XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kan man vara alergisk mot litchi?

Hur kan man vara mindre nervös för en sport Tryout


Sport uttagningen kan vara nervpåfrestande. Inte nog med att du känner press att adekvat visa dina kunskaper och färdigheter framför dina kamrater och ibland fullständiga främlingar, men det finns alltid den hotande rädsla för avstötning. I de flesta fall kommer du också känna nervös som tiden närmar att upptäcka resultatet av din audition. Även om det kan kännas som om magen utför kullerbyttor, med lämpliga förberedelser och lite mod, kan du gå framåt med tillförsikt som du försöker ut för ett idrottslag.

Instruktioner

1 Tänk positivt. Ibland kan man vara sin egen värsta fiender. Till exempel, om du befinner dig tänka negativt om uttagningen, stanna upp en stund och föreställa sig faktiskt spela i laget. Använd positiva self-talk fraser som "Jag kan göra det även om jag är nervös" eller "Jag är en vinnare."

2 Förbered tidigt. Håll ögon och öron öppna för tryout datum, tider och platser. Det är ofta fördelaktigt att börja förberedelserna för uttagningen så tidigt som möjligt. Vissa individer förbereda en hel säsong innan själva tryout. Om du väntar tills tre eller fyra dagar innan uttagningen att lära sig och öva sporten, är det mer sannolikt att uppleva ångest.

3 Studera sporten. Varje idrott har en specifik uppsättning riktlinjer och regler. Besök ditt lokala bibliotek och be en bibliotekarie för att hjälpa dig att hitta böcker om sporten. Om möjligt, söka veteran gruppmedlemmar, eftersom de kan ge några insidertips om vad som väntar under laget uttagningen och hur man kan behålla lugnet. De flesta individer kommer att känna sig mer säker och minska deras övergripande nervositet om de vet vad som väntar i förväg.

4 Närmar tränare i praktiken, skola eller efter ett spel, om möjligt. Berätta tränare som du tävlar om en plats i laget och ber honom att dela tips om hur man kan lugna din rädsla före uttagningen. Han kanske påminna dig om att upprätthålla en positiv attityd och göra ditt bästa, eftersom de flesta tränare förväntar sig att deras spelare att visa styrka både mentalt och fysiskt. Han kan också föreslå daglig motion och särskilda praxis rutiner för att minska din totala stress nivå och att hjälpa dig att förbereda för uttagningen.

5 Öva avslappningstekniker. Blunda och ta långsamma, djupa andetag för att rensa ditt sinne och lugna din kropp. Lyssna på lugnande musik, såsom vågorna som slår mot en strand eller ljud från den tropiska regnskogen eller någon typ av musik som lättar ditt humör. Avkopplande din kropp och själ kommer att hjälpa dig att prestera bättre.

Tips

  • Beroende på laget, tidigare att du ta reda på om uttagningen, desto bättre. Till exempel, om du försöker för en plats på längdåkning laget, måste du få din kropp i god fysisk kondition åtminstone tre till sex månader i förväg.
  • Om du inte gör laget första gången, försök igen nästa säsong. Ge inte upp.

Hur kan man vara stress gratis


Livet har sin väg att bli mycket stressande! Här är några idéer för att hjälpa dig att bli mer stressfri och har vackra dagar!

Instruktioner

Hur kan man vara stress gratis

1 Om du någonsin har flugit ett litet flygplan, duva i havet eller gått 105 miles i timmen i en motorbåt, är det som kallas "Blue Skies" - vackra dagar, stress-free och bekymmersfri!

2 När livet har sina stunder, ta ett djupt andetag och blunda. Tänk att i ett flygplan, på en båt eller segla havet. Tänk "blå himmel." Det är allt du ser: blå, lycklig, älskvärt, gratis!

3 Ta livet en dag i taget. Du kan inte göra allt på en gång, men du håller tro att du kan göra det på en viss tid, och du hålla strävar efter att komma dit.

4 Håll positiva tankar! Tro på dig själv först! Du måste tro på dig själv på ett positivt sätt innan andra kan tro dig. Har hopp och tro att allt kommer att bli bra. Tro och hopp kommer att se dig igenom! Det är "Secret". Du tror det, med hela ditt hjärta, locka det, frigöra sig negativa saker och tankar och du kommer att uppnå vad det är du söker.

5 När du håller positiva tankar går, kommer varje dag för dig vara "blå himmel".

Tips

  • Positiv, positiv, positiv
  • Använd "Blue Skies" som en hälsning i ett e-postmeddelande. Folk kommer att fråga, du berätta. Alla kommer att börja att ha vackra dagar!
  • Blue Skies är smittsam. När du förstår, sprida ordet. Det är en stor sjukdom!

Hur kan man vara mer positiv i din inställning


Hur kan man vara mer positiv i din inställning avser din självkänsla, eller det sätt på vilket du känner dig själv. Om du har hög självkänsla du utstråla förtroende, en positiv attityd och en respekt för andra. Självkänsla resultat från flera faktorer, bland annat din uppväxt, föräldrars attityder och livshändelser och erfarenheter. Enkla och effektiva strategier kan hjälpa dig att öka din självkänsla, utveckla en positiv attityd och hinder över livets hinder och besvikelser.

Instruktioner

1 Var uppmärksam på din inre dialog och engagera sig i positiv self-talk. Odla medveten om negativa tankar och ändra dem till positiva tänkesätt. Om du hör i huvudet, "jag kan inte göra det här jobbet," ändra den till "Kanske jag har aldrig gjort det här förut, men jag ska ge det mitt bästa skott." Om du är orolig för ditt utseende och höra "jag kommer aldrig att se bra ut i den klänningen," alter tanken att "jag ska prova en annan klänning som kommer att visa upp min figur."

2 Act "som om", vilket är en annan strategi som faller under rubriken av kognitiv omstrukturering, eller ändra ditt sätt att tänka. Agera som om du kan lyckas i en viss strävan även om du tror att du inte kan. Gå igenom hela proceduren tills dina tankar ikapp på dina handlingar.

3 Omge dig med positiva människor som stöder och stärker dig. Bringa fritiden i positiva miljöer som har glada föreningar, såsom en favorit pool, en frisersalong, en bowlinghall eller ett matställe. Undvika negativa, självdestruktiva människor samt giftiga situationer och miljöer.

4 Delta i kreativ visualisering via meditation. Parkera själv i en bekväm miljö som är fri från trafik och distraktioner. Blunda och slappna av. Välj något om dig själv som du vill förbättra, såsom mer motion, bättre matvanor eller lugna relationer med andra. Begrunda ditt liv om denna aspekt om ditt liv förbättrades. Skapa en spelfilm av ett scenario som presenterar din förbättrad själv i framtiden. Kör den här filmen genom huvudet några gånger. Bejaka dig själv med ett positivt uttalande vid målet av visualisering.

5 Släpp negativa aspekter av ditt förflutna för att öka din självkänsla. Sammanställa en lista över tidigare händelser eller personer som hade en destruktiv inverkan på ditt liv. Skriv en rad uttalanden som börjar med "jag vill släppa ..." och fylla i tomrummen med objekt på listan. Blunda och bild varje skriven på färgade ballonger i ditt sinne uttalande. Låt ballongerna för att flyta bort och försvinna. Säg till dig själv: "Dessa händelser eller personer är i det förflutna och kan inte påverka eller skada mig idag."

6 volontär för välgörande arbete. Få perspektiv på de positiva aspekterna av ditt liv genom att hjälpa människor som lever på en mycket mindre. Räkna dina välsignelser.

7 skratt. Dela skämt med vänner. Titta på roliga filmer eller läsa serietidningar. Bond med människor via humor, vilket kan stärka den anda och sprida goodwill.

Kan du vara allergisk mot Gum?

Det är möjligt att vara allergisk mot en mängd olika gummin på grund av de många ingredienser som finns i dem. Med avseende på tuggummi och tuggummi, kan man potentiellt vara allergisk mot de sockerarter, siraper och gummibaser som går in i produkten. Dessutom tandkött som används i livsmedel, såsom xantan eller guargummi, härrör från glukos, vilket gör dem potentiellt skadligt för personer med allergi mot glukos.

Tuggummi

Tuggummi allergier specifikt avser de salicylater inom tandköttet. Salicylater finns naturligt i växter, vilket gör dem verkar i en del med mintsmak gummi. Enligt Cleveland Clinic, om du har en känslighet för den höga koncentrationer av salicylater kan medföra astmaliknande symptom, hudutslag och svullnad i armar och ansikte. I sällsynta och extrema fall, kan en allergisk reaktion mot salicylater resultera i organsvikt eller en allvarlig nedgång i blodtryck.

Xantangummi och guargummi

Xantan och guargummi är två typer av polysackarider sammansatta från enklare gluten föreningar. Eftersom de ofta i glutenprodukter, såsom bröd och deg, om du lider av glutenallergi det inte att vara möjligt för dig att äta dessa gummibaserade produkter utan möjligen ha fått biverkningar. Dessutom är dessa gummin som används som förtjockningsmedel i produkter såsom salladsdressingar och äggvita substitut. Xantangummi kan resultera i allergiska biverkningar såsom gas, uppblåsthet och diarré. Guargummi kan orsaka liknande födoämnesallergier. Människor som utsätts för guargummi under långa tidsperioder eller som arbetar med det, kan få symtom såsom astma och rinit.

akaciagummi

Akaciagummi, även hänvisad till som gummi arabicum, skapas från den härdade sav från akacia trädet. Detta gummi används som förtjockningsmedel för tuggummin och godis samt i måleri, fotografi och grafik. Om du är allergisk mot gummi arabicum, kan symtom är hudförändringar samt vissa typer av andningsproblem. Akacia är en del av baljväxter familjen, vilket gör det möjligt att du kommer också att vara allergisk mot andra baljväxter, såsom soja och ärtor.

Försiktighet

Om du är allergisk mot gummi samt gummibaserade produkter, är det viktigt att använda rätt försiktig när konsumera produkter som kan innehålla en allergen. Om du känner en svullnad i halsen som resulterar i en krympning av matstrupen, kan du behöva gå till akuten eller din läkare för att få rätt medicin för att bekämpa din allergisk reaktion. Läsa märkningen av livsmedel och tandkött du förbrukar kommer hjälpa till att minska risken för att en allergisk reaktion.

I dagens samhälle med alla försöker bli accepterad av andra, tycker du att folk inte alltid äkta människor. Istället blir de människor glädjande Pretenders. Men i deras hjärtan, de verkligen föredrar att ha modet att bara vara som de verkligen är och inte bryr sig alls om de människor som vägrar att acceptera dem för vilka de egentligen är. Det finns några saker som kan göras för att hjälpa människor att helt enkelt vara sig själva och bli jordnära verkliga verklig person som de verkligen vill vara.

Instruktioner

1 Practice vara sann mot dig själv. Utvärdera vem du egentligen är och bestämma vad du verkligen vill och / eller ogillar.

2 Älska dig själv. Som själv. Om du är en konservativ person, då det är vem du egentligen är. Det är inte en bra idé att försöka vara som någon annan. Du kommer att förlora din "riktiga" själv mitt i att försöka passa in i ditt liv och stil vad som verkligen fungerar för någon annan som i slutändan kommer att resultera i din bli en olycklig person.

3 Practice ärlighet och integritet med andra. Detta är en viktig del av att vara en jordnära person. I de fall där man inte kan eller inte uppfyller en begäran, vara verklig och ärlig om det. Folk respekterar dem som är ärliga och uppriktiga i situationer. De vet att denna typ av person i allmänhet kan lita på.

4 Öva på att vara en ödmjuk person. Modest människor i allmänhet omtyckt folk. Ingen egentligen gillar en braggadocios person. Människor kan vara säker utan att skryta och göra andra känner sig mindre värda.

5 hand om andra och vara oroliga andra. Att ta hand om andra, upptäcka sätt som du kan hjälpa andra. Jordnära människor är inte bara fråga om sig själva, men bryr sig om andra.

6 Inse att etablera och upprätthålla sanna och förtroendefulla relationer med människor är mycket viktigare än att få berömmelse, prestige, förmögenhet eller materiella ting.

7 Välj dina vänner och företag klokt. Umgås med andra som är äkta, ärliga och jordnära. Detta kommer att påverka och hjälpa dig att bli jordnära person du vill vara.

Att vara känslomässigt balanserad kan ge mycket fred i ditt liv. Känslomässig balans som händer när du är helt autentisk med dig själv och kunna uttrycka vad du vill och behöver andra. Lär dig några steg nedan för att bli känslomässigt balanserad.

Instruktioner

1 Var ärlig mot dig själv. Inte undertrycka, förneka eller göra någon av dina känslor fel. Du känner dem så att du kan släppa dem. När du kliver in i själv ärlighet, kommer du naturligtvis vara ärlig om hur du känner med andra.

2 Ställ avsikter. Hur vill du känna i ditt liv? Vill du ha mer lycka, glädje och extas?

3 uttrycka dina känslor. Tillåt dig att känna. Om du känner dig arg, slog en boxningssäck, koppla ljud till din ilska och express.Note som du känner dina känslor så att du kan växa. Så, aldrig göra hur du känner någon annan. I sanning, kan ingen "göra dig" arg. Bara du bestämmer hur man ska reagera på situationer i ditt liv.

4 Föra en dagbok. Daglig skrift kan hjälpa dig ur eventuell känslomässig energi som du undertrycka. Det kan också avslöja många saker om dig själv som du inte var medveten om, inklusive känslomässiga mönster. När du är medveten om eventuella mönster kan du välja att bryta dem.

5 Fråga vad du vill i relationer. Inte hålla tillbaka ditt uttryck eller känslor. När du ber om vad du vill, gör det till en begäran, inte ett krav.

Kan du vara allergisk mot Passion Fruit?

Du kan vara allergisk mot i huvudsak någon mat eller dryck om ditt immunförsvar uppfattar det som ett hot mot din kropp. Vanligtvis är ditt immunsvar en korrekt indikation på att vissa naturliga eller konstgjord förening i livsmedel antingen orsakar sjukdom eller är potentiellt skadliga. Men ibland ditt immunförsvar kan överreagera på ett livsmedel som normalt anses ofarlig eller ens frisk. Allergiska reaktioner mot passionsfrukt är sällsynta, även om de känsliga för latex gummiblandningar löper större risk. Rådgör med din läkare om du upplever svullnad och andningsproblem efter att ha förtärt passionsfrukt.

Allergiska reaktioner mot mat

Allergiska reaktioner mot mat är relativt vanliga och drabbar uppskattningsvis 12 miljoner amerikaner, en stor andel av dem är barn. mat är ibland förorenade med patogener eller innehåller gifter, som stimulerar immunsystemet att skicka vita blodkroppar och andra föreningar för att förstöra, identifiera eller isolera den potentiellt skadliga allergen. Vid andra tillfällen, överreagerar immunsystemet synes mat som de flesta människor inte har några negativa reaktioner på. Hursomhelst, allergiska reaktioner utlösa en massiv frisättning av histamin från mastceller, vilket kan leda till, bland andra symptom, svullnad i ansikte, mun och svalg, andningssvårigheter och svälja; hudutslag; och lågt blodtryck. De livsmedel som leder till den stora majoriteten av allergiska reaktioner är komjölk, ägg, fisk, skaldjur, jordnötter, nötter, sojabönor och vete.

Passionsfrukt

Passionsfrukt, eller passionsfrukt, är en tropisk frukt som vanligtvis odlas i Brasilien, Australien, Nya Zeeland, Fiji, Hawaii, Jamaica, Sydafrika och Malaysia. Blommorna av passionsfrukt vinstockar likna ett krucifix, därav namnet. Frukten är nästan rund, 3 eller 4 inches i diameter, och det har en tuff, slät hud varierar i färg från djup purpur till gult eller orange. Köttet är en massa av membran säckar fyllda med apelsin, köttiga saft och många små frön. Smaken är musky och är vanligtvis jämfört med guava och papaya. Passionsfrukt ibland framkallar allergiska reaktioner hos mycket känsliga personer, men oftare reaktioner uppstår hos dem som är allergiska mot latex, enligt "Public Health Nutrition."

Latex-frukt syndrom

Allergisk reaktion mot naturgummilatex är välkänd. Den orsakas av närvaro av enzymer som kallas kitinaser. Enligt "Human Metabolism: Funktionell mångfald och integration", en särskild klass I kitinas finns i massan av passionsfrukt, vilket orsakar en korsreaktion med latex. Denna förening kallas latex-frukt syndrom. Vad det betyder är att personer som är allergiska mot latex har en mycket högre risk att bli allergiska mot frukter som innehåller liknande kitinas proteiner, såsom passionsfrukt, kiwi, papaya, mango, tomat, avokado och vete. Hos barn har latex korsreaktivitet vidare rapporterats med aprikos, banan, körsbär, kastanj, druva, persika och ananas.

rekommendationer

Om du eller dina barn är allergiska mot latexgummi, då oddsen är för att du kommer att ha en allergisk reaktion mot passionsfrukt och vissa andra tropiska frukter. Vårdgivare kan ha särskilt allvarliga reaktioner på passionsfrukt på grund av upprepad exponering för latexhandskar. Om du är orolig för din potentiella reaktion på vissa tropiska frukter, prata med din läkare om att få ett allergitest.

Kan barn vara allergisk mot druvor?

Även druvor inte göra "topp åtta" allergi lista som mer vanliga allergener, såsom mjölk, vete och nötter, kan barnen utveckla en druva allergi. Däremot kan ditt barn inte har en druva allergi men en reaktion på andra ämnen på druvorna. Om du tror att ditt barn hade en reaktion på druvor, se hans läkare för allergitestning för att bestämma den exakta orsaken. Kors reaktioner på andra livsmedel kan också förekomma.

allergi Orsaker

Proteiner i livsmedel orsaka allergiska reaktioner. Även om du kanske inte tänker på druvor som ett livsmedel som innehåller protein, en kopp druvor innehåller 1,09 g protein, tillräckligt för att orsaka en allergisk reaktion. Proteinerna tros orsaka allergi i druvor omfattar tre specifika proteiner, en druva lipid transfer protein, endochitinase 4A och en taumatin-liknande protein. Den huvudsakliga proteinallergenet i druvor är LTP, rapporterade grekiska forskare i januari 2007 frågan om "International Archives of Allergy och Immunology." Immunsystemet överreagerar och svarar på ofarliga ämnen, liknande proteiner i livsmedel och i allergiker producerar antikroppar som frigör ämnen som angriper allergen.

Grape allergiska symptom

Grape allergi kan ge liknande symptom som andra allergener. Rapporterade symtom från druva allergi inkluderar nässelfeber, hosta, utslag, väsande andning, rinnande eller täppt näsa och astma. Orala allergi symtom är svullnad av läppar, svalg och runt munnen, klåda i halsen och irritation i tandköttet eller ögon. Anafylaktiska symtom lågt blodtryck, nässelutslag, svullnad i ansiktet och svullnad i halsen, andningssvårigheter eller väsande andning.

Andra möjliga orsaker

Vad som verkar vara en allergi mot druvor kan faktiskt vara en allergi mot mögel eller jäst som växer på druvor eller bekämpningsmedel som använts på druvorna. Lipid överförings proteiner som finns i både vindruvor och persikor kan också orsaka korsreaktioner mellan de två frukter, enligt en studie utförd av italienska forskare och redovisas i februari 2003 frågan om "Journal of Allergy and Clinical Immunology." En korsreaktion mellan körsbär och druvor kan också förekomma. Oral allergy syndrome orsakar en reaktion mellan frukt och andra substanser. Och en korsreaktion mellan latex och druvor kan förekomma, enligt Michigan Allergy, Sinus och Asthma Specialists.

överväganden

Det är möjligt att ha en allergisk reaktion mot en typ av druva och inte till andra, förklarar AllAllergy webbplats. Det är också möjligt att en allergi mot en typ av druv kan innebära en allergi mot alla druvor, russin och vinprodukter. Om ditt barn har en reaktion på en typ av druva, inte ge honom någon annan druv produkter förrän han har testats för allergier.

Kan du vara allergisk mot en naturlig vitamin?


Naturliga vitamintillskott kan orsaka allergiska reaktioner, eftersom tillverkningsprocessen tillägger ingredienser. Om du misstänker att du har en allergisk reaktion mot vitaminer, är det värt att lära sig om dessa tillsatta ingredienser.

veteprodukter

Vitamintillskott kan innehålla vete, som orsakar allergiska reaktioner hos många människor. Kontrollera ingredienserna noggrant för vete och relaterade ämnen såsom gluten, Farina eller mannagryn.

Naturligt vs. Syntetiskt

Naturliga kosttillskott använder den naturliga formen i stället för en syntetisk version av vitamin. E-vitamin är ett exempel. Enligt Leslie K. Kay, en dietist och expert på kompletterande näring, d-alfa-tokoferol, ibland upp som helt enkelt "d" eller "d-alpha" är en naturlig form av vitamin, medan dl-alfa-tokoferol , ibland anges som "dl" eller "dl-alfa" är syntetisk. Du kan vara allergisk mot både på grund av de vitaminer "tillsatta ingredienser.

hjälpämnen

Hjälpämnen är ämnen som tillsätts under processen vitaminproduktion att belägga tabletter, för att hjälpa dem att upplösas eller att blanda eller binda samman ingredienserna, enligt Kay. Glycerin är ett exempel på en beläggning stöd som du kan vara känslig för.

bindemedel

Bindemedel tablettmedel som hjälper ingredienser hålla ihop. Exempel är krospovidon, dikalciumfosfat fosfat och akacia. Vissa människor har allergier mot dessa ingredienser.

fyllmedel

Fyllmedel också tablettmedel och tillsätts till bulk upp tabletter eller att avbryta fettlösliga vitaminer i en kapsel. Harts är ett exempel på ett fyllmedel som upprätthåller Vitamin B12 struktur när värme appliceras under framställningen av tabletter. Du kan vara känsliga eller allergiska mot fyllmedel samt.

Kan du vara allergisk mot Red Food?

Du kan vara allergisk mot i huvudsak någon mat, antingen naturliga eller bearbetas, om din kropp uppfattar det vara ett problem. Ibland kroppen är rätt eftersom föreningen i maten är giftigt i vissa kapacitet, men ibland är det fel och överreagerar på en förening som är normalt ofarlig. Naturligtvis röda livsmedel inte är en vanlig orsak till födoämnesallergier i de flesta. Artificiellt färgade röda livsmedel kan orsaka allergiska reaktioner, särskilt hos barn, men det finns inga vetenskapliga bevis som stöder detta. Rådgör med din läkare om du eller dina barn upplever födoämnesallergier.

allergiska reaktioner

Människor kan vara allergisk mot nästan vad som helst, så länge som deras kroppar uppfattar att det är önskvärt eller utländsk. De flesta allergiska symptom beror på en ökning av histaminnivåer i vävnader, vilket är i huvudsak en överreaktion av immunsystemet i ett försök att kontrollera och bekämpa den utlösande föreningen. Histamin gör att blodkärlen att vidgas, vilket ökar blodflödet och resulterar i svullnad. De utlösande föreningar är ofta damm eller pollen från blommande växter, men många proteiner och kemikalier i mat kan också utlösa en allergisk reaktion. Enligt "Harrisons Principles of Internal Medicine," vanligaste symtomen är nästäppa; svullnad i mun och hals och runt ytan; andningssvårigheter och svälja; hudutslag; gastrointestinala problem; huvudvärk; och yrsel. Allvarliga allergiska reaktioner kan resultera i chock, kramper, koma och död.

Red födoämnesallergier

Allergier mot livsmedel som naturligt röd färg är relativt sällsynta. Enligt "Public Health Nutrition: från principer till praktik," åtta livsmedel står för cirka 90 procent av alla födoämnesallergier: mjölk, ägg, fisk, skaldjur, jordnötter, nötter, vete och sojabönor. Ingen av dessa livsmedel anses rött, även om några röda frukter är kända för att utlösa relativt milda allergiska reaktioner hos vissa känsliga individer. Jordgubbar, äpplen, plommon och tomater är de vanligaste syndarna, även om de oftast leder till oral allergi syndrom, som är utvecklingen av en kliande utslag eller kontaktdermatit där det finns kontakt med livsmedel, såsom läppar, tunga och svalg. Allergenerna i jordgubbar och tomater tros vara vissa proteiner, som förstörs av värme.

Red Food Dye

Kanske en mer vanligt problem är allergiska reaktioner på livsmedel som artificiellt färgat rött, såsom godis, kakor, puddingar, glass, bearbetade produkter av frukt snacks och spannmål. Den vanligaste röda mat färgämne kallas röd färg nr 40, som är vanligare i livsmedel, behandlar och drycker som marknadsförs mot barn. Det har varit förbjudna att använda i barnprodukter i vissa länder, men den amerikanska Food and Drug Administration insisterar på att det är säkert för alla åldrar, i enlighet med "Sammanställning av läkemedel och Specialties."

rekommendationer

Undvika en allergiframkallande mat helt är det enda sättet att förhindra allergiska reaktioner. Därför är det alltid en bra idé att läsa etiketterna noga. Om du är milt allergisk mot röda frukter eller grönsaker, försöka laga maten innan du äter den, som värme förstör proteinbaserade allergener. Om du är allvarligt allergisk, tala med din läkare innan du gör något experimentera. Om du tror att du är allergisk mot röd livsmedelsfärg, kan du utgå från att någon mat artificiellt färgad röd, rosa, lila eller orange innehåller färgämnet, och du kan undvika det.