XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kan dvitamin sänka blodtrycket

Kan vitaminer sänka blodtrycket och amp; Blodsockernivåer?

Vissa vitaminer som kan hjälpa lägre blodsocker och blodtryck kan vara mycket fördelaktigt för vissa. Med en överdrivet högt blodsocker, vilket kan leda till diabetes, i kombination med högt blodtryck ökar markant dina chanser för att utveckla hjärtsjukdom. Kunskapen om fördelarna med vitaminer ökar varje dag och vi vet nu flera vitaminer främja hälsa.

vitamin B6

Vitamin B6 arbetar för att behålla ditt blodsocker, enligt Office of Kosttillskott. När blodglukosnivåer droppe utanför en säkert område, fungerar din kropp att flytta lagrad glukos från levern och i blodet. Vitamin B6 är en viktig del av denna process. Vitamin B6 hjälper processen att omvandla lagrade kolhydrater och näringsämnen till glukos för övergång till blodomloppet.

Vitamin D

Vitamin D kan bidra till att förbättra både blodsocker och blodtryck. För blodsocker D-vitamin kan förbättra kroppens insulinkänslighet. En större svar på närvaron av insulin kan hjälpa till att hålla blodsocker från att stiga för högt efter en måltid. Vitamin D hjälper också till att upprätthålla blodkärl hälsa, som kan hålla blodtrycket stiger. Vitamin D hjälper blodkärl upprätthålla följsamhet, vilket ger dem möjlighet att vidga behov, vilket minskar motståndet mot blodflödet och hålla blodtrycket lågt.

C-vitamin

C-vitamin är en annan vitamin som kan hänföras till att förbättra din ämnesomsättning och kardiovaskulär hälsa. En studie som publicerades i "Indian Journal of Medical Research" 2007 analyserat effekterna av kompletterande vitamin C på blodsockernivåerna diabetiker. Åttiofyra patienter med typ 2-diabetes fick antingen 500 eller 1000 mg C-vitamin under sex veckor. Vid slutet av studien, de som fick 1000 mg kompletterar uppnått en minskning av fasteblodglukos, HbA1c och insulinnivåer, vilket tyder på en förbättring av sin diabetes. C-vitamin kan också hjälpa till med blodtryck underlättar vasodilatation av blodkärl. När fartygen har möjlighet att koppla av, minskar blodtrycket.

Metoder och säkerhet

Det bästa sättet att få alla vitaminer och mineraler du behöver är att äta en hälsosam och välbalanserad kost. Många vitaminer behöver vidtas i överskott för att framkalla ett svar om blodtryck eller blodglukos. Till exempel studie publicerad i "Indian Journal of Medical Research" fann att 1000 mg C-vitamin var nödvändigt. Å andra sidan, bara få tillräckligt intag av andra vitaminer, såsom vitamin D, kan vara allt du behöver för att få hälsofördelar. För att få rätt mängd vitaminer, kan du överväga att ta en multivitamin eller ett vitamintillskott. Men innan något, alltid kontrollera med din läkare. Han eller hon kan ha den bästa råd om tillvägagångssättet för ditt tillstånd.

Kan vissa frukter Juicer sänka blodtrycket?

Det finns vissa belägg för att vissa fruktjuicer, särskilt de höga i kalium, kan hjälpa till att sänka blodtrycket. Hypertoni eller högt blodtryck, är en sjukdom som är mycket mottaglig för positiva kost- och livsstilsförändringar. Till exempel, om du följer Dietary Approaches to Stop Hypertension, eller DASH äta plan, kan du sänka blodtrycket inom några veckor. DASH begränsar natrium intag och ökar din konsumtion av frukt, grönsaker, magert kött, fisk, fågel, fullkorn och magra mejeriprodukter.

Apelsinjuice

En 1-kopp servering av apelsinjuice innehåller 496 milligram av kalium, 27 milligram kalcium och 27 mg magnesium. Kalium kan förebygga och kontrollera högt blodtryck, enligt National Heart, Lung and Blood Institute. Forskning har inte alltid visat att kalcium och magnesium förbättra ditt blodtryck, men båda mineraler arbetar med kalium för att behålla din allmänna hälsan. I en artikel som publicerades i januari 2011 frågan om "The American Journal of Clinical Nutrition," franska forskare rapporterade att efter fyra veckor av apelsinjuice konsumtion, en grupp överviktiga, medelålders män hade lägre blodtryck.

Katrinplommonjuice

Kan vissa frukter Juicer sänka blodtrycket?

I april-juni numret av "Journal of Ayub Medical College," forskare från Shifa College of Medicine i Pakistan skriver att i en klinisk prövning, 259 studiedeltagare diagnostiseras med pre-hypertension antingen konsumeras 250 till 500 milliliter beskära juice dagligen för åtta veckor eller placerades i en kontrollgrupp. Vid slutet av studien, patienter som drack beskära saft hade lägre blodtryck än de deltagare som placeras i en kontrollgrupp. En 1-kopp servering av beskära juice innehåller 707 milligram av kalium, 31 milligram kalcium och 36 mg magnesium.

Granatäpple-juice

Kan vissa frukter Juicer sänka blodtrycket?

En kopp granatäpple juice innehåller 533 milligram av kalium, 27 milligram kalcium och 17 mg magnesium. Enligt en artikel som publicerades i september 2001-numret av "åderförkalkning" granatäpple juice innehåller "potent" antioxidanter, föreningar som kan hjälpa till att skydda dig från kronisk sjukdom, åldrande och cellskador från miljöfaktorer. I artikeln, forskare från The Rappaport Family institutet för forskning i medicinska vetenskaper och Rambam Medical Center i Israel rapporterade att granatäpplejuice konsumtion minskat blodtryck nivåer hos hypertonipatienter med 5 procent i en studie.

Tranbärsjuice

Kan vissa frukter Juicer sänka blodtrycket?

Tranbärsjuice är ofta förknippade med att ha en läkande effekt på urinvägsinfektioner, men en del forskning visar också att det kan ha en positiv effekt på blodtrycket samt. I november 2007 av "Nutrition Recensioner" forskare från Tufts University rapporterade att polyfenoler som finns i tranbärsjuice kan hjälpa till att sänka blodtrycket och minska risken för att utveckla hjärtsjukdom. Polyfenoler är en typ av antioxidant som finns i växtbaserad mat. Tranbärsjuice innehåller 194 milligram av kalium, 20 milligram kalcium och 15 mg magnesium.

Det uppskattas att en av tre amerikanska vuxna har högt blodtryck. Enligt Mayo Clinic, är blodtrycket bestäms av mängden blod ditt hjärta pumpar och mängden av motstånd mot blodflödet i dina artärer. Blodtryck är en viktig indikator för hjärthälsa.

Kontrollera med din läkare

Du anses ha högt blodtryck - enligt definitionen av National Institutes of Health - om du har en läsning över 139/89. Även om det finns en rad för vad som anses vara acceptabelt blodtryck, 120/80 allmänt anses idealisk för en vuxen.

Det finns många saker du kan prova att sänka blodtrycket säkert och naturligt, men kontrollera med din läkare först för att se till att din högt blodtryck är inte ett symptom på andra mer farliga bakomliggande sjukdomar såsom njurproblem, tumörer och hjärtsjukdomar . Din läkare bör ge kontinuerlig övervakning av blodtrycket att se till att naturläkemedel är effektiva för dig.

Kost och motion

Gå ner i vikt tar avlastar hjärtat som det pumpar blod genom kroppen. Motion stärker hjärtat så det fungerar mer effektivt och bidrar till viktminskning.

Överväga diet modifieringar, med början med en minskning av salt och en ökning av kalium. Salt orsakar vätskeretention, vilket kan orsaka en belastning på hjärtat. Kalium hjälper till att reglera hur salt påverkar kroppen på cellnivå. Naturligtvis, äta mindre fet eller stekt mat och mer frukt och grönsaker, samt äta mindre i allmänhet gör att du kan gå ner i vikt.

Om du inte har utövat på ett tag, börja långsamt. Du vill inte överbelasta ditt hjärta vidare. Promenader och simning är bra för nybörjare. Börja med ett block eller ett varv och sakta arbeta upp till 30 minuter av träning tre till sex gånger i veckan. Övningar som innebär långsam stretching, som yoga eller tai chi, är också utmärkt för dem som bara komma tillbaka till en mer aktiv livsstil.

Meditation

Studier har visat att meditation kan vara effektiva i att sänka blodtrycket. Den meditativa teknik oftast studerade är Transcendental Meditation. Johns Hopkins hälsa varnar nyhetsbrev säger tekniken innebär att sitta bekvämt i en lugn plats med ögonen stängda, ta djupa, långsamma andetag, och upprepa en enda stavelse ord eller mantra, att fokusera din koncentration. "Efter 20 minuter, du öppnar ögonen, ta en stund att omorientera till världen omkring dig, och sedan fortsätta med din dag", nyhetsbrevet säger.

Meditation, som kost och motion, är inte ett universalmedel för högt blodtryck. Det kräver daglig disciplin att skörda sina hälsofördelar.

Herbal Behandlingar

Bland de örter som används för att sänka blodtrycket är vitlök, kalott, valeriana, shankhpushpi, kanel, ingefära, kardemumma och kelp. Använda örter för att själv behandla för högt blodtryck kan vara osäkra, så konsultera en naturopathic läkare på en säker och effektiv kombination av örter i lämpliga doser för att sänka blodtrycket naturligt.

Om du lider av högt blodtryck, är din kropp tvingar för mycket blod mot din kärlväggarna. Detta kan orsaka skador på ditt hjärta, kärl och njurar blod. Det kan också leda till allvarliga hälsoproblem såsom hjärtsvikt, stroke, kranskärlssjukdom och njursvikt, uppger National Heart Lung and Blood Institute. Däremot kan du naturligtvis sänka blodtrycket genom att äta vissa livsmedel.

Vitlök

Konsumerar vitlök är en av de snabbaste sätten att minska blodtrycket. Enligt Gloria Benavides, Ph.D., och David Kraus, Ph.D., Alabama-baserade UAB Health System, äta vitlök inte bara sänker blodtrycket utan också kan skydda dig mot hjärt-kärlsjukdomar. De hävdar att föreningarna från vitlök interagera med dina röda blodkroppar, vilket gör att dina blodkärl att slappna av och högtrycks till naturligt lägre. I en studie som publicerades i juli-augusti 1993 numret av tidskriften "Läkemedels" F. McMahon och kollegor visade att vitlök sänker blodtrycket. I denna studie fick deltagarna som hade svår hypertoni ges en vitlök lösning av 2,400mg vitlök innehållande 1,3 procent allicin, en organiska svavel förening som finns i vitlök som har anti-svamp och antibakteriella egenskaper. På mindre än fem timmar, föll deltagarnas sitt blodtryck 7/16 mm Hg och inom fem till 14 timmar, alla sina diastoliskt tryck sjunkit avsevärt.

Ingefära

Ingefära, kryddig roten ofta används i asiatisk matlagning, också kan hjälpa till att sänka blodtrycket. Enligt M. Jan Ghayur och A. Gilani från Aga Khan University Medical College i Pakistan och publicerades 2005 företrädes januari "Journal of Cardiovascular Pharmacology," ingefära kan sänka blodtrycket genom att blockera spänningsberoende kalciumkanaler. MedlinePlus håller med om att ingefära inte sänka högt blodtryck, men personer som tar medicin för sitt höga blodtryck bör använda ingefära med försiktighet eftersom ingefära kan sänka den för mycket eller orsaka en oregelbunden hjärtrytm.

Mörk choklad

Chokladälskare kan glädjas eftersom konsumera mörk choklad dagligen kan sänka högt blodtryck. Flavanolsna i mörk choklad tycks aktivera salpetersyra, vilket är en gas som gör att blodkärlen att slappna av och vidgas, rapporterar Science Daily webbplats. I en studie som publicerades i mars 2010 frågan om "European Heart Journal," Dr Brian Buijsse och kollegor från det tyska institutet för Human Nutrition i Tyskland fann att deltagarna som åt ungefär 7,5 g mörk choklad om dagen hade lägre blodtryck och hade en 39 procent mindre risk chans att få en hjärtattack eller stroke.

Kan Vitamin B6 sänka blodtrycket?

En sänkning av blodtrycket till en hälsosam nivå kräver ett tvärvetenskapligt angreppssätt. Förlora övervikt, sluta röka, äta en hälsosam kost och hantera stress spelar alla en roll. Dessutom, om ditt blodtryck är mycket högt du kan behöva medicin. I vissa fall, att få tillräckligt med vitamin B-6 kan också hjälpa. Innan du använder något tillägg, dock se till att tala med din läkare för att undvika komplikationer.

Högt blodtryck

Högt blodtryck, eller hypertoni, är ett allvarligt medicinskt tillstånd som kan öka din risk för hjärtinfarkt eller stroke. Okontrollerat högt blodtryck kan också orsaka njurskador; synförlust; erektil dysfunktion; minnesförlust, kronisk hjärtsvikt och bröstsmärta, säger American Heart Association. För att förhindra komplikationer, måste du vidta åtgärder för att sänka trycket när den når 140/90 mm Hg. Din läkare kanske vill starta behandling innan det blir så hög beroende på andra riskfaktorer som kan förekomma.

Vitamin B-6 och hjärtsjukdom

Huvudrollen som vitamin B-6 spelar i kroppen är att stödja produktionen av signalsubstanserna serotonin och noradrenalin, som sänder nervsignaler genom kroppen och det måste finnas för myelin bildning. Myelin är höljet som omger nerverna att skydda dem. B-6 hjälper också din kropp för att använda socker, fett och proteiner, och det krävs för god tillväxt och utveckling av hjärnan, nerver, hud och många andra delar av kroppen. Medan mer forskning behövs, får tillräckligt med B-6 kan också bidra till att minska blodnivåer av homocystein, konstaterar MedlinePlus.

Homocystein och blodtryck

Homocystein är en aminosyra som produceras av kroppen. När din nivå av homocystein blir för hög, kan det orsaka skador på foder i blodkärlens väggar och kan göra din blodpropp lättare rapporterar FamilyDoctor.org. När foder i blodkärlens väggar skadas, är det lättare för plack att bygga upp längs blodkärlens väggar, vilket gör dem svåra och smala. Denna förträngning innebär att det finns mindre utrymme för blodet att flöda genom vilket kan orsaka blodtrycket att stiga. Blodflödet kan också inhiberas om blodproppar bildas i artärerna.

Vitamin B-6 och vitamin B-12 brister är den främsta orsaken till höga homocystein och fylla dessa vitaminer kan sänka homocystein. Även om du kanske inte kan vända skadan redan gjort till dina blodkärl, sänka din homocysteinnivå kan förhindra ytterligare skador som kan bidra till att hålla blodtrycket från att gå högre. Din läkare kan köra blodprov för att avgöra vad din homocysteinnivån är och hur man bäst att sänka blodtrycket.

källor

Mer forskning behövs för att till fullo förstå om att sänka din nivå av homocystein kommer också sänka risken för hjärtsjukdomar och sänka blodtrycket, enligt University of Maryland Medical Center. Det är fortfarande viktigt att få tillräckligt med B-6, men genom att äta en mängd olika livsmedel såsom kyckling, kalkon; tonfisk; lax; räka; nötlever; mjölk; ost; linser; bönor, spenat; morötter; brunt ris; kli; solrosfrön; vetegroddar och fullkornsmjöl. Kosttillskott bör endast tas under medicinsk övervakning eftersom de kan orsaka biverkningar och interagera med andra mediciner du tar.

Indiska vegetariska livsmedel som kan sänka blodtrycket

Även om mycket indisk mat är vegetarian, kan det normalt inte sänka ditt blodtryck, på grund av dess ingredienser som innehåller mycket mättat fett. En kost låg halt av mättat fett kan sänka blodtrycket och minska risken för hjärtsjukdom enligt American Heart Association. Tillsammans med att sänka blodtrycket, kan vissa indiska vegetariska livsmedel låg halt av mättat fett hjälpa dig att gå ner i vikt och förebygga diabetes.

masala Dosai

Masala Dosai liknar en fransk crepe med potatis fyllning. Det är en vegan maträtt, som innebär att det är vegetarian, men inte innehåller mejeriprodukter och ägg. Att sänka blodtrycket, Physicians för ansvarig medicin rekommenderar att äta en vegan diet som innehåller mindre mättat fett och kolesterol än en vanlig vegetarisk kost. (Se referens 2) Blackgram dal, en böna, och bockhornsklöver, kryddor, är mest sannolikt inte på din livsmedelsbutik. Om inte, kontrollera din lokala indiska livsmedelsbutik. Andra ingredienser inkluderar berikat långkornigt ris och limejuice. Blötlägg 2 tsk. av bockhornsklöver och en ½ kopp blackgram dal tillsammans i sex timmar. Blötlägg 2 koppar vatten på samma gång. Blanda riset i 1/3 kopp vatten, och sedan blanda bockhornsklöver och dal i 1/3 kopp vatten. Kombinera det med ris för att göra en smet med en medelkonsistens. Låt den jäsa i en stor kruka i 12 timmar, till dess sura. Smörj din panna eller grill med olja, inte smör. Häll smeten på en het grill som du skulle pannkakor. Låt dem svalna och stoppa dem med potatis och grönsaker.

citron Rice

Du kan äta citron ris som en bas för en curry eller ensam som en sida. Använd brunt ris för en bra källa till lösliga fibrer, vilket bidrar till lägre blodtryck, enligt American Heart Association. (Se referens 3) Ingredienserna för denna maträtt inkluderar långkornigt brunt ris, senapsfrön, blackgram dal, Chile, delade gula ärter, gröna chile, olja, bockhornsklöver, gurkmeja, ingefära, kummin, citronsaft, curryblad och koriander. Medan du kokar ris, stek senapsfrön, gula ärter, och blackgram dal i olja. Koka chili, ingefära, spiskummin, bockhornsklöver och gurkmeja i olja. Blanda alla ingredienser i riset. Säsongen med citronsaft, curryblad och koriander.

tofu Subji

Du kan göra tofu med en mängd grönsaker. Det kan vara ett bra tillfälle när du har vegetabiliska resterna. Försök att använda broccoli, cashewnötter, snaps, champinjoner, lök och spenat. Marinera tofu med citronsaft, salt, gurkmeja och olivolja. Fräs lök och vitlök och tillsätt grönsakerna i grytan. När grönsakerna börjar bli mjuk, tillsätt tofu. Lägg curry kryddor och stek tills grönsakerna är klar och tofu är lätt brynt.

Hur man sänka blodtrycket Natrually


Högt blodtryck leder till hjärtinfarkt, stroke och njursvikt. Det är viktigt att övervaka och kontrollera blodtrycket. Mediciner kan vara dyrt och kan komma med några oönskade biverkningar. På grund av detta, kan det vara mycket fördelaktigt att försöka sänka blodtrycket naturligt. Genom att kontrollera din kost och träning, kommer du att göra mycket mer för kroppen än bara sänka blodtrycket.

Instruktioner

1 Ät mer frukt och grönsaker och mindre konserver. Natrium är en stor orsak till högt blodtryck. Det mesta av detta natrium kommer från förädlade livsmedel. Växla från konserver till färskvaror kan ge att blodtrycket ner ganska snabbt.

2 Drick mer vatten. Bearbetade och söta drycker kan bidra till högt blodtryck. Det är mycket bättre för kroppen att förbruka vatten på en daglig basis. Det rekommenderas att du dricker minst åtta glas vatten per dag.

3 Ta en ensam tid. Vissa läkare kallar denna meditation tid, men det är verkligen dags för dig att bara vara själv. För att detta ska fungera måste du ha en plats som är borta från någon utanför distraktioner. Då lugna dig och sitta tyst i 20 minuter. Du kommer att bli förvånad över hur utvilad du känner och hur redo du är att ta itu med resten av dagen.

4 Motion minst 30 minuter per dag, fem dagar per vecka. Ju friskare din kropp är, desto mindre svårt det måste arbeta för att fungera väl. Detta kommer att hålla blodtrycket i schack. Vissa individer föredrar yogaklasser för att få fördelarna med både träning och meditation på en gång.

5 Växla till koffeinfritt kaffe. I själva verket växla alla drycker till noncaffeinated drycker. Dricka koffeinfritt soda, koffeinfritt te och koffeinfritt kaffe. Koffeinet ökar din puls och göra mer arbete för hjärtat, vilket i sin tur höjer blodtrycket.

6 Gå ner i vikt. Övervikt orsakar ditt hjärta att pumpa hårdare och snabbare. Detta kan orsaka problem för resten av dina organ. När kroppen måste arbeta hårdare, kommer ditt blodtryck stiger. Genom att titta på din vikt, kan du naturligtvis sänka blodtrycket.

7 Håll koll på ditt blodtryck nivåer. Om du är osäker på vad en normalt blodtryck läsning är, kan du använda diagrammet finns i avsnittet Resurser nedan.

Tips

  • Dricka alkoholhaltiga drycker med måtta. Överskott alkohol kan skada flera av kroppens organ, vilket i sin tur kommer att höja blodtrycket.
  • Ignorera inte högt blodtryck. Det kan vara dödlig. Om du inte kan kontrollera ditt blodtryck naturligtvis, måste du ta blodtryck mediciner för att förhindra hjärtinfarkt och stroke.
Har dricka grapefruktjuice sänka blodtrycket?

En studie ledd av Shela Gorinstein av Hebrew University of Jerusalem tyder på att konsumera grapefrukt, särskilt röd grapefrukt, kan sänka dina triglyceridnivåer. Om du minskar din triglycerider, en artär-igensättning fett, flyter blodet lättare till och från dina vitala organ, naturligtvis sänka blodtrycket. Men om du tar mediciner blodtryck, kombinera dem med grapefrukt kan visa sig vara farligt.

Blodtryck Läkemedel

Kombinera blodtrycksmedicin med grapefruktjuice kan sänka blodtrycket alltför drastiskt eftersom ha grapefrukt i kroppen stannar kroppens CYP3A4 enzym från att kunna metabolisera medicinering. Detta innebär att läkemedel stanna i ditt system längre än avsett, och om du fortsätter att ta medicinen, kommer läkemedlet att bygga upp i ditt system. Om blodtryck mediciner bygga upp i ditt system, kan ditt blodtryck sjunka till farligt låga nivåer. Ditt hjärta kan sluta slå.

Kalciumantagonister

Om du tar kalciumantagonister, en typ av blodtrycksmedicin, inte blanda dem med grapefrukt. Kanalblockerare kända för att orsaka allvarliga biverkningar när de blandas med grapefrukt inkluderar felodipin och nifedipin. Kalciumantagonister fungerar genom att förhindra kalcium från att komma in dina blodkärl och hjärta. Detta sänker blodtrycket. Om du tar någon typ av blodtrycksmedicin, fråga din läkare om du säkert kan kombinera det med grapefruktjuice.

statiner

Om du har högt blodtryck, kan du också har högt kolesterolvärde. Högt blodtryck gör det lättare för kolesterol för att samla in dina artärer och kolesterol uppbyggd i dina artärer sätter ökat tryck på ditt hjärta. Eftersom de två villkor är kopplade, kan din läkare förskriva läkemedel för att sänka ditt kolesterol samt ditt blodtryck. Om du tar statiner, en klass av kolesterolsänkande läkemedel, inte kombinera dem med grapefruktjuice.

Red grapefruktjuice

Gorinstein s grapefrukt studie, publicerad i "Journal of Agricultural and Food Chemistry" 2006 visade att konsumera grapefrukt kan hjälpa naturligt sänka kolesterol och, i sin tur, blodtryck. Deltagarna i Gorinstein studie - 57 män och kvinnor med högt blodtryck - konsumeras grapefrukt för en månad. I slutet av månaden, de som konsumerade grapefrukt haft en minskning av deras triglycerider, en typ av lipid som bidrar till din totala kolesterolnivåer. Röd grapefrukt visat sig vara mer användbar än vit grapefrukt sänka triglycerider. När man dricker röd grapefruktjuice kan vara effektiv i naturligt sänka blodtrycket, om du tar någon form av medicinering - inte bara blodtryck eller kolesterolsänkande läkemedel - konsultera en läkare innan du lägger grapefruktjuice till din diet.

Kväveoxid & amp; L-arginin för att sänka blodtrycket

Forskare Louis Ignarro och Robert F. Furchgott upptäckte den första betydande samband mellan kväveoxid och kardiovaskulär hälsa under 1990-talet och fick Nobelpriset i medicin för sitt arbete under 1998. Sedan dess upptäckt, forskare fortsatt att undersöka kväveoxid effekt på särskilda villkor, såsom hypertoni. Från och med publiceringen av denna artikel, att vissa forskning pekar på aminosyran L-arginin som ett sätt att öka kväveoxidnivåer i kroppen.

L-arginin Effekt

L-arginin verkar som en prekursor till kväveoxid tillsammans med aminosyran L-citrullin. Eftersom enzymet kväveoxidsyntas oxiderar dessa två aminosyror, uppträder kväveoxid som en biprodukt. Ignarro anger att L-arginin är den mycket viktigare aminosyra i denna reaktion. Det är genom denna mekanism som forskare anser L-arginin har potential som ett komplement för att minska högt blodtryck.

Kväveoxid Effekt

Fördelen med höjda kväveoxidnivåer är att kväveoxid är en starkt bidragande orsak till vasodilatation, vilket innebär att det slappnar av vener och artärer i ditt kardiovaskulära systemet så att de blir bredare passager för blodet. Som de delar av ditt kardiovaskulära systemet vidgas, flödar blodet mer fritt genom kroppen och blodtrycket sänks.

L-arginin Komplettering

Vissa studier har undersökt effekterna av höga doser L-arginin för att sänka blodtrycket. År 2004 kom en omfattande översyn av L-arginin studier för högt blodtryck i "Journal of Nutrition." Professor Noyan Gokce av Boston University of Medicine uppger att dessa studier inte visar, men inte slutgiltigt, att L-arginin tillskott minska det systemiska blodtrycket. Men de flesta av dessa studier har varit små försök och mer randomiserade och tvärsnitts forskning behövs.

Kväveoxid Inaktivering

Högt blodtryck kan vara en självförstärkande cykel. Som blodtrycket stiger, fria radikaler och reaktiva syreföreningar ökar. Dessa skadliga molekyler orsakar kväveoxid att bli inaktiv, vilket ytterligare höjer blodtrycket och förvärrar problemet, hittade en studie vid University of California Irving College of Medicine. På grund av denna cykel, potentiella motmedels kosttillskott som L-arginin fortfarande ett viktigt forskningsområde vid behandling av högt blodtryck.

Hur mycket kalium ska du ta för att sänka blodtrycket?

Om ditt blodtryck är högre än normalt, kan en mineral obalans i din kost vara åtminstone delvis ansvarig. De flesta amerikaner konsumerar felaktiga mängder av kalium och natrium som reglerar den kraft som utövas på väggarna i dina artärer med blod pumpas från hjärtat. Helt enkelt ta ett piller kanske inte kompensera kost problem som påverkar blodtrycket. Förändringar i din nivå av kalium kan vara farligt, särskilt om du har en njursjukdom. Att sänka blodtrycket, använda säkert parametrarna för din kost för att få rätt mängd av mineraler från livsmedel.

Dagskursen för Kalium

Enligt National Institutes of Health, bara 5 procent av amerikanerna få full 4.700 mg kalium per dag som rekommenderas för god hälsa. Förutom att kontrollera blodtrycket och hjärtrytmen, använder kroppen kalium för att bilda nya celler och extrahera energi från kolhydrater. Mängden dietary kalium används för att bromsa ditt blodtryck ändras från dag till dag och måltid till måltid, baserat på din natriumintaget och just din ämnesomsättning. Även om ingen kan säga hur mycket kalium kommer att sänka blodtrycket, att uppnå det rekommenderade dagliga värdet kommer att sätta dig i rätt intervall för att kompensera de genomsnittliga natrium intag.

Kalium-Natrium Interaktion

Med fokus på kalium ensam ignorerar större inflytande av natrium på blodtryck, vilket är korrelat. Ju mer natrium du tar i - främst från saltet tillsätts i livsmedel - ju högre blodtryck. Utan tillräckligt med kalium i kroppen för att mildra denna åtgärd, kan högt blodtryck bli kronisk och öka risken för potentiellt dödlig hjärtsjukdom. På grund av kalium interaktion med natrium i blodet, med en kaliumtillskott utan att minska din natriumintaget kommer inte att förbättra blodtryck. Av denna anledning råder American Heart Association att få kalium mat och låta din läkare föreskriva nödvändiga mineraltillskott och läkemedel.

födokällor

Dricka lättmjölk dagligen kommer att hjälpa dig att nå dina kalcium samt kalium krav. Kött och fisk innehåller kalium, men vegetabiliska livsmedel har färre skadliga hälsoeffekter. Kokta bönor har störst kaliumkoncentrationen av alla livsmedel, med lite av natrium- eller mättat fett och ingen av kolesterol som kan skada ditt kardiovaskulära systemet. Kokta gröna bladgrönsaker, torkad frukt, potatis, sötpotatis, papaya och många frukter är bra källor till kalium.

överväganden

När du väljer kalium matkällor, begränsa natrium element som negativt påverkar blodtrycket. Skölj konserverad fisk och bönor för att avlägsna salt och välja hälsosamma framställningsmetoder som begränsar salt. Till exempel undvika panerad och stekt mat, inlagda livsmedel och charkuterier. Begränsa kalium-rika snabba livsmedel såsom tacos, hamburgare och pommes frites, som är höga i natrium.