XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kan man äta körsbär när man äter waran

Kan man äta Wild körsbär?

Tekniskt sett är alla körsbär som odlas i vilda områden, i stället för fruktträdgårdar, anses vild. I de flesta fall, körsbär som växer i naturen är säkra att äta, men det finns vissa delar av de växter som inte är ätliga. Öva extrem försiktighet när man äter frukt från vilda växter - om du inte är helt säker på säkerheten för frukt, är det bättre att hålla sig till körsbär från mataffären.

svart körsbär

Svarta körsbär, Prunus serotina, som ofta kallas vilda svarta körsbär, är ätliga och växa i Kanada och östra USA. Fångsten är att körsbär måste urkärnade eftersom groparna, i stora mängder kan orsaka cyanidförgiftning, enligt US Department of Agriculture. Bladen, kvistar och bark av vilda svarta körsbärsträd är också giftiga. De svarta körsbär själva innehålla prunasin, som i stora doser kan orsaka sjukdom eller död hos människor, enligt Nancy J. Turner och Patrick von Aderkas, författare till "Den nordamerikanska Guide till vanliga Giftiga växter och svampar." Rimliga mängder av svarta körsbär frukt, utan gropar, kan vara en säker del av din kost.

bittra Körsbär

Bitter körsbär, Prunus emarginata, är ätliga körsbär, men de smakar ganska bitter jämfört med andra sorter. De växer i västra USA så långt österut som Klippiga bergen. Frön och blad av den bittra körsbär anläggningen innehåller vätecyanid, som kan orsaka andningsproblem när konsumeras i stora doser, enligt USDA. Även ätlig rå, är bittra körsbär oftare används för att göra sylt. När man äter körsbär rå, måste gropen undvikas, särskilt för barn, eftersom konsumerar stora mängder gropar kan orsaka cyanidförgiftning.

Chokecherries

Chokecherries, Prunus virginina, kallas ofta gemensamma chokecherries och växer vilt i hela USA. De flesta delar av Chokecherry växten är giftiga; som innehåller frön, blad, kvistar och bark, enligt Ohio State University Extension. Liksom andra vildkörsbär är toxiciteten på grund av cyanid. Frukten delen av Chokecherry själv är ätbara, men gropen måste avlägsnas för att förhindra förgiftning. Cherry har en syrlig smak mycket annorlunda än den söta smaken av vilda svarta körsbär.

Var försiktig

Inte plocka eller äta vilda körsbär om du inte vet vilken sort de är. Frågar en veteran vild bärplockare är en klok idé om du är osäker, enligt "Moder Jord News" hemsida. Låt inte barn att äta vilda körsbär utan att först ta bort gropar, caution Turner och von Aderkas. Övervaka barn att vara säker på att de inte tugga på vilda körsbär kvistar eller blad, heller. Om du går cherry picking, göra en massa oväsen, eftersom det kommer att skrämma bort björnar och andra vilda djur.

Från och med nu, har vetenskaplig forskning inte hittat ett botemedel mot Parkinsons eller bestäms den exakta orsaken till denna sjukdom, vilket gör dess förebyggande nästan omöjligt. Det finns cirka 1 miljon människor i USA lever med denna störning i hjärnan. Parkinsons sjukdom uppstår när cirka 80 procent av vissa nervceller i hjärnan blir nedsatt på grund av att inte kunna producera tillräckligt med dopamin. Dopamin är en nödvändiga kemiska som stöd i funktionen av muskelrörelser, balans och koordination. Parkinsons inte är inriktad på något etnicitet och drabbar både män och kvinnor. Nedan finns flera faktorer som kan bidra till denna sjukdom, inklusive tre möjliga miljöfaktorer som man kan undvika.

Instruktioner

Hur kan man förhindra Parkinsons sjukdom

1 Byt ditt intag av brunnsvatten med källvatten. Forskarna tror att landsbygden levande kan bidra till denna sjukdom, som forskarna konstatera att konsumera brunnsvatten kan vara en bidragande faktor. Även om det inte har skett någon betydande bevis för detta järtecken, de som bor på landsbygden är mer benägna att konsumera brunnsvatten än de som bor i stadsområden.

2 Undvik exponering för den vanligen använda ogräsmedel parakvat, liksom rotenon bekämpningsmedel. Parakvat är allmänt används i USA som en kemisk för att döda ogräs och gräs. Endast licensierade applikatorer bör använda denna kemikalie, eftersom det är mycket farliga om de används utan säkerhetsåtgärder. Om du utsätts för detta bekämpningsmedel, inte dricka eller andas den.

3 Om du arbetar med eller är utsatta för rotenon bekämpningsmedel, inte andas i sin damm och låt den inte komma i kontakt med hud eller ögon. Forskare har funnit att både parakvat och rotenon kan kopplas till uppkomsten av Parkinsons eftersom en kemikalie som kallas MPTP har visat sig vara mycket lik dessa ämnen. Studier funnit att injektionen av MPTP i vissa djur omedelbart leda till uppkomsten av Parkinsons.

Tips

 • Besök Parkinsons sjukdom Foundations hemsida för mer information om de genetiska och miljömässiga faktorer som kan innebära en risk för Parkinsons sjukdom.
 • Eftersom Parkinson kan vara ett resultat av gemensamma gener med familjemedlemmar som också har sjukdomen, det finns helt enkelt inget sätt att förhindra eventuell uppkomst om du är genetiskt i riskzonen.
 • Tecken på Parkinson kan innefatta skakningar, stelhet eller stelhet i lederna, balansproblem, svårt att skriva och tala, depression, stela ansiktsuttryck och dämpade. Om du eller en familjemedlem visa ovanstående symtom, söka medicinsk hjälp omedelbart.

Hur kan man vara mindre nervös för en sport Tryout


Sport uttagningen kan vara nervpåfrestande. Inte nog med att du känner press att adekvat visa dina kunskaper och färdigheter framför dina kamrater och ibland fullständiga främlingar, men det finns alltid den hotande rädsla för avstötning. I de flesta fall kommer du också känna nervös som tiden närmar att upptäcka resultatet av din audition. Även om det kan kännas som om magen utför kullerbyttor, med lämpliga förberedelser och lite mod, kan du gå framåt med tillförsikt som du försöker ut för ett idrottslag.

Instruktioner

1 Tänk positivt. Ibland kan man vara sin egen värsta fiender. Till exempel, om du befinner dig tänka negativt om uttagningen, stanna upp en stund och föreställa sig faktiskt spela i laget. Använd positiva self-talk fraser som "Jag kan göra det även om jag är nervös" eller "Jag är en vinnare."

2 Förbered tidigt. Håll ögon och öron öppna för tryout datum, tider och platser. Det är ofta fördelaktigt att börja förberedelserna för uttagningen så tidigt som möjligt. Vissa individer förbereda en hel säsong innan själva tryout. Om du väntar tills tre eller fyra dagar innan uttagningen att lära sig och öva sporten, är det mer sannolikt att uppleva ångest.

3 Studera sporten. Varje idrott har en specifik uppsättning riktlinjer och regler. Besök ditt lokala bibliotek och be en bibliotekarie för att hjälpa dig att hitta böcker om sporten. Om möjligt, söka veteran gruppmedlemmar, eftersom de kan ge några insidertips om vad som väntar under laget uttagningen och hur man kan behålla lugnet. De flesta individer kommer att känna sig mer säker och minska deras övergripande nervositet om de vet vad som väntar i förväg.

4 Närmar tränare i praktiken, skola eller efter ett spel, om möjligt. Berätta tränare som du tävlar om en plats i laget och ber honom att dela tips om hur man kan lugna din rädsla före uttagningen. Han kanske påminna dig om att upprätthålla en positiv attityd och göra ditt bästa, eftersom de flesta tränare förväntar sig att deras spelare att visa styrka både mentalt och fysiskt. Han kan också föreslå daglig motion och särskilda praxis rutiner för att minska din totala stress nivå och att hjälpa dig att förbereda för uttagningen.

5 Öva avslappningstekniker. Blunda och ta långsamma, djupa andetag för att rensa ditt sinne och lugna din kropp. Lyssna på lugnande musik, såsom vågorna som slår mot en strand eller ljud från den tropiska regnskogen eller någon typ av musik som lättar ditt humör. Avkopplande din kropp och själ kommer att hjälpa dig att prestera bättre.

Tips

 • Beroende på laget, tidigare att du ta reda på om uttagningen, desto bättre. Till exempel, om du försöker för en plats på längdåkning laget, måste du få din kropp i god fysisk kondition åtminstone tre till sex månader i förväg.
 • Om du inte gör laget första gången, försök igen nästa säsong. Ge inte upp.

Hur kan man förhindra Flatulens från livsmedel


Med flatulens kan vara pinsamt. Den genomsnittliga personen passerar gas upp till 14 gånger per dag, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Gas orsakas av att svälja luft och den naturliga nedbrytningen av mat. Vissa substanser, såsom kolhydrater och socker, kan skapa mer gas än vad som är önskvärt. Lägga för mycket fiber till din kost kan också leda till överdriven gasbildning.

Instruktioner

1 Ändra din kost. Begränsa gas-orsakar livsmedel. Livsmedel som broccoli, plommon, persikor och blomkål bidra till gasproduktion.

2 Skär ner på fet mat. Fet mat orsaka uppsvälldhet. Fett hindrar tömning av magen, som noterats av Mayo Clinic. Ju mindre fett i kosten, desto lättare är det för gas för att gå igenom dina tarmar.

3 Ta aktivt kol. Aktivt kol kommer i tablettform och kan intas innan man äter.

4 Ta en laktas tillägg när du lider av laktosintolerans. Implementera laktosfria mejeriprodukter i kosten kan också minska gas.

5 Använd en matsmältningen. Matsmältningsfrämjande tas innan man äter för att hjälpa till att bryta ner socker i grönsaker och bönor.

Tips

 • Kolsyrade och koffeinhaltiga drycker kan bidra till gas.
 • Äta stora måltider kan orsaka uppsvälldhet och gas.
 • Små, täta måltider kan minimera gasproduktion.
 • Produkter som innehåller simetikon hjälp kontroll gasbildning från livsmedel.
 • Se din läkare om du upplever ihållande gas som åtföljs av diarré, förstoppning eller blod i avföringen. Detta kan vara en bakomliggande sjukdomstillstånd som IBS eller divertikulit.
Kan man äta päron på natten för att gå ner i vikt?

Kanske du har hört att äta sent på natten och äta kolhydrater på natten är skadliga för viktminskning. Som päron är en kolhydratbaserad mat, kan detta leda dig att tro att du inte ska äta dem innan sängen, men detta är inte fallet. Päron kan vara en del av en hälsosam, före-säng snack om du är på en viktminskning diet.

knastrande Kalorier

Ett medium päron, väger 178 gram, innehåller cirka 100 kalorier. Viktminskning kokar ner till kalorier i kontra kalorier ut. Under varje dag, måste du alltid äta färre kalorier än du förbränner för att gå ner i vikt. Detta är känt som en kalori underskott. Förutsatt ett päron passar in i din kaloribidrag, kan du äta en utan rädsla för att gå upp i vikt - oavsett om du äter det på natten eller någon annan tid.

fantastiskt Fiber

Päron är full av fiber med cirka 6 gram per medel frukt. Detta kan vara en hjälp när det kommer till viktminskning. Fiber saktar matsmältningen och tillägger bulk för att göra dig att känna full. Det hjälper också att hålla blodsockernivån stabil genom att fördröja upptaget av socker i blodet.

Late Night Eating Myth

Vissa människor tror att om du försöker gå ner i vikt, bör du inte äta efter en viss tid på kvällen. Däremot din kropp inte bryr sig vilken tid du äter. Alla kalorier inte bränns bort innan kommer att kommer att användas nästa dag, konstaterar forskning dietist Mary Flynn, Ph.D. i en artikel på Real Simple webbplats.

Pear Kombinationer

Plocka färska päron för före-säng mellanmål, som päron konserverade i sockerlag har en mycket mindre fiber endast 2 gram per 126 gram portion, samt tillsatt socker. Även teoretiskt, kan du äta päron med något som passar din kaloriersättning innan sängen, en ljus, kan lägre kalori mellanmål vara ett bättre val. Prova att hugga några päron och blanda dem i låg fetthalt grekisk yoghurt, eller tjuvjakt ett päron i vatten och betjänar det med några nötter och bär, eller helt enkelt knarrande på en färsk, saftiga päron samtidigt koppla av efter en lång dag.

varningar

 • Var noga med att kontrollera dina portioner när man äter päron och andra frukter. Även lågt glykemiskt livsmedel kan bidra till viktökning när du äter för mycket.

tips

 • Blanda en skopa av vassleprotein, två 1-tums bitar av fryst banan, tre iskuber, 8 oz av vatten, 1 tsk. psyllium skal och halv till 1 msk jordnötssmör.

Xeros är det generiska medicinska namnet för torr hud oftast med scaliness. Den scaliness som vanligtvis förknippas med torr hud kallas klåda. Xeros kan vara en enkel fråga av hud som är alltför torr, eftersom den naturliga fukten i huden har tömts eller det kan förvandlas till en mer allvarlig hudsjukdom som måste behandlas av läkare eller sjuksköterska. Ett vanligt tillstånd som kan börja så enkelt xerosis inkluderar eksem, vilket är när himlen blir kliande, spruckna, oozy, rött, eller det kan till och med blöda. Svår xerosis kan också orsaka infektion på grund av klåda eller enkel sprickbildning från torrhet. Många gånger dessa villkor kan förebyggas innan du måste ta en tur till doktorn med några enkla steg. Xeros kan inträffa när som helst på året, men hemma värme på vintern gör förutsättningar för torr hud ännu vanligare.

Instruktioner

Hur kan man förhindra xeros

1 Prova att ta bad eller dusch som är lägre i temperatur. Värmen från vattnet utarmat huden dess natur hudkräm. Om du tar en mycket varm dusch eller bad, försöka förkorta den tid du spenderar under vattnet.

2 Applicera mjukgörande lotion eller kräm på huden efter bad och ofta under hela dagen. Titta på ingredienserna och hålla sig borta från lotion med propen, salicylat, mjölksyra, vitamin A, och urea. Dessa kallas keratolytiska medel och de är inte lika bra på att återfukta huden som mjukgörande lotion eller krämer. Om du är osäker på vilken over-the-counter salva är bäst, som apotekaren.

3 Använd en luftfuktare i ditt hem om du tror att din värme orsakar eller bidrar till den xeros. Du kan köpa en på alla lokala maskinvara eller hem butik. Vissa ugnar är utrustade med en luftfuktare samt som kan hjälpa, men i svåra fall kan du fortfarande vill använda en bärbar enhet.

4 Drick mycket vatten. Det är bra för din hud och kommer hjälper det läka snabbare.

Tips

 • Detta är bara för informationssyfte. Om du har svår torr hud, kontakta din läkare eller en hudläkare för mer information och behandlingsalternativ.
Hur kan man förhindra gas efter att ha ätit Broccoli

Broccoli är en medlem av kål familjen, tillsammans med andra grönsaker som blomkål, bok choy och grönkål. Den är rik på vitaminer, mineraler och fytokemikalier - som tros ha cancer kämpar egenskaper. Trots dess potentiella fördelar, undviker vissa människor som äter broccoli, eftersom det ger dem intestinal gas, som kan vara pinsamt liksom obekväma eller till och med smärtsamt. I de flesta fall, dock, gas kan förebyggas genom att vidta några enkla åtgärder, så att du kan hålla broccoli som en del av en övergripande hälsosam diet.

broccoli Gas

Intestinal gas orsakas oftast av antingen tar för mycket luft i mag-tarmkanalen eller av bakterier som bryter ner mat i tarmen, vilket är fallet med broccoli. Detta händer, i första hand, på grund av närvaron av ett socker i broccoli som kallas raffinos. Människor saknar enzymet för att bryta ned raffinos, vilket betyder att det inte får brytas ned i tunntarmen. I stället blir raffinos vidare till tjocktarmen där bakterier försöka bryta ner det så mycket som möjligt. Denna process kan producera en hel del gas, särskilt om du inte är van vid att äta mat med raffinos i dem. Andra livsmedel som innehåller mycket raffinos inkluderar bönor, kål, brysselkål och sparris.

hjälp Kosttillskott

Kosttillskott som innehåller enzymet alfa-galaktosidas kan bryta ner raffinos i broccoli, som potentiellt kan bidra till att förhindra gasbildning, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Enzymet kommer vanligtvis i flytande eller tablettform och tas precis innan äta för att hjälpa till att bryta ned problematiska socker. Det oftast bara tar en tablett för att göra trick, eller cirka fem droppar om det är i flytande form. En studie som publicerades i "Digestive Diseases and Sciences" i januari 2007 visade att deltagare som åt bönor, som innehåller höga halter av raffinos, och tog också alfa-galaktosidas upplevde signifikant minskad gasproduktion jämfört med patienter som tog placebo.

ytterligare förslag

Om du upptäcker att ta ett enzym med alfa-galaktosidas inte minskar gas när man äter broccoli, är det möjligt att den höga mängden fiber i broccoli är att skylla, särskilt om du inte är vana vid att äta en hel del fiber eller konsumerar en hel del andra livsmedel som innehåller mycket fiber. Bakterierna i tarmarna småningom vänja sig vid ökad fiber, men det kan bidra till att konsumera en mindre del av broccoli och sedan gradvis öka mängden du förbrukar tills systemet kan justera. Minska din totala fiberintag kan också hjälpa.

andra överväganden

Broccoli är bäst när äts råa, eftersom tillagningsprocessen förstör många av de viktiga näringsämnen. De näringsämnen som det innehåller, särskilt cancer kämpar egenskaper, kan vara mycket fördelaktigt, så det kan vara värt att fortsätta att äta den. Men om förebyggande åtgärder inte eliminera intestinal gas, sluta konsumera broccoli tills du prata med din läkare om problemet. Du kanske har en underliggande matsmältnings fråga och äta broccoli är bara göra symptomen värre.

Hur kan man förhindra Svamp lunginfektioner


Histoplasmos är en svampinfektion i lungorna som orsakas av Histoplasma capsulatum. En typ av svampar som vanligen återfinns i damm eller jord fylls med fågel eller fladdermusspillning. När dessa organismer föröka producerar sporer som kallas konidier. Dessa sporer är så små att vid inandning, kan de lätt komma in i lungorna och orsaka infektion. Symtomen på infektionen visas med i 3 till 17 dagars exponering (men oftast ses i 10 dagar) och kännetecknas av extrem trötthet, feber, frossa, bröstsmärta och torrhosta. För att skydda dig mot den här typen av lunginflammation, tillämpa följande säkerhetsåtgärder.

Instruktioner

Hur kan man förhindra Svamp lunginfektioner

1 Ta multivitaminer dagligen (vitamin A, C, E och B-komplex) för att stärka immunförsvaret.

2 Undvik exponering eventuellt förorenade områden såsom fjäderfä, gårdar och bat grottor.

3 Personer med yrken som innebär jord, fåglar, eller damm, bör träna säkerhetsåtgärder. Bära skyddskläder, handskar och dammskydd för att undvika kontakt eller inandning av dessa smittsamma organismer.

4 När du planerar att rengöra dammiga lador, hönshuset, eller några givna områden som sannolikt är förorenade av H. capsulatum, spray eller dimma jorden med vatten först - för att minska spridning av damm i omgivningen.

5 För större rengöringsarbeten som kräver långa exponeringar, som städning gamla byggnader till exempel, bör andningsskydd som renar luft ges för skydd.

6 Om du överväga att arbeta i områden med möjlig risk för histoplasma capsulatum exponering, kontrollera platsen för NIOSH (NIOSH) först, innan så sker. Den innehåller information om arbetsrutiner och ger också skyddsåtgärder för att minska risken för histoplasmos eller svamplunginfektion.

Tips

 • Även om Histoplasmos är en behandlingsbar lunginfektion, kan det också påverka andra delar av kroppen (disseminerad histoplasmos), som möjligen kan leda till några allvarliga problem. Så var försiktig nog att rådfråga din läkare för att undvika ytterligare komplikationer.
Kan man äta jordnötssmör under amning?

Amning är guld-standarden för näring för hälsa och välbefinnande både mor och barn. Att skörda frukterna, American Academy of Pediatrics rekommenderar exklusiv amning i sex månader, med fortsättning under ett år eller längre. En mors kost och levnadsvanor har en inverkan på bröstmjölk som hon producerar, och på grund av den snabba ökningen av peanutallergies bland barn, kan nyblivna mammor vara oroliga om att inte äta jordnötssmör vid amning är säkert för deras barn.

Överföring via bröstmjölk

Många saker överförs via bröstmjölk. Mat smaker, nikotin, alkohol och mediciner kan alla föras vidare genom bröstmjölken. Dessutom kan barn som utsätts för en mängd olika smaker genom modersmjölken även bli mer äventyrliga eaters med en mer balanserad kost när de introduceras till fast föda. Proteinet i jordnötter kan överföras genom bröstmjölken, men det betyder inte ett barn kommer att utveckla en allergi om de utsätts för jordnötsprotein. En studie som publicerades i 2008 års emission av "The Journal of Allergy and Clinical Immunology" fann att i Israel, där jordnötter införs vid en tidigare ålder, judiska barn i åldrarna 8 till 14 månader hade en drastiskt lägre förekomst av peanutallergies än sina motsvarigheter i Storbritannien.

allergi oro

Enligt AAP, kvinnor som inte har födoämnesallergier behöver inte undvika sådana livsmedel i sin kost under graviditet och amning. Kvinnor som har födoämnesallergier, såsom jordnötter, ägg, vete eller komjölk, eller de med en familjehistoria av födoämnesallergier, bör undvika dessa livsmedel och konsultera med en vårdgivare utbildas i födoämnesallergier, när de planerar sina kostvanor under graviditet eller amning. Det är möjligt för ett barn att ha en reaktion på något modern äter som kan orsaka gas, diarré, hudutslag, torr hud, onormal avföring eller fussiness. Om detta inträffar, hålla ett livsmedel register över varje incident och ta den till din vårdgivare att tala om en möjlig koppling mellan vissa livsmedel och barnets reaktioner.

Hälsofördelar av jordnötter och jordnötssmör

Ammande mödrar som har i allmänhet goda kostvanor kan producera friska bröstmjölk för sina barn, och jordnötssmör kan säkert ingå i en balanserad kost. Det händer också att vara smakrika, mångsidigt och billigt. Jordnötter är en frisk källa av växtbaserade protein och omättade fetter. De är låga i kolesterol och innehåller fibrer för att hjälpa dig att känna full och nöjd. Fiber hjälper också i blodsockerbalans och matsmältning. Jordnötssmör innehåller vitaminer och mineralämnen inklusive niacin, vilket är viktigt för matsmältnings och nervsystemet, energiproduktion och frisk hud. Den innehåller också antioxidanten vitamin E för cellskydd och ett friskt immunsystem, och fosfor för friska ben, tänder och muskelfunktion.

Jordnötter är en källa till folat, vilket är viktigt för vävnadstillväxt och för att förhindra förlossningskomplikationer bör du bli gravid igen. Folat behov är större under graviditeten, och jordnötssmör kan hjälpa till att återställa folatnivåer tillbaka till det normala efter att barnet är fött.

Amning mors kost

Ammande mödrar kräver 450 till 500 extra kalorier per dag; en ökning som är något större än den under graviditeten. Jordnötssmör kan ge extra kalori boost som behövs för ökade energibehov. Att äta en kost rik på färska grönsaker, frukt, baljväxter, protein, nyttiga fetter och livsmedel rika på omega-3-fettsyror, såsom valnötter, bönor, olivolja, lax, sardiner, tonfisk och alger, kan hjälpa till att minska barnets risk för allergier. Det finns lite behov av oro när man äter jordnötssmör under amning så länge det inte finns någon historia av peanutallergies i din familj.

Hur kan man kontrollera för luftföroreningar nära ett hus


Hur kan man kontrollera för luftföroreningar nära ett hus. Luftföroreningar är en global fråga, men det är också lurar precis utanför dörren. Det är en komplicerad teknisk fråga och det är svårt att veta vad du letar efter. Men det finns några enkla sätt att kontrollera för luftföroreningar i närheten av ditt hus. Läs vidare för att lära mer.

Instruktioner

1 Kontrollera luft nu hemsida för mer information luftföroreningar. Sök nationellt av staten eller av staden, för att se vilka föroreningar är närvarande i luften. Ozon och partiklar nivåer listas för många städer över hela USA.

2 Titta på Måltavlan för mer detaljerade jämförelser. Denna webbplats kommer att visa en mängd olika föroreningar uppdelade efter stat och landsting. Det kommer också att jämföra statistiken liknande län över hela USA.

3 Tala med din lokala kapitlet av Environmental Protection Agency eller Institutionen för hälsa och miljö. Båda dessa organ kommer att ha en luftkvalitetsrapporten för din recension. Detta kommer att ge dig detaljerad information om ditt område.

4 Testa luften själv. Täck små fyrkanter av kartong med aluminiumfolie och päls varje ruta med en liten mängd vaselin. Häng dem på olika platser i närheten av ditt hus. Ta ner dem efter några dagar och notera vad som fastnat på gelé.

Tips

 • Air Quality Index (AQI) mäter den övergripande kvaliteten på luften på en skala från 0 till 500. Ett lågt tal betyder god luftkvalitet medan högre siffror innebär sämre luftkvalitet.
 • Partikel föroreningar eller partiklar-är ett annat mått på föroreningar i luften och allmänt anges som PM2,5 eller PM10. PM2,5 kallas fina partiklar eller de mindre än 2,5 mikrometer i diameter. PM10 är grova partiklar och är mellan 2,5 och 10 mikrometer i diameter.
 • Det finns sex vanliga luftföroreningar som erkänns av EPA: ozon, kvävedioxid, kolmonoxid, bly, svaveldioxid och partiklar.