XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

kajenn och klåda

Hur man lägga till med båten Utombordare


Till skillnad från en segelbåt som körs på en huvudpropellermotor djupt under utnyttjar en utombordsmotor båt framdrivning närmare vattenytan. Detta flyttar mindre båtar snabbare men också gör det svårare att hantera dem vid dockning. Konsten att lyckad dockning innebär tålamod och timing. I stället för Gunning motorn rakt in i dockan plats, behöver båtägaren att försiktigt driva båten precis tillräckligt för att hålla den i rörelse i rätt riktning. Därefter tar tröghets hand om de flesta av rörelsen.

Instruktioner

1 Rikta båten mot bryggan läge medan närmar sig. Peka direkt in slip om att ange en fullständig båt slip docka. Rikta båten vid en 60 graders vinkel om dockning vid en sida slip docka.

2 Sakta och stoppa båten ner helt några fot från kajen. Sätt motorn i omvänd om du måste sakta avsevärt. Sikta rodret i riktningen av bryggan. Kontrollera den omgivande vinden för tillfället för att avgöra om det fungerar med dig eller mot båten. Placera dina fendrar och linor längs båten sida där du tänker docka.

3 Idle båten framåt och börjar vända sig bort från kajen om det är en sido slip, som kommer att driva båten i en framåt kurva. Annars driva fram långsamt in i en full båt halka.

4 Låt båten flyta mot kajen och komma till ett stopp. Inte gun motorer att göra det gå de sista par fötter. Håll motorn i neutralläge. Har rep redo på båten dockningssidan. Kasta repet till dockan som du kommer nära. Hoppa av båten och ta ledningen repet. Gör samma sak och ta den bakre eller akter rep om närmar sig i en sido halka.

5 Binda repet runt en knap. Få tillbaka till båten och ta den återstående repet för den andra änden av båten. Hoppa tillbaka till bryggan och knyta denna linje samt en annan knap. Se till att sido fendrar är på plats så båtskrovet inte skaver mot bryggan sidan. Stäng av motorn och slå av strömmen.

Tips

 • Om du aldrig har dockat en båt innan, har en erfaren vän åka båt med dig första gången. Vad du lära sig genom erfarenhet och praktik kommer att vara mycket mer informativ än refererar till en bok eller guide.
 • Titta alltid innan du hoppar till en docka. Även om det kan verka nära, tillfällig hoppa utan att titta kan leda till att du faller mellan i vattnet. Även en partiell fall kan orsaka en allvarlig skada som ett brutet ben eller dålig vrickning till en arm eller ett ben försöker fånga hösten.

Sculling är en av de mest fysiskt och psykiskt ansträngande sporter. Trots sin oerhört beskatta natur, det finns mycket få sporter som konkurrera de belöningar som sculling har att erbjuda. Slippa vattnet efter en bra rad är alltid något att vara stolt över. Bäst av allt, är det en sport som alla kan plocka upp på nästan varje punkt i deras liv.

Instruktioner

Gör dig redo att Rad

1 Få i båten. Detta kan vara lite av en balansgång den första par gånger du gör det. Det bästa sättet att undvika kantring är att hålla åran hanterar tillsammans med en hand så att bladen vidrör både vattnet och bryggan. Kliv in i mitten av båten och få din vikt så låg som möjligt så snabbt som möjligt.

2 Passar fötterna i skorna, och justera foten bårar för att matcha din längd till båten konfigurationen. Detta innebär att när du har dina ben helt utsträckt och dina händer är borta, bör din åra handtag inte överlappa med mer än ungefär en och en halv tum och. När du dra åra handtagen bröstet bör åra handtag knappt röra utsidan av bröstkorgen.

3 Flytta foten bårar. Om din position i båten inte är bekväm, lossa skruvarna på foten bår (platt brädliknande sak som dina skor är bultade på) och antingen flytta den framåt eller bakåt för att korrigera problemet. Vanligtvis kortare roddare behöver mer sin fot bårar framåt, medan högre roddare behöver flytta sin fot bårar längre bak.

4 Skjut bort från kajen först med händerna och sedan med din åra bladet. När du har rensat kajen och båda dina åra blad är fritt i vattnet, då är det dags att ro.

Ta en Stroke

5 Förläng benen, luta sig tillbaka 10 till 20 grader och dra åra hanterar mot bröstet så att handtagen är under bröstmusklerna och ovanför bröstkorgen. Varken händerna eller de åra handtag ska verkligen röra kroppen, eftersom detta kan ge upphov till oro och blåmärken. Inte många människor kan konfigurera båten perfekt på sin första raden så fortsätta att öva. Denna position är tekniskt kallas "mål", eftersom det är där du kommer att avsluta din stroke. Men eftersom rodd är en cyklisk aktivitet är det också början.

6 Feather åran bladet (om du inte redan har gjort det). Att fjäder ett bladorgan för att hålla den parallellt med vattnet.

7 Skjut händerna borta från kroppen så att armarna är helt utskjutna. Detta är det första steget i "återvinningen".

8 Luta kroppen framåt så att det är ungefär 20 till 30 grader från att vara vinkelrätt med vattnet. Detta är det andra steget i "återhämtningen."

9 Sakta dra dig upp bilden genom att komprimera dina ben. Detta, tillsammans med nästa steg är de sista delarna av "återhämtning".

10 Square bladet (göra det vinkelrätt mot vattnet) bara om när dina händer passerar över knäna. Kvadratur tidigt som detta är en mer avancerad teknik, men lära sig det i början av din rodd karriär kommer att ge dig en enorm ben upp senare. Utnyttjas effektivt det garanterar maximal effektivitet med varje slag genom att hålla kniven i vattnet längre under enheten.

11 Sätt bladet i vattnet genom att lyfta händerna. Detta kallas "fångsten."

12 Tryck först med benen, sedan när benen är helt utsträckt, luta sig tillbaka till det utgångsläget innan du drar dina händer för dig bröst igen.

13 Upprepa denna rörelse om och om igen för att flyga över vattnet.

Tips

 • Du kan inte ro väl tills du kan ro väl trött.
 • Båten kommer att "ställa sig upp", vilket innebär att det kommer att förbli stabil och kommer inte att klippa för mycket om du gör exakt samma rörelser med varje åra samtidigt. Hastighet och kraft bidrar också till att ställa upp båten.
 • Särskilt som en nybörjare roddare, är det oerhört viktigt att ro med en kompis. Kantring kan vara mycket farligt, men genom att ha en kompis att hjälpa dig, kan du förbättra säkerheten oerhört.
RV Parks & amp; Campingplatser i Lake Keowee, South Carolina

Från molnfri morgon himlen över rena, glittrande vattnet till en skog strandlinjen och fjärran berg, nyanser av ljusa blues och vibrerande gröna tycks dominera landskapet runt sjön Keowee. Denna 20 mil långa reservoaren vid foten av South Carolina Blue Ridge Mountains framstår som en av statens främsta destinationer i inlandet för bad, fiske och båtliv. För besökare som längtar efter att koppla av i naturen vagga, en handfull av camping ligger längs stranden av vackra sjön Keowee.

Upstate Mountain Refuge

En trädbevuxen miljö med vyer över Blue Ridge Mountains, ger Keowee-Toxaway State Park en lugn fristad och bas där du kan vila huvudet och steka din dagens fångst över en sprakande eld. En 14-plats tälta sektionen har delat vatten tillgång, och trail och båt-i camping längs sjön Keowee finns på detta året park känd som en inkörsport till Jocassee Gorges, en 43.000-acre område av bergsskogar, häftiga strömmar och vackra vattenfall. För dem som föredrar livets goda, med utsikt över en tre sovrum hyra stuga sjön med en privat båt brygga. Även parkens smala vägen gör det svårt för stora husvagnar att navigera, riggar mindre än 40 fot i längd kan dra in ett av 10 belagda platser med vatten och elektrisk anslutning och centralt belägna toaletter, duschar och dumpa station. Vandrare kan vandra mer än fem miles från vildkantade spår som slinga runt fastigheten, och licensierade fiskare kan vandra halv mil spår från huvud Camping att kasta linjer för havskatt, crappie, braxen och bas. Simning är tillåtet i sjön, och en lansering område ger kanot och kajak tillgång.

Stor Pickins vid Pickens

Året runt Mile Creek RV Park drivs av Pickens County och erbjuder nästan 70 parti hookup RV och tältplatser med natursköna vyer över sjön Keowee. Basket och volleyboll, lekplatser, rastplatser och vandringsleder finns på plats, men fastighetens verkliga juvelen är sjön. Campare kan sola och bada vid parkens stora, sandstrand och naturälskare kan sitta på kajen och titta på vilda djur. Båt ramper ger direkt tillgång till sjön, där motoriserad farkost är tillåtna och licensierade fiskare kan fånga nattens kvällsmat.

Oconee Camping Oaser

Oconee County driver två året, rekreation fyllda camping på stranden av sjön Keowee. High Falls County Park har 100 RV och tältplatser med vatten och elektrisk anslutning som är inbäddat i ett område med höga träd med utsikt över vattnet. En sandstrand, fiske brygga och två båt lanserar lockar simmare, båtfolk och licensierade fiskare till sjöns lugna yta, och idrottsplatser, tennisbanor, hästsko gropar och en minigolfbana prick areal. South Cove County Park har liknande fritidsanläggningar, med många av sina 88 parti hookup RV och tältplatser ligger direkt på sjöns kant. Känd för sin bas fiske, håller parken flera largemouth och smallmouth bas turneringar under hela året.

Avkopplande RV Resorts

Två privata RV camping är undangömt bland träden längs den södra änden av sjön Keowee. Keowee Falls RV Park är ett tillbakalutat resort med skumma RV platser längs sjön banker och massor av vilda djur. Avkopplande på bryggor, observera gäss och bäver och titta på månens reflektion över vattnet på natten är tyst sysselsättningar. Simning, licensierad fiske och vandring på stigar som slinga runt fläckar av blommor, skogsmiljöer och små vattenfall hålla campare aktiv. Crooked Creek RV Park erbjuder en perfekt balans av moderna bekvämligheter och naturens attraktioner. Parken har ca 100 full hookup platser för varje storlek riggen samt Wi-Fi, kabel-TV, tvättmöjligheter och en biltvätt för husvagnar. En pool, marina, sjö bad, båtliv och licensierade fiske ger vattenbaserade underhållning och ett spelrum, lekplats och utomhusspel spetsa dina val.

Starta utanför bryggan på en wakeboard kan vara en utmaning i början, men efter viss erfarenhet det är ett enkelt sätt att få upp på wakeboard. En skicklig förare och tydlig kommunikation mellan wakeboarder och föraren är avgörande för en lyckad start.

Instruktioner

1 Välj en docka som är åtminstone tre fot vatten och fri från hinder. Se till att det inte finns några spikar eller träflisor på kajen.

2 Sätt på en Coast Guard godkända skid väst. Sitt ner i slutet av bryggan, och bandet båda fötterna i wakeboard.

3 Placera wakeboard i vattnet med spetsen uppåt och fenan (om du använder en) på undersidan. Om din wakeboard inte kan nå vattnet, se till att du säkert kan landa på vattnet när båten börjar röra sig. Ju större avståndet mellan kajen och vattnet - desto svårare blir det att åstadkomma en framgångsrik start.

4 Ta tag i handtaget på skid repet när det kastas från båten. Signal föraren att gå vidare med hjälp av handsignaler eller "Dra upp!" Låt en fot slak linje innan vi går vidare till nästa steg.

5 Skrän, "Hit det! Eller" Go "och spänd din kropp. Den svaga från repet kommer att strama åt och dra dig. Behåll spänningen och motstå frestelsen att dras framåt. Överför din vikt från bryggan på wakeboard och huka låg. Behåll balansen när båten tar fart.

6 Fortsätt att hålla balansen tills båten når wakeboard marschfart. En bekväm hastighet är cirka 18 till 20 km / h för nybörjare. Njuta av åkturen och experimentera med olika wakeboard tricks.

Tips

 • Skidhandskar kan förhindra rep bränna och blåsor.
 • Erfarna wakeboarders kan investera i en wakeboard ski väst som är lättare och kramar kroppen. Denna typ av väst gör det lättare att göra trick utan att kompromissa med säkerheten.
 • För mycket eller för lite båtfart kan bidra till en misslyckad start. Använd en erfaren båt förare.

Hur man stoppar Ducks från tak på en båt Dock


Ankor och andra fåglar som vanligtvis finns runt båtar och hamnar lämnar en ful röra på de platser där de landar och sover. Båtägare och fiskare både måste brottas med de skador som både salt och sötvatten fåglar kan göra för att deras båtar, utrustning och bryggor. Lyckligtvis finns det många lösningar på detta problem. De flesta av dessa lösningar är billiga och tar väldigt lite tid att genomföra, och även ihållande ankor kan permanent avskräckas från tak bryggor.

Instruktioner

1 Nail plastremsor med antingen plast eller rostfritt stål spikar längs det område där ankor roosting. Dessa spikar länge och kommer att hindra fågeln från tak någonstans de är installerade.

2 Köp vimplar såsom de som används vid bil partier eller en butikens invigningen. Göra en serie av master av 2 x 4 eller PVC och utrymme dem runt kanterna på båt brygga. Därefter sträng de vimplar från masten till mast. Den ständiga rörelsen avskräcker fåglar från landning och strängen hindrar också take-off ..

3 Skär Mylar band, som finns i kort- och scrapbooking butiker i serpentiner och placera dem på stolpar runt dockan. Skimrande band kommer också att arbeta.

4 Spraya ankor med en två till tre andra blaster vatten från en rörelseaktiverad vatten spruta. Denna enhet krokar upp till en standard trädgårdsslang och har en rörelsedetektor som kommer att känna rörelse upp till 40 meters avstånd och inom en 100-graders vinkel. Det kan anpassas till mindre områden.

5 Hindra perching områden genom strängarna monofilament eller fiskelina (30 lb) om en tum

ovanför området docka runt kanterna. En bana av samma material kan också skapas över kajen och fäst inlägg varje par fötter.

6 Köp en solid keramisk uggla med en spinnhuvud och hänga mellan inläggen på bryggan.

7 Installera en flytande alligator. Kopian av en alligator huvud är tillverkad av styrofoam och huvudet har krokar på botten till som förankrar kan fästas. Den har också en linje som fäster alligator huvud till bryggan eller stranden så att det ser ut att vara på väg.

8 Knyt ballonger längs hamn pyloner eller på pinnar eller inlägg som är kopplade till bryggan. Rita åttkantiga formade ögon på ballongen. Alternativt, dra ansiktet av en uggla på ballongen. Dessa visas som rovdjur och skrämma ankor bort. Denna metod fungerar bäst av änderna har precis börjat hönshus. Ballonger kan också köpas med dessa konstruktioner redan förtryckta på dem.

9 Applicera en doftande avvisande till det område där änderna landar och roosting. Dessa brukar komma i flytande form, för stora områden, eller en gelform för mindre områden som kan appliceras med en vanlig täta pistol. Dessutom spraya docka med en blekmedel och vattenlösning kommer att avskräcka ankor.

Hur Trimma 40 HP Force utombordsmotor


Trimning en 40 hästkrafter Force utombordare kan innebära användning av en lösning, särskilt om båten har lagts upp för en stund, som under vinterförvaringen. Om inte behövs som lösning, då Force 40 är utrustad med en power trim system som är byggt av Mercury och kontrolleras av Mercury Commander sidan montera fjärrkontrollen som innefattar en trimbrytaren är monterad på kroppen av styrenheten, framför gasreglaget handtag.

Instruktioner

1 När du startar båten, starta motorn så snart som vatten täcker kylvattenintagen. Tryck upp på trim / tiltbrytaren för att trimma motorn hela vägen upp, men med kylning inlopp vatten under vattennivån.

2 Flytta bort från kajen och upp till hastighet. Slå på GPS eller titta på din hastighetsmätare och ta del av din hastighet.

3 Börjar att trimma motorn nedåt, stöta på "Ned" sidan av trim brytaren för att sänka motorn i små steg. Hastigheten ska börja stiga, eftersom propellern får en bättre bett i vattnet. Fortsätt att stöta motorn nedåt.

4 Sluta stöta ned motorn så snart som hastigheten börjar sjunka. Bump motorn "Up". Båten är nu korrekt trimmas för hastighet och sjöförhållanden du befinner dig i. Du måste åter trimma båten varje gång du byter gaspådrag eller sjöförhållanden förändring.

Hur man installerar Bult till en Dock Ladder


En docka stege kan göra att klättra in i eller ut ur en båt enklare, speciellt för dina mindre sjögående gäster. Korrekt installation stegen fästbultar är viktigt av säkerhetsskäl och kostnadsskäl. Utan en vattentät tätning och rostresistent hårdvara, kan stegen och bryggan rost eller röta över tid, att bryta vid en olämplig tidpunkt. Montera din docka stege bestående sätt med marina kisel och rostfritt stål bultar.

Instruktioner

1 Mät och borra hål genom docka som radas upp med monteringshålen i din stege. Hålen ska borras i en torr plats på kajen, och hålen "diametrar ska matcha storleken på monteringshålen i stegen. Välja bultar som motsvarar den erforderliga diameter och djup.

2 Pressa marina kisel i hål som borrats i dockan och runt utsidan av hålen där stegen kommer att trycka mot kajen. Bolt stegen till bryggan, säkra bultarna med en bricka och mutter. Applicera silikon runt brickan och muttern också.

3 Torka upp eventuellt överskott kisel som pressas ut där stegen pressas mot bryggan. Låt kisel härda enligt rekommenderad tid på förpackningen innan vikt på stegen.

Tips

 • Frikostigt täcker området runt hålen med kisel före montering av stege för att skapa en vattentät tätning.

Att få in en kajak från en docka kan vara en svår sak. Om du inte är försiktig, kan du mycket lätt hamna i vattnet. Följ dessa enkla steg för en lyckad kajak inträde.

Instruktioner

Så här anger en kajak från en Dock

1 Det allra första steget när man reser in i någon båt är att sätta på en flytväst. Detta kommer att hålla dig säker i händelse av att du hamnar i vattnet.

2 Linje kajaken upp mot bryggan.

3 Placera paddeln, så att en ände är på bryggan och den andra änden är på toppen av kajaken, strax bakom sittbrunnen hålet. Eftersom kajaken och dockan är bredvid varandra, kommer paddeln att ligga över både kajak och bryggan.

4 Sitta på bryggan med paddeln bakom dig. Placera en hand på änden av paddeln på kajen, och den andra handen på paddeln bakom sittbrunnen. Du kommer att använda paddeln som stöd och båten som du får i. För att göra detta, tryck ner på paddeln, lyfter din kropp utanför bryggan, och flytta din kropp över tills du ligger i kajaken. Dina fötter kommer sannolikt att vara ur båten vid denna tidpunkt, så manövrera dig själv så att du kan få din dem.

5 Plocka upp paddeln, skjuta ut från bryggan, och bort går du!

Förkylning med peppar

Översikt

Pepper har använts för förkylning i århundraden. Beroende på vilken del av världen, har olika sorter som används för att lindra symtomen, med kajennpeppar är mest populära, enligt "The Magic of örter." Pepper ökar cirkulationen och har antimikrobiella egenskaper, som dödar patogener. Förkylningar och influensa vanligen klara upp på egen hand, men att lägga peppar i helande ekvationen kan påskynda processen. Om förkylningar eller influensa inte svarar på huskurer, kontakta läkare.

Cayennepeppar Hosta Åtgärd

Cayennepeppar kan användas för att göra en effektiv hosta botemedel, enligt Penny C. kungliga i sin bok, "Herbally Yours." Blandningen är till hjälp för att lindra trafikstockningar och lossa slem i bröstet, och lugnar irritation i halsen. Receptet föreslår att kombinera 1/4 tsk vardera av cayennepeppar och jord färsk ingefära med en matsked vardera av honung och äppelcidervinäger. Lägg dessa ingredienser till 2 matskedar vatten. Blanda och ta en tesked i taget efter behov.

Svartpeppar för earaches

I sin uppsats om Nebraska Folk botemedel, Pauline Monette Black vid University of Nebraska nämner användning av svartpeppar som en behandling för earaches. Hon föreslår att ta en bomullstuss och sprida ut tunt, sedan fylla den med svartpeppar och rulla den till en boll. Placera bollen bomull i ytterörat och låt det förbli, lugnande öronvärk. Placera ingenting i öronen på små barn eftersom de kan driva den i hörselgången, vilket gör det svårt att ta bort.

Cayennepeppar Tea för trängsel

David Conway rekommenderar att göra en te med cayennepeppar i sin bok, "The Magic of örter." Blanda en kopp kokande vatten och 1/8 till 1/4 tesked cayennepeppar och honung efter smak. Låt blandningen stå i 15 minuter för att brygga och cool. Sip som behövs för att lindra täthet och trängsel i bröstet och rensa bihålorna.

Cayennepeppar gurgla

Att återuppleva smärtsamma halsont, kan cayennepeppar blandas med varmt vatten och användas som en gurgla, enligt medicinalväxter i sydväst webbplats. Cayenne har antimikrobiella egenskaper och kan användas för att desinficera och döda patogener, inklusive vissa bakterier och virus som är ansvariga för halsont. David Conway föreslår att blanda 1/4 tesked cayenne med en kopp varmt vatten och gurgla flera gånger om dagen om det behövs.

Svartpeppar Förkylning

En vanlig åtgärd i Indien för behandling av förkylningar är en blandning av svartpeppar och tamarind kallas Rasam, enligt huskurer hemsida. De föreslår att 50 milligram tamarind i 250 milliliter vatten och koka i ett par minuter. Tillsätt 1 tesked smält, skirat smör och 1/2 tsk svartpeppar. Drick blandningen tre gånger dagligen för att rensa trängsel i bihålorna och näsan. Tamarind och skirat smör finns i butiker som säljer indiska livsmedel.

Den HomeRemediesForYou webbplats föreslår en annan förkylningsmedicin med svart peppar svälta en förkylning. Blanda en tesked honung och 10 droppar citronsaft med 2 krm svartpeppar, som mäter ungefär 1/4 tsk. Ta denna lösning tre gånger, var tredje timme för en dag bara för att lindra förkylningssymptom.

Kajenn och Honey Halsen Sirap

Blandning honung med en liten mängd cayenne skapar en lugnande hals botemedel mot förkylningar och heshet. Lägg 1/8 tesked cayennepeppar till 2 matskedar honung och ta en tesked i taget, hålla den i munnen så länge som möjligt för att lindra halsont.

Kajenn som Förebyggande

Utöver sina antimikrobiella egenskaper, medicinalväxter i sydväst webbplats tillägger att cayenne är också hög på vitamin C. Den kan användas för att förebygga förkylningar, luftvägsinfektioner, influensa och stärker immunförsvaret. Blandning cayenne i livsmedel regelbundet och har en cayenne te drink en gång om dagen under influensasäsongen kan bidra till att förebygga sjukdom.

Hur man knyter en båt till en båt Slip


När du binda din båt till en docka i en slip finns två olika linjekonfigurationer, en för normala förhållanden som hindrar fartyg från att krocka med båtar framför sig eller bakom det samtidigt det det nära kajen och en som förhindrar samma rörelser i extrema stormförhållanden. Den andra konfigurationen inkluderar alla linjer i den första konfigurationen, plus ytterligare mer än sju linjer för att stabilisera fartyget och bistå den i att lämna bryggan eller flyttas vid kaj, om det blir nödvändigt.

Instruktioner

normal Förtöjnings

1 Hur man knyter en båt till en båt Slip

Använd siffran åtta för att säkra linjer ombord båten.

Ställ öga en förtöjningslina över en docka cleat, framför framåt mest knap på båten för att börja kust förtampen. Dra linjen tight och räkna åtta slutet av linjen runt framåt mest knap på kajen sidan av däcket, så linjen leder från sidan av båten, förbi fören på båten till bryggan, för att förhindra båten från att röra sig bakåt i halka.

2 Ställ öga en förtöjningslina över en docka cleat, till akter om akter mest knap på båten börjar kustaktertampen. Dra linjen tight och räkna åtta slutet på linjen runt aktern rsta knap på kajen sidan av däcket, så linjen leder från sidan av båten, förbi aktern på båten till bryggan, för att förhindra båten från att röra sig framåt i halka.

3 Hur man knyter en båt till en båt Slip

Bröst linjer hålla båten nära till bryggan.

Ställ öga en förtöjningslina över en docka knap i mitten av dockan sidan av båten för att börja bröst linje. Dra linjen tight och räkna åtta slutet på linjen runt centrum mest knap på kajen sidan av däcket, så linjen leder från sidan av båten, direkt till bryggan, för att förhindra att båten från att dra bort från kajen.

storm förtöjning

4 Hur man knyter en båt till en båt Slip

De "orkan båtplatser" hålla fartyget i en kraftig storm.

Ställ in normala förtöjningslinor. Sätt öga en ytterligare linje över kajen cleat som håller kust förtampen och föra slut ombord, säkra den till framåt mest däck knap på sidan av båten bort från kajen, som offshore förtampen.

5 Sätt öga en ytterligare linje över kajen cleat som håller kustaktertampen och föra slut ombord, säkra den till aktern rsta däck knap på sidan av båten bort från kajen, som offshore aktertampen.

6 Hur man knyter en båt till en båt Slip

Binda båtar till en storm innebär ett överflöd av linjer.

Sätt öga en ytterligare linje över kajen cleat som håller kust förtampen och föra slut ombord, säkra den till den andra framåt mest däck knap på sidan av dockan sidan av båten, som fören tvär våren linje .

7 Sätt öga en ytterligare linje över kajen cleat som håller bröstlinjen och få slut ombord, säkra den till den andra framåt mest däck knap på sidan av dockan sidan av båten, som fören våren linje

8 Hur man knyter en båt till en båt Slip

En knap kan hålla flera förtöjningslinor

Sätt öga en ytterligare linje över kajen cleat som håller kustaktertampen och föra slut ombord, säkra den till den andra efter rsta däck knap på sidan av dockan sidan av båten, som aktern tvär våren linje .

9 Sätt öga en ytterligare linje över kajen cleat som håller bröstlinjen och få slut ombord, säkra den till den andra efter rsta däck knap på sidan av dockan sidan av båten, som aktern våren linje 10 Hur man knyter en båt till en båt Slip

Brist på docka utrymme betyder båtar "krypa" i en storm också.

Ställ så många fler bröst rader som du har bommar, plus en extra linje knuten till framåt mest däck knap sedan läggas över den framåt mest docka cleat, med massor av slack; kallas branden linjen, gör det din båt som ska flyttas med hamnpersonal, utan ström eller personal ombord, i en svår olycka.

Tips

 • "Framåt" betyder mot den främre delen av båten, eller "båge". "Aft" eller "Efter" betyder mot den bakre av båten, eller "aktern."
 • En docka knap är en fixtur på kajen till vilken du kan binda din båt. Ett däck Knap liknar en docka cleat, men det är på däcket på din båt och oftast mindre än en docka knap.
 • Stå aldrig i bukten - slak del eller slinga - av ett rep. Detta är en särskilt farlig plats att vara under verksamhet med förtöjningslinor.