XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hydronefros tonåring

Stresstester för en tonåring

Oavsett om din tonåring lider av fysiska, psykiska eller känslomässig stress, bör denna stress inte ignoreras. Fysiska stresstester och pappersstresstester kan administreras för att hjälpa dig att få lite perspektiv på hur stress påverkar ditt barn och vad du kan göra åt det.

Fysisk stress-test

Om en tonåring klagar bröstsmärta, kan hans primära vårdgivare frågar honom en rad frågor och eventuellt beställa ytterligare tester. Om bröstsmärta åtföljs av huvudvärk eller yrsel, finns viss anledning till oro. En annan röd flagga skulle vara bröstsmärta vid fysisk ansträngning. American Academy of Pediatrics konstaterar att oftare än inte, är tonåring bröstsmärtor på grund av "oro, för mycket koffein, astma, muskelbristning eller costochondritis."

Vad ingår i en fysisk stress test?

En fysisk stresstest kan inkludera en eller flera av följande: en fysisk undersökning, blodprov, flera blodtrycksmätningar, laboratorietester och en EKG. Din läkare kan också rekommendera en övning stresstest, även känd som arbets-EKG, stress EKG eller EKG motion löpband. Med denna typ av stresstest, kommer din tonåring gå på ett löpband eller pedal på en stillastående cykel medan de mäter den elektriska aktiviteten i sitt hjärta och ta blodtrycksmätningar.

Tonårs Life Stress

Tonåren kan vara ganska fysiskt, mentalt och känslomässigt påfrestande. Föräldrar, syskon, en dysfunktionell hem liv, ekonomiska frågor, akademiker, sport, grupptryck och tankarna i framtiden kan alla bidra till ditt barns stress nivå. Även om varje person som hanterar stressen på olika sätt, kan långvarig stress påverkar ditt barns hem och skolan.

Liv stresstester

Ditt barn kan ta ett papper test som utvärderar sin nuvarande stress, samt allmän stress. Vissa tester be ditt barn att betygsätta sin inställning till vissa omständigheter i livet, vanligtvis från 1 till 4, där 1 är "sällan" och 4 är "alltid". Poängen är stämde och intervall ges för olika nivåer av stress. En annan typ av test ges som frågar om händelser i livet. Dessa tester ger olika scenarier och ditt barn kontrollerar dem om han har upplevt dem under det senaste året. Varje händelse har poängvärde att skildra hur stress erfarenheten var. Poängen är återigen adderas för att ge en uppfattning om hur påfrestande året har varit.

Saker att hjälpa stress

Även om du inte kan bli av med alla dina barns stress, kan du hjälpa till att minimera den och hålla den under kontroll. American Academy of Pediatrics föreslår att upprätthålla en hälsosam vikt, äta en balanserad kost, aerob träning i 30 minuter om dagen, djup andning, meditation och hålla sig borta från koffein, droger och alkohol.

Normal andningstakt för en tonåring

Andning, även känd som en andningsfrekvens, är antalet andetag som du tar per minut i vila. Andning är en allmän indikator på hälsan hos dina lungor och hjärt-kärlsystemet. Det förändrar mycket snabbt som svar på spänning och stress, till exempel, vid fysisk träning. Den normala andningshastighet i en tonåring är typiskt samma som vuxna, mellan 12 och 16 andetag per minut. Som ett barn utvecklas från början till sena tonåren, dock bör det finnas en naturlig minskning av vilande andning.

Betydelse

Andning är ett mått på hur väl dina lungor levererar syre till kroppen. En normal andning innebär att du får adekvat syre och dina lungor och hjärta fungerar bra tillsammans. En onormal andningshastighet kan antingen innebära en normal förändring i krav på syre, såsom under motion eller sömn, eller den kan representera en fysiologisk problem.

typer

Vilande andnings tenderar att minska när du ökar i ålder. Nyfödda kan ha andningshastigheter på upp till 60 andetag per minut, men när ett barn når 12 års ålder, är det normala intervallet 18 till 30 andetag per minut. En vuxen andningsfrekvens är 12 till 16 andetag per minut, och en äldre tonåring kommer att ha en hastighet närmare det för en vuxen. En yngre tonåring, men kommer troligen att ha en snabbare andningsfrekvens som är mer i linje med en hastighet av en 12-åring.

fördelar

Det är av avgörande betydelse för att spåra en tonåring andningshastighet över tiden. Som han åldrar bör hastigheten minskar från pre-adolescent till vuxenpriset. Däremot kan ta en enda mätning under tonåren vara vilseledande, beroende på utvecklingen hastighet tonåring.

Spårning andning över tiden ger en noggrann mätning av hjärt-utveckling. Dessutom innefattar mätningen ökningen av andningsfrekvensen under perioder av träning ger ett bra mått på kroppens reaktion på hjärt-stress.

överväganden

För att mäta din andning, helt enkelt räkna antalet andetag som du tar under loppet av en minut. Eftersom andning tenderar att variera avsevärt, ta det genomsnittliga antalet andetag per minut under loppet av två minuter. Genomsnitt som mätning över tre separata försök att få en korrekt mätning av andning. Det är bäst att mäta denna hastighet medan vila, och sedan jämföra det med ökad eller minskad priser vid andra tillfällen.

Varning

Stora avvikelser i andningshastighet kan vara normal, såsom under träning, men de kan också representera allvarliga medicinska frågor. Snabba antingen djupa eller ytliga andetag bör rapporteras till din läkare omedelbart, eftersom de kan vara associerade med medicinska akutfall. På samma sätt bör onormalt långsam andning i kombination med andra symptom på otillräcklig syretillförsel diskuteras med din läkare.

Hälsosamma vanor är etablerade som en tonåring kan vara en livstid, men för många barn, saktar deltagande i idrotts strävanden ner skolor koppla fysiska krav utbildning. Komma i form betyder inte att du måste gå med i fotbollslaget, men det betyder inte att du måste gå av soffan.

Instruktioner

1 Se din läkare innan du börjar en övning rutin. Precis som medicinsk bedömning skolan idrottare måste få från sin läkare innan de deltar, kommer läkaren att undersöka ditt hjärta och andningsorganen innan han ger dig en ren räkning av hälsa.

2 Gå med i en gemenskap idrottslag för motion på en vänlig nivå av konkurrens. Om ansträngande skolidrott är inte din sak, kan en lokal rekreation provision tillhandahålla en förteckning över lag och tillgängliga sport.

3 Simma några varv efter skolan och på sommardagar. Simning är en all-over övning som inte kommer att skada lederna. Öka din simning avstånd av en eller två varv per månad.

4 Plocka interaktiva videospel i stället för de där du sitta still. Vissa spel tillåter dig att bli en del av handlingen genom att använda fjärrkontrollens enheter som efterliknar tennis, baseboll eller boxning drag. Du får en bra träning samtidigt ha en viskning.

5 Ta en gammal rockring och skruva upp stereo. Hula-bågar är roligt och du kommer att bränna kalorier när du tränar rörelser blev känd genom tonåren på 1960-talet. Använd din knän, nacke och armar, inte bara din midja, och lägga till flera hula-ringar för att öka din roliga och fingerfärdighet.

6 Börjar dansa. Teen danser är roligt och de ger en källa av motion när man dansar till snabba låtar. Om du är obekväm dansa framför andra, öva hemma. Du perfekt de senaste drag samtidigt komma i form.

7 Resa med allt annat än bil. Få på din cykel, blad, styrelse eller bara promenera. Planera i förväg så att du har tillräckligt med tid för att nå destinationen. Använd en lätt ryggsäck för att lagra ett extra par skor och stuva din ombord när du dit.

8 Hitta en annan tonåring med samma mål. Även om du inte är intresserad av sport, kan ni två gå eller jogga. Ju mindre tid du tillbringar framför TV, desto bättre är dina chanser att komma i form och utveckla goda motionsvanor.

Låtskrivare komponera sånger om stora derrieres, och faktiskt många pojkar kanske föredrar en flicka med en stor rumpa, men andra tanktonåringar kan skratta åt dig och förlöjliga dig för din gott bakom. Det är svårt att ta itu med att ha en stor rumpa som en tonåring, men du kan hantera det.

Instruktioner

Köp bantning byxor

1 Accent annat organ funktion så att fokus inte ligger på din rumpa. Vissa modedesigners göra anspråk på en bredare ben byxa accenter benet snarare än skinkorna.

2 Var uppmärksam på snittet och söm på utsidan av jeans eller byxor. Byxor ska krama din kropp, men inte hålla fast ordentligt.

3 Deal med en stor rumpa genom att se till att det inte finns något baggy material hängande från butt området byxorna. Detta gör att du ser större.

4 Kolla in de främre och bakre ökningen av byxor. Prova på flera par byxor och köpa uppgång som smickrar din form.

5 Täck din rumpa med rätt typ av jean ficka. En stor ficka fyller mer utrymme och är mindre benägna att uppmärksamma skinkorna.

Mer mode hemligheter

6 Gör din rumpa ser mindre genom att bära rätt färger. Vit gör att du ser större, mörkare färger gör att du ser smalare och ljusa färger kommer att fokusera på dina kläder och inte din kropp.

7 Välj kläder med små mönster över stora.

8 Ser mindre i en lång flödande eller knä betning full kjol. Mjuka material är bättre än stela kläder såsom denim.

9 Bära Capris istället för shorts för att göra din kropp ser längre och tunnare.

10 Gå tryggt i en sko med en högre klack att se längre och smalare.

fysisk Reshaping

11 Motionera regelbundet och hitta en regim som specifikt riktar skinkorna.

12 Gå med i en hälsoklubb och ta hjälp av en personlig tränare. Detta är ett roligt sätt för en tonåring att ta itu med att ha en stor rumpa.

13 Gå på en diet om övervikt bidrar till ditt missnöje med din form. Hitta en vän eller en viktminskning organisation som kommer att stödja dig under din omformning strävan.

14 Se en plastikkirurg. Kirurgi och fettsugning är drastiska åtgärder som kräver mycket forskning, självrannsakan och vägledning från en förälder och en ansedd medicinsk specialist.

Finna sann lycka

15 Gå djupare än att välja rätt kläder för att ta itu med att ha en stor rumpa som en tonåring. Livet är alltför dyrbar och kort för att oroa sig för storleken på din rumpa eller kommentarer tank människor gör.

16 Ställa ut grunt, oförskämda kommentarer. Kom ihåg att det tar en osäker person att kritisera eller göra narr av någon annan.

17 Sluta fokusera på formen på din kropp och arbete på de saker i livet som gör dig lycklig. Vissa människor som har "perfekta kroppar" är olycklig, eftersom sann lycka går utöver uppnå vissa fysiska attribut.

18 Hitta ett sätt att hjälpa andra människor i nöd. När du fokuserar på andra, kommer du att ha mindre tid att tänka på sig själv och livet tar på en djupare mening.

Vad varje tonåring behöver veta innan du flyttar ut

Problem i skolan och med föräldrarna orsaka vissa tonåringar att överväga att flytta hemifrån. Medan de flesta aldrig komma förbi kontemplation scenen, gör några packa upp och lämna, trots att de är dåligt rustade för att göra det. Åldern på tonåring och anledningen till att lämna varierar kraftigt och fastställer risken för tonåringens framtida framgångar. Äldre tonåringar med stödjande föräldrar har en lättare tid än yngre tvingas på grund av dysfunktionella familjedynamik. Oavsett varför de lämnar, bör tonåringar vet vad som väntar innan de tar detta stora, livsförändrande steg.

finansiella konsekvenser

De flesta tonåringar är omedvetna av de finansiella verkligheten de kommer att möta leva på egen hand. Medan de flesta räknar med att betala hyra, de är mindre benägna att vara medveten om försäkring och kostnader allmännyttiga eller kostnaderna för mat, kläder och transport. Bostadsförhållanden kommer förmodligen att vara sämre än vad de hade hemma. Även de som har möjlighet att hitta deltidsarbete ofta inte kan betala sina räkningar. De som inte kan uppfylla sina finansiella åtaganden kan finna sig hemlösa på gatorna, kämpar för att överleva.

Hälsoproblem

Även när det inte finns några ekonomiska problem, tonåringar sällan äta nyttigt. De kämpar ekonomiskt har inte råd att äta ordentligt och ofta befinner sig utan pengar för att betala för mat samt medicinska och tandvårdskostnader. Personlig hygien försummas när tonåringar lever på gatan. Tonåringar utan vuxen tillsyn är mer benägna att använda alkohol och droger, röker cigaretter, och delta i andra riskfyllda beteenden såsom oskyddat sex.

akademiska Återverkningar

Tonåringar som flyttar bort att gå på college njuta vanligtvis ekonomiskt och känslomässigt stöd från sina föräldrar och göra bra. Yngre tonåringar som lämnar hemmet är en allvarlig risk för avhopp från gymnasiet rapporter Joel Milgram, barnpsykolog och utbildning professor vid Cincinnati universitet. Utan uppsikt av vuxen, många tonåringar saknar självdisciplin för att slutföra läxor och regelbundet delta i lektioner. Dessutom Milgram konstaterar att tonåringar som lever ensam misstro skolan tjänstemän och inte söker deras hjälp.

Juridiska och sociala frågor

I de flesta stater, är det inte lagligt för tonåringar att lämna hemmet under 16 år och fram till 18 års ålder, kan föräldrarna ha polisen tvinga en tonåring att återvända. Dessutom är det inte tillåtet att hyra ut bostaden i tonåren under 18, så om minderåriga tonåringar hitta äldre rumskamrater, är det troligt att hamna bor på gatan. Att dela en lägenhet med vänner ofta inför ytterligare problem som rumskamrater inte betalar sin del av kostnaderna. Meningsskiljaktigheter kan också förekomma och slagsmål utbrott över fördelningen av hushållsarbete, stanna uppe sent partying och störande andra.

Överviktiga tonåring kost och övningar


Teen fetma är på uppgång i USA idag i nästan epidemiska proportioner. I själva verket, enligt en rapport 2008 släpptes av American Heart Association, förekomsten av överviktiga barn i åldrarna 12 och 19 ökade från 6,1 procent under 1970-talet till nästan 18 procent mellan 2001 och 2004. Plus, nästan 17 procent av närvarande normalviktiga ungdomar är i riskzonen för att bli överviktiga.

Riskfaktorer

Fetma hos barn definieras annorlunda än hos vuxna. Enligt Centers for Disease Control (CDC), är vikt klassificeringar baserade på ålder och kön specifikt BMI vikt percentiler. Enligt CDC: s diagram, överviktiga barn inkluderar de mellan den 85: e och 94: e BMI procent för deras ålder och kön, medan överviktiga barn inkluderar de vid eller över den 95: e percentilen för dem i deras ålder och kön gruppen.

Övervikt och fetma sätta tonåren löper risk för sjukdomar som tidigare ansågs "vuxen debut" sjukdomar, däribland typ 2-diabetes, högt blodtryck, hjärtsjukdomar och sömnapné. Ett svenskt studie avslöjas i 2009 att barn som är överviktiga vid en ålder av 18 löper samma risk för tidig död som en person som röker ett halvt paket cigaretter om dagen.

"Jämfört med de som hade en normal vikt vid 18 års ålder, var ungefär en tredjedel högre risk att dö tidigt som varit överviktiga, medan de som var överviktiga var mer än dubbelt så stor risk att dö i förtid", säger rapporten.

Börja röra

Det första steget i att hjälpa en överviktiga eller feta tonåring få friskare är ett besök till barnläkaren. Läkaren kommer att kunna bedöma barnets nuvarande hälsosituationen för att bestämma en säker nivå av motion och för att ge en god överblick över positiva kostvanor. Barnläkare kan också hänvisa barnet till en nutritionist också.
När du får medicinsk rådgivning och godkännande för att börja en övning och hälsosam kost regim, är det dags att ändra sinnet. Börja med att ställa in några mål. Börja med ett övergripande mål och sedan ställa uppnåeliga mini-mål. Till exempel, om du vill att kasta 20 pounds, kan du sträva efter att förlora 1 eller 2 pounds per vecka.

Sedan hitta en typ av träning som du tycker om, eller åtminstone en du kan tolerera. Tonåringar bör försöka att motionera minst 30 minuter per dag, fem dagar i veckan. Men om man är ur form och övervikt, kommer någon daglig verksamhet hjälpa. Promenader, till exempel, är en idealisk början övning. Börja med en fem minuters promenad och arbeta dig upp till 30 minuter genom att tillsätta en minut varje dag. Sedan fokusera på att lägga hastighet (och avstånd) till din promenad.

Simning och andra aktiviteter skonsamma är också bra sätt att börja ditt träningsprogram. När du blir mer bekväm att flytta, överväga att lägga styrketräning till din rutin. Detta kan inkludera styrketräning eller andra motstånd typ övningar.

Ät bra

Tonåringar får aldrig placeras på den typ av restriktiva dieter som många vuxna använder för att ta bort pounds. Som ungdomar, de är fortfarande växer och utvecklas och kräver en viss mängd kalorier för att förverkliga detta.

Enligt American Academy för pediatrik, teen flickor behöver mellan 1600 och 1800 kalorier per dag, medan pojkar behöver 1800-2200 beroende på deras aktivitetsnivå. Detta ändrar inte för feta eller överviktiga barn.

Använda beteendeförändring och ordentlig närings utbildning kan vara det mest effektiva sättet för tonåringar att få kontroll över sina matvanor. Föräldrar bör modellera positiva beteenden också, bland annat lagerhålla kök med hela korn, naturliga livsmedel. Limit livsmedel som innehåller socker och majssirap, och erbjuder massor av färsk frukt och grönsaker för småätande. Läsk bör allvarligt begränsas eller till och med elimineras helt och hållet eftersom det är fullt av tomma kalorier och natrium, som kan orsaka uppsvälldhet.

Tonåringar bör ges möjlighet att göra sina egna val, naturligtvis, men föräldrar kan hjälpa dem att göra det genom att erbjuda hälsosamma alternativ.

Hur du håller din tonåring Av Facebook

En 2011 undersökning av 1.000 tonåringar från TotalDUI.com indikerade att 50 procent av tonåringar besökte ett socialt nätverk minst en gång per dag och att de flesta studenter kan inte göra det utan sociala nätverk i 34 timmar. Medan säkert surfa runt på Facebook för några minuter varje dag är förmodligen inte en stor sak, besatthet över sociala nätverk eller spendera timmar anslutna varje dag kan ha en negativ effekt på din tonåring. Håll honom Facebook och ansluten till det verkliga livet för att odla faktiska förhållanden och begränsa negativa online-upplevelser.

Steg 1

Förbjud din tonåring att ha sin egen Facebook-konto tills åtminstone hans 13: e födelsedag. Facebook kräver att användarna att kontrollera att de är 13 år eller äldre innan du hämtar ett konto, men en undersökning från Consumer Reports fann att det fanns 7,5 miljoner under 13 års ålder på platsen - en tredjedel av alla mindre användare totalt. Låt inte din tonåring att få ett konto tills han är gammal nog och kan använda webbplatsen på ett ansvarsfullt sätt.

Steg 2

Skapa en balanserad schema för din tonåring som erbjuder olika aktiviteter för en väl avrundad livsstil. När upptagen med skola, fritidsaktiviteter och familjeansvar, kommer din tonåring har mindre tid att spendera på nätet och på Facebook. Undvika överbelastning din tonåring schema - välj några aktiviteter tillsammans varje vecka och fortfarande tillåta fritiden för en väl avrundad tidtabell.

steg 3

Begränsa mängden datortid din tonåring har varje dag och hålla datorn i en tillgänglig plats i hemmet. Din tonåring kan vara mindre benägna att tillbringa sin dag på Facebook om han har en 30-minuters icke-skoldator begränsa eller han vet att vem som helst kunde gå förbi och se vad han gör på nätet.

steg 4

Ställ föräldrakontroll på din dator så att din tonåring inte kan få tillgång till Facebook, eller, om han har ett konto, kan bara få sida för en viss tid varje dag. Webbläsare add-ons och programvara kan båda gör att du kan styra hur mycket tid din tonåring tillbringar på Facebook eller blockera honom från att komma åt webbplatsen helt och hållet.

steg 5

Prata med din tonåring om att begränsa sociala nätverk och varför du är orolig för Facebook. Enligt en 2012 rapport från Common Sense Media, i 90 procent av tonåringar som hade använt sociala medier på något sätt, 20 procent av tonåringar sa att de var beroende av sociala medier, medan 43 procent ville att de kunde dra oftare. Precis som all verksamhet, kan sociala medier vara farliga när de används tvångsmässigt och i stället för verkliga sociala aktiviteter. Hjälp din tonåring att förstå att Facebook är bra, så länge den används på ett ansvarsfullt sätt och inom rimliga gränser. Det kan hjälpa honom att bli mer förståelse och kompatibel när du införa regler och gränser på sin Facebook-användning.

Hur man köper en bil för din tonåring

Du har säkert bidragit till navigera din lilla flicka hela vägen från otrygga barn år till denna dag - hennes 16-årsdag. Hon vill ha en bil, och hon vill ha det nu. För vissa, välja en bil är helt enkelt att hitta den vackraste eller billigaste bil som passar smaken av tonåring. Kloka föräldrar tänka igenom denna kritiska köpbeslutet. Det finns flera viktiga faktorer när man köper din tonåring en första bil. Beslutet du gör när du köper denna första bil kan ha varaktiga och potentiellt livsförändrande förgreningar.

Budgetering för ditt köp

Steg 1

Bestäm exakt hur mycket du har och vill betala för detta fordon. En nyckel till att förhandla fram ett bilköp, vare sig nya eller begagnade, är att ha ett fast pris i åtanke när du börjar leta, så att du inte överutnyttjas.

Steg 2

Beakta den totala ägandekostnaden för bilen, kom ihåg att vissa fordon kostar mer att underhålla och reparera. Om du kommer att finansiera fordonet, kom ihåg att faktor i dessa rörliga kostnader så att du inte missar en betalning på grund av en oförutsedd reparation som var dyrare än du förväntat. Överväga bilar som kommer att använda en mängd gas som du eller din tonåring har råd med, baserad på hans körvanor. Flera webbplatser, inklusive fueleconomy.gov, erbjuder uppskattningar fordonens bränsleekonomi.

steg 3

Utvärdera din ekonomi för att se om du kan betala kontant för bilen eller kommer att behöva finansiera det. Om din tonåring har ett jobb, kan du co-tecken för fordon för att hjälpa henne etablera kredit och utveckla en mer angelägen känsla av delaktighet.

steg 4

Översyn försäkring priserna på de olika biltyper han gillar att se vilka som skulle bryta banken. Tonåring förare, statistiskt mer sannolikt att ha en täckt krav, möter höga försäkringspremier, men varierar med bilen samt andra faktorer. Det finns många försäkringsbolag och påverkans webbplatser som erbjuder försäkring prisjämförelser för olika fordon.

steg 5

Väg garanti och pålitlighet fördelarna med att köpa en ny bil mot mycket lägre pris på en begagnad. Kom ihåg att den dagen en ny bil lämnar partiet och vänder vägmätare första gången det förlorar en betydande mängd andrahandsvärde.

Välja Bil

Steg 1

Gå med din tonåring i prov framförande av fordon av olika storlek och kroppstyper. Har sin enhet på motorvägen och i tung trafik för att se hur väl den passar hennes körvanor.

Steg 2

Kontakta en betrodd mekaniker att diskutera märken och modeller av fordon som du har intresse. Fråga om de vanligaste större reparationer, potentiella självunderhållsfallgropar och övergripande tillförlitligheten av fordonet.

steg 3

Undersök fordonssäkerhet av märken och modeller du funderar. Det finns flera organisationer, inklusive National Highway Traffic Safety Administration, att mäta och jämföra fordonssäkerhet. Gör denna forskningsprioritering, eftersom motorfordon kraschar är en ledande dödsorsaken för tonåringar 16 till 19 år gamla.

steg 4

Välj en bil som passar alla krav du har fastställts, baserat på din forskning. Förhandla om priset på ditt val, är villig att gå bort om den inte uppfyller dina förutbestämda krav.

varningar

  • Om du väljer en begagnad bil, begära en Carfax fordon rapport om bilen som skil eventuella vrak eller större reparationer av fordonet har upplevt.
  • Kontrollera att bilen har en ren titel, inte en bärgning titel, för ökat skydd.
  • Har en betrodd mekaniker inspektera ditt val innan du gör ditt köp.

tips

  • Försök att finansiera din tonåring bil för 48 månader eller mindre för att vara säker på att det kommer att överleva lånet.
  • Gör en betydande handpenning, företrädesvis 20 procent eller mer, vid finansiering av din bil så att du inte är upp och ner på det om du väljer att byta in den. Om du inte har råd med en betydande handpenning, kan du inte ha råd med det bil.
Hur får man en tonåring i närheten av kyrkan

Tala din tonåring att gå i kyrkan kan presentera en utmaning. Kanske gick han med dig när han var yngre, men känner att han nu är "vuxit" det. Det är inte ovanligt att tonåringar att känna att kyrkan inte är relevant för deras liv, eller att gå i kyrkan är en gammaldags idé och bara för den äldre generationen. Du kan kräva honom att delta, men då riskerar du att en strid av testamente. Kanske skulle en mer tillbakalutat tillvägagångssätt fungera bättre. Ett perfekt sätt att börja är genom att delta i kyrkan regelbundet själv att föregå med gott exempel för din tonåring.

Steg 1

Forskning vilka program eller praxis din kyrka har som kan tilltala din tonåring. Till exempel är det en ungdomskör? Har din kyrka införliva lovsång med traditionella psalmer? Finns det platser för din tonåring att tjäna i uppdrag eller uppsökande projekt? Finns det en ungdomsklass som lär Bibeln? Om din tonåring går med på att delta i kyrkan med dig, kommer dessa saker hjälpa honom att besluta att återvända.

Steg 2

Betona de positiva aspekterna av din kyrka. Berätta ditt barn om kyrkans ungdomsgrupper och olika verksamheter som scheman. Om din tonåring inte vet att många människor i kyrkan, förklara för honom att genom att gå grupper och delta i kyrkans verksamhet, kommer han att ha möjlighet att träffa andra ungdomar och utveckla nya vänskapsband.

steg 3

Presentera din tonåring till pastor. Du kanske vill bjuda in pastor till ditt hem för middag. Bekanta dig med pastor på välbekanta torv kan göra din tonåring mer mottagliga för att gå till kyrkan, om av någon annan anledning än att höra vad han har att säga i en predikan. Om möjligt, ordna för din tonåring att prata med kyrkans ungdomsgrupp ledare. Han kan förklara vad ungdomsprogrammen innebär - och kanske väcker din tonåring intresse och göra henne att känna sig bekväma nog att hon kommer att vilja delta.

steg 4

Få en kortsiktig engagemang. Be din tonåring att komma till kyrkan för en månad, lyssna till pastorns predikningar och delta i ungdomsprogrammet. Förhoppningsvis kommer han träffa andra barn eller ansluta till en anställd kyrka som motiverar honom att fortsätta delta.

steg 5

Diskutera de skäl som du går till kyrkan med din tonåring. Berätta för honom om de andliga fördelar du får från att lära om Bibeln och be med andra som delar samma tro. Erkänna att det finns tillfällen när du är trött och skulle hellre stanna hemma, men förklara att du gör kyrkan en prioritet i ditt liv eftersom det gynnar dig känslomässigt och andligt. Hjälp din tonåring förstår att gå till kyrkan tillsammans kan bidra till att stärka din familj, en viktig faktor när familjemedlemmar har upptagna scheman som begränsar interaktion tillsammans hemma.

Hur man gör en tonåring pojke som du om han hatar dig

Av alla vapen i ett barns arsenal, orden "Jag hatar dig" kan ha befogenhet att minska alla föräldrar till tårar. Tonåringar vet att detta kan lamslå en förälder, och ibland är de använda den som en manipulation taktik. Att lära sig att fokusera på frågan till hands kan minska den känslomässiga sting av din tonåring hat i processen. Flera tips kan hjälpa dig att utveckla en kärleksfull relation med din tonåring, även när han uttrycker outhärdlig fientlighet mot dig.

Identifiera orsaken till hat

Steg 1

Ta reda på varför din tonåring hatar dig. Att komma till roten av sina känslor är det första steget mot att lösa problemet. Du kan göra detta genom att konfrontera honom om det, besöka en kurator tillsammans eller med en vän eller familjemedlem tala med honom.

Steg 2

Studera hans humör och beteenden och identifiera ögonblick när han är mest förvärras med din närvaro eller ord. Om du är en frånskild mamma till exempel, kanske du märker arga reaktioner när du nämner pappa, ett tecken på att han inte har förlåtit en eller båda av dig för skilsmässa.

steg 3

Ta hjälp av andra familjemedlemmar eller en professionell för att hjälpa din tonåring arbete på problemet efter att ha identifierat den.

initiera Conversation

Steg 1

Initiera ett samtal eller ställa frågor om saker din tonåring åtnjuter. En tonåring som hatar du kanske inte utrymme för samtal, men även de dystraste tonåringar kan blomma när man diskuterar saker som de älskar. Till exempel frågar honom vad han tycker om en viss fotbollsspelare om han tycker om sport.

Steg 2

Identifiera gemensamma intressen och hobbies som att titta på film eller spela tennis och uppmuntra hans medverkan. Göra aktiviteter tillsammans kan göra din tonåring vara mer lyhörd mot dig.

steg 3

Lyssna och hålla ditt råd till en miniminivå när han vädring sin åsikt eller oro. Också vara tillgänglig när din tonåring vill prata och uppmärksamma. Stoppa vad du gör, se honom i ögonen när han talar och vara lyhörda.

utövandet Empati

Steg 1

Erkänn dina tonåringar ansträngningar och visa empati för att laga din relation, enligt Parent ytterligare. Till exempel om han hälsar dig på morgonen eller meddelar dig innan de lämnar för skolan, låta honom veta att du märker och du uppskattar det. Om han är sjuk och oförmögen att ta hand om sig själv, inte tar tillfället i akt att agera vegefully mot honom. Istället vara vänliga och hjälpsamma.

Steg 2

Prata om glada minnen när han var barn och hur mycket glädje han ger till ditt liv. Vänta för stunder när din tonåring är lugn och i ett gott humör och uttrycka din kärlek till honom.

steg 3

Dela dina tonårs erfarenheter, svårigheter du har med dina föräldrar och hur det gjorde du känner. En tonåring kommer att finna det lättare att lita på dig när han tror att du förstår hans känslor.

vara Relentless

Steg 1

Älska din tonåring obevekligt och inte sluta göra det rätta. Att ge upp gör både du och din tonåring mer skada än nytta. Till exempel, om du tjänar honom frukost på morgonen, sluta inte ens när han ignorerar det. Om han syftar till att skada dig genom hans hat, kan din konsekvens hjälpa honom att inse att hat som en strategi inte fungerar, och han kan börja omfattar kommunikation.

Steg 2

Få din tonåring utbildningsmaterial som böcker och ljudband om att hantera negativa känslor. Läsa en artikel om tonåringar som går igenom samma känslor och konsekvenserna kan hjälpa honom att inse det är inte bra.

steg 3

Köpa honom gåvor och visa vänlighet genom dina handlingar och sätt att tala om honom till sina vänner och andra familjemedlemmar. Till exempel, när man inför honom till dina vänner, använda smickrande och kärleksfulla ord såsom "Detta är min vackra och bra son. Jag är så stolt över honom."