XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kammusslor östrogen

Vad kommer att ta östrogen Kosttillskott?

Om du är kvinna, kan du vara överväger östrogentillskott för att förhindra benförlust, hålla ditt humör stabil eller lindra obehag i samband med klimakteriet. Östrogenproduktionen kan börja minska i klimakteriet, under åren fram till klimakteriet, och sträcker sig in postmenopausal år, ofta orsakar symptom allvarliga nog att söka medicinsk hjälp.

Östrogen kosttillskott som föreskrivs i HT, eller hormonbehandling, ofta i kombination med progesteron, återställa hormonbalans som kan förbättra din livskvalitet.

Förhindrar benförlust

Vad kommer att ta östrogen Kosttillskott?

Östrogen bibehåller förmågan att absorbera dietary calcium, vilket bidrar till att bevara styrkan i ben, minskar risken för benfrakturer och utveckling av osteoporos. Benförlust är oftast störst i ryggrad, höfter och revben. Hela ditt liv, är benvävnad kontinuerligt bryts ner och byggas om. När östrogenproduktionen saktar under klimakteriet, benvävnad bryts ned snabbare än det kan bildas. I september 2009, den "Annals of New York Academy of Sciences" publicerat en rapport av en djurstudie som visade hur östrogenbehandling minskade benförlust genom att fördröja funktionen hos osteoklaster, de gener som är ansvariga för att bryta ner ben.

Minska värmevallningar och nattliga svettningar

Låga nivåer av östrogen i kroppen kan orsaka värmevallningar, en plötslig intensiv spolas känsla tillsammans med svettning, yrsel, illamående eller svaghet. Dessa kan förekomma under dagen eller natten och störa sömnkvaliteten. Ökad trötthet bidrar till känslor av irritabilitet och humörsvängningar. Enligt en studie som publicerades i juni 2010 frågan om "Menopause International" hormonbehandling är en effektiv behandling för vallningar i 80 procent av fallen. Icke-hormonella behandlingar finns, men de ger inte samma grad av lättnad som östrogen gör. Farhågor om förhöjda cancerrisker förknippade med HRT, och det faktum att inte tillräckligt är känt om de exakta orsakerna till värmevallningar, gränser utveckling av ytterligare alternativa behandlingar.

Hjälp med depression

Vad kommer att ta östrogen Kosttillskott?

För att återställa en känsla av välbefinnande, kan östrogentillskott hjälpa till genom att balansera dina viktiga humörhöjande hormoner som serotonin. Dessa hormoner reglerar och minimera depression, ångest och panikattacker. Forskare från National Institute of Mental Health testade effekten av östrogen för behandling av klimakteriet depression. Resultaten av deras studie visas i augusti 2000 numret av "American Journal of Obstetrics och Gynecology." Efter att ha fått östrogenbehandling i tre veckor, 80 procent av patienterna uppvisade ett positivt svar mot ett positivt svar ses i 22 procent av studiedeltagare ges ett placebo.

hudproblem

Vad kommer att ta östrogen Kosttillskott?

Med åldern blir huden tunnare, mindre elastisk och benägna att rynkor. Östrogen bidrar till att upprätthålla tillräcklig produktion av kollagen och elastin, stödjande och elastiska proteiner i huden. Men enligt september 2007 frågan om "kliniska interventioner i Aging," östrogen visar fördelaktiga samt skadliga effekter i olika vävnader. Till exempel, i postmenopausala kvinnor, skyddar östrogen benvävnad mot härjningar benskörhet. Det är också fördelaktigt för att minska risken för hjärtsjukdomar. De mekanismer genom vilka östrogenersättning kan försena hudens åldrande är fortfarande inte helt klarlagda och forskning inom detta område är fortfarande i sin linda.

Minne

I december 2009 frågan om "kognitiva och beteende Neurology," publicerat en genomgång av studier som testar effekten av östrogenbehandling på postmenopausal minne. Enligt rapporten finns det inga avgörande bevis för att östrogenbehandling förbättrar minnet i medelåldern och därefter. Östrogenbehandling, före eller efter 60 års ålder, har ingen styrkt effekt på minnet. De granskade studierna tog inte upp om östrogenbehandling påbörjades i medelåldern skulle ha en effekt på minnet i ålderdomen. Tyder dock studierna östrogenbehandling påbörjades i ålderdomen ökar risken för demens.

Eftersom det fortfarande finns många fördelar och nackdelar i samband med östrogenbehandling, kontakta din läkare för att avgöra om HRT är rätt för dig.

Progesteron och östrogen har en djupgående inverkan på ben. Förlusten av båda hormonerna på grund av klimakteriet, menopaus, hysterektomi eller cancerbehandlingar kan leda till svaga eller benskörhet. Minskad bentäthet kan göra höften, handleden och ryggraden särskilt känsliga för frakturer och placera kvinnor i riskzonen för benskörhet.

Bone Funktion hos Östrogen

Östrogen är ett hormon som produceras i äggstockarna som spelar en avgörande roll för att upprätthålla friskt ben och fördröja benförlust. Östrogen hjälper benen att absorbera och bevara kalcium, vilket i sin tur gör dem starka.

Bone funktion Progesteron

Progesteron är ett hormon som gjorts i äggstockarna och binjurarna, och det är avgörande för bildningen av osteoblaster, vilka är benbildande cellerna. Människoben bryta ner med normalt slitage och måste bygga upp sig; osteoblaster bidrar till att stärka och ersätta skadade områden med nytt ben.

Minskad Östrogen och benhälsa

Minskad östrogen kan leda till förlust av benmassa och slutligen osteoporos. Om kvinnans äggstockar inte producerar tillräckligt östrogen på grund av naturliga orsaker eller medicinska behandlingar, graden av benförlust snabbar upp som mängden östrogen droppar, eftersom benen inte absorberar kalcium effektivt.

Minskad Progesteron och benhälsa

Eftersom progesteron är nödvändigt för benbildning, kan en minskning i progesteron orsaka en minskning av osteoblaster, som behövs för att återuppbygga ben. Detta innebär att skelettet blir så småningom svag och skör, eftersom de inte byggs effektivt.

Kombinerade Rollen av östrogen och progesteron

Östrogen och progesteron måste vara i balans för att bygga och underhålla ben. Före klimakteriet, progesteron tenderar att minska hos kvinnor. Detta kan leda till en obalans (en "överskott") av östrogen, som kan orsaka olika hälsoproblem. Som ett resultat, både naturliga och syntetiska former av östrogen och / eller progesteron finns tillgängliga som en behandling för menopausala kvinnor.

Östrogen kommer i många former

Östrogen, ett hormon som produceras i mindre mängder med början under åren före klimakteriet, finns i syntetisk form som tabletter, ringar och krämer. Det finns två typer av vaginala östrogen krämer - konjugerat hästöstrogen (CEE) grädde (Premarin grädde) och estradiol grädde. För CEE grädde, är 0,5 till 2 gram införas vaginalt en gång om dagen. Efter två veckor, patienter vanligen instrueras att använda krämen tre gånger per vecka. För östradiol grädde, är dosen 2 till 4 gram per dag under de första en till två veckor, och sedan 1 gram tre gånger per vecka.

WHI Ändrad Menopause Behandling

År 2002 var kvinnors Health Initiative (WHI) studie abrupt stoppas eftersom det konstaterades att östrogen / progestin tabletter faktiskt ökar risken för hjärtinfarkt, stroke, demens och bröstcancer för kvinnor inskrivna i studien. Sedan dess har experter rekommenderas att läkare ordinera lägsta möjliga dos av östrogen under kortast möjliga tid. Vaginal östrogen krämer, om de används på rätt sätt, kan fylla detta behov. De är också mer effektiva för kvinnor som har vaginala klimakteriebesvär som torrhet, sveda eller klåda men inte har värmevallningar och andra problem i samband med klimakteriet.

Var noga med att inte använda för mycket

Även om vaginal östrogen krämer släpps ut på utsidan av kroppen, de absorberar in i blodomloppet och in alla delar av kroppen. Det är därför det är så viktigt att tillämpa dem på rätt sätt - med bara rätt dos. Om du använder för mycket av produkten kommer dina blodnivåer blir för hög och du kommer att få biverkningar. De milda som är ömhet i brösten, vaginal blödning och huvudvärk. De allvarliga biverkningarna är livmodercancer och hjärtsjukdomar.

Din läkare kan balansera vågen med progestin

När kvinnor som inte har haft en hysterektomi tar extra östrogen, de också ta en progestin till minskad risk för livmodercancer. Just nu verkar det som kvinnor som använder vaginal östrogen kräm för en kort tid behöver inte extra gulkroppshormon. Om du använder produkten under en längre tid din läkare kan besluta att du behöver extra gulkroppshormon.

Ät Fytoöstrogener men var försiktig med Krämer

Det finns många vaginal östrogen krämer som du kan köpa utan recept. Dessa produkter är inte godkända av Food and Drug Administration för behandling av vaginala symptom på klimakteriet. De flesta av dessa produkter är gjorda av fytoöstrogener finns i soja och jams. I dagsläget, experterna rekommenderar inte användning av dessa produkter. Dock rekommenderar att alla, och i synnerhet postmenopausala kvinnor, äter en växtrika diet, eftersom dessa fytoöstrogener har visat sig förebygga cancer.

Livsmedel som accelererar Östrogen


Östrogen är ett naturligt hormon hos både män och kvinnor, men det är dominerande i kvinnor och deras könshormon. Eftersom vissa livsmedel innehåller hormoner och kan påskynda hormon byggs upp i kroppen, välja din kost klokt, borta från bearbetade och snabbmat, är av betydelse. Detta gäller särskilt efter en kvinna träffar 30 år när hormonbalansen börjar skifta.

Nötkött

Hormon pellets implanteras under huden på boskap för att få dem att växa fetare snabbare. Cornell University program på bröstcancerforskning uppger att det finns sex olika hormoner som används i köttproduktion inklusive estradiol (besläktad med östrogen) och progesteron, både naturliga kvinnliga könshormoner. Två typer av manliga könshormoner och två typer av syntetiska hormoner är också bland denna grupp. Federala regler tillåter användning av dessa hormoner hos nötkreatur och får, men inte för fjäderfä eller svin.

Många mejeriprodukter kan spetsad med hormoner. I kroppen, alla dessa konstgjorda hormoner härma sant östrogen. Vissa tror att detta är en del av orsaken flickor når puberteten i yngre åldrar. Hos kvinnor, är det emellertid möjligt östrogenaccelererande livsmedel kan bidra till cancerformer inklusive bröst cancer.

Kaffe

En östrogen-accelererande mat kan vara kaffe. Science Daily rapporterade om en studie av TexasAgriLife Forskning som upptäckte en förening i kaffe, som kallas trigonellin eller "trig" var östrogena. Detta kan påskynda tumörtillväxt hos östrogenberoende bröstcancer. "Östrogenberoende tumörer i närvaro av östradiol kommer att växa snabbare", säger näring forskaren Dr Clinton Allred. Allred sade: "Om du använder dessa celler i laboratoriemiljö, kan du avgöra om något är östrogena eftersom de kommer bokstavligen göra en tumör växa snabbare." Den östrogena föreningen inte orsakar cancer, men accelererar tillväxten i befintliga östrogena tumörer.

Bekämpningsmedel i grönsaker och frukter

Värld bekämpningsmedel som når middagsbordet, liksom andra kemiska föroreningar, kan också påskynda östrogen uppbyggd från att äta vanliga grönsaker och frukter. Många förädlade livsmedel kan också utgöra en fara. Vissa människor väljer att äta endast ekologiska frukter och grönsaker som ett resultat, och både produktion och konsumtion av ekologiska livsmedel har varit på uppgång i USA i årtionden.

Östrogen dominans är av intresse för både män och kvinnor av andra skäl, inklusive utmattning och depression, humörsvängningar och värmevallningar, huvudvärk och migrän, och en mängd andra sjukdomar.

Det bästa råd från läkare är att äta en balanserad kost, låg i bearbetade livsmedel, äta kött sparsamt, om alls, inte FROSSA i kaffe, går organiskt om du känner att det kan finnas en risk för östrogen uppbyggd i kroppen och få betydande vila och motion.

Betyder Meat innehåller östrogen?

De flesta av djuren i USA behandlas med syntetiska hormoner, och vissa konsumenter oroar sig för att hormonerna ge överskott östrogen i den amerikanska dieten. Detta är dock ett kontroversiellt ämne med begränsad giltig forskning på båda sidor av debatten. Östrogen och andra hormoner förekommer naturligt i animaliskt protein och vissa andra livsmedel.

Östrogen

Östrogen är en naturligt förekommande könshormon hittades hos män och kvinnor. Östrogenets roll hos män är inte känd; dock är viktigt i den kvinnliga reproduktiva systemet östrogen. Östrogenproduktion hos kvinnor är ansvarig för utvecklingen av kvinnliga könsorgan. Östrogenhormoner hjälper till att underlätta menstruation och styra andra metaboliska processer, såsom bentillväxt och kolesterolnivåer. För mycket östrogen har kopplats till olika cancerformer, inklusive bröstcancer och endometriecancer.

Syntetiskt östrogen i Cattle

Tillväxtbefrämjande hormoner implanteras i de flesta djur i USA. Dessa hormoner främjar proteinsyntes och resultat i nötkreatur som är 10 till 30 procent större än obehandlade motsvarigheter. Syntetiska hormoner i boskap efterliknar naturligt förekommande hormoner i djuret. Enligt University of Kentucky College of Agriculture, tillväxtbefrämjande hormoner som används av djurindustrin har studerats ingående för säkerhet och liten, om någon, skillnad i hormoner noteras i hormonbehandlat boskap.

Östrogen i kött

Östrogen och andra hormoner förekommer naturligt i boskap och kan återfinnas i små mängder i kött. Det amerikanska Department of Agriculture är inte att reglera mängden av tillväxthormoner, eftersom det är omöjligt att skilja de naturligt förekommande hormoner från syntetisk typ. Men USDA gör övervaka kött från nötkreatur för zeranol rester, särskilt steroidhormon som används för att främja tillväxt. Trots enskilda fall, det har inte varit vetenskapligt bevisat att hormonbehandlat kött har mer östrogen än icke-behandlad kött.

Rött kött och Breast Cancer Research

En stor longitudinell studie av Harvard Medical School och publiceras i "Archives of Internal Medicine" fann att konsumtionen av rött kött kan kopplas till bröstcancer. Forskare följde 90.000 premenopausala kvinnor i 12 år. De deltagare som konsumerade mest rött kött hade nästan dubbelt så stor risk för bröstcancer som de som åt rött kött sällan. Även mer forskning behövs, vissa forskare hypotesen att de tillväxthormoner eller naturligt förekommande hormoner som förekommer i kött ökade kvinnors östrogenproduktion som leder till bröstcancer.

Effekterna av östrogen dominans

Östrogen är ett av de primära kvinnliga könshormoner. Normalt är östrogen i balans med den andra primära könshormonet, progesteron. När kroppen har för mycket östrogen, från överproduktion av östrogen eller brist på progesteron, försätts den i ett tillstånd kallat "östrogendominans." Östrogen dominans kan bero på överskott östrogenproduktion i kroppen, HRT (hormonersättningsterapi) gemensamt i klimakteriet, en nedgång i produktionen av progesteron eller intag av överskott östrogen från miljökällor, såsom kött injiceras med hormoner eller syntetiska kemikalier kroppen förvirrar med östrogen. Oavsett anledning, kan östrogen dominans få allvarliga konsekvenser på kroppen, som producerar oönskade biverkningar.

Viktökning

Effekterna av östrogen dominans

Viktökning är en allvarlig effekt av östrogendominans. Inte bara det gör oss obekväma med oss ​​fysiskt, ökar risken för hjärtsjukdomar och diabetes övervikt. En studie som redovisas i "Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism" anger att fettvävnaden producerar överskott hormoner som östrogen, särskilt i buken vävnad. Som fettvävnad producerar östrogen, producerar östrogen mer fettvävnad och resulterar i en kontinuerlig cykel.

Ökad cancerrisk

Effekterna av östrogen dominans

Studier som publicerats av staten American Cancer Society att östrogen kan öka risken att utveckla cancer, såsom bröst- och äggstockscancer, och kan faktiskt öka bröst tumörtillväxt. Dessa tumörer är sammansatta av celler med många östrogenreceptorer. Deras varningar är särskilt inriktad på att östrogendominans som ett resultat av östrogenbehandling.

Infertilitet

Effekterna av östrogen dominans

Östrogen dominans kan orsaka många förhållanden som påverkar fertiliteten. Hormonell obalans mellan östrogen och progesteron kan skapa polycystiska äggstockar. Enligt Dr Michael Lam, specialist på hormonbalansering och författare av "östrogendominans", när en hårsäcken släpper ett ägg från äggstocken, orsakar det ett uppsving i progesteron. Om ägget produceras men inte släppt, kan det bli en cysta. Utan den kraftiga ökningen av progesteron, berättar hjärnan äggstockarna att öka östrogen och släppa fler ägg. Om dessa ägg inte släpps, de också utvecklas till cystor. PCOS (poly-cystisk ovariesyndrom) stör kvinnans ägglossning cykel, vilket minskar chanserna för befruktning.

Fler biverkningar

Effekterna av östrogen dominans

Viktökning, ökad cancerrisk och infertilitet är bara några biverkningar av östrogen dominans. Dr John Lee, som myntade uttrycket "östrogendominans" gjorde omfattande studie inom detta hormon obalans. Vad han fann var många hygienkrav som var ett resultat av överskjutande östrogen. Dessa inkluderar allergier, minnesförlust, tidig pubertet hos barn, sjukdom i gallblåsan, irritabilitet och humörsvängningar, huvudvärk, trötthet och osteoporos. Hos män, det fanns en ökad risk för prostatacancer. Östrogen dominans är inte begränsad till kvinnor. Män kan också ha en ökning av östrogen genom miljö källor.

När en kvinna inte ger tillräckliga mängder av hormonet progesteron, hennes andra könshormon, östrogen, kan ryckas och bli alltför dominerande. När detta inträffar, är hon benägen att drabbas av skenande PMS-symptom samt kamp med ömma bröst och en mängd andra symtom om hon är i klimakteriet.

Identifiering

Progesteron tillverkas när en kvinna ägglossning vid mitten av cykeln. Vid denna punkt, progesteron stiger och östrogennivåer dips. Om en kvinna inte ägglossning, men fortfarande har en menstruation, detta kallas anovulation.

effekter

Progesteron lugnar en kvinna, medan östrogen har motsatt effekt och uppmanar irritabilitet, humörsvängningar, värmevallningar och nattliga svettningar. Progesteron arbetar också för att hålla en kvinnas libido frisk. Östrogen gör det motsatta.

Resultat

När kvinnans hormoner är där de ska vara och arbeta tillsammans i harmoni, kommer hon att må bra. Men när dessa hormoner fluktuerar strax innan hennes tid eller under klimakteriet, hon kommer att känna i otakt. När hormoner är för hög eller för låg, kommer detta att ha en inverkan på en kvinnas hjärnfunktion samt på hennes kropp.

potential

Dr. Marc Pick of Womentowomen.com konstaterar att om det finns för mycket östrogen i förhållande till progesteron, frågar detta de eländiga PMS-symptom. Ju fler progesteron droppar, desto sämre symtomen kommer att bli.

Perimenopause och klimakteriet

Under klimakteriet, båda progesteron och östrogen nivåer småningom kommer att doppa. Progesteron kan inte tillverkas om en kvinna inte ägglossning. Ägglossning blir sporadiskt och sedan så småningom stannar när en kvinna är i full klimakteriet.

Växter som växer på jorden och producera naturliga Östrogen


Hälsa förespråkar och läkare har alltid sökt ny, helt naturliga sätt att ge sina patienter med ökad uthållighet och vitalitet. Nyligen MD Lana Liew, författare av det naturliga östrogenet dieten och recept bok, tror att svaret ligger i att ge henne patienter en diet som främjar fördelarna med naturligt östrogen. Många växter producerar en variant av denna steroid och kan hittas i de vanligaste platser, mataffären.

frukt

Östrogen, en naturlig steroid, tillverkas i naturen som fytoöstrogen. Genom intag frukter som bär fytoöstrogen kan vi aktivera östrogenreceptorer redan i våra kroppar och få eventuella fördelar. Frukter som besitter fytoöstrogen inkluderar äpplen, apelsiner och vattenmelon. Andra frukter som körsbär, cantaloupemelon, citroner och grapefrukt besitter också fytoöstrogener i varierande mängder. Mängden fytokemikalier i våra kroppar spelar en viktig roll i kampen mot många sjukdomar.

Grönsaker

Många föräldrar känner till svårigheterna med att försöka övertyga sina barn att äta sina grönsaker. Här & # 039; sa anledning att ge den en annan go. Flera grönsaker välkända för amerikanska dieter, såsom tomater, paprika, selleri, broccoli, blomkål och brysselkål, alla bär några ytterligare mängd fytoöstrogen inom dem. Ångkokta dessa grönsaker i stället för kokning, kan de maximala mängder av denna naturliga steroid bevaras i våra livsmedel och hålls tillgängliga för våra kroppar i samband med konsumtionen.

Örter och frön

Flavorful örter och kryddor har alltid varit en del av människans kost. Det finns många kreativa sätt att krydda upp idag & # 039; s traditionella rätter. Medan att ge smak och konsistens till intetsägande rätter, örter ger också en naturlig ökning av fytoöstrogen. Oregano, timjan, ingefära, mynta, rosmarin, salvia, fänkål och persilja kan alla lägga en frisk krydda till nästan någon maträtt. Också, linfrön, som nu är kända för att sänka kolesterol och blodtryck, innehåller också en liten mängd av naturligt östrogen.

Gör Shrimp & amp; Kammusslor öka kolesterolnivåer?

När ber om räkor och kammusslor ökar kolesterolnivåer, de flesta människor verkligen vill veta om de ökar dina nivåer av skadligt kolesterol. Näringslära identifierar två typer av kolesterol i blodet, en bra och en dålig. Fetterna och oljorna i räkor och kammusslor kan påverka nivåerna av båda.

Typer av kolesterol

Din kropp producerar två olika typer av kolesterol: high density lipoprotein (HDL) och lipoproteiner med låg densitet (LDL). Även om båda är nödvändiga för att dina grundläggande kroppsfunktioner, lägger alltför mycket LDL-kolesterol du löper större risk för hjärtinfarkt, högt blodtryck och stroke. HDL-kolesterol minskar faktiskt risken genom att hjälpa att rengöra den farliga LDL ur systemet. När du får ditt kolesterolvärde mätt hos läkaren, måttet på "totalkolesterol" står för denna interaktion genom att subtrahera din HDL räkna från din LDL räknas.

Näringsinformation

Enligt US Department of Agriculture, en 3-ounce servering av räkor innehåller 0,2 gram mättat fett och 0,6 gram omättat fett. Tre uns av kammusslor innehåller ingen avsevärd mängd av mättat fett, och 0,1 gram omättat fett. I båda fallen är det för vanligt, kokt fisk och skaldjur. Olika tillagningsmetoder - såsom panering och fritering - kan ändra denna näring profil avsevärt.

Fett och kolesterol

Din kropp producerar skadliga LDL-kolesterol som svar på förekomsten av mättat fett i kosten. Den producerar HDL-kolesterol när du äter omättade fetter. Hur hjärtvänlig livsmedel är beror mer på förhållandet mellan välgörande omättat fett till skadliga mättat fett än det gör på den enkla mängden fett maten innehåller.

Räkor, kammusslor och kolesterol

Båda typer av fisk och skaldjur har överväldigande mer omättat fett än mättat fett, och relativt låga mängder av båda. Detta innebär att både räkor och pilgrimsmusslor är ett bra val för människor begränsas till en låg kolesterolhalt kost. Återigen, Detta förutsätter att de som tillagas utan såser eller andra ingredienser som själva innehåller höga halter av mättade fetter.

Graviditeten orsakar en stor många förändringar i en kvinnas kropp när den förbereder sig för att växa och ge näring åt ett barn. Hormoner orsakar de flesta av dessa förändringar, med östrogen är en av de viktigaste. Östrogen bidrar inte bara till att upprätthålla graviditeten via progesteron, men också till andra viktiga områden av fosterutveckling och reglering.

En av östrogen huvudroller i fosterutvecklingen är att upprätthålla graviditet. För att göra detta, östrogen, som produceras av moderkakan under graviditet, reglerar progesteronproduktionen. Progesteron spelar många viktiga roller under graviditeten, inklusive att hålla livmodern drar ihop sig, upprätthålla en säker miljö i livmodern för barnet, främja bröst tillväxt och slåss mot farliga celler som kan skada fostret. Eftersom progesteron är så avgörande för välbefinnandet hos fostret, är viktigt att hålla rätt östrogennivåer. I själva verket har studier visat att släppa östrogennivåerna under en graviditet ofta korrelerar med missfall.

Östrogen är ansvarigt för god tillväxt av fetala inre organ såsom lungorna och njurarna, såväl som de reproduktiva organen. Dessutom främjar östrogen placental tillväxt, vilket är av avgörande betydelse för korrekt utveckling av barnet. Det upprätthåller både livmoder blodflödet och livmoderslemhinnan, bistår med amning och regulatates foster bentäthet. Slutligen skyddar östrogen honor i livmodern från effekterna av manliga hormoner.