XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kanel biverkningar

Vilka är de fysiska biverkningar av kanel & amp; Honung?

Honung och kanel har använts som livsmedelsaromer och för medicinska ändamål i århundraden och båda tros vara säkra, även om vissa positiva och negativa biverkningar kan vara möjligt. Honung och kanel innehåller antioxidanter komponenter som kan ha en positiv effekt och båda kan också hjälpa till att sänka blodsockernivåerna. Det behövs dock ytterligare forskning. Rådgör med din läkare innan du börjar använda någon hem åtgärda.

Positiva med kanel

Inledande studier tyder på att kanel kan härma insulin och lägre blodsockernivåer, men det behövs mer forskning för att vara säker, enligt National Center for Biotechnology Information. Laboratorie och djurstudier tyder på att koncentrerat kanel extrakt kan ha antifungal, antibakteriella och antiparasitiska egenskaper, och därefter har en gynnsam effekt på vaginala och orala svampinfektioner och trast, magsår och även huvudlöss. Det finns inga säkra vetenskapliga belägg för dessa fördelar, dock.

Positiva med honung

koncentration Den höga sockerhalten i honung dödar mikroorganismer, vilket gör dess användning som en topikal behandling av sår den primära och mest studerade läkemedlet nytta, enligt University of Pittsburgh Medical Center. Två små studier tyder på att honung användes som en topikal behandling kan hjälpa till att förhindra gingivit hos vissa personer och oral mukosit, eller inflammation i munnens slemhinnor, hos vissa patienter som genomgår radio kemoterapi för huvud- och halscancer. Förtärs kan honung har en liten laxerande effekt, hjälpa metabolisera alkohol, och hjälpa till att sänka kolesterol och blodsockernivåer. Dessa användningsområden har inte kunnat bevisas, dock.

antioxidanter

Skadliga fria radikaler celler kan orsaka åldrande och leda till en rad olika degenerativa tillstånd såsom cancer, hjärtsjukdomar, Alzheimers och Parkinsons sjukdom. Antioxidanter, en del av vissa livsmedel, kan arbeta för att minska de negativa effekterna av fria radikaler. Mätt i mikromol Trolox ekvivalenter (imol TE) per portion, mängden antioxidanter som finns i samma typ av mat kommer att variera beroende på växande och produktions varianter. Malen kanel innehåller 131.420 imol TE per portion och honung 270. Jämförelsevis, rå broccoli, marina apelsiner och bryggt grönt te har 1510, 1819 och 1253 fimol TE per portion, respektive.

Negativ med kanel

Mald kanel används allmänt som en krydda och tros vara säkra. Koncentrerad kanel extrakt kan fungera som en depressiv, dock. Gravida och ammande kvinnor och personer med svår njur- eller leversjukdom bör vara försiktig ta kanelolja som maximal informations dosen inte har ställts in. Kanel kan innehålla kumarin, som kan orsaka skador på levern. Använd kanel med försiktighet om du tar blodförtunnande läkemedel, såsom aspirin eller blodsockersänkande medicinering.

Negativ med honung

Honung tros vara säkra när de intas och användas som en utvärtes behandling under lämplig medicinsk vård. Honung kan innehålla små mängder pollen men du är inte sannolikt att ha en allergisk reaktion mot det, även om du normalt allergisk mot andra typer av pollen. Barn under ett år ska inte äta honung på grund av en risk för tidig botulism.

Biverkningar av kanel kapslar

Kanel är en allmänt tillgänglig krydda som nyligen har blivit populär för behandling av diabetes och andra sjukdomstillstånd, även om få bevis finns för att stödja dess användning. Även kanel är allmänt säker och väl tolererad, kan användningen av högkoncentrerade kanel kapslar öka risken för biverkningar. Som med alla hälsotillskott, bör du kontakta din läkare innan du tar kanel kapslar för behandling av ett medicinskt tillstånd.

hudutslag

Exponering för kanel har rapporterats orsaka hudirritationer, såsom hudutslag. När den appliceras på huden, kan kanel orsaka kontaktdermatit. I åtminstone ett fall har orala kanel tillskott rapporterats förvärra rosacea, en kronisk hudsjukdom som kännetecknas av inflammation och rodnad i näsan, kinderna, ögonlocken och pannan, förklarar en artikel som publicerades i juni 2008 frågan om "Journal of Drugs i dermatologi. "

luftvägssammandragning

Kanel kosttillskott kan ibland orsaka sammandragning av luftvägarna, i synnerhet luftrören, enligt University of Michigan Health System. Kanel har också rapporterats orsaka blodkärlen att vidgas, även känd som kärlutvidgning, konstaterar "Journal of Drugs i dermatologi."

orala Effekter

Användningen av orala kanel produkter, inklusive tuggummi och tandkräm, är ofta förknippade med en rad olika orala biverkningar, såsom inflammation i munnen, även kallad stomatit, rapporterar Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Orala kanel produkter har också rapporterats att orsaka gingivit. Risken för dessa biverkningar ökar med långvarig användning av produkterna. Långsiktiga intag av koncentrerad kanelolja har också rapporterats att orsaka inflammation i munnen.

ytterligare anmärkningar

Kanel innehåller kemikalier som eventuellt kan skada levern, och långvarig användning av höga doser av kanel tillskott kan orsaka leverskador, särskilt hos personer med existerande leversjukdom. Kanel kan också påverka blodsocker, och personer som tar mediciner för att kontrollera blodsockret bör vara försiktig när du tar kanel tillskott. Patienter med hormonkänslighetsstörningar bör också vara försiktig när man tar kanel, eftersom kanel har visat sig besitta östrogena aktivitet och skulle kunna förvärra vissa hormon obalans.

Hur fungerar Kanel sänka blodtrycket?

Definiera högt blodtryck

Högt blodtryck eller högt blodtryck är ett vanligt tillstånd. I själva verket, i USA ungefär en tredjedel av alla vuxna har diagnostiserats med denna sjukdom, som är kopplad till hjärtinfarkt, hjärtsjukdomar, stroke, nedsatt njurfunktion och andra villkor. När väl diagnosen, är högt blodtryck behandlas med läkemedel och genom att ändra din kost. En vanlig åtgärd är att minska din natriumintaget. Emellertid kan kanel också bidra till att minska ditt blodtryck nivåer samt.

Kanel-blodtryck Anslutning

Enligt en undersökning från 2006 utförd av Journal of American College of Nutrition, hjälper kanel faktiskt sänka blodtrycket hos personer med diabetes. (Forskarna noterade också att kanel sänker systoliskt blodtryck hos personer utan diabetes, också.) Även om orsaken till detta inträffar är inte klart, verkar det som kanel minskar mängden cirkulerande insulin, vilket kan förklara varför det är effektivt för dem med diabetes. Det konstaterades att en halv tesked om dagen är tillräckligt för att sänka blodtrycket nivåer.

administrering Cinnamon

Du kan konsumera den i en mängd olika sätt, varav de enklaste är genom att helt enkelt lägga till nyligen rakat kanel till den mat du äter varje dag. Men du kan också ta kanel tillskott i form av kapslar eller tabletter. Var säker på att det kommer från färska kanel, inte pulveriserad slag som vanligen säljs i kryddan avsnitt i mataffären. Denna typ av kanel kommer från Cassia anläggningen och innehåller Kumarin, som är giftiga i stora doser. När komplettera med denna typ av kanel, kan du placera dig själv på en högre risk för njur- eller leverskada. För att undvika detta, köpa pinne form av kanel, som oftast kommer från Ceylon anläggningen. Lägg en pinne till din morgon te eller lägga till pajer.

varningar

Kanel är inte utan dess biverkningar. För vissa människor, plötsligt öka mängden kanel de äter kan orsaka gingivit, rodnad (den plötsliga rush av blod i ansiktet, vilket värme), gastrointestinala besvär och irriterad munslemhinnan. Vissa människor bör inte använda kanel i någon större mängd, särskilt de som använder blodförtunnande medel som aspirin, eftersom kryddan förhindrar koagulering. Likaså om du är gravid, kan kanel orsaka livmoder problem. Dessutom, om du har sår, inte ta kanel som ett komplement. Som alltid rådgöra med din läkare innan komplettera din kost med kanel.

Hälsabekymmer med kanel

Översikt

Kanel har använts som ett naturläkemedel för århundraden. Idag, nästan varje del av världen använder kanel, främst som krydda för mat, och vissa människor använder den för behandling av sådana tillstånd som en orolig mage, magsår, sjukdomar i andningsorganen, nervösa besvär och hudinfektioner. Även kanel har många hälsofördelar, bör du aldrig överdosera det som denna krydda kan också orsaka biverkningar.

irritation i munnen

Enligt en studie som publicerades i 2007 frågan om "Med Oral Patol Oral Cir Buca" Journal, kan du utveckla inflammation i munnen från mat som innehåller kanel. Symtom på inflammation är rodnad, svullnad, utveckling av korniga vävnader, och utvidgningen av vävnad. Patienterna uppvisade också svullna läppar och sprickor tunga. Läkarna konstaterade att när patienter avbröt användningen av kanel smaksatt tandkräm och kanelkryddad mat, försvann symptomen.

Hud och lever

Läkare i Finland har dokumenterade fall av patienter som utvecklade fördröjd kontakteksem eller allergirelaterade utslag på huden och på händer, ansikte och hals efter att ha utsatts för kanel. Patienter utvecklade även allergiska reaktioner från kanel molekyler i luften. Enligt Medline Plus, kumarin, en kemikalie som finns i kanel kan framkalla eller förvärra leversjukdomen hos personer med kumarin känslighet. Liksom peanutallergies kan kanel allergier orsaka en allvarlig hälsotillstånd.

Störningar med blodsockernivån

Medline Plus varnar att kanel kan minska blodsockernivån hos personer med diabetes, och kan påverka blodsockernivån under och efter operationen. Sålunda det medicinska samfundet antyder starkt avbruten användning av kanel två veckor före operation. Personer med diabetes bör konsultera en läkare innan du använder kanel.

Interaktioner med läkemedel

Läkemedel med potentiella risker för att orsaka leverskada ska inte tas med kanel, eftersom det kan öka risken för att skada levern, varnar Medline Plus. Eftersom anti-diabetes läkemedel i kombination med kanel avsevärt kan minska blodsockernivån, bör du noga övervaka ditt blodsocker om du valt att använda växtbaserade behandlingar som innehåller kanel.

Interaktioner med örter / Kosttillskott

Kanel kan avsevärt minska blodsockernivåer om du använder kanel i kombination med örter eller kosttillskott som tjänar till att sänka blodsockernivån. Kom ihåg att alltid rådgöra med din vårdgivare för att hjälpa dig att utveckla en behandlingsplan för någon sjukdom.

Vilka är biverkningarna med att använda kanel medan du tar Waran?

Kanel hänvisar till en krydda skördas från barken av ett av flera träd i Cinnamomum släktet som är hemma i Sydostasien. Du kanske inte inser det, men kanelstång du använder för att sockra din varm choklad kan skada din hälsa. Visst, har kanel potentiella fördelar, som att minska inflammation i samband med artrit. Problemet är att kanel i din gryddhylla kan vara från en art av träd som innehåller höga halter av en kemikalie som fungerar som en antikoagulant. Detta kan innebära problem om du tar blodförtunnande läkemedel, såsom Waran.

artsammansättning

Alla arter av kanel innehåller ett ämne som heter kumarin, en växtkemiska som ger en vaniljliknande smak som också finns i körsbär, lavendel, tonkabönor, klöver och jordgubbar. Men är kumarin också ett läkemedel som marknadsförs som Waran, som är föreskrivna för personer med högt blodtryck eller hjärt-kärlsjukdom. Koncentrationen av denna förening varierar kraftigt mellan arter av Cinnamomum. C. verum, även känd som Ceylon kanel, har endast en spårmängd av kumarin, medan C. cassia, eller kinesisk kanel innehåller upp till 0,45 procent av denna förening.

Distribution och Tolerans

Enligt en studie i februarinumret 2010 av "Molecular Nutrition och matforskning," det tolerabla dagliga intaget, eller TDI, av kumarin från kanel produkter är 0,1 mg per kg kroppsvikt. Som påpekats i en studie publicerad i "Journal of Agricultural and Food Chemistry" i oktober 2010, är ​​TDI lätt överskrids med vanliga intag av cassiakanel. Problemet är, det är omöjligt att veta vilken art av kanel du köper i affären. En undersökning av 47 marknads prover av kanel från Tyskland visade en betydande mängd C. cassia närvarande. Analysera prover av kanelstänger uppmanas forskarna att dra slutsatsen att kumarin innehåll kan även variera mellan bark prover från samma träd.

blödnings~~POS=TRUNC

Kanel kan öka effekten av antikoagulantia, såsom Waran. Enligt Drugs.com innefattar detta en ökad risk för okontrollerad blödning, särskilt om du har en allvarlig hjärtsjukdom, njursjukdom, gastrointestinal blödning eller en blodkroppar sjukdom.

Andra biverkningar

Andra potentiella biverkningar av att använda kanel samtidigt som Waran inkluderar en ökad risk för magbesvär, illamående, blåmärken eller missfärgning av huden och uppkomsten av blod i urin eller avföring. Ökad hjärtfrekvens, koncentrationssvårigheter, yrsel och andfåddhet kan också förekomma. Eftersom höga doser av kumarin är förknippade med leverskada, som kombinerar kanel med Waran kan teoretiskt öka denna risk. Det finns också en ökad risk för komplikationer av andra tillstånd, såsom diabetes, sköldkörtelrubbningar, leversjukdom, kronisk hjärtinsufficiens, artrit eller annan bindväv.

Vitlök, kanel och diabetes

Hantera din kost kan vara en utmaning när man har diabetes, eftersom du hela tiden måste övervaka ditt blodsocker och vara medveten om hur maten du äter påverkar blodsockret. Det är viktigt att försöka undvika livsmedel som orsakar blodsockret att spika. Men två livsmedel - vitlök och kanel - kan sänka ditt blodsocker. En av dessa livsmedel visar mer löfte än den andra i kampen mot diabetes.

Vitlök s effekt på blodsocker

Vitlök kan inte göra mycket för att hjälpa dig hantera dina blodsockernivåer. Preliminära uppgifter finns att vitlök kan hjälpa diabetiker kontrollera blodsockret, men mer forskning måste göras för att kontrollera om vitlök kan hjälpa personer med diabetes hålla sitt blodsocker tillräckligt låg för att vara inom ett sunt spann, säger Warren Clinic.com. Centrat för vetenskap i allmänintresset säger att trots att vissa forskare tror vitlök kan hjälpa till att reglera blodsockret, det finns inte tillräckliga bevis för att visa att vitlök har någon signifikant effekt på blodsockernivåer.

Kanel s effekt på blodsocker

Kanel tycks utöva en mer kraftfull effekt på blodsockret än vitlök. Förenta staternas Department of Agriculture säger kemiska föreningar som kallas polyfenoliska polymerer inne kanel gör fettceller 20 gånger mer effektiva i metaboliserande socker än cellerna innan kanel föreningarna interagerat med dem i provrör. Kanel föreningar kan höja insulinkänsligheten genom att aktivera enzymer som stimulerar insulinreceptorer och hämmar enzymer som inaktiverar receptorerna, enligt United States Department of Agriculture. Mayo Clinic.com rapporterar att kanel kan hjälpa personer med typ 2-diabetes kontrollera sitt blodsocker genom att öka insulin agerande i sina kroppar.

belopp

Eftersom vitlök effekt på blodsockret är fortfarande oklart, har inget specifikt belopp av vitlök satts att konsumera för att bekämpa diabetes, säger Warren Clinic.com. Det rekommenderar att konsumera ett dagligt tillskott med 900 mg av en vitlökspulver extrakt standardiserat innehålla 1,3 procent av vitlök aktiva ingrediensen, allicin, att främja god hälsa överlag. Du kan sänka ditt blodsocker om du förbrukar ca 1/2 tesked kanel varje dag under minst 40 dagar, säger United States Department of Agriculture.

försiktighetsåtgärder

Både vitlök och kanel i allmänhet anses säkra om du äter dem i små mängder - som att använda dem som kryddor för att smaksätta din mat - men de kan orsaka vissa biverkningar om du konsumerar stora mängder av dem. Vitlök kan förtunna blodet, så att du inte ska konsumera massor av det innan opereras eller om du är på blodförtunnande läkemedel såsom acetylsalicylsyra, varnar Warren Clinic.com. Kanel är ett fettlösligt ämne som kan ackumuleras i kroppen om du konsumerar stora mängder över tiden, säger United States Department of Agriculture.

Ceylon kanel för viktminskning

Ceylon kanel är en krydda gjord från grunden inre barken på ett träd hemma i Sri Lanka, som en gång var känt som Ceylon. Det har använts i traditionell medicin i århundraden, och modern forskning bekräftar dess antiinflammatoriska och antioxidanta fördelarna. Kryddan har också fått ett rykte som en viktminskning medhjälpare, men mer bevis behövs för att bekräfta detta påstående. Kontakta din vård läkare innan du använder Ceylon kanel terapeutiskt på grund av potentiella biverkningar och läkemedelsinteraktioner.

Beskrivning

Äkta kanel eller Ceylon kanel, anses "sanna" kanel jämfört med andra arter i samma släkte. Andra sorter, särskilt cassiakanel, innehåller en förening som kallas kumarin som innebär risk för toxicitet. Det är inte alltid möjligt att avgöra vilken art av kanel är kryddan som du köper i snabbköpet, men du kan se skillnad på spolar eller pinnar. Ceylon kanelstänger visas rullade i en kontinuerlig riktning, som du kan rulla upp en tidning. I motsats till de motsatta ändarna av cassia eller indonesiska kanelbark möts i mitten bildar en center ås.

Farmakologi

Ceylon kanel innehåller olika aktiva föreningar, bland annat flyktiga oljor såsom kanelaldehyd, eugenol och hydroxicinnamaldehyd. En proanthocyanidin i kryddan kallas cinnamtannin B1 har visat sig förbättra fasteblodglukosnivåer hos personer med typ 2-diabetes, ett tillstånd som kännetecknas av insulinresistens. Denna effekt tycks vara på grund av att den förening som stimulerar insulinreceptorer i adipocyter eller fettceller. Närvaron av cinnzeylanin och cinnceylanol öka mag sekret och förklarar den traditionella användningen av kanel för att stimulera aptiten. I teorin kan denna verksamhet också förbättra matsmältningen och öka nedbrytningen av fett.

Viktminskning Effekter

För att undersöka effekterna av vissa medel på adipogenes, den tekniska termen för deponering av fett, forskare använder ofta omogna fettceller från möss som kallas 3T3-L1 pre-adipocyter. Enligt en studie publicerad i "Journal of Agricultural and Food Chemistry" i april 2011, reglerar kanelaldehyd en receptorgen och ett enzym som kallas AMP-aktiverat proteinkinas att förhindra att dessa celler blir mogna adipocyter. Resultatet blev en minskning i viktökning hos råttor som matats en fettrik kost.

Kolesterol och glukos Connection

Förutom viktminskning, författarna till April 2011 "Journal of Agricultural and Food Chemistry" Studien fann också en minskning av serumkolesterol med kanel tillskott. I september 2010 frågan om "Archives of biokemi och biofysik," forskare rapporterar att kanel förbättrar insulinkänslighet och reducerar ansamlingen av vitt fett i fettvävnaden, det slag som "kuddar" din kropp.

säkerhetsöverväganden

Kanel kan utöva östrogena effekter, så det bör inte användas under graviditet eller om du har en historia av en hormonrelaterad sjukdom, såsom bröstcancer. Eftersom denna krydda kan öka gastriska sekret, använder det försiktigt om du har en historia av magsår. Om du har diabetes eller tar andra läkemedel, kontrollera med din läkare innan komplettera med Ceylon kanel.

Kanel Supplements & amp; intestinal Upprörd

Kanel kosttillskott används för en mängd olika medicinska tillstånd, men medicinska studier är entydiga om kanel effektivitet på några villkor. Kanel kan erbjuda fördelar i att sänka blodsockret och kolesterol. Det kan också erbjuda antibakteriella och svampdödande påverkar och även bidra till att förhindra blodproppar. Tala med din läkare om säkerheten och effektiviteten av kanel kosttillskott innan du lägger dem till din dagliga medicin och komplettera regim.

Orolig mage

HerbWisdom.com förklarar att kanel kan hjälpa till att lindra gas och lugna matsmältning såsom illamående och diarré. Kanel har använts på detta sätt i århundraden i ayurvedisk medicin. Kanel kan också hjälpa till att lindra illamående på grund av graviditetsillamående. Rådgör med din herbalist eller en läkare förtrogen med alternativ medicin för dosering och rekommendationer för ditt hälsotillstånd.

Sidoeffekt

När det tas i stora doser kan kanel faktiskt irritera slemhinnan i magen, orsakar smärta eller kramp sensation. Om denna biverkan inträffar, kan du försöka ta kanel med mat eller mjölk för att späda ut kanel. Kanel kan också irritera andra slemhinnor, såsom membranet i munnen, näsan eller ögonen om kanel skulle råkar komma i kontakt med dessa områden av misstag.

sår

Personer med magsår kan behöva undvika tillskott med kanel. Eftersom kanel är känd för att irritera magslemhinnan, införa det till en mage vars foder redan äventyras av ett sår kan orsaka exacerbation eller försämring av sår, vilket resulterar i ökad smärta och eventuell blödning.

överväganden

Kanel tillskott kan inte vara lämplig för alla och alla hygienkrav. Tala alltid med en läkare eller annan kunnig hälsovården före tillsats kanel eller någon annan tillägg till din dagliga regim. Kanel har inte visat sig positivt påverka matsmältningen och det kan inte orsaka matsmältnings biverkningar hos alla individer.

Är för mycket kanel dåligt för dig?

Krydda kanel kan lägga till en utsökt smak till både söta och salta rätter, och det kan också ha vissa hälsofördelar. Tala med din läkare innan du dricker mer kanel än vad som normalt återfinns i mat, men eftersom detta skulle kunna ha några negativa effekter.

potentiella fördelar

Ett ämne i kanel kallas kanelaldehyd kan fungera som ett antibakteriellt och svampdödande medel, och kanel kan hjälpa dig att kontrollera ditt blodsocker, även om forskningen på detta område är fortfarande preliminära och motstridiga. Somliga också använda kanel som ett naturläkemedel för gastrointestinala problem, såsom väderspänning, diarré, gas och kräkningar, men mer forskning behövs för att kontrollera de potentiella fördelarna med kanel för dessa förhållanden också.

Potentiella biverkningar

Konsumerar för mycket kanel kan orsaka problem med andning, öka din puls och få dig att svettas, följt av en period av depression eller sömnighet, enligt Drugs.com. Dock har inga större reaktioner rapporterats med doser på mindre än 6 gram per dag, eller ca 1 1/4 tsk. Kanel kan också göra rosacea symtom värre, och kanelolja kan öka risken för oral cancer. En naturlig kemikalie som kallas kumarin i kanel kan skada levern, så att folk med leversjukdom bör undvika att konsumera stora mängder kanel.

Potentiella Medicinering Interaktioner

Tar stora mängder kanel kan orsaka interaktioner med vissa läkemedel, och dessa interaktioner kan leda till leverskador. Dessa läkemedel inkluderar statin mediciner, paracetamol, den hjärtmedicin amiodaron, beslag medicinering karbamazepin, läkemedel för behandling av svampinfektioner, cancer medicinering metotrexat och blodtryck medicinering metyldopa. På grund av kanel potential för att sänka blodsockernivåer, kan stora mängder av det interagera med diabetes mediciner och orsaka lågt blodsocker. Kanel kan också potentiellt interagera med tetracyklin.

Inges Torr Cinnamon

Det är särskilt farligt att försöka äta en stor mängd torr kanel på egen hand. Tonåringar försöker ibland "kanel utmaning", och det har lett till ett antal sjukhusinläggningar. Det kan orsaka kvävning och leda till kollapsade lungor, enligt en artikel publicerad i "Pediatrics" i maj 2013. intag torr kanel kan också orsaka aspirationspneumoni. Vanligaste biverkningarna inkluderar förbränning av mun och svalg, kräkningar, näsblod, långa anfall av hosta och tryck över bröstet.

Fördelen med kanel Löv

Bladen av kanel träd, som kallas äkta kanel eller äkta kanel innehåller fytonäringsämnen som kan ge näringsmässiga fördelar. Kanel pulver extraheras från barken av trädet och är inte en stor del av sina blad. Löv av kanel trädet innehåller vitaminer och mineraler som antingen kan extraheras och placeras i ett näringstillskott i form av en olja eller kapsel, eller hela blad i sig kan användas som en varmvatten te ingrediens så att dess innehåll kan vara extraheras till te och intas oralt. Som med alla supplement, kontakta din läkare innan du använder ett komplement eller te innehåller kanel eller kanel bladextraktet på grund av den potentiella risken för biverkningar.

Anti-bakteriell

Oljan som finns i kanel blad kan ha antibakteriella egenskaper Cinnamon leaf oil innehåller föreningar som främjar tillväxten av hälsosamma bakterier i övre mag-tarmkanalen som stöd i matsmältningen, samt stärker immunförsvaret att bekämpa skadliga bakterier i blodet ström som kan orsaka sjukdom eller infektion. Av denna anledning har kanel blad olja ibland använts som ett botemedel för en vanlig förkylning eller influensa.

Mental hälsa

Kanel blad olja kan förbättra balansen av kemikalier och signalsubstanser i hjärnan, enligt boken, "Dagens Herbal Health. The Essential Reference Guide" Genom att balansera kemikalier i hjärnan och främja produktionen av signalsubstanser, såsom dopamin och serotonin, kan kanel blad olja minska symptom i samband med vissa psykiska tillstånd, såsom depression, ångest, nervositet och mentala spänningar. Dopamin i synnerhet erkänns som en stämningshöjande hormon och är direkt relaterad till positiva tankar, minska effekterna av depression och ångest.

Andra fördelar

Kanel blad olja innehåller eugenol, vilket kan minska symptom på gastrointestinal distress såsom upprörd mage, illamående och diarré. Kanel blad olja innehåller också höga halter av en kemisk förening som kallas cinnameldehyde, som är en naturlig smärtstillande som också har antiinflammatoriska egenskaper som kan minska de smärtsamma effekterna av artrit, eller svullnad i kroppens leder. Cinnameldehyde kan också ha en positiv effekt på metabolismen av glukos, vilket kan öka insulinkänsligheten och minska risken för att utveckla typ 2-diabetes.

aphrodesiac

Kanel blad olja används ibland i aromaterapi som ett afrodisiakum för dess potentiella förmåga att öka den sexuella funktionen. Enligt boken "Aromaterapi: An AZ," kanelbladolja har en värmande, kryddig doft som används för att lindra impotens och öka den sexuella potensen hos både män och kvinnor. Kanel blad olja i aromaterapi är oftast blandas med andra terapeutiska oljor, bränns i en oljeskål och inhaleras för dess potentiella fördelar.