta brotthållfasthet av en knut kan göra hela skillnaden och rädda repet från att bryta.

Öva, öva, öva

Framgångsrikt knyta en knut gång är inte tillräckligt för att kunna knyta den igen på kommando och inom en rimlig tid. Att veta knuten inifrån och ut du vill öva knyta knuten om och om igen. Om det finns en hake knut, en knut som binder något till ett inlägg, knyta den till olika typer av tjänster. Försök att knyta knutar med olika typer av rep eller i olika vinklar. Bara lite övning går långt och du ska vara glad att behärska knyta knuten.

När du börjar att lära sig grundläggande rep hantverk och knutar, prova med bara en hand för att montera en start knut. En av de mer frekvent använda knutar i klättring och bergsbestigning är Munter hitch knut. Att göra en hand Munter håller ena handen fri att greppa en Rappel broms eller ascender. Håll en bit av rep bredvid sängen eller soffan och praxis gör en hand Munter hitch knut medan du tittar på TV.

Instruktioner

1 Häng sladden över pinky så en bit bildas över lillfingret. Håll pinky pekar uppåt och ut.

2 Flytta de översta tre fingrar över till den inre delen av sladden och loop det upp och runt baksidan av handen.

3 Grip den motsatta sidan av linan med lill, bildar en nypa på sladden.

4 Twist handen bakåt och använd de tre fingrar för att ösa nypa sladden under pinky.

5 Tryck skumt knut i en karbinhake eller ankare genom att skjuta kroken knut av handen och på karbingrinden eller på en fast ankare.

Tips

 • Använd en hand Munter som början knut för en pålstek eller Munter mule knut.
 • Den Munter hitch knut kallas också Happy-le Munter som pinky ser ut som tyngdlös pinky används under te gånger och knuten sägs att göra en "leende" när i vardande.

Hur man knyter en knut med en hand på Gummiband


Du behöver en lång gummiband, bra hand styrka och massor av fingret fingerfärdighet för att binda en hand knop i ett gummiband. Hemligheten knyta enda hand knop i stretchig gummi är att använda ett gummiband tillräckligt länge så att elasticiteten är inte ett problem. Helst vill du ett gummiband så länge som du inte använder sträcka alls, helt enkelt använda gummiband som ett långt snöre. Den dubbelt halvslag finns en spänning knut lämplig för ett gummiband. Som din skicklighet växer, prova att använda kortare och kortare gummiband, testa din hand styrka och knut framgångar. Bar satsningar har vunnits med mindre talang.

Instruktioner

1 Öppna din dominanta hand så att handflatan är vänd mot din sida med tummen upp. Häng gummiband över tummen och över handflatan.

2 Nå över handflatan med din pinky och skjut långt strängen av gummibandet under pinky. Ta pinky tillbaka till normalläge på handen. Lägg märke till en dubbel loop-kors gummibandet över handflatan.

3 Skjut pekfingret, kung och ringfingret runt den inre delen av dubbel-loop och skjut den under den yttre spolen och sedan knäppa tillbaka till toppen av din hand.

4 Skjut pinky ut från gummibandet och se hur knut nu har blivit en spänning knut kryddnejlika-problem. Skjut kryddnejlika skumt över stolpar eller stillastående objekt och dra åt den ena änden för att säkra den på objektet.

Tips

 • Denna knut ibland kallas "Le Munter" eller "Leende Clove Hitch" som du gör knut "leende" när du korsar loopar.

Hur man knyter en knut för Bowfishing


När bowfishing, måste du knyta knutar för att fästa din lina till pilen. Halka kan leda till att du förlorar en fisk eller en pil. Innan bowfishing, se till att du får ett lämpligt tillstånd och kontrollera att bowfishing är lagligt där du planerar att gå mete.

Instruktioner

1 Gör en ögla genom baksidan av pilen med fiskelinan

2 Ta den korta änden av snöret och göra en slinga runt pekfingret och långfingret. Placera den korta änden av fiskelina på toppen av slingan.

3 Fortsätta att linda fiskelinan runt toppen av slingan, genom dess centrum och tillbaka runt på toppen. Gör fyra till fem wraps.

4 Dra varje rad samtidigt se knuten förblir enhetlig. Dra den korta änden av fiskelina orsakar knuten till cinch ner, samtidigt som du drar den långa änden flyttar knut närmare vrid. Flytta knut, så att det är nära till den vridbara, och sedan helt cinch ned och skära med sax. Denna knut liknar en icke-glidning, liten snara när ordentligt knutna.