XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

johnson modellnummer

Om du har vintage Johnson utombordare som du behöver för att identifiera, är allt du behöver göra är att titta på den yttre modellnummer, som finns på antingen en tagg på styrbords sida - den högra sidan - av motorn eller på babords sida av motorns monteringskonsolen. Dechiffrera bokstäver i modellnumret kommer att berätta allt du behöver veta.

Modell Variation kod

Den första bokstaven i modellnumret på en Johnson utombordare är marknaden som utombordaren är avsedd. Dessa bokstäver - A, B, C, H och S - representerar Australien, Belgien, Kanada, Hong Kong och Sydafrika, respektive. Utombordare är avsedda att användas på Tracker båtar är markerade med ett "T" och motorer som såldes till båtbyggare för att ingå i paketet försäljning, där en motor och båt såldes tillsammans som ett paket, är markerade med en "V."

OMC Brand Identifier

Den andra bokstaven i modellnumret identifierar motorns varumärke. OMC gjorde Johnson, Evinrude och - för båttillverkare, Tyst Rider - utombordare, indikeras av en "E" för Evinrude, en "J" för Johnson och ett "V" för tyst Rider. På grund av de många likheterna i, och mindre skillnader mellan motorerna, var det nödvändigt att inkludera visst märke i modellnumret, så att personal och konsumenter reparations inte skulle beställa en del som skulle passa på en Evinrude men inte Johnson.

Drivaxeln Längd

Den enda grupp av siffror i ett Johnson modellnummer anger hästkrafter, tydligt anges i siffror - 40 hästkrafter motorn har en "40" i detta läge. Omedelbart efter hästkrafter är en grupp av två bokstäver som representerar en konstruktion funktion - såsom elstart - av utombordaren. Efter detta är en enda bokstav eller ett tomt utrymme som anger drivlängden. Johnson har 20- och 25-tums drivaxel längder, indikeras av "L" och "X" respektive. Ett tomt utrymme berättar det ursprungliga driv var 15 inches lång. Johnsons 22,5-tums axeln identifieras med bokstaven "Y" och 30-tums axeln genom en "Z"

År byggt

De två bokstäver näst sista är två av bokstäverna i ordet "introducerar." Var och en av bokstäverna i det ordet är en av de två sista siffrorna i det år då den yttre byggdes: "I" representerar ett "E" representerar 9. Resten av bokstäverna representerar siffrorna mellan dessa två. "S" står för 0. Den sista bokstaven eller siffran i modellnumret berättar vilken fabrik skift byggde motorn.

Hur hittar man året för en Johnson Motor


Johnson Utombordsmotorer har tillverkats sedan 1930-talet. Innan en båtägare köper en motor, måste han veta hur gammal den är. En ålder av motorn kan bestämmas från dess modellnummer genom att använda en modell nummerkod diagrammet. Motors gjorde före 1980 skall dateras med hjälp av deras hästkrafter, modellnummer och en webbplats.

Instruktioner

Motorer tillverkade efter 1980

1 Peka din webbläsare till OMC utombordare Modell Lookup webbplats (se Referenser).

2 Leta reda på modellnumret på din motor. Modellnumret kommer vara inskrivna på namnskylten, som ligger på motorn eller dess fäste.

3 Bestäm din motor ålder med hjälp av modellnumret och modellbeteckningen informations diagram med hjälp av tabellen med rubriken "Year Built." Titta på den sjätte och sjunde siffrorna i modellkoden. De bokstäver motsvarar numeriska tecken på diagrammet som visar dig de två sista tecknen i året din motor byggdes.

Motorer tillverkade före 1980

4 Bestäm din motor hästkrafter och modellnummer. Denna information kommer att skrivas direkt på motorn.

5 Gå till Johnson utombordsmotor modeller webbplats (se Referenser).

6 Rulla ner via hemsidan tills du hittar din motor hästkrafter och sedan ditt modellnummer. Året din motor tillverkades motsvarar modellnumret.

Hur man avkoda modellnumret på en Johnson utombordsmotor


Modellnumret för en Johnson utombordsmotor kan leverera en mängd information, berättar hästkrafter av motorn, dess konstruktionsegenskaper, längden på drivaxeln, och även när det byggdes. Det är ett verktyg som några gamlingar använder för att imponera nya killar. När någon söker efter information om en motor med modellnumret "J9.9FRM-ED", en gammal båtägare med en snabb minnes kan säga att det är en Johnson 9,9 hästkrafter motor som har en utdragbar lina rekylstart med en 15-tums drivaxel, utan en hydraulisk tilt och trimsystem, byggdes 1996.

Instruktioner

1 Läs modellnumret från vänster till höger. Den första delen av modellnumret är ett brev, antingen "J" för Johnson eller "E" för Evinrude. Längden på modellnumret är inte fast; Det varierar, eftersom tillverkaren använder koden för att skilja en modell från andra med liknande funktioner.

2 Titta på den andra delen av numret. Detta kommer att vara 1, 2, eller 3 siffror, vilket indikerar den hästkrafter.

3 Hitta bokstaven i slutet av hästkrafter nummer. Bokstaven "C" betyder "Counter Rotation", "D" betyder "Remote Electric" start "E" betyder "Elektrisk start med fjärrstyrning", "FA" betecknar en fyrtaktsmotor, "FE" anger en fyra- stroke med en elektrisk manöverarmen och "FR" anger en fyrtaktsmotor med ett rep starter.

4 Dubbelkolla de konstruktionsegenskaper: bokstaven "I" betyder att motorn har Ficht bränsleinsprutning, "J" är en jet-enhet, "K" är en tre-cylindrig motor av 25 till 35 hästkrafter, och "M" är en manuell -tilt, elektrisk startmotor utrustat motor. "MS" står för en manuell tilt, elektrisk start, "special" motor.

5 Leta efter speciella egenskaper i designfunktioner en del av modellnumret. Bokstaven "N" är en annan beteckning för en motroterande motor - hälften av ett matchat par av motorer med propellrar som vänder i motsatta riktningar, "P", säger motorn är utrustad med servostyrning, är bokstaven "Q" finns på en trecylindrig 25-35 hästkrafter motor med tilt och trim.

6 Hitta bokstaven "R" i den tredje positionen och du vet att motorn är en lina starta motorn som använder en draglina och rekyl start enhet. Bokstäverna "RW" betyder motorn byggdes för kommersiellt bruk och "SL" betyder att motorn är en 60-graders V-typ motor med tilt och trim.

7 Titta på den fjärde positionen av modellnumret, drivaxeln längd. Ett mellanslag anger en 15-tums drivaxel, bokstaven "L" står för en 20-tums axel, "Y" står för en 22,5-tums axel "X" en 25-tums axel och "Z" för en 30 tums drivaxel.

8 Observera den slutliga positionen av modellnumret som en gång var Jibberish: Den innehåller året modellen byggdes. Varje bokstav anger ett nummer - "I" står för "en", "N" står för "2", "T" står för "tre", "R" står för "4", "O" står för "5 "," D "står för" 6 "," U "står för" 7 "," C "står för" 8 "," E "står för" 9 "och" S "står för" 0 ". A Johnson utombordsmotor med "ED" i sista positionen i sin modell för sin modellnummer producerades i "96", eller 1996.

Tips

  • Du hittar modellnumret stämplat i en silverkärnplugg på toppen av motorns drivenhet.
  • Inte alla modellnummer är lika långa. Tidiga Johnsons hade en två bokstäver, två-nummer alfanumerisk modellkoden. Modellen MD-15 är ett exempel: "M" står för modellåret (1940) och "15" betyder att den har 1,5 hästkrafter. Det finns ingen förstärkning utöver det. Det finns ingen "J" prefix eftersom Johnson inte hade absorberats av Evinrude. Redan i dag kommer ett modellnummer varierar i längd, eftersom de beskrivande underkoder kan vara en eller två bokstäver eller ett tomt utrymme. Vissa modellnummer får inte tala om alla funktioner, eller gynna en funktion över en annan (om "FR", fyrtakts rep start, visas "R" kommer inte att upprepas i nästa läge för att indikera att det är ett rep starta motorn)
  • Som ett exempel på dagens kodning, modellnumret "J9.9FRM-ED" är en Johnson ( "J") 9,9 hästkrafter ( "9,9") fyrtaktare, utrustad med ett rep starter ( "FR"), måste det vara lutas manuellt ( "M"); streck ( "-") innebär att drivaxeln är 15 inches lång och "ED" är datumkoden för "96", vilket innebär att motorn byggdes 1996.
  • Om när du läser modellnummer, du leta efter, och tryck på funktionen som anges i modellnumret (om det är möjligt - du kan inte "touch" hästkrafter rating eller year built), kommer du att få en bättre förståelse din motorns kapacitet och begränsningar.

Hur man identifierar en Johnson utombordare


Om en stiliserad bild av en sjöhäst och ordet "Johnson" på motorkåpan är inte ett tips av, det finns andra sätt du kan identifiera en Johnson utombordare och skilja den från dess nära kusin, Evinrude. Modellnumret är ett säkert tips av, med en liten skillnad mellan Johnson och Mercury. Om motorns pappersarbete är långt borta, allt är inte förlorat. Johnson utombordare har sina modellnummer på flera ställen. Du kan även dechiffrera delar av den för mer information.

Instruktioner

1 Titta på motorn fäste och försöka hitta en namnskylt på fästet som säger "Johnson", följt av modellnummer och serienummer.

2 Titta på övre vänstra sidan av motorblocket för en liten, rund, krom "plugg" infälld i blocket. Det kommer att toppas med ordet "Johnson", följt av modellnummer och serienummer.

3 Anteckna modellnummer. Modellnumret koden för motorer byggda 1980 och senare kommer innehålla bokstaven "J" i det andra läget av modellnumret. Den tredje position modellnumret är två eller tre siffror som anger hästkrafter.

4 Läs fjärde position för en beskrivning av framstående design. Till exempel, "AE" indikerar en motor med en elektrisk startmotor, utformad för Alaskan marknaden. En stråle enhet bär bokstaven "J" i detta läge och ett "R" betyder att motorn startar med en pull-rep systemet.

5 Den femte positionen är en annan bokstav, "L", "Y", "X" eller "Z", som indikerar en drivaxel 20, 22,5, 25 eller 30 inches lång, respektive.

6 Undersöka den sjätte positionen för motorns ålder, i en två-bokstavsgrupp som är bildad av en enkel substitution chiffer använder nyckelordet "införs", där "I" betecknar "1", "D" representerar "6" och "S "representerar" 0. " Årsmodell "EA" står för "91", eller 1991 års modell. Nästa position i modellnumret står för produktionskörning prototyp, är ett "A" modell av VJ 200 AE Y EA A a Johnson (VJ), 200 hästkrafter (200), med en elektrisk startmotor, byggd för Alaskan marknaden (AE), med en 22,5-tums drivaxeln (Y), byggd 1991, den första ( "A") produktionskörning.

Hur berätta Vilket år en Johnson utombordaren?


Johnson utombordsmotorer har funnits i ungefär ett sekel. Hitta vad år utombordaren är kan vara en utmaning. Johnson har använt flera kodningssystem under de senaste 40 åren. På ännu äldre motorer kan det vara omöjligt att tala om året utan att kontakta Bombardier Recreational Products, som köpte Johnson 2001. Även om det kan vara svårt, är det inte omöjligt att ta reda på det år då en Johnson utombordsmotor.

Instruktioner

1 Leta reda på modellnumret på utombordsmotorn. Denna kod kan hittas på den yttre namnskylt, monteringskonsolen eller på silverkärnpluggen sitter på motorhuvudet. Numret kan vara en blandning av siffror och bokstäver, men det kan vara en serie av endast bokstäver. Skriv ner antalet.

2 Avkoda motorer från 1981 framåt med hjälp av en två bokstäver härstammar från ordet "införs" för att fastställa årsmodell. Till exempel I = 1, N = 2 och så vidare. Att ta reda på vilka år, gå till längst till höger i koden. Den sista bokstaven är modellen sikt. De tidigare två bokstäver kommer att avgöra året för utombordare. Till exempel, kommer xxxxxxxxxESx vara en 1990 motor.

3 Avkoda motorer från 1969 till 1980 med en annan kod. Om du har använt tidigare koden det inte kommer att fungera. Dock är det år i modellnumret själv. Börjar längst till höger, återigen den sista siffran är Modellen, de tidigare två siffrorna är årsmodell. Till exempel är J115EL69S en 115 hk motor från 1969.

4 Kontakta Bombardier med modellnummer äldre Johnson motorer. Bombardier köpte Johnson 2001 och har fortsatt att stödja Johnson modeller med reservdelar. De flesta delar kan fortfarande hittas på nätet.

Hur man identifierar Johnson utombordare av serienummer


Johnson är en av de mest kända märken av utombordsmotorer på marknaden. Båtägare kan identifiera dem lätt, och inte bara för att motorerna tydligt visa namnet Johnson. Evinrude, en annan stor namn i utombordsmotorer, förvärvade Johnson 1935. År 2000 Bombardier, tillverkaren av Sea Doo jet ski, köpte Evinrude. I händelse av att bruksanvisningen för just din motor är inte längre tillgängligt, kommer du fortfarande att kunna identifiera en Johnson utombordare av dess serienummer.

Instruktioner

1 Leta upp monteringsbygel som monteras på Johnson utombordsmotor. På fästet, söka efter varumärket Johnson. Efter namn, kommer serienumret och modellnumret följer.

2 Sök på vänster sida av utombordsmotorn nära toppen för en plugg. Pluggen kommer att vara rund, liten och krom. På toppen av krom pluggen igen varumärket Johnson följt av serienummer och modellnummer.

3 Skriv ner Johnson utombordsmotor modellnummer. Johnson utombordsmotorer använder en kod för att dechiffrera varje komponent i serienumret. Koden är introducerar. Koden som följs, I - 1, N - 2, T - 3, R - 4, O - 5, D - 6, U - 7, C - 8, E - 9, S - 0.

Som ett exempel, om du har en Johnson utombordsmotor med ett serienummer xxxxxECx EG representerar 98. år av motorn 1998.

4 Dechiffrera tidigare Johnson utombordsmotorer utgör en större utmaning på grund av serienummer inte matchar. Det år då utombordsmotor gjordes ligger i modellnummer. Om året Johnson utombordsmotor gjordes var 1977, skulle serienummer xxxxx77x.

5 Avkodning Johnson utombordsmotorer äldre än 1968 kommer att kräva omfattande forskning. Kontrollera Bombardier hemsida och leta upp året och hästkrafter.

Hur man identifierar årsmodell av en Johnson 2 HP utombordsmotor


Anger året att din Johnson 2 HP (hästkrafter) utombordare producerades beror på att hitta modellnumret för din motor. Modellnumret finns på Johnson namnskylten på motorn eller på motorns monteringsfäste. Märkskylten kommer att ha både ett modellnummer och serienummer präglat på den. Modellnumret är det nummer som du använder för att identifiera året din motor producerades med ett undantag, från 1922 till 1924. De sista 2 HP Johnson utombordare byggdes 1985. (Se referenser 1)

Instruktioner

1 Leta reda på märkskylten på motorn eller motormonteringsfäste. Om plattan är smutsig eller fet, rengör dess yta med en fettavskiljande diskmedel och en trasa.

2 Titta på tillverkarens namn och informationsskylten på motorn. Om modellnumret är antingen A eller BN, då din motor byggdes mellan 1922 och 1924, allomfattande. Dessa var de enda två modellnummer för att fyraårsperioden, vilket gör det omöjligt att vara mer specifik om dagen för dess tillverkning. Modellnummer A25 byggdes 1925, och modellnummer AB25 tillverkades 1926. 2 HP Johnson inte tillverkas förrän 1971. Mellan 1937 och 1951, Johnson tillverkade 2.1, 2.5 och 2.8 HP-motorer (ibland kallad "2 HP Johnsons "); men de var inte strikt 2 HP Johnson utombordare.

3 Leta efter en modellnummer som börjar med nummer 2 och bokstaven R följt av två siffror. Dessa motorer byggdes mellan 1971 och 1979, och deras modellnummer ger en tydlig indikation på tillverkningsåret. Den 2R71 modellen tillverkades i 1971 2R72 i 1972 2R73 1973, ända fram till 2R79 byggdes 1979. De två nummer som följer 2R är de två sista siffrorna i tillverkningsåret. Efter 1979, modellnummer började med E2R eller J2R följt av ytterligare tre bokstäver som är specifika för tillverkningsåret enligt följande: Modell E2RCOC, Model J2RCOC, 1985; Modell E2RCRS, modell J2RCRS, 1984; Modell E2RCTD, modell J2RCTD, 1983; Modell E2RCNE, modell J2RCNE, 1982; Modell E2RCIB, modell J2RCIB, 1981; och Model E2RCSM, modell J2RCSM, 1980.

Tips

  • Johnson förvärvades av OMC / Evinrude 1935. konkurs 2000, Evinrude upphörde produktionen den 21 december 2000 och förvärvades av Bombardier, Inc., skaparna av Sea Doo jet ski, den 12 mars, 2001. Evinrude återvände till produktion i juni 2001. (Se referenser 2) Johnson är inte längre tillverkas.

Sjöhäst är en utombordare båtmotor tillverkats sedan 1958 av Johnson Motors. 35 hästkrafter (HP) modeller är märkta med Sjöhäst logotypen på den yttre huven för snabb identifiering, men eftersom utskriften kan ha bleknat eller huven ersätts genom åren, är ett annat sätt att identifiera motorn genom att titta på modellnummer på motorblocket.

Instruktioner

1 Rengör sidan av utombordskåpan (den tunga plastkåpan över motorn) för att lokalisera etiketten "Sea 35 Horse" på varje sida, som betecknar både motortyp och hästkrafter. Om huven saknas eller ersatts, fortsätter till nästa steg.

2 Rengöra den bakre av motorblocket för att lokalisera modellnumret information som är tryckt på en metallplatta fäst på motorn.

3 Läs modellnumret för att identifiera typen. Till exempel, de första tre tecknen i modellnummer J35ELUTa hänvisar till en Johnson-byggda motor ( "J") med en 35-motorstyrka.

Ta bort vattenpumpen på ett av Johnsons Seahorse motorer tar några verktyg. Två tredjedelar av process innebär avtappning av växellådsoljan och avlägsnande av den nedre enheten, och kan åstadkommas medan motorn förblir monterad på båten med båten vilande på en släpvagn. När oljan dräneras och den nedre enheten bort från motorn, kan du flytta den nedre enheten till arbetsbänk och börja vattenpumpen bort.

Instruktioner

1 Placera en lämplig behållare under den nedre enheten. Lossa oljenivån / vent kontakten på den nedre enheten med en skruvmejsel och ta bort avloppet / påfyllningspluggen från botten av den undre enheten. Låt smörjmedel helt dränera från den undre enheten.

2 Knäppte locket från styrbords sida av avgashuset för att komma åt växelstången. Ta bort växelstången skruv. Ta bort de två skruvarna, båda gängade upp i avgashuset underifrån kavitationsplattan, som håller den nedre enheten till avgashuset, med hjälp av en skiftnyckel.

3 Dra rakt nedåt på den nedre enheten för att separera den från motorn, dra tillbaka drivaxeln från avgashuset som du separerar den undre enheten.

4 Ta bort muttrarna som håller vattnet pumphuset till den undre enheten, lyft sedan huset från toppen av den undre enheten. Arbetet impellern upp och från drivaxeln. Ta bort pumphjulskilen.

5 Ta bort impellern plattan. Doppa en ren trasa i denaturerad alkohol och rengör alla spår av packningen från toppen av växellådshuset och botten av pumphjulsplattan.

Tips

  • Koppla minuskabeln på batteriet innan du utför underhållsarbeten på din utombordsmotor, för att förhindra elektriska stötar eller oavsiktlig start. Ta bort muttern från den negativa inlägg med en 5/16-tums box-nyckel. Lyft kabeln från batteriet, flytta den utanför batterilådan och stäng locket på batterilådan.
  • Om du arbetar på din utombordsmotor när båten är på trailer, eller din motor är på ett lagringsställ, avlägsna propellermuttern med en skiftnyckel och skjut trycknav, propeller och brickor från propelleraxeln. Underlåtenhet att ta bort en propeller innan du använder en utombordare ur vattnet vid underhåll eller långtidslagring är en inbjudan till en propeller-strejk skada, som kan lemlästa eller döda.

De en enhet tätningar i en 1973 Johnson utombordsmotor hålla vatten ur växelhuset, en ganska kritiskt behov i en utombordare som drar närmare ålderdom med varje år som går. Om du har haft en indikation på tätningsproblem, som växellådan olja med en mjölkliknande utseende till det, är motorn antingen länge för underhåll eller är i behov av nya driv tätningar på sin propelleraxeln. Notera också av någon fiskelina lindas runt propelleraxeln, en annan potentiell indikator för tätningsproblem.

Instruktioner

1 Placera ett uppsamlingskärl under växellådan. Ta bort växelhuset oljepåfyllnings / avtappningsskruven med en skruvmejsel. Ta bort avluftningsskruven och låt oljan rinna ut ur växellådan.

2 Dra ut sprinten från drivaxeln och propellermuttern med nål tång, och använda en 1 1/16-tums box fast nyckel för att ta bort propellermuttern. Skjut propellern från propelleraxeln, tillsammans med eventuella brickor eller mellanlägg, och fixa allt åt sidan.

3 Böj flikarna på lock-brickan tillbaka bort från bäraren hållaren med en tång. Vrid bäraren hållaren medurs med en kardanaxel hållare avlägsnande / installationsverktyg, som är ungefär som en nyckel som är i stånd att ta håll tänder.

4 Installera en ratt avdragare till lagerhållaren, så käftarna håller flikarna på kanten av lagerhållaren och centrumskruven är på slutet av propelleraxeln. Vrid skruven i ratten avdragare medurs för att dra lagerhållaren, nyckel, distans, backväxel, backväxel shim och tryckbrickan från växelhuset. Som delar kommer ut, hålla dem i samma riktning och förhållande till varandra för att underlätta ominstallation.

5 Ta bort tätningarna från propellersidan av lagerhållaren med en stor Jawed intern växel avdragare och en avdragare bro.

6 Rengöra lagerbärare av alla spår av tätningsmedel, med användning av ett lösningsmedel såsom aceton och tillåta lagerhållaren för att torka. Använd en lämplig storlek uttag eller föraren att noggrant installera de två nya propellertätningar från propellern tätningsutbytessats, en i taget, med sina läppar utåt, mot propellern. Applicera vit marina fett på läpparna av den nya tätningen och den nya lagerhållaren O-ring.

7 Installera den nya lagerhållaren O-ring till transportören O-ringsspåret. Torka någon strö fett från ytan av bäraren med en luddfri trasa. Montera backväxeln tryckbrickan, backväxeln, växel fartyget och distans på propelleraxeln. Sprida en bit av packningstätningsmassa på lagerbäraren O-ringen fläns, lagerhållaren stödflänsen, gängorna på lagerhållaren hållaren som du tidigare bort och gängorna på insidan av växellådan som matchar upp med bäraren hållaren .

8 Rikta bäraren över propelleraxeln och skjut den på plats så långt som möjligt. När du inte längre kan driva transportören på propelleraxeln trycker den på plats med en gummiklubba, knacka runt omkretsen på framsidan av bäraren. Returnera flikar låsbricka på sin plats, så att chefen på propelleraxeln passar genom skåran på brickan.

9 Trä lagerhållaren hållaren tillbaka in i växelhuset så att "Off" märket är vänd utåt. Använd hållaren verktyg demontering / montering att dra hållaren till 115 foot-pounds. Böj en flik av flikar låsbricka ner så att den kommer i kontakt med framsidan av hållaren.