XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

keratin i mat

Mat att äta för Keratin


Keratin är en typ av fibröst protein molekyl som tjänar som en byggsten i vissa levande vävnader. Det är den huvudsakliga komponenten av hår och naglar på människor och vävnader såsom horn, klövar och ull hos djur. Äta mat rik på vissa proteiner kan öka keratin nivåer, förbättra tillväxt, hälsa och utseende av hår och naglar. Substansen är också trott att kombinera med kollagen för att påverka hudens hälsa och elasticitet.

Proteiner - kött, grönsaker och mejeri

Friska källor av järn-rika protein kan öka produktionen av keratiner i kroppen och förbättra hälsan hos hud, hår och naglar. Bra alternativ för att öka proteinnivåer i din kost inkluderar magert kött som kalv, kyckling, fisk eller räkor.

Vegetabiliska proteinkällor som bönor, nötter och fullkornsprodukter har samma positiva effekt på keratin nivåer och erbjuder den extra fördelen av friska fiber och rikligt vitaminer och mineraler. Om rött kött är din favorit källa till protein, väljer leanest skär och begränsa intaget för att undvika överflödigt fett. Mejeriprodukter är också rika källor till protein. Mjölk, ost, färskost och yoghurt är bra exempel på dessa källor.

B-vitaminer och zink

B-vitaminer är en viktig del av processen för cellproduktionen, och de ökar de positiva effekterna av andra näringsämnen som konsumeras. Några bra källor till vitamin B-6 inkluderar berikade fullkornsfrukostflingor, garbanzo bönor, magert nötkött, fläsk filén, vit potatis (w / hud), bananer, och linser. Vitamin B-12 är rikligt förekommande i skaldjur, mager keso, sojamjölk och berikade spannmål.

Zink är också en viktig aktör i spelet av celltillväxt och reparation. Zink-rika livsmedel innehålla jordnötssmör, ostron, fläskfilé, kalkon, vetegroddar och kalvkött.

Vitamin C och folsyra

C-vitamin är viktigt för keratin produktion eftersom proteinet som vi konsumerar har att absorberas av kroppen för att vara till nytta. C-vitamin är särskilt användbar i att bistå absorptionen av vegetabiliskt baserade proteiner. Detta vitamin ökar också produktionen av kollagen, en annan viktig faktor i hud och hår hälsa. För optimal nytta, bör vitamin C-rika frukter och grönsaker konsumeras i samma måltid som du har valt protein. Bra källor till vitamin C inkluderar citrusfrukter som grapefrukt och apelsiner och grönsaker som broccoli, grönkål, brysselkål och paprika.

Folat är också en välgörande näringsämne som kan hittas i många berikade spannmål, bönor och ärtor.

Mat eller vitaminer för Nail Förstärkning

Medan tjockleken och styrkan av naglar är till stor del ärftlig, det finns mycket som kan göras för att naturligt förbättra tillståndet i dina naglar, optimera deras hållbarhet, utseende och livslängd.

Reflektion of Health

Mat eller vitaminer för Nail Förstärkning

Starka naglar är friska naglar. Villkoret för dina naglar speglar i stort sett tillstånd av din fysiska hälsa. Naglarna, precis som resten av kroppen, beroende på tillräckliga leveranser av protein, mineraler och vitaminer för att fungera. När kroppen inte får tillräckligt av dessa näringsämnen eller inte använder dem på rätt sätt, är det återspeglas i det skick på dina naglar. Etablera och upprätthålla starka, friska, naturliga naglar, då bygger på en konsekvent intag av rätt kost via kost och / eller vitamin- och mineraltillskott.

Äta din väg till Optimal Nail Styrka

Mat eller vitaminer för Nail Förstärkning

Syftar till att förbättra tillståndet i dina naglar, inklusive deras styrka, först genom att konsekvent konsumerar en varierad och näringsrik kost av färska, minimalt bearbetade livsmedel. Grönsaker och fullkornsprodukter är särskilt fördelaktigt för starka, friska naglar. Observera att fullkorn skiljer sig mycket från raffinerat spannmål, som i malningsprocessen, är uttömda av deras näringsfyllda yttre skikten (kallas kli) och groddar.

Livsmedel för Nail Hälsa

Mat eller vitaminer för Nail Förstärkning

Dessutom integrerar följande i din dagliga kost för att optimera din spik hälsa:

Essentiella fettsyror fuktar nagelbädden, vilket ökar smidighet av tunna, spröda naglar. (Fettsyror finns i omega fettsyror från fiskolja, linfrö olja, jättenattljusolja och gurkörtsolja.)

Fosfor-rika livsmedel, såsom fisk, kött, fågel, ägg, nötter och fullkornsprodukter, stöd i tillväxt, underhåll och reparation av alla vävnader och celler, och härdar naglar.

Protein är viktigt. Naglarna, bestående huvudsakligen av proteinet hårt keratin, ständigt forma och trycka ut från matrisen - den dolda basen av spiken, stoppade under nagelbanden. Stöd processen genom att konsumera vävnadsuppbyggande proteinkällor som finns i ägg, mjölk, ost, fågel och skaldjur.

Kisel är ett spår mineral som hjälper kroppen utnyttja kalcium ordentligt och förbättrar styrkan av naglar. Fullkorn, såsom vete, korn, havre och hirs, är utmärkta källor för kiseldioxid. Naturlig kvarts finns i åkerfräken, nässlor och havre halm, som kan konsumeras som örtte preparat.

Slutligen, svavelrika livsmedel, vilket underlättar bildandet av keratin, innefattar ägg, vitlök, fisk (bra för sina butiker av omega fettsyror) och magert nötkött.

Vitaminer för Greater Nail Styrka

Mat eller vitaminer för Nail Förstärkning

Flera vitaminer är anmärkningsvärda för deras stöd av starka, friska naglar, så söka dessa i den mat du äter eller som kosttillskott. Vitamin A hjälper kroppen processen protein, som behövs för att upprätthålla nagelbädden och avvärja hangnails. Brist på vitamin B kan orsaka åsar och sköra naglar. Biotin (även känd som vitamin B7) är känd för sin behandling av svaga, split-benägen naglar, ett tillstånd som kallas onychoschizia. Ihållande hangnails indikerar vanligen ett otillräckligt intag av vitamin C, folsyra och protein. Slutligen bidrar vitamin D kroppen absorbera kalcium, som förbättrar hållfastheten och tillväxt av naglar.

Mineraler för ökad Nail Styrka

Mat eller vitaminer för Nail Förstärkning

Flera mineraler är anmärkningsvärda för deras stöd av starka, friska naglar, så söka dessa i den mat du äter eller som kosttillskott. Kalcium behövs för att förhindra torra, sköra naglar, och är särskilt gynnsam för spik tillväxt. (Se till att du också få tillräckliga mängder av mineralet magnesium, som behövs för kroppen att använda kalcium.)

Innefattar järn. En brist på järn kan leda till tunna, räfflade och missfärgade (antingen bleka eller mörka) spikar. En vitaktig, växande form som uppträder vid basen av spiken kan också vara resultatet av järnbrist. Dessutom stöder zink kroppens utnyttjande av enzymer och mineraler, och ökar styrkan av naglarna.

Källor av Keratin

Keratin är ett fibröst strukturellt protein som finns i människans hud, hår och naglar. Det är också en del av djurriket och finns i fåglar, retiles, amfibier och däggdjur. Den används i hårvårdsprodukter, djurfoder och fibrer för textilier. Slutanvändningen av den keratin bestäms av källan för keratinfibrer.

djur klövar

Keratin kan hittas i hovarna på djur. Det kan skrotas av eller kokades in och användas i en mängd olika produkter såsom lim och hårvårdsprodukter. Hoven lim används fortfarande i träbearbetning. Kokande djur hovar under en längre period är det sätt lim görs, enligt vedlåren, en DIY träbearbetning webbplats.

Pulveriserade hovar används som näringsmedel i djurfoder. En 1946 studie av Institutionen för biokemi, College of Agriculture vid University of Wisconsin-Madison matade kycklingar och råttor mat som innehöll 30 till 40 procent pulver hovar. De fann att djuren foder hoven tillskott mat hade en kraftig tillväxt.

sheep Hår

En Nya Zeeland företag, Keratec, använder keratin från ullfibrer för ortopediska, mänsklig vävnad reparation och konsumentprodukter. Den använder en naturlig form av keratin som kallas "Functional Keratin" för biomedicinska användningsområden. Den har också en rad personliga hygienprodukter gjorda av ull fiber keratin av. Dessa inkluderar produkter för hud, hår, hand, spik, ögon och fötter.

human hud

Keratin är i människohud och ett problem i laboratorier och renrum. Keratin förorening, enligt Fred Hutchinson Cancer Research Center, är en ständig kamp i masspektrometri Labs. För att lösa problemet, rockar och handskar måste alltid användas i labbet. Detta beror på keratin från mänsklig hud flingor bort lätt i en naturlig utsöndring process.

Spindelnät

Keratin protein av spindelnät liknar silkesmask keratin protein. På grund av den låga inflammatorisk potential silkesprotein, kan spindeltråd användas som suturer för ögonkirurgi, konstgjorda senor och ligament för knäkirurgi enligt North Carolina State University.

Silke

Den silkesprotein anses vara en B-keratin. Silke fibrer används inom hälso- och sjukvård, livsmedel, kläder och hudvårdsprodukter. Ätbara silke essens kan absorbera humana aminosyror, vilket gör det användbart i dietindustrin, enligt Huzhou Aotesi Biochemical.

Kan äta hälsosam mat Ändra strukturen på håret?

Skinande, fuktig och mjuk hår utgår god hälsa. Omvänt kan torr, tråkig och sprött hår betyder potentiella näringsbrist. Ditt hår är den snabbast växande vävnad i den mänskliga kroppen, växer med en hastighet av en halv tum per månad. Således kan de näringsämnen du konsumerar på en daglig basis påverka hälsan hos ditt hår. Att äta en kost rik på vitaminer, mineraler och fettsyror kan bidra till att optimera strukturen på håret.

vitamin A

Vitamin A hjälper till utveckling och underhåll av friskt hår, eftersom denna antioxidant förhindrar fria radikaler från att skada hårsäcken. Brist på detta vitamin kan orsaka tråkig, torrt hår, medan för mycket vitamin A kan orsaka håravfall. Sikta på att konsumera mellan 5000 till 25.000 internationella enheter av vitamin A dagligen, rapporterar Huntington College of Health Sciences. Bra källor till vitamin A inkluderar morötter, mejeriprodukter, ägg, lever, fågel och fisk. Dessutom kan en zinkbrist förhindra absorptionen av vitamin A. Intaget 15 milligram zink per dag kan främja vitamin A absorption. Rik mat källor för zink inkluderar ostron, vetegroddar, lever, sesamfrön och mörk choklad.

Järn

Järnbrist kan påverka strukturen och tjockleken på håret, enligt Columbia University Health Services. Järn främst funktioner för att transportera syre i hela kroppen. När dina röda blodkroppar saknar järn, kan du uppleva järnbrist, känd som anemi. Ett vanligt symptom på denna typ av anemi är sprött hår. Sprött hår kan delas eller går lätt sönder, samt uppvisar en kurs eller torr konsistens. Bra källor till järn omfattar fågel, fisk, kött, nötter, bönor, korn, russin och spenat. Det rekommenderade dagliga intaget för järnintag bland premenopausala kvinnor är 18 milligram och 8 milligram för män och postmenopausala kvinnor. Men om du är vegetarian, måste du äta mer järn, som järn i vegetabiliska livsmedel inte absorberar lika lätt i kroppen som kött, fågel och fisk. Dessutom, konsumera livsmedel rika på C-vitamin, som apelsiner, grapefrukt, kiwi, tomater och ananas, kan förbättra kroppens förmåga att absorbera detta mineral.

Fettsyror

Omega-3 fettsyror, en högkvalitativt protein, stimulerar hårväxt och hjälper till att reglera oljebalansen på din hårbotten och huden. Ditt hår består av fibrösa proteiner som kallas keratin. Konsumera livsmedel rika på omega-3 levererar näring till dessa fibrösa proteiner. Om du har brist på omega-3-fettsyror, kan du uppleva torrt, sprött och dela hår. Linfrö, valnötter och fet fisk, såsom tonfisk, hälleflundra, lax och makrill, innehåller höga mängder av omega-3-fettsyror, samt järn. Dessa livsmedel levererar också vitamin E, en antioxidant som förbättrar blodcirkulationen i hårbotten för optimal hårväxt och förebyggande av håravfall.

biotin

Biotin, även känd som vitamin H, är en B-komplex vitamin. B-komplex vitaminer underlättar frisk hårväxt och underhåll. Specifikt spelar biotin en kritisk roll för att bryta ner aminosyror som användes vid syntesen av proteinet. Protein hjälper till att bilda en stark, glänsande hår. När kroppen inte får tillräckliga mängder av biotin, håravfall, torra ögon, letargi och sprickbildning läppar kan uppstå. Vissa hår produkter inkluderar biotin, eftersom det kan fungera för att förhindra skador och släta håret. Konsumera livsmedel rika på biotin kan minska sprött och dela hår, rapporterar University of Maryland Medical Center. Livsmedel rika på biotin inkluderar ägg, ostron, avokado, mejeriprodukter, nötter, russin, svamp, bananer, sojabönor, vetegroddar, havregryn och baljväxter.

Keratin Rich Foods

Keratin är en stark och olösligt protein som finns främst i hud, hår och naglar - och det hjälper till att skydda dessa delar av kroppen mot skadliga miljöfaktorer. Keratin produceras av aminosyror, och källorna bäst för keratin konsumtion är livsmedel som innehåller mycket protein. Enligt MSNBC.com, en brist i keratin orsakar håret att växa långsammare och orsakar redan existerande hår att vara svag - naglar blir också svagare och missfärgade.

Frukt och grönsaker

C-vitamin hjälper till att absorbera vegetabiliska proteiner i kroppen, som är byggstenar för keratin - så citrusfrukter, paprika och brysselkål är exempel på frukter som innehåller mycket C-vitamin som kan påskynda utvecklingen av keratin. Vitamin B7, eller biotin, spelar en roll i metaboliserar proteiner, grunden för keratin. Du bör äta grönsaker som blomkål, broccoli och lök eftersom de innehåller vitamin B7 och kan förbättra egenskaperna hos keratin i kroppen. Fullkorn är också bra matkällor som främjar uppkomsten av keratin i kroppen.

Kött och mejeriprodukter

Proteinrika måltider är viktiga eftersom protein bistår vid produktionen av keratin. Äta magert kött, djur lever och njurar, fjäderfä och fisk för att hjälpa till att bygga keratin protein i kroppen. Undvik att äta fet rött kött. Lowfat mejeriprodukter har essentiella aminosyror som ökar keratin produktion, så du bör äta livsmedel såsom lowfat mjölk, ost och yoghurt för extra keratin utveckling.

Andra födokällor

Vissa vitaminer och mineraler hjälpa framställning och struktur av keratin. Svavel, till exempel, är mycket koncentrerad i keratin, så svavelhaltiga livsmedel såsom ägg, torkade bönor, grönkål och sojabönor kan spela en roll i keratin utveckling. Andra hög proteinkällor som inte kommer från kött kan också öka keratin produktion - inklusive bönor, mandlar och valnötter. En annan mat keratin källa är gelatin, som kommer från kollagenet i djur ben och hovar, och kan lägga till styrkan i keratin celler. Gelatin kan hittas i vissa yoghurt, frostat spannmål, gjutna-fruktsallader och sylt.

Mat för Beautiful Hair


Om du har fallit i tro teorin att vackra hår kommer från dyra flaskor och drycker, du är inte den enda. Stark, silkeslen hår inte kommer ut ur en flaska, det kommer från vad du lägger in i din kropp.

vitaminer

Vitamin A och C hålla håret och hårbotten hydrerad, förebygga mjäll och lägga glans. B-vitaminer ger dig massor av energi, men också hjälpa kroppen att göra keratin, det protein som hår är gjord av. Biotin (B7) är en av de mer viktiga B-vitaminer för keratin produktion. Du kan få alla dessa vitaminer från maten du äter.

Mineraler och nyttiga fetter

För lite zink, järn eller selen kan avbryta hårväxt. Ta dessa i tablettform kan vara skadligt om du inte är blodbrist, så håller sig till matkällor för dessa mineraler. C-vitamin hjälper till att absorbera järn, så försök att äta båda tillsammans. Du måste också äta hälsosamma fetter i kosten, särskilt omega-3. Fett i kroppen lagrar lösliga vitaminer, som hår-friska vitamin A.

Vilken mat att äta

Bli galen! Cashewnötter, valnötter, mandlar, pekannötter och cashewnötter alla innehåller selen, zink och en god mängd hälsosamma fetter och protein. När kroppen inte får tillräckligt med protein, kommer det att spara protein genom att stoppa processer som hårväxt, vilket kan göra håret skört. Så fylla på nötter, ägg, fisk, kött och bönor (som också är hög i zink och järn). C-vitamin är högst i guava, röd paprika, kiwi och apelsiner. Morötter, sötpotatis och pumpor är höga i vitamin A. Bra järnkällor kött, sojabönor, pumpafrön och andra bönor. Din B-vitaminer finns i kyckling, nötkött och även i de flesta frukter och grönsaker, särskilt spenat, broccoli, tomater och vattenmelon.

Keratin Skin Diet

Keratin hud diet är i huvudsak intaget av näringsämnen som tros skydda det yttre lagret av huden, epidermis. Keratiner är tuffa, fibrösa proteiner som produceras av celler som kallas keratinocyter, som är ansvarig för att skydda och bilda din hud, hår och naglar, enligt Genetics Home Reference. Essentiella fettsyror och flera vitaminer kan hjälpa till att skydda din hud samt gynna en grupp av keratin relaterade hudsjukdomar kallade hyperkeratos. Rådgör med din läkare innan du försöker behandla alla hudåkomma.

hyperkeratos

Hyperkeratosis omfattar ett brett spektrum av hudsjukdomar som involverar skyddande protein keratin, enligt hemsidan Aetna InteliHealth. Hyperkeratos kan variera från harmlösa förhållanden, såsom tjocka liktornar och seborroiskt keratos --- vanligt brunt och solbränna hud utväxter --- till mycket besvärande sjukdomar som inkluderar kronisk eksem och dess tillhörande klåda, rodnad och blåsor, enligt Aetna. Keratos kan vara en följd av hudens kampen mot kronisk inflammation, infektion, ultraviolett (UV) strålning och från genetiska orsaker, liksom.

vitaminer

Äta mat rik på vitamin A, B och C kan minska risken för hyperkeratos. Enligt Ohio State University, vitamin A --- avgörande för frisk hud --- erhålls från livsmedel källor, såsom sötpotatis, morötter och spenat. B-vitaminer finns i fullkornsprodukter, fläsk, lever och mejeriprodukter liksom många andra livsmedel. Vitamin C erhålles bäst genom citrusfrukter och grönsaker.

Essentiella fettsyror

Tillräckliga kost mängder av essentiella fettsyror, eller fleromättade fettsyror, kan spela en skyddande roll i vissa former av hyperkeratos. Essentiella fettsyror, såsom omega-3 och omega-6, är avgörande för cellmembranet hälsa och skall ha inhämtats genom livsmedel, enligt Linus Pauling Institute. Omega-3 fettsyror finns i fisk, som lax, tonfisk och öring, tillsammans med några växter och oljor mutter. Omega-6-fettsyror erhålls genom solros, solros och majsolja samt från några frön och nötter, enligt LPI.

follikulärt Hyperkeratos

Brist på essentiella fettsyror och B-vitaminer kan leda till akne --- vetenskapligt kallas follikulär hyperkeratos --- som är resultatet av ett överflöd av keratin i hårsäckarna. Forskning som publiceras i maj 1967 upplagan av "American Journal of Clinical Nutrition", utförd av K. Seetharam Bhat, observerade effekterna av tistelolja och vitamin B-komplex på akne. Forskare rapporterar att akne kan resultera från en brist på essentiella fettsyror och vitamin B-komplex kan spela en viktig roll i uppkomsten och behandlingen av akne.

fotodermatit

Enligt University of Maryland Medical Center essentiella fettsyror, såsom i fisk och linfröolja, kan gynna dem med extrem känslighet för UV-strålar från solen, eller fotodermatit. Fotodermatit patienter kan ha nedsatt immunförsvar svar på solen --- vilket resulterar i utslag och blåsor som liknar eksem. En undersökning, som rapporteras av UMMC upptäckte att 13 personer med solkänslighet visade förbättring efter att ha tagit fiskolja tillskott. Men fiskolja tillskott är inte lika effektivt som solskydd, enligt UMMC.

Hur man kan öka Keratin

Levande celler i huden, som kallas keratinocyter, producerar ett skyddande skikt som ger flexibel styrka och håller vatten och annat externt material ut ur kroppen. Keratinocyter ge denna styrka genom att producera en tuff, trippel-helix-formad protein sträng som kallas keratin. Keratin är den primära beståndsdelen i hud, hår, naglar och tandemaljen. Antalet disulfidbindningar som bildas mellan de tre delarna av aminosyran gör det möjligt att vara flexibel, eftersom det är i hud och hår, eller gör den stark och hård, eftersom det är i naglar, djur hovar och tandemaljen. Du kan öka din keratin genom att konsumera livsmedel som används för att producera keratin eller genom att applicera keratin höjande produkter lokalt.

Steg 1

Upprätthålla en kost rik på protein. Protein ger aminosyror som behövs av keratinocyterna att producera keratin. För tydlighetens din kardiovaskulär hälsa, undvika eller minimera feta rött kött. Äta magert kött, fisk, yoghurt och magra mejeri att ingjuta din kropp med essentiella aminosyror som ökar keratin produktion och förbättra din hud, hår och naglar.

Steg 2

Konsumera järnrik mat. Järn hjälper röda blodkroppar transporterar syre till dina hårsäckar, liksom de andra vävnader som gynnas av järn. Animaliskt protein tillhandahåller järn som lätt absorberas av kroppen. Järnrik animaliskt protein innehåller kalkon, anka, kyckling, fläsk, räkor, ägg, magert nötkött och lamm. Vegetabiliska livsmedel som innehåller järn-rika protein inkluderar bönor, svartögda ärtor, sojabönor, tofu och linser.

steg 3

Ät mat med mycket vitamin C. C-vitamin ökar absorptionen av vegetarisk-baserad järn, så konsumera C-vitamin livsmedel samtidigt som du äter vegetabiliskt protein. Livsmedel rika på vitamin C inkluderar broccoli, brysselkål, grönkål, paprika, guava, papaya, grapefrukt, apelsiner, ananas, jordgubbar och citroner.

steg 4

Öka ditt intag av B-vitaminer. B-vitaminer förbättra skapandet av röda blodkroppar, vilket i sin tur bär näringsämnen och syre till hårbotten, folliklar och växande hår. Livsmedel med vitamin B-6 eller B-12 inkluderar vild lax, öring, skaldjur, vit potatis med huden, bananer, linser, garbanzo bönor, berikade fullkornsprodukter, magert nötkött, kycklingbröst och fläsk filén. Livsmedel med folat inkluderar havregryn, berikade fullkornsflingor, spenat, rödbetor, palsternacka, broccoli, okra, black-eye ärter och sojabönor.

steg 5

Konsumera livsmedel med zink, såsom ostron, krabba, fläskfilé, kalkon, kalv, kyckling, jordnötssmör, vetegroddar och kikärter. Zink underlättar hår och vävnadstillväxt och reparation och hjälper till att upprätthålla olja körtlar som omger hårsäckarna.

steg 6

Använd keratin formulerade schampo för att ge näring och komplettera keratin i håret. Keratin schampo hjälpa till att reparera skadat hår, skyddar mot ytterligare brott och lägga elasticitet och glans. Keratin behandlingar, finns på salonger och även för behandling i hemmet, höga temperaturer strykjärn för att göra keratin bond mer effektivt med ditt hår.

tips

  • Förvänta dig inte omedelbara resultat. Den mat du äter nu påverkar tillväxten av nya keratin. Det kommer att ta sex till tolv månader för håret att visa resultat.
  • Ökad keratin bidrar till att stärka håret, men det kommer inte att påverka håravfall till följd av manligt håravfall.
  • Undvik keratin hår behandlingar som innehåller mer än 2 procent formaldehyd.

Hur fungerar Mögel få mat?


Formar är flercelliga grupperingar av svamptrådar som växer ihop till en koloni av identiska kärnor kallas en mycel. Denna organism kan inte mata sig som växter gör genom fotosyntesen, så det måste hitta ett annat sätt att ta in näringsämnen. Mögel får näring genom att kemiskt bryta ner ruttnande organiskt material efter det fäster sig till saken.

Kemisk nedbrytning Process

Den biologiska strukturen av mögel består av flera trådar som utsöndrar enzymer i organiskt material genom sina rotsystem (så kallade rhizoids). Dessa enzymer börjar att bryta ner de näringsämnen i organismen (t.ex. cellulosa, sockerarter och stärkelse) och rita dessa näringsämnen in genom filamenten. När denna process börjar, kan mögelkolonier producera mögelsporer som kommer att släppas ut i luften och spridas över hela omgivningen. Detta är anledningen till att mögel har sådana omfattande och långsiktiga effekter på någon miljö där den har etablerat sig.

Naturliga födokällor

Källorna av mat som mögel näring sig på bland annat nedfallna träd, restmaterial från växt livscykler (löv och frön), djurkadaver och andra organiska ämnen som har tagits bort på grund av celldöd eller brist på användbarhet. Denna process tjänar stor nytta i naturen, och har inträffat i tusentals om inte miljontals år. De näringsämnen som är ruttnande växter, träd och andra biologiska enheter släpps tillbaka i ekosystemet genom nedbrytningen av materia, vilket innebär att den livscykel enligt den naturliga ordningen.

Andra födokällor

Materia som inte återfinns i den naturliga miljön i mögel arter kan också ge näring genom utsöndring av enzymer. Keratin, ett strukturelement av människohår och naglar, är ett vanligt sätt för mögel att få mat i en annars onaturlig omgivning. Petroleum biprodukter såsom gummi och latex som används i färg kan intas av mögel och förvandlas till energi.

Mögel i strukturerna

Alla formformer behöver fukt att existera, och hög luftfuktighet i andra miljöer kommer att främja mögeltillväxt. Många byggmaterial innehåller organiska element som är naturliga livsmedel källor för mögel, såsom cellulosa i gips, tapeter och trä. Återstod på ytor inom strukturer, såsom olja från fingeravtryck och tvål avskum, också en näringskälla för mögel. Även oorganiskt material som innehåller en tillräcklig nivå av fukt, såsom samlingar av damm och syntetiska fibrer, kan stödja och vidmakthålla mögel liv.

Mat i överflöd

Sanningen är att möjligheten för mögel att få mat även i de mest skilda förhållanden resulterar i dess livslängd och överlevnad. Mögel kan lägga vilande när förhållandena är inte bidrar till dess existens, såsom i extrema temperaturer eller under perioder med liten eller ingen fukt. Dessutom behöver de ytor på vilka mögelkolonier är fästa inte nödvändigtvis vara av organisk natur. Alla ytor som har en viss fukthalt kommer att ge en lämplig viloplats för mögelsporer att börja reproducera.

Mat Källor till ATP

Översikt

Adenosintrifosfat, eller ATP, fungerar som en källa till bränsle i dina celler. Bildad av en serie kemiska reaktioner, kolhydrater, proteiner och fetter kan alla omvandlas till ATP efter digerering. Varje cell i kroppen använder ATP för att driva de kemiska reaktioner som krävs för korrekt cellulär funktion. Det finns även i djur- och växtceller, och ett antal livsmedel ger en källa av ATP.

Kött och fisk

Mat Källor till ATP

En typ av livsmedel som ger en källa för ATP är kött och fisk. Dessa livsmedel innehåller flera djurceller, där varje cell innehåller förformad ATP. De näringsämnen som finns i kött och fisk kan också utgöra en källa för ATP i kroppen. Vid konsumtion är de fettsyror och proteiner i kött och fisk ned och absorberas. Om din kropp kräver en omedelbar energikälla, är dessa näringsämnen används för att göra ATP i dina egna celler och hjälper till att bränsle kroppen. När du väljer kött och fisk som en källa av ATP, Harvard School of Public Health rekommenderar att du väljer fjäderfä och färsk fisk och undvika fet styckningsdelar av rött kött som innehåller höga halter av mättat fett.

Nötter

Mat Källor till ATP

Nötter ger också en källa av ATP för kroppen, eftersom varje cell i muttern innehåller en reserv av ATP används som cell bränsle. Förutom deras ATP innehåll, nötter ger energi till kroppen genom deras fett, kolhydrater och proteininnehåll, som kan omvandlas till ATP efter matsmältningen. Nötter innehåller också kostfiber, växtmaterial som passerar genom din mag-tarmkanalen oförändrad. Konsumerar fiber varje dag bidrar till att främja en sund mag-tarmkanalen, vilket gör att dina tarmar att arbeta effektivt för att absorbera näringsämnen och ATP från den mat du äter. Linus Pauling Institute vid Oregon State University rekommenderar konsumerar fem, en-oz. portioner av nötter varje vecka som en frisk källa till flera näringsämnen, inklusive ATP.

Grönsaker och frukt

Mat Källor till ATP

Andra källor av ATP i din diet inkluderar grönsaker och frukter. Dessa livsmedel alla innehåller en mängd av växtceller, var och en innehållande en ATP reserv. Grönsaker och frukt innehåller också kolhydrater, som omvandlas till glukos i cellerna efter konsumtion, och sedan används för att göra ATP efter behov. En kost rik på frukt och grönsaker har också en rad andra hälsofördelar, bland annat en minskad risk för hjärt-kärlsjukdom, matsmältningsproblem och vissa typer av cancer, enligt Harvard School of Public Health. Konsumera en rad av frukt och grönsaker, och syftar till att äta minst nio portioner av dessa livsmedel varje dag, både som en källa för ATP och andra näringsämnen.