XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hydroxyzine pam

Hydroxizin är ett antihistamin som är kemiskt relaterade till den kemiska föreningen piperazin. Det blev först på 1950-talet och har en mängd olika medicinska användningsområden, framför allt de som är baserade på dess förmåga att blockera effekterna av histamin. Hydroxizin kan förpackas med hydroklorid eller med pamoat, vilket gör att den kan göras som ett fast pulver som kan förpackas i piller.

för allergier

Hydroxizin pam är en stark antihistamin, vilket betyder att det kan användas för att behandla allergier. Under allergiska reaktioner, släpper immunsystemet en kemikalie som kallas histamin, vilket leder till en stor del av nysningar, trafikstockningar och rinnande näsa som är associerad med allergier. Genom att blockera effekten av histamin, kan hydroxizin pam användas för att behandla symptomen på allergi.

för ångest

Hydroxizin pam har också godkänts som ett sätt att behandla ångest eller för symtomatisk lindring av sjukdomar som har ångest som ett symptom. Det verkar inte pressa aktivitet i kortikala område (den del av hjärnan där ångest manifesterar vanligtvis), men det i stället sänker aktivitet i vissa delar av hjärnan som hjälper till att reglera cortex. Eftersom ångest orsakas ofta av överdriven aktivitet i cortex, är hydroxizin pam kan lindra symptom på ångest.

Lugnande

Antihistaminer har även en mild hypnotisk och lugnande effekt, vilket är varför så många over-the-counter antihistaminer kan orsaka dåsighet. Som en stark receptbelagda styrka antihistamin, kan hydroxizin pam ibland användas som ett lugnande medel. Dess starka lugnande effekter kan göra det farligt när det blandas med alkohol.

Anestesi

Hydroxizin pam har visat sig förstärka effekten av vissa anestetika, vilket innebär att det ökar deras effekt. Som ett resultat, kan den ges före operation för att sänka mängden av anestesi som behövs för att göra patienten medvetslös. Detta kan hjälpa till att minimera biverkningarna av att administrera anestesi.

Medicinsk forskning

Hydroxizin pam används också för vissa typer av psykiatrisk forskning. Hos gnagare, kan den användas för att motverka ett tillstånd som kallas inlärd hjälplöshet, i vilken ämnet (gnagare) befinner sig inte kan fly en obehaglig känsla och, som ett resultat blir inte svarar och ovillig att röra sig. Hydroxizin pam har visat sig lindra detta beteende.

Hydroxizin HCL är ett läkemedel som används för behandling av ångest och kan även användas vid behandling av allergiska tillstånd. Det finns vissa biverkningar förknippade med användningen av hydroxizin HCL.

Identifiering

Hydroxizin HCL används som ett lugnande medel för att lindra ångest före och efter operationen. Det kan också skrivas ut för vuxna och barn med histaminrelaterade sjukdomar såsom kontakt dermatoser och nässelfeber.

effekter

Det finns vissa biverkningar förknippade med användningen av hydroxizin HCL. De kan omfatta dåsighet och muntorrhet. Skakningar och kramper har rapporterats med doser som överskrider den rekommenderade gränsen.

läkemedels~~POS=TRUNC

Hydroxizin HCL kan öka styrkan av vissa läkemedel såsom meperidin och barbiturater.

överväganden

Hydroxizin HCL kan orsaka dåsighet eller yrsel. Det rekommenderas inte att köra bil eller använda maskiner tills du vet hur du reagerar på detta läkemedel. Använd inte med andra läkemedel såsom centrala nervsystemet depressiva. Hydroxizin HCL kan öka den lugnande effekten av alkohol.

Varning

Var noga med att tala om för din läkare om du tar några mediciner innan du använder hydroxizin HCL. Om du är gravid eller ammar, är det inte känt om detta läkemedel utsöndras i bröstmjölk. Öka inte dosen av detta läkemedel utan att rådfråga din läkare.

Vistaril är ett receptbelagt läkemedel som används vid behandling av ångest och spänning. Det är också en effektiv antihistamin, gör det möjligt att behandla allergiska reaktioner och vissa hudåkommor.

läkemedelsnamn

Vistaril är varumärket för Hydroxyzine.

Fungera

Vistaril reducerar aktivitet på centrala nervsystemet och sänker mängden histamin i kroppen.

fördelar

Vistaril har en lugnande effekt på kroppen, vilket gör att behandla ångest och allergiska reaktioner som nässelutslag, klåda och utslag. Vistaril kan också styra illamående och kräkningar.

användningar

Vistaril ofta ges till patienter före operation för att lugna sina nerver.

effekter

Eventuella Vistaril biverkningar inkluderar yrsel, dåsighet, dimsyn, muntorrhet, och huvudvärk. Mer allvarliga biverkningar, medan sällsynta, kan omfatta rastlös muskler, darrningar, förvirring och kramper. Symtom på en allergisk reaktion mot Vistaril inkluderar andningssvårigheter, nässelutslag och svullnad av läppar, tunga och ansikte.

överväganden

Vistaril kan öka effekten av vissa smärtstillande och lugnande medel. Alkohol kan också förvärra många biverkningar Vistaril talet.

Triathlon våtdräkter ger värme i kallt vatten och en extra bit av flytkraft som hjälper simmare går snabbare och spara sin styrka i ett lopp. De våtdräkter är åtsittande, dock, och få dräkten på är ibland en utmaning för mindre erfarna idrottare. Med några enkla åtgärder, men det behöver inte vara en börda.

Instruktioner

1 Få en våtdräkt. Det är viktigt att förstå att det finns en skillnad mellan våtdräkter gjorda för simning, som triathlon våtdräkter, och de som görs för andra ändamål, såsom dykning och surfing. Triathlon våtdräkter tillåter axlarna att röra sig fritt, vilket underlättar simma stroke och är tunnare än andra typer att hålla sig inom reglerna för hur mycket flytkraft som de tillhandahåller. Det finns flera olika stilar av våtdräkt, de två mest populära är "full-kostymer," täcker armar och ben, och "ärmlös," som, som namnet antyder, inte har ärmar. Ärmlösa kostymer är lite lättare att ta på och av, men ger inte lika mycket värme som hela kostymer.

2 Förbereda kroppen för våtdräkt. Att sätta ett smörjmedel på din kropp kommer att göra dräkten glida på och av lättare. Kommersiella glidmedel som Bodyglide finns i en lätt att applicera stiftform. Bara gnugga Bodyglide över de viktigaste "problempunkterna," som anklar och fötter, ben, och fläckar som kan skava, som baksidan av halsen och runt axlarna. Vissa idrottare kommer att använda en spray non-stick matlagning spray som Pam för att uppnå samma effekt. Hur som helst, inte använda vaselin. Kemikalierna i vaselin kan skada materialet av dräkten.

3 Packa dräkten och lägga ut framför dig. Sätt ett ben i, och dra upp över benet en bit i taget, hålla dragkedja i ryggen. Ta stora klasar av dräkten och dra en bit i taget, försiktigt så att inte fastna den med naglarna, eftersom tyget kan skära eller slita ganska lätt om missbrukas. Upprepa processen med det andra benet tills dräkten är runt midjan. Ta dräkten fast runt midjan och dra upp tills du har eliminerat några rynkor i benen.

4 Sätt en arm i en hylsa, och driva igenom, tills du har hylsan dras spänt. Upprepa processen med den andra armen. Nu måste du zip dräkten. Det kommer att finnas ett snöre på dragkedjan i ryggen, så det är möjligt att göra det själv - det är lättare att bara be någon annan att göra det, men. När dragkedjan är hela vägen upp, driva kardborrband täckta flik som täcker blixtlåset ned så att den hakar fast. Njut av din simma!

Tips

  • Var noga med att utöva denna gång eller två gånger innan du går till en tävling. Du kommer att undvika stress och överraskningar före loppet.
  • Glöm inte att använda toaletten innan du passar upp.

Följer du den Viktväktarna diet eller funderar på att starta det? En hemlighet till framgång är att veta hur man gör en stor nollpunkt veggie soppa som du kan äta som mellanmål eller före en måltid för att hjälpa dig att känna full och nöjd. Lär dig att snabbt göra Viktväktarna nollpunkt soppa så att du kan vikt utan att någonsin känna sig hungrig.

Instruktioner

1 Gör basen för Viktväktarna Zero Point Soup
Börja med att spraya en stor soppa kruka eller holländska ugnen med Pam eller annan noll kalorier matlagning spray. Lägg lök, selleri, morötter, vitlök och timjan och stek tills doftande och mjuk. Löken ska vara transparent. Nu är du redo att lägga till grönsaker och buljong till din Viktväktarna nollpunkt soppa.

2 Tillsätt grönsaker för Viktväktarna Zero Point Soup
Härnäst kommer du att vilja lägga till grönsaksbuljong till basen av nollpunkt Viktväktarna soppa. Ta med den till en koka och förvandla det ner till en sjuda. Lägg in dina alla hackade grönsaker (utom persilja) samt salt och peppar. Sjud i 20-30 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Nu är du redo att tjäna din nollpunkt Viktväktarna soppa. Rör i persilja och citronsaft och servera. För att hålla Viktväktarna punktvärdet på noll gör att din portion är en kopp.

3 Prova nya varianter av Viktväktarna Zero Point Soup
Det finns många sätt att lägga till variation till detta recept och hålla tyngdtittarepunkter värde på noll. Leka med olika 0 punkt grönsaker och kryddor. Försök att göra soppan asiatiska eller mexikansk inspirerad! Prova fettsnål lågt kalorihönsbuljong för en annan smak.

Tips

  • Detta är ett bra sätt att hålla fast vid din kost och se till att du får alla dina grönsaker! Spela med grönsaker du lägger till och alltid har Viktväktarna nollpunkt soppa till hands för tillfällen då hungerstrejker!

Vad iI PMDD, och hur skiljer det sig från PMS?

Premenstruellt syndrom, eller PMS, är namnet på en uppsättning av symtom som upplevs av kvinnor i fertil ålder mellan ägglossning och uppkomsten av menstruation. Dessa symtom är vanligtvis huvudvärk, humörsvängningar, kramper, ömhet i brösten och uppblåsthet. Premenustral dysfori eller PMDD är en allvarligare form av PMS som förekommer hos cirka 2 procent till 10 procent av alla kvinnor. Den skiljer sig från PMS genom att den är tillräckligt intensiv för att störa en kvinnas jobb, sociala aktiviteter eller relationer. Den innehåller de fysiska symptomen av PMS liksom känslor av depression eller hopplöshet, irritabilitet, ilska, ökade konflikter med andra, spänning, ångest, koncentrationssvårigheter, förändringar i aptit, trötthet, problem med sömn, att känslor av överväldigad eller ut ur kontroll, och en minskning i intresse av normala aktiviteter.

Vad orsakar PMDD och hur fungerar Yaz hjälp?

Den exakta orsaken till PMDD är inte känd. Det tros vara orsakad av hormonsvängningar under menstruationscykeln. Men enligt Pam Asbury-Hux, APRN, BC, vid University of Tennessee Student Health Clinic, är irritabilitet tros vara orsakad av vätskeansamling. Progestin i Yaz, drospirenon, fungerar också som ett diuretikum, vilket minskar vätskeretention och, på samma gång, irritabilitet.

Andra möjliga orsaker och behandlingar av PMDD

PMDD är mer sannolikt att uppstå hos kvinnor med en personlig eller familjehistoria av förlossningsdepression (depression upplevt efter att ha ett barn) eller depression i allmänhet. Det har också varit knuten till låga nivåer av serotonin, en hjärna kemikalie som är avgörande för överföringen av nervsignaler. Därför kan vissa antidepressiva medel hjälpa till vid behandling av PMDD. De som har godkänts av FDA för detta ändamål är Paxil CR, Zoloft och Sarafem.

Hur länge man håller Bikram Yoga Poses

Bikram Yoga innebär en serie av 26 ställningar som alltid utförs i samma sekvens i ett uppvärmt rum. Kombinationen av poser tjänar till att förbättra varje vitala system i kroppen - kardiovaskulära, respiratoriska och mag, enligt certifierade Bikram yogainstruktör och studio ägare Pam Parker. Rådgör med din läkare innan du påbörjar en ny träningsprogram.

håller Poses

Varje Bikram Yoga pose hålls under 10 till 60 sekunder, beroende på din erfarenhet med posen och din aktuella konditionsnivå, enligt Parker. Poserna arbeta dina muskler att ta med skelett i sin naturliga anpassning. Denna process sker över tiden, med noggrann praxis av poser.

Andningen är nyckeln

Andas djupt håller dig energi och hindrar musklerna från spänna du håller Bikram yogaposer. Du kan bo i varje pose längre och få en bättre sträckning genom att andas väl under sessionen.

Lyssna på din kropp

Bikram yoga studios upphettas till 105 grader Fahrenheit. Warmed muskler är mer flexibla och har större rörelseomfång för sträckning. När du gör yoga poserar ett mycket varmt rum, undvika skador genom att hålla sträcker lite mindre intensiv än din upplevda begränsningar. Kom ihåg att yoga inte är en tävling. Håll poser för en kortare tid om du känner trött under en övning.

Ställ din egen takt

Om du är ny på heta yoga, kommer du undvika dehydratisering eller över utöva genom att arbeta dig fram till det sakta. I de första sessionerna, kanske du vill hålla poser för mindre tid än läraren antyder, säger övningphysiologisten och yogainstruktör Leslie Funk. Du kommer gradvis bygga uthållighet för intensiv värme och kunna sträcka längre och längre med fortsatt praxis.

rekommendationer

Alltid dricka mycket vatten före, under och efter en Bikram yoga session. Om du är gravid, har högt blodtryck, diabetes eller hjärt-kärlsjukdom, den intensiva hettan från Bikram Yoga kan förhindra ditt deltagande. Fråga din läkare om Bikram Yoga är lämplig för dig.

De många fördelarna med handstående för hälsa

Översikt

Titta på alla barn dyka upp i en handstans och hoppa tillbaka ner på någon lekplats, är det troligt att se en bred grin: fördelarna med en lekfull handstående är omedelbart uppenbart för ett barn. Vare sig göras som spel, i gymnastik eller yoga, handstående invertera kroppen och bidra till att vända de negativa effekterna av gravitation.

Stimulerar endokrina systemet

Handstands anses förhöjningar i yogasystemet eftersom huvudet är lägre än hjärtat i den slutliga pose. Stå på händerna, eller Adho Mukha Vrkasana, bidrar till att stimulera hela endokrina systemet, enligt Pam Werner av solen och månen Yoga Studio i Fairfax, Virginia. När kroppen vänds upp och ner med fötterna på toppen och huvudet närmast marken, är blod förflyttas till huvudet. Detta stimulerar hypofysen i huvudet, som hjälper börvärdet för en hälsosam vikt. Inversionen ger blod till sköldkörteln för att reglera produktionen av T3 och T4, vilket också påverkar ämnesomsättningen. Handstans ger blod till binjurarna att bidra till att minska produktionen av kortisol, ett "stresshormonet" som frigörs när vi är på en deadline eller rör sig genom tung trafik. Oskyddad, vissa människor upplever adrenal utmattning om de inte kan tysta denna normal reaktion på stressande situationer.

Bygger övre kroppork

Handstands kräver överkroppen styrka och detta kommer att bygga stora muskler som används för att upprätthålla den, enligt BKS Iyengar, den ärevördiga grundaren av Iyengar yoga, praktiseras över hela världen. Dessa inkluderar pectoralis major i bröstet, på framsidan av axlarna, främre deltoids och baksidan av axlar, bakre deltoids. Du bygger också muskelstyrka av de stora musklerna i ryggen: latissimus och trapezius.

Lindrar Minor Depression

Handstands är ett välkänt botemedel i yoga cirklar som en humör-hiss och kan bidra till att minska mindre depression, enligt "Yoga Journal." Genom att blod till huvudet, du ofta kan lindra en mindre huvudvärk, förbättra matsmältningen. Anledningen är allvar är att föra blod - och syre till huvudet, vilket är normalt upprätt och slängde fram till viss del som kan skapa mindre nacke. Under handstående, är de små och tjocktarmen också inverteras och verkan av inversion kan hjälpa till att lindra oegentligheter genom att flytta deras innehåll. Inversionen sätter också press på illeocecal ventil, som kan hjälpa snabb avgiftning.

Aktiviteter för barn med Meterorites

En meteorit börjar som en meteorit, som är bara en bit av rock rusar runt i rymden. En meteor avser den brinnande strimma, allmänt känd som en "stjärnskott", som visas när en liten meteorit slår jordens atmosfär och brinner upp. Först när en meteor lever sin färd genom atmosfären och når jordytan gör det blivit en meteorit. Använd en mängd intressanta och engagerande aktiviteter för att lära ditt barn här och andra viktiga fakta om meteoriter.

konstprojekt

Ge ditt barn en skum boll, som finns på de flesta båtar och hobby butiker, och tillåta honom att använda en plast kniv att skära skummet i form av en meteorit. När han är nöjd med formen, har han måla hans meteorit med svart eller grå färg. Ditt barn kan också njuta av att göra en meteorit från modellera. När det är torrt, kan han måla eller dekorera den med glitter. Ge ditt barn en tom skokartong och olika hantverk varor, såsom papper, sax, lim och klistermärken, och berätta för honom att använda sin fantasi för att förvandla lådan till en meteorit catcher. Låt honom placera den i trädgården så att han kan försöka fånga en meteorit som faller från himlen. Efter att han går till sängs, sätta en "meteorit" i rutan för att göra verksamheten ännu mer underhållande.

ätliga projekt

De flesta barn tycker om att hjälpa till i köket - och du kan använda det till din fördel för att undervisa ditt barn mer om meteoriter. Smält mörk choklad chips, som ofta är lägre i socker än mjölkchoklad, och sprida den smälta chokladen i en flat tallrik. Har ditt barn strö choklad med fint hackade nötter, miniatyr marshmallows eller krossas upp frukostflingor, vilka var och en simulerar de olika komponenterna i en meteorit. Chill de ätbara meteoriter och sedan bryta choklad sönder i små bitar innan servering dem. En annan mat alternativ är att förbereda ett parti av brownies som vanligt, men låta ditt barn att lägga till hackade nötter. Baka dem och sedan klippa isär dem i cirkel former för att efterlikna utseendet av meteoriter. NASA: s hemsida föreslår att bitar av olika typer av godis för att lära mer om meteoriter. Ditt barn kan observera varje slag och beskriva vad egenskaper som meteoriter, såsom textur eller färg. Efteråt kan han äta "exemplar."

Praktiska aktiviteter

Spraya några vanliga stenar med glöd-in-the-dark sprayfärg. Du hittar glöd-in-the-dark sprayfärg på de flesta båtar eller järnaffärer. Håll målade stenar under ett ljus för några minuter - och sedan strö dem runt din bakgård. Ring ditt barn utanför och låtsas att stenarna bara föll från himlen. Du kan också visa ditt barn vad som händer med jorden när en meteorit slår det. Fyll en liten låda med fin sand. Ge ditt barn en av de glöd-in-the-dark "meteoriter" och be honom att släppa det i sanden. Då barnet kan observera den resulterande kratern. Ta ditt barn utanför på natten för att titta efter stjärnfall.

läsaktiviteter

Du kan också läsa böcker om meteoriter med yngre barn - och uppmuntra äldre barn att läsa böcker på egen hand. Bilderböcker är underhållande, men de är också lärorikt. Prova "Call Me Ahnighito" Pam Conrad, rekommenderas för barn i åldern 5 och uppåt. Det återberättar den sanna historien om en meteorit som finns i 1897. Äldre barn kan njuta av "A Piece of the Sky" av David Patneaude. Det handlar om två barn som hittar en meteorit i Oregon långt innan forskarna upptäcka det. Boken och innehåller en mängd fakta om rymd stenar. En annan bok för barn i åldern 8 och upp är "Go Big eller Go Home" av Will Hobbs, som handlar om en pojke och vad som händer med honom efter en meteorit landar i hans sovrum. Du kan också ta ditt barn till ett museum eller en observationsgrupp som har ett utrymme utställning - och uppmuntra honom att läsa den information den ger om meteoriter. Förutom att lära sig mer, kommer han också att få se meteoriter på nära håll. De flesta stora städer har åtminstone ett observatorium, och många campus göra också. Nästan alla museer har åtminstone ett litet utrymme utställning, också.

En lågkolhydratkost kommer att tvinga kroppen att gå ner i vikt snabbt, och du kan förlora 20 pounds i 3 veckor om du följer en strikt låg carb regimen. Din kropp går in i lipolys och kommer att bränna fett om det är berövas kolhydrater. Du kommer att se resultat på ungefär den tredje dagen, och skulle förlora ett pund varje en till två dagar om du följer dieten exakt. Du kan 20 pounds i 3 veckor med denna extremt låg carbdiet.

Instruktioner

1 begränsa sig till en diet av kött, ägg och en kopp sallad per dag är kosten. Inga frukter eller andra grönsaker. Till frukost du har två till fyra ägg (någon stil) tillagas med Pam. Du kan också ha korv, men se till att carb innehållet är mindre än 1 g per korv och bara har två.

2 Ha tonfisk eller kyckling och en halv kopp sallad till lunch. Du kan blanda köttet med majonnäs också, men begränsa majonnäs och leta efter låg carb majonnäs.

3 Ät kyckling och en halv kopp sallad för middag. Sallader bör ätas med två eller mindre msk. av en carb dressing (oftast blå ost). Drick kost grönt te för att öka ämnesomsättningen och massor av vatten.

4 konsumera så mycket kött som du vill under dagen, men laga det själv så att den inte har några kolhydrater och använda Pam istället för matolja eller smör. Du kan också äta så många ägg som du vill. Kokt ägg är ett bra mellanmål.

5 Drick kaffe på så ofta du vill, men drick det med creamer (ej mjölk) och endast en liten mängd i varje kopp. Om du vill att söta kaffe, bara använda en eller två sötningsmedel per dag. De innehåller en carb per paket.

6 Motion från en till två timmar per dag för att verkligen förlora fett och bränna kalorier också. Det är bäst att göra hjärt på din maxpuls.

7 Skäm bort på något socker Jello för en söt behandla, men begränsa sig till en kopp per dag. Den har en relativt stor mängd kolhydrater så du måste vara försiktig.

Tips

  • Denna diet låg cris extrem. Du bör alltid kontrollera med en läkare innan du påbörjar någon diet.