XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kan för mycket vitlök vara skadlig

Kan för mycket vitlök Orsak Lips att Swell?

För mycket av det goda kan vara skadligt, och det är bra kan vara vitlök. Även vitlök är säkert att konsumera och kan lägga till en smakrik kick till många recept och maträtter, kan du lider av svullna läppar och andra symptom om du har en vitlök allergi. Graden av allergisk reaktion beror i allmänhet på hur mycket vitlök du äter.

vitlök Allergi

En allergisk reaktion mot vitlök uppstår när kroppens immunförsvar försöker att kämpa mot vitlök genom att släppa immunoglobulin E - antikroppar som neutraliserar vitlök. Nästa gång du äter vitlök, de immunoglobulin E-antikroppar varna ditt immunförsvar att skicka ut kemikalier för att slåss mot skadliga ämnen, producerar olika allergiska symptom, såsom svullna läppar.

allergiska symptom

En sann vitlök allergi, snarare än en intolerans mot det, kan komma med en mängd symtom än svullna läppar. En vitlök allergi leder till en kliande eller nervös känsla i munnen och svullnad i tungan, ansikte, hals och luftvägar eller andra kroppsdelar. Kliande hud, nässelfeber eller eksem är vanliga livsmedel allergiska symptom, som är nästäppa, väsande och andningssvårigheter. Ytterligare symtom är yrsel och yrsel, buksmärtor, illamående, diarré och kräkningar. En av de mest allvarliga reaktioner på vitlök är anafylaxi, ett potentiellt livshotande tillstånd där kroppen kan gå in i chock. Anafylaxi symptom kan också innefatta en racing puls, sammandragna luftvägar, yrsel och medvetslöshet.

vitlök intolerans

Även en intolerans mot vitlök kan dela liknande symptom på en vitlök allergi, de två är olika villkor. En livsmedelsintolerans involverar inte kroppens immunsystem; det istället handlar om kroppens matsmältningssystemet. En livsmedelsintolerans uppstår när matsmältningssystemet inte på rätt sätt kan bryta ner en mat för matsmältningen. En vitlök intolerans leder buksmärtor, kräkningar och diarré, men kommer inte att leda till symtom som nässelutslag, svullna luftvägar eller anafylaxi.

överväganden

Rå vitlöksklyftor, som utgör vitlök oljor och extrakt, är mer potenta än vitlök salter, pulver eller kokta vitlök. Även om du inte lider av svullna läppar eller andra allergiska reaktioner, konsumerar stora mängder vitlök kan leda till andra symtom som halsbränna, kroppslukt och ont i magen. Vitlök kan också minska blodets förmåga att levra sig, vilket är en fråga före operationer eller tandvård.

Kan för mycket extra jungfruolja vara dåligt för din hälsa?

Olivolja, en av de mest hälsosamma fetter, eftersom det kan hjälpa till att sänka totalkolesterol, LDL - eller dåligt - kolesterol, och även hjälpa till att kontrollera typ II diabetes. Men är det verkligen möjligt att få för mycket av det goda. Om du konsumerar för mycket olivolja, även hög kvalitet extra jungfruolja, du utsätta dig för flera hälsorisker. Med lite kunskap, kan du göra olivolja en del av din hälsosam kost utan att gå överbord.

Överdriven kaloriintaget

Liksom alla oljor, är extra jungfruolja en ovanligt tät källa av kalorier. Olivolja, rapporterar Livestrong.com MyPlate, innehåller 120 kalorier per msk. Du kan enkelt äta mer än en enda msk. genom att doppa brödet i en oljebaserad avbländande sås. Det är ett problem, eftersom om du inte bränna bort dessa kalorier genom aktivitet, kommer de får lagras som fett, vilket gör att du går upp i vikt, skadar ditt utseende och utsätta dig för alla hälsorisker som följer med att vara alltför tung.

Överdriven fettintag

Även olivolja är bättre än animaliska fetter som smör eller ister, är för mycket av något slag av fett dåligt för dig. Överdriven fettkonsumtion - som American Heart Association definierar som fettkonsumtion som överstiger 35 procent av din totala kaloriintag - ökar risken för hjärtsjukdom, hjärtattack och stroke. Det är därför du bör använda olivolja i stället för animaliska fetter snarare än utöver dem.

obalanserad kost

En mer subtil fara med att konsumera för mycket olivolja är kost obalans. Den mänskliga kroppen smälter fett i en långsammare takt än de flesta andra livsmedel, rapporterar författaren, läkare och tidigare FDA kommissionär David Kessler. Detta är anledningen till att livsmedel med hög fett är så tillfredsställande. Nackdelen är att om du äter alldeles för mycket extra jungfruolja, kan du inte vara så hungrig för fullkorn, frukt, grönsaker och magert kött som du behöver för att trivas.

alternativ

Du kan njuta av extra jungfruolja utan att gå överbord med det. Genom att något justera din matlagning teknik, kan du få smak av olivolja utan fett. "Bästa ljus kokbok" rekommenderar att minska mängden olja du behöver saute grönsaker i hälften genom att vrida ner lågan och sätta ett lock på pannan, så att grönsaker egen fukt hjälper till att laga dem. Med hjälp av saften från en burk oliver ger en välsmakande oliv smak till sallader, och du kan minska mängden olja som behövs för Ugnsstekt livsmedel genom direkt borsta det på med en tråckla borste.

Kan vitlök kompletterar vara skadliga för vitiligo?

Vitiligo är en ganska mystisk tillstånd som orsakar fläckar av depigmentering på huden. Det inträffar när de celler som ansvarar för hudens pigmentering, som kallas melanocyter, dör eller förlorar funktion. Autoimmuna och genetiska faktorer är standard medicinska svar på varför vitiligo uppstår, men alternativa förklaringar innefattar virala och svampinfektioner. Vitlök visar starka antimikrobiella egenskaper och kan hjälpa till att bekämpa system och Hudinfektioner. Tillämpa vitlök olja till vitiligo fläckar kan vara den mest effektiva metoden, men försiktighet bör vidtas. Rådgör med din hudläkare om behandlingsalternativ för vitiligo.

vitiligo

De depigmentering fläckar av vitiligo är vanligast och märkbar på extremiteterna, särskilt händer, men kan förekomma i stort sett var som helst på kroppen, enligt "Harrisons Principles of Internal Medicine." De oregelbundet formade fläckar visas som en mycket ljusrosa oavsett din ras. Plåstren är initialt liten, men de ofta större och ändrar form med tiden och verkar ha förkärlek för kroppsöppningar, såsom mun, ögon, genitalier och naveln. Vitiligo är uppdelad i segment och nonsegmental typer beroende på läge och kontinuitet. Depression, ångest och antisocialt beteende kan bero på vitiligo hos dem som upplever ett socialt stigma.

orsaker

Orsaken till vitiligo är officiellt okänd av konventionella medicinska myndigheter, men en del forskning tyder på att det kan vara relaterade till autoimmuna, inflammatoriska, genetiska, neurologiska eller infektiösa orsaker. Infektiösa orsaker är mest sannolikt antingen virus eller svamp till sin natur. Den alternativa hälsa samfundet hävdar att en betydande del av vitiligo orsakas av subdermala svampinfektioner som sakta förstör och förbrukar melanocyter, men ingen mänsklig forskning har utförts för att bekräfta eller vederlägga denna teori. Enligt boken "Human Biochemistry and Disease" av Gerald Litwack över hela världen är förekomsten av vitiligo mindre än en procent och påverkar människor av alla raser, färger och etnicitet.

Vitlök

Vitlök är ofta rekommenderas för dem som upplever minskad immunfunktion eller kroniska infektioner, eftersom det är en stark fullt spektrum antimikrobiella. Den primära biologiskt aktiv substans i vitlök är allicin, som dödar lätt många patogener, särskilt svampar. Men till skillnad från läkemedelsbaserade antimikrobiella medel, bevarar allicin de positiva floran och faunan i din tarmkanalen. Andra föreningar i vitlök stimulerar levern och tarmarna, vilket leder till en avgiftande verkan som är till nytta i kampen mot någon infektion. Vitlök är mest effektiva i sin råa, obearbetade form, men kan även läsas som nonodorous kapslar eller koncentrerad olja.

Vitlök och vitiligo

Vitiligo är mest sannolikt multifaktoriell och inte alla fall är svamp till sin natur. Tar vitlök tillskott oralt kan ha en immunitet-stimulerande påverka och vara till nytta för din vitiligo om den orsakas av någon typ av infektion eller immunstörning. Visst skulle det inte finnas någon skada i det med måttliga doser. Tillämpa rå vitlök saft eller bearbetad olja på vitiligo fläckar kan ha mer av en direkt inverkan på någon subdermala infektion, men vara noga med att inte få in några nedskärningar. Rå vitlök kan vara giftiga till blodomloppet om den införs direkt, även om det är säkert om bearbetas av matsmältningssystemet först, enligt "Encyclopedia of Natural Medicine." Rå vitlök kan tillfälligt irritera huden och slemhinnor, men bör inte förvärra vitiligo. Rådgör med din läkare innan du försöker att behandla din vitiligo med vitlök produkter.

Effekter av för mycket vitlök på kroppen

Vitlök har en lång historia av att användas som ett livsmedel och medicin. Från aktuella vitlökspreparat som hjälpte förhindra krigs sårinfektioner, till dess oss som ett antibiotikum under andra världskriget när ryska soldater sprang ut penicillin. Påstådda användning i dagens inkludera bekämpa infektioner, sänka blodtryck och kolesterol, och stärka immunförsvaret. Studier har gett blandade resultat, och om det ger verkligen medicinskt värde har inte fastställts, enligt Beth Israel Deaconess Medical Center. Använda större mängder för medicinska ändamål kan orsaka några negativa effekter, och ju mer du tar, desto större chans att de kommer att inträffa. Tala med din läkare innan du använder vitlök terapeutiskt.

Vad är för mycket vitlök?

Effekter av för mycket vitlök på kroppen

Vitlök har ingen dokumenterad säker övre gräns som du inte bör överstiga. Detta innebär inte, dock att du kan ta obegränsade kvantiteter utan risk. Vissa doseringsrekommendationer existerar bygger på studier, och de kan fungera som en guide. Krävande mega-kvantiteter av ett livsmedel eller tillskott inte alltid att översätta till ökad nytta. Den föreslagna dosen beror på formen: 2 gram till 5 gram färsk vitlök, åldern vitlöksextrakt 600 milligram till 1200 milligram; frystorkade vitlök standardiserade att innehålla 0,6 procent alliin eller 1,3 procent allicin på 400 milligram tre gånger om dagen. I slutändan kan din läkare bestämma lämplig dos för dina behov.

Ökad blödningsrisk

Effekter av för mycket vitlök på kroppen

Vitlök besitter anti-koagulering egenskaper. På den positiva sidan, kan det minska risken för stroke och gynna hjärtat. Denna åtgärd, dock kan utgöra ett problem om du kombinerar det med warfarin eller andra antikoagulantia mediciner eller om du har en blödningssjukdom. Sluta ta vitlök åtminstone en vecka före ett kirurgiskt ingrepp.

gastrointestinala besvär

Effekter av för mycket vitlök på kroppen

Vitlök, särskilt i större mängder, kan orsaka illamående, uppblåsthet, gas, en brännande känsla i magen och andra gastrointestinala problem. Tar det med mat kan minska dessa effekter.

Andra skadliga effekter

Effekter av för mycket vitlök på kroppen

Andra skadliga effekter förknippade med vitlök inkluderar dålig andedräkt, kroppslukt, trötthet, yrsel, huvudvärk, svettning, yrsel, lågt blodsocker, muskelvärk och aptitlöshet. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center konstaterar fallrapporter av individer som lider njure hematom, livshotande allergiska reaktioner och frätskador i munnen.

Hur mycket vitlök Lika ett antibiotikum?

Antibiotika är läkemedel som används för att bekämpa infektioner, i synnerhet om de infektioner är bakteriell. Vissa örter och livsmedel, bland annat vitlök, har naturliga antibiotiska egenskaper. Dock bör vitlök och andra örter aldrig användas som en ersättning för antibiotika som ordinerats av din läkare, som obehandlade infektioner kan vara mycket farligt.

Vitlök

Vitlök är en växt som ofta används som en del av matlagning, men det kan också konsumeras i tillägg form. Den viktigaste föreningen med antibakteriella egenskaper som finns i vitlök är allicin. Allicin är faktiskt bildas när vitlök lökar krossas, vilket utlöser omvandlingen av alliin i vitlök allicin. Allicin är också ansvarig för den distinkta lukten av vitlök. Allicin kan också ha möjlighet att vara effektiv mot vissa parasiter.

Bevis

Många av de kemikalier i vitlök har studerats som potentiella antibiotika. En studie som publicerades i en 2011 frågan om "Applied and Experimental mikrobiologi, används som olika biokemiska tekniker för att undersöka hur några av föreningarna i vitlök interagerat med bakterier och fann att vitlök var effektiv mot bakterier C, jejeuni. En annan studie, publicerad i "Journal of Medicinal Food", fann att allicin kunde döda några patogena orala bakterier, såsom S. mutans och P. gingivalis.

dosering

Det finns ingen "dos" av vitlök som motsvarar ett antibiotikum. De flesta vetenskapliga studier har studerat specifika komponenter av vitlök, såsom allicin, och har använt koncentrationer av 600 mikrogram per ml som en behandling. Emellertid kan allicin beloppen varierar beroende på han mängd vitlök och hur det har odlats. Dessutom är det möjligt att kvantifiera den mängd vitlök som kan "lika" en kurs av antibiotika, eftersom olika antibiotika kan användas vid olika doser och för olika typer av infektioner. Men om du funderar på att konsumera vitlök för antibiotika ändamål rekommenderar University of Maryland Medical Center 2 till 4 vitlöksklyftor eller 600 till 1200 mg åldern vitlöksextrakt dagligen.

överväganden

Även vitlök kan ha vissa antibakteriella, antivirala och antiparasitiska egenskaper, bör det inte användas som ett substitut för alla mediciner som ordinerats till dig av din läkare eller som en ersättning för läkarvård. Infektioner kan orsaka allvarliga hälsoproblem och fördelarna med vitlök som en behandling för infektioner inte har varit väl etablerat. Tala med din läkare innan du tar vitlök tillskott eller anyother växtbaserade behandling.

Kan för mycket järn Orsak Thyroid bekämpande?

Järn är ett metalliskt grundämne som är avgörande för de flesta levande organismer. National Institutes of Health Office of Kosttillskott rapporterar att nästan två tredjedelar av järn i kroppen införlivas i hemoglobin, det syretransporterande protein som finns i röda blodkroppar. Järn fungerar som en kofaktor för energiproducerande enzymer lokaliserade i mitokondrierna av dina celler, och den behövs för normal tillväxt och cellulär differentiering. Trots dess betydelse för ditt välbefinnande, kan för mycket järn stör funktionen hos många av dina organ, inklusive sköldkörteln. Fråga din läkare om du behöver extra järn.

sköldkörtel Stimulering

Sköldkörteln är beläget på framsidan av halsen. Dess enda syfte är att utsöndra hormoner - främst trijodtyronin eller T3 och tyroxin eller T4 - som reglerar ämnesomsättningen i resten av dina vävnader och organ. Däremot din sköldkörtel inte fungerar självständigt. Utsöndringen av T3 och T4 styrs av hypofysen, som frigör sitt eget hormon, som kallas tyroidstimulerande hormon, eller TSH. Om hypofysen är skadad, faller TSH sekretion och din sköldkörtel inte längre tar emot "signaler" den behöver för att fungera optimalt.

järn~~POS=TRUNC

Vissa ärftliga förhållanden, såsom hemokromatos eller talassemi, kan leda till ansamling av överskottsmängder av järn i dina vävnader. Dessa sjukdomar orsakar järnöverskott genom att öka upptaget av järn från tarmen eller kräver upprepade transfusioner, som bidrar ytterligare järn till blodet. Enligt i december 2007 frågan om "Pediatric Endocrinology Recensioner," din hypofysen är mer känslig för järn toxicitet än många andra organ och lättare skadas av tillstånd som orsakar järnöverskott. Därför är hypotyreos på grund av järn-inducerad hypofysen skada relativt vanligt hos patienter med dessa sjukdomar.

reglering

Under normala omständigheter, är upptaget av järn från tarmen regleras av kroppens behov. Till exempel, anemiska individer tenderar att absorbera järn mer effektivt, liksom människor som växer eller utövar kraftigt. Linus Pauling Institute vid Oregon State University säger att järnöverskott på grund av kronisk användning av järntillskott är sällsynt om du inte har en ärftlig tillstånd som ökar intestinal järn absorptionen. Därför bör hypotyreos åtföljs av höga järnnivåer be en utvärdering för hemokromatos. Mayo Medical School rapporterar att hemokromatos drabbar ungefär 1 i 250 personer i norra europeisk härkomst, och åtminstone en av 10 personer bär genen för detta tillstånd.

överväganden

Järnöverskott är oftast på grund av ärftliga sjukdomar, såsom hemokromatos, eller upprepade transfusioner. Överskott av järn är giftigt för din hypofysen, som reglerar din sköldkörtelfunktion. Hypofysen skada bidrar till låg sköldkörtelfunktion eller hypotyreos, hos individer med järnöverskott. Kostkrav för järn varierar från 0,27 mg dagligen för spädbarn till 27 mg för gravida kvinnor. Friska vuxna män typiskt inte kräver mer järn än levereras i deras diet. Kompletterande järn bör vidtas endast under ledning av din läkare.

Kan du använda vitlök för streptokocker i halsen?

Vitlök kan hjälpa dig att bli av halsfluss och irriterande symptom orsakade av bakteriell infektion. Streptokocker i halsen orsakar en smärtsam, kliande hals, ofta tillsammans med feber. Du kanske har röda fläckar på taket i munnen, och tonsiller kan svälla. Mayo Clinic säger strep throat symptom är allvarligare än symptom i samband med andra typer av bakteriella infektioner som orsakar en halsont. Håll ut. Din smärta kommer inte att pågå mycket längre efter att ha druckit några hemlagad vitlök te.

Steg 1

Placera en kopp vatten i en medelstor kruka. Föra vatten till en koka.

Steg 2

Placera fyra färska vitlöksklyftor i grytan och koka i ytterligare en minut. Sänk värmen och låt sjuda i fem minuter.

steg 3

Ta bort från värmen och låt vattnet svalna i fem minuter. Du kan andas ångan från potten när du gör det möjligt att svalna under ytterligare fördelar. Bakterier sprids från slemmet i näsan in i halsen, så att inandas ånga kan döda några av de bakterier innan de kan resa till halsen.

steg 4

Sila teet med cheesecloth och häll vatten i en mugg. Se till att inte tillåta någon del av vitlöksklyfta i muggen. Även om du kan äta vitlöksklyftor som hjälper dig att bli av med streptokocker i halsen, du förbereder en te, så att du inte vill kväva på små bitar av vitlök som du dricker te.

steg 5

Tillsätt 1 tsk. honung till muggen och rör om. Honung, även ett antibakteriellt medel, ger ännu mer stöd för att bekämpa din streptokocker i halsen. Den tjocka konsistens honung rockar halsen som en sirap, vilket gör att mer av antibakteriella egenskaper från te kvar på halsen.

steg 6

Sip teet. Förbered så mycket vitlök te som du vill hela dagen. Michael Tierra och John Lust, författare till "The Natural Remedy Bibeln," säger att du kan bli av med infektionen snabbare ju mer vitlök du använder, men en del människor kan inte tolerera vitlök sida effekten av kvardröjande dålig andedräkt. Men ju mer du dricker vitlök te, desto snabbare kan du bli av med halsfluss.

varningar

  • Vitlök kan orsaka sällsynta eller ovanliga biverkningar, såsom hudutslag eller nässelfeber. Örten kan också störa vissa mediciner, så tala med din läkare om att ta vitlök för att behandla alla tillstånd.
  • andas aldrig ånga från vatten som kokar eller uppvärmning på spisen. Alltid bort från värmen innan andas in ångorna.

Vad kan orsaka höger ben att vara större än vänster?


Den mänskliga kroppen är aldrig helt symmetrisk. Kroppen är formad och bildas som svar på din omgivning och genetik. De flesta människor har skillnader i alla dimensioner om det är höjd, bredd eller diameter i kroppsdelar som kommer i par. Detta inkluderar armar, händer, ben, fötter, ögon och öron. Människor är visuellt lockas till symmetri och när det finns en stor skillnad i en lem det märks. En av de vanligaste avvikelser i kroppen är i benen. Det kan finnas några skäl till varför ett ben kan vara mer eller mindre i storlek än den andra.

Överanvändning / Dominans

En av huvudanledningarna till höger ben kan vara större än den vänstra benet eller vice versa är på grund av överanvändning. Människan har en dominerande lem användas för olika funktioner och aktiviteter. Om du använder en speciell lem, liksom benet, i överskott i förhållande till det andra benet, storlek avvikelser kan förekomma. Du kan se detta i idrott med fotbollsspelare som sparkar använder sin dominerande ben och basketspelare som hoppar av på ett ben. I sport, när du utför en viss rörelse, mekanik tenderar att vara densamma om och om igen. En basket eller fotbollsspelare ändrar inte sin dominerande ben som de använder för att sparka eller hoppa med vilket kan resultera i ett ben är mycket större.

presterande

Detta kommer att verka som liknar det tidigare exemplet men det kommer från den andra änden av spektrumet. Det finns personer som har ben avvikelser som inte särskilt har eller använder en dominerande ben. Till exempel, cyklister och löpare använda båda benen när de utför. I ett fall som detta, om ett ben är större än den andra kan det vara på grund av att en kompensationsmönster från aktivitet. För olika skäl, är ett ben antingen svagare eller starkare än den andra och även om båda benen som används för att utföra en viss aktivitet, kan en vara under- eller överpresterande tillräckligt för att orsaka en skillnad i storleken på benet.

gamla skador

Om ett ben är större på grund av någon annan orsak utanför mekanik, är en annan möjlighet en gammal eller ny skada. När du blir skadad och vävnader läka, kollagen remodels, utvecklar ärrvävnad; även små ben förändringar kan ske. Fluid är det medium genom vilket alla de näringsämnen och resurser hjälper till att läka vävnader, många gånger skadade delar av kroppen kan behålla vätska och har ödem. Detta kan inträffa även om skadan var flera år sedan. Du märker det när folk reagera på förändringar i väder och fukt när de anser att det i sina leder. Kronisk ödem från en tidigare skada kan leda till ett ben att vara större än den andra.

kropp struktur

Kroppen försöker alltid att hålla balansen i strukturen för att hålla dig rak och nivå med horisonten. Detta är ofta förväxlas med att vara symmetrisk där kroppen försöker faktiskt att skapa symmetri med omvärlden inte kroppsdelar. Vi ser detta i funktionell skolios; av olika skäl funktionell skolios kan utvecklas i människor för att kompensera för strukturella förändringar i resten av kroppen. En skolios mönster kan orsaka ett ben att vara större än den andra på grund av dess placering och därför dess användning är mycket annorlunda än det andra benet. Detta skulle kunna leda till en större ben.

Kan för mycket protein Hurt magen?

Även under sunda förhållanden, kan för mycket av någon macronutrient orsaka illamående. Samtidigt äta för mycket protein innebär liten risk för att skada din mage eller någon matsmältningsorganen om du i övrigt vid god hälsa, kan du uppleva gastrointestinal smärta om du FROSSA i protein. Rådfråga din vårdgivare om du är orolig för ditt intag av protein, eller om du har fortsatt magen eller buksmärtor.

Bakgrund

Uppslutning av protein förekommer i magen och tunntarmen med hjälp av magsaften och en mängd olika proteolytiska enzymer. När matprotein når magen, denaturerar den sura saft eller utvecklar, proteinet, vilket gör preliminära matsmältningsenzymer att bryta den långa protein strängen i kortare bitar som kallas peptider. Peptiderna reser till tunntarmen och genomgå ytterligare nedbrytning av ytterligare proteinnedbrytande enzymer, vilket resulterar i enskilda aminosyror redo för absorption. Att äta för mycket protein på en gång kan dränka dina matsmältningsenzymer med mer material än de kan hantera, orsakar din matsmältning att bromsa. Eftersom processen saktar, kan din mage ont.

Dålig matsmältning

Matsmältningsbesvär beskriver en sjukdom där ditt magtrakten ont när du äter eller efter en måltid. En orsak till matsmältningsbesvär innebär att äta för mycket. Din kropp kan fysiskt röra sig så mycket mat på en gång eftersom det skiftar denaturerade peptider från magen till tunntarmen. När du överväldiga ditt magtarmkanalen med ett stort inflöde av protein, kan du nå din kropps gräns för hur snabbt denna process kan ske. Som den återstående proteinet sitter i magen väntar sin tur kan den stora massan av unmoving mat orsaka magen att skada. Detta obehag är tillfällig och bör lösa som protein rör sig så småningom genom systemet.

Otillräcklig matsmältningsenzymer

Förutom att äta för mycket i allmänhet, äta för mycket av en viss mat kan orsaka magsmärtor. Matsmältningssystemet är utrustad för att hantera en mängd olika näringsämnen från maten du äter eftersom du smälta olika makronäringsämnen med specifika enzymer. Det vill säga, de enzymer som smälta fetter i kosten kan inte smälta kolhydrater; de kan bara smälta fett. Konsumerar för mycket protein stammar kapaciteten i proteinnedbrytande enzymer, vilket begränsar hur mycket de kan smälta på en gång. I kombination med den begränsade volymen av mat tarmen kan röra sig när du äter för mycket, har otillräckliga matsmältningsenzymer att bearbeta proteinet kan ytterligare bromsa processen och lägga till magont.

överväganden

För att minimera risken att drabbas av magbesvär från födointag, utrymme dina måltider under dagen. Undvik inklusive mycket mer av en macronutrient än en annan i dina måltider. Slutligen, dricka mycket vatten under hela dagen, och inkludera tillräcklig kostfiber för att hålla tarmen regelbundet så att du inte blir förstoppad.

Kan överdriven motion vara skadliga för kroppen?


De flesta läkare är överens med den amerikanska rådet om Motion rekommendation att få åtminstone 150 minuter måttlig motion per vecka är bra för din hälsa, både fysiskt och psykiskt. Men det finns tillfällen när alltför mycket motion faktiskt kan hindra din viktminskning ansträngningar, orsaka försvagande skador och resultera i hälsofrågor på lång sikt. Enligt ACE, är intensiteten eller den faktiska varaktigheten av rutinen inte lika viktigt som åtagandet att någon typ av fysisk aktivitet på en regelbunden basis.

Måtta

De flesta hälso specialister rekommenderar en måttlig 30-minuters träning per dag, minst fem dagar i veckan. Träning med måtta innebär att delta i en aktivitet som höjer din puls och får blodet att pumpa - men inte av utmattning. Minsta rekommenderade 30 minuter om dagen hjälper dig att behålla en hälsosam kroppsvikt, underhåller muskelmassa, effektivt hjälper till med ledsvullnad från artrit, sänker din stress, hjälper till bättre sömnmönster på natten, och hjälper dina lungor och hjärtfunktion mer effektivt.

överträning

Medan en medarbetare kanske kan träna fem dagar i veckan innan arbetet bekvämt, betyder det inte att du bör också. Din kropp behöver tid att anpassa sig till de ökade kraven för ansträngande fysisk aktivitet. Krävande daglig motion utan tillräcklig återhämtning kan faktiskt hindra din viktminskning ansträngningar och, i vissa fall leda till skador. Överträning inte bara påverkar din motion prestanda, kan det också påverka din totala fysiska och emotionella hälsa.

Tecken på överdriven träning

När man startar en fitness regimen, är det viktigt att gradvis öka din träning för att ge din kropp rätt tid att anpassa sig och återhämta sig. Det är inte klokt att försöka köra en 10-mil race om du aldrig har jogged tidigare, till exempel. Det bästa sättet att öka din kondition är att långsamt öka din hastighet av aktivitet över tiden, vilket gör att en dag eller två av vila per vecka. Om din träning rutin är faktiskt störa din hälsa och inte gynnar dig, kan du vara överträning. Lär dig känna igen de fysiska och känslomässiga tecken på överträning: förändringar i humör, minskad självkänsla, utdragen återhämtning, minskad fysisk prestation, huvudvärk, aptitlöshet, sömnsvårigheter, nedsatt immunförsvar, fysiska skador och ökat blodtryck.

Friska fysisk aktivitet

Inte alla pass är utformade på samma, så det är absolut nödvändigt att hitta en aktivitet som du kan göra dagligen utan timmar av ansträngande motion. Traditionella aktiviteter inkluderar cykling eller jogging, men någon aktivitet som får ditt hjärta att pumpa och blodet flyter är tillräcklig. Du kan prova 30 minuters trädgårdsarbete, dansa runt huset, softball eller ens bara några varv runt poolen. Den amerikanska rådet på övning föreslår också att motion kan delas upp i 10-minuters intervall under hela dagen. Hitta en aktivitet som du njuta av att komma igång, och innan du börjar få klartecken från din läkare.