XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hur reparerar jag en tilt motor

När du väska din vilda kalkon och föra den hem till middagen, inte förvänta sig samma typ av kött du får från en "affären" fågel gör. Stormarknad kalkoner, som har fötts upp för deras vitt kött, är topptyngda och fett. Vilda kalkoner är ganska magert. De är också mindre, har en mer intensiv smak och deras kött är mestadels mörk. Se till att inte KOKA en vild kalkon, eftersom det inte har någon överflödigt fett.

Instruktioner

1 Scout först. Innan du kan skjuta en kalkon du måste hitta en. Före jaga säsong, kör back-landsvägar strax efter gryningen och lyssna efter kalkon sluka. Bli medveten om bäckar, stigar, staket och betesmarker, så att under jakten, vet du vart du ska.

2 Bära kamouflage, eftersom kalkoner har mycket angelägna syn. Kostymer, mössor, ansiktsmasker och handskar är väsentliga, och glöm inte att bära mörka strumpor. Försök att matcha färgerna till floran omkring dig.

3 Mönster din hagelgevär. Gör ett mål som ser ut som en kalkon huvud och hals. Öva Säker 25, 40 och 45 yards med olika choke och ammunition. Du vet vad som väntar när du siktar på en riktig kalkon.

4 Använd ett samtal. Ett samtal kan vara en viktig del av en lyckad jakt.

5 Utnyttja landskapet. När du förföljer en gobbler, gömma sig bakom buskar, träd, stenar, högt gräs eller något annat som skymmer din inställning.

6 Välj en plats att skjuta från som sätter dig något över ditt mål. Se till att du har en god uppfattning om allt omkring dig, inklusive Turkiet.

7 Vänta tills Turkiet är inom 40 varv av dig. Sikta på området mellan huvudet och halsen och eld. Sträva efter en perfekt, en-shot kill.

8 Kolla in "Practical Turkiet jakt strategier: Hur man jaga effektivt under alla förhållanden," av Ray öga på Amazon (se Resurser nedan).

Tips

 • Det finns 2 kalkon jaktsäsonger: våren och hösten. På våren är kalkoner parning. Gör höna samtal för att locka Gobblers. Fall jakter kräver mer tålamod och stalking.
 • Eftersom du kommer att vara klädda i kamouflage, är det klokt att ta på en orange hatt eller handskar när du stalking din kalkon. Du vill inte en annan kalkon jägaren att förvirra dig med en kalkon.

Hur man svarar, "Hur kan jag organisera en Softboll-turnering"


Hur ordnar jag en softball turnering? Många frågar sig just denna fråga, men aldrig kommit till ett svar. Om du älskar sociala evenemang och älskar sport ännu mer, är en en dag softball händelse bara sak för dig. Speciellt om varmare väder är precis runt hörnet, är nu den bästa tiden att börja planeringen. Läs den här artikeln för att svara på frågan, "Hur kan jag ordna en softball turnering".

Instruktioner

1 Titta på ditt område ersättning. Om du bara har ett fält, normalt kan du bara har ca åtta lag spelar när du bestämmer "Hur ordnar jag en softball turnering". Du måste veta detta nummer innan du börja acceptera lag.

2 Bestäm ett pris. Det kan vara en prissumma eller något enkelt som T-shirts. För det mesta, människor inte bryr sig. De gillar bara att spela spelet och har en bra tid med vänner. Du måste överväga priset, men när du bestämmer "Hur kan jag ordna en softball turnering".

3 Ring din lokala "Parks and Recreation" avdelning och faktiskt fråga, Hur ordnar jag en softball turnering. Ge dem dina idéer. Detta är ett bra sätt att komma fram till ett datum som fungerar bäst. Dessutom, ibland avdelningen kommer att annonsera för dig och ringa befintliga grupper att ansluta sig.

4 Placera flygblad på stan. Om du har en fri annons tidningen placera en annons om en månad före dagen. Ge alla ett par veckor för tidsfristen. När du får över den ursprungliga mängden arbete som krävs när du ta reda på, "Hur kan jag ordna en softball turnering", allt verkar falla på plats.

5 Kontakta lokala matsäljare och be dem om de vill delta i evenemanget. De kunde även göra lite pengar under helgen. Du behöver alltid mat när du frågar dig själv, hur jag anordna en softball turnering ".

Tips

 • Inte göra allt själv. Se till att du har en partner, eller en grupp av människor som är villiga att dela upp arbetet och ansvaret. Sedan slappna av och ha en bra tid.

Hur man jaga vildsvin i East Texas


Under hela den östra delen av Texas, vildsvin lever och strövar samtidigt öka i stora mängder fortsätter att invadera territoriet. Detta ger hog jägare flera möjligheter att skörda ett stort utbud av djuret på grund av den enorma och snabba tillväxt. På grund av de otaliga mängd vildsvin lösspringande kräver hog jägare skördade belopp ingen begränsning förutom att förstå göra och inte göra för en bättre utfall för jägaren.

Instruktioner

1 Erhålla en licens. Kontrollera behovet och kostnaden för en licens för att jaga vildsvin i östra Texas. Att uppnå en licens för jakt ger tillstånd att skörda vilda svin. Texas Parks and Wildlife webbplats ger en hel del information med många länkar för att hjälpa jägaren.

2 Håll allt ren med ingen lukt. De flesta människor inser inte att det är nödvändigt för att eliminera lukter eller dofter innan de förbereder sig för att jaga. Djur åberopa en angelägen luktsinne. När vinden blåser, följer doften. Om svin luktar något inte vanligt för dem, kommer de att vända och färdas i motsatt riktning, vilket gör att hog jägare att uppleva en ensam väntan utan resultat.

3 Fälla de vilda svin med bete. Olika former av bete kan användas vid jakt. När en vild hog strövar omkring, scavenges det och söker mat. Med hjälp av en bur och släppa bitar av mat på marken eller en matare drar vildsvin nyfikenhet.

4 Beväpna dig med rätt vapen. Hog jakt medger flexibilitet, vilket innebär valet av vapen hör till jägaren. Olika gevär och knivar kan användas med inställningen av typ och storlek för ett gevär, beroende på jägaren och avståndet skottet tas medan jakt. Användningen av en båge med pilar kräver stadig men snabb reaktion för en ren träff. Och tro det eller ej, hundar har den speciella förmågan genom utbildning för att hjälpa jägaren på många sätt. Hundarna söka, och jägaren tar.

5 Be om hjälp från någon som vet hur man jaga vildsvin. Många ranchägare erbjuda så mycket hjälp som behövs för dem som kräver utbildnings med hog jakt. Möjligheten att jaga på en annan persons mark tillåter jägare att njuta av rymliga utomhus i östra Texas med det nödvändigaste, måltider och gemenskap samtidigt skörda vilda svin.

Tips

 • De många ranchägare i östra Texas fortsätta söka vägar för att förebygga skador från de vilda svin. Eftersom svin får jagas hela året, kan jägaren jaga så länge som ville.

De flesta NASCAR racing team bygga sina egna motorer. Bygg motorer från grunden tillåter lagen att anpassa sina bilar till preferenser och förmågor enskilda förare. Men detta inte ger racing team fritt spelrum när det gäller att bygga sina motorer. NASCAR har några bestämda regler när det gäller motorerna i bilarna som deltar i tävlingar. Om du är en del av en NASCAR racing team eller vill vara en dag, bör du veta hur man bygger en NASCAR motor.

Instruktioner

Bygg en NASCAR Motor

1 Välj en USA-tillverkade motorn. Per NASCAR regler måste alla motorer i deltagande bilar göras i Amerika.

2 Satsa på en V8-motor. Dessa motorer har mest makt och är de enda typer som kommer att hjälpa din bil få upp till höga hastigheter som krävs för att vinna ett lopp.

3 Välj en motor som är 358 cubic inches eller mindre i storlek. NASCAR regler inte tillåter något större.

4 Stanna mellan 700 och 800 hästkrafter (HP) när du bygger din motor.

5 Se till att alla delar motor passar ihop tätt och perfekt. Ju tätare passform, desto mer ström motorn kan producera. Delarna i NASCAR motorer måste passa ihop mer tätt än i vanliga bilmotorer.

6 Lämna ut insprutningsventilerna, katalysatorer och ljuddämpare. Din NASCAR motorn inte behöver dem, och de kommer bara sakta ner din bil på banan.

7 Installera en programmerbar tändsystemet. Ett sådant system gör att du kan skapa exakt timing för gnistor, vilket kommer att ge en extra skjuts av makt för bilen vid förutbestämda intervaller.

8 Trimma insugnings- och avgas så att de ger bilen en extra skjuts av makt när den når vissa hastigheter som du väljer.

9 Rig din kamprofiler för att öppna insugningsventilerna på motorn så snart som möjligt. Öppnad insugningsventilerna bör vara öppen tills bilen är avstängd eller saktar under en förutbestämd hastighet. Detta ökar hastigheten genom att tillåta större mängder av luft att strömma in i motorns cylindrar.

Tips

 • Kom ihåg att en bra NASCAR motorn måste kunna ta i enorma mängder bränsle och luft i en kort tid. Ju mer bränsle och luft per sekund motorn kan ta, desto snabbare bilen flytta.
 • Var medveten om att begränsningsplattor krävs i Nextel Cup och Busch racingserie för bilar på Daytona International Speedway och Talladega Super. Syftet med detta krav är att begränsa hastigheten på bilar och minska risken för olyckor.

Vid centrum av den hydrauliska tilt och trimsystem på båtens motor är en hydraulisk motor som rör sig den hydrauliska fluiden från den hydrauliska reservoaren till cylindrarna som höjer motorn. Om hydraulmotorn inte fungerar som förväntat, kan det vara dags att ta bort motorn för att testa och vid behov, för att ersätta motorn. Eftersom du måste tömma systemet för att avlägsna motorn och fyll det efter det att motorn har tagits bort, glöm inte att "rapa" systemet för att rensa luften från den.

Instruktioner

Ta bort den gamla ström Tilt Motor

1 Öppna avloppet på hydraultanken och dränera vätska i en ren olja mottagande pannan. Reservera vätskan för senare användning, lagra den i oanvänt behållare.

2 Koppla bort motorkabelstammen butt kontakter från tilt / trim systemets kabelnät.

3 Ta bort de fyra skruvarna som håller motorn på plats och ta bort motorn från ventilpumpenheten med en skruvmejsel.

Installera nya Power Tilt Motor

4 Trä de fyra skruvarna genom motorfästet och in i ventilpumpenheten.

5 Anslut butt kontakterna till tilt / trimsystemet ledningsnätet.

6 Fyll hydraultanken till botten av påfyllningsröret, lämnar locket från behållaren. Aktivera tilt / trimsystemet. Höja och sänka motorn genom fem cykler för att rensa ut luften från systemet. Sätt tillbaka locket till hydraultanken.

Hur man jaga älg i Colorado


Storviltsjakt är en mycket populär sport i Colorado. Big Horn får, antiloper och rådjur är alla mycket populära, men en majoritet av jägare har för avsikt att uppsamlare en älg, en av de största av de stora viltarter. Älg är mycket vanligare i vissa delar av Colorado och jaga dem kan göra för en spännande och minnesvärd tid.

Instruktioner

Hur man jaga älg i Colorado

1 Välj en bra plats att jaga dina älg i. Colorado är full av älg, men du behöver forskning noga för att ta reda på vilka områden producerar skördas älg. Leta efter områden som har relativt enkel tillgång till bete och vatten, som älg samlas där för att äta. Områden som är mindre befolkade kommer också att göra det lättare att hitta älg medan jakt.

2 Köp din Colorado älg-jakt licens. Du kommer att krävas för att visa giltig legitimation, välja ett område som du vill jaga, och betala de avgifter som krävs för licensen. Om du är godkänd för licensen, kommer det att skickas till dig på kort tid, och kommer att specificera vilken årstid och område du har fått att jaga i.

3 Välj din jaktvapen. Älg kan tas med antingen en pistol eller båge och pil, så valet är ditt. En större kaliber skjutvapen såsom en 7 mm magnum eller 0,270 gevär är tillräcklig. Styra bort från en mindre gevär, eftersom den inte har slå ner kraften att jaga älg.

4 Köp din jägare apelsin kläder. Kläderna måste omfatta minst 550 kvadrat inches av jägarens kropp och vara av rätt ljus jägare apelsin nyans. Detta är för jägare säkerhet och för att varna andra jägare att människor vistas.

5 Välj din camping redskap efter dina behov. De grundläggande förnödenheter inkluderar ett tält eller husvagn, sovsäckar, filtar, matlagning leveranser, mat, dryck, och lämpliga kläder. Colorado höga land blir ganska kallt så se till att packa på lämpligt sätt.

6 Ställ in ditt läger, och planera din jakt. Älg tenderar att vara mer aktiva under gryning och skymning, och du kommer sannolikt att ha större framgång vid dessa tillfällen. Ett lugnt område utan alltför många människor är bäst.

7 När du är redo att jaga, skapa en lugn plats. Du kan använda dina älg samtal för att försöka dra älgen in till dig. När en gång har kommit i sikte, se till att det är rätt kön och ta ditt skott. Du kan behöva för att spåra djuret en bra bit om det sårades, så se till att göra så om du vet att du träffar djuret.

8 Fält klä dina älg för att få den hem säkert. Fält klä en älg är inte svårt, men nödvändigt för säker. Djuret kommer att behöva skäras upp försiktigt från bukhålan ner till underbenen, och alla de inre organen kommer att behöva tas bort. Väska dem i en plast eller annat säker påse, och kassera dem. Du kan också svepa djur i ett stort spel påse för att undvika kontaminering under transporten.

9 Checka in med en Department of Wildlife station eller officer att verifiera dina älg. Officeren kommer dubbelkolla din licens och djur för att vara säker på att du är lagliga och kommer att vända dig lös att njuta av din nyskördade älg.

Tips

 • Var försiktig vid jakt. Skjutvapen och andra jaktinstrument kan vara mycket farliga om de används på fel sätt.
 • Rengör djur väl så snart du skörda den. Att låta inälvorna att sitta i djuret för länge kommer att förorena ditt kött och göra den oanvändbar.
 • Kontrollera med din lokala DOW kontor om du har några frågor eller funderingar. Jakt inom lagens råmärken är ett måste för att undvika böter, avgifter eller eventuellt fängelse.
 • Inte stjäla djur du inte är tillåtet att ta. Tjuvjakt är mycket olagligt.
 • jaga aldrig i ett område som du vet att du inte kan hantera. Att gå vilse eller strandsatta i vildmarken kan vara en livshotande situation.

Hur man jaga rådjur i Iowa


Iowa är känd som en Whitetail rådjur jakt mecka för trofén mogna spänn som skördas varje höst. Rita en hjort tillstånd - för invånare och utlänningar - är svårt och mycket eftertraktade av rådjur jägare. Det finns flera alternativ för olika årstider i enheter kring tillståndet som gör oddsen att dra tillstånd lättare. Att veta hur man ansöker om tillstånd och hur man jaga rådjur i Iowa kan öka dina odds för framgång när du har turen att dra tillståndet.

Instruktioner

1 Skaffa preferens poäng varje år. Preferens poäng intjänas varje år du inte lyckas på att rita ett rådjur tag och kommer att öka dina odds att dra för nästa år. Om du inte vill att ansöka om ett rådjur tag, kan du ändå köpa "poäng endast" för $ 50 under ansökningsperioden. Ansök online på Iowa DNR hemsida. De flesta enheter kommer att kräva åtminstone en eller två preferens punkter innan en lyckad ritning.

2 Granska olika jaktområden för att välja en enhet. Iowa har totalt 10 utländska rådjur jakt zoner. Varje zon är i ett visst jaktområde med en specifik skörd kvot som fastställts av Iowa DNR. Du måste välja den zon som du vill jaga innan du ansöker. Innan du ansöker, har flera alternativ för jakt, som kan omfatta allmän eller privat mark. Prata med markägare om jakt tillstånd eller titta på uthyrning av fastigheter. Det finns flera alternativ för offentliga jakt mark sprids över Iowa, inklusive viltvård områden, vilda kvinnojourer och statliga skogar. Statliga skogar - Stephens, Shimek och Gula floden - ge stora möjligheter till att fly över jagas områden med en chans på en pokal buck.

3 Ansöka om tillstånd. Fyll i ansökningsformuläret vid ansökningstidens utgång - typiskt mitten av juni - och välj den enhet och krydda du vill jaga. Om det inte lyckas, kommer en preferens punkt tilldelas. Deer taggar dras slumpmässigt varje år med ökade odds för sökande med flest preferenspunkter. Antalet rådjur taggar som utfärdats är beroende av bevarande Målet för varje enskild enhet. Till exempel, som av 2009 anterless - en hjort utan horn - skörd mål för Woodbury County var 1900, medan Plymouth länet hade en skörd mål 100. Under 2009 totalt 6000 något rådjur / antlerless-endast- -som gör skörda en bock - kombinations licenser delades mellan 10 jaktzoner.

4 Spana innan säsongen. Scouting kan göras genom att gå jakt egenskapen att lära terrängen eller från luften kartor. Med hjälp av teknik som Google Earth kan ge dig ett annat perspektiv på jaktområdet. Flygbilder kartor kan hjälpa till att lokalisera klämpunkter, trattar eller spel spår. Hitta utfodring och sängkläder områden under scouting för att förutsäga rådjur rörelsemönster under säsongen.

5 Bestäm monterplatser baserat på den information du har samlat. Ställ flera träd står att rymma olika vindriktningar.

Tips

 • Spendera så mycket tid som du kan spana innan säsongen.
 • Öva innan säsongen. Till exempel, om du ritar en båge tag, ha goda kunskaper och säker med skytte bågen.
 • Sätt in preferenspunkter och inköps "punkter bara" om du inte vill betala hela tag avgift varje år.
 • De flesta utländska taggar ta minst en preferens punkt att rita.
 • Använd spår kameror på trafikerade spel spår som scouting verktyg.
 • Kontrollera uppdaterade regler varje år. En ny förordning häfte publiceras varje år av Iowa DNR.
 • erhålla alltid tillstånd innan jakten på privat mark.
 • Var medveten om zon och fastighetsgränser.

Den motordrivna tilt / trim enhet som höjer och sänker din motor genom att luta den och trimmar din motor så att båten har det optimala förhållandet till vattnet för ekonomi och säkerhet är en bolt-on enhet. Använda tilt / trim substitut monterings för muskelkraft och ger bekvämligheten med att göra förändringar i din motor position från kontrollstationen. När det behövs reparationer, kan du ta bort tilt / trim montering på en Evinrude 70 utan en resa till mekaniker.

Instruktioner

1 Höj motorn till fullt lutande läge. Koppla in tiltlåset säkra motorn i full tiltläge. Placera jack ställning under den nedre enheten av motorn och höja stativet för att hålla motorn. Använd en 5/16-tums fast nyckel för att ta bort muttern från batteripolen märkt med bokstäverna "NEG" eller ett minustecken och lyfta den svarta kabeln i stolpen.

2 Lossa skruvarna som håller den blå tråd och den gröna ledningen till pumpmotorn kontakten huset med en skruvmejsel. Ta bort trådarna från anslutningsdonet. Ta bort fjäderklämman från slutet av tilt / trim cylinderns stift med en tång. Knock stiftet från akterfästet med en slide-hammare.

3 Ta 3/4-tums låsmutter från vinkelinställningsstången med en 3/4-tums fast nyckel. Dra stången bort från akterfästet. Dra trim / tilt enheten bort från akter konsoler

4 Lossa motorfästskruvarna och koppla bort jordledningen. Lyft tilt / trim enheten bort från utombordaren.

Tips

 • Ta bort den negativa batterikabeln isolerar den elektriska kretsen från båtens utrett, vilket gör det "elektriskt säker" att arbeta på båtens elektriska eller mekaniska system. Använd alltid en 5/16-tums fast nyckel när du tar bort muttern från den negativa posten som en marin batteri. Den positiva inlägg använder en 3/16-tums mutter. Om bokstäver eller kabelfärg skyms av smuts eller olja, kommer 5/16-tums skiftnyckel passar inte på den positiva inlägg.

Hur kontrollerar jag RPM på min båt Motor?


När båten motor fungerar, vänder vevaxel många gånger varje minut. Antalet varv per minut vevaxeln gör är en mycket allmän indikator på motorns allmänna hälsa. Butiken varvräknare kan avslöja, visuellt, den känsla av tvekan, en ökning i hur motorn går, eller en ojämn tomgång. En marin butik tachometer kan även ge en mer exakt avläsning av rpm din motor producerar, eftersom inte en del av motorn.

Instruktioner

1 Ställ butiken takometer till inställningen två-cykel om din motor är en tvåtaktsmotor. Om din motor är en fyrtaktsmotor, in i butiken takometer till inställningen fyrtakts.

2 Inspektera numrering på framsidan av varvräknaren. Om notation på ytan av takometern säger "x100", varje nummer på framsidan av takometern är lika med 100 varv per minut. Om beteckningen på framsidan av varvräknaren är "x1000" varje nummer på framsidan av varvräknaren representerar 1000 rpm.

3 Leta den grå kabeln som kommer från tändspolen, för encylindriga båtmotorer. Anslut butiken takometer ingångskabeln till den grå kabeln. Om du inte kan hitta en grå varvräknare tråd ansluter takometer ledning till nr 1 tändkabeln.

4 Ställ pulsen på butiken varvräknare. Butiken takometer drivs av pulser från spolen eller från tändkabeln. Det finns två pulser för en fyrcylindrig powerhead, två för en trecylindrig och en för en en- eller två-cylindrig powerhead.

5 Starta motorn och låt den värmas naturligt. När temperaturmätaren visar att motorhuvud har värmts upp, läsa numret på framsidan av butiken varvräknare. Multiplicera den siffran med 100 eller 1000 - enligt noterna på framsidan av varvräknaren - att bestämma antalet varv per minut som din båtmotor är i drift.

Tips

 • Oavsett om du arbetar på din utombordsmotor på båten eller på ett lagringsställ, avlägsna propellermuttern med en propeller nyckel. Skjut trycknav, propeller och brickor från propelleraxeln. Underlåtenhet att ta bort en propeller innan du använder en utombordare ur vattnet vid underhåll eller långtidslagring är en inbjudan till en propeller-strejk skada, som kan lemlästa eller döda.
 • Kör aldrig utombordaren ur vattnet om du inte anger en källa för kylvatten. Använd motorns spolning port eller anslut en spolnings fastsättning på en trädgårdsslang och placera fastsättning över kylvattenintagen. Du kan även fördjupa motorn i en motor prov badkar fyllt med vatten så att kylvattenintagen är nedsänkta.

Hur man reparerar och skydda marina motorer från korrosion


Saltvatten består av natriumklorid, sulfater, ruttnande organiskt material, tång och kemikalier - som alla utlösa förödelse på marinmotorer. Saltvatten orsakar två typer av korrosion: anaerob och elektro. Anaerob korrosion uppstår i motorer som har suttit i saltvatten under långa tidsperioder. Denna korrosion orsakas av en dålig anaerob miljö som matar bakterier, som producerar vätesulfid - vilket resulterar i järnkorrosion. Elektrokemisk korrosion orsakas av den yttre kretsen av anoderna och katoderna motorn kommer i kontakt med saltvatten, som stöder korrosion av celler eftersom det är nästan 100 procent joniserad och extremt ledande. Reparera din marinmotor från sådan korrosion är lätt, men efter någon restaurering vara säker på att fortsätta skydda din motor med en scheman förebyggande underhåll.

Instruktioner

reparation ordningen

1 Rengör alla motordelar ordentligt. Använd en metallborste eller skrapa bort fjällning och encrustation när du kör färskvatten över delar. Försök att ta bort så mycket av dessa avlagringar som möjligt. I fallet med anaerob korrosion, kan bakterier från saltvatten bor i dessa avlagringar på obestämd tid, så avlägsnande är viktigt för att skydda motorn. Om du har att göra med en elektrokemisk korrosionsprocessen, kan dessa avlagringar orsaka allvarliga skador på metallen vid exponering för luft. Till exempel kan en del verkar vara i utmärkt skick, då det kommer att deformeras och spricka på att ha tillgång till luften.

2 Avfetta motordelar med hjälp av en kommersiell avfettningsmedel vätska.

3 Tvätta delarna med mild tvål och sötvatten.

4 Bered en lösning i ett stort badkar, tillräckligt stor för att passa motorn och delar. Lösningen ska vara 950 gram (eller milliliter) färskvatten och 50 gram soda för en liter lösning. Du kan behöva mer än en liter för att helt dränka dina delar, så planera därefter.

5 Placera motordelar i lösningen badet. Hålla pH-nivån hos lösningen mellan 10 och 13. Kontrollera pH-nivåer regelbundet med pH-remsor. Lösningen bör ha en ursprunglig pH-nivå av 11 eller 12, men det kommer att minska när delarna är nedsänkta. Se till att delar är nedsänkta helt. Du vill inte syre för att komma i kontakt med de delar. Ändra lösning på veckobasis, vilket gav delarna in i ett färskt bad av lösningen.

6 Låt delar vila i badet under flera månader, eller tills korrosion är borta. Om delar stanna i badet längre än tre månader, sedan ge en ny bad på månadsbasis i stället för varje vecka.

7 Kassera använd lösning genom att tillsätta en mild syra till lösningen bara, vilket resulterar i en minskning av pH-nivån till nio eller lägre. När pH-värdet har minskat, kan du hälla gamla lösningen ner i avloppet.

förebyggande åtgärder

8 Store motorn ordentligt. Du kan dränka hela motorn i sötvatten, eller använda en sann hämning lösning med en hög pH-nivå. Om du väljer en hämmande lösning, måste du ta isär motorn först så att du kan lagra endast järndelar i denna lösning. Du kommer att ha att dränka den återstående delen av motorn i en annan substans, såsom olja, fotogen eller frostskyddsmedel.

9 Se till att inga delar är utstående från lösningen eller annan lagringslösning. Korrosion sker i snabb takt varhelst syre har tillgång till metallen.

10 Fyll i en rutinunderhållsprogram för att se till att det inte finns några sprickor eller hål i motorn som behöver repareras.

Tips

 • Efter att ha använt en marinmotor, se till att spola ut omedelbart med rent vatten. De flesta marinor har friskt vatten tillgängligt för detta ändamål. För att säkerställa skyddet, använd en lösning som WD-40 för att belägga motorn med och förhindra korrosion.
 • Aldrig sätta motorn eller delar någonstans att torka ut. Detta kommer att orsaka obotliga skador på metallen.
 • Förvara aldrig motorn eller delar i en hämmande lösning som passiverar järnet.
 • Soda fräter aluminium och ta bort de flesta typer av färg, så att bara använda med järnmotordelar.