XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

klåda över hela kroppen

Är Water Aerobics Bra för över hela kroppen toning?


Vatten aerobics är idealiska för att ge dig en över hela kroppen toning erfarenhet. När du är i poolen, använder du varje muskelgrupp att hålla sig flytande, och rör sig i vatten ger motstånd som musklerna reagerar på dess densitet. Resultatet är en allt-body träning som du inte kan få på land.

Motståndsträning

Vatten aerobics träning sätter dina muskler på prov. Fler kalorier bränns under vattengymnastik än liknande övningar på land. Ju hårdare du trycker mot vattnet, desto mer motstånd du får och desto bättre blir resultatet. Dessutom ger vatten motion en dynamisk träning som muskelgrupper möter motstånd i båda riktningarna. Även när du arbetar ett målområde, hålla dig upprätt i vattnet stärker din kärna. Muskler arbetar mot motstånd från alla håll.

Klasser

Även om du kan göra vatten aerobics enbart klasser med en kvalificerad instruktör se till att din träning är klar. Vatten aerobics klasser kommer att omfatta övningar för att rikta alla muskelgrupper. Klasser kan hållas på grunt eller djupt vatten. Djupt vatten innebär att man använder en flottör bälte för att hålla dig i axelhöjd. Eftersom du måste hela tiden hålla ett upprätt läge, utövar i djupt vatten ger dig en bättre träning. Att ingå i en klass ger dig också extra säkerhet i händelse av en olycka.

Träning

Varje övning som kan göras på land kan ske i poolen påstår "Extreme Fitness nu." Innan du kan tona din kropp med vatten aerobics, måste du att värma upp, precis som du gör på land, och följa med ett svalna. Beroende på din rutin, utrustning såsom vikter, nudlar eller remmar kan förbättra dina resultat. alltid välja hjälpmedel som är gjorda speciellt för vattenanvändningen av en ansedd tillverkare.

Inte övertygad?

Arbeta ut i vattnet är lättare än på land. Tyngdlöshet i vatten innebär att du kan utöva under längre perioder innan trötthet. Eftersom du flyttar långsammare i vatten, har du tid att koncentrera sig på specifika övningar, vilket leder till bättre genomförande och rörelsefrihet. Är nedsänkt i vatten ger en kylande effekt, hålla dig bekväm. Vattengymnastik ger dig en träning för hela kroppen och toner alla muskelgrupper. Bäst av allt, behöver du inte veta hur man simma delta.

Orsaker till klåda över hela kroppen

Klåda, även kallad klåda, uppstår vanligen på grund av hudproblem, och kan påverka sömn eller livskvalitet om villkoret är svår. Rotad i nervändarna, klåda över hela kroppen kallas generaliserad klåda. Detta tillstånd kan tjäna som en ledtråd till förekomsten av ett underliggande systemisk sjukdom, enligt American Academy of Family Physicians.

hyperparatyreoidism

Hyperparathyroidism uppstår när ett överskott av parathormon i blodet effekter halterna av kalcium i kroppen. Primär hyperparatyreoidism orsakar höga nivåer av kalcium, medan sekundär hyperparatyroidism orsakar låga nivåer av kalcium. MedlinePlus visar att i båda fallen, kan villkoret orsaka klåda, liksom ryggsmärtor, dimsyn, skelettsmärta, depression, trötthet, benfrakturer, aptitlöshet, illamående och smärta i övre delen av buken. Om kalciumnivåer inte påverkar hälsa, kan behandlingen vara onödig; Men i vissa fall operation för att ta bort bisköldkörteln kan indikeras.

kolestas

Kolestas avser varje tillstånd där blockering av galla från levern inträffar. MedlinePlus anger orsaker både inom och utanför levern, inklusive gallgången eller pankreastumörer, cystor, pankreatit, galla kanal stenar, alkoholrelaterad leversjukdom, lymfom, graviditet, tuberkulos eller virala hepatit. Klåda sker till följd av kolestas, liksom ovanligt avföring eller urin, illamående och kräkningar, gul hud eller ögon, oförmåga att smälta vissa livsmedel och övre delen av buken smärta. Behandling av underliggande tillstånd är nödvändigt för att hantera kolestas.

Hodgkins sjukdom

Hodgkins sjukdom, en typ av cancer som kallas lymfom, kan orsaka kroppen klåda, liksom nattliga svettningar, feber, trötthet, svaghet, hosta och andnöd, svullna lymfkörtlar och viktminskning. Denna cancer i lymfsystemet påverkar immunsystemets förmåga att filtrera bort bakterier och virus. Cellgifter och strålning är i allmänhet framgångsrikt på att behandla Hodgkins sjukdom, enligt Kidshealth. Benmärgs eller stamcellstransplantationer kan också visa sig vara effektivt.

Röda bulor över hela kroppen från en matallergi

Om du upplever röda knölar över hela kroppen från en födoämnesallergi, du upplever allergisk dermatit eller eksem. Ett vanligt symptom på en födoämnesallergi är hudinflammation som leder till utslag. Skriftliga logg över den mat du äter och vilka som orsakar röda bulor utvecklas över hela kroppen. Boka tid med din läkare och diskutera de olika livsmedel och symtom du upplever.

matallergi

Födoämnesallergier påverkar vanligtvis människor yngre än tre, enligt MayoClinic.com, men kan påverka vuxna. De vanligaste livsmedel som orsakar en allergisk reaktion är: soja, nötter, jordnötter, vete, ägg, mjölk och fisk. En födoämnesallergi kan orsaka mindre till allvarlig allergisk reaktion symtom, baserat på personen. Det finns inget botemedel mot en livsmedelsallergi, men villkoret är hanterbar.

Orsak

En födoämnesallergi inträffar när din kropp misstag proteinerna i vissa livsmedel som osäkra. Immunsystemet överreagerar till matproteiner och börjar bygga ett försvar mot dem. Antikroppar och histamin skapas för att avvärja proteinerna och orsakar en kedjereaktion i kroppen som leder till gemensamma allergiska symtom, enligt MedlinePlus. Histamin är kemikalie i kroppen som skyddar det mot infektion. Överdrivna mängder av histamin orsakar inflammation i mjukdelar i hela kroppen, såsom huden.

allergisk dermatit

Atopisk dermatit är en vanlig hudutslag tillstånd efter att ha ätit ett livsmedel som du är allergisk mot. Allergisk dermatit verkar som finne-liknande blåsor eller stötar över hela kroppen. De är extremt kliande och kan gråta och skorpa över om repad. Eksem kan bilda tjock, seg hud som spricker lätt efter gupp avta. Eksem utvecklas normalt i ansiktet, på baksidan av ben eller armar, men kan bilda någonstans.

andra symptom

Allergisk dermatit som ett resultat av en livsmedelsallergi kommer att åtföljas med andra symtom. Dessa symtom är andningssvårigheter, väsande andning, kramper, diarré, illamående, kräkningar, buksmärta, nästäppa, rinnande ögon, baksnuva, sinus tryck smärta och snuva. Bröst trängsel åtföljs av ett blodtrycksfall, svullnad i läppar eller yrsel, kan vara ett tecken på anafylaktisk chock, eller en allvarlig allergisk reaktion. Ring för akut medicinsk vård om dessa symtom utvecklas.

Behandling

Allergisk dermatit efter att ha ätit på grund av en matallergi är bäst behandlas genom att identifiera allergen och undvika det, enligt MayoClinic.com. Om du av misstag konsumera ett livsmedel du är allergisk mot, ringa dig läkare. Din läkare kan rekommendera att ta en antihistamin eller föreskriva en kortikosteroid kräm för att minska inflammation och klåda i huden. Om du upplever anafylaktisk chock, kan du behöva en adrenalin injektion eller akutsjukvård.

Lätt pass att förlora tum av fett från över hela kroppen

Konsumerar för många kalorier och inte får tillräckligt med motion är de viktigaste skälen du få fett över hela kroppen. Andra faktorer spelar en roll, såsom förlust av muskelmassa och hormonella förändringar under klimakteriet. Men när de kombineras med en vettig kost, lätt träning du kan göra i 20-årsåldern eller 60s kan hjälpa dig att kasta extra pounds och bli smalare och montör. Bära en pulsmätare så att du arbetar inom din pulszon att bränna fett effektivt.

Gående

Walking är en av de enklaste och mest effektiva träning du kan göra för att gå ner i vikt. Forskare vid University of Miami hänvisa till det som "en hörnsten i beteendeviktminskningsprogram." Det är skonsamma, så det inte lägga alltför mycket extra press på lederna redan betonat från den extra vikt du bär. Även gjort i en måttlig takt - vilket innebär att du kan fortfarande föra ett samtal - gång kan fortfarande bränna massor av kalorier när du gör det på regelbunden basis. Vid universitetet i Miami studie, som publicerades i "International Journal of Obesity och andra metabola sjukdomar" 2002, gå i 30 minuter fem dagar i veckan eller 60 minuter fem dagar resulterade en vecka i betydande minskningar i kroppsvikt, andelen kroppsfett, BMI och fettmassa.

Cykling

Om du hittar gå alltför svårt, inomhus eller utomhus är cykling en annan lätt träning alternativ. Om du är mycket överviktiga eller feta, är det ännu mer bekvämt på en tillbakalutad cykel, som har en bredare sits och är enklare att montera. Cykla i ett lugnt tempo på mindre än 10 km / h bränner fler kalorier än rask promenad. Nurses 'Health Study II undersökte effekterna av cykling och promenader på viktminskning under en period 16 år mellan 1989 och 2005. I studien, som publicerades i "Archives of Internal Medicine" i 2010, fann forskare att premenopausala kvinnor som tidigare inte cykel i 1989 men ökade till så lite som fem minuter per dag under 2005 fått mindre vikt än kvinnor som inte cykel.

inlines

Denna verksamhet är inte bara lätt, det är massor av kul. Du kanske tror inlines brännskador färre kalorier än cykling eller gå eftersom du är på hjul, men du skulle vara fel. Under en timme av inlines, en 160-lb. person kan bränna så mycket som 913 kalorier - det är mer än tre gånger så många kalorier du bränner under promenader eller cykling. En studie publicerad i "Archives of Pediatric och Adolescent Medicine" i 2008 visade att risken att bli överviktiga vuxna var mest minskas genom att göra vissa hjulrelaterade aktiviteter, såsom inlines eller cykling.

Försiktighet

Om du har varit inaktiv ett tag eller har ett medicinskt tillstånd som högt blodtryck eller diabetes, kontakta din läkare innan du påbörjar någon träning för att gå ner i vikt. Om du har gemensamma problem, såsom artrit, be din läkare eller sjukgymnast för att få råd om hur man använder hjälpmedel för att göra det lättare att utöva. Värm alltid upp i fem till tio minuter före träningen och tillbringa 10 minuter kyls ned efteråt. Både uppvärmning och nedkylning kan inkludera gå långsamt, men du bör avsluta cooldown med statiska sträckor för alla dina stora muskelgrupper.

En finne-liknande utslag över hela kroppen

Att ha en finnig utslag på kroppen kan orsaka en hel del smärta, obehag och eventuellt förlägenhet. En mängd olika orsaker, såsom virala eller bakteriella infektioner, kan förklara en finne liknande utslag över hela kroppen. Det är viktigt att du söka ordentlig medicinsk vård för att behandla utslag, som vissa produkter kan ytterligare irritera huden orsakar din utslag förvärras.

Identifiering

Beroende på vilken typ av utslag, kan du uppleva ojämn röd hud med små knölar eller fast röd hud med stora gupp. Svårighetsgraden av utslag kommer att avgöra om utslag fläckvis eller fasta streck på huden. Storleken på finnar eller bulor kan eller kan inte betyder någonting.

orsaker

Vattkoppor kan leda till att du har en finnig utslag över hela kroppen, enligt KidsHealth.org. Finnar kan börja i liten skala när du först börjar visa symptom på virusinfektion, och växa sig större tills virusinfektionen rensar. Eksem kan visas som ett rött utslag med knölar över hela kroppen. Det kommer också att orsaka huden att svälla i de drabbade områdena, och är vanligast hos små barn. Eksem är ofta kallas kontaktdermatit, enligt MedlinePlus. Staph infektioner kan orsaka impetigo, som kan visas som en finnig utslag över hela kroppen; även om det är framträdande i områden runt näsan och munnen, enligt KidsHealth.org. Du kan också utveckla en finnig utslag över hela kroppen om din hud har utsatts för ett allergen, såsom poison ivy eller gift sumak.

effekter

Vissa typer av utslag kan orsaka klåda, sveda eller en stickande känsla. De finnig områden kan sippra pus eller utsläpp, vilket kan vara ett tecken på infektion. Urladdningen från finnar eller bulor kan torka på huden och orsaka skorpbildning, vilket kan göra det svårare att tvätta området. Du kan också finna det obekvämt att bära vissa typer av kläder, såsom långärmade skjortor eller material såsom rayon eller polyester, som inte tillåter huden att andas som bomull skulle.

Förebyggande / Lösning

För att undvika att utveckla en bakteriell eller virusinfektion, hålla sig borta från dem som är smittade med en sjukdom som du kan dra ihop sig, såsom vattkoppor. Att hålla huden ren och torr kan minska risken för infektion och skorpbildning från sipprar sår. Om du tror att du har en bakteriell infektion, såsom en staphinfektion, kontakta läkare omedelbart. KidsHealth.org rekommenderar att man använder calamin lotion att behandla allergiska reaktioner, såsom reaktioner på poison ivy eller sumak.

överväganden

Prata med din vårdgivare direkt bör du börja märka tecken på infektion, såsom pus, feber eller illaluktande lukt. Om du börjar uppleva en allvarlig allergisk reaktion och finnar förvandlas till nässelutslag, kan du behöva omedelbar medicinsk vård. Om du har haft eksem i det förflutna, tillämpa en daglig fuktkräm efter bad för att minska finnar.

Kropp akne är en hudåkomma som kan drabba vem som helst i alla åldrar, men det är vanligast bland tonåringar och gravida kvinnor. Kropp akne kan orsakas av hormoner, ärftlighet eller fettavlagringar på huden. Det är inte orsakas av att äta choklad, fet mat eller vara smutsig. Om du har kropp akne som är milda eller måttliga, kan det sannolikt att klaras upp med ett hem botemedel eller over-the-counter produkt. Om akne är allvarligare, konsultera en hudläkare för ett recept behandling.

Steg 1

Prova ett hem botemedel för kropp akne. För en hemmagjord plats behandling, föreslår hudläkare Ava Shamban krossa två aspirin tabletter till ett fint pulver och blanda det till en pasta med en droppe honung och en droppe vatten. Applicera på huden i 10 minuter och skölj sedan av. Blandningen kommer att hjälpa torka ut finnar och minska svullnad. Att behandla större områden av kroppen akne, blanda 10 krossade aspirin tabletter och tillsätt 1/2 tsk honung och halv tesked vatten.

Steg 2

Tvätta din kropp en gång om dagen med en duschkräm som innehåller en effektiv aktiv ingrediens. Mayo Clinic föreslår organ tvättar som svavel, bensoylperoxid, salicylsyra, resorcinol eller mjölksyra att torka upp olja på kroppen och förhindra tilltäppta porer. För bästa resultat bör duschkräm vara oljefri och noncomedogenic.

steg 3

Skrubba kroppen en gång i veckan med en peeling body scrub, som Burts Bees Radiance Exfoliating Body Wash eller Clinique Exfoliating Body Wash. Peeling bör vara oljefri och noncomedogenic att förhindra tilltäppta porer och irritation.

steg 4

Applicera en stark plats behandling till stora, envisa finnar på kroppen innan sängen. Mayo Clinic rekommenderar bensoylperoxid, som är tillgängliga över disk i styrkan 10 procent. Starkare bensoylperoxid behandlingar finns tillgängliga genom recept.

steg 5

Konsultera en hudläkare om din akne inte svarar på en over-the-counter akne behandling. Din hudläkare kan ordinera en aktuell receptbelagd medicin som adapalen, tazarotene eller tretinoin att användas på drabbade områden på kroppen. Orala antibiotika lugna inflammation och bekämpa bakterier som kan orsaka finnar på huden. Ofta är orala antibiotika används tillsammans med en aktuell recept antibiotika, och bara för en kort tid. Överväga isotretinoin, även känd som Accutane, endast om inga andra effektiva alternativ är tillgängliga, eftersom isotretinoin kan orsaka allvarliga biverkningar som depression, självmordstankar och fosterskador.

varningar

  • Om du känner dig deprimerad eller självmords samtidigt som isotretinoin, ring 911 eller (800) SJÄLVMORD omedelbart.

tips

  • Undvik att plocka eller klämma akne, som kan orsaka ärrbildning.

Saker du behöver

  • aspirintabletter
  • Honung
  • Body wash
  • Exfolierande body scrub
  • Bensoylperoxid plats behandling
Vad är orsakerna till smärta i hela kroppen?

Vissa hälsotillstånd kan orsaka smärta i hela kroppen. Muskelsmärta kan vara ett tecken på en sjukdom som påverkar hela kroppen, även om hela smärta kan också orsakas av otillräcklig blodflödet till vävnader och nervsystemet. Hela kroppen smärta kan vara försvagande, och det kan avsevärt påverka en persons livskvalitet.

kronisk hypoxi

Kronisk hypoxi kan orsaka smärta över hela kroppen. Kronisk hypoxi är ett tillstånd i vilket syretransport i hela kroppen inte uppfyller vävnaderna efterfrågan på syre. Det kan orsakas av ett stort antal sjukdomstillstånd, inklusive tillstånd som är associerade med kronisk blodförlust, hjärt- eller hjärtsjukdomar, lungödem eller vätskeansamling i lungorna och snabba förändringar i höjd, som att flytta från havsnivå till högre höjder. Många av dessa förhållanden kan orsaka smärta eller obehag i hela kroppen. Vanliga tecken och symtom förknippade med kronisk hypoxi inkluderar: minskade kognitiva förmågor; kronisk psykisk och fysisk trötthet, och en minskad förmåga att utföra vissa uppgifter. Den hyperbar syrgas Info hemsida säger att om den underliggande orsaken till kronisk hypoxi behandlas kan tillståndet leda till allvarliga komplikationer, inklusive död.

fibromyalgi

Fibromyalgi är ett kroniskt tillstånd som innebär utbredd smärta, ömhet och många andra symptom. Fibromyalgi är en artrit relaterat tillstånd, även om det inte orsakar ledinflammation eller skada. De flesta människor som drabbats av fibromyalgi är kvinnor. I själva verket, mellan 80 och 90 procent av personer med fibromyalgi är kvinnor, uppger National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar. De flesta fall av fibromyalgi manifest under medelåldern. Vanliga tecken och symtom förknippade med fibromyalgi inkluderar: smärta i specifika områden på båda sidor av kroppen, trötthet och sömnstörningar. Fibromyalgi är också förknippat med andra medicinska tillstånd, inklusive colon irritabile, posttraumatiskt stressyndrom och lupus.

somatisering Disorder

Somatisering störning kan orsaka smärta i hela kroppen. Somatisering sjukdom är ett kroniskt tillstånd som kännetecknas av fysiska symptom som orsakas av psykiska problem. En person med somatisering sjukdom har inga uppenbara fysiska problem. De flesta fall av denna sjukdom manifesteras före 30 års ålder, och det är vanligare hos kvinnan än män. Enligt Medline Plus, en person med somatisering sjukdom har många fysiska besvär som kan pågå i flera år och innebär kronisk smärta i samband med matsmältningssystemet, nervsystemet och reproduktionssystemet. Forskare studerar sambanden mellan hjärnan, matsmältningssystemet och immunsystemet för att bestämma orsaken till somatisering sjukdom. Även en person med somatisering sjukdom kan uppvisa några uppenbara fysiska problem, smärta eller obehag hon upplever avsevärt kan påverka hennes dagliga aktiviteter.

Vad som orsakar utslag över ett barn & # 039; s hela kroppen?

Utslag är vanligt förekommande hos barn, men de kan vara en oroande syn till föräldrar. De flesta utslag hos barn är godartade och kommer att försvinna på egen hand, men vissa utslag kräver noggrann undersökning och utvärdering. Utslag som täcker ett barns kropp är ofta orsakas av infektioner, allergiska reaktioner och sjukdomar som drabbar flera organsystem.

infektioner

Virussjukdomar är vanliga orsaker till utslag hos barn. Dessa utslag är oftast platt och rött och inte kliande. Till exempel, Parvovirus B19 orsakar en sjukdom som orsakas femte sjukdom, där barn har en "slog kind" utseende till deras ansikte och ett rött utslag som sprider sig till armar, ben och bröst. Några andra virus utslag som täcker ett barns kropp kan också vara irriterande. Den vanligaste är varicella virus som orsakar vattkoppor. Detta utslag börjar som platta röda knölar som sedan blir skorpa över. De börjar vanligtvis i ansiktet och magen eller ryggen och sedan spred sig till hela kroppen. Andra vanliga virus som orsakar utslag har bceom mindre vanligt på grund av vaccination. Dessa inkluderar mässling och röda hund eller tyska mässling.

Bakteriella infektioner kan också orsaka utslag i hela kroppen. Den mest oroande är den utslag av meningokockemi. Denna infektion, som orsakas av bakterien Neisseria meningitidis, är en platt, lila utslag som liknar blåmärken. Denna infektion kan vara potentiellt dödlig om den inte upptäcks och behandlas tidigt.

En annan bakterie som orsakar en hela kroppen utslag är grupp A strep, vilket orsakar halsfluss eller SCHARLAKANSFEBER. Denna bakterie orsakar en upphöjd, ojämn utslag som ofta beskrivs som "sandpapper" känna vid beröring.

allergier

Allergiska reaktioner kan orsaka utslag som täcker kroppen av ett barn. Enligt Astma och Allergifonden of America, kan hudallergier uppstår när huden kommer i kontakt med ett allergen, eller om du äter något som du är allergisk mot. Utslagen av en allergisk reaktion är vanligtvis ett datafilen som kan bli en blåsa. Barn med eksem eller atopisk dermatit, är känsliga för vissa ämnen, som rengöringsmedel eller andra kemikalier. Utslagen är vanligen en ojämn, torr, fjällande skada som kan lossna eller spricka.

andra förhållanden

Flera förhållanden som påverkar flera organ kan orsaka hela kroppen utslag hos barn. Till exempel är Kawasakis sjukdom ett tillstånd där barn har fem eller fler dagar av feber, svullna lymfkörtlar, pinkeye, svullna läppar eller tunga och utslag. Detta utslag kan härma andra villkor och dess utseende kan variera, men det vanligtvis täcker hela kroppen.

Hela kroppen funktionella övningar


Ett effektivt sätt att träna är att använda din egen kroppsvikt för resistens utöver din vanliga konditionsträning. Dessa övningar kan du i allmänhet göra utan att behöva vara medlem i ett gym. Du kan skapa en effektiv träning med övningar som riktar alla de stora musklerna i kroppen.

squat skjutningar

Squat stötar involverar hela kroppen. Börja stå med fötterna axelbrett, sedan knäböj och placera händerna på golvet. Thrust båda fötterna bakåt för att anta push up läget, sedan snäppa tillbaka till huk innan står upp. Knäböj mål glutes och quadriceps medan tryck inkorporerar abs, hamstrings, kalvar. Squat stötar kan modifieras genom att tillsätta en push upp medan i push up läge som kommer att innehålla mer arbete från biceps, triceps deltoids och pectorial muskler.

Jumping Jacks

Jumping jacks utförs med två hopp. Börja i stående position med fötterna ihop. Hoppa medan separera dina fötter och föra händerna för att möta varandra över huvudet. Sedan hoppa igen medan återvänder till utgångsläget. Hoppning riktar underkroppen medan swinging vapen mål överkroppen.

Uppåt och nedåt Dog

Denna övning kräver en yogamatta så att dina händer och fötter inte glider. Från alla fyra, lyft knäna från mattan och rock bakåt i höften för att få armarna upp på sidorna av huvudet och hålla. Denna position är nedåtriktade hund. Från denna position, långsamt upp magen ner till golvet samtidigt höja ditt huvud, hålla armarna raka. Detta är uppåt hund.

mage Genomsökningarna

Ligg på mage, böj armarna och placera händerna på golvet nedanför axlarna. Böj höger knä ut åt sidan av kroppen och använda vänster armbåge och höger fot för att driva dig framåt medan uträtning benet. Upprepa med motsatt knä och arm, krypa över golvet hålla magmuskulaturen tight och din kropp på golvet.

Träning: hela kroppen Vs. Dela

Det finns två huvudsakliga sätt att organisera dina styrketränings träning: hela kroppen eller delade rutiner. Även om båda alternativen erbjuder ett effektivt sätt att ordna din vecka utbildningsplan, kanske du upptäcker att dina träningsmål, arbetsschema eller tid för motion innebär en metod kommer att fungera bättre för dig.

Översikt

Hela kroppen träning innebär att utöva alla dina stora muskler i en enda träning, medan delade rutiner dela din kropp i områden som är utbildade på olika dagar under veckan. Medan hela kroppen pass gynnas av allmänna fitnessentusiaster och de utbildning för muskulär uthållighet, delas rutiner som vanligen används av kroppsbyggare och erfarna utbildare som vill utveckla maximal muskel kondition, storlek och / eller styrka.

fördelar

De flesta hela kroppen träning tar runt en timme att slutföra och upprepas två eller tre gånger per vecka. Detta låg volym och frekvens av motion är perfekt om du har begränsat med tid för motion. Förutom övningar för din stora muskler, träning för hela kroppen också kan innehålla delar av kondition såsom jogging eller rodd. Anta en delad rutin innebär att du kommer att utföra övningar för olika kroppsdelar på olika dagar. Detta gör att du tid att utföra extra övningar, set och reps för varje muskelgrupp. Split rutiner gör det också möjligt att du kan spendera mer tid på områden som du vill koncentrera sig på, och en del människor tycker om att kunna träna oftare än vad hela kroppen träning tillåter.

nackdelar

Hela kroppen träning tillåter endast tillräckligt med tid för att utföra en eller två övningar per muskelgrupp. Även om detta är tillräckligt för att utveckla en god allmän kondition och muskelkonditionering, är det inte tillräckligt med tid för att utveckla högre nivåer av muskelstyrka och / eller storlek. Split rutiner kräver god planering och ökad träning frekvens. Om ni antar en delad rutin och missar ett träningspass, kan du obalans hela din träningsvecka; Om du missar träning flera gånger, kan du utveckla muskel obalans.

överväganden

Alla pass, oavsett om de baseras på en hel kropp mall eller delad rutin, bör följa samma grundläggande format. Träning bör börja med en grundlig uppvärmning är specifik för de övningar som kommer att följa. Detta hjälper till att förbereda din kropp och själ för motion och minimerar risken för skador. Övningar bör ordnade så att de mest komplexa och krävande som utförs i början av programmet medan din energi är som högst, och enklare övningar bör överlåtas till sist, när du har sannolikt blivit mer trött. I hela kroppen träning, bör du se till att för varje driver övning du har en drag övning i samma anatomiska plan. Balans mellan plan av rörelser är lika viktigt när man utformar split rutiner, men kan fastställas balans i träningen vecka i motsats till en enda träning.

Skrider från Full Body pass till Split Rutiner

Att gå från en träning för hela kroppen till en delad rutin kan verka skrämmande, men det finns ett antal enkla steg för att göra denna övergång enkel och smärtfri. Först dela upp nuvarande hela kroppen träning i överkroppen och underkroppen träning. Inkludera din kärnverksamhet med underkroppen övningar. Utför dessa pass växelvis på icke på varandra följande dagar, till exempel måndag, onsdag och fredag. När du har blivit bekväm med denna rutin, kanske du vill överväga en kroppsdel ​​delad rutin. Till exempel, motion bröstet och tillbaka på en dag, dina ben och kärna nästa och dina axlar och armar på dag tre. Vid ett senare tillfälle, kan du överväga att dela din kropp i fyra eller till och med fem mindre delar spridda över hela veckan. (