XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kidney bönor och blodsocker

Bönor & amp; Blodsocker

Om du är diabetiker eller om du bara vill gå ner i vikt och behålla den, kan du dra nytta av att förstå den roll ditt blodsocker och insulinfrisättning spelar på din hälsa och kondition. Många människor vet att bönor är en hälsosam mat, men eftersom bönorna är en övervägande en kolhydratkälla, kan du vara nyfiken precis vilken typ av effekt bönor har ditt blodsocker.

Bönor har ett lågt glykemiskt Load

Den glykemiskt index är en numerisk rankning skala som pris ett livsmedel eller en dryck på hur mycket det är sannolikt att påverka ditt blodsocker. Medan glykemiskt index är användbar, enligt Dr. Jonny Bowden, Ph.D., och klinisk näringsexpert, är "glykemiskt belastning" en överlägsen mätsticka för att förutsäga effekten att ett livsmedel kommer att ha på ditt blodsocker. Den glycemic lasten mäter glykemiskt index för ett livsmedel och mängden kolhydrater ett livsmedel har. Skalan går från 0 till 40. Foods rankad 10 och under har ett lågt glykemiskt belastning och kommer inte att avsevärt höja blodsockret. Bakade bönor, svarta bönor och kidneybönor alla har en mycket lågt glykemiskt belastning av 7 och kommer inte att höja blodsockret.

glykemisk kontroll

Dr. Jonny Bowden avser bönor som den "ultimata blodsocker regulator" eftersom de är så rika på kostfiber. Även om nästan alla bönor har ett lågt glykemiskt belastning ranking och kommer inte att höja ditt blodsocker, kommer fiber i bönor också hjälpa till att sänka och stabilisera blodsockret om du äter andra högre glykemiskt index livsmedel. Fibern, speciellt lösliga fibrer förhindrar glukos från andra livsmedel och drycker från smälta i kroppen så snabbt. I sin tur hindrar detta ditt blodsocker och insulinnivån ökar. Glykemiskt fördelar som bönor erbjuder gör dem idealiska glycemic kontroll livsmedel för diabetiker och bantare.

aptit~~POS=TRUNC

En annan fördel med kostfiber i bönor är aptitundertryckande. Enligt en studie vid University of California i Davis publicerade i "American Journal of Clinical Nutrition," kostfiber ökar känslor av fullkomlighet och nivåer av ett hormon i samband med mättnad eller känner sig nöjd med livsmedel. Genom att tillfredsställa din aptit, är du mindre risk att längta efter sockrade eller söta livsmedel och desserter som kommer att höja ditt blodsocker. Att äta bönor kan vara särskilt användbart om du har en tendens att längta efter godis efter måltid.

överväganden

Även om bönor kan stabilisera blodsockret, betyder det inte kan du automatiskt koppla ihop dem med mat med högt på glykemiskt index. Fiber från bönor kommer inte att hindra hyperglykemi. Dessutom, medan bönor kan hjälpa till att hålla ditt blodsocker mer stabil, kostfiber räcker inte göra dig gå ner i vikt. För att gå ner i vikt, har du fortfarande att konsumera mindre kalorier än du förbrukar energi. Enligt State University Colorado, den genomsnittliga amerikanska förbrukar endast 14 gram fibrer per dag, betydligt lägre än de rekommenderade nivåerna av 25 till 35 gram. Oavsett vad din hälsa och träningsmål är, kommer att äta bönor säkert inte avskräcka dina framsteg.

Kan du ha gröna bönor och ärtor på HCG diet?

Dr ATW Simeons 'hCG diet kräver bantare att följa en mycket strikt 500 kalorier per dag diet samtidigt som han får dagliga injektioner av humant koriongonadotropin. Teorin är att hCG fungerar med din hypothalamus för att ändra hur din kropp hanterar mat, men åtgärden kan avbrytas om dieter avviker från planen. Planen är så fullt anges att du bara kan äta mat från den godkända listan för de sex veckorna av kalorifattig diet. Tyvärr är ärtor och gröna bönor som inte ingår.

tillåtna grönsaker

Dr Simeons "ursprungliga protokollet tillåter två koppar något av följande grönsaker vid varje måltid: sparris, betor greener, kål, selleri, mangold, cikoria, gurka, fänkål, grönsallad, lök, rädisor, spenat eller tomater. Ingen avvikelse från listan är tillåten. Vissa anhängare tror att även blandnings grönsaker kan hindra viktminskning, även om resultaten varierar från person till person. För att parafrasera Dr Simeon, även om du fortsätter att gå ner i vikt med avvikelse från protokollet, du vet inte hur mycket mer vikt du skulle ha förlorat hade du anslutit sig till planen.

Gröna bönor och ärtor

Du kommer att märka att gröna bönor och ärtor är inte med på listan över godkända grönsaker, vilket innebär att de är förbjudna. Under de 40 år Dr. Simeons åt att utveckla den optimala menyn för hCG kost, försökte han olika livsmedel och accepterat eller avböjt dem utifrån hur de påverkade viktminskning. I sitt manuskript, berättar han för läsaren att inga tillåtna livsmedel var "glömda" eller "vänster ut." Du kommer att märka att de tillåtna grönsaker alla har ett högt vatteninnehåll, och de flesta är mycket hög i fiber - även läkaren lämnade ingen förklaring om varför vissa livsmedel förbjöds, är det rimligt att anta att ärtor uteslöts på grund av den höga stärkelse innehåll, och gröna bönor uteslöts på grund av den relativt låga vattenhalten. Naturligtvis kan Dr. Simeons ha haft andra orsaker, men den del av hans forskning har inte gjorts tillgängliga för allmänheten.

alternativa protokollen

Många alternativ hCG diet protokoll har uppstått sedan Dr Simeons arbete blev allmänt känd, inklusive ritningar av Kevin Trudeau och Dr Daniel Belluscio. Medan många människor har haft framgång med dessa planer, är Dr Simeons position att de aldrig vet hur mycket vikt de kunde ha förlorat hade de följde det ursprungliga protokollet. Alternativa planer skapas hela tiden för att göra kosten mer bekväm för bantare, och många har extra kalorier och en mindre begränsad meny. Många av dessa planer kan tillåta gröna bönor, men det är tveksamt om någon skulle göra det möjligt ärtor eftersom stärkelse begränsning är en central grundsats i hCG kost.

För bästa resultat

Den bästa idén är att hålla sig till Dr Simeons "ursprungliga protokollet om du menar allvar med att förlora vikt - detta innebär att inga gröna bönor eller ärtor. Om du ska leva på 500 kalorier per dag under sex veckor, kan man lika gärna dra största nytta du kan, så fusk bör vara uteslutet. Ärter är en bestämd no-no, men om du måste ha gröna bönor, vänta tills din hastighet av viktminskning har stabiliserats - vanligtvis runt vecka tre. Ät 2 koppar gröna bönor och kontrollera resultatet vid nästa morgon invägningen. Om din viktminskning har avtagit eller stoppas, upphöra med gröna bönor. Om du är osäker, fråga din läkare - är chansen andra patienter har rapporterat avvikelser, och han kan ha information om dina favorit grönsaker "effekt på hCG kost.

Olika typer av bönor

Bönor är faktiskt baljväxter grönsaker. De är växter med ätliga frön som växer i baljor. Skida visas efter anläggningen har blommat och fortsätter att växa tills fröna är mogna. Det finns flera varianter av bönor. Njure, Lima, garbanzo, marin, pinto och sojabönor är bara några.

Näringsinnehåll Beans

Bönor innehåller mycket protein och ännu högre i stärkelse. De är komplexa kolhydrater som är låg i kalorier och fett. Ärtor och bönor inte har en komplett proteinstruktur, men vad protein de har är väl utnyttjas av människokroppen. Bönor innehåller också tillräckliga mängder av tryptofan och metionin. Dessa aminosyror är väsentliga för funktionen hos hjärnan.

Kolhydratinnehåll av bönor

Såsom tidigare angivits, bönor och andra baljväxter är höga i kolhydrater och protein. Både protein och kolhydrater används av kroppen som en bränslekälla. Bönor har rätt balans av näringsämnen för att fungera optimalt utan mycket hjälp från andra livsmedel. I århundraden har bönor varit en stapelvara i tider av svält, när inga andra proteinkällor kunde hittas. Protein är känd som en byggsten i den mänskliga kroppen. Kolhydrater ger bränsle resurser för att göra det möjligt att bygga att fortsätta som det behövs. Bönor är kända för att vara en av de få kompletta livsmedel. De har de flesta av de näringsämnen som kroppen behöver för att överleva. De är också mycket fibrer.

lagra Beans

Bönor och andra baljväxter är bäst förvaras i torkad form. De kommer att hålla sina näringsämnen under flera månader och kan lagras i upp till ett år i en lufttät behållare. De kan frysas, men det är bäst om de först kokas.

Matlagnings Beans

Om bönorna är i torkad form, tvätta dem noggrant under rinnande vatten. Placera i en stor kastrull med vatten. Låt det i 2 till 3 timmar tills de börjar svälla. Skölj dem väl och placera i sötvatten. Tillsätt salt och peppar tillsammans med andra kryddor. Ta till en låg koka och låt koka i cirka 3 timmar. Att sätta ett lock på grytan kommer att hålla i en majoritet av de näringsämnen och försegla i smak. Skinka och lök kan läggas till för ytterligare smak. Placera en morot i potten under tillagning kommer att minska risken för gas efter måltiden. Ta morot före servering och kasta. Bönor, precis som alla andra livsmedel, kommer att förlora en del näringsämnen genom tillagningen. Om det alls är möjligt, använd ett lock för att behålla så mycket av vätskan i potten som möjligt. Detta kommer att spara några näringsämnen, men inte alla.

Gröna bönor och fasta livsmedel med Baby Förstoppning

Om ditt barn har torr, hård avföring, kan hon vara förstoppad. Spädbarn följa sina egna scheman för avföring; du kan inte identifiera oegentligheter genom att jämföra ditt barns avföring till en typisk tidtabell för andra barn. Men om ditt barn defecates mindre ofta än vad som är vanligt för henne, kan hon behöva se en läkare. Vissa livsmedel - inklusive gröna bönor - kan hjälpa till att lindra barnets förstoppning. Ge aldrig ditt barn laxermedel eller stolpiller.

symptom

Hård avföring och ökad tid mellan tarmrörelser är klassiska symtom på förstoppning. Ytterligare symtom är minskad aptit, crankiness, magkramper, illamående, blödning och analfissurer, som är små anal tårar. Även om ditt barn håller inne avföring, kan den ökade avföring storlek låta henne ändtarmen för att sträcka när hon uträtta sina behov. Detta kan leda till en oförmåga att känna igen lusten att uträtta sina behov tills pallen är så stor att behöva hjälp. Vätska som liknar diarré kan resa runt pallen och läcka ut anus. Detta problem kallas encopresis.

orsaker

Spädbarn som ammar normalt inte bli förstoppad; vissa modersmjölkersättning kan orsaka förstoppning som kan lösas genom att byta formler. Men när det är dags för barn att övergången till fast föda, kan de uppleva mild förstoppning; detta ofta beror på att maten som används för att övergången är ris spannmål, vilket är lågt i fiber. Tillräcklig fiber är nödvändigt för tarm regelbundenhet. Dehydrering kan också orsaka förstoppning. När barnet inte dricker tillräckligt med vätska, absorberar sin kroppsvätska från mat och avfall, vilket leder till torr avföring. En underliggande sjukdom är en annan möjlig orsak, men det är mindre vanligt.

Diet

Öka ditt barns fiberintag genom att mata fiberrika fasta livsmedel kan hjälpa. Fiber är skrymmande del av mat som kroppen inte kan smälta; den mjuknar avföring. Gröna bönor är en fiberrik mat, som de flesta grönsaker. Fullkorn, nötter, bönor och vissa frukter och spannmål är också rikt på fiber. En tesked av kli blandas in ditt barns spannmål är ett annat sätt att öka fiberintag. Några matskedar aprikoser, päron och mosad plommon kan hjälpa också. Utfodring hemlagad barnmat är ett annat alternativ, eftersom det är i allmänhet innehåller mer fibrer än färdigköpta livsmedel.

Behandling

Dietary modifiering är typiskt fördelaktigt för förstoppning, men det finns andra sätt du kan hjälpa ditt barn. Barn under 6 månader kan svara positivt på 2 dl vatten ges två gånger om dagen för att öka vätskeintag. En varm tvättlapp på magen kan hjälpa också, enligt Kalifornien kvinnor spädbarn och barn organisation. Spädbarn äldre än 6 månader kan dra nytta av ökad fysisk aktivitet. Om hon ännu inte krypa, flytta benen som om hon trampa en cykel. Dessutom, 2 dl vatten blandat med äpple eller beskära juice två gånger om dagen ökar hydrering.

Hur många kalorier i svarta bönor och ris?

Svarta bönor och ris är fulla av näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler, protein och fiber. Beroende på hur de är beredda, de erbjuder en hel del näring med relativt få kalorier per portion.

kalorier

Kokt råris har 216 kalorier per kopp. Vitt ris har 205 kalorier per kopp kokt ris. Svarta bönor har 227 kalorier per kopp kokta bönor, enligt US Department of Agriculture Nutrient Database.

Spanska Rice

Ett typiskt recept för spanska ris kräver en msk. olja, 1 1/2 cups långkornigt ris, 1/4 lök, 2 vitlöksklyftor, 2 hela tomater och 1/4 kopp vätska från konserverade tomater, och 3 koppar fettfri kycklingbuljong gör åtta portioner. Varje portion innehåller 162 kalorier.

Svarta bönor Recept

Ett typiskt recept för svarta bönor tillagas med 1 1/4 cups torra svarta bönor, 2 msk. olja, en lök, en grön paprika, 10 vitlöksklyftor, kryddor, salt och peppar och vatten gör 4 portioner. Varje portion har cirka 300 kalorier, enligt USDA Nutrient Database.

Skillnader mellan sojabönor och Edamame

Soja är en naturlig källa till många viktiga näringsämnen, och det kan ofta vara en frisk tillägg till en balanserad övergripande måltider. Exempel på sojabaserade produkter inkluderar tofu, miso, sojamjölk, soja hamburgare, sojabönor och edamame. Skillnaden mellan sojabönor och edamame är i nivån av mognad när bönorna skördas. Sojabönor är mogna, medan edamame skördas medan bönorna är fortfarande ung och mjuk. Sojabönor och edamame har många likheter, men det är värt att undersöka deras skillnader för att hjälpa dig att avgöra vilka som ska användas.

Bakgrund och användningsområden

Du kan göra sojabönor i produkter såsom miso, soja pasta, tofu, sojabönor ostmassa, tempeh eller jästa sojabönor; men du kan också äta sojabönor på egen hand. Rostade sojabönor kallas också soymuttrar, enligt University of Michigan. Edamame bönor är mindre mogna, sötare sojabönor som du äter när de är fortfarande gröna. Ät dem för snacks, i stek, sallader eller lägga till dem i chili enligt National Garden Bureau.

Kalorier och protein

Varje kopp rå edamame, eller gröna sojabönor, ger 376 kalorier, medan en kopp mogna råa sojabönor har 830 kalorier. Varje kopp edamame har 33 gram protein, och sojabönor har 68 gram protein, eller 136 procent av det dagliga värdet. Proteinet från sojabönor och edamame bönor är hög kvalitet, eller komplett, vilket innebär att den ger var och en av de essentiella aminosyror som du behöver för att få från kosten, enligt University of Michigan.

Fett och kolhydrater

Edamame har 17 gram totalt fett, och rå, mogna sojabönor har 37 gram fett per kopp. Mättat fett höjer nivåerna av LDL-kolesterol i blodet, och edamame har 2 gram, jämfört med 5 gram mättat fett i sojabönor. Varje kopp rå edamame ger 28 gram totalt kolhydrater, inklusive 11 gram kostfiber. Raw sojabönor ge 56 gram kolhydrater och 17 gram fiber. Kostfiber är ett viktigt näringsämne, vilket sänker dina kolesterolnivåer och kan bidra till att stabilisera blodsockret.

Vitaminer och mineraler

Sojabönor har 679 mikrogram folsyra per kopp, och edamame bönor har 35 mikrogram folsyra, vilket är viktigt för att förhindra neuralrörsdefekter. Råa sojabönor har mer än 500 milligram kalcium, eller mer än hälften av det dagliga värdet för kalcium, som du behöver för starka ben. Edamame har 71 milligram kalcium per kopp. Den dagliga värdet för järn är 18 mg, och edamame bönor har 2 milligram, medan sojabönor har 29. Båda typerna av bönor är låg natriumhalt.

Livsmedel som sänker blodtrycket och blodsocker

Om du lider av högt blodtryck och blodsocker, ändra din kost är viktigt för att förhindra hygienkrav som högt blodtryck och diabetes. Bearbetade livsmedel är ofta hög halt av mättat fett, natrium och raffinerat socker, som alla är skadliga för hälsan. Ersätta ohälsosamma livsmedel med dem bidrar till din hälsa kan sänka blodtrycket och samt blodglukosnivåer.

Fiberrika livsmedel

En otillräcklig mängd kostfiber kan avsevärt öka högt blodtryck, enligt James Scala i boken "Tjugofem Naturliga sätt att sänka blodtrycket." I själva verket kan konsumera så lite som 30 g fiber sänka blodtrycket med flera procentenheter. Fiber-lastad livsmedel kommer inte att höja ditt blodsocker som andra raffinerade stärkelse kommer utan kommer att sänka glukosnivåerna genom att binda till enkla sockerarter, säger Scala. Denna modulering resulterar i en lägre utgångs insulin. Enligt MayoClinic.com, fiberrik mat inkluderar korn, kli flingor, brunt ris, russin, hallon, mandel, linser och kronärtskockor.

Äppelcidervinäger

Tidskrävande äppelcidervinäger kan hjälpa till att sänka blodtrycket och stärka hjärtmuskeln, enligt Earl Mindell och Larry Johns i boken "Amazing äppelcidervinäger." Det fungerar som ett blodförtunnande medel, vilket minskar risken för stroke till följd av sammandragna fartyg. Kalium närvarande i denna vätska är också bra för hjärtat och blod, säger Mindell och Johns.

Pektin närvarande i äppelcidervinäger är ansvarig för att sänka blodsockernivåerna, säger Mindell. Denna förening kommer också bidra till att stabilisera blodsockernivån efter långvarig användning.

naturliga Diuretika

Naturliga diuretika hjälpa till att behandla vätskeansamling i kroppen, men är också effektiva för att förhindra re-absorption av salt för att sänka blodtrycket. Vattenmelon, till exempel, består främst av vatten och skalet innehåller citrullin, som förbättrar blodflödet genom artärerna, David Grotto och Marianne Edge säger i boken "101 Livsmedel som kan rädda ditt liv." Till skillnad från syntetiska diuretika som kan öka blodsockernivåerna, kan naturliga varianterna fylla kalium för lägre och stabiliserade glukosnivåer, Mary McGowan och Jo Chopra säger i boken "The Hypertension Sourcebook." Vanliga naturliga diuretika inkluderar maskrosblad, sparris, kål, tomater och rödbetor.

Bönor och nötter är en utmärkt, billig proteinkälla och fiber.You kan köpa både konserverad eller färsk. De är ett särskilt viktigt tillskott till en vegetarisk eller vegansk kost.

Instruktioner

Äta hälsosamt med bönor och nötter

1 Beans skulle nästan kunna kallas en superfood. De är laddade med friska näringsämnen såsom folat, magnesium, alfa-linolensyra, kalcium, kalium och vitamin B6. De är rika på protein (en kopp bönor ger så mycket som 16 gram protein) och är en stor källa till både lösliga och olösliga fibrer.

2 Välj mellan svarta bönor, bönor Pinto, aduko bönor, garbanzo bönor och många andra. Lägg dem till Chillis, grytor, dips och sallader för att nämna några.

3 Försök att äta råa nötter snarare än rostade, saltade eller honung rostade. Nötter som är rostade och saltade eller honungsrostade har lagt oljor, fetter och socker. Ännu bättre, prova och äta ekologiska råa nötter eftersom de inte behandlas med bekämpningsmedel.

4 I fråga om näringsvärde, mandlar och valnötter rankas högst upp. Mandel har nästan 25 procent av din behövs dagliga värdet av magnesium, de är rika på kalium, mangan, koppar, antioxidanter vitamin E och selen och kalcium. Valnötter är rika på omega-3 essentiella fettsyror och de innehåller antioxidantföreningen ellagsyra, som är känd för att bekämpa cancer och stödja immunsystemet.

5 Andra läckra nötter inkluderar pekannötter, paranötter och cashewnötter.

Tips

  • Nötter är ett bra komplement till en vegan diet eftersom när krossas till ett fint pulver, kan de ersätta mejeri används i tryffel och curryrätter för att nämna några.
  • Titta på tjänstgör storlekar i nötter eftersom de är mycket fett och kalorier och därför lite räcker långt.
Sojabönor och viktminskning

Inte bara för vegetarianer, mogna sojabönor och gröna sojabönor kan vara näringsrika mellanmål eller ingredienser i rätter som stek, edamame hummus och veggie hamburgare. De är hög proteinhalt livsmedel som är också bra källor till kalcium, kalium, järn och folat. Ätas med måtta och tillsammans med andra lågt kaloriinnehåll, kan sojabönor vara en del av en framgångsrik viktminskning plan.

Styr dina kalorier

Du måste äta färre kalorier än du förbrukar för att gå ner i vikt. En halv kopp rostade sojabönor innehåller 405 kalorier, halv kopp gröna sojabönor eller edamame, innehåller 188 kalorier och halv kopp kokt mogna sojabönor innehåller 149 kalorier. För att spara kalorier, kan du mellanmål på edamame istället för rostade sojabönor. Begränsa dina portionsstorlekar att hindra dig från att ta i för många kalorier.

Dra nytta av protein

Protein är en fyllning näringsämne som kan hjälpa fördröja uppkomsten av hunger när du äter en måltid eller mellanmål. Sojabönor är naturligtvis hög kvalitet protein. En halv kopp gröna sojabönor ger 17 gram protein, vilket är 34 procent av det dagliga värdet. Lägg edamame till soppor och gröna sallader att öka sitt proteininnehåll och göra dem mer fyllning.

Minska Hunger med fiber

En halv kopp edamame innehåller 5,4 gram fibrer, medan kokt sojabönor ge 2,6 gram fibrer per halv kopp. Den dagliga värdet för fiber är 25 gram. Fiber är en fyllning näringsämne som kan hjälpa dig att kontrollera din vikt. För en fiberrik, kalorikontrollerad mellanmål, tillsätt en liten mängd av edamame till en fruktsallad.

överväganden

Sojabönor, särskilt de rostade typ, är relativt hög i kalorier, så att lägga till dem i din kost utan att kompensera genom att äta mindre av andra livsmedel kan orsaka viktökning. Gå ner i vikt, äta sojabönor i stället för högre kaloriinnehåll. Gör en veggie burgare med sojabönor, rivna morötter och zucchini i stället för helfet köttfärs. För ett mellanmål, har edamame istället för ost och kex kan skära kalorier och mättat fett samtidigt som det ger fiber och kalcium.

Är det nyttigt att äta bönor och ris hela tiden?

Bönor och ris, även kallad arroz con habichuelas eller arroz con frijoles på spanska, är baslivsmedel i många länder, inklusive USA. En kombination av kostnadseffektivitet, näringsvärde, tillgänglighet och smak gör dessa två poster en populär måltid när som helst på dygnet. Äta bönor och ris som en del av en balanserad kost som innehåller mejeriprodukter, grönsaker, frukt och andra protein och spannmålskällor ger många hälsofördelar.

Protein

Ris och bönor båda innehåller dietary protein, vilket är viktigt för hälsan. Även ordet proteinet kan trolla fram en bild av stora muskler behövs protein för mer än bara bygga muskelmassa. Protein utgör varje cell, vävnad och organ i kroppen, så för att hålla dem friska och starka, du måste ha en tillräckligt intag av protein dagligen. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, amerikaner får mer protein än de behöver, eftersom det finns i många livsmedel. Bönor och ris äts tillsammans ger adekvat protein och aminosyror.

kolhydrater

Rice anses vara en kolhydrat. Vitt ris är en enkel kolhydrat, eftersom det bryts ned snabbt i kroppen och ökar blodinsulinnivåer. Brunt ris, å andra sidan, anses vara en komplex kolhydrat, som tar längre tid att bryta ned i kroppen, vilket leder till insulin att stiga långsamt. Kolhydrater ger energi i kroppen, och, enligt MedlinePlus, de flesta av denna energi går till hjärnan och nervsystemet. Diabetiker eller personer med insulinproblem bör välja vildris eller brunt ris över vitt ris för att kontrollera blodinsulinnivåer.

Kostfiber

Bönor innehåller en form av kostfiber som kallas lösliga fibrer. Lösliga fibrer sänker low-density lipoprotein, eller "onda" kolesterolet, som om de lämnas oförändrad, kan leda till hjärtsjukdomar, hjärtinfarkt och stroke. En kost rik på kostfiber kan bidra till att minska inflammation och blodtryck, vilket hjälper till att skydda hjärtat. Lösliga fibrer saktar också upptaget av socker i blodet, vilket bidrar till att förbättra blodsockerhalten hos diabetiker.

B-komplex vitaminer

Bönor och ris både innehåller B-komplex vitaminer. B-komplex vitaminer innefattar tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyra, pyridoxin, biotin, folsyra och kobalamin. Dessa vitaminer arbeta tillsammans för att reglera kemiska reaktioner i kroppen, omvandla mat till energi, underhålla nervsystemet och hormoner och stödja den totala tillväxten och utveckling. Äta bönor och ris tillsammans bör ge dig en mängd olika B-vitaminer, men du bör välja fullkornsris att få den högsta koncentrationen av B-vitaminer.