XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hur stor är fotbollsplanen i vm

Spela biljard på ett hem biljardbord är en populär form av rekreation. Innan du köper ett biljardbord, måste du se till att rummet är stort nog att rymma det. Bortsett från storleken på bordet själv, måste annat betraktas som andra möbler i rummet, det förväntade antalet gäster och längden på biljardkö. Försöker spela pool i ett rum som är för liten kan vara obekväma och göra några skott svårt.

Biljardbord Storlekar

Lyckligtvis pool tabeller finns i olika storlekar för att på bästa sätt anpassa det tillgängliga utrymmet. Reglerings tabeller är dubbelt så långa som de är breda. De minsta tabeller är 6 fot med 3 fot, och den största är 12 fot med 6 fot. Rekommenderad storlek för de flesta hem biljardbord är 9 fot lång.

överväganden

Förutom antalet kvadratfot ett biljardbord behöver, måste andra faktorer tas med i beräkningen av rummet storlek. Tillräckligt med utrymme måste finnas tillgängliga för att effektivt använda biljardkö för skott. Ta längden av den längsta kön som kommer att användas och tillsätt omkring 8 inches att möjliggöra stroke. Dessutom, tillsätt ca 3 inches till spelområdet för att möjliggöra rälsen på bordet.

Fundera på hur tabellen kommer att användas. Är det i första hand för familjens bruk, eller kommer det att användas för stora sammankomster och fester? Ett biljardbord tar upp en hel del ledigt utrymme för promenader och mingel.

Också tänka på andra möbler som kan ta upp plats i rummet. Hur mycket sittplatser behövs? I stället för bords eller golvlampor, kan en overhead ljus direkt över biljardbordet vara bättre. Finns det några ömtåliga föremål i närheten såsom glasbord eller TV-skärmar? Kom ihåg att ett hårt skott kan skicka en pool bollen flyger från bordet med olyckliga konsekvenser. Det kan vara klokt att flytta ömtåliga föremål till ett annat rum.

Rummets storlek Beräkningar

Om du använder en 57-tums kön och en 9-fots bord, Biljard Forum rekommenderar ett rum storlek på minst 18 fot-2-tum med 14-fot-4-tum. Många bords tillverkare erbjuder rummets storlek guider och räknare. Vissa återförsäljare kan underskatta det bästa rummet storlek för tabeller i ett försök att sälja större tabeller. När du är osäker, gå med en något mindre bord kan vara mer bekväm och lägga till i hemmet biljard erfarenhet.

Hur stor är en servering av yoghurt?

Även om de flesta livsmedel följer standard tjänstgör storlekar, är yoghurt lite annorlunda. På grund av variation i storleken på förpackningen, en portion yoghurt varierar ofta från märke till märke, särskilt när det gäller de enda tjäna behållare. Större behållare, å andra sidan, ofta följa en mer standardiserad mätning för de portioner.

tubs

Om man tittar på näring fakta på större behållare av yoghurt, kommer du förmodligen se en portion listad som en kopp, vilket motsvarar cirka 8 uns. Kalorierna i denna storlek servering beror på fetthalten i yoghurt, varierar allt från 100 till mer än 200 kalorier. Nonfat och fettsnåla yoghurt innehåller i allmänhet färre kalorier än hela fetthalt sorter. Anledningen till detta är att fett innehåller ungefär 9 kalorier per gram, medan kolhydrater och protein innehåller endast 4 kalorier per gram. Så ju högre fetthalt, desto mer kalorier i servering.

Single-Serve

Single-serve behållare har vanligtvis tjänstgör storlekar någonstans mellan 4 och 6 uns. Medan mindre än standard portion, dessa behållare innehåller ofta nära samma antal kalorier som de stora, som sträcker sig från 70 till nästan 200 kalorier per portion. Som med de större behållare, fetthalten i yoghurten påverkar dess totala kalorivärde.

Näring

Förutom kaloriinnehåll, näringsämnena i en portion varierar från märke till märke. Fetthalten i yoghurt kan variera allt från 0 till så mycket som 10 gram fett, inklusive ca 7 gram mättat fett, vilket är den typ av fett som kan leda till högt kolesterol och hjärtsjukdomar. Helfeta grekiska yoghurt tenderar att vara den högsta i fett. Innehållet carb i en portion yoghurt kan vara så lite som 12 gram till uppemot 40 gram, beroende på mängden socker som används för att söta produkten. Protein varierar också från ca 3 gram till mer än 20 gram per portion med grekiska yoghurt vanligtvis har de högsta beloppen.

Del

Portion är mycket annorlunda än portionsstorleken, så det är viktigt att notera hur mycket du faktiskt äter. Detta gäller särskilt för de större behållare. Med enkel tjänar koppar, vet du exakt hur många kalorier du äter liksom gram fett, kolhydrater och protein. Detsamma kan inte sägas om badkar. Om du försöker gå ner i vikt eller behålla din nuvarande vikt, överväga att mäta den del du lägger i din skål.

Hur stor är ärret efter en överviktskirurgi?


Under knä bandet kirurgi, placerar kirurgen ett justerbart band runt magen för att begränsa mängden mat patienten kan äta. Patienter som planerar att ha knä bandet kirurgi oroa ibland om storleken på ärren de kommer att ha.

laparoskopisk kirurgi

Lap bandet kirurgi utförs vanligtvis laparoscopically, vilket innebär att kirurgen gör fyra eller fem små snitt i stället för ett långt snitt. Varje snitt mäter mindre än en tum.

Single-snitt kirurgi

Single-snitt knä bandet kirurgi är en relativt ny företeelse, så många bariatric kirurger inte har utbildats för att utföra kirurgi på detta sätt. Kirurger utför denna operation genom att göra en fyra centimeter snitt under vänster revben eller genom att göra ett snitt i naveln. Om snitt görs i naveln, inga synliga ärr resultat.

öppen kirurgi

I sällsynta fall kan knä bandet kirurgi inte utföras laparoscopically. Kirurger måste sedan göra en stor snitt, vilket är vanligtvis fyra till sex inches lång.

Hur märks är ärren?

Ärr från laparoskopisk kirurgi blekna vanligen efter ett år tills de är nästan osynliga. Emellertid kan ärret från en öppen kirurgi bli mer synliga. Kom ihåg att alla läker olika sätt, så det är omöjligt att förutsäga exakt hur dina ärr kommer att se ut.

Att bli av med knä bandet kirurgi ärr

Det finns ett antal av krämer på marknaden är utformade för att minska framträdanden av ärr, men inte alla av dessa är effektiva. Om du väljer att ha en bukplastik efter att ha förlorat vikt, kan plastikkirurgen förbättra utseendet på dina ärr på den tiden.

Hur stor andel av gifter bränns genom motion?

Toxiner finns överallt, från kastruller till kemikalier sprutas på gräsmattor för problematiska ogräs. Din kropp ackumuleras dessa substanser, vilket kan göra dig sjuk. Träning är ett av de sätt som du kan bli din kropp av dessa kemikalier. Desto större anledning att starta en övning rutin långsamt och väl hydrerad. När du gjort korrekt, kan fysisk aktivitet hjälper kroppen att bli av gifter som lagrats i fettceller. Däremot kan ansträngande utövar leda till sammanbrott, utsläpp och möjlig reaccumulation av toxiner lagras i kroppen. Procentandelen av toxiner som flyter i kroppen kan variera med någon ökning av mödosam övning och orsaka många komplikationer.

Gifter i kroppen

Där du bor, vad du äter och hur du skick din kropp alla kan spela en roll i mängden toxiner du har i din kropp. Om du dricker mycket eller ta receptbelagda läkemedel, är chansen att du fortfarande har metaboliter av dessa ämnen i din fettceller, och de har potential att släpps tillbaka i blodet.

Frigörande av gifter genom övning

Vissa ämnen i kroppen frigörs under träning finns naturligt men i stora mängder kan vara skadliga. Till exempel, leukocyter celler i kroppen som stöd i kampen mot en infektion och orsaka inget larm i mindre doser. Men separata artiklar skrivna av Ralph C. Larrabee och A. Chatzinikolaou slutsatsen att krävande övningar och även ansträngande muskelstärkande övningar öka andelen leukocyter släpps. Detta inflöde blir giftig och ökar kroppens inflammatoriska svar.

Procent av toxiner Bränt

När den görs rätt, hjälper motion lymfsystemet cirkulera gifter frigörs från fettceller till rätt organ för utsöndring, vare sig det är levern, njurarna eller hud. Även rytmiska frigör andnings gifter ur kroppen. Procentandelen av toxiner brann från att utöva starkt beroende av så många variabler att det är omöjligt för forskning för att ha ett bestämt antal på alla gifter som cirkulerar eller utsöndras. Detta är ytterligare ett skäl för att konsultera en läkare innan någon ansträngande utövar program.

hålla Friska

De livsmedel som du äter, tung förorenad luft du andas och droger du tar alla skapa gifter i kroppen. Människokroppen var inte utrustade för att bryta ner bekämpningsmedel, artificiella färgämnen och torrrengöringskemikalier. Så ta hand om din kropp bör alltid vara en prioriterad med fokus på att utöva och äta rätt. Träning kan avsevärt lägga till hållbarheten i livet.

Hur stor är min ofödda barn vid 6 veckor?

De flesta kvinnor att ta reda på att de är gravida med cirka fyra eller fem veckors graviditet tid. Vid sex veckor tillsammans, känns graviditeten fortfarande mycket nytt, men ditt barn ökar stadigt och det är bara en tidsfråga innan hans organ och kroppsdelar är fullt utvecklade.

Spädbarn vid sex veckors graviditet

Spädbarn under den sjätte veckan av fostrets utveckling har fortfarande en hel del växande kvar att göra och saknar många olika funktioner. Under den första månaden, "är ett embryo som består av två lager av celler som alla hennes organ och kroppsdelar kommer att utvecklas," varje barn enligt Babycenter.

Storlek på Fetus sex veckor

Under vecka sex av graviditeten, kommer ditt barn vara ungefär lika stor som en ärta, och kvinnors Health Ämnen säger mätningarna varierar mellan 2 och 5 mm. Din läkare kommer att bestämma storleken på ditt barn genom att ta en mätning under ultraljud. Mätningen "kallad kron bakdel längd", som är i stort sett avståndet från toppen av barnets huvud till hans skinkor, "enligt kvinnosjukdomar ämnen. Detta kommer att verka mycket små, men under vecka fyra och fem av fosterutveckling, ditt barn bara drygt en millimeter lång, så hon växer bit för bit.

Tillväxt och utveckling hos foster vid sex veckor

Bebisens hjärta ska slå omkring 100 till 140 slag per minut, och många av dina barn funktioner är på god väg att bli helt bildas av vecka sex av graviditeten, enligt kvinnosjukdomar ämnen. Placeringen av näsan har skiftat i rätt plats, och mörka fläckar börjar bilda var ditt barns näsborrar så småningom kommer att bli. Mörka fläckar har också bildas där ditt barns ögon kommer att vara. Små gropar på sidorna av huvudet är synliga där öronen kommer att utvecklas. Just nu barnets armar och ben är små knoppar, men de fortsätter att växa och sträcka ut. Snart nog ditt barn kommer att flytta på egen hand. Barnets mun, tunga och stämband börjar ta form. Såvitt inre organ, säger Pregnancy.org tarmen "ligger utanför barnets kropp inom navelsträngen" för nu. Hennes lungor, lever och andra organ bildas.

Fortsatt utveckling av Fetus

Som veckor framsteg, har synliga i vecka sex av fosterutveckling kommer att bli mer framträdande och mindre genomskinlig. Genom vecka sju, kommer ditt barn att mäta ca 13 mm. Hennes ögon blir mer utvecklade, och ansiktsdrag är mer framträdande. I slutet av den första trimestern, kommer du barnet vara 2,2 inches lång och tillräckligt stor för att passa i handflatan.

Förändringar i Mor att passa Fetus

Genom vecka sex, kan du ha gått upp i vikt. Midjan kan bli tjockare, kommer din livmoder börja ändra storlek, och varnar för att upptäcka kan uppstå under de första veckorna av graviditeten, enligt kvinnosjukdomar ämnen. Du kan ha att göra med graviditetsillamående, och även om du inte visar ännu, kanske du märker några av dina kläder passar lite hårdare. Sex veckor längs markerar också den sista av de "hög risk" veckor för missfall.

Hur stor andel av vattenförlust påverkar motion prestanda?

Under träning kroppen förlorar vatten genom svett. Särskilt under varma dagar, idrottare som inte ersätta förlorad vätska är i riskzonen för försämrad prestanda och även personskador. Att förebygga oönskade sidoeffekter från vattenförlust, bör idrottare sträva efter att dricka tillräckligt med vatten under hela dagen och under träning.

Vattenförlust och Sports Performance

Enligt American College of Sports Medicine, uttorkning resulterar i så lite som en procent förlust i kroppsvikt kan ha en negativ inverkan på idrottsprestationer. Klinisk uttorkning börjar vid en tre procent förlust i kroppsvikt, vilket för en 150-lb. idrottsman skulle resultera i en förlust på 6 pund. Uttorkning kan orsaka kroppstemperaturen att stiga till farliga nivåer, ökar risken för värmeslag, minskar hjärtminutvolym och kan leda till fysisk och mental utmattning.

Hur mycket vatten att dricka

Det amerikanska rådet om Motion rekommenderar börjar din hydrering planen långt innan träningen för att förhindra uttorkning. Kvinnor bör syfta till att dricka minst 91 oz. vatten dagligen, och män bör försöka minst 125 oz. Ju mer du tränar, desto mer vätska du behöver. Te, 100 procent fruktjuicer och livsmedel med hög vattenhalt, som frukt och grönsaker, kan hjälpa dig att uppfylla dina dagliga vattenbehov. Dricka 16 oz. av vatten i två timmar före träningen, och ta vatten med dig om du ska utöva mer än en timme eller i extrem värme.

Byte Elektrolyter

Hur stor andel av vattenförlust påverkar motion prestanda?

Vatten är inte det enda du förlorar genom svett. Du förlorar också elektrolyter, innefattande natrium, kalcium, kalium, magnesium och klor, som bär en elektrisk laddning och är avgörande för att upprätthålla kroppsvätskor, blod surhet och muskelaktivitet. Om du tränar längre än en timme, är en tung tröja eller tränar på en varm dag, dricka vanligt vatten under träningen är inte tillräckligt. Du måste ersätta elektrolyter med en sportdryck eller elektrolyt tabletter.

Akta dig för hyponatremi

Vistas hydratiserade är avgörande för motion prestanda, men det är möjligt att dricka för mycket vatten. Övervätskning kan leda till hyponatremi, ett tillstånd som uppstår på grund av onormalt låga blod natriumnivåer. Dricker för mycket vatten kommer att späda ut elektrolyter i blodet, vilket leder till en obalans. Hyponatremi uppstår oftast i uthållighetsidrottare, såsom maratonlöpare, ultramarathoners och triatleter. Symtom på hyponatremi är trötthet, förvirring, illamående, kräkningar, huvudvärk, muskelsvaghet, spasmer eller kramper och krampanfall. Förhindra hyponatremi genom att välja sportdrycker med elektrolyter för långa pass och hålla koll på ditt vätskeintag.

Hur stor andel av din kost bör vara komplexa kolhydrater?

Kolhydrater utgör en av tre grundläggande komponenter i den mat du äter. Tillsammans med fett och proteiner, kolhydrater förse de råvaror för de otaliga metaboliska processer som sker i dina celler. Alla cellulära aktiviteter kräver energi, och glukos är kroppens föredragna bränslekälla. Eftersom de är mera lätt reduceras till glukos, kolhydrater utgör en mer direkt väg till energiproduktionen än fett och proteiner. Därför bör de flesta av kalorier i din kost kommer från kolhydrater.

Enkel Versus Complex

Vissa kolhydrater lättare smälta, assimileras och metaboliseras än andra. De som kräver minimal enzymatisk nedbrytning innan de passerar genom tarmväggen och in i blodomloppet kallas enkla kolhydrater. Monosackarider, såsom glukos, fruktos och galaktos, är den mest absorberas snabbt. Uppslutning av disackarider, såsom laktos och sackaros, är långsammare, och bearbetning av komplexa kolhydrater - stärkelse, hemicellulosa och fibrer - är långsammare fortfarande. Vissa kolhydrater, såsom cellulosa, är svårsmält.

glykemiskt index

Eftersom de passerar genom tarmväggen så lätt och snabbt, enkla kolhydrater utlösa en snabbare ökning av blodglukosnivåer. Sådana livsmedel sägs ha ett högt glykemiskt index. Enligt en mar 2011 översyn "Nutrition Journal," rutin konsumtionen av hög glykemiskt-index livsmedel är förknippad med en ökad risk för diabetes och hjärtsjukdomar. Omvänt, konsumerar mer komplexa kolhydrater - de med ett lågt glykemiskt index - ger en skyddande effekt. Eftersom glukos är prototypen för glykemiskt index, är det tilldelas ett värde av 100. Kolhydrater med en glykemiskt index under 55 till 60 anses vara "friskare" än livsmedel med högre värden.

kostrekommendationer

Enligt Mayo Clinic, bör kolhydrater omfatta 45 till 65 procent av din totala kaloriintaget. De allra flesta av dessa kalorier bör komma från komplexa kolhydrater, såsom fullkorn, grönsaker och baljväxter. Frukt är en källa för komplexa kolhydrater, men de innehåller även några enkla kolhydrater, såsom glukos och fruktos. För att begränsa amerikanernas intag av enkla kolhydrater, rekommenderar American Heart Association högst 150 kalorier av "tillsats av socker" - ca 9 tsk. - För män varje dag, och inte mer än 100 kalorier för kvinnor. Tillsatt socker är de som används av livsmedelsproducenter att göra sina produkter mer tilltalande och de som du lägger när du lagar mat eller äta. En enda burk sötad läsk innehåller cirka 8 tsk. tillsatt socker.

överväganden

Kolhydrater utgör en viktig del av din kost. Medan andra makro - fetter och proteiner - kan metaboliseras för energiproduktion, är kolhydrater mer lätt omvandlas till glukos, kroppens föredragna energikälla. Kolhydratfattig kost kan erbjuda några hälsofördelar jämfört med den typiska amerikanska kosten, som innehåller stora mängder av enkla kolhydrater och ohälsosamma nivåer av mättade fetter och transfetter. Men "low-carb" dieter är inte "no-carb" dieter, och forskarna fortfarande samlar in data för att fastställa hälsoeffekterna av kolhydratfattig måltid planer på lång sikt. Fråga din läkare om den bästa dieten för dig.

Hur stor bör ett rum vara att använda en sju fot biljardbord?

Inte underskatta hur mycket utrymme du behöver för din biljardbord.

Större är bättre

Chris Abaya, som driver webbplatsen Easy Pool Tutor rekommenderar att du lägger till längden på en kö, plus 6 inches, som omkretsen runt biljardbord. Använda den vanligaste kö längd av 57 inches, för en 7-fots bord du behöver total utrymme på minst 16 fot 10 tum med 13 fot 8 tum. Detta möjliggör tillräckligt med utrymme för hela din kö, plus extra utrymme för din stroke.

Mindre kan fungera

Om du har ditt hjärta inställt på ett biljardbord men du kan inte slå ut några väggar, bara få mindre ledtrådar. Abaya säger att om du använder 48-tums ledtrådar, behöver din rum bara för att vara 15 fot 4 tum med 12 fot 2 tum. Du kan även ställa in tabellen så att endast den ena sidan har begränsad avslut, och använda en "shorty" cue, så kort som 36 inches, på just den sidan vid behov.

Slutsats

Ett större rum är optimal. Vissa spelare hitta Shorty ledtrådar att vara besvärligt, och beroende på hur litet rummet är, även en 36-tums pool pinne kan stöta väggen när du försöker skjuta. Du måste också ge utrymme för din pool cue rack och andra tillbehör - för att inte tala medspelare.

Hur stor är en portion?

Om du undrar över tjänstgör storlekar, MyPyramid.gov ger rekommendationer för delar samt antalet portioner att äta dagligen från varje matgrupp. MyPyramid innehåller Dietary Guidelines för amerikaner, rekommenderat dagligt intag och amerikanska livsmedels konsumtionsmönster och översätter dessa till en total diet utformad för att tillgodose näringsbehov. Servering storlekar du äter är viktigt, men måste ses i samband med din totala dagliga intaget. Rekommenderade dagliga portioner från varje grupp varierar beroende på ålder, kön och aktivitetsnivå.

korn

Vuxna behöver fem till åtta dagliga portioner av korn. Dietary Guidelines för amerikaner rekommenderar att konsumera tre eller fler - eller åtminstone hälften av dagliga portioner - som fullkornsprodukter så att du uppfyller dina behov av fibrer och andra näringsämnen, minskning risken för hjärtsjukdomar och diabetes, och hjälpa till med vikt underhåll. Exempel på spannmål portion är: 1/2 kopp brunt ris, pasta eller havregryn, En kopp fullkornsspannmålsflingor, cornflakes eller vitt ris; en skiva fullkornsbröd; fem hel-vete crackers; sju saltines; 3 koppar popcorn; en 2 1/2-tums fyrkant av majsbröd; eller en 8-tums tortilla.

Grönsaker

Ät två till tre koppar grönsaker dagligen. Portion är en kopp för de flesta råa eller kokta grönsaker - kål, blomkål, selleri, gurka, paprika, broccoli, morötter, majs, torra ärter och bönor, gröna ärtor, kokta gröna, svamp, lök, tomater, sommar squash , zucchini, pumpa, vit potatis eller vinter squash. Andra tjänstgör storlekar inkluderar en kopp grönsaksjuice, en stor bakad sötpotatis, ett medium vit potatis eller 2 koppar rå gröna bladgrönsaker. MyPyramid och Dietary Guidelines rekommenderar inklusive 3 koppar per vecka av mörkgröna grönsaker, 2 koppar i veckan av orange grönsaker och 3 koppar per vecka av torra ärtor eller bönor; begränsa stärkelserika grönsaker - gröna ärtor, majs eller vit potatis - till 3 koppar per vecka.

frukt

Inkludera en halv till två koppar frukt dagligen. I allmänhet, portion för frukt är en kopp färska, frysta eller konserverad frukt eller 100 procent fruktjuice; 1/2 kopp torkad frukt - såsom russin, plommon eller torkade aprikoser - räknas som en kopp frukt. Några tjänstgör storlekar för särskilda typer av frukt är: en liten eller hälften av en stor äpple; en stor banan, apelsin eller persika; 32 druvor; ett medium grapefrukt eller päron; tre medelstora eller två stora plommon; eller åtta stora jordgubbar. MyPyramid rekommenderar att hålla saft intag till högst hälften av din dagliga frukt portioner, eftersom det inte ger den fiber som hela frukten gör.

Mjölk

Du bör ha 3 dl mjölk eller andra höga kalciummejeriprodukter dagligen. Som exempel kan nämnas en kopp mjölk, yoghurt, eller pudding med mjölk eller fryst yoghurt; 1 1/2 oz. naturlig ost, såsom cheddar, mozzarella, schweiziska eller Parmesan; 2 oz. smältost; 1/3 kopp riven ost; 1/2 kopp ricotta; eller en halv kopp glass. Välj fettfri eller 1 procent mejeriprodukter för att hålla intaget av mättat fett och kolesterol låg.

Kött och bönor

Köttet och bönor grupp ingår kött, fågel, fisk, bönor, ägg och nötter. Vuxna behöver 5 till 6 1/2 oz. ekvivalenter dagligen. Exempel på ett uns. medel ingår: 1 oz. kokt magert nötkött, fläskkött, skinka, kyckling eller kalkon utan skinn, fisk eller skaldjur, eller tempeh; ett ägg; 1/2 oz. nötter eller frön; 1 msk. jordnöt eller mandel smör; 1/4 kopp kokta bönor eller ärtor, tofu eller rostade sojabönor; eller 2 msk. hummus. MyPyramid rekommenderar att välja livsmedel rika på omega-3, fisk som lax, öring och sill samt överväger baljväxter som ett alternativ till kött eller fågel.

oljor

MyPyramid fokuserar på oljor och fetter från hjärtvänlig enkelomättade och fleromättade fettsyror. Vuxna bör hålla intaget från denna grupp till 5-7 tsk. dagligen. A 1 msk. servering av vegetabilisk olja eller ett uns. nötter är lika med 3 tsk. från de dagliga portioner; 1 msk. mjuk margarin eller majonnäs eller 2 msk. tusen island dressing är lika med 2 1/2 tsk .; 2 msk. Italienska förband är lika med 2 tsk .; och 2 msk. jordnötssmör är lika med 4 tsk. Begränsa fasta fetter, delvis härdade vegetabiliska oljor och transfetter. Läs matetiketten Nutrition Fakta paneler för ytterligare portion storlek och innehållsförteckningar för härdat fett.

Hur stor andel av vikt bör du öka vid lyft?


Människor har ofta sina invägningen lyftträningsplaner urspårade av samma fallgropar. Snabba framsteg förvandlas till långsamma framsteg. Långsamt förvandlas till en platå - och potentiellt även regression. För att undvika dessa hinder i dina framsteg, testa dina muskler genom att öka i vikt smidigt, säkert och intelligent.

Inkrementella ökar med tiden

Det finns ingen exakt korrekt andel av vikt att du alltid ska öka. Mängden motstånd du lägger beror på dina starka sidor och kroppstyp, den särskilda uppgiften du utför och den tillgängliga utrustningen.
En bra riktlinje är att öka din vikt med cirka 10 procent när du är redo att göra utvecklingen. När du väljer att öka vikten beror på dina individuella mål. Om du fastnar med tunga vikter för maximal storlek och styrka, bör du öka vikterna med 10 procent så snart du bekvämt kan utföra sex repetitioner. För toning program, inte vikten inte behöva ökas till 12 eller 15 repetitioner inte längre är svårt.

Ökningar mellan seten

Du måste också veta hur mycket för att öka vikter när du är i mitten av träningen. Detta refererar till hur mycket vikt du gör i en uppvärmning set jämfört med din arbetstid uppsättningar. Återigen, individuella omständigheter slutligen diktera de slutliga siffror, men en bra regel är att öka din vikt med cirka 30 till 35 procent från uppvärmning till dina vanliga uppsättningar. Därför, om du gör 15 repetitioner av 135 pounds på bänkpress att uppvärmningen kommer en logisk vikt för ditt riktiga uppsättningar vara cirka 175 till 185 pounds att göra för sex till åtta repetitioner.

Testa dig själv först

Börja långsamt när ökande vikt och alltid testa dig själv för att se till att vikten inte blir för mycket. När du först lära en övning, tar sig tid att behärska rörelsen helt med flera stadier av lättare vikter innan avancera till en vikt som kommer att bli svårt att slutföra. Du bör också ha en spotter hands när ökande vikt på en övning som bänkpress eller knäböj, för att undvika risken för skador.