XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kingcobara kilar

För inte så länge sedan, skulle den enda kil man finna i en golfbag var pitching wedge. Dessa dagar, många spelare har flera kilar i sina väskor.

Kilar anses "scoring" klubbar och rutinerade spelare räknar med att kunna träffa mycket exakta skott med dem. Eftersom kilar har en hög grad av loft, kastade de bollen högt upp i luften som i allmänhet innebär att de kommer att landa mjukt med liten rulle. En spelare som kan slå en kil till en konsekvent avstånd kan vara mycket exakt med dessa klubbar.

Vanligtvis hittar du LOB, gap och sand kilar utöver pitching wedge. Var och en av dessa klubbar är utformade för specifika ändamål, men kan också vara ganska mångsidig.

Historia

Den första av de kilar som skall utnyttjas i golf var pitching wedge. Som namnet antyder, är denna klubb för att "pitch" upp bollen till den gröna från en kortare sträcka.

I slutet av 1920-talet och början av 1930-talet, har vissa klubbtillverkare utforma klubbar som ska användas för att hjälpa spelare att få sina bollar ur bunkrar. Dessa vanligtvis hade en konkav yta som hjälpte spelarna att ösa bollen. Gene Sarazen krediteras med att uppfinna den moderna sand wedge, som använder en speciell framkant och ökad studs att skära genom sand.

LOB och gap kilar började visas som klubbtillverkare börjat ändra loft på andra klubbar. Minskad loft gav intryck av att klubbar kan drabbas längre när det i själva verket var det mer som att slå en annan klubb. DE-Lofting resulterade i högre antal strykjärn - liksom 8 och 9, och pitching kilar - bli längre avstånd spelklubbar, men med mindre noggrannhet. Tillverkarna började tillverka kilar med högre loft för att lösa det här problemet. Gap och lobwedge är mer typiskt beskrivs av graden av loft som klubban har, eftersom det kan variera beroende på tillverkare.

Identifiering

Pitching kilar ingår i allmänhet i en järn set och är ofta inte diskuteras inom den undergrupp av de andra kilarna. En genomsnittlig golfspelare kan använda en pitching wedge för ett skott på cirka 100 varv. Dessa kilar har ett loft på cirka 45 till 48 grader.

Sand kilar, medan ursprungligen utformade för en specifik användning, är mycket mer mångsidig än namnet antyder. Faktum är att många spelare använder olika kilar för sand spela beroende på skottet de försöker uppnå. En sand wedge har ett loft på mellan 55 och 58 grader.

Kilen gap kallas så eftersom den är utformad för att spela till ett avstånd, när man använder en fullständig skott från fairway, mellan den för pitching och sand kilar. Loftet av en kil gapet är vanligtvis 50 till 54 grader.

LOB wedge är den mest lofted av kilarna. Den används normalt för närbilder som spelaren vill "lob" högt upp i luften och landa mjukt. En lobb wedge kan ha ett loft på 60 grader eller högre.

Funktioner

Kilar har samma funktioner som andra strykjärn, trots att de betonas. Förutom de ökade loft, har de djupa spår i ansiktet av klubben för att hjälpa ge skruv till bollen.

Kilar har också en ökad mängd studsa. "Bounce" är något som många spelare inte förstår. Det är vinkeln från framkanten av klubben till basen i klubben, som vilar på marken på adressen. Ju mer studsa en klubb har, desto mindre sannolikt är det för klubbens framkant för att gräva i marken.

Användning

Kilar är klubbarna som du bör kunna träffa nära flaggstången. Även om varje kil är utformad för ett visst avstånd intervall, är varje spelare annorlunda och det krävs övning för att bli säker i sin användning. Många spelare kämpar med kil spel eftersom det verkar onaturligt att svänga svårt för en så kort skott, men det är så klubbarna är utformade för att fungera.

Du hittar också att genom att öppna eller stänga ansiktet i klubben kan du i huvudsak ändra loft. Detta är till hjälp för att minska eller öka avståndet mellan ditt skott utan att ändra kraft svingen.

potential

Flera kilar kan säkert vara en fördel att en skicklig spelare. För nybörjare och högre handikapp spelare, de är inte så viktig.

En spelare bör inte försöka använda extremt lofted klubbar tills de har en konsekvent och fast golfsving. MISS kilar kan vara mer skadliga än bra att en poäng.

Det är lämpligt att arbeta dig upp till lofted klubbar. Som du antagligen en pitching wedge till att börja med bör en sand wedge vara din nästa tillägg. När du har blivit någorlunda bekväm med denna klubb, överväga ett gap wedge för mer precision.

Den höga lobb skott är svårt för även de mest skickliga spelare och samtidigt mycket användbar och en stor poäng fördel, bör det vara den sista av de kil skott du överväga.

Hur man gör Fur Bår Kilar


Gröna pälsskinn torkas genom att dra dem över en trä stretching styrelse och häftning ner dem. Pälsen drar tätt mot bordet när den torkar, vilket kan resultera i svårigheter när du tar bort skinnet. En träkil gled in mellan den fulla längd av den gröna päls och styrelsen kommer att skapa en lucka som kommer att göra det lättare att dra den torkade päls från brädet. Det behövs två olika storlekar av kilar --- en tunn ett för små skinn, såsom de från en mink och bisamråtta, och ett tjockare kil för stora skinn, såsom de från en räv eller prärievarg.

Instruktioner

1 Förbered ribba material för de mindre skinn. Skär ribba till samma längd som den sträckande bräda som skall användas. Rip ribban 3/4-tums breda remsor för fasthållning minkskinn; lämnar den full bredd för bisamråtta och liknande storlek skinn.

2 Skär halv-rundvirke trim till längden av den sträckbräda som skall användas. Använd detta för att göra kilarna för stora skinn som tvättbjörn, prärievarg, räv och bobcat skinn.

3 Skära en ände av båda typerna av kilar för att en rundad, avsmalnande spets.

4 Sand kilarna släta med medellång sandpapper. Avrunda alla vassa kanter och avsmalnande spets. Slutföra slipning med fint slippapper, stannar när du har uppnått en helt slät yta.

5 Måla kilarna med flytande trä sealer och lämna dem torka helt innan den används.

Tips

  • Skjut kilarna, pekar mot huvudet, mellan skinnet och styrelse innan du drar skinnet nedåt och häftning det på plats.
  • Vid användning av halvrunda kilar, går den plana sidan mot styrelsen och den runda sidan går mot skinnet.
  • Kilen går på undersidan av det oberedda skinnet. Kilen kommer att lämna en ås i den torkade päls; detta är inte ett problem som körs använda ryggen på skinn, inte undersidan. Det är inte önskvärt att ha åsen på baksidan av det oberedda skinnet.
  • Glida kilen under den övre sidan av bobcat skinn, eftersom undersidan av denna speciella djurets päls är vad päls köpare är intresserade av.
  • Ribba material har ofta en grov yta och behöver avsevärd slipning för att jämna. Att sätta en grov kil under pälsen kan resultera i att dra hår ur pälsen eller slet köttsidan när kilen dras ut. Var noga med kilarna är helt slät.

Vad är skillnaden mellan Golf kilar?


De flesta golfare tillbringar mer tid att öva full gång och mindre tid åt att arbeta på sitt närspel. För att bli en framgångsrik golfspelare, måste du utveckla en bra närspel. Det finns en mängd olika kilar för att välja mellan som typiskt sträcka sig i nästan 20 graders loft. Även andra delar av spelet är viktiga, är den korta spelet ett område där du verkligen kan arbeta för att sänka betyg. I en golfrunda, kan skotten inne 100 yards lätt stå för 65 procent av din poäng.

pitching wedge

En pitching wedge har i allmänhet mellan 44 och 48 graders loft. Det är i allmänhet betraktas som en integrerad del av en åtta-järn uppsättning golfklubbor. En pitching wedge kan användas för hela svängningar samt chips och platser runt om i grönt.

Gap Wedge

En kil gapet fyller i mellan en pitching wedge och sand wedge. Det finns normalt sett en skillnad på fyra grader mellan varje klubba. En pitching wedge har typiskt cirka 46 till 48 graders loft. En sand wedge har typiskt mellan 54-56 graders loft. Därför är det möjligt att ha en lucka på nästan 10 graders loft. Detta är skillnaden mellan två klubbar, och kan stå för en skillnad på 30 till 40 yards på golfbanan. Detta kan betraktas som en specialitet klubb att bära i väskan. Förr i tiden var uppsättningar säljs med en 3 järn. Men det blir allt vanligare för en uppsättning att inte inkludera en tre järn och omfattar en kil gap.

sand wedge

En sand wedge är normalt betraktas som en klubb för att slå ur bunkrar. Det kan dock vara mycket mer mångsidig under en golfrunda. Många golfare använder en sand wedge som den mest lofted klubb de bär i sin väska. Den är typiskt 54 till 56 grader. Den har också studsa på sulan. Bounce av klubb hjälpmedel, i att få ut ur bunkrar, men kan göra det svårare att slå från en tät lie.

Lob Wedge

En lobb wedge är den svåraste kil för att slå konsekvent. Det har normalt någonstans från 58 till 64 graders loft. Detta är en specialitet klubb som tillåter dig att slå bollen högt och sluta snabbt på greenen. På grund av den höga loft, det tar träna och en bra mängd skicklighet att slå skottet framgångsrikt. I själva verket har Phil Mickelson varit kända för att bära en 64-graders lob wedge i sin väska.

egenskaper

Kilarna är de kortaste järn i en golfbag. Dessutom har de flesta loft av något järn i påsen. Kilar har vad som kallas studs. Bounce kommer att hålla i framkant från att gräva i marken. I en bunker, är detta mycket fördelaktigt. Bounce mäts i grader och är vinkeln från framkanten av sulan till den punkt som vilar på marken på adressen. Om du spelar en boll från en stram lögn i en fairway kommer studsa inte vara fördelaktigt.

Hemlagad Trailer Kilar


Dragande en släpvagn kommer med extra säkerhetsbekymmer och ansvar. Men förarens ansvar slutar inte när släpvagnen är parkerad; säkerhet är fortfarande ett problem, och extra åtgärder måste vidtas för att förhindra skador. Trailer klossar är ett av de viktigaste trailer säkerhetskomponenter.

Hemlagad Trailer Kilar

Trailer kilar kan köpas från många järnaffärer eller återförsäljare Marine Supply, men en bra uppsättning kilar kan göras snabbt och enkelt från skrot trä eller annat material hemma. Göra ett par fyra-gånger-fyra-för-sex-tums block från några fasta bitar av trä, såsom rester av två-för-fyra timmer, genom att stapla en ovanpå den andra och säkra med lim och skruvar. Skär en ände utanför på en 45 graders vinkel för att skapa en kilform. Borra ett hål genom varje chock och knyta ihop dem med någon kraftig sladd eller rep för att göra dem lätta att bära och hantera. Använd tillräckligt sladd så att de fortfarande passar runt trailerdäck. Belägga den färdiga formen med uretan eller färg för att reducera effekterna av vatten på träet. Skapa en uppsättning för varje hjul för att hålla på baksidan av dragfordonet.

Improviserade Trailer Kilar

Lämna aldrig en släpvagn parkerad utan kilar, även om ytan verkar vara platt. Kraftiga vindar eller en liten lutning kan starta en lätt trailer rullande och orsaka skador på människor eller andra fordon. Gör improviserade trailer klossar från alla tillgängliga material om din vanliga uppsättning saknas: Tegel, skrot timmer eller stenar kan förhindra en släpvagn från att rulla. Använda något som är för stort för släpet för att enkelt rulla och stark nog att hålla upp mot upprepade försök. Blockera alltid båda hjulen, och kom ihåg att chocka trailern tunga jack hjul också. Detta kommer att hålla tungan av trailern från att glida i sidled och skadar sig själv eller närliggande strukturer och fordon.

Bra övning

Blockera trailern helst det är inte ansluten till dragfordonet, även om det är bara ett par minuter. En tom släpvagn är tung nog att orsaka omfattande skador om det börjar rulla. Aldrig antar en släpvagn är säker eftersom den inte rulla när unhooked från dragfordonet. Det bästa praxis: Blockera släpvagnens hjul, på båda sidor, innan släpet kopplas bort från fordonet. När fordonet förflyttas, chocka tungan också. Kontrollera säkerheten på släpvagnen och klossarna innan de lämnar den obevakad och kontrollera klossarna regelbundet om släpvagnen är i långtidsförvaring.

Om Sova Kilar för barn med Reflux

Det är ganska vanligt, enligt MayoClinic.com för spädbarn att ha reflux. Medan vissa kan kräva behandling för sin reflux, är många andra så kallade "lyckliga spitters" som kan hanteras med några enkla livsstilsförändringar. En av förändringarna ofta föreslagits av barnläkare är att hålla överkroppen förhöjda, även när de sover.

Historia

Fram till början av 1990-talet föräldrar uppmanas att sätta barn ner för att sova på deras magar. Detta förändrades dock när "somna" kampanj inleddes för att minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Nu, barn ska placeras för att sova på ryggen, inklusive de flesta av dem som har reflux. Läkare rekommenderar ibland att barn med svår reflux sova med huvudet lutande på en kil, dock.

Betydelsen av Reflux

Reflux är ganska vanligt hos unga barn. National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer rapporterar att åtminstone hälften av barn 3 månader gamla och yngre har en viss grad av reflux. Återflöde uppstår när maginnehållet tillbaka upp i matstrupen. Medan de som har svåra symptom är i minoritet, kan de uppleva svåra episoder av spotta upp, fussiness och förändringar i sina ätvanor.

överväganden

Refluxsymtom kan vara värre när barnet ligger ner. De kan spotta upp mer, eller har ökat obehag från magsyra krypa in i deras matstrupen. Detta är anledningen till att många läkare rekommenderar barn med reflux hållas i upprätt läge under en viss tid efter utfodring. De kan också rekommendera spädbarn med uppstötningar sova med huvudet förhöjda, för att minimera symtom som uppstår under natten.

Dragen av en sovande Kil

En sovande kil är en specialiserad enhet som passar i en barnets vagga, antingen ovanpå eller under madrassen. AskDr.Sears.com rapporter om att vissa kilar är utformade för användning i vuxna size-sängar, för föräldrar som väljer att co-sömn med sina barn. Barnet är fortfarande placerad ner för att sova på hans eller hennes rygg; dock håller kilen huvudet högre än magen. Detta kan behålla en del av magsyra från att orsaka obehag eller spotta upp över en natt, vilket hjälper både barnet och föräldrarna sover bättre.

alternativ

Kilar är inte det enda alternativet för barn med reflux. AskDr.Sears.com rapporterar att olika sömnpositioner kan hjälpa; Detta bör dock först att diskuteras med barnets barnläkare på grund av risken för plötslig spädbarnsdöd. Spädbarn med reflux bör sova på sin vänstra sida på natten för optimal mage positionering. I svåra reflux fall kan magen sovande vara lämplig, emellertid NDDIC varnar för att denna rekommendation är sällsynt. Spädbarn bör alltid placeras på ryggen att sova, om inte annat anges av deras barnläkare. Som ett alternativ till en dyr sovande kil kan placera ett föremål under huvudet på madrassen hålla den vinklade.

De bästa Kilar för höghandikappare


Bombningen en 300-yard enhet är en viskning, men alla golfare vet att deras verkliga poängen kommer ner till sitt närspel. Det finns ingen anledning till varför en helg hacker med en hög handikapp inte ska njuta av varje del av spelet så mycket som de bättre spelarna. Med rätt klubbar i väskan, kan du börja arbeta på ditt spel, och en dag har en lägre handicap. Om inte, åtminstone har du en bra uppsättning kilar för att spela din bästa närspel.

sand Wedges

Sand wedges bör vara minst 55 eller 56 grader loft. Sand wedge fungerar bäst om det är fyra till sex swingweights tyngre än din strykjärn och halv tum kortare än pitching wedge. Alla wedge är lämplig för att spela ut fällor, så om din sand wedge inte fungerar, överväga att använda en längre kil som pitching wedge.

pitching kilar

Använd en pitching wedge som är 1/2-tums kortare än din nio järn. Vissa tillverkare gör deras pitching kilar bara 1/4-tums kortare än 9 järn. Lär det genomsnittliga avståndet du får med alla dina klubbar och bestämma var luckorna finns. Sedan lägga klubbar som överbrygga dessa luckor i avstånd och ta ut alla överflödiga klubbar i väskan.

Gap Kilar

Gap kilar är utformade för att överbrygga klyftan i avstånd och loft mellan pitching wedge och sand wedge. Höghandikappare rekommenderas att undvika en kil gapet till förmån för en annan järn för att fylla maximalt 14-klubb. En hybrid klubb är ett annat alternativ. Om du väljer att använda en kil gap, bör det vara halv tum kortare än din pitching wedge och två till tre swing vikter tyngre än dina järnklubbor.

lobwedge

Höghandikappare behöver en lob wedge med åtminstone 8 grader bounce vinkel, och en 10-till-13 grader bounce vinkeln är ännu bättre, eftersom högre loft är lättare att spela utan att ta enorma divots. Den högre loft fungerar också bättre ur sanden fällan. Använd en lob wedge högst 60 grader i loft, eftersom det är svårare att lära sig att spela den högre graden lobwedge, såsom 65-graders lob wedge.

60-graders och högre Loft kilar

Den mycket höga 60 grader och över kilar spela bra för vissa, men är förödande för andra. Höghandikappare är oftast bättre betjänas av en annan järn eller kil i påsen eftersom de flesta golfare saknar graden av skicklighet att spela hög loft kilen. Dessa kilar finns med bredare sula, som hjälper vissa spelare. Det är en bra idé att träna med en 60-graders eller högre loft kil innan du spelar en runda om du är osäker på hur det fungerar för dig.

Typer av Pitching Kilar


Bestämma vilken typ av kil du använder kan vara skillnaden mellan en tap-in eller en tre-putt. Kilar ge olika nivåer av loft vinklar för att höja skott på grönt. GAP, sand, LOB och pitching kilar kan arbeta vanligtvis på en kortare sträcka än nio järn. De används också i faror som bunkrar och i ruffen.

pitching wedge

Den pitching wedge är den vanligaste av kilarna som är i de flesta varje uppsättning av järn i en golfares väska. Det är en förlängning av nio järn och har ungefär en en till fyra graders vinkel ökning jämfört med nio järn. Pitching wedge är också normalt en halv tum kortare än nio järn, vilket gör att golfaren att styra bollen bättre. Det har en 45- till 49-graders loft och kan drabbas för skott på cirka 100 yards och kortare.

Gap Wedge

Kilen gapet är en kil som är loft är mellan en pitching wedge (46 grader) och en sand wedge (55 grader). Denna typ av kil används för närmare bilder som inte kräver så mycket makt eller följa upp som en pitching wedge. De kan användas i en ljus grov som ger mer vinkel än en pitching wedge, men omvänt behöver inte ha hiss i en sand wedge. United States Golf Association (USGA) mandat 14 klubbar i en golfares väska under en runda, så använder en kil gap kan kräva att du tar en klubb ut, kanske en mid-järn.

sand Wedges

Sand kilar finns klubbar som gör vad namnet antyder - hjälpa till loft bollen från sanden. De flesta sand kilar har en 56-graders loft för att träffa de djupaste begravda skott. Denna typ av kilen måste vara lite tyngre än pitching wedge för att ge ström för bollar begravda i bunkern. Flesta sand wedges är samma längd som en kil gap, approximativt en halv tum kortare än en pitching wedge.

Lob Wedge

LOB wedge används för ett skott behöva gå på en hög bana över ett hinder såsom en buske, ås eller träd. LOB wedge används inom 60 kilometer från hålet. Lobwedge varierar i loft från 58 till 61 grader. Det ibland kan användas i bunkern för höga, mjuka slag som skapar spin att stanna på green. Emellertid gäller att ju högre grad av loft i klubban, desto svårare är det att kontrollera. Rådgör med en golfproffs att avgöra vilken typ av lob wedge skulle vara bra för dig i förhållande till din nivå.

De flesta golfare känner smärtan av shanking ett skott med din pitching wedge. I många fall kommer skottet efter en stor enhet eller andra skott som tillåter dig att träffa en enkel kil till grönt. Det hårda arbetet verkar göras och slå kilen skott ska vara enkelt, eller hur? Det är inte nödvändigtvis fallet. Det tar en annan typ av swing att slå en kil skott noggrant och även om det inte är så lång eller så fort en gunga, tar stor finess att träffa din wedge korrekt.

Instruktioner

1 Hit ett skott med en extern mot insida swing plan och klubbens ansikte glänt att träffa din wedge skott. Eftersom du tar klubbens ansikte inne när du tar klubban ner, kommer du nära att slå bollen med den nedre delen av axeln (kallas hosel). Slå bollen från hosel kommer att resultera i ett skaft.

2 Har armarna hänga ner naturligt som du adresserar bollen när du är på väg att slå en kil. Det ska kännas som om du måste slighlty nå för bollen för att få kontakt med den.

3 Börja din backswing. När du börjar din sving, driva din baksida bort från bollen något. Det ska kännas som om du är på väg att sätta sig ner i en stol. Detta kommer att skapa mer utrymme mellan händerna och bollen. Ju mer utrymme mellan händerna och bollen, desto mindre mer sannolikt kommer du att träffa klubben av axeln i klubben. Det kommer att hålla din från shanking ditt skott.

4 Öva slå med kil så ofta som möjligt. En borr som kommer att hålla din från shanking bollen är att sätta tre tees på marken inne i ball.just utanför tån på din klubb. Om du kan slå din wedge skott utan att slå tees, kommer du att slå bollen med rätt del av klubben och du kommer inte att shanking det.

Tips

  • Andas normalt när du träffar din wedge skott. Håll aldrig andan att träffa någon skott i golf.

DIY husbil Leveling Kilar


Utjämning din husbil kan minska stressen på dess golv och hjälpa bilen håller längre och presterar bättre. Eftersom hydrauliska utjämning system inte alltid installeras i husbilar och kan bli dyrt att lägga till, att veta hur man bygger egna utjämning blocken kommer att hjälpa dig att spara tid och pengar, samt bevara din investering i din nuvarande husbil. Bygg ett par utjämning system så att du alltid har en extra till hands för dig själv, eller låna en av dem, och du kommer att vara träffen av campingplats.

Instruktioner

1 Klipp din timmer till storlek, inklusive en längd till 3 1/2 fot, en till två 1/2 fot och en till en halv fot. Skära ändarna av varje del till en 45-graders vinkel så den längsta stycke av virket är på botten.

2 Stack virket så 3 1/2 fot bit är på botten och den vinklade kanten är till höger sida. Placera 2 1/2 fot bit på toppen av det så att den vinklade kanten är till höger, och tillsätt en halv fot bit till toppen, även med den vinklade kanten till höger.

3 Rada upp sidorna och vänster, sedan fästa tre stycken till varandra med skruvar. Sätt i skruvarna i två rader och med jämna mellanrum för att helt säkra varje bit till en under den. Använd minst åtta skruvar per styck. Försänk skruvar under ytan av träet.

4 Sand utjämningen ramp för att avlägsna eventuella ojämnheter och splittrade delar av trä.

5 Torka rampen ner med en putstrasa för att avlägsna damm från ytan.

6 Måla rampen. Välj en hög kvalitet färg gjord för utomhusbruk. Färgen skyddar träet från väderförhållanden.

Tips

  • Bygga två ramper för bästa resultat.
  • Förborra din hål för att undvika en uppdelning av trä.
  • Kontrollera ramper efter varje användning och måla om det behövs.
  • Använd alltid skyddsglasögon vid skärning och borrning trä.

Hur man väljer Rätt ved


Ironwood, vagga alm, hickory, odört, sockerlönn, vit björk, gran. . . många alternativ finns tillgängliga för dig när du väljer trä för en brand. Vissa träslag brinner längre, medan andra brinner hetare. Vissa är populär för stickande doft de släpper medan de bränner. Oavsett om du samla ved för en brasa, lägereld eller i hemmet spis kommer flera grundläggande tips hjälper dig att få ut det mesta av ditt val.

Instruktioner

1 Välj torkat trä när det är möjligt. Grön trä eller nyklippt trä, håller ungefär dubbelt så mycket vatten som kryddat trä, vilket tvingar din eld att spendera värdefull värmeenergi avdunstar vatten i stället för att värma ditt hus eller campingplatser. Trä blir kryddat efter lämnas utanför, ovan jord, under minst sex månader. Torkat trä brinner hetare och renare än grönare sorten.

2 Tänk på längden på trä som du väljer. Långa bitar av ved måste hackas eller brännas i hälften för lägereldar, och helt enkelt inte passar in i den typiska spisen. Å andra sidan, kan eldar hantera längre stockar utan problem.

3 Tänk på önskad värme du vill att din eld för att skapa. Mjukare trä brinner snabbare, och så det skapar mer värme. Hårdare trä tar sin tid, brännande mycket långsamt och relativt kallt. Enligt Firewood.com exempel på mjukt trä inkluderar poppel, odört, tall och balsam. Exempel på hårt trä inkluderar Ironwood, hickory, ek och sockerlönn.

4 Bestäm önskad doften av elden. Vissa människor älskar lukten av brinnande ceder eller furu. Andra kan inte stå lukten, och vissa kan även vara allergisk. Hickory och sockerlönn släpper också en karaktäristisk lukt. Om du föredrar en mer typisk brand doft, gå med relativt neutral ek, ask eller björk.

5 Planera för den önskade varaktigheten av elden. Om du vill ha en eld som brinner snabbt för en kort bit av värme, väljer tunnare kilar. Den större ytarean i förhållande till stockens massa avses det kommer att bränna snabbare. Om du vill ha en stout, tung eld som brinner i flera timmar, väljer tjocka kilar. Om du vill ha en eld som brinner sent in på natten, gå med oklippta trä stockar.