XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

jordnötssmör allergi

Symtom på en jordnötssmör allergi

Översikt

Jordnötter, inklusive jordnötssmör, är en av de stora åtta livsmedel som står för cirka 90 procent av födoämnesallergier i USA. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, cirka 3,3 miljoner amerikaner är allergiska mot jordnötter. Symptomen på en jordnötsallergi kommer ofta plötsligt och kan vara livshotande.

Varför jordnötssmör orsaka allergiska reaktioner?

En antikropp som kallas immunoglobulin används av kroppen för att bekämpa främmande proteiner i livsmedel. I fallet med en person med en jordnötsallergi, tror immunsystemet felaktigt att proteinet i jordnötter är skadligt. När detta händer, de immunoglobulinantikroppar utlösa en histaminfrisättning. Denna histaminfrisättning är orsaken till de allergiska reaktionerna.

hudreaktioner

En allergi jordnötssmör kan orsaka hudutslag eller nässelfeber. Vanligtvis är utslag röda knölar; Det kan dock likna eksem. Utslagen kan klia, pirra och bränna. I vissa fall är det utslag begränsad till endast ansikte eller mun, men det kan finnas var som helst på kroppen. De hudreaktioner hos en jordnötsallergi smör kan vara närvarande när jordnötter har förtärts eller när de berörs, beroende på svårighetsgraden av allergi.

gastrointestinala reaktioner

Magkramper och illamående är de två vanligaste gastrointestinala reaktioner av en allergi jordnötssmör. Diarré och kräkningar är också möjliga. I allmänhet är dessa reaktioner är endast närvarande när jordnötter har förtärts.

Andningsvägar och kardiovaskulära reaktioner

En person med en jordnötsallergi smör kan uppleva andnöd, rinnande ögon, väsande andning, nysningar och nasal förändringar, såsom en rinnande eller täppt näsa. Känsla av yrsel eller svindel är också möjliga symptom på en jordnötsallergi. Dessa reaktioner kan inträffa när jordnötterna berörs förtäring eller damm från jordnötter eller jordnötsskal inhaleras.

anafylaxi

Anafylaxi är en livshotande allergisk reaktion som orsakar halsen att svälla, vilket orsakar andnings problem. Andra symptom på anafylaxi inkluderar en snabb puls, chock och lågt blodtryck. Personer som har svåra jordnötssmör allergier bör vara på jakt efter dessa symtom. Om de upptäcks, är akut medicinsk behandling som krävs. Denna behandling omfattar vanligtvis en dos av adrenalin.

Röda utslag på kinderna från en jordnötssmör eller honung Allergi

Antalet barn med diagnosen peanutallergies är på uppgång, enligt PBS Kids. Jordnötter anses vara en av de vanligaste livsmedel som orsakar en allergisk reaktion hos barn och vuxna. Honung är inte ett vanligt livsmedel allergen, men kan också orsaka en allergisk reaktion. Många födoämnesallergi utslag bildar någonstans i ansiktet, såsom på kinderna inom några minuter efter att du äter maten. Eventuella biverkningar som kan uppstå när du äter eller tryck jordnötssmör eller honung bör rapporteras till din läkare.

Allergiskt kontakteksem

Om ett rött utslag bildas på kinderna efter att de har berörts av jordnötssmör eller honung, kan du ha drabbats allergiskt kontakteksem. Denna allergiska hud tillstånd orsakas av en allergisk reaktion som inträffar när huden kommer i direkt kontakt med ett specifikt ämne, i enlighet med den amerikanska Osteopatisk College of Dermatology. Ibland utvecklar utslag så snart som kontakt sker, medan i andra fall kan huden inte bildar ett utslag tills en till två dagar efter kontakten. Om ett utslag former efter dina kinder har berört jordnötssmör eller honung, tvätta det drabbade området med tvål och vatten och kontakta din läkare.

Atopisk dermatit

Atopisk dermatit, eller eksem, är en vanlig hud allergisk reaktion från jordnötssmör och andra livsmedels allergiska reaktioner. Astma och Allergifonden of America säger att omkring en procent av alla barn läkarbesök är relaterade till atopisk dermatit. Den utgör vanligen i ansiktet efter att ha ätit jordnötssmör honung, om du är allergisk mot dessa produkter. Utslagen börjar som fläckar av röd, svullen hud som utvecklas till små blåsor som är fyllda med vätska. Detta tillstånd kan också orsaka kinderna för att bli tjock och mycket torr.

Nässelfeber

När du äter jordnötssmör eller honung, överreagerar immunförsvaret till de ämnen genom att skapa histamin. Histamin är en kemikalie i kroppen som orsakar inflammation, klåda och svullnad i huden. Hives som ligger på kinderna kan dyka upp och försvinna utan någon anledning. Detta tillstånd kan utvecklas i olika former och storlekar, men alltid har definierat gränser.

Behandling

Behandla ett utslag på kinderna från en jordnötssmör eller honung allergi bör diskuteras med din läkare. Du kan få råd att eliminera dessa livsmedel från din diet. Steroidbaserade utvärtes läkemedel, såsom kortikosteroider eller hydrokortison, kan bidra till att minska inflammation och klåda från de allergiska hudreaktioner.

Har jordnötssmör innehåller laktos?

Om du lever med laktosintolerans, är det klokt att kontrollera livsmedelsmärkningen ofta för att undvika obehagliga och pinsamma symptom. Medan jordnötssmör är ofta ett säkert val, kan vissa versioner innehåller laktos, utlöser matsmältnings elände. Beroende på din känslighet, kan din reaktion på dessa nötig sprider variera från mild till svår; Däremot kan välja rätt produkter hjälper bespara er någon laktos relaterade besvär.

En lektion i Laktos

Laktos är en typ av socker som finns i mejeriprodukter som mjölk, grädde eller ost. Om du inte kan tolerera detta socker, är det för att du saknar enzymet laktas, som behövs för att bryta ner laktos. Laktosintolerans är en mag fråga som är kopplad till allergier - och kan orsaka symtom som gas, uppblåsthet, buksmärtor och illamående. Endast en läkare kan avgöra om du är laktosintolerant eller lider av en obesläktad tillstånd.

En laktosfri mat

Trots namnet, inte jordnötssmör innehåller någon mejerismör. Även jordnötter, är nondairy produkter, inte innehåller någon laktos sig. Mest naturliga jordnötssmör är säkert att äta om du är laktosintolerant. För att undvika eventuella problem matsmältnings, sprida din jordnötssmör på franska bröd eller bagels, som är mindre till innehåller laktos än andra kommersiella bröd och kex sannolikt konstaterar Sutter Health hemsida. Naturligt jordnötssmör på selleri är en annan hälsosamt, laktosfri alternativ.

Problematiska Peanut Butters

Inte alla jordnöts smör är skapade lika; vissa kan innehålla mejeriprodukter, ge några laktos. Läs ingrediensetiketter. Om du ser att jordnötssmör innehåller vassle, mjölktorrsubstans eller mjölkpulver, du vet att undvika. Jordnötssmör godis, såsom choklad jordnötssmör koppar, är också att innehålla mjölk sannolikt - eller till och med ren laktos - så du kan behöva för att undvika dessa också.

Fick allergier?

Om du upplever en reaktion efter att ha ätit jordnötssmör, är det möjligt att allergier, inte laktos, är att skylla. Tillsammans med skaldjur och nötter, jordnötter är bland de vanligaste allergi syndarna bland både vuxna och barn, enligt MedlinePlus. En allergi uppstår när immunförsvaret reagerar onormalt på ett ämne, släppa histaminer och andra kemikalier i blodet. Allergiska symptom kan inkludera nässelfeber, oral svullnad eller klåda, diarré, magbesvär och andningssvårigheter. Allergier kan vara livshotande i svåra fall, som kräver snabba medicinska ingrepp.

En jämförelse av Barney smör till jordnötssmör


Mandel smör har ökat i popularitet som ett alternativ till jordnötssmör. En jämförelse av en sådan mandel spridning, Barney Smör med jordnötssmör kan ge stöd om du försöker att välja mellan de två.

Likheter

Barney Smör och jordnötssmör varje komma in på ungefär samma siffror för kalorier och fett. Barney Smör har 180 kalorier och 15 g fett per portion, medan jordnötssmör har 190 kalorier och 16 g fett per portion. De är liknande textur och var och en är en stor källa till protein.

skillnader

Barney Smör, som med de flesta mandelsmör, är högre i vitamin E, järn, magnesium och kalcium. Det har lägre mättat fett än jordnötssmör och högre enkelomättade fetter, eller "bra" fetter. Från och med 2010, är ​​priset på Barney Smör $ 8,99 en burk, nästan $ 3 mer än sin jordnötssmör motsvarighet.

Smak och allergier

Barney smör och jordnötssmör har en liknande smak. Barney Smör, naturligtvis, smakar som mandel och så är något torrare och rikare smak än jordnötssmör.

Jordnötter är en av de mest vanliga allergier att ha dessa dagar. Men mandel smör kan inte vara ett lämpligt alternativ. Experter tror att om ett barn har redan en jordnötsallergi finns upp till 60 procents chans att han också kommer att utveckla ett träd mutter (mandlar passar i denna kategori) allergi. Dessutom experter vid Mayo Clinic anger att både jordnötter och nötter är bland de åtta allergener att undvika.

Kan man äta jordnötssmör under amning?

Amning är guld-standarden för näring för hälsa och välbefinnande både mor och barn. Att skörda frukterna, American Academy of Pediatrics rekommenderar exklusiv amning i sex månader, med fortsättning under ett år eller längre. En mors kost och levnadsvanor har en inverkan på bröstmjölk som hon producerar, och på grund av den snabba ökningen av peanutallergies bland barn, kan nyblivna mammor vara oroliga om att inte äta jordnötssmör vid amning är säkert för deras barn.

Överföring via bröstmjölk

Många saker överförs via bröstmjölk. Mat smaker, nikotin, alkohol och mediciner kan alla föras vidare genom bröstmjölken. Dessutom kan barn som utsätts för en mängd olika smaker genom modersmjölken även bli mer äventyrliga eaters med en mer balanserad kost när de introduceras till fast föda. Proteinet i jordnötter kan överföras genom bröstmjölken, men det betyder inte ett barn kommer att utveckla en allergi om de utsätts för jordnötsprotein. En studie som publicerades i 2008 års emission av "The Journal of Allergy and Clinical Immunology" fann att i Israel, där jordnötter införs vid en tidigare ålder, judiska barn i åldrarna 8 till 14 månader hade en drastiskt lägre förekomst av peanutallergies än sina motsvarigheter i Storbritannien.

allergi oro

Enligt AAP, kvinnor som inte har födoämnesallergier behöver inte undvika sådana livsmedel i sin kost under graviditet och amning. Kvinnor som har födoämnesallergier, såsom jordnötter, ägg, vete eller komjölk, eller de med en familjehistoria av födoämnesallergier, bör undvika dessa livsmedel och konsultera med en vårdgivare utbildas i födoämnesallergier, när de planerar sina kostvanor under graviditet eller amning. Det är möjligt för ett barn att ha en reaktion på något modern äter som kan orsaka gas, diarré, hudutslag, torr hud, onormal avföring eller fussiness. Om detta inträffar, hålla ett livsmedel register över varje incident och ta den till din vårdgivare att tala om en möjlig koppling mellan vissa livsmedel och barnets reaktioner.

Hälsofördelar av jordnötter och jordnötssmör

Ammande mödrar som har i allmänhet goda kostvanor kan producera friska bröstmjölk för sina barn, och jordnötssmör kan säkert ingå i en balanserad kost. Det händer också att vara smakrika, mångsidigt och billigt. Jordnötter är en frisk källa av växtbaserade protein och omättade fetter. De är låga i kolesterol och innehåller fibrer för att hjälpa dig att känna full och nöjd. Fiber hjälper också i blodsockerbalans och matsmältning. Jordnötssmör innehåller vitaminer och mineralämnen inklusive niacin, vilket är viktigt för matsmältnings och nervsystemet, energiproduktion och frisk hud. Den innehåller också antioxidanten vitamin E för cellskydd och ett friskt immunsystem, och fosfor för friska ben, tänder och muskelfunktion.

Jordnötter är en källa till folat, vilket är viktigt för vävnadstillväxt och för att förhindra förlossningskomplikationer bör du bli gravid igen. Folat behov är större under graviditeten, och jordnötssmör kan hjälpa till att återställa folatnivåer tillbaka till det normala efter att barnet är fött.

Amning mors kost

Ammande mödrar kräver 450 till 500 extra kalorier per dag; en ökning som är något större än den under graviditeten. Jordnötssmör kan ge extra kalori boost som behövs för ökade energibehov. Att äta en kost rik på färska grönsaker, frukt, baljväxter, protein, nyttiga fetter och livsmedel rika på omega-3-fettsyror, såsom valnötter, bönor, olivolja, lax, sardiner, tonfisk och alger, kan hjälpa till att minska barnets risk för allergier. Det finns lite behov av oro när man äter jordnötssmör under amning så länge det inte finns någon historia av peanutallergies i din familj.

Hur du gör din egen Low-Fat jordnötssmör

Jordnötssmör är en sund och mångsidig mat som kan avnjutas på snacks, som används i matlagning eller spridas på en traditionell jordnötssmör smörgås. Även om de flesta människor köper burkar av bearbetat jordnötssmör från mataffären, är det förvånansvärt snabbt och lätt att göra din egen. Som en extra bonus, när du gör din egen jordnötssmör, du sparar pengar och har mer kontroll över vad som händer i den, så att du kan se till att din jordnötssmör är precis som du vill ha det.

Dessa instruktioner gör cirka 12 portioner av friska, låg fetthalt jordnötssmör. Varje portion är 2 msk. och innehåller cirka 115 kalorier, 5 g protein och 9 g fett. Detta recept använder rapsolja, som är relativt låg fetthalt och innehåller omättade fetter, medan andra jordnötssmör recept använder jordnötsolja.

Hur man gör Smooth Low-Fat jordnötssmör

Steg 1

Blanda jordnötter och rapsolja tillsammans i matberedare.

Steg 2

Blanda ingredienserna i matberedare tills blandningen är mycket smidig.

steg 3

Ta jordnötssmör från matberedare och det är lätt för dig att äta. Överföra extra till din återförslutningsbar behållare för senare.

Hur man gör Chunky mager jordnötssmör

Steg 1

Avsätt ¼ kopp av din 1½ kopp jordnötter.

Steg 2

Blanda olja och återstoden av jordnötter tillsammans i din matberedare tills blandningen är mycket smidig.

steg 3

Tillsätt hela jordnötter i jämn blandning i matberedare.

steg 4

Rör jordnötter tills de är jämnt fördelade i jordnötssmör och sedan slå på matberedaren igen under några sekunder för att stänga hela jordnötter i bitar.

steg 5

Avlägsna chunky jordnötssmör från din matberedare och det är lätt för dig att äta. Överföra extra till din återförslutningsbar behållare.

varningar

 • Många människor är mycket allergisk mot jordnötter. Inte tjäna din jordnötssmör till alla som kan ha en allergi. Se till att du tvättar händerna och alla köksredskap och apparater du använde för att göra jordnötssmör mycket väl med tvål, som allergiker kan ha reaktioner även i livsmedel som har berört samma sak som jordnötssmör.

tips

 • Din jordnötssmör ska pågå i cirka två veckor. Förvara den i en sluten behållare i ditt kylskåp, borta från ljus, värme och fukt, så att det förblir så färska som möjligt.

Saker du behöver

 • 1½ dl osaltade rostade jordnötter
 • 1 msk. canolaolja
 • Matberedare
 • skål
 • Sked
 • Återförslutningsbar förvaringsbehållare

Kan man äta jordnötter och jordnötssmör under graviditeten?


Enligt March of Dimes, peanutallergies påverkar en procent av den amerikanska befolkningen, och de fördubblats under decenniet från 1999 till 2009. Domen är fortfarande ute på huruvida in utero exponering för jordnötter kan orsaka detta potentiellt livshotande allergi hos barn.

Historia

Fram till 2008, American Society of Pediatrics rekommenderar att en gravid kvinna med en historia av någon födoämnesallergi - eller vars andra barn eller barnets far har födoämnesallergier - eliminera krävande jordnötter och jordnötsprodukter för att förhindra risken för exponering som kan skapa en allergi hos barnet hon bär.

Aktuellt

AAP återförs denna rekommendation under 2008, med hänvisning till mer aktuell information som tyder på att vad kvinnor äter under graviditeten har ingen effekt på skapandet av allergier i sina barn.

fördelar

March of Dimes och APP påpekar att jordnötter och jordnötssmör är bra, billiga källor för folat - är nödvändiga för gravida kvinnor - och protein. Vegetarianer och kvinnor på begränsade budgetar, i synnerhet, kan bero på jordnötssmör som proteinkälla.

Förorening

Bortsett från allergier, är en annan fråga förekomsten av aflatoxin, en giftig svamp som växer på jordnötter. Den amerikanska regeringen har normer för "tillåtna" mängder av aflatoxin i jordnötsprodukter, samt uppgifter om säkerheten hos jordnötsprodukter som innehåller detta toxin för gravida kvinnor är ofullständiga.

rekommendationer

Om du är gravid och orolig för att äta jordnötter eller jordnötssmör, diskutera frågan med frågan med din vårdgivare, vilket gör att hon har fullständig information om alla födoämnesallergier i din familj och att av barnets far.

Jordnötter är stor källa till folat, en viktig del av folsyra. Folsyra är viktigt för fosterutveckling. Många människor har frågor om huruvida gravida kvinnor kan äta jordnötter och produkter som innehåller jordnötter. Denna artikel kommer att hjälpa till att klargöra några missuppfattningar kring gravida kvinnor och jordnötter.

Instruktioner

1 Om en kvinna har en jordnötsallergi, är det rekommenderat att hon undvika jordnötter helt. Peanutallergies tenderar att vara genetisk och chansen att det kan ha en negativ effekt på det ofödda barnet. Symptomen på en jordnötsallergi kan vara nässelfeber, stickningar i munnen, eller svullnad av tunga och svalg, vilket kan orsaka kvävning och eventuellt dödsfall.

Kontrollera din släkthistoria och barnets far historia att se om det finns några peanutallergies (detta kan vara en bra tid att kolla på andra former av allergier samt).

2 Om du har peanutallergies, undvika livsmedel eller produkter som har jordnötter, samt livsmedel som bearbetades nära jordnötter. Godis, flingor och stekt mat som har tillagats i jordnötsolja är potentiella allergi triggers också.

3 Om du inte har några peanutallergies och det finns ingen historia i din familj, kan du njuta av alla jordnötssmör du väljer. Också gärna njuta av måltider som innehåller jordnötter, såsom en pesto sås med basilika och pinjenötter, eller kinesiska, thailändska och afrikanska livsmedel som använder jordnötsolja.

Tips

 • Inte äta jordnötter om du är allergisk.
 • Om du misstänker att du har en jordnötsallergi, tala med din läkare och barnmorska för att se om du kan få ett allergitest. Du kan behöva vänta tills du föda och avsluta amning innan du kan få en allergitest. Undvik att äta jordnötter tills du har en allergitest.
 • Om du är allergisk och har oavsiktligt intagna jordnötter och produkter som bearbetades nära jordnötter, ring 911 och använda några mediciner som din läkare har gett dig. Din läkare och / eller förlossningsläkare kan ha gett dig en medicin som är säker att använda när du är gravid.
Hälsosamma alternativ till jordnötssmör

Jordnötssmör erbjuder ett utbud av näringsämnen, inklusive fiber och hälsosamma fetter. Men det finns många alternativ, varav ge mer hjärtskyddande egenskaper eller fungera som alternativ för personer med peanutallergies. Hälsosamma alternativ till jordnötssmör inkludera olika nötter smör samt utsädesbaserade smör.

En hälsosam Spread

Jordnötssmör erbjuder fibrer, vitaminer, mineraler och hjärt-hälsosamma omättade fetter, tillsammans med kalium, som kan skydda hjärtat och motverka de dåliga effekterna av en natrium-rik kost. Dr. Walter Willett, professor i näringslära vid Harvard School of Public Health, noterar att höga nivåer av mättat fett kan leda till tilltäppta artärer, är den relativt liten mängd i jordnötssmör OK och att kost rik på nötter kan minska risken för hjärtsjukdom och typ 2-diabetes.

allergi info

Den amerikanska Food and Drug Administration listar jordnötter som en av de åtta allergiframkallande livsmedel. Som ett resultat kan personer med allergi eller mutterkänslig vill undvika inte bara jordnötssmör men andra nötter smör. Dessa inkluderar produkter från nötter som mandel, valnöt och pecan smör. Om mutterallergies är en anledning att leta efter en jordnötssmör alternativ utsäde-baserade smör som solros, pumpa eller sesamfrö smör kan erbjuda hälsosammare val.

Fetthalt i Nut Butters

Alla nötter innehåller fett, men mycket av det är hjärtvänlig monounsatured och polyunsatured fetter. Mandel smör har respektabla nivåer av dessa bra fetter, med 8,9 gram av det totala fettet och 7,4 gram monounsatured och polyunsatured fett per matsked. Cashew smör är en god tvåa, med 7,9 gram av det totala fettet och 6 gram av omättade fetter. Solros smör, under tiden, innehåller 8,8 totalt gram fett och 7,8 gram av omättade fetter per matsked. Dessa siffror är i jämförelse med jordnötssmör, som har 8 gram fett och 5,9 gram av omättade fetter.

valnöt Smör

Valnöt smör kan vara en av de mest hälsosamma alternativ till jordnötssmör. Den är rik på omega-3-fettsyror; ytterligare en undersökning från 2006 publicerades i "Journal of American College of Cardiology", säger valnötter kan förbättra blodkärl, hjärta och lymfatiska funktion. Patienter med högt kolesterol konsumeras fettrik mat berikade med antingen olivolja eller valnötter och artär funktion i armar och ben förbättras för dem som hade ätit valnötter. Inga sådana fynd har upptäckts för jordnötssmör.

Jordnötssmör och förstoppning

En känsla av ofullständig tömning, sällan tarmrörelser och svåra att passera avföring är alla tecken på förstoppning, enligt Medline Plus. Gatrointestinal problem, såsom förstoppning, diarré, buksmärtor och uppblåsthet, i förhållande till konsumtionen av vissa livsmedel påverkar ofta personer som diagnostiserats med IBS, eller colon irritabile eller andra tarmstörningar, men matkänsligheter kan drabba vem som helst. Håll en matdagbok för att hjälpa dig att identifiera de livsmedel som verkar orsaka symtomen. Intolerans mot nötter och deras smör kan vara vad som gör dig förstoppad, men jordnötssmör innehåller också näringsämnen som bekämpar förstoppning.

Fiber

Jordnötssmör hjälper till att bekämpa förstoppning som en följd av dess fiberinnehåll. Varje 2-matsked servering erbjuder 2,6 gram fibrer - 10 procent av det dagliga intaget för kvinnor och 7 procent för män, som rekommenderas av Institute of Medicine. Eftersom det lossar och mjukar avföringen så det är lättare att passera, hjälper fiber bekämpa förstoppning. Men om du förbrukar fiberrika livsmedel, som jordnötssmör, utan adekvat hydrering, detta kan förvärra förstoppning.

Känslighet för Salicylater och aminer

Jordnötssmör innehåller måttliga mängder av saliclylates och aminer, som är naturliga livsmedels kemikalier som finns i en mängd olika livsmedel de flesta människor äter på en regelbunden basis. Men om du är benägna att gastrointestinala problem eller är känsliga för salicylater eller aminer, äta jordnötssmör varje dag kan leda till uppbyggnaden av tillräckligt av dessa naturliga livsmedel kemikalier i kroppen för att orsaka förstoppning eller andra symptom på livsmedelskänsligheter. Detta förklaras i "RPAH dieten Handbook", utgiven av allergi Enhet Royal Prince Alfred Hospital i Sydney, Australien. Jordnötter själva innehåller också samma föreningar, och det är jordnötter med skal som har de högsta nivåerna av salicylater och aminer.

jordnöts intolerans

Matintolerances är fortfarande under erkända och inte mycket väl förstås av de flesta vårdpersonal. Tål jordnötter bör inte förväxlas med en jordnötsallergi. En livsmedelsintolerans inte utlösa en immunreaktion från immunförsvaret, men det kan orsaka olika symptom, inklusive förstoppning, enligt matIntolerance medvetenhet webbplats. Personer som reagerar negativt på nötter genom att uppleva gastrointestinala problem har ofta svårt att tolerera andra typer av nötter också.

Ta bort jordnötter ur kosten

Tills diagnostiska metoder för att identifiera känslighet för salicylater och aminer eller jordnöts intolerans förbättras är den grundläggande inställningen att eliminera misstänkta mat från din kost och se om symtomen förbättras. Eliminera jordnötter och jordnötssmör från din kost under en period av sex till åtta veckor, ett protokoll som föreslagits av allergi Enhet Royal Prince Alfred Hospital. Undvika alla livsmedel som innehåller även små mängder av jordnötter för att ge en chans att eliminera potentiella föreningar som finns i jordnötter och jordnötssmör som kan vara ansvarig för din förstoppning. Om din avföring blir regelbundet samtidigt som man eliminerar jordnötssmör från din kost, vet du att det var källan till problemet.

andra nötter

Efter eliminering jordnötssmör och jordnötter från din kost och lindra din förstoppning, kan du försöka återinföra andra typer av nötter eller jordnötssmör i din kost för att testa din tolerans. Om du upptäckt att jordnötter och jordnötssmör orsaka förstoppning samtidigt på din dieten, kan det vara bäst att inte återinföra dem. Om du verkligen njuta av jordnötssmör, kan du försöka att ha mycket små mängder några dagars mellanrum för att testa din tolerans till måttliga mängder. Annars experimentera med mandel smör, cashewnötter smör eller andra nötter smör se om du kan konsumera dem utan att uppleva förstoppning problem.