XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

klumpar i pungen efter sterilisering

Det behöver inte alltid att Hurt

Nästa gång du går in för en fysisk undersökning med din familj läkare, se till att du får ditt könsorgan kontrolleras. En testikel klump som inte skadar kan vara den första signalen av en cancer. Testikelcancer är den vanligaste cancerformen drabbar män i åldern mellan 15 och 49. Men det kan också bero på vätske blockering i sädesledare hos äldre män. Även en breddning av vener i sädesledare kan leda till stötar och klumpar i pungen.

Testikel klumpar kan skada

Någon skada på dina testikel kan verkligen skada. Förhållanden såsom epididymit, påssjuka och infektion såsom orkit kan leda till smärtsamma testikel klumpar. Det kan också vara en massa av vätska och döda spermier under spermatocoele. Betala ett besök till en läkare så fort du märker något av dessa tecken och symtom.

Tajming är allt

Hur länge sedan fick du märker klump? Har du kontrollera om det finns förändringar i storlek eller form av testikeln? Någon historia av tidigare klumpar? Du måste komma ihåg om du lidit en skada på ett visst område i testikeln och eventuella symtom såsom svullnad eller buksmärtor. Läkaren kan också fråga om du hade några klumpar någon annanstans eller opererades innan på dina testiklar.

Så, vad händer nu?

Tja, om din klump orsakas av orkit eller epididymit, bör du vidta specifika antibiotika som din läkare ensam kan ordinera. Om påssjuka är anledningen, är du i en annan kurs av receptbelagda läkemedel. Om du har fått diagnosen ett smärtsamt tillstånd som kallas torsion, kan kirurgi korrigera denna nödsituation. Mediciner och kirurgi är också svaret på klumpar på grund av spermatocele, hydrocele eller pungbråck samt tarmrelaterade sjukdom kallas bråck. Men för testikelcancer, tittar du på strålning och kemoterapi.

Förebyggande åtgärder är enkla, men effektiva

Om du eller din vän någonsin haft en familjehistoria av testikelcancer eller en historia av testikeltumörer, är självprövning nyckeln. En gång i månaden ska vara bra. Tidig upptäckt av någon testikel klump bör leda till en snabb besök på din hälsa leverantör för framgångsrik förvaltning. Att ignorera en eventuell genital tumör kan öka risken för att hitta blodproppar på andra ställen i kroppen, med dödliga konsekvenser. I själva verket har det förekommit fall av män utvecklar bröst (gynekomasti), senare spåras till testikeltumörer.

Följ den teknik som redovisas i Nursing Standard januari 2000: Du måste vara bekant med normal vikt, struktur och konsistens av testiklarna; när du är i duschen eller badet eller efteråt, kontrollera dina testiklar genom att rulla var och en av dem mellan tummen och pekfingret för en jämn kontur. Också bekanta strukturen kallas bitestikeln som körs bakom testiklarna. Det är inte en ny tillväxt. Låt läkare om du märker något ovanligt. Testikelcancer har utmärkta härdningshastigheter, som sträcker sig mellan 80 och 90 procent om de upptäcks tidigt.

Hur att sterilisera Body Jewelry

Kroppen smycken pryder inte bara dina örsnibbar och navel, men ibland vissa andra, mycket privata delar av kroppen. Därför måste de hållas rena för att hålla dig frisk och fri från smitta. Gnugga alkohol är ett gemensamt hushåll steriliseringsmedel, men det kan irritera huden och missfärga dina smycken. Enkel tvättning är allt du behöver göra för att sterilisera din kropp smycken och upprätthålla rena piercing platser.

Steg 1

Sterilisera kroppen smycken som inte används för tunga piercingar med antibakteriell tvål. Tvätta varje bit i varmt vatten och tvål, löddring och sköljning under minst tre minuter för att vara säker på att allt skräp har tagits bort.

MayoClinic.com föreslår bomullstopp dina smycken med dämpade bomullspinnar för att avlägsna eventuellt crusted materia som finns under diskprocessen.

Steg 2

Rengör tungan ringar och andra orala smycken med munvatten. Sanitize munnen genom swishing munvatten under minst 30 sekunder efter varje måltid. Ta bort dina smycken och dra i en liten kopp munvatten i flera minuter för en mer noggrann rengöring.

Antiseptisk munvatten är utformad för att döda bakterier och sterilisera metall smycken också. Använd alkoholfritt munvatten för att undvika missfärgning av akryl artiklar.

steg 3

Sätt tillbaka kroppen smycken omedelbart efter sterilisering för att minska risken att hysa bakterier. Om du väljer att inte bära dina prydnads bitar, torka dem med en mjuk handduk och förvara i en ren behållare när du är klar sterilisering.

Saker du behöver

  • antibakteriell tvål
  • Munvatten
  • tops

Att hitta en knöl i bröstet kan vara en mycket traumatisk upplevelse för en kvinna i alla åldrar; Det kan vara särskilt oroande för en ung kvinna. Tanken på bröstcancer omedelbart kommer att tänka på, men lyckligtvis den vanligaste orsaken till en bröst klump vid ung ålder beror på fibrocystisk bröstsjukdom.

Definition

Fibrocystiska bröst är så vanligt att det anses mer en variant av det normala. Egentligen inte en sjukdom, är det mer ett symptom, en överväxt av bröstvävnad. Många leverantörer anser att det är en "förändring" i bröstvävnaden. Det är också vanligtvis kallas en godartad bröstsjukdom eller bröst dysplasi.

orsaker

Den exakta orsaken till fibrocystiska bröst klumpar är okänd; man misstänker att det är kopplat till östrogenproduktion, eftersom de flesta fibrocystiska bröst klumpar försvinner efter klimakteriet när östrogenproduktionsstopp. Det har också visat sig att klumpar verkar större och kan bli öm, särskilt under kvinnans menstruationscykel, som verkar för att stödja kopplingen med östrogenproduktionen. Det är också tänkt att hög koffeinintag kan bidra till fibrocystisk bröstklumpbildning, särskilt hos kvinnor runt 18 års ålder till 25.

symptom

En bröst med fibrocystisk bröstsjukdom uppvisar en knölig kullersten känsla. Klumparna är mer dominerande i den övre yttre delen av bröstet. De klumpar ofta förstora och känner smärtsamt och anbud under den premenstruella perioden. Båda brösten är oftast inblandade, och tillståndet kan tyckas komma och gå.

tester

Det är mycket viktigt för en kvinna med bröstcancer klumpar att göra månatliga bröstsjälv-undersökningar. På detta sätt, kommer hon att vänja sig vid de unika geografiska särdrag hos hennes bröst och kommer att vara mer benägna att lägga märke till uppkomsten av en ny klump. Kvinnor med fibrocystiska bröst klumpar är ofta uppmuntras att ha en mammogram vid tidig ålder för att kartlägga lokaliseringen av klumpar ifall en misstänkt knöl ska visas.

Behandling

Minskande koffein och sänka fett kan hjälpa till att eliminera fibrocystisk bröst klumpar. Vissa läkare rekommenderar att 400 mg av vitamin A dagligen, vilket är tänkt att hjälpa klumpar krympa. P-piller kan också användas för att reglera östrogenproduktion för att hålla skov och ömhet uppstår särskilt under den premenstruella fasen.

Hur att sterilisera Vattentankar


Vattenreservoarer kan hittas i båtar, fritidsfordon eller hem eller företag. Deras syfte är att samla in och lagra vatten för framtida användning. Sådana tankar skall steriliseras minst årligen så bakterier inte förorenar vattnet. Den här artikeln beskriver sterilisering av vattentankar på en båt, men metoden är tillämpbar på andra typer av vattentankar.

Instruktioner

1 Dränera vattentanken tills den är tom genom att köra kran eller annat vattenutloppet.

2 Blanda blekmedel och vatten i ett handfat eller en stor hink (1 msk. Blekmedel per 1 liter vatten).

Sterilisera tratt, slang och mätkoppen genom blötläggning objekten helt i blandningen. Sätt tratten, slang och mätkoppen undan i en ren plats efter sterilisering.

3 Ta bort locket på vattentanken och placera den åt sidan.

4 Fyll vattentanken ungefär halvvägs med färskvatten med hjälp av steriliserad slang.

5 Räkna ut hur mycket blekmedel du behöver baserat på storleken på vattenbehållaren. Enligt Coleman guide, använd en kopp blekmedel för varje 4 liter vatten vid sterilisering en vattentank system som är ny eller har suttit under en längre period. Om du sterilisera din vattentank på en regelbunden, säsongsmässigt, enligt Paul Esterle s "Water System Prep" kan du använda en kopp blekmedel per 10 liter vatten.

6 Mät blekmedel med en steriliserad dosmått.

7 Sätt den steriliserade tratten i öppningen av vattentanken. Häll blekmedel genom tratten in i vattentanken.

8 Fyll vattentanken helt med vatten, med hjälp av steriliserad slang. Slangen kommer svämma över vid öppnandet när tanken är överfull.

9 Slå på en eller flera kranar eller kranar i hela båten för att göra det möjligt för blekmedel och vattenblandningen att flytta från vattentanken genom vattenledningar och armaturer. När du luktar blekmedel i rinnande vatten, stänga av kranen eller tryck omedelbart.

10 Låt blekmedel och vatten blandning sitta i vattentanken under minst 12 timmar. Töm vattentanken genom att köra en kran eller annan vattenutlopp.

11 Spola uppsamlingstanken med vanligt vatten. Slå på en kran eller kran och nosa vattnet för att kontrollera om lukten av blekmedel. Spola tanken igen, om så behövs, tills lukten av blekmedel är borta.

Tips

  • Om vattenbehållaren har suttit delvis full under en längre tid, ta extra försiktighetsåtgärd att sterilisera tanken två eller tre gånger.
  • När hälla blekmedel, undvika stänk det på dina ögon, händer eller kläder.

Vasektomi återföringar utförs på män som väljer att skaffa barn efter vasektomi sterilisering. Även återför är mer komplicerade än vasectomies, stora risker och problem är relativt låg, enligt Mayo Clinic webbplats. Följ din kirurg postoperativa instruktioner för att påskynda återhämtningen och minska biverkningar.

framgång priser

Det finns ingen garanti för att en vasektomi återföring kommer att lyckas. Enligt en studie från vasovasostomy Study Group publicerade i "Journal of Urology" 1991, graviditet priser var 30-76 procent efter återföring, beroende på intervallet mellan vasektomi och återföring. Studien visade större träffsäkerhet när intervallet mellan vasektomi och återföring var tre år eller mindre.

Återhämtning

Räkna med tillfälligt testikel smärta, svullnad och blåmärken efter återföring kirurgi. University of Maryland Medical Center rekommenderar paracetamol och is förpackningar för att lindra obehag.

risker

Risker under förfarandet omfattar skador på blodkärlen, blodkärl och nerver. Post operativa risker inkluderar infektion och vätska eller blödning i pungen. Ibland kan spermierna läcka in i pungen och bildar en smärtsam klump indikerar återföring misslyckades.

varningar

Mayo Clinic webbplats råder kontakta din läkare om du får feber, långvarig eller kraftig svullnad, ökad blödning eller klumpar i pungen.

Sjukdomar och störningar i det manliga reproduktiva systemet

En mans reproduktiva systemet har många funktioner, bland annat att säkerställa sin fertilitet och ge könshormoner som stöder hans sexuella välbefinnande. Även problem som uppstår i systemet är ofta behandlingsbar, kan flera sjukdomar har potentiellt allvarliga konsekvenser. Diskutera alla frågor du har om manliga reproduktions problem med din husläkare eller en specialist i urologi.

Infektion

Hos män, testiklarna uppehålla sig i pungen. Ett system av kanaler bär sperma från testiklarna till penis, där det släpps på utlösning. En infektion kan utvecklas i något av dessa områden, vilket kan orsaka inflammation och smärta i testiklarna eller andra strukturer. Infektioner kan orsakas antingen av bakterier eller virus. Till exempel, prostatit, en bakteriell infektion, kan börja i prostatakörteln som omger urinröret; i en av testiklarna, är infektionen kallas orkit. Den påssjukevirus kan vara orsaken till en infektion i systemet och kan resultera i långvariga fertilitetsproblem. Bakteriella orsaker inkluderar även sexuellt överförbara sjukdomar såsom klamydia eller gonorré.

Benign prostatahypertrofi

En sjukdom som kallas godartad prostataförstoring innebär förstoring av prostatakörteln och i allmänhet drabbar äldre män, vanligen efter 50 års ålder i BPH, kan man uppleva en långsam ström av urin, en känsla av att blåsan inte töms helt eller måste anstränga sig för att urinera. En icke-cancer tillstånd vars orsak inte är väl förstådd, kan BPH ofta lindras genom medicinering eller kirurgi när dess symtom förvärras.

Cancer Symtom och statistik

Cancer kan utvecklas i någon av de organ som utgör den manliga reproduktionssystemet, men prostatacancer är den vanligaste cancerformen bland amerikanska män. Även om orsaken är ännu inte klart, forskning som publiceras i September 2013 numret av tidskriften "Prostata" slutsatsen att förändringar i geners funktion i samband med åldrande konto åtminstone delvis för högre hastigheter av prostatacancer hos äldre män. Symtomen omfattar svårigheter att urinera och ländryggssmärta eller smärta med utlösning, men symtomen kan vara frånvarande, särskilt i tidiga skeden. Cancer kan också utvecklas i en av testiklarna, där det utvecklar oftast hos män i åldern 20 till 39 och kan orsaka smärta, svullnad eller klumpar i pungen eller penis. Peniscancer, men sällsynt, kan orsakas av humant papillomvirus, eller HPV, virusen som också orsakar mest cervical cancer hos kvinnor.

Infertilitet

Manlig infertilitet kan utvecklas på grund av genetiska faktorer som orsakar produktionen låg eller obefintlig spermier, en blockering i kanalsystemet, en hormonell obalans som stör spermieproduktionen, eller vissa mediciner. Ett tillstånd som kallas varicocele, där vener i pungen som bär blodet tillbaka till hjärtat blir förstorad, kan också orsaka fertilitetsproblem. Dessa vener hjälpa till att kyla varma blodet som strömmar in i pungen, där spermieproduktion beror på en reducerad temperatur. När blodflödet i vener är långsam, värmer pungen upp och stör spermieproduktionen. Varicocele kan ofta behandlas framgångsrikt med kirurgi eller andra förfaranden.

penile problem

Penis är vägen genom vilken både urin och sperma lämna en mans kropp, och störningar i penis kan äventyra någon av dessa funktioner. Ett tillstånd som kallas erektil dysfunktion, eller ED, stör en människas förmåga att utveckla eller upprätthålla en erektion, äventyra hans förmåga att ha sex och skaffa barn. Det har många olika orsaker, bland annat dåligt hanterade diabetes, som kan orsaka nervproblem i penis, låga nivåer av manliga hormoner, biverkningar från vissa receptbelagda läkemedel såsom antidepressiva eller psykologiska faktorer som stress eller ångest. När orsaken är identifierad, är ED ofta behandlingsbar med medicinering eller andra åtgärder.

Även katetrar kan märkas "engångsbruk", enligt en rapport i Journal of Cardiologie (McGill University), och med katetrar som används på sjukhus Förklaring blod eller hjärt kan återanvändas om ordentligt steriliserad. (Se referenser 1). Urinkatetrar, som används i hemmet av personer som behöver utföra intermittent själv kateterisering på grund av urin strikturer eller andra urin eller problem med blåsan, kan återanvändas efter sterilisering med ett undantag. Enligt en representant för ett företag som tillverkar "hydrofila" typ katetrar, som har en speciell extern beläggning för låg friktion, kan denna typ inte steriliseras och får aldrig återanvändas. (Se referenser 2)

Instruktioner

1 Använd rent kranvatten för att skölja utsidan och insidan av katetrarna i 30 sekunder. Torka katetrar på en pappershandduk under en timme.

2 Sterilisera katetrar genom att sätta dem i en behållare med isopropylalkohol och lock i fem minuter. Efter blötläggning, inte skölja bort alkoholen. Förvara katetrarna i en fryspåse. Skölj av alkohol när du är redo att använda varje kateter igen.

3 Upprepa ovanstående steg om du inte använder katetrar inom sju dagar. Byt ut alkohol leverans en gång i månaden.

Tips

  • En del blekmedel blandat med fyra delar vatten eller en del Betadine antiseptisk blandas med två delar vatten kan ersätta den isopropylalkohol för att sterilisera katetrar.
  • Faran med urinvägs och urinvägsinfektioner är alltid närvarande när man använder urinkatetrar. Följ noggrann sterilisering förfaranden för att minimera denna risk.
  • Steriliserings stegen i den här artikeln endast tillämpas på urologiska katetrar för hemmabruk. Coronary eller andra sjukhus-typ katetrar kräver strängare steriliseringsmetoder.
Växtbaserade behandlingar för Post tubarligering syndrom

Kvinnlig sterilisering eller tubarligering har både fördelar och risker, precis som alla preventivmedel och kirurgiska ingrepp. Vissa läkare och patienter tror att en av riskerna är "post tubarligering syndrom", som innehåller symtom som en del kvinnor försöker lindra genom örtmedicin.

äggledaroperation

I äggledaroperation, är kvinnans äggledare kirurgiskt skära eller blockeras så hennes ägg inte kan migrera ner i hennes livmoder och möter spermier. Enligt "familjeplanering: En global handbok för Providers" komplikationer av tubarligering är inte vanligt och i allmänhet begränsad till operationen i sig, såsom reaktioner på anestesi och sårinfektion. Tubarligering är "säker för alla kvinnor med rätt rådgivning och informerat samtycke" och 99,995 procent effektiva på att förhindra graviditet. Det är i allmänhet permanent. Återföring operationer är tillgänglig eller alltför dyra i många områden i världen. Enligt MayoClinic.com behöver återföring förfaranden inte göra befruktning möjlig igen i åtminstone 25 procent av fallen.

Fallet för Post tubarligering syndrom

Sedan 1950-talet har vissa läkare och patienter rapporterade långvariga besvär efter tubarligering såsom onormalt tung, smärtsamma och / eller långa perioder och hormon obalans. Dessa symtom har grupperats tillsammans som post-tubarligering syndrom eller PTLS, även kallad post-sterilisering syndrom, även om en enhetlig, är exakt definition av den saknas. Enligt EM Boyd i juni 1987 "Journal of Royal College of General Practitioners" forskning i hela 1970-talet och 1980-talet identifierades menstruations blödning som ofta följd av tubarligering. Koalitionen för Post Tubal Kvinnor grundades 1998 för att uppmana till officiellt erkännande av PTLS och dess notering som en risk på pre-kirurgiska samtycke former. PTLS förklaras ofta som ett resultat av kirurgisk skada på blodkärl som försörjer äggstockarna.

Bevis mot PTLS

Från och med 2011, visar de flesta vetenskapliga bevis för att PTLS inte existerar, åtminstone inte i den meningen att man kan fastställa menstruationer som ett gemensamt och direkt följd av tubarligering själv. Publicerad i 2000 i "New England Journal of Medicine," den storskaliga Collaborative Review av Sterilisering, eller CREST, studie fann ingen "syndrom av menstruationer efter sterilisering." CREST studien har noterat att tubarsterilisering och menstruation avvikelser är vanliga och ... kan förekomma tillfällighet. "Dessutom" många kvinnor ... sluta ta p-piller på ... sterilisering och kan ha menstruation avvikelser som följd. "

Växtbaserade läkemedel för menstruation Svårigheter

Om du har något av de symptom som är klassificerade inom eftersterilisering syndrom, be din läkare att utvärdera dem. Diskutera både dina "konventionella" och "alternativa" behandlingsalternativ med honom eller henne. För att lindra problem som menstruations kramper, smärta och kraftiga blödningar, vissa kvinnor söker kvalificerade, duktiga utövare av sjukvårds modaliteter som naturmedicin, traditionell kinesisk medicin eller ayurveda. Dessa utövare har ett brett utbud av växtbaserade formler för menstruations och andra reproduktiva problem i sina etablerade repertoarer. Naturläkare kan erbjuda en blandning som innehåller kysk träd, wild yam och bockhornsklöver. Den nationella center för komplementär och alternativ medicin ger tips för att hitta kvalitets utövare och göra det bästa, säkraste utnyttjandet av sina verk.

Vad är fett ympning under ögonen?


Som människor ålder, tunnar ansiktet fett lämnar påsar och mörka ringar under ögonen. När krämer och hudkräm inte fungerar, kan fett ympning vara ett bra alternativ. Mindre invasiv än ansikte eller ögon hissar, och längre livslängd än syntetiska fyllmedel är fett transplantat blir en trend i ansiktet återuppbyggnad, enligt Dr Samuel Lam. Med sin egen uppsättning av risker och fördelar, fett ympning för under ögat frågor kan vara ett alternativ till plastikkirurgi.

Proceduren

Små mängder fett avlägsnas, med en trubbig kanyl, från patientens mage eller låret. Fettcellerna tvättas varsamt för att avlägsna skräp och blod. Fettet injiceras sedan in i de djupa vävnader i de övre kinden, nedanför ögonlocket. För under ögonen rutiner, en kombination av fettceller och större granulat som kallas fett pärlor rekommenderas att producera ännu volym, enligt en artikel skriven av Dr.. Ashok Thopaldy och Thomas Gampper.

Återvinning och postoperativ vård

Isbildning den injicerade områden ofta under de första 24 till 48 timmar rekommenderas av Thopaldy och Gampper att minska svullnad. Fyra till sex veckor efter ingreppet, patienterna återvända till sina kirurg för att bedöma resultaten. Om resultaten inte är acceptabla för patienten, kan förfarandet upprepas tre månader efter den första operationen.

Biverkningar och komplikationer

Alla förfaranden riskerar att biverkningar och komplikationer. Den vanligaste komplikationen rapporterade är över- eller underfyll. Infektion är också ett bekymmer, liksom förskjutning av transplantatet, om injektionen inte var placerad på rätt sätt. En lumpy konsistens av transplantatet kan uppstå om fettceller klumpar ihop sig efter injektion. Ett fall av bilateral blindhet rapporterades av Beth Kapes av "dermatologi Times", när fettet misstag injiceras i en artär.

Vad du kan förvänta

Först och främst, patienter måste vara realistiska. Detta förfarande kommer inte att göra en 50-årig kvinna ser 25 igen. Patienterna kan förvänta sig att se en minskning av rynkor och påsar runt ögonen, enligt Dr Lam. Men, kommer resultaten varierar från patient till patient och Dr.. Thopaldy och Gampper försiktighet att flera förfaranden kan vara nödvändigt för att få ett önskat resultat. Patienterna måste också vara medveten om att fett ympning är en semi-permanent förfarande, och volym kan blekna med tiden.

Alternativ till fett ympning

De två mest populära syntetiska fyllmedel på marknaden idag är hyaluronsyra (Restylane) och kollagen. Syntetiska fyllmedel har samma risker och fördelar med fett överföring, men det finns också den ökade risken för allergiska reaktioner. Syntetiska fyllmedel också bryta ner lättare än fett, så resultaten inte lika länge.

Typer av artificiell familjeplanering


Till skillnad från naturliga preventivmetoder, artificiell familje planering kontroller eller undviker graviditet genom att antingen skapa en fysisk barriär för att förhindra befruktning eller manipulera den kvinnliga menstruationscykeln. De olika metoderna för artificiell preventivmedel passar olika människor i olika omständigheter. En medvetenhet om fördelarna och nackdelarna med varje metod kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilken metod som är bäst för dig.

hormonella preventivmedel

Hormonella preventivmedel sker i form av piller, injektioner, plåster och implantat som reglerar den kvinnliga menstruationscykeln. De manipulerar nivåerna av hormonerna östrogen och progestogen i en kvinna, vilket hämmar de stigande östrogennivåer som i slutändan leder till ägglossning. Om korrekt administreras hormonella preventivmedel har en 99 procent framgång, enligt Baby Center.

De inte passar alla. Ammande kvinnor bör kvinnor äldre än 35, de med hjärt- eller cirkulationsproblem, bröstcancer lider eller solidariskt övervikt undvika hormonella preventivmedel som kombinerar östrogen och gestagen. Ett alternativ skulle kunna vara en minipiller, som bör undvikas, men av dem som lider av cystor på äggstockarna, myom eller någon som har haft ett utomkvedshavandeskap eller onormal cellprov.

Externa barriärmetoder

Externa barriärmetoder förhindrar fysiskt spermierna från att nå ägget. Den manliga kondomen är den mest väl känd metod. Mindre så är den kvinnliga kondomen. Detta är monterad utanför blygdläpparna, de hudveck som omger öppningen av vaginan. Externa barriärmetoder är effektiva om rätt sätt, med den manliga kondom 98 procent effektivare. Polyisopren eller polyuretan versioner finns för dem med latex allergier. De kan dock störa spontanitet älskog.

interna enheter

Interna preventivmedel är monterad inuti den kvinnliga kroppen. Membran eller lock är böjliga kupoler av gummi eller silikon in i slidan varje gång en kvinna har sex. Används tillsammans med en spermiedödande gel, de blockerar och döda spermier innan de når livmodern. Kvinnor utsatta för urinvägsinfektioner bör undvika dem. De avbryter också älskog. Spiral eller spolar är koppar anordningar monterade inuti livmodern själv. De kan finnas kvar i tre till 10 år, vilket gör dem bekvämt och långvariga. De är olämpliga för dem med koppar allergier eller andra livmodern avvikelser.

Sterilisering

En kirurgisk metod är utformad för att förhindra framtida graviditeter genom att blockera eller stänga äggledarna eller spermier kanalen från testiklarna till penis. Hos kvinnor är det känt som tubarligering eller äggledarna ocklusion; hos män, det är en vasektomi. Manlig sterilisering är effektivare än kvinnliga, med endast en i varje 2.000 män impregneringsmedel kvinna efter operationen jämfört med en kvinna i 400 bli gravid i 10 år efter sterilisering.