XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kalorirestriktion ämnesomsättning

Vilka är fördelarna med en långsam ämnesomsättning?

De flesta människor vill öka sin ämnesomsättning. Hur snabbt din ämnesomsättning är avgör hur mycket mat du kan äta utan att gå upp i vikt. Om du ökar din ämnesomsättning, då kan du äta extra mat utan att sätta på pounds. För viktminskning ändamål, är en snabb ämnesomsättning definitivt att föredra framför en långsam ämnesomsättning, men det kan också finnas fördelar för en långsam ämnesomsättning som är resultatet av en begränsning av kalorier.

Ämnesomsättning

Metabolism är en process som sker i kroppen under vilken mat eller lagras energikällor omvandlas till energi. När mat kommer in i kroppen, bryts den ner i fett, protein och kolhydrater. Kolhydrater omvandlas till glukos, kroppen och hjärnan föredragna energikälla. Fett omvandlas till fettsyror och glycerol, och protein raster till aminosyror. När du går upp i vikt, det finns ett överskott av dessa föreningar i blodet. Så, lagrar kroppen dem som fett. När du gå ner i vikt, den mat du äter ger mindre energi än kroppen behöver. Så bryter kroppen ner sina egna energikällor och du förlorar fett.

Snabb vs. Långsam Metabolism

Hur mycket energi som kroppen behöver kan mätas under träning eller vid vila. När du har en snabb ämnesomsättning, behöver din kropp en hel del energi för att upprätthålla sin normala funktion. I det här fallet kan du äta mycket mat utan att gå upp i vikt. När du har en långsam ämnesomsättning, är det motsatta fallet. Din kropp behöver mindre energi för att utföra sina önskade funktioner. Så, om du äter en hel del mat och har en långsam ämnesomsättning, kommer du upp i vikt.

Calorie Restriction

När det gäller viktminskning är aldrig önskvärt en långsam ämnesomsättning. Men som rapporterats av Science Daily, en långsam ämnesomsättning som en följd av kalorirestriktion kan möjligen skydda mot cancer, hjärt-kärlsjukdomar och diabetes och öka livslängden. En kalori-begränsning diet minskar ditt intag av kalorier 20 till 40 procent. Den skär tomma kalorier livsmedel, såsom socker och bearbetade kolhydrater, snarare än livsmedel som innehåller viktiga näringsämnen och vitaminer. Kalorirestriktion kost gör du gå ner i vikt i början. Men med tiden, justerar din kropp din ämnesomsättning för att passa lägre kaloriintag.

Handlingsmekanism

Många djurstudier visar att kalorirestriktion kan förlänga livslängden på djur. Det har ännu inte visats att kalorirestriktion har samma effekter på människor. Men fler läkare anser att det är en lovande metod, och under de senaste åren, har mer bevilja pengar ägnats åt att studera den. Hur kan kalorirestriktion förlänger livet? Ingen vet riktigt. Eftersom Science Daily påpekar finns det bevis som tyder på att kalorirestriktion inte förlänga livslängden bara genom att förebygga fetma och dess konsekvenser. Förebygga fetma hos djur hindrar för tidig död. Men det är inte signifikant förlänger djurens livslängd om det inte är ett resultat av att begränsa kalorier. Snarare verkar de positiva effekterna av kalorirestriktion intimt knuten till metabolismen avmattningen som sker över tiden när kalorier är begränsade. Kalorirestriktion i sig verkar kopplad till processen med autophagy, en process under vilken cellerna bli av felfungerande komponenter som ackumuleras i betydande mängder under åldringsprocessen.

Har THC Öka din ämnesomsättning?

Tetrahydrocannabinol eller THC, är den aktiva ingrediens som finns i marijuana eller cannabis. Marijuanarökare har länge undrat om THC ökar ämnesomsättningen. Vetenskaplig litteratur har ännu inte förklara effekterna, om någon, som THC har på metabolism, men vårdgivare, till exempel hälso- och sjukvård vid Columbia University, rapporterar att kroppen bearbetar maten normalt om du är hög på marijuana eller nykter. Du kan öka din ämnesomsättning och förlora eller behålla din kroppsvikt med hjälp av traditionella viktminskning metoder.

Effekter på metabolism

Om du är en vanlig kruka rökare, har du upplevt "munchies." Enligt Fråga Alice, en online hälsa resurs som drivs av Health Services vid Columbia University i New York, röka marijuana inte öka din ämnesomsättning. Det ökar din aptit för söta och feta livsmedel, och utan kalorirestriktion, motion och en hälsosam kost, kommer du upp i vikt. Beståndet ditt kylskåp och skafferi med hälsosamma livsmedel så att när suget slår, kan du njuta av bättre för-dig mat som yoghurt eller bakade potatischips. Marijuana är en olaglig substans, så avstå från att använda det om medicinsk marijuana är lagligt i ditt tillstånd och du har ett giltigt recept från din läkare.

aerob träning

Aerob träning håller dina lungor och hjärtat friskt och minskar de skadliga effekterna av att röka marijuana. Enligt US Department of Health och Human Services, bör vuxna engagera sig i åtminstone 150 minuter av måttlig intensitet aerob träning varje vecka. Motion höjer din ämnesomsättning eftersom dina arbetande muskler har högre krav energi än vila musklerna. Efter ett träningspass, börjar din kropp en återhämtningsfas och fortsätter att bränna kalorier. Ju mer intensiv träning, desto längre din ämnesomsättning förblir förhöjda. Enligt det amerikanska rådet om motion, kan din ämnesomsättning förbli förhöjda så länge som 24 timmar efter träningen. Rådgör med din läkare för att säkerställa att du är frisk nog att delta i övningen innan du börjar din träning regim.

Motståndsträning

Använd fria vikter eller träningsmaskin för att vakna upp dina muskler och öka din ämnesomsättning. Plan för att engagera sig i styrketräning två till fyra gånger i veckan för att öka din muskelmassa, vilket snabbar din ämnesomsättning. Byte av fett med muskler hjälper dig att behålla en smal kroppsbyggnad och öka din vilande ämnesomsättning, vilket kommer att bidra till att kompensera för den cookien du åt medan röka marijuana.

Börja röra

Folk antar ofta att fysisk aktivitet och motion är utbytbara termer, men de är olika. Motion är en planerad och strukturerad aktivitet som innehåller specifika rörelser för att uppnå ett visst mål. Fysisk aktivitet är slumpmässig och sporadisk utan mål i åtanke. Så om du är en soffpotatis, sätta fart. Gå till din brevlåda i stället för att köra till den. Parkera bilen långt från ytterdörren på din shoppingresa nästa. Lasta dina matvaror från bilen en påse i taget med någon hjälp från din familj; loppet för att få din kalla artiklar i kylskåpet kommer att hjälpa dig att arbeta upp en svett. Regelbunden motion och fysisk aktivitet hjälper motverka effekterna av din ökad aptit på grund av att röka marijuana.

Näring för din ämnesomsättning typ


Äta för din ämnesomsättning typ kan drastiskt förändra hur du gå ner i vikt. Varje person är unik och vissa människor gå ner i vikt mycket snabbare än andra. Anledningen till detta tros bero på att varje person har en annan metabolisk typ. Din ämnesomsättning kan antingen vara långsam, hög eller någonstans i mitten. Det finns vissa dieter och livsmedel som fungerar bättre med olika metaboliska typer. Till exempel, vissa människor gör mycket bra på en vegetarisk kost medan andra kommer att tyna bort. Det finns fortfarande frågor som inte har besvarats av forskare ännu på hur ämnesomsättning påverkar viktminskning.

Typer och effekter

Det finns tre huvudtyper av metabola priser med små variationer i mellan. De flesta människor är antingen snabba oxidationsmedel också kallas proteintyper. Vissa människor är långsamma oxidationsmedel kallas carb typer. Slutligen andra människor är balanserade typer, vilket innebär att de behöver en större mängd livsmedel. Människor som är snabba oxidationsmedel stanna smalare på en kost rik på protein och fett. De som är långsamma oxidationsmedel behöver mindre protein och fett, men mer bra kolhydrater som finns i vegetariska livsmedel som frukt och grönsaker. Några snabba oxidationsmedel gör inte bra på på spannmål eller pasta.

Dessa människor brukar gå upp i vikt när de äter alltför många kolhydrater, dock snabba oxidationsmedel kan också göra bra att äta hälsosamma kolhydrater som morötter så länge de får en bra mängd protein i kosten. Du kan också få en uppfattning om vad din ämnesomsättning typ är hur du känner efter en måltid. Om du är en snabb oxidationsmedel, kommer du att känna strömförande och motiverad efter en hög proteinhalt måltid, men om du är en långsam oxidationsmedel du kommer att känna sig trött, trög och även slö efter att ha ätit för mycket kött. Sedan finns det de människor som inte har påverkats av vad de äter, vilket innebär att de kan äta en större kombination av livsmedel och ändå gå ner i vikt och må bra.

Betydelse

Din ämnesomsättning typ är avgörande. Att veta vilka livsmedel påverkar dig och vilka livsmedel hjälpa till att snabba upp din ämnesomsättning kan i hög grad påverka hur snabbt du gå ner i vikt. Din ämnesomsättning typ kan också ändras när du blir äldre. Att äta vissa livsmedel kommer att kraftigt påverka hur du känner dig och din totala livskvalitet. Du kan gå till doktorn och får testat eller köpa ett kit för att testa hemma.

Men skulle en del människor hellre basera sina alternativ på hur mat får dem att känna. Du kan göra detta genom att hålla en matdagbok och vistas i samklang med hur du känner 30 minuter efter en måltid. Om du har en balanserad metabolisk typ, kanske du inte märker en stor skillnad i vilken mat gör du känner dig mer trött eller energisk. Människor som är balanserade förlorar vanligtvis vikt på en mängd olika dieter. Balanserade typer förlorar vanligtvis räknat på motion och kalorirestriktion.

överväganden

Det kanske inte alltid vara lätt att gissa din ämnesomsättning typ. Varje person är unik och din typ kan förändras över tiden. Komma testas är det enda sättet du kommer att veta vad din ämnesomsättning typ är säker. Detta är kan vara ett utmärkt verktyg som ger dig möjlighet att påverka hur du nå dina mål viktminskning. (Se din läkare eller kolla in resurser i den här artikeln för hemma tester för att ta reda på vad du metaboliska typ är.)

matsedlar

När du vet vad din ämnesomsättning typ är, kan du utveckla en riktad måltid plan som är anpassad för dig. De flesta människor är en variant så att de kommer att göra bra på en enkel hälsosam kost som består av magert kött, grönsaker och hälsosamma fetter. Om du har svårt att smälta kött eller känner hemskt efter att ha ätit kött, sedan byta till vegetariska proteinkällor som bönor eller spirulina. Spirulina är en blågröna alger som är en stor källa till protein samt andra vitaminer och mineraler. Människor som väl äter kött bör också konsumera fem eller fler grönsaker dagligen. Köttätare är oftast bara trög när de äter de dåliga kolhydrater som bröd och pasta. Grönsaker är friska kolhydrater som ger kroppen med välbehövlig näring.

Varning

Innan du börjar på en ny diet program, alltid rådfråga din läkare först. Även om du vet din ämnesomsättning typ, kan du behöva få råd från din läkare om du är på specifika läkemedel. Till exempel, om du är på hjärtmedicin, men du väl äta en fettrik protein diet kan du prata med din läkare eller dietist så att du kan både komma upp med en bra plan för dig. Du kanske vill äta bra hälsosamma fetter som inte täppa dina artärer som omega-3-fettsyror. Dessa fetter finns i fisk och ägg.

Vad händer när din ämnesomsättning är hög?


Metabolism är en serie av kemiska reaktioner, bränslepåfyllning kroppen med behövs energi för att främja biologiska funktioner och upprätthålla liv. Det finns två delar av metabolism: katabolism, som bryter ned materia, och anabolism, vilket slår samman materia för att producera energi givande ämnen för kroppen. Individer med en hög ämnesomsättning experience flera fysiska biverkningar.

Viktminskning

Individer med en hög ämnesomsättning kan uppleva viktminskning. Som din ämnesomsättning ökar, måste kroppen hitta ämnen till bränsle metaboliska kemiska reaktioner. Vissa individer tycker att, oavsett hur mycket de äter, kan de inte ge kroppen tillräckligt med bränsle för att föreviga metaboliska reaktioner tillräckligt snabbt. Dessa individer upplever därför viktminskning som kroppen använder all mat de konsumerar mot permanenta metaboliska reaktioner. Att gå upp i vikt, individer med en hög ämnesomsättning engagera sig i hög proteinhalt och hälsosam fettdieter och öka styrketräning, såsom styrketräning, för att bygga muskelmassa.

Kroppsvärme

En sidoprodukt av vissa metaboliska reaktioner är värme. När en person har en hög ämnesomsättning, och metaboliska reaktioner sker snabbt, är mer värme frigörs från metaboliska reaktioner som sker i kroppen. Även om mängden värme som frigörs i varje metabolisk reaktion är mycket liten, då många reaktioner pågår snabbt och upprepade gånger, kommer denna värme ackumuleras och orsakar en högre kroppstemperatur än individer med normal eller långsam metabolism. De flesta personer med hög ämnesomsättning vant till ökad kroppsvärme; Men, om det stör dig, kan du placera coola handdukar eller tvättlappar på halsen och handlederna för att känna sig mer bekväm.

Ökad livsmedelskonsumtion

Personer med hög ämnesomsättning bränsleförbrukning att propagera metaboliska reaktioner i snabb takt. Därför måste de med en hög ämnesomsättning ständigt leverera sina kroppar med mat, bränsle för ämnesomsättningen. Fisk och andra hjärt-hälsosamma oljor med Omega-3 och omega-6 fettsyror är viktiga för en hälsosam kost, som är magert protein, som kyckling, tofu och bönor och frukt och grönsaker.

Hur man slår en långsam ämnesomsättning


En långsam ämnesomsättning, om ärftlig eller på grund av bantning, är inte att bränna bort mat som konsumeras dagligen och orsakar därmed viktökning. En stillasittande livsstil saktar också ner din ämnesomsättning, eftersom kroppen inte bränna bort konsumeras mat så snabbt som det normalt skulle när aktiv och ökar risken för viktökning. Om du känner dig trög en förändring i dina matvanor och motion rutin ger din ämnesomsättning en välbehövlig ryck, som omvandlar mat till energi i stället för att förvara den i dina fettceller i en nödsituation.

Instruktioner

1 Håll dig aktiv. Kroppens ämnesomsättning fortsätter att arbeta så länge som du flyttar runt, vare sig det är promenader, skrattar eller tränar. Tjugo till 30 minuter av träning fem dagar i veckan förbättrar din ämnesomsättning.

2 Ät mer. Medan dina måltider inte bör bestå av pizza och pommes frites, äta små och hälsosamma måltider håller kroppen energi och håller din ämnesomsättning på topp prestanda. Din kropp håller på att mat om du går under långa perioder utan att äta eftersom det tror att du riskerar att svälta.

3 konsumera protein. Protein är lättare att smälta än kolhydrater och ökar din ämnesomsättning bättre än kolhydrater konsumtion. Protein finns i kött, mejeriprodukter, bönor och grönsaker inklusive spenat och broccoli.

Få muskelmassa med en snabb ämnesomsättning är inte omöjligt, så många "hårda vinnare" tro. Hård Gainer typer har normalt en ectomorph kropp, med mindre benstomme och mindre naturlig Muskulös än andra kroppstyper. Den enkla ekvation för att få muskelmassa gäller för dem med en snabb ämnesomsättning samt: skapa en tillväxt stimulans och förse kroppen med tillräckligt med näring för att reparera skadade muskler och bygga upp den starkare. Den svåra delen om att få muskelmassa med en snabb ämnesomsättning är "tillräckligt med näring" del. Hard-vinnare bränna ofta kalorier så snabbt att de inte kan lagras som fett eller användas för att bygga muskler. Dessutom, de kan också ha svårigheter att klara näringsämnen på ett effektivt sätt. Det enkla svaret är att du måste äta så hårt du tränar. Följ dessa enkla riktlinjer för att påskyndat dina massa vinster.

Steg 1

Öka din dagliga kaloriintaget med 500 kalorier eller mer över underhålls kalorier. Rådgör med en personlig tränare eller använda den kostnadsfria online-kalkylator för att hitta din personliga underhåll kaloriintaget, lägg sedan till 500 eller mer till den totala. Sprida dessa kalorier ut över 5-8 små måltider under dagen. Följ "Muscle Nerd" Jeff Anderson råd och ta en efter träningen skaka bestående av 50 gram protein, 100 eller fler gram kolhydrater och 30 gram hälsosamma fetter såsom linfrö olja eller medel triglycerider. Informeras om att räkna ut underhåll är trial and error, och det kan ta dig två till tre månader för att räkna ut din kalori behov på en ny utbildning schema.

Steg 2

Konsumera 55 procent av kalorierna från kolhydrater. Med en snabb ämnesomsättning du behöver mer kolhydrater för att få muskelmassa, enligt Jeff Anderson. Goda källor till kolhydrater är havregryn, vetebröd och pasta, sötpotatis, quinoa och / eller brunt ris. Det kan vara svårt i början att få alla kalorier i, men du måste fortsätta om du vill vinna massa. "Clean" eller lågt glykemiskt kolhydrater är bättre, men du kan prova fruktjuice om du absolut inte kan få den fasta maten. Två koppar druvsaft till exempel är ett enkelt sätt att få 50 gram kolhydrater.

steg 3

Ta in mer hälsosamma fetter. Fett är en kraftfull näringsämne eftersom den har mer än dubbelt så mycket kalorier per gram, jämfört med kolhydrater och protein. Fleromättade och enkelomättade fetter är vanligtvis inte lagras som kroppsfett och kan användas av kroppen för energi. Enkelomättade fetter innehåller olivolja, äggulor, avokado och nötter och frön. Fleromättade fetter är din omega-3, 6 och 9 fetter, som är väsentliga för hälsa och välbefinnande. Lägg en portion eller två av dessa hälsosamma fetter till var och en av dina måltider. Till exempel, två matskedar linfrö olja i en proteinshake lägger cirka 250 kalorier. En särskild typ av mättat fett, som kallas MCT eller medel triglycerider, kan användas av kroppen för energi och fettförbränningen, enligt "Homemade Tillägg Secrets" Jeff Anderson.

steg 4

Utför tre hela kroppen pass per vecka, med fokus på de sammansatta massrörelserna för varje muskelgrupp. Börja varje träningspass med knäböj eller marklyft för att skapa en anabol ökning av testosteron och tillväxthormon. Till exempel, startar måndag och fredag ​​träning med knäböj, och onsdag träning med marklyft. Använd en upprepning intervall mellan 9 och 12 reps på varje set för att specifikt rikta hypertrofi eller muskeltillväxt. Ta varje uppsättning till en positiv misslyckande, det vill säga den punkt där du inte kan göra en kontrollerad upprepning. Har en spotter hjälpa dig åter rack vikten för att förhindra skador. Träna successivt genom att lägga vikt stegvis från träning till träning som du får starkare.

steg 5

Ta en extra proteinshake omedelbart före sänggåendet för att ge din kropp en färdig leverans av aminosyror för att reparera dina muskler medan du sover. Blanda en eller två skopor vassleprotein med två koppar mjölk och två matskedar lin-fröolja. Se till att få 7 till 8 timmars vilsam sömn varje natt.

steg 6

Besök din lokala hälso-butik för att plocka upp några användbara tillskott. Om du kämpar för att få alla dina måltider i, på grund av tidsbrist, köpa en viktökningspulver och använda den en till tre gånger per dag i stället för måltider. Dessutom, köpa en multi-enzymprodukt för att hjälpa till med nedbrytning och absorption av den mat du tar i. Enligt "Muscle Nerd" detta mycket billigt tillägg kan drastiskt öka din upptaget av näringsämnen, särskilt protein. Slutligen överväga att kombinera kreatin, vassleprotein och CLA eller konjugerad linolsyra. "The Power of Three", en artikel i januari 2010 frågan om "Muscle and Performance", rekommenderar detta combo för att få snabb massa.

Saker du behöver

  • ökade kalorier
  • 55% kolhydrater
  • hälsosamma fetter
  • Hela kroppen pass
  • 7-8 timmar sömn
  • vassle~~POS=TRUNC protein~~POS=HEADCOMP
  • CLA
  • kreatin
  • Multi-enzym
  • Vikt-gainer pulver

Vad Ökar kroppens ämnesomsättning


Metabolism hänvisar till den mängd energi kroppen förbränner. Kroppen får energi genom intag av kalorier som finns i livsmedel, och din ämnesomsättning avgör hur snabbt dessa kalorier bränns bort. En hög ämnesomsättning kommer att bränna bort energi snabbare än en långsam ämnesomsättning, vilket resulterar i viktminskning. Öka din kroppens ämnesomsättning kommer att hjälpa dig att förhindra viktökning eller förlora övervikt.

Undvik hoppa över måltider

När du gör beslutet att hoppa över frukosten, lunch eller middag, går kroppens ämnesomsättning "survival mode" och saktar ner för att spara energi. Även om du kanske tror att hoppa över en måltid kommer att hjälpa dig gå ner i vikt, kommer att göra detta sakta din ämnesomsättning och kan leda till att du gå upp i vikt som din kropp kommer att bränna kalorier långsammare när du äter igen. Ät tre hälsosamma måltider om dagen för att öka din ämnesomsättning och hålla den brinnande energi hela dagen.

Ät kryddstark mat

Enligt CBS News, kryddstark mat som innehåller Capsaicin, såsom chilipeppar, kommer att bidra till att öka din ämnesomsättning. Capsaicin är den bioaktiva föreningen som orsakar paprika att andas värme. Denna förening orsakar också din aptit att minska. Paprika i någon form, vare sig bakat eller i salsa, tillfälligt kommer att öka din ämnesomsättning efter konsumtion.

Träning

Motion är ett av de enklaste sätten att öka din ämnesomsättning. När du tränar, din kropp förbränner naturligt mer kalorier än den gör medan vila. Styrketräning träning såsom lyfta vikter öka ämnesomsättningen mer än kardiovaskulär träning som löpning, men utövandet av något slag kommer att sparka igång din ämnesomsättning och hjälpa dig att gå ner i vikt.

äta protein

Muskel bränner bort energi snabbare än fett, så att upprätthålla eller bygga muskelmassa permanent öka kroppens ämnesomsättning. Införliva magert protein som kyckling eller fisk i varje måltid hjälper kroppen bygga muskler och öka din ämnesomsättning. Andra proteinkällor innehåller nötter, avokado och baljväxter.

konsumera Kalcium

Kalcium-rika livsmedel och drycker såsom mjölk orsaka kroppen att metabolisera fett mer effektivt, enligt "Kvinnors Health Magazine." Dricka en åtta-ounce glas mjölk per dag kommer att hjälpa kroppen att bränna kalorier från fett som du äter under måltider.

Tänk på din ämnesomsättning som kroppens ugn; när det revved upp, det bränna oönskat fett och kalorier på astronomiska priser. När den är avstängd, fett och kalorier kvar, tillsammans med oönskade pounds. Även om din ämnesomsättning börjar sakta när du blir äldre, det finns en mängd olika sätt att sparka in överväxeln; så många faktiskt att du bör ha några problem att välja den teknik som fungerar bäst för dig.

Titta på dina kalorier

Om du äter för mycket du går upp i vikt, så svaret på att förlora vikt måste vara att sluta äta. Bonk, fel svar. När du drastiskt skära ner på antalet kalorier du förbrukar, går din kropp automatiskt in i svält-läge, en mekanism den använder för att skydda sig från att svälta. Den rymmer på till varje bit av fett du har i fall det behövs för energi. Denna mekanism orsakar också din ämnesomsättning att sakta ner. För att bekämpa detta, äta tillräckligt antal kalorier för din kroppsvikt. För att bestämma detta nummer, multiplicera din vikt med 11; Detta är antalet kalorier du bör ta i varje dag.

Börja med frukost

Medan du slummer, saktar din ämnesomsättning ner avsevärt. För att tända elden, måste du äta när du vaknar. Tills du matar din kropp, din ämnesomsättning förblir trög och motarbetar dig, inte för dig. En bra frukost skulle vara en skål med hela korn spannmål med en bit frukt, eller oordning äggvita blandat med hackade grönsaker och en kopp yoghurt.

Ät Vanliga

Precis som en ugn kommer att gå ut om lågan inte hålls tänd, så kommer också att din ämnesomsättning om det inte matas ofta. Äta fem eller sex små måltider per dag kommer att hålla din ämnesomsättning igång hela dagen. Försök att utrymme dina måltider och mellanmål två till tre timmars mellanrum, och inkludera någon typ av protein i varje måltid eller mellanmål.

Lägg till mer protein

Protein hjälper inte bara bygga och reparera muskler och vävnader, hjälper det också öka din ämnesomsättning. De byggstenar i protein är aminosyror, som är svårare för kroppen att bryta ner; det måste arbeta hårdare för att göra det. Tio till 35 procent av din totala kalorier varje dag bör komma från en proteinkälla, såsom yoghurt, skinn kyckling och fisk. Snacks kan innehålla en handfull mandlar, mager sträng ost eller en burk tonfisk.

Drick mer vatten

Om du är ännu lite uttorkad, kommer din ämnesomsättning långsammare. Därför måste du se till att du dricker tillräckligt med vatten under dagen för att förhindra att detta händer. Om du dricker ett glas före varje måltid och mellanmål, har du kommit nära den rekommenderade åtta glas om dagen.

Börja röra

Motion spelar en central roll för att öka din ämnesomsättning. Aerob träning är fantastiskt för att få din ugn går, men du vill utmana dig själv lite och lägga till lite intensitet. När du går, lägga till korta skurar av löpning. Om du använder ett löpband, alternera din vanliga promenad med en två minuters promenad på en sluttning.

Ett annat bra sätt att öka din ämnesomsättning är att bygga muskler. Detta görs genom att lyfta vikter. Varje pund av muskler du har bränner nio gånger mer fett och kalorier än en pund av fett gör. Även om du bara engagera sig för att två 15-minuters styrka träningspass i veckan, kommer du att märka en skillnad.

Hur Slow din ämnesomsättning utan sömn för Days


Det är ingen hemlighet att inte få tillräcklig sömn kan vara skadliga för den allmänna hälsan. Stanna upp under flera dagar åt gången gör att kroppen fungerar ineffektivt. När kroppen inte fungerar som den ska, kroppsfunktioner, inklusive metabolism, bromsas kraftigt. Sömnbrist är inte en idealisk metod för att bromsa ämnesomsättning på grund av de fysiska effekterna det har på kroppen och kognitiva förmågor. Nyckeln till att få och behålla vikten är att bli medveten om det dagliga kaloriintaget som behövs för ditt mål.

Instruktioner

1 Förlora sömn och ändra din glukosmetabolismen. Sömnbrist saktar kroppens förmåga att metabolisera glukos. Detta är farligt eftersom det i vissa människor, förändringen av glukos gör att kroppen reagerar på samma sätt som det skulle med typ-två-diabetes, enligt en svenska universitetsstudier. När sömnbrist kombineras med stora kolhydrater måltider, kommer regleringen av blodsockret ta längre tid. Även om den minskade regleringen kan hjälpa dig att hålla fast vid kalorier längre, effekterna av långsam insulinutsöndring är inte hälsosamt för kroppen.

2 Gå utan sömn och ändra din hormonproduktion. Brist på sömn kan hindra utsöndring av sköldkörtelstimulerande hormoner, fann den svenska studien. När sköldkörteln inte fungerar korrekt, svarar kroppen genom att öka kortisolnivåer. Förhöjda kortisol gör att kroppen att sakta metabolism och uppmuntrar fett som skall lagras. Kombinationen av lagrat fett och minskad metabolism ger i viktökning.

3 Håll dig och ändra dina matvanor. Även om inte en direkt fysiologisk effekt av sömnbrist, kan stanna upp för ett antal dagar orsakar dåliga matvanor. En studie Northwestern University visade människor som stannar uppe sent tenderar att äta mer kalorier och väger mer än de som går till sängs tidigt. Om du är trött, kan du ta godis eller koffeinfyllda drycker att hålla dig vaken. Dåliga val av livsmedel kan leda till långsammare ämnesomsättning. Om du är vaken för längre löptider, kommer du att ha fler möjligheter att konsumera mer kalorier.

4 Undvik sömn och har kroppen bryter ner mat mindre effektivt. Om kroppen är extremt trött, kommer kroppen helt enkelt inte har tillräckligt med energi för att bryta ner maten så effektivt, visade den svenska studien. Precis som i fallet med glukosmetabolism, då mat inte är effektivt bryts ned, är graden av metabolism sänks.

Hur man ska äta rätt för din ämnesomsättning typ

Metabolism är en allmän term som hänför sig till de kemiska reaktioner som sker i kroppen, och det är din kost som vanligtvis styr hur din ämnesomsättning fungerar. Eftersom allas genetik är olika, människors ämnesomsättning varierar också. Ändra din kost för att matcha din ämnesomsättning typ kan hjälpa dig att känna friskare, prestera bättre och förbättra din kroppssammansättning.

Utgångspunkten

Huvudtanken bakom äta för din individuella metaboliska typ är att det finns ingen enskild bästa dieten som är bäst för alla, konstaterar tränare Tom Venuto. Den första huvudsakliga razzia i denna metod för bantning föreslogs i "The Metabolic Typing Diet" genom metabolism forskaren William Wolcott, publicerad 2000. Paul Chek från 2004 boken "Hur man äter, flytta och vara friska" också undersökt idén om metabola skriva.

Hitta din typ

Det första steget i att äta för din ämnesomsättning är att räkna ut vilken kategori du tillhör. I Walcott ursprungliga diet, måste du svara på 65 frågor, alla utformade för att hitta vilken typ av diet du svarar bäst på. Med hjälp av dina svar, ser du vilken diet passar dig bäst - ett protein typ kost, en kolhydrat typ diet eller en blandad kost.

Enligt typ

När du har upptäckt vilken typ du är, är det dags att börja skräddarsy din kost för att din ämnesomsättning. Wolcott plan rekommenderar att proteintyper äter en kost som består av 45 procent protein, 35 procent kolhydrater och 20 procent fett. Blandade typer behöver 30 procent protein, 50 procent kolhydrater och 20 procent fett, medan carb typer behöver 25 procent protein, 60 procent kolhydrater och 15 procent fett. Chek rekommendationer skiljer sig något, som han råder 40 procent protein och 30 procent vardera för kolhydrater och fett för dem på ett protein diet, 40 procent protein, 50 procent kolhydrater och 10 procent fett för dem på en blandad kost, och 20 procent protein, 70 procent kolhydrater och 10 procent fett för dem på en carb typ kost.

Planera dina måltider

Det enklaste sättet att konfigurera din diet att följa din föreslagna typen är att dela upp din tallrik i sektioner vid varje måltid. Du kan äta samma typer av livsmedel, oavsett vilken typ du är, men mängderna och proportionerna kommer att behöva variera. Ta en måltid med en mager biff, sötpotatis och sparris till exempel. På ett protein typ kost, bör stek ta upp nästan halva din tallrik, potatis och sparris ungefär en tredjedel och du kan fylla resten av din tallrik med en fettkälla, såsom en liten smör på potatis eller lite olivolja på dina grönsaker. Blandade typer bör minska stek storlek, äta mer sötpotatis och grönsaker och hålla fett ungefär samma, medan carb typer behöver ladda upp på sötpotatis och sparris, gå till en något mindre biff och halv servering av olja eller smör.