XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hur man skriver en resume

Få finansiering för ett viktigt projekt är aldrig lätt. Det är därför du behöver för att göra din bidragsansökan det bästa det kan vara. Siffrorna du skickar kommer att tala för sig själva, men de skriftliga delarna av ert förslag kommer att vara mycket viktigt att övertyga de pengar människor som din inomhus pistol räckvidd är en viktig tillägg till samhället. Det språk du använder och fakta du relaterar kommer båda att vara viktigt att sätta ihop en lyckad förslag. Här är hur man skriver ett bidrag förslag för inomhus pistol räckvidd.

Instruktioner

1 Finna den rätta tonen. Även om du inte ska verka som om du tigger, bör du också projicera det faktum att du vet att du ber om pengar. Komponera ditt förslag i matter-of-fact meningar. Var säker, eftersom du sällan lyckas om du inte tror att du kommer. Se till pistolen intervall med namn många gånger för att cementera det i bidrags styrelsens minne.

2 Betona fördelarna inomhus pistol räckvidd ger till samhället. Alltid tala om hur barnen i området kan dra nytta, eftersom de flesta människor bryr sig om detta en hel del. Skytte är en atletisk händelse i, till exempel, NCAA och de olympiska spelen, och förvärva skicklighet kan hjälpa en ung människa gå på college eller lära engagemang som kommer att tjäna honom i framtiden. Vissa människor är rädda för skjutvapen, men inomhus pistol intervall i området har oftast motsatt effekt; en gång fler människor vet hur man skjuter korrekt, de är mycket säkrare runt vapen.

3 Ge styrelsen med alla de positiva erfarenheterna en person kan ha när hon lär sig det rätta sättet att använda ett skjutvapen. Det finns uppenbarligen självförsvar argument, men skytte kan också lära en person att respektfullt frukta ett skjutvapen, som kommer att göra henne att lära sina barn att inte hantera dem på fel sätt (eller inte alls). Skytte kan också ge en känsla av sund konkurrens mellan människor och ge dem en säker, rolig, och prisvärda alternativ för rekreation.

4 Organisera ditt förslag på ett förnuftigt sätt. Front-load ditt förslag med alla de bästa skäl att bygga inomhus pistol räckvidd, eftersom det är vad styrelsen kommer att läsa först. Detta avsnitt bör också inkludera ditt mest kraftfulla, väl utformad skrift. I nästa avsnitt ska ge djupa detaljerna kring inomhus pistol området. Berätta styrelse där det kommer att vara, och hur mycket det kommer att kosta, och vad som händer där.

5 Avsluta din bidragsansökan med en bilaga som innehåller alla rådata du har samlat. Detta inkluderar byggnadskonstruktion du föreslår, den verkliga fördelningen av de pengar du behöver och där det kommer att gå, och datorbilder av byggnaden som tillhandahålls av arkitekten.

Hur man skriver en brand rapport


Skriva en brand rapport omfattar insamling och rapportering av beskrivningar, observationer, rapporter, dokumentation och yttrande i samband med en brand incident. Denna rapport bör vara klar när som helst eldledning skickas. Varje del av brandrapporten bör vara mycket detaljerad. All denna information är nödvändig vid fastställandet om en brottslig handling har inträffat, som i fallet med mordbrand. Det kommer också att krävas i händelse av en olycka, särskilt om offret lämnar in en försäkringsskada. Ju mer omfattande rapporten, desto bättre.

Instruktioner

Hur man skriver en brand rapport

1 Skriv ärendenummer och datum högst upp i rapporten.

2 Skriv en sammanfattning av branden och omfatta all relevant information: adress, avsändar tid, starttid av branden (om känd), typ av byggnad eller ett fordon fysiska egenskaper och dimensioner, konstruktion av struktur (trä, tegel, etc. ), där branden började, vad brändes, förekomst av accelerator, antändnings~~POS=TRUNC metoden~~POS=HEADCOMP, väder, som begärde svaret, närvaron av en misstänkt och / eller vittne, och motivet (om det är känt).

3 Skriv en sammanfattning av laboratorieanalys, som anger vad tester genomfördes, de analyserade artiklar och resultaten av denna analys.

4 Lista vittnena, inklusive deras adresser och yrken. Skriv uttalanden av vittnen följt av uttalandet från den misstänkte.

5 Ange din åsikt om hur branden började och ger motivering för att stödja din åsikt.

6 Lista stadgan (s) kränks, inklusive strafflagen identifierare, borgen och fin. Innehålla uppgift om huruvida frigörande av den misstänkte rekommenderas.

När det gäller lagsporter, som arbetar tillsammans är allt. För att klara sig på fältet, alla i laget måste vara på samma sida innan spelet börjar. Med varje medlem underteckna ett lag kontrakt säkerställer att alla vet vad som förväntas. Oavsett om du är involverad med ett barns tee-boll team eller en vuxen halv pro fotbollslag, här är hur man drar upp laget kontrakt som kommer att förhindra konflikter mellan spelare. (Förhoppningsvis!)

Instruktioner

Hur man skriver en Team kontrakt

1 Gör en lista över det ansvar varje person i laget måste uppfylla. Det är en bra idé att sätta all denna information i avtalet, eftersom en spelares roll kan ändras. Även när det gäller avtal, finns mer information bättre än mindre.

2 Omfatta så många datum och tider som du kan för att se till att alla vet var de ska vara. Detta inkluderar övningstider och platser och spelschemat. Inkludera en länk till en webbplats som innehåller kartor styra spelaren till platsen för bortamatcher.

3 Lista alla kostnader varje gruppmedlem måste bära, måste den dag då pengarna slås in, och till vem. Milwaukee Institutionen för skolan och samhälle producerade män softball avtal där alla spelare kostnader listas i fetstil. Organisera kostnaderna i det sätt som du tror kommer att vara tydligast.

4 Fastställa konsekvenser för att bryta en regel. Tyvärr kommer någon alltid försöka hitta vägar runt lag regler. Kontraktet bör klargöra vad som händer när någon missköter sig. På så sätt, om någon protesterar, är allt du behöver göra visa dem kontrakt de undertecknat.

5 Presentera kontraktet i ett lättförståeligt sätt i ett gruppmöte. Läs hela dokumentet högt och se till att alla förstår. Ta giltigt kritik i beräkningen. När alla är överens, har varje medlem tecken samtidigt att stärka att alla spelar med samma regler.

6 Tänk på din lag kontrakt ett levande dokument. Situationer kommer alltid att förändras och det kommer att bli annorlunda från år till år. Det kan vara en god idé att förvandla ditt kontrakt till en mall. På så sätt kan du koppla in uppdaterad information varje år.

Sport agates har varit en stapelvara i sportrapportering. Kolumner och rader av enkla, läsbar text ger sport entusiasten en snabb genomgång av hur olika team gjorde över ett antal olika sporter. Eftersom redaktörer skära sport agates att hålla kostnaderna tidnings nere, att veta hur man skriver en egen agat är ett bra sätt att ersätta den användbar tabell. Så gör du så här för att skriva en sport agat.

Instruktioner

1 Samla information. Även om det är möjligt, särskilt med hjälp av Internet, för att samla alla idrotts uppgifter som behövs för att sammanställa en agat, en enklare och snabbare sätt att få information är från en tråd tjänst. Om du vill skriva en allvarlig, kommersiell agat, registrera dig för sport rapportering från en nyhets såsom AP eller UPP.

2 Välj sport och team. En sport agat måste vara enkel och kompakt. Eftersom det är omöjligt att inkludera alla sporter och lag i agat, göra en redaktionella beslut om vad som ska ingå i agat baserat på din beräknade målgrupp. Fundera över var dina läsare finns och vilka sporter de är intresserade av att välja rätt team och sport.

3 Tolka och transkribera data. Om du använder en trådservice för att få information, måste du översätta relativt komplicerad uppsättning av symboler och utrymmen i ett läsbart format. Läs kabeln guide till veta vad semikolon, vita ytor och skrivas tecken står för. Om du samlar informationen själv, skilja ut sport data som är viktigt från data som ska lämnas i längre sportartiklar.

4 Skapa dina kolumner och rader. En av de svåraste delen att skriva en sport agat beställer data. Använd olika kolumner för olika sporter. Inom varje kolumn, använder sektioner för regioner eller ligor och under kolumner för att ange typer av scoring och data, såsom RBIs, hem-körningar och fel i baseball. Inom sport kolumner och dataunder kolumner, skapa rader för varje lag. Också vara säker på att hitta officiella förkortningar så att du sparar utrymme utan att offra klarhet.

Om du är en sjuksköterska eller läkare assistent på en läkarmottagning, en av de första förfaranden du måste lära sig är hur man skriver en patient informationsblad. Även om det finns olika typer av patientinformation blad, det vanligaste är att patienten intag formulär som används för att registrera information om nya patienter. Enligt Chiro Touch, en tillverkare av programvara för användning i kiropraktik kontor, patientens informationsblad är avgörande för patienthantering eftersom de gör det enkelt att spela in information om en patients sjukdomshistoria och även att hämta personlig information.

Instruktioner

1 Ange patientens kontaktinformation. En standard patientens intag blad används av Retina konsulter i Seattle inkluderar patientens hela sista och första namn, och postadresser, hem och mobiltelefonnummer, födelsedatum, personnummer och arbetsgivare.

2 Ange försäkringsinformation, som identifierar vem är i första hand ansvarig för att betala avgifterna för behandling.

3 Ta behandlingstillstånd språk som är standard på de flesta patient informationsblad. Retina Consultants i Seattle har patienter underteckna en försäkran som intygar att patienten tillåter läkare att behandla henne och kommer att betala för några avgifter i samband med läkarens tjänster. Uttalandet medger även läkarmottagningen att släppa patienten information till tredje part som täcker kostnader, vanligtvis ett försäkringsbolag.

4 Obs specifik information om chef klagomål, orsaken till att patienten kom till läkaren. Specialister frågar vanligen för denna information. Till exempel frågar Beckley Family Chiropractic patienter på deras smärta på en skala, beskriver placeringen av smärta och ange när och hur smärtan började.

5 Spela patientens sjukdomshistoria. Beckley Family Chiropractic, till exempel, vill veta om patienten tidigare har sökt behandling för chefen klagomål och i så fall vilka de primära läkare var och om röntgen, blodprov eller ben skannar gjordes för diagnostiska ändamål.

6 Spela patientens personliga preferenser när det gäller utlämnande av medicinsk information. Till exempel, Centrum för dermatologi Care frågar hur patienten föredrar att få medicinsk information (e-post eller telefon) och huruvida patienten tillåter kontoret för att diskutera hennes tillstånd med familjemedlemmar.

Skriva till professionella basebollspelare är lika enkelt som att ta itu med ditt brev till laget kontor, med spelarens namn på den. Här är hur man hittar adressen till ditt favoritlag eller spelare.

Instruktioner

Hur man skriver till Professionella basebollspelare

1 Gå till webbplatsen för spelarens lag. Länkar till webbplatser för alla Major League lag de både i den amerikanska och National League, kan hittas på mlb.com under "Team platser" i det övre vänstra sidan av länkfältet.

2 Från teamet webbplats, bläddra till botten av sidan och leta efter en länk som säger "Hjälp / Kontakta oss" och klicka på denna länk.

3 På nästa sida, klicka på "andra". Du kan behöva klicka på "andra" två gånger på någon lagets sidor.

4 Detta kommer att ta upp ett kontaktformulär. Rulla längst ned på den sidan, där du hittar adressen till laget.

5 Adressera brev till spelaren med namn först, sedan under det, namn och adress i laget. Laget kontoret kommer att vidarebefordra brevet till spelaren.

Tips

  • Var noga med att inkludera "zip + 4" informationen i adress på utsidan av kuvertet. Detta kommer att påskynda leveransen av ditt brev.
  • Var noga med att sätta tillräcklig porto på brev, speciellt om det kommer till en annan stat.

Federal lag kräver att vårdhem utveckla vårdplaner för alla invånare. En vårdplan, som kan ta itu med både medicinska och icke-medicinska frågor, beskriver hur vårdpersonalen kommer att hjälpa en person med hemvist, listar vad varje anställd kommer att göra och när det kommer att hända. Till exempel kan en vårdplan lista att ett vårdhem bosatt behöver för att bygga styrka och underhålla muskler genom att gå en viss sträcka varje dag. En bra vårdplan underlättar kommunikation mellan vårdpersonalen och ser till att invånarnas behov tillgodoses. Någon obekant med hemvist ska kunna plocka upp hemvård planen och vet hur man tar hand om vårdtagaren.

Instruktioner

Hur man skriver vårdplaner för vårdhem

1 Fyll en omfattande utvärdering av vårdtagarens fysiska, sociala, emotionella och mentala behov. Varje vårdhem kan ha en uppsättning standardprotokoll för att använda vid bedömningen av en vårdtagarens behov.

2 Montera en vårdplan Team som kommer att arbeta tillsammans för att utveckla vårdplanen. Vårdplanen Team kan omfatta vårdpersonalen, vårdtagarens läkare, vårdtagarens familj, och hemvist.

3 Utveckla en lista över de boendes problem. Problemet Listan kan innehålla medicinska diagnoser, fysiska svagheter, familjeproblem, social tillbakadragenhet, och alla andra störande vårdtagarens hälsa och välbefinnande.

4 För varje problem listas, avgöra om det kan bli bättre med lämpliga åtgärder och åtgärder, är det osannolikt att förbättra, men kan upprätthållas, eller det är osannolikt att förbättra och kommer sannolikt att fortsätta att försämras.

5 För varje problem som kan förbättras, utveckla specifika, mätbara och uppnåeliga mål för att förbättra problemet.

För varje problem som kan upprätthållas, utveckla specifika, mätbara och uppnåeliga mål för att hålla problemet blir värre eller från utvecklings komplikationer.

För varje problem som förmodligen kommer att fortsätta att försämras, utveckla specifika, mätbara och uppnåeliga mål som kommer att försena eller långsam nedbrytning och som kommer att ge vårdtagaren med optimal komfort och livskvalitet.

6 Utveckla insatser och planer för att uppnå varje mål. De insatser och planer måste innehålla läkare order, anläggning politik och accepterade standarder för vård. Vårdtagaren och vårdtagarens familj kan också bidra till insatserna och planer.

Tips

  • En anläggning skall fylla i en inledande hemvård plan inom 24 timmar efter en boendes tillträde till vårdhem. En fullständig vårdplan ska vara på plats inom 21 dagar.
  • Båda vårdhem invånare och deras familjer kan delta i möten för att utveckla och översyn hemvård planer.
  • Hemvård planer måste ses över och ändras de boendes behov ändra eller åtminstone varje år.

Hur man skriver Psykoterapi SOAP Notes


Korrekt dokumentera en patients psykisk sjukdom är en förutsättning för en psykolog. Att veta hur man skriver psykoterapi SOAP anteckningar hjälper dig att effektivt upprepa vad som skett under terapisessioner med kunder. SOAP står för subjektiv, objektiv, bedömning och plan. Bra psykoterapi anteckningar bekräftar leverans av specificerade tjänster, ger ansvarighet samt stöd kliniska beslut. Att lära sig hur man skriver SOAP anteckningar är lätt efter lite träning och koncentration. Som rådgivare när du börjar arbeta med din klient, fråga dig själv vad är din kunds psykiska behov och hur de kan uppfyllas.

Instruktioner

1 Få information från kundens synvinkel. I "subjektiva" del av psykoterapi SOAP anteckningar du samla in information från din klient och klientens närstående. Denna datainsamling avsnittet handlar om att få information om dina kunders känslor, planer, oro, mål, tankar, hur allvarligt problemet och hur det påverkar människor runt din klient.

2 Var objektiv i dina observationer. Den "mål" i din tvål anteckningar innebär att dokumentera vad du har observerat när du tittar på din klient under sessioner. Objektiv information är saklig information om din klient. När objektivt skriva om dina klientanvändningsvillkor i dina anteckningar som kan ses, luktade, hört, mätt eller räkna. Tillhandahålla information om externa rapporter från andra terapeuter, testresultat och journaler.

3 Börja att bedöma kundens situation. I elementet "bedömning" av psykoterapi SOAP anteckningar visar hur subjektiv och objektiv information om din klient tolkas, formuleras och reflekterat över. Skriv dina anteckningar som en psykiatrisk diagnos. Inkludera information om varför du härskade i "eller" uteslutas "en diagnos. Detta avsnitt läses av andra yrkesgrupper och måste innehålla tillräcklig information för att hjälpa till i deras förståelse av dina resultat i fråga om att din klient.

4 Ställ in en väg av behandling. Avsnittet "Plan" kan du dokumentera ett sätt att behandla din klient. Det finns två delar att ta itu med i "Plan" av dina psykoterapi SOAP anteckningar, "handlingsplan" och "prognos". Inkludera i "Action Plan" datum för nästa möte, pedagogiska instruktioner, interventioner som används under sessioner, utvecklingen av behandlingar och nästa session behandlingar. Avsnittet "prognos" innefattar en prognos för vad kunden kommer att få från din diagnos och behandling samt kundens motivation för föregående med behandling.

I idrottsvärlden är det inte bara idrottare, men fansen också, som vill bli proffs. Många drömmer om att skriva sport berättelser för tidskrifter, tidningar och tidskrifter. Sport skrift är ett av de mer sökt ut roller i den journalistiska världen. Det kan vara svårt att bryta sig in, och lika svårt att avgöra hur man skriver en sportartikel i första hand. Det finns många olika typer av sport historier du kan skriva, och många olika sätt du kan skriva och även många olika typer av utgivare för idrotts bitar.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av artikel som du vill skriva. Vill du skriva en debattartikel, en traditionell sport bit (och i så fall skulle en professionell, semi-professionella, eller skolas sportevenemang beslutas), eller en kombination av de två?

2 Forskning ditt ämne. Om du funderar på att skriva en exposé eller debattartikel, kommer forskning att vara särskilt viktigt, eftersom din artikel kommer sannolikt gångjärn kring vad du hittar i den här processen. Men om du planerar att närvara och täcker en viss sportevenemang forskning är fortfarande ett viktigt steg. Det låter dig skriva en mycket bättre, mer informerade artikeln än du kanske annars hantverk.

3 Välj ett ämne som du är redan något bekant. Det är alltid lättare att täcka något du vet lite om, i motsats till att gå i blind. Du kommer också troligen att ha mer passion för vad du rapporterar på, vilket kommer att bidra till att göra pjäsen starkare.

4 Skaffa referenser, om möjligt, om du deltar i ett sportevenemang och vill täcka det för en tidskrift eller tidning. Om du har hyrt av en tidskrift eller tidning i god tid före händelsen, bör de hjälpa dig att säkra referenser. Referenser ges ut av värdarna för sportevenemang och se till att du sådana saker som intervjuer och statistik ark.

5 Anländer till sportevenemang du vill täcka med grundläggande förnödenheter såsom papper, pennor, presspass (om du har en), bandspelare och en kamera (om du vill ta bilder av händelsen).

6 Bestäm om du vill publicera din sport historia. Du kan alltid välja att lägga upp den på din blogg, om du har en, och om inte kan du skapa en blogg för din sport berättelser. Det finns gott om publikationer som söker sportartiklar, dock, och göra några online-sökning skulle vara en bra idé. Det är möjligt att du kan få betalt för din sport historia.

7 Säker fotografier att gå tillsammans med din berättelse om möjligt. Du kan antingen ta dem själv, eller så kan du arbeta med en fotograf som du vet eller en levereras till dig av publiceringen du att skriva för. Idrottslag kommer ofta leverera bilder också. Se bara till att du har rätt att publicera dem innan pressläggning med bilderna.

8 Kontrollera dina citat se till att de är korrekta. Det är klokt att bandet spela in dina intervjuer så att du har bevis om det någonsin någon tvist från din intervju ämne.

9 Redigera din berättelse för att se till att det är fritt från stavning, grammatik och sakfel. Gör detta även om du arbetar för en redaktör, som de föredrar rena kopia.

Hur man skriver en framgångsrik DLA Appeal Letter


Tyvärr är många utsatta funktionshindrade personer i Storbritannien som ansöker om invalidpension (DLA) få sina ansökningar minskade och nekas de fördelar som de behöver för att klara sig.

Efter personligen upplever detta med mitt barn och skriva en framgångsrik DLA överklagande brev, slog det mig att dela min erfarenhet och förklara hur jag gjorde det, kan hjälpa andra att övervinna sina applikationssvårigheter.

Den här artikeln förklarar hur man skriver en framgångsrik DLA överklagande brev och vilken information du behöver för att vinna din DLA överklagande.

Instruktioner

En invalidpension (DLA) är en ersättning som utbetalas till personer med funktionshinder. Människor som har rätt till DLA är bland de mest utsatta i samhället. Tyvärr alldeles för många applikationer för DLA förnekas och det är nödvändigt att skriva ett DLA överklagande brev.

DLA består av två delar. En vård komponent för personlig vård och en ökad rörlighet för att få hjälp att komma runt. Du kan ha rätt till en eller båda av dessa komponenter och beroende på graden av ditt funktionshinder, får du en av 3 (vård) priser eller 2 (rörlighet) priser.

DLA delas ut av Institutionen för arbete och pensioner (DWP) och beslut fattas på grundval av kriterierna i "beslutsfattare Guide" (DMG). Det första steget du måste ta för att skriva en framgångsrik DLA överklagande Letter är att få en kopia av eller få tillgång till DMG.

2 DMG är en förteckning över kriterier som ansöker om DLA måste uppfylla. Om du inte uppfyller kriterierna i DMG, kommer din ansökan att nekas och ett DLA överklagande brev kommer att bli nödvändigt.

Forskning de delar av DMG som gäller för dig och skriva ner de kriterier som DMG säger du måste uppfylla. Detta är grunden för din DLA överklagande brev, eftersom det har visat att du uppfyller de kriterier som kommer att upphäva beslutet att förneka din ansökan.

3 Beroende på vad dina funktionsnedsättning är, behöver du bevis till stöd för ditt fall. Din DLA överklagande brev kommer inte bara behöver detalj hur du uppfyller kriterierna, du kommer också att bevisa det med medicinsk eller annan dokumentation.

Om du inte har medicinska rapporter eller läkare rapporter för att stödja ditt fall, kommer du behöver för att få några. Ett sätt att göra detta är att begära en bedömning från din lokala sociala tjänster, är en annan att be om en kopia av dina journaler från någon läkare som behandlar dig.

4 I fråga om ett DLA överklagande brev på uppdrag av ett barn, särskilt barn med Austism spektrumstörningar, få kopior av rapporterna från utbildnings psykologer, tal- och språkterapeuter, arbetsterapeuter, etc. Bifoga alla dessa rapporter med din DLA överklagande brev och ange i brevet som DMG kriterier varje rapport stöder.

5 När du skriver din DLA överklagande brev, håll dig till fakta och göra din punkt snabbt och koncist. Eventuella klagomål eller personlig ångest om din förnekelse är onödigt och kommer att göra något för din DLA överklagande.

Du bör anges tydligt vad kriterierna är, varför du uppfyller kriterierna och vilka bevis du har bifogat att stödja detta. Ett exempel är följande:

DMG Kriterier Number 12345 stater som ... och jag tror jag möter dessa kriterier, eftersom .... Detta framgår i den bifogade rapporten från .....

Hålla din DLA överklagande brev till den punkt kommer att visa DWP beslutsfattare som du har gjort dina läxor, du uppfyller kriterierna och att du kan bevisa det.

Tips

  • Framgångsrikt tilltalande ett beslut för DLA beror på omständigheterna och i vilken grad man möter förutbestämda kriterier. Det finns ingen garanti att du är berättigad.