XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kalciumnitrat användning

Handhållna elpistoler faller under kategorin "elchocksvapen" och används av medborgarna för självförsvar. Brottsbekämpning och militär personal använder dem både defensivt och som ett brott när hållande ett ämne eller misstänkt. Vissa versioner används för hantering av boskap.

Betydelse

Användning av Elpistoler


Elpistoler anses vara "mindre än dödliga" vapen. Emellertid har dödsfall inträffat i ämnen mot vilka verktygen har använts. Elpistoler erbjuda användaren en möjlighet att försvara sig med något annat än skjutvapen, knivar och klubbar. De relativt lätt transporteras och det finns i allmänhet färre regler om var de kan vara besatt.

Fungera

Användning av Elpistoler


Elchocker styranordningar fungerar genom att användaren levererar en tillfällig elektrisk stöt till ämnet. När tillämpas korrekt motivet tillfälligt arbetsoförmögen och faller till marken, så att användaren kan fly eller dämpa ämnet.

Chocken genereras genom självständiga batteriladdning. Effekt och varaktighet kan bero på vilken typ av batterier som används. Vissa uppladdningsbara batterier ger längre fält livslängd och mer pålitliga leveranser än over-the-counter engångs typer.

Elen från batterierna i enheten bågar mellan kontakter. De flesta typiska elpistoler lita på användaren tillämpar enheten eller dess sonder direkt till ämnet. Elpistoler är mycket nära kvartalet anordningar och därför betraktas som mycket farligt att använda. Elpistol användare bör söka professionell utbildning i hur man distribuerar dem på rätt sätt.

typer

Användning av Elpistoler


Elpistoler finns i flera varianter. De är också tillgängliga i grader av potens.

Vissa är utformade som en enkel rektangulär anordning montering i användarens hand, skjuter ut något. Elektroderna ska appliceras direkt till ämnet, som kräver fysisk kontakt mellan användaren och ämne. Användaren trycker sedan på en knapp, lossning en elektrisk stöt.

En annan typ av handhållen elpistol är utformad med en pistolgrepp och en trigger-liknande brytare att inducera chock. Dessa enheter kan vara lättare att hänga på, men är större och svårare att dölja. En variation på denna design sätter elektrod på änden av en stafettpinne, som liknar en prod boskap. Därav de är mer lämpade för att användas av brottsbekämpande som bär dem på ett verktyg bälte.

En mer modern variant av pistol greppas sort, som vanligtvis kallas en "taser," projekt elektroder bundna genom ledande ledningar från enheten. Elektroderna genomborra huden eller kläderna av ämnet. Användaren sedan framkallar manuellt avgiften som krävs för att på lämpligt sätt dämpa ämnet.

Hot mot användare

Närhet till motivet är den främsta faran för bedövar vapnet användare. Med hjälp av en elpistol för självförsvar på gatan är särskilt konsekvens straff rovdjur vanligtvis väljer mindre, svagare mål för sina offer.

Till exempel när en medelstor fotgängare blir attackerad av en större, starkare angripare måste han hålla enheten mot angriparen i flera sekunder. Detta kan kräva försvararen att hindra angriparen med den andra handen medan chock appliceras. En starkare angripare kan ha möjlighet att bryta sig loss och även brottas enheten från den ursprungliga användaren och använda det på honom. Den första chocken och förvåning att drabbas av en elchock är säker på att agitera en angripare.

En medborgare som använder en elpistol för försvaret är utsatta för civilmål av ämnen eller deras familjer.

Dödlighet

Flera dödsfall har inträffat som resultat av elchocksvapen användning. Dessa händelser har främst berott på att genomföra brottsbekämpande uppgifter. Den inneboende risk för elpistol användning har ifrågasatts, även om det ofta förmildrande omständigheterna kring dessa dödsfall som droganvändning, fetma och befintliga kranskärls förhållanden.

Taser International, en ledande utvecklare av elchocker styranordningar, annonserar sitt åtagande att "tillhandahålla lösningar till våldsam konfrontation genom att utveckla produkter som gör det möjligt för människor att skydda sig själva." Företaget påpekar många av dess anställda har gått med på att utsättas för demonstrationer av enhetens effektivitet och Taser hemsida finns länkar och nedladdningar till nuvarande och tidigare forskning om användningen av sådana redskap.

Användning av syre Kosttillskott

Översikt

Syretillskott kan vara livräddande eller en marknadsföring bluff. När ges i form av kompletterande syrgas, som i en akut medicinsk situation, är syre tillskott avgörande för överlevnad. När de tillhandahålls som en fritidsaktivitet i en syre bar, kan de vara psykiskt avslappnande och fysiologiskt ofarliga. Men när de tillhandahålls som ett piller eller i flytande form, kostsyretillskott är, i bästa fall, värdelös.

Kosttillskott

Många företag säljer för närvarande kostsyretillskott, men supplement hävdar att bota sjukdomar genom att korrigera syrebrist eller syrebrist i celler har ingen grund i vetenskap. Även om det är möjligt att använda elektrisk ström för att lägga till en liten mängd syre till vatten, skulle du inte kunna få tillgång till det för kroppens behov utan gälar som en fisk. Tar en vätska eller ett piller som innehåller syre kommer inte att öka mängden syre i blodet. Syre går in i blodet via lungorna, anpassa sig till dina skiftande behov genom att ändra din andning. Du extrahera den mängd syre som du behöver från luften, leverera det till dina celler, och återföra överskottsvaror tillbaka till lungorna via blodet. 1999, debiteras Federal Trade Commission och vann en uppgörelse från åtminstone ett företag som gör falska påståenden om syretillskott.

kolon Rengöra

Syretillskott kan användas som kolon rengöra. Oxy-Mega och Oxy-Power, till exempel, är båda kolon rengöra marknadsförs som extra syrgas som minskar patogena tarmkanalen bakterier genom användning av syrefrigivnings. Tillverkare av Oxy-Mega hävdar att denna extra syrgas produkt producerar syre när den löses i en mild syra, såsom en citrus, juice eller magsyra. Enligt tillverkarens webbplats, syre frigörs i enkelatom form liknar en fri syreradikal, som är kemiskt mer reaktiv än atmosfärsyremolekyler. Syrefrigörande kolon rengöra hävdar att när syre släpps, skapar det en syrerik miljö ogästvänlig till patogena anaeroba bakterier. Det är viktigt att notera att trots påståenden om att minska sjukdomsframkallande bakterier och lindra symtom som förstoppning parasiter, jäst infektion, och matsmältningsproblem i samband med dem, dessa kolon rengöra har FDA krävs ansvarsfriskrivning att produkten inte är avsedd att diagnostisera, behandla , bota eller förebygga sjukdom.

Akut Syretillförsel

Extra syrgas är mycket användbart när ges till sjuka eller skadade patienter som behöver syre. När du är allvarligt sjuk eller skadad, är ofta kroppens förmåga att bearbeta syre äventyras. Chock kan inträffa om inte effekterna av den minskade mängden syre i blodet kan vändas. I sådana fall ger extra syrgas i en nödsituation är ofta en av de första medicinska åtgärder akut medicinsk personal ta. Extra syrgas ges också till för tidigt födda barn och nyfödda med andningssvårigheter på egen hand. I dessa fall är syre levereras direkt till lungorna som en gas, i form av syre kroppen kan lätt acceptera och effektivt använda. Extra syrgas behandlar många förhållanden som påverkar lungorna, inklusive astma, bronkit, emfysem, lunginflammation och hjärtsvikt.

Dykare

Dykare använder syrgas för att andas vid dykning på stora djup under vatten. Även om vatten har syremolekyler i det, är detta syre tillgängligt för att andas utan gälar. Emergency syrgas används i dykning olyckor att krympa bubblor som har bildats i blod och vävnader, genom att administrera 100 procent inandade syre.

rekreation

Extra syrgas kan också användas för fritidsändamål. Förutsatt i olika smaker såsom pepparmint, bayberry, tranbär och vintergröna, syre barer erbjuder smaksatt syre för dig att andas. Dessa stänger inte anspråk på medicinska fördelar och utreds av FDA om de gör. Syre barer som avstå syre utan recept bryter FDA: s regler, men enskilda stater har viss handlingsfrihet att genomdriva lagar - därför vissa stater tillåter dem och vissa inte. Proponentes av syre barer hävdar att de minska stress, öka energi och vakenhet och minska effekterna av baksmälla, huvudvärk och problem med bihålorna. Många människor tycker att det avkopplande. Enligt Mary Purucker, MD, Ph.D., en lungspecialist i Food and Drug Administration Center for Drug Evaluation and Research, men det finns ingen långsiktig, välkontrollerade vetenskapliga studier som stöder dessa påståenden för syre hos friska personer. Och människor med friska lungor behöver inte extra syre. American Lung Association visar att även om det inte kan vara någon fysiologisk effekt av inhalerat syre i barer för fritidsändamål, finns det inga belägg för att det är skadligt för friska människor heller. Men om du har en hjärtsjukdom, astma, hjärtsvikt, pulmonell hypertension, och kroniska sjukdomar, såsom emfysem, kan alltför mycket syre leda till att du sluta andas, och därmed syre barer rekommenderas inte för dessa människor.

Cerebral pares är en icke-progressiv (inte blir sämre) neurologiskt tillstånd som utvecklas hos barn och spädbarn. Den är märkt med nedsatt förmåga att kontrollera kroppsrörelser och muskler. Majoriteten av fallen tillskrivs abnormiteter i prenatal utveckling av eller skada på delar av hjärnan som ansvarar för att kontrollera rörelse.

Botox

Botox är ett läkemedel som härrör från ett toxin gjord av Clostridium botulinum. Det är oftast injiceras i mycket små doser. Det kan försvaga eller skapa en lam effekt i musklerna. Det är också i stånd att påverka nerver. Det används i kosmetiska behandlingar för att minska uppkomsten av rynkor. Andra tillämpningar inkluderar behandling av cervikal dystoni (svåra sammandragningar av nacke och axlar muskler) och blefarospasm (ett tillstånd där det är överdrivet, okontrollerad blinkande).

Off-label Användning

Användningen av Botox för behandling av barn med cerebral pares kallas off-label användning. FDA utfärdar riktlinjer för lämpliga användningsområden för läkemedel. Botox har godkänts för kosmetiska behandlingar för att minska uppkomsten av rynkor och behandling av ett litet antal andra villkor. Behandlingen av cerebral pares med Botox är inte, som av 2009, godkänd av FDA.

Teori

Begreppet att använda Botox för behandling av cerebral pares härrör från den förlamande effekt som den har på muskler. En av de stora hinder som cerebral pares drabbade brottas ofta med är en intensiv muskelstelhet som ofta lämnar dem med en onormal gång eller muskler, vilket i praktiken är förlamade av kontraktion. I teorin skulle dämpande effekt som Botox utövar på muskler bidra till att minska den intensiva muskelstelhet som hämmar rörligheten.

fördelar

Det finns en mängd olika Botox fördelar som har rapporterats. De omfattar minskad spasticitet (spända muskler), större lätthet i stretching, förbättrad rörelseomfång och förbättringar utvecklings. Det har förekommit en del forskning som utförs på detta område, inklusive en 250 personer studie utförd av Walter Reed Medical Center. Resultaten av studien, som presenterades vid årsmötet 2003 av American Academy of Neurology, rapporterade att uppemot 86 procent av barnen som behandlats visade förbättring efter Botox injektioner.

Kontrovers

Även om det verkar vara någon giltig belägg för effektiviteten av Botox som en behandlingsmetod för cerebral pares, är det kontroversiellt och har lockat regering och juridiska uppmärksamhet. FDA utfärdat en varning till läkare och konsumenter under 2008 efter att ha fått ett antal rapporter som indikerar allvarliga biverkningar från cerebral pares relaterade Botox injektioner, inklusive några rapporterade dödsfall. Dessutom har producenterna av Botox stämts av åtminstone en familj hävdar att Botox injektioner för att behandla sina barns cerebral pares ledde till pojkens död.

Fördelarna med användning av ultraljud i sjukgymnastik

Ultraljud, enligt Alain-Yvan Belanger, är den vanligaste modalitet i sjukgymnastik idag. Dess användning går hela vägen tillbaka till 1880-talet. Ultraljud maskiner genererar ljudvågor som är högre än frekvensen vi kan höra. Effekten av dessa ljudvågor på kroppens vävnader producerar ett antal fördelar.

djupare Heat

Enligt Belanger, genererar sätt ultraljuds värme är genom vibrationer som orsakas av ljudvågorna. När vävnader vibrerar, ökar denna friktion hela vägen ner till molekylär nivå, vilket gör att temperaturen hos de målinriktade vävnader att stiga. Detta är en fördel med ultraljud under en traditionell varm pack, som inte kan tränga in djupare muskulatur eller gemensamma vävnader. Ultraljud huvuden finns i en mängd olika frekvenser som kan rikta en mängd olika djup, vilket ger en skicklig terapeut möjlighet att skicka värme precis där hon vill att det ska gå. Vissa förhållanden som kan dra nytta av denna djupare värme, enligt Belanger, inkluderar artros och fantomsmärta.

djupare Stretch

Den djupa värme som genereras av ultraljud kan bidra till att koppla en spänd eller ansträngda muskler. Enligt Spine universum, kan detta bidra till att minimera muskelspasmer och förkortning ofta förknippas med spänning eller skada. Spine Universum rapporterar att ultraljud terapi har den extra fördelen att öka rörelseomfång.

vävnadsläkning

Ultraljud djupa värme tros ha en läkande effekt på djupa vävnader. Enligt Belanger, ultraljud faktiskt påverkar metabolismen av mjukvävnadsceller. Dessutom är dessa celler blir ofta mer mottagliga för helande vätskor, som förekommer i ökat blodflöde som genereras av ultraljud. På grund av detta, Belanger fortsätter att rapportera att helande fördelar ultraljud kan vara användbar vid behandling av kirurgiska sår och mjukdelsskador.

Scar Tissue Kontroll

En annan fördel med ultraljud är dess akustiska effekt. Vågorna som genereras av ultraljud orsakar små vibrationer i cellerna i mjuka vävnader. Dessa microvibrations, som Belanger beskriver dem, har en effekt på fibrerna som bildar ärrvävnad. Med tiden kan ultraljud som används i denna metod faktiskt förhindra att vissa ärrvävnad bildas, och kanske kan bryta några ärrvävnad ner. Exempel på framgång i ärrvävnad ledning är Episiotomi ärr samt Dupuytrens kontraktur, som orsakas av överdriven ärrbildning i vävnaderna i handflatan. Som med dess termiska effekter, som används ultraljud för att bryta upp ärrvävnad kan även upprätthålla och öka rörelseomfång.

Minskad Smärta

En del av smärtlindring från ultraljud kommer från mekaniska resultaten av själva behandlingen. Dessa inkluderar de minskade muskelspasmer och muskelspänning samt vävnadsläkning. Emellertid kommer en extra fördel av ultraljud inte från vad den gör, men vad det kan hjälpa en sjukgymnast gör. Genom att kombinera värme och helande krafter av ultraljud förbereder musklerna för andra terapeutiska behandlingar som minskar smärta, inklusive stretching och stärkande.

Mobiltelefon-användning i tonåren

Vid tidpunkten för offentliggörandet, är cirka 84 procent av tonåringar använder mobiltelefoner, enligt HealthyChildren.org. För de flesta föräldrar, är denna nya territorium efter att ha vuxit upp utan telefoner cell själva. Även tillgång till en mobiltelefon kan gynna din tonåring och din familj i en mängd olika sätt, kan det också ge möjligheter till oansvarigt beteende och farliga situationer. Det är viktigt att veta hur din tonåring använder sin mobiltelefon och hur man håller honom som ett säkert och ansvarsfullt som möjligt.

fördelar

Mobiltelefoner ge din tonåring med en omedelbar anslutning till resten av världen, oavsett om det är via telefonsamtal, Internetsurfning eller textning. Denna linje av kommunikation är fördelaktigt i nödsituationer eller medicinska problem. Om din tonåring har en mobiltelefon, du är bättre på att hålla kontakten med henne när hon är borta från hemmet, som kan hjälpa dig att oroa bara lite mindre. Dessutom förmånen att använda en mobiltelefon kan lära din tonåring om ansvar och ge en chans för dig att lära henne om regler, restriktioner och konsekvenser.

farorna

Trots fördelarna kan mobiltelefon-användning i tonåren ger gott om möjligheter till oansvarighet och farlig verksamhet. Enligt psykologen Suzanne Phillips, skriva för PBS.org, fyra av fem tonåringar sova med sina telefoner på natten, vilket kan leda till ångest, sömnbrist och en mobiltelefon missbruk. Mobiltelefoner ger också möjlighet att uppleva "cybermobbning" och trakasserier från kollegor. Vissa tonåringar deltar också i "sexting", vilket kan tyckas roligt och spännande att ditt barn, men kan också leda till förödmjukande situationer. Slutligen kan din tonåring frestas till text under körning, vilket är extremt farligt, olagligt i vissa stater och kan leda till dödsolyckor.

regler

Du kan skydda din tonåring från farorna och nackdelarna med mobiltelefon-användning genom att sätta fasta regler och hålla sig till de konsekvenser som du har lagt ut. Se till att din tonåring vet att om han använder sin mobiltelefon för alla olämpliga aktiviteter, såsom textning under körning, kommer det att tas bort under en förutbestämd tidsperiod. Avsätt tid när hela familjen är inte tillåtet att använda mobiltelefoner - som middagstid, när du sover eller när läxläsning - att uppmuntra honom att fokusera på andra viktiga aktiviteter.

rekommendationer

Du kan hjälpa din tonåring att förstå korrekt mobiltelefon-användning genom att prata med henne om vilka beteenden som är acceptabla och påminna henne om att information, bilder och video skickas via mobiltelefoner kan spridas snabbt. Prata med henne om farorna och konsekvenserna är involverade med att använda sin telefon olämpligt så att hon förstår de regler som du har på plats. Dessutom, kolla med din mobiloperatör för att utforska de föräldrakontroll alternativ, som kanske gör att du kan inaktivera funktioner vid vissa tider eller övervaka sin användning.

Ökningen av fetma bland den amerikanska befolkningen har lett till en ökning av flera sjukdomar, bland annat nonalcoholic fettiga leversjukdomen. Eftersom behandling för denna sjukdom inkluderar att eliminera orsaken, att förlora vikt är definitivt en del av behandlingsplaner. Flera läkemedel testas nu, dock, inklusive metformin.

Alkoholfri fettlever

Nonalcoholic fettiga leversjukdomen är en sjukdom där levercellerna ansamlas fett. Detta kan bero på att en stor mängd av fria fettsyror som cirkulerar i blodet eller att ett tillräckligt antal av lipoproteiner, de molekyler som transport lipider, är tillgänglig för att utföra dem i levern. Cirka 14 till 30 procent av amerikaner lider av denna sjukdom. Alkohol kan orsaka fettlever, men så kan vissa andra villkor som saknar samband med alkoholmissbruk.

Orsaker till en alkoholfria fettlever

Fetma kan leda till en alkoholfri fettlever, och fetmaepidemin i Amerika är förknippad med den ökande förekomsten av denna leversjukdom, skriver Dr Bacon i "Harrisons Principles of Internal Medicine." Denna störning kan också utvecklas som en följd av kronisk hepatit C, Wilsons sjukdom, östrogen användning, glukokortikoider använda, kwashiorkor proteinbrist, polycystiskt ovariesyndrom, Cushings syndrom och diabetes mellitus typ 2. Människor med diabetes har en onormalt hög mängd av glukos i blodomloppet, men de har också problem metaboliserande fetter.

Vad är Metformin?

Flera typer av läkemedel är tillgängliga för personer med typ 2-diabetes, inklusive metformin. Det är en typ av diabetesläkemedel som kallas en biguanid och i själva verket är den enda biguanid närvarande föreskrivs i USA, enligt Ernesto Bernal-Mizrachi, MD i "The Washington Manual of Medical Therapeutics." Metformin sänker blodsockernivåerna genom att störa med fördelningen av lagrad glukos samt hämma bildningen av nya glukos av levern. Det har också använts i kliniska studier för behandling av alkoholfria fettlever.

Metformin och alkoholfria fettlever

Insulin är ett hormon som frigörs genom bukspottkörteln att upprätthålla normala blodsockernivåer. I maj 2006 frågan om "Graduate Medical Journal," Dr LA Adams skriver att insulinresistens är ett vanligt problem hos dem med denna leversjukdom. Som ett resultat av detta har metformin testats i ett flertal försök, eftersom detta läkemedel används till människor med diabetes mellitus typ 2, som har insulinresistens. Adams skriver att människor visade förbättring i rättegångar som varade fyra till sex månader men inte förbättra i en rättegång där de tog metformin under ett år. De som deltar i en italiensk studie för ett år gjorde förbättras, dock.

Pondimin (fenfluramin) var en viktminskning drogen som fungerade genom att användarna känner sig fullständigt och orsakar en förlust av aptit. Det fungerade genom att öka i hjärnan nivån av serotonin, en kemikalie i kroppen som reglerar aptiten. Fenfluramin var en populär anti-fetma läkemedel, med mer än 14 miljoner förskrivningar av 1997. Under 1997, upptäckten av en länk mellan fenfluramin användning och hjärtsjukdomar ledde till en världsomfattande förbud.

Historia

Pondimin började marknadsföring i USA 1973. Före Pondimin introduktion, de flesta bantningspiller var amfetaminbaserade. Pondimin ansågs vara en förbättring, eftersom det inte lämpar sig för samma typ av användar missbruk som amfetamin var kända för. Senare blev Pondimin kombination med läkemedlet fentermin att skapa aptitnedsättande läkemedelskombinationen fen-fen. Dexfenfluramin, nära kemisk släkting till Pondimin, marknadsfördes som Redux 1996. År 1997, resultatet av en Mayo Clinic studie publicerades i augusti 28, 1997 numret av The New England Journal of Medicine och noterade en misstänkt samband mellan pulmonell hypertension och aptit-undertrycka droger.

Bieffekter

Biverkningar av Pondimin ingår sömnighet, diarré, huvudvärk, depression, sömnlöshet och muntorrhet. Allvarliga biverkningar ingår ökad hjärtfrekvens, ojämn hjärtrytm, högt blodtryck och hjärt-kollaps. Det har visat sig orsaka hjärtsjukdomar, hjärtfibros och klaffsjukdom, ibland kräver operation för att reparera skadade värmeventiler.

Studier

I en studie som genomförts vid Utah Valley Regional Medical Center och publicerat 6 nov 2008 av BMC Medicine, Charles F. Dahl, en hjärtspecialist, och hans kollegor följde 5,743 tidigare fenfluramin användare. Studien visade att 20 procent av kvinnorna och 12 procent av män hade antingen mild aorta uppstötningar eller måttlig mitralis-insufficiens. I studien konstateras att det fanns en definitiv association mellan fenfluramin och hjärtklaffsjukdom. Som rapporterats av National Institute of Diabetes and Digestive och njursjukdomar, har flera studier genomförts som korrelerar dessa konstateranden, och ytterligare visar att negativa hälsoeffekter kan fortsätta i åratal efter avbruten fenfluramin användning.

Förbjudits

Under 1997 var Pondimin och Redux förbjudas från den amerikanska marknaden på grund av dess samband med hjärtsjukdom. Andra länder har sedan följt efter, och fenfluramin för närvarande är förbjudet i hela världen. Enligt New York Times, har det funnits cirka 40.000 stämningar stämningar mot fenfluramin tillverkaren, American Home Products Corp. AHP bytte namn till Wyeth 2002. År 1999, American Home Products Corp. överens om att en $ 3,75 miljarder uppgörelse.

Phentermine

För närvarande är fortfarande tillgänglig fentermin (den andra halvan av Fen-phen kombination). Phentermine kom under kontroll samtidigt som fenfluramin, men hittills studier visar att det inte har någon av de biverkningar hjärtrelaterade av fenfluramin.

Användning av magnesiumkarbonat

Magnesiumkarbonat är ett fast, vitt ämne som har många kommersiella användningsområden. Dess hygroskopiska egenskaper - dess förmåga att absorbera vatten - gör det en stor torkmedel. Också kan den kemiska fungera som en svag bas för att styra surheten av ämnen till vilka den tillsätts. Medan många produkter innehåller magnesiumkarbonat, endast har några allmänna ändamål.

lIVSMEDELS~~POS=TRUNC

Många livsmedel och förbruknings ämnen innehåller magnesiumkarbonat. År 1911, Morton Salt företaget blandat salt med magnesiumkarbonat, vilket resulterade i en produkt som inte längre blev klumpiga i fuktigt väder. Magnesiumkarbonat s vattenabsorberande egenskap är orsaken till detta. Denna upptäckt ledde till införandet av magnesiumkarbonat i otaliga partiklar, såsom malda kryddor, socker och andra livsmedelsingredienser för att förhindra klumpbildning.

Eftersom karbonatdelen kan dissociera från magnesiumkarbonat molekyl och binder till vätejoner, de atomer som höjer syrahalt, är det kemiska sättas vissa livsmedel för att kontrollera surhet. Slutligen kan magnesiumkarbonat förlänga livslängden på karamellfärg i livsmedel genom att absorbera vatten som annars skulle späda ut färg.

Hand Chalk

Magnesiumkarbonat är hygroskopisk egenskap gör den användbar som mer än bara en livsmedelstillsats. Ren magnesiumkarbonat är en fast, vit krita att många människor använder dagligen. Idrottare inom olika områden använder denna krita som ett torkmedel för att öka sitt grepp och förbättra sina resultat. De vita händerna på en gymnast när hon rusar magnesiumkarbonat på handflatorna innan en rutin är en bekant syn för alla som ser de olympiska spelen. Magnesiumkarbonat krita används ofta av tyngdlyftare och biljard spelare också.

dietary användningar

På grund av dess alkaliska natur, kan magnesiumkarbonat konsumeras som ett antacidum av människor som har problem med matsmältningsbesvär och halsbränna. I stora doser, går magnesiumkarbonat från antacida att laxermedel och kan därför användas för att bekämpa förstoppning också. I veterinärmedicin, har magnesiumsulfat använts för att framgångsrikt behandla en rad olika gastrointestinala störningar.

I hans 1954 artikel publicerad i Canadian Journal of Comparative Medicine och veterinärmedicin, Dr GW Henderson beskriver sin användning av magnesiumkarbonat vid behandling av kalvar. Dessa kalvar drabbats av allt från husdjursdiarré - neonatal diarré vanligt hos nyfödda nötkreatur - till feber och förstoppning. I varje fall, Dr Henderson livnärde kalvar mat kompletteras med magnesiumkarbonat, vilket resulterade i lindring av sina symptom.

Ner riggare ger sportfiskare fördelen av att kunna rikta fisk på alla djup, vilket är särskilt viktigt vid fiske efter skolgång arter som lax och regnbågslax. Ner riggare kan vara en svår verktyg att använda, men med rätt kunskap kan du använda dem för att konsekvent fånga mer fisk än du skulle med normal tackla.

typer

Att välja rätt typ av ned riggare gör att du kan bli mer effektiva och kostnadseffektiva. Fritidsfiskare som fiskar djupt vatten ett par gånger om året kommer att gynnas av lägre kostnader manuella-Type ner riggare, som fungerar bra och är lätt drivs. Elektriska ner riggare är utformade för ivrig sportfiskare och kommersiell verksamhet. De är betydligt dyrare, kräver särskild ledningar och behöver en batteriladdare ombord.

Montering

Ner riggare kan monteras på antingen permanent eller flyttbara fästsystem. En fiskare som användare hans båt för en mängd olika fisketyper bör använda den löstagbara montera eftersom fästet kommer i vägen vid fiske efter andra arter. Sportfiskare som ofta använder ner riggare behöver använda en permanent fäste som kommer att stå upp till konstant användning.

Släpp

Frisläppandet som håller linjen ofta använder engångs band eller gummiband. Dessa bör kontrolleras ofta och ersättas i enlighet med eftersom de inte länge och kan utlösa tidig linje frisättning när den bärs. Många utgåvor är justerbara, och du kommer att behöva testa frisättningen och justera den vid behov tills du får en inställning du vill.

vikt Val

Välja rätt ned riggaren vikt beror på vattnet du fiskar. Mindre 4- till 8 pund vikter är idealiska för lugna vatten som har lite ström. Större vikter av 9 pounds och tyngre är idealiska för vatten mer än 100 fot djup som har en måttlig till stark ström. Fiskare som regelbundet fiskar med dunk riggare bör ha några olika vikter för att anpassa sig till väderförhållanden som orsakar starka strömmar.

stavar

Medeltunga och tunga vikt stavar utrustade med öppna ansikte rullar rekommenderas för de flesta arter. Särskilda stavar utformade för att tåla konstant stam av en ned riggare är idealiska för charter kommersiell verksamhet. De har rull öljetter och en kort, tjock stav som kan användas för att fånga fisk av alla vikter. Lina bör bytas efter varje några utflykter för att förhindra att linorna går.

Användning av Alpha Hydroxy under graviditeten

Som en blivande mamma, har du den tuffa jobb med att balansera din egen bekvämlighet med hälsan hos ditt barn. Detta gör att allt du lägger i eller på kroppen ett allvarligt beslut. Vissa gravida kvinnor finner den sträckta huden på magen smärtsamma, missfärgade eller fulla med hudbristningar. Alpha hydroxy syror eller AHA, kan ge lindring för dessa förhållanden, enligt The American Association Graviditet i sin artikel "hudförändringar under graviditeten." Även American Association Graviditet går senare att säga att AHA inte skryta kliniskt verifierade resultat, skadar det inte ditt barn, så det finns ingen skada att försöka det.

Steg 1

Rådgör med din läkare för att se till att din hud obehag eller förändrat utseende är normalt. Ta några produkter du tänker använda till din läkare kontor för att se till att deras ingredienser är säkra för graviditeten.

Steg 2

Välj en kräm som innehåller endast säkra ingredienser. Medan AHA är säkra under graviditeten, några vanliga tillsatser är inte, enligt Baby Center. Läs etiketten och vidarebefordra alla produkter som innehåller retenoids, salicylsyra eller kemiska akne-fighting ingredienser. Välj en produkt med en 10 procent koncentration av AHA eller mindre.

steg 3

Undvika någon produkt eller kosttillskott tas internt som hävdar att innehålla AHA. AHA har bara testats på säkerhet när de appliceras lokalt.

steg 4

Applicera kräm eller lotion enligt instruktionerna på förpackningen: på ren, torr hud.

steg 5

Låt lotion för att absorbera helt, sedan använda en lätt solskyddsmedel över den. AHA kan öka hudens ljuskänslighet, enligt Food and Drug Administration, vilket gör dig mer mottaglig för solbränna.

steg 6

Kombinera din användning av AHA med en hälsosam diet bestående av adekvat vätskeintag och massor av färsk frukt och grönsaker, enligt American Heart Association. En näringsrik kost och adekvat hydrering hjälper till att öka kollagen och elastin produktion, som hjälper huden att behålla sin elasticitet.