XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hur renas rörsocker

Hur Rena River Water


Flodvatten, utöver andra sötvattenskällor, kan innehålla skadliga bakterier, såsom e-coli, eller sjukdom ridit sporer som kan lämna dig våldsamt sjuk om de konsumeras utan rening. Om du är på en camping eller vandring, eller bara råkar hitta dig själv utan rent dricksvatten, att veta hur man renar flodvatten kan vara en fråga om liv och död.

Instruktioner

1 Kontrollera vattnet. Om floden vattnet är en ovanlig färg, har en stark lukt, en oljig glans, eller död fisk syns på ytan, hitta en annan vattenkälla. Åtgärder som vidtagits för att rena vatten kan bara gå så långt och kan inte utrota alla gifter. Försök inte att rena och dricka flodvatten om du misstänker att det innehåller kemikalier, oljor eller giftiga ämnen.

2 Filtrera vattnet. När samlas in, är det viktigt att filtrera bort allt skräp från vattnet, speciellt om den är grumlig. Häll vattnet genom cheesecloth eller en strumpa räcker om du en brist på resurser. Upprepa denna process flera gånger, tills vattnet är klarare.

3 Rena genom kokning. När filtreras föra vatten att koka. Environmental Protection Agency (EPA) rekommenderar att du koka vattnet i minst en hel minut för att utrota alla skadliga mikroorganismer, men det finns ingen skada i kokande det längre. På högre höjder, måste du koka vattnet längre än en minut för att säkerställa att den är rätt renas.

4 Rena vattnet med användning av jod pellets. När kokning är inte ett alternativ, är det möjligt att rena vatten genom att tillsätta jod pellets till den filtrerade flodvatten. Låta vattnet vila i minst 10 minuter innan det dricks. Låt stå i 30 minuter innan du dricker om vattnet är särskilt kallt. Jod pellets finns på alla camping och utomhus äventyr butiker och bör hållas med dig hela tiden när camping eller vandring.

5 Rena vatten med hjälp av flytande klorblekning. Washington State Health Department rapporterar att det är möjligt att rena vatten för att dricka med hjälp av en blekmedel, som typiskt innehåller 5% till 6% klor. Lägg 3-5 droppar blekmedel per liter flodvatten, beroende på dess grumlighet. Rör om noga och låt stå i 30 minuter innan du dricker, eller en timme om vattnet är särskilt kallt.

Tips

  • Använd blekmedel endast som en drastisk åtgärd, som konsumerar för mycket kan ha toxiska effekter.

Hur Rena Non Dricksvatten


Förutom syre, är vatten den absolut viktigaste näringsämne som kroppen behöver. Det är faktiskt rekommenderas att en person dricker minst 2 liter rent vatten per dag för att förbli friska. Vidare måste vatten som går förlorad med hjälp av svett och respiration bytas ut för att hålla kroppen i balans. Följaktligen kan veta hur man renar vatten vara en praktisk färdighet, särskilt när camping eller under en naturkatastrof.

Instruktioner

Bleka

1 Mät mängden klor som behövs för att rena vattnet. De rekommenderade beloppen är som följer: För en procent blekmedel, blanda i 40 droppar blekmedel för varje liter vatten. För en fyra-till-sex procent blekmedel, blanda i 8 droppar blekmedel per varje gallon. Slutligen, för sju-till-10 procent klorblekning, blanda i 4 droppar av blekmedel för varje liter vatten.

2 Blanda blekmedel i vattnet och låt det stå i 30 minuter.

3 Lukta på vattnet. Den bör ha en liten klor lukt. Om den inte gör det, sedan upprepa processen och låt den stå i ytterligare 15 minuter.

Jod

4 Kontrollera etikett jod flaskan. Det rekommenderas att jod vara 2 / USA Pharmocopeia styrka.

5 Tillsätt 20 droppar jod per liter rent vatten. Om vattnet är grumligt sedan lägga 40 droppar per gallon

6 Låt vattnet stå i 15 minuter. Om vattnet var grumligt låt är stå i 30 minuter.

Kokande

7 Ta vatten till en rullande koka och låt det koka i 10 minuter.

8 Lägg till en nypa salt för smak.

9 Ta bort vattnet från spisen och låt den svalna.

Vattenreningstabletter

10 Köp vattenreningstabletter från ditt lokala apotek.

11 Läs etiketten och följ instruktionerna.

12 Låt vattnet stå i 10 minuter om inte annat anges.

Oavsett om du är camping eller reser i ett land i tredje världen, är dina vattenkällor begränsad och rening av vatten du har kan vara en fråga om överlevnad. Smutsigt vatten kan innehålla skadliga parasiter och virus som kan göra dig sjuk. Du kan enkelt och effektivt sanera smutsigt vatten med kemiska tabletter.

Instruktioner

1 Sätta vatten i en behållare som kan säkras med ett lock. Det är viktigt att veta hur mycket vatten din behållare rymmer så att du vet exakt vilken mängd renande ämne du behöver lägga till.

2 Sätt i två jodtabletter per liter vatten eller en klordioxid tablett per liter vatten. Läs anvisningarna på förpackningen för att se till att du sätter rätt mängd tabletter i ditt vatten. Jod och klordioxid kommer både rena vattnet, men jod skyddar inte mot cyptosporidium, ett vatten född cysta. Jod lämnar en obehaglig smak i vattnet, under det att klordioxiden inte ändrar smaken.

3 Löst fästa locket på flaskan.

4 Skaka flaskan efter det att tabletterna har lösts upp så att vattnet kan rengöra gängorna och läppen på toppen av flaskan. Helt dra locket när du är klar skakar flaskan.

5 Låt tabletterna lösas upp i vatten under fyra timmar för kallt och smutsigt vatten innan det dricks. Tabletterna är effektiva efter 30 minuter, men du bör vidta extra försiktighetsåtgärder när du försöker rena särskilt smutsigt vatten. Efter fyra timmar är vattnet säkert att dricka.

Hur Rena Dirty Water i Dricksvatten


Reser i ryggen landet eller camping utomhus är inte riktigt samma dag som det en gång var. Du kan inte bara dricka vatten från en sötvatten ström som du hittar, även om vattnet ser klart. Vattnet kan innehålla biologiska mikroorganismer eller kemiska föroreningar som kan göra dig sjuk, och en fjärrvildmarksområde är den sista platsen du vill vara sjuk. Du behöver för att rena allt vatten du dricker ur en ström; Det finns flera sätt att göra det.

Instruktioner

1 Bestäm vilken metod för vattenrening du ska använda. Metoderna inkluderar kokning, jod eller klor behandling och filtrering genom ett vattenfilter.

2 Hitta den renaste, klaraste vatten källa tillgängliga för dig och förfilter vattnet genom din bandana i en pott om det finns partiklar i den; detta sätt kommer du inte äter större partiklar eller täppa filtret.

3 Kokning metod: Få gryta, gå till bäcken, och fylla upp. Ta det tillbaka till brand eller campingkök och koka det i 30 minuter för att döda eventuella vattenburna organismer, såsom Giardia. För att vara säker, låt vattnet koka snabbt i en minut för att säkerställa fullständig sterilitet. Observera dock att denna metod inte kommer att ta bort kemiska föroreningar.

4 Jod eller klor metod: Gå till bäcken, samla ditt vatten i grytan, och föra den tillbaka till lägret. Lägg dina flikar eller flytande jod sjunker till vattnet och swish runt med en sked eller fickkniv för att underlätta upplösning. Titta på behållare för jod för att avgöra hur många droppar per liter att använda. Var noga med din behandling kemikalier inte har löpt ut (se för ett datum på förpackningen), eller så kan de inte rena helt vattnet. Låt vattnet i potten för att sitta i minst 30 minuter efter att din kemikalie för att möjliggöra fullständig rening. Börja räkna 30 minuter efter tabletten eller vätskedroppar har upplösts. Om vattnet är riktigt kallt, värma upp vattnet i solen innan du lägger den kemiska eller värma på spisen till 60 grader F (16 grader C) innan man behandlar det. Vattnet kan smaka något stötande efter behandling, så tillsätt en nypa salt per liter eller lägga till saft mix eller 50 milligram vitamin C-pulver för att göra det smakar bättre.

5 Vattenfiltermetoden: Ta grytan ner till bäcken och samla en kastrull med vatten. Ta det tillbaka till lägret, sätta en bandana över en tom kruka och häll kastrull med vatten i den tomma en genom bandana att filtrera bort all smuts eller suspenderade partiklar. Denna metod ökar filtrets livslängd. Ta bandana. Sätt filtrets uppsamlingsröret i pre-filtrerade potten och filterutgången röret i din första vattenflaska. Börja pumpa filterhandtaget för att fylla upp din flaska. När filterhandtaget blir svårare att pressa, är det dags att byta ut interna filterpatron med en ny eller ta bort den och rengör det om du har en porslin eller återanvändbar filterpatron.

Tips

  • Om vattenfiltret utsätts för skada, inte använda den. Ofiltrerat vatten kan strömma genom eventuella skadade områden av den inre filter. Var särskilt försiktig med vattenfilter.

Oavsett om du arbetar i skogen eller njuta av friluftsliv, kan en bäck vara din enda källa till vatten. Det är viktigt att rena bäck vatten innan du dricker det, men eftersom vattnet kan innehålla skadliga parasiter. Förorenat vatten kan säkert renas i 30 minuter eller mindre.

Instruktioner

jodtabletter

1 Häll vatten i en behållare med ett lock som kan dras åt. Du ska veta hur mycket vatten din behållare rymmer.

2 Drop två jodtabletter i behållaren per en liter eller en liter vatten. Dra åt locket på behållaren så lite vatten kan läcka ut. Jodtabletter är ett enkelt och effektivt sätt att rena bäck vatten. Tabletterna tar inte upp mycket utrymme jämfört med ett vattenfilter.

3 Låt tabletterna sitta i vattnet i fem minuter, sedan skaka behållaren så lite vatten läcker ut. Detta kommer att rena gängorna på flaskan och läppen där vattnet hälls.

4 Dra åt locket och låt vattnet sitta i 30 minuter innan det dricks.

Kokande

5 Häll vatten i en kastrull eller en kopp än tål en flamma. Ställ upp en liten vandring spis. Om du är i en nödsituation och inte har en spis, kan du bygga en kontrollerad brand om brand begränsningar tillåter det.

6 Sätt din panna ovanpå spisen eller brand och vänta tills vattnet kommer till en koka. Bubblor bör stiga snabbt från botten när vattnet kokar. När vattnet kokar, kommer Giardia och andra parasiter dör, men på högre höjder bör du låta vattnet koka längre för att säkerställa att vattnet är helt renat. Låt vattnet koka i en minut för varje 1.000 fot av höjd.

7 Vänta tills vattnet svalna innan du dricker.

Hemlagad vattenfilter

8 Ta bort dina byxor eller använda en extra par byxor eller en ryggsäck. Om du hittar stillastående vatten, kan du göra din egen vattenfilter för att avlägsna föroreningar. Filtrering vatten tar inte bort bakterier. Du måste koka vatten eller använder kemiska tabletter för att döda bakterier och virus. Detta är ett vattenfilter du kan göra om du inte har några andra medel för filtrering vatten.

9 Fästa en av byxben med snöre.

10 Fyll byxbenet ungefär halvfull med den renaste sand du kan hitta.

11 Häll vatten i byxbenet, så att vattenfilter genom sanden. Sätta en behållare under botten av byxbenet för att hålla det filtrerade vattnet.

Tips

  • Jodtabletter är bra för ett år efter öppnandet. Gröna eller gula färgade tabletter är inte längre effektiva.
  • Låt inte fukt i jodtablett burken.

In The Omnivore dilemma, Michael Pollan försöker besöka en hög majssirap fabrik och är inte tillåten inne. Hög majssirap är inte en naturligt förekommande substans. Den metod som används för att göra det är egenutvecklade och mycket hemligt. Rörsocker kommer från sockerrör anläggningen. I sin raffinerade tillstånd, är det fråntagen alla näringsämnen. I dess råa tillstånd, den innehåller mer vitaminer och mineraler.

Hög fruktos majssirap

Hög majssirap är en egen utvinning av socker från majs. Efter målning majs, tillverkare bearbeta stärkelse till sirap. De lägger sedan enzymer till sirapen att producera fruktos. Den resulterande kombinationen innehåller både glukos och fruktos. HFCS uppfanns på 1960-talet och blev populär på 1970-talet som ett substitut för socker när sockerpriserna sköt i höjden. HFC ökar också hållbarheten av produkter, vilket gör det ännu mer populärt med tillverkare.

Rörsocker

Rörsocker har varit populärt över hela världen sedan början av 19-talet. Sackaros är det socker som produceras av både betor och sockerrör. Tropiskt klimat producerar sockerrör. När skördas, är sockerrör skärs och juice extraheras. Juicen är sedan förtydligas och kokas. De resulterande kristallerna placeras i en centrifug. De stora kristaller av råsocker sänds sedan till raffinaderier. Vid raffinaderierna är melass och annat skräp tvättas bort. Kristallerna löses i vatten, ympkristaller tillsätts, och, då de torkas, är raffinerad sackaros resultatet.

sockerintag

Matpyramiden rekommenderar amerikaner äter inte mer än 12 teskedar socker eller HFC per dag. En burk läsk innehåller 12 teskedar HFC, enligt Dr Keecha Harris av MSNBC. Vårt beroende av sockerhaltiga bearbetade livsmedel innebär att vi äter cirka 34 teskedar socker per dag.

HFCS Controversy

Den astronomiska ökningen av fetma, diabetes och hjärtsjukdomar i USA sedan introduktionen av HFCS har lett många att tro att det kan vara farligt, enligt "High FructoseCornsirap: Just Another socker ?," en artikel om CBC. Konferensen American Chemical Society 2007 konstaterade att alarmerande höga nivåer av något som kallas reaktiva karbonyler är i HFC. De är kända för att orsaka vävnadsskada och återfinns också i höga halter i människor med diabetes.

HFCS kampanj

Corn Raffinaderierna Association har inlett en aggressiv annonskampanj för att försöka övertyga konsumenterna om att HFC är inte farlig. Deras poäng är att HFC är en socker lika rörsocker är. Båda bör begränsas i en hälsosam kost. Som webbplatsen SweetSurprise.com noterar: rörsocker och HFCS är kemiskt och näringsmässigt densamma. Men att söka efter termen "reaktiv karbonyl" på hemsidan dyker upp nollresultat.

överväganden

Både rörsocker och HFCS bearbetas. Rörsockerresulterar i ren sackaros, och HFC resulterar i en kombination av glukos och fruktos. Både Corn raffinaderierna Association och Sugar Association, liksom den amerikanska regeringens matpyramiden föreslår att begränsa intaget av någon form av socker, om glukos, fruktos eller sackaros.Det är viktigt att veta hur man rena dricksvatten i en naturkatastrof. Det finns 3 grundläggande metoder.

Instruktioner

1 I många storskaliga naturkatastrofer, som översvämningar, orkan, jordbävning eller annat som kan störa eller förorena din vattenförsörjning, är det viktigt att veta hur man renar ditt dricksvatten för att skydda din hälsa.

2 Den enklaste metoden är att koka vatten i en matlagning koka i tre till fem minuter. Detta kommer att döda de flesta mikroorganismer. Den ner sidan är det inte kommer att avlägsna tungmetaller eller andra föroreningar, och kommer faktiskt att koncentrera dem. Det är en mycket bra sak att göra med någon vatten av okänd säkerhet. Det är viktigt att hitta bra vatten i en katastrof som du kan gå utan mat för mycket längre än utan vatten.

3 Desinficering är den andra metoden. Några droppar hushålls un-doftande flytande blekmedel kommer att döda mikroorganismerna och kommer inte att lägga av giftiga kemikalier eller tungmetaller. Det kommer inte att ta bort dem heller. Du bör lagra vatten för ett par dagar av nödsituationer. Jag har en artikel om hur man gör det säkert också.

4 Den 3: e sättet att rena vatten är filtrering. En bra camping eller akut vattenfilter kan ta bort mikroorganismer och även giftiga kemikalier och tungmetaller. Effektivitet varierar beroende på konstruktion, filtreringsmediet och korrekt användning. Du bör ha en bra bärbar filter som avsatts i en nödsituation hemförråd program. De finns ofta på camping och sportaffärer och från akut matförvaring källor. Det finns förmodligen länkarna nedan och till vänster om den här artikeln som kan peka dig i rätt riktning.

Hur ren vit Sidi stövlar


Motorcyklister vet vikten av att äga och ta hand om Sidi stövlar. Dessa fint konstruerade stövlar är en del av motorcyklist garderob, öka säkerheten och erbjuda stil och stöd - både utanför och på vägen. Dessutom är Sidi stövlar gjorda för att hålla åtminstone fem år, så länge de rengörs och underhålls på rätt sätt.

Instruktioner

1 Ta bort eventuella sulor från dina Sidi stövlar. Stuff insidan av stövlar med skrynkliga upp tidningen. Vit Sidi stövlar kräver inte mycket mer omsorg än svarta Sidi stövlar, men de blir smutsiga snabbare och behöver rengöras ofta.

2 Blanda varmt vatten och mild flytande handtvål i en diskho eller skål, eller pressa vissa tvål på en våt trasa och gnugga det tillsammans för att skapa ett lödder. Använd inte kräm eller sadel tvål, eftersom de kommer att täppa lädret.

3 Krama vatten ur trasan och rengör stövlar med den noggrant. Enligt MotoNation, är detta det enklaste sättet att ta hand om Sidi stövlar. Gnid trasan över båda stövlar.

4 Doppa en liten borste, såsom en nagelborste, i tvålblandningen för att skrubba bort smuts och skräp från de stövlar. En borste kommer att bidra till att göra dina stövlar rena och vita genom att ta bort smuts från djupt ner i materialet.

5 Våt en pappershandduk i rent vatten för att avlägsna tvålen från Sidi stövlar. Torka stövlar med en ren, torr pappershandduk, eller låt dem lufttorka.

6 Ta bort eventuella fläckar som vanlig tvål och borste inte bli av med hjälp av en hushållsrengörings magi suddgummi eller radera pad. Dessa suddgummin är säkra för användning på läder och avlägsna smuts och fett uppbyggd utan starka kemikalier.

7 Blöt suddgummi eller radering pad under kranen, och krama vatten ur. radera försiktigt några fläckar på stövlarna. Radergummit tar bort även de tuffaste smuts varumärken från vita stövlar utan att skada dem. Skölj suddgummi efter användning och spara den för framtida bruk. Du kan återanvända den tills den förlorar form eller tårar.

Hur ren vit havsabborre


Vit havsabborre är uppskattad både som matfisk och för hård kamp de sätter upp mot en spö och rulle. Goda måltider väntar om du fånga din gräns, men först måste man rensa fisken. Förbereda en hel fisk för bakning eller tjuvjakt tar bara några minuter. Med några extra steg kan du njuta av benfria filéer av vit havsabborre. Vilket sätt du föredrar att förbereda fisken, är en knivskarp filé kniv viktigt.

Instruktioner

1 Håll fisken i svansen med en hand på en skärbräda och din scaler i den andra.

2 Rake de tandade kanterna på skrapan från svansen mot huvudet. När vågen tas bort, bör huden på fisken vara slät. Vänd fisken över och skala den andra sidan.

3 Sätt spetsen på filé kniv i magen på analfenan och skär rakt längs undersidan av fisk, stannar vid gälarna.

4 Skölj ur innanmätet i hålrummet av havsabborre och klappa torr med hushållspapper. Om du planerar att baka eller stjäla hela fisken, är du klar.

5 Hugga huvudet av havsabborre med din filé kniv och kasta eller använda för bete.

6 Skiva i sidled längs kroppen av fisken från framsidan av svansen mot gälarna, styra filékniv över bröstkorgen. Ta kniven och in fingrarna under filén att känna revbenen, som hjälper dig att mäta hur djupt att skära. Sluta skära vid kanten av gälarna.

7 Vänd fisken över och skiva filén på den andra sidan. Lämnar den första filén på plats samtidigt minska den andra hjälper dig att kontrollera den hala fisk på skärbräda.

8 Ta bort filén från kroppen av havsabborre och placera med huden mot skärbräda. Gör ett rakt snitt mellan huden och filé, lyfta benfria fisk utanför huden. Kassera huden.

9 Vänd över havsabborre en gång för att ta bort den första filén med en final cut på gälarna att lyfta benfritt kött av kroppen. Placera huden ner på skärbrädan och skär bort huden med ett rakt snitt.

10 Frysas fisken omedelbart fryspåsar.

Tips

  • Hoppa skalning havsabborre om du planerar att huden fisken. Om du föredrar huden på, eller planerar att baka eller stjäla fisken, då skalning är viktigt.

Hur ren bad leksaker med vinäger, vatten och Clorox


Badleksaker är föremål för mögel och mögeltillväxt i någon spricka eller skreva. Även om leksaken tillbringar tid i tvålvatten, bakterier fortfarande attackera när leksakerna bort. Med hjälp av vinäger, vatten och Clorox blekmedel att rengöra badleksaker eliminerar bakterier som orsakar mögel och mjöldagg att växa. Leksakerna är redo att användas av små händer och spridningen av bakterier minskar.

Instruktioner

1 Ta bort tvålrester från badleksaker genom blötläggning i en blandning av en kopp destillerat vit vinäger och en liter rent vatten. De alkalier i tvålar bryts ned och avlägsnas av syran i vinäger. Skölj leksaker helt och placera dem på en ren yta att lufttorka.

2 Lägg 3/4 kopp Clorox blekmedel till 1 liter vatten. Placera de torkade leksaker i blekmedel vatten i 5 minuter för att döda bakterier och bakterier. Ta bort badleksaker och placera dem på en ren yta att lufttorka.

3 Skölj badleksaker i rent vatten innan du låter leksaker tillbaka i badkaret. Placera de sköljda leksaker på en ren yta att torka helt.

4 Upprepa rengöringsprocessen åtminstone en gång varannan vecka för att hålla mögel från att bildas på badleksaker.

Tips

  • Häng leksaker i ett nät påse, när den inte används, för att hålla dem från att sitta längs kanten av badkaret. Inspektera badleksaker före varje användning för att göra vissa inga tecken på mögel visas.
  • Kassera badleksaker som är slitna eller trasiga. Också kasta någon leksak som visar synliga tecken på mögel.