XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

i vilka födoämnen finns lektiner

Vilken typ av cancerframkallande ämnen finns i cigarettrök?


Alla borde veta vid det här laget att cigarettrök är dåligt för dig, men vad många kanske inte inser är bara hur många cancerframkallande ämnen finns i cigarettrök. Några av de mer vanliga namnen på dessa cancerframkallande ämnen är vätecyanid, som används för att göra kemiska vapen, arsenik, som används i bekämpningsmedel, och kolmonoxid, som finns i bilavgaser. Alla är giftiga och kan döda på egen hand.

Cancerframkallande Definition

En cancerframkallande är substans som förorsakar en serie av genetiska förändringar att inträffa som leder till bildningen av cancerösa tillväxter. Utväxter kan utveckla år eller tom decennier efter exponering. En kemikalie som är märkt som cancerframkallande har bedömts en statistisk sannolikhet att leda till en cancersvulst efter djur har humant eller cellulär forskning avslutats.

Carcinogener kända att vara skadliga för människor

År 1989 släppte USA surgeongeneralen en rapport över 43 cancerframkallande ämnen i cigarettrök. Nu räkningen är mer än 50. Detta är ett tillägg till tobaken, vilket anses vara en kemisk karcinogen. Det finns åtta kemikalier som finns att bli känd carcinogener: 4-aminobifenyl, bensen, kadmium, krom, 2-naftylamin, nickel, polonium-210 (radon) och vinylklorid. Radon är en radioaktiv gas som är den näst vanligaste orsaken till lungcancer.

Carcinogener känner som troligen eller möjligen skadliga för människor

Vissa cancerframkallande kemikalier kan leda till cancersvulst i en art under testning men inte en annan eller det kanske inte har haft tillräckligt med tester göras för att leda till avgörande bevis. Eftersom människor inte används för testning av carcinogener, är följande kemikalier anges som troligt eller möjligt att skada människor: akrylnitril, benso [a] antracen, bens [a] pyren, 1,3-butadien, dibens (a, h ) antracen, formaldehyd, N-nitrosodietylamin, N-Nitrosodimetylamin, acetaldehyd, benso [b] fluoranten, benso [j] fluoranten, benso [k] fluoranten, dibens [a, h] akridin, dibens [a, j] akridin, 7H dibens [c, g] karbazol, dibenso (a, i) pyren, dibenso (a, I) pyren, 1,1-dimetylhydrazin, hydrazin, indeno [1,2,3-cd] pyren, bly, 5-methylchrysene , 4- (methylnitrosamino) -1- (3-pyridyl) -1-butanon (NNK), 2-nitropropan, N-nitrosodiethanolamine, N-nitrosomethylethylamine, N-nitrosomorfolin, N'-nitrosonornikotin (NNN), N-nitrosopyrrolidine, quinolineiv, orto-toluidin och uretan (etylkarbamat).

Passiv rökning

Passiv rökning har bedömts humancarcinogen av US Environmental Protection Agency, den International Agency for Research on Cancer och National Toxicology Program. Passiv rökning anses vara en yrkescancerframkallande ämne av NIOSH. Både sidoströmrök, röken från den brinnande änden av cigarretten, och utandad rök anses passiv rökning. Sidoströmsrök har en högre koncentration av toxinerna, därför att den frigörs vid en lägre temperatur.

Hälsorisker

Hälsorisker från cancerframkallande ämnen i cigarettrök är enkla. Definitionen av en carcinogen säger tydligt: ​​Cancerframkallande ämnen orsakar cancer. Andra hälsorisker från rökning och andas passiv rökning inkluderar hjärtsjukdomar, stroke, lungcancer, nasal sinus cancer och astma. För barn, hälsorisker inkluderar plötslig spädbarnsdöd, öroninflammation och astma och andra luftvägssjukdomar. Passiv rökning har något orsakssamband med låg födelsevikt, spontan abort, livmoderhalscancer och kan orsaka kognitiva och beteendeproblem.

Vilka näringsämnen saknas i Fast Foods?

Snabbmat är bekvämt och billigt. För stora familjer, folk i farten eller de på en sträng budget, kan snabbmat verka som den bästa lösningen. Men en diet bestående huvudsakligen av snabbmat saknar många viktiga näringsämnen. Äta snabbmat då och då kommer inte att påverka din hälsa, men om det är allt du äter. du kan sluta med en vitaminbrist.

Fiber

Snabbmat är oftast saknar fiber. Detta beror på att fiber är mest sannolikt att hittas i obearbetade livsmedel, som hela korn och grönsaker. Bröd som används i smörgåsar, wraps och hamburgare kommer sannolikt att vara vitt bröd, som innehåller nästan ingen fiber. Grönsaker är också hög i fiber, men smörgåsar, wraps och andra snabbmatsrätter innehåller sällan en betydande mängd för att ge fibern behövs i din kost.

Vitaminer och mineraler

Mest snabbmat har skalats av alla vitaminer och mineraler. Näringsämnen är mer rikligt i frukt, grönsaker och fullkornsprodukter, av vilka ingen är sannolikt kommer att finnas i snabbmat. Hamburgare, pommes frites, chicken nuggets och andra vanliga snabbmatsalternativ är särskilt låg på näringsämnen. Sallader kan vara mer näringsrik, men inte alltid. Till exempel, McDonalds Premium South sallad med grillad kyckling innehåller 130 procent av det dagliga värdet av vitamin A och 50 procent av den erforderliga vitamin C. sida sallad, men innehåller bara 45 och 25 procent av samma näringsämnen. Kalcium och järn kan hittas i några snabba livsmedel, såsom hamburgare med ost eller burritos. Emellertid inga andra viktiga mineraler, såsom zink, kalium och koppar, kommer sannolikt att återfinnas i snabbmat.

hälsosamma fetter

Mono och fleromättade fetter finns i vegetabiliska poster såsom olivolja, oliver, nötter, avokado och linfrön. Dessa fetter sällan i snabbmatsrätter. Istället flesta snabbmat är hög i mättat fett.

Vad är nukleotider och Vilka livsmedel kan de finnas i?

Varje cell i kroppen innehåller ett antal biomolekyler - organiska föreningar som bygger upp strukturen och utför funktionen av dina celler. Bland dessa molekyler är nukleotider, de komponenter som kroppen använder för att göra genetiskt material - DNA och RNA. Nukleotider som finns i någon form i varje cell i din kropp och din hälsa är beroende av intaget av nukleotider från maten.

Typer av Nukleotider

Vad är nukleotider och Vilka livsmedel kan de finnas i?

Två huvudklasser av nukleotider utgör DNA och RNA: puriner och pyrimidiner. Pyrimidinnukleotider innehålla en enda-ring molekylstruktur bunden till en sockermolekyl, medan puriner innehålla en dubbel-ringade struktur bunden till sockermolekylen. DNA innehåller två puriner, kallas adenin och guanin, såväl som två pyrimidiner, tymin och cytosin. RNA innehåller liknande nukleotider, med purin uracil återfinns i stället för tymin. Förekomsten av alla fem nukleotider bevisar viktigt för cellfunktion.

Vikten av Nukleotider

Vad är nukleotider och Vilka livsmedel kan de finnas i?

Nukleotider utför en rad funktioner i dina celler. Ett huvudsyfte av nukleotider är att lagra genetisk information; specifika sekvenser av nukleotider utgör gener som bidrar till att styra dina celler beteende. Dessutom nukleotider RNA bidra till flera steg i protein generation inom dina celler. Eftersom proteinerna som gjorts delvis som ett resultat av nukleotider utgör strukturen och funktionen av dina celler, nukleotider visa sig vara viktigt för att upprätthålla cell- och vävnads hälsa. En oförmåga att generera ny DNA och RNA, på grund av en brist på tillgängliga nukleotider, kan leda till skador och sjukdom vävnad.

Nukleotid Uppslutning från mat

Vad är nukleotider och Vilka livsmedel kan de finnas i?

Du absorberar nukleotider från den mat du äter, och kostkällor ger nukleotiderna dina celler behöver för att överleva. Nukleotiderna i livsmedel är vanligen närvarande som långa delar av genetiskt material, som kan innehålla flera miljoner nukleotider. Efter en måltid, utsöndrar bukspottkörteln två typer av enzymer, deoxyribonucleases, som bryter ned DNA, och ribonukleaser, som bryter ned RNA. Dessa enzymer klyver DNA eller RNA från maten i kortare kedjor av nukleotider, som kroppen absorberar sedan och transporter till dina celler för användning.

Mat Källor av nukleotider

Vad är nukleotider och Vilka livsmedel kan de finnas i?

Eftersom nästan alla livsmedel och drycker består av antingen intakta celler eller cellulära innehåll, nästan alla livsmedel ger en källa till nukleotider. I allmänhet bör du konsumerar tillräckliga nukleotider oavsett de specifika livsmedel som gör upp din kost. Konsumera korn, kött, fisk, nötter, baljväxter, frukt och grönsaker, fruktjuicer och mjölk som källor nukleotider, samt källor till flera andra näringsämnen.

Särskilda omständigheter

I sällsynta fall kan personer saknar förmåga att smälta DNA och RNA från maten ordentligt, vilket förhindrar deras kroppar från att bryta ner och absorbera nukleotider. Till exempel, förhindrar produktion och utsöndring av matsmältningsenzymer den sällsynt genetisk störning pankreatisk agenesi. Individer som lider av störningen tar ofta matsmältningsenzymer för att hjälpa till i matsmältningen av DNA och RNA, såväl som de proteiner, kolhydrater och fetter i livsmedel.

Vilka näringsämnen i gröna bönor?


Många människor älskar gröna bönor, oavsett om de är lätt kokt, sauteed i sås eller ens kokt mjuk. De är krispigt, saftiga och smakrika, och de är absolut läcker med smör och slivered mandlar. Och den bästa delen om gröna bönor är att de inte bara smakar bra, de är sprängfyllda av vitaminer och mineraler.

vitaminer

Gröna bönor är helt enkelt laddade med vitaminer från hela alfabetet - vitaminerna A, B, C, E och K. De innehåller mer än en fjärdedel av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av vitamin C, ett näringsämne som behövs för ett friskt immunsystem . Vitamin K hjälper till att reglera blodets koagulering och kalcium användning i kroppen. Gröna bönor är mor Lode av vitamin K, som innehåller en jättestor 120 procent av det rekommenderade dagliga intaget. De andra vitaminer är lika nödvändigt för vår tillväxt och hälsa.

mineraler

Alla gröna grönsaker kommer också att vara en stor källa till mineraler och gröna bönor är inget undantag. De innehåller över 10 nödvändiga mineraler, bland annat fosfor, kalcium och magnesium. Dessa behövs för korrekt benhälsa, blodkärls stabilitet och nervfunktion.

Andra hälsofördelar

Förutom alla vitaminer och mineraler, gröna bönor idrotten också många andra hälsofördelar. De är höga i fiber - 4 g fiber per kopp, vilket är nästan 20 procent av det rekommenderade dagliga intaget för vuxna. Fiber är nödvändigt för många kroppsfunktioner ska fungera korrekt.

Gröna bönor är fulla av vatten, något som mycket få människor få nog av. De innehåller också protein, den viktigaste byggstenen i våra kroppar.

Sätt att äta gröna bönor

Även äta gröna bönor till frukost, lunch och middag skulle vara mycket bra för dig, som kan få monotont. Men det finns många sätt att förbereda denna läckra mat, vilket bör ge gott om variation.

Förutom att vara ganska bra rå, kan de lätt kokt och ätit vanligt eller med smör. Ett annat sätt att laga dem är att sprida ut dem på en väloljad cookie blad. Baka dem i en 350-graders F ugn i ungefär en timme, eller tills något rostad. Salt generöst, och äta varm.

Slutsats

Gröna bönor är ett kraftpaket mat, förutom att smaka färska och läckra. De ger nästan alla typer av näringsämnen: vitaminer, mineraler, fibrer och protein. Deras ljust grön färg och saftigt kött gör dem ett nöje att äta. De kan vara ett mellanmål mat, en gourmeträtt eller helt enkelt en familjevänlig sida skålen. Vad mer kan man begära?

Vilka näringsämnen minska sockersug?

Sockersug leder till extra vikt, håligheter och energi nedgångar och innebära en risk för allvarliga sjukdomar som diabetes. Sockerberoende kan bero på en livslång sött, socker som comfort food, spikar och avtar i blodsockernivåer, saknade näringsämnen, stress, PMS och sömnbrist. Oavsett ursprung dagliga donut vana eller godis greppa, kan du ta itu med sockersug med en hälsosam kost och fokus på flera specifika näringsämnen.

Kolhydrater och en balanserad kost

Håll dina insulinnivåer stabil med en balanserad kost som uppfyller alla kroppens energibehov. Ät tre måltider om dagen för att minska suget och inkluderar makro väsentliga för god hälsa: kolhydrater, proteiner och omättade fetter. American Heart Association säger inte hoppa över frukosten eftersom din kropp behöver bränsle för att hålla din ämnesomsättning på rätt spår och återställa blodsockernivån efter timmar utan födointag. Var särskilt uppmärksam på kolhydrater. Frukt, grönsaker, fullkorn och mejeriprodukter förse kroppen med komplexa kolhydrater för att bromsa frisättningen av glukos från livsmedel, vilket eliminerar blod insulin rusa som kan lämna dig med sockersug när den avtar.

Krom

Blunt sockersug med rätt mineraler. Dr föreslår Frank Lipman, en integrerande läkare och författare till en wellness guide, krom som kosttillskott för dem med en okontrollerbar sött, även om tillräckliga mängder finns från livsmedel. Krom hjälper till att reglera mängden socker i blodet och visar löfte som en behandling för diabetes, enligt NYU Langone Medical Center. Den är närvarande i öljäst, kalvlever, ost och fullkornsprodukter.

Zink

Zink reglerar ett protein som kallas amylin som stänger insulinproduktionen hos diabetiker. I en University of Michigan studie 2010, fann forskarna att zink närvarande i friska celler kan skydda normala nivåer av blodsocker genom att hämma amylin. Lägre zinknivåer hos personer med typ 2-diabetes får amylin att blockera insulin och skicka blodsockernivåer helt ur balans. Zink finns i kött, ägg, skaldjur, nötter och baljväxter. Det är en bra idé att kontrollera med din vårdgivare innan du lägger tillskott till din kost.

vitaminer

B-vitaminer och vitamin D hjälper till att producera serotonin, en må-bra signalsubstans som ökar en känsla av välbefinnande och ökar positiva stämningar, enligt den amerikanska Dietetic Association. Låga serotoninnivåerna är relaterade till depression, vilket kan resultera i sockersug. C-vitamin är kritiskt för produktionen av signalsubstansen noradrenalin, en annan humör-öka kemikalie. Få B-vitaminer och vitamin D från lax och andra skaldjur, mejeriprodukter, ägg och fullkornsprodukter. Berikade mejeriprodukter och juicer innehåller även vitamin D. En extra bonus från lax är omega-3-fettsyror, bra för ditt hjärta och ditt humör. C-vitamin är rikligt förekommande i citrusfrukter, jordgubbar, kiwi och vissa grönsaker.

Vilka näringsämnen i bröd och spannmål?

Översikt

Bröd och spannmål finns på undersidan av Food Guide Pyramid och innehåller många näringsämnen som bidrar till god hälsa. Minst hälften av kornen du äter på en dag bör vara fullkorn, eftersom de innehåller mer näringsämnen än raffinerade sådana. Adekvat fullkornsintag minskar risken för hjärtsjukdomar, styr din vikt och hjälpmedel i matsmältningen. Näringsinnehåll varierar mellan bröd och flingor och läsa etiketter hjälper dig att göra de mest näringsrika val.

Fiber

Korn är en bra källa till fiber och fullkorn bidra med mer än förädlade dem gör. Fibern du får från bröd och spannmål hjälper dig att känna nöjd, som hindrar dig från att få hungrig och äter för mycket mellan måltiderna. Enligt University of Iowa Extension, fiber också håller din magtarmkanalen rör sig längs och skär risken för förstoppning och tarmfickor. Val som är högre i fiber ger flera av dessa fördelar. Fiber spelar också en roll i att hålla kolesterol på optimala nivåer, vilket gör dina chanser att utveckla hjärtsjukdom lägre. Kvinnor behöver 21 till 25 gram fibrer per dag, och män bör få 30 till 38 gram.

B-vitaminer

Flera B-vitaminer finns i spannmålsprodukter, inklusive bröd och spannmål. Inkluderat är vitamin B1, eller tiamin, vitamin B2, eller riboflavin, vitamin B3 eller niacin och folsyra. Var och en av dessa näringsämnen spelar en roll vid god hälsa och bör konsumeras i tillräckliga mängder varje dag. Enligt Institute of Medicine, män behöver 1,2 milligram B1 varje dag, och kvinnor behöver 1,1 milligram. B2 behov är 1,3 milligram för män och 1,1 mg för kvinnor. Kvinnor bör få 14 mg av B3 och män 16 milligram. Dessa tre B-vitaminer ger dig energi och hjälper din kropp effektivt använda andra näringsämnen. Folsyra intaget bör vara 400 milligram för både kvinnor och män. Detta näringsämne förhindrar fosterskador och håller DNA friska. Raffinerade bröd och spannmål innehåller mindre av dessa näringsämnen än fullkorn gör.

Järn

Järn är ett näringsämne som finns i hela korn, och många amerikaner inte får tillräckliga mängder i deras dagliga diet. Järn är nödvändigt eftersom det rör sig syre i blodet till dina inre organ och skyddar cellerna från skador orsakade av miljön, rapporterar Iowa State University Extension. Vuxna behöver från 8 till 18 milligram järn varje dag, beroende på ålder. Många kvinnor är järn-brist, så kvinnor bör äta järnrik mat, som bröd och spannmål, med livsmedel som innehåller C-vitamin, eftersom det gör att din kropp att mer effektivt absorbera och använda järn. Införliva hela korn bröd och spannmål i din kost hjälper dig att nå dina dagliga mål.

Vilka näringsämnen i Rice Pudding?


Risgrynsgröt är en stapelvara comfort food för många människor. Det finns flera olika varianter av risgrynsgröt, De grundläggande kärnämnen i risgrynsgröt kvar i allmänhet samma recept som till recept. De inkluderar mjölk, vitt ris, ägg, farinsocker, kanel och vaniljextrakt. Den typ av mjölk kommer att bestämma fetthalten och vitt ris kan variera i storlek och typ. Medan risgrynsgröt är ofta äts som en efterrätt, gör det innehåller en mängd vitaminer och näringsämnen.

kolin

Kolin är ett näringsämne som finns i ägg, som är en grundläggande beståndsdel i risgrynsgröt. Ett intressant faktum om kolin är att våra kroppar kan producera det, men kan inte göra tillräckligt för att tillgodose vad som behövs för att fungera korrekt. Dessutom, om du har brist på kolin, kan det leda till en folsyrabrist också. Kolin är integralen för hjärnans hälsa. Det är en viktig del av acetylkolin, som är en neurotransmittor som skickar meddelanden till våra nerver och muskler.

vitamin B2

Vitamin B2, även känd som riboflavin, är en viktig del av vår dagliga kost. Vitamin B2 är ansvarig för att upprätthålla vävnader och bryta ner mat för vår kropp att använda. Dessutom främjar detta vitamin produktionen av röda blodkroppar och hormoner, och hjälper till att upprätthålla öga, hjärta och hud hälsa. Både ägg och mjölk - två av de centrala ingredienserna i risgrynsgröt - är utmärkta källor till vitamin B2.

Vitamin D

D-vitamin finns i mycket få livsmedel; Ägg är en utmärkt källa till vitamin D. mjölk är ofta berikade med vitamin D, liksom. Detta är ett viktigt näringsämne som är svårt att få, och en brist på vitamin D kan orsaka allvarliga hälsoproblem. En av de viktigaste frågorna som kan uppstå med D-vitaminbrist försvagas av muskler och ben, vilket kan leda till benskörhet senare i livet.

Kalcium

Kalcium är en annan näringsämne som är avgörande för starka ben, samt tänder. Mjölk, som alltid finns i risgrynsgröt, är en viktig källa till kalcium. Förutom benhälsa, är kalcium också viktigt för att reglera blodtrycket.

Mangan

Mangan är ett värdefullt näringsämne som finns i kanel, vilket är en vanlig ingrediens i risgrynsgröt. Mangan aktiverar enzymer som tillåter kroppen att utnyttja viktiga näringsämnen. Det hjälper också med reproduktiv hälsa och könshormoner. Mangan är också till hjälp för alla som lider med blodsocker frågor, såsom människor som är hypoglykemiska eller insulinresistenta, eftersom det reglerar blodsockret.

Vilka näringsämnen kan tas upp utan att smältas först?

Att utvinna näringsämnen från maten du äter, måste de vara tillräckligt liten för cellerna i tunntarmen för att absorbera. Processen för matsmältningen minskar dina matrester till en storlek som är tillräcklig för absorption att inträffa. Men vissa livsmedel du äter innehåller makro, såsom socker och aminosyror, redan tillräckligt små utan att kräva matsmältningen. Andra näringsämnen, inklusive vitaminer och mineraler, finns i livsmedel som små molekyler i stånd att absorberas som de är.

sockerarter

Kolhydraterna i din kost består av stärkelse och socker. Under digestion, bryter kroppen ner stärkelse till enkla glukosmolekyler såväl som maltos, ett två-sockerenhet gjord av två glukossockerarter. Andra livsmedels kolhydrater du förbrukar inkluderar disackarider sackaros, innefattande en glukos och en fruktos förenade med varandra, och laktos, som består av en glukos bunden till en galaktos. Alla dessa kolhydrater kräver uppslutning till enstaka sockerenheter före absorption. Men några av de socker du äter är redan i form av monosackarider, eller enskilda sockermolekyler. Dessa enkla sockerarter innefattar glukos, galaktos och fruktos, och tunntarmen absorberar dem utan att behöva smälta dem först.

Aminosyror

Aminosyror är också kända som byggstenarna i proteiner. Proteinerna du förbrukar genomgå digestion för att frigöra enskilda aminosyror, som tunntarmen absorberar därefter för transport till cellerna i kroppen. Dina celler kombinera dessa aminosyror i en viss ordning för att skapa nya proteiner som du behöver dem. Eftersom aminosyror är så tätt bundna inom livsmedelsproteinmolekylen, förbrukar du några fria aminosyror. Du kan dock komplettera med fria aminosyror, och dessa molekyler är redo för absorption av cellerna i tunntarmen utan att processen med förhands matsmältning.

vitaminer

Vitaminer är organiska eller kol-innehållande molekyler din kropp behöver i små mängder för optimal hälsa. Även om de förekommer naturligt i samband med olika livsmedel och kan utföras via mag-tarmkanalen som din mat genomgår nedbrytning, de är tillräckligt små för tunntarmen för att absorbera utan matsmältningen. Vitaminer klassificeras antingen vattenlösliga eller fettlösliga, beroende på deras förmåga att blanda sig med vatten. Speciella proteiner i cellerna i tunntarmen binder till vattenlösliga vitaminer för absorption, medan fettlösliga vitaminer absorbera i tarmceller tillsammans med spjälkade fettmolekyler.

mineraler

Mineraler är viktiga element som du behöver i din kost för att uppfylla roller inklusive struktur, cellsignalering, vätskebalans, näringsmetabolism, nervfunktion och muskelsammandragning. Som med vitaminer, är mineraler bundna med livsmedel och passera genom tarmkanalen under matsmältningen. Men de inte upplever matsmältningen utan genomgår absorption direkt in i cellerna som kantar dina tarmar.

Vilka näringsämnen i Skinn av sötpotatis?

Sötpotatis är en av de mest hälsosamma livsmedel som är kända och rankas som bästa närings grönsaker vid centrat för vetenskap i allmänintresset. Skinn av sötpotatis innehåller ytterligare ett antal näringsämnen, så det är fördelaktigt att äta din sötpotatis med huden. Skrubba dem väl först att ta bort all smuts sedan koka enligt önskemål.

Fiber

Huden på sötpotatis är hög i fiber. En servering av sötpotatis bakade i huden ger mer fiber än en portion havregryn, med en medel bakad sötpotatis med huden som ger 5 gram fibrer. Män yngre än 51 års ålder bör ha minst 38 gram fibrer per dag. Kvinnor yngre än 51 bör ha 25 gram fibrer. Dessa siffror går ner något som du ålder. Fiber har ett antal potentiella hälsofördelar, bland annat normalisera tarmrörelser, sänka kolesterol och reglerar blodsockret.

Betakaroten

Sötpotatis bakade med huden är laddade med betakaroten. En medelstor sötpotatis har fyra gånger den rekommenderade dagliga värdet av betakaroten vid 26081.9 internationella enheter per portion. Betakaroten är en antioxidant som omvandlas till vitamin A i kroppen. De positiva hälsoeffekterna av vitamin A är omfattande eftersom det bidrar till att förbättra synen och förebygga eller behandla vissa ögonsjukdomar. Vitaminet stärker immunförsvaret och kan hjälpa till att behandla eller förebygga cancer, enligt eMedTV.

Vitamin C, vitamin E och Folate

Sötpotatis med huden har också viktiga näringsämnen, vitamin C, vitamin E och folat. En sötpotatis har 29,51 milligram C-vitamin, nästan hälften av det rekommenderade dagliga värdet. En servering av sötpotatis ger 100 procent av det rekommenderade dagliga värdet av vitamin E utan mättat fett. Sötpotatis har också 18,2 mikrogram folat per portion. C och E-vitamin är både antioxidanter som kan skydda mot ett antal sjukdomar genom att förbättra immunförsvaret, säger University of Maryland Medical Center.

Kalium och järn

Sötpotatis skinn är en bra källa av kalium. En medelstor sötpotatis bakade med huden har 542 milligram kalium. Även om det rekommenderade dagliga intaget av kalium är 4.700 milligram, har en sötpotatis en av de högre halter av näringsämnen. Huden är också en bra källa till järn. Särskilt för människor som inte äter kött, är det järn som finns i sötpotatis skins ett viktigt näringsämne.

Vilka Näringsämnen Öka din Acetylkolin?

Din hjärna bibehåller en komplex neural kommunikationssystem tack vare kemiska budbärare som kallas neurotransmittorer. Näringsämnen i din kost hjälper din kropp producerar signalsubstanser. Acetylkolin och glutamat är din hjärnans primära excitatoriska neurotransmittorer; Detta innebär att de inducerar spänning i dina nervceller, de celler som överför information via elektriska signaler. Kolin är den primära näringsämne du behöver göra acetylkolin. Rådgör med din läkare innan du ändrar din kost eller komplettera detta näringsämne.

Betydelse

Nobel vinnande farmakologen Otto Loewi upptäckte betydelsen av acetylkolin i 1921, omkring åtta år efter att den första isolerades. Acetylkolin finns i hjärnan och nervsystemet. Det stimulerar musklerna och det behövs för optimal hjärnans funktion. Skador på kolinerga vägar är kopplad till acetylkolin utarmning i samband med Alzheimers sjukdom, vilket är ett tillstånd som orsakar en gradvis förlust av hjärnans funktion.

kolin

Acetylkolin är tillverkad av kolin och acetat, ett ättiksyraderivat. En kolin-rik kost ger kroppen med de byggstenar som behövs för att tillverka acetylkolin. Enligt US Department of Agriculture mat databas, hela ägg ger mest kolin per 100 gram mat. Andra livsmedel som innehåller mycket kolin inkluderar kött och fisk, följt av fullkornsprodukter. Andra kolin källor inkluderar grönsaker, frukter, mjölk och mjölkprodukter. Fetter och oljor ger den minsta mängden av kolin.

Data

Enligt en djurstudie utförd av University of North Carolina Nutrition Research Institute och publiceras i julinumret 2010 av "Proceedings of the National Academy of Sciences," moderns kost kolinbrist leder till fosterskador och minskad fosterblodkärlsbildning. Bly forskaren Steven Zeisel uppskattar att cirka 80 procent av gravida kvinnor inte får tillräckligt kolin i kosten. Zeisel rekommenderar gravida och icke-gravida kvinnor och män får 425 till 550 milligram per dag genom animaliska produkter såsom ägg, kött, kyckling och mjölk.

Säkerhet

Kolin finns som ett kosttillskott. Det bidrar till att främja hälsosamma acetylkolinnivåer är viktiga för friska cellsignalering och nervimpulser. Rekommenderade kolin doser är inte förknippade med negativa hälsoeffekter. Emellertid kan höga doser av 10 till 16 gram per dag orsaka kräkning, överskott svettning och en fiskliknande kropp lukt, enligt Linus Pauling Institute. Ta kolin tillskott endast under ledning av din läkare.