XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur fiska med spin and glow

Beetle Spin har varit populärt under ett halvt sekel för att fånga mer aggressiva rovfiskar såsom bas, gös, braxen, crappie och abborre, men det kan också arbeta för större öring, lax och kokanee.

Beetle Spin drag är formad som en liten klädhängare, med en ögla i mitten för att fästa din linje, en sked-formad spinner på en arm och ett plast grub på ett vägt jigg krok på den andra armen. Den spinner kan vara rostfritt stål eller mässing, och grub kommer i en mängd olika färger, från kött till gult, orange, genomskinligt röd, grön, vit och svart med gula och röda ränder.

Instruktioner

Rig Beetle Spin

1 Rigg ditt spö och rulle med linje är lämplig för din miljö. Använd 4- till 10-pound linje för att göra det möjligt för Beetle Spin rörelsefrihet om du fiskar öppet vatten. Använd 10- till 20-pound linje om du fiskar genom ogräs och andra områden där du sannolikt kommer att fastna.

2 Knyt i slutet av din linje till slingan vid mitten av Beetle Spin, med hjälp av en förbättrad clinch knut (se Resurser)

3 Lägg en vikt på din linje, 4 fot över Beetle Spin, om du vill fiska djupare vatten. Fluor linje är också bra för detta ändamål, eftersom den sjunker lättare än mono linje.

Fiska Beetle Spin

4 Kasta din Beetle Spin lockbete.

5 Om fisken är utfodring aktivt på ytan, bränna den över ytan genom upprullning snabbt så att spinn bubblor och skummar.

6 Om fisken är mindre aggressiv eller du får ingen bites, sakta ner din hämta så att lura inte bryter ytan, men skapar en låg bula när den passerar. Alternativt, variera din hämta genom att pausa med några varv på rullen, så att Beetle Spin simmar upp och ner genom vattnet.

7 Om fisken är utfodring eller häckar nära botten, låt Beetle Spin falla ända till botten, sedan rulle långsamt, vilket gör att lockbete för att stöta längs stenar och genom ogräs. Om du fastna ett ogräs, dra fri, sedan vara redo för en bit, eftersom det framkallar ibland en reaktion strejk.

8 Att fiska djupare, öppet vatten, gör det möjligt för Beetle Spin att sjunka till föredragna djupet innan du börjar din hämta. Reel långsamt, pausa med några varv för att göra det möjligt för lockbete för att återgå till djup.

Experimentera med Beetle Spin

9 Om du får ingen bites efter 20 minuter på en lockbete, prova en annan färg eller en mindre Beetle Spin.

10 Ta bort plast masken från kroken och ersätta det med ett plast bete från spolstativ.

11 Ta det vägda jiggen kroken helt och ersätta det med ett mindre krok och mindre plast bete.

12 Experimentera tills du hittar rätt kombination.

Lyckat fiske med konstgjorda beten markerar skillnaden mellan en amatör och en erfaren fiskare. Medan nästan vem som helst kan kasta en mask på en krok i vatten och hämta en fisk, det finns större sport i att fånga ditt byte med en bit plast eller trä med dinglande krokar. Du manipulera konstgjorda beten med skicklighet och finess för att lura fisken att tro att han är på väg att chomp i en måltid. Istället kommer fisken att sitta på middagsbordet.

Instruktioner

1 Matcha drag eller konstgjorda beten du försöker fånga. Till exempel, bass är rovdjur som slukar betesfisk. Du vill kasta yt- eller dykning pluggar och crankbaits som liknar de betesfisk finns i de vatten du kommer att fiska. Striper bas sluka finger shad, så silverfärgade konstgjorda beten kommer att vara ett bra komplement till din tacklebox.

2 Stock blandade färger och storlekar i din fiskelåda. Chartreuse spinner som fångade gränsen av fisk under den sista utflykt kan vara något annat än en glittrande trinket nästa gång du är på vattnet, så hålla möjligheterna öppna genom att massor av olika artificiella beten stilar. Detta gäller spinnare och crankbaits samt mjuk plast beten som maskar och ödlor - nyckeln är att bära olika storlekar och färger med massor av krokar att rigga dem.

3 Variera din hämtning. En stop-and-go metod för veva konstgjorda beten kan visa sig vara dödlig en dag, men om det inte fungerar nästa dag, prova något annat. Jerk spetsen på stången för att göra konstgjorda beten rycka och ryser i vattnet som en sårad betesfisk, sedan hänga på för en vild strejk.

4 Fisk som öring och lax, som livnär sig på en diet av insekter, framgångsrikt bedrivs med flytande eller sjunkande (våt) flugor och en flugspö. Denna spännande fiskemetod är både spektakulära att titta på och ger den allvarliga fiskaren med en pedagogisk möjlighet att lära sig om entomologi (läran om insekter) och hur denna kunskap kan hjälpa dig att fånga mer fisk.

5 Fisk med mindre konstgjorda beten under våren och större beten i höst. Lekande fisk i våren är glupsk och opportunistiska, vilket innebär att de kommer att attackera nästan allt som rör sig förbi dem. Under hösten, när fisken har haft flera månader att växa, kommer de att söka större beten för att tillfredsställa större aptit.

6 Försök bottenfiske med jiggar i de varma sommarmånaderna när fisken reträtt till djupt vatten.

Hur att fiska med Grasshoppers


Gräshoppor gör utmärkt fiskagn, förutsatt att du har möjlighet att presentera felet att locka fisken att bita. En gräshoppa är något som en fisk skulle förvänta sig att se i vattnet, eftersom många typer av insekter befinner sig blåses in dammar, sjöar och floder. Fiske med gräshoppor kräver helt enkelt haka felet korrekt och sedan få det att där fisken är.

Instruktioner

1 Fånga gräshoppor på områden som är nära ditt hus eller där du fiskar. Gräshoppor är snabba hoppare, med hjälp av bakbenen för att driva dem ur farans väg. Spåra var de landar efter att du stör dem och försöker fånga dem innan de kan hoppa bort. Hålla din gräshoppor i någon form av behållare med en hals, såsom en stor burk. Detta kommer att hindra dem från att hoppa ut när du öppnar locket för att ta en.

2 Haka fast gräshoppa genom den lilla, hårda krage som är rätt bakom huvudet. Sätt spetsen på kroken in i kragen och sedan driva igenom, föra den ut en bit bort. Avstå från att spetsa gräshoppan djupt, eftersom detta skulle kunna döda eller lamslå det snabbt. Gräshoppa kvar på kroken för några kast på detta sätt, och det kommer att agera mer levande än om du bara fastnat kroken genom det.

3 Fäst en liten split sköt omkring två till tre fot från kroken. Detta löser dilemmat att kunna kasta något så lätt som en insekt, eftersom det kommer att lägga lite vikt till din linje och tillåter dig att kasta det en mycket längre sträcka än om du bara hade fastnat gräshoppa på slutet. Vikten kommer att sjunka till botten, men den lättare gräshoppa kommer att flyta mot ytan, där fisken kommer att upptäcka det.

4 Kasta nedströms vid fiske med gräshoppor i floder och bäckar. Leta efter still pooler bakom stenar och söka efter nedsänkta stockar och träd där vattnet är lite lugnare. Platser som dessa är sannolikt gömställen för bas och öring, två arter som gärna kommer att äta gräshoppor. Gjutas in i dem och vänta på en nibble eller en stark bett från en fisk innan du försöker ställa in kroken.

5 Övervaka gräshoppa efter varje rösterna. Oavsett hur väl du kan säkra en gräshoppa till din krok, kommer det fortfarande bära ner snabbt när du utsätta det för vatten och gjutning krävs för att få det där fisken är. Döda gräshoppor kommer fortfarande lockar till sig fisk om du kan hålla dem på kroken; arter som bluegill och abborre kommer att äta dem. Att fånga bas och öring, måste du hålla din gräshoppa ser fräsch, vilket innebär att du kommer att behöva byta ut gräshoppa när det är stilla.

6 Placera en flöte över gräshoppa vid fiske i små dammar och sjöar. Sätt flyta från 2 till 3 fot ovanför kroken och säkra en liten split sköt omkring sex inches från gräshoppa att hålla det under vatten. Panfish, såsom pumpkinseeds och crappie, kommer att flockas till en sådan presentation, såsom vilja bullhead och andra typer av havskatt. Använd dina döda gräshoppor för denna typ av fiske.

Hur man hittar fiska med en fisk ekolod


En fisk ekolod är ett ovärderligt verktyg för många fiskare. Den använder sonar att sända en signal i vattnet under båten. Sonarsignalen träffar något som är under vattnet. Detta skapar ett eko som återvänder till enheten, som sedan sänder denna information till bildskärmen. Sålunda ser en fiskare en representation av vad som finns under båten, inklusive fisk. Att hitta fisk med hjälp av en fisk ekolod, kunskap, praktik, och en lite tur alla spelar in. Korrekt placering av sonarutrustning bidrar också till att säkerställa en korrekt behandling.

Instruktioner

1 Bekanta dig med inställningar och kontroller på ekolod. Använd manuella kontroller, i stället för automatisk, att förfina visuella. Detta gör det lättare att definiera vad du ser, och att identifiera den mer exakt.

2 Utveckla dina kunskaper om fisk livsmiljö och vanor. En fisk ekolod visar mer än bara fisk. En undervattens borste lugg eller träd som lätt identifieras med praktik, och är ofta ett bra ställe att hitta fisk.

3 Leta efter spridda skolor av småfisk. Vissa större fiskar gillar att livnära sig på dem, så en spridd skola småfisk är ibland ett tecken på att de stora fiskarna är utfodring. Normalt mindre fiskstim nära varandra.

4 Resa vid låga hastigheter. Detta ökar aktualitet bilden på enheten, och gör det lättare att hitta fisk. Res med strömmen vid fiske på floder, för att undvika att skrämma någon fisk bort.

5 Använd fisken ekolod i samband med vad du kanske redan vet. Det är inte nödvändigtvis ett verktyg att använda blint, utan att öka chanserna att fånga fisk. Använd den för att se vad som simmar i din favoritfiskeplats, och hur djupt fisken är för god praxis.

Tips

  • En stor del av att hitta fisk med hjälp av en fisk ekolod ligger i att lära sig att läsa på skärmen, för att exakt identifiera vad du ser. En annan stor del är att veta var fisken gillar att umgås. Vissa vanor och beteenden är universella bland fiskar, oberoende av kroppen av vatten de bebor. Således, att förlita sig på dessa saker att leda vägen gör att du kan peka ut exakt var fisken är med ekolod.
  • Tänk på det djup som fisken är på gör också en skillnad.
  • Känslighets kontroll på ekolod behöver justeras under vissa förutsättningar. Luftig områden och andra tillstånd kan göra det nödvändigt att justera denna kontroll för tydlighets skull.
  • En fisk ekolod inte hitta fisk där fisken inte gå, så använd sunt förnuft.

Hur att fiska med Mealcake


Om du någonsin har varit fiske och tillbringade en eftermiddag fånga ingenting, ta en måltid tårta på din nästa utflykt. Meal kakor används ofta av fiskare för att locka fisk. Även om de inte garanterar en hake, de hjälpa till att dra fisk närmare din linje, vilket ökar dina chanser att fånga dem. Utformad för att endast tillåta små tilltugg, de locka hungriga fiskar men inte uppfyller dem, vilket kommer att leda dem till din agnade krok. Meal kakor fungerar särskilt bra för dem efter karp eller havskatt.

Instruktioner

Hur att fiska med Mealcake

1 Välj din fiskeställe. Leta efter ett område med massor av fisk.

2 Bryt av en bit av mjöl kaka storleken på din hand.

3 Hur att fiska med Mealcake

Wrap din lina runt måltid tårta som om du knyta band på en present

Knyt lina säkert runt alla fyra kanterna på din måltid tårta. Linda linje över en längd av måltiden kakan som om du linda en närvarande, vänd på det och korsa de två ändarna i mitten. Ta linjen ner motsatta sidor, vänds och dubbelknut linan ordentligt.

4 Vid slutet av fiskelina dubbelknut en bit fluorescerande flaggning band till slutet av linan så att du inte kommer att förväxla denna bit av fiskelina med något annat. Knyt i slutet av denna lina säkert för dig själv.

5 Kasta din lina och kasta din måltid kakan i samma område som din linje.

Hur öring fisk med en Mini Jig


Många människor som riktar öring gör det med fly-fiskespön och rullar och flugor. Men vissa sportfiskare föredrar fiske med kastspön och rullar. För dem i den kategorin, mini jiggar och små plastkroppar är ett av de mest effektiva beten för att fånga öring. Medan mini jiggar väger 1/32 oz. - Högst - de är kända för att locka stor öring. En viktig anledning är på grund av det unika sätt de simmar genom vattnet när de hämtas.

Instruktioner

1 Välj rätt spö, rulle och lina. Det bästa spö för fiske med mini jiggar är 7 fot lång med en lätt åtgärd. Koppla ihop stången med en liten spinnrulle fylld med 2-lb. provmonofilament lina.

2 Knyt en mini jigg till slutet av raden. Välj en ljus mini jigg paras ihop med en ljus plastkropp när solen skiner och i klart vatten. Under mörka förhållanden, använda mörkare jiggfärger. Ljusa gula jiggar är bra val i alla typer av vatten.

3 Kasta mini jiggen mot sannolika områden. I vattendrag, skurna banker och riffles är bra områden. Öring avbryta ofta över öppet vatten i sjöar, så använder en fisk Finder är en bra metod för att lokalisera stora skolor. Dessutom öring i sjöar foder ofta nära ytan nära skymning. Skanna vattnet för gropar skapas när öring SÖRPLA insekter från ytan.

4 Experimentera med hur du hämtar mini jiggen. Ett vanligt hämta är att driva ut och låt den sjunka till botten. Arbetet jiggen i korta humle tillbaka till båten eller stranden. Om du riktar fisk utfodring nära ytan, kasta mini jiggen mot dem och låta det sjunka flera fot. Arbeta tillbaka till båten eller stranden med långa svep av stången, så att jiggen sjunka som du rulle i överskott linje.

Många sportfiskare väljer att fiska med levande bete, eftersom det är effektivt vid provocera slår från ett brett utbud av fisk. Om han riktar små sunfish eller monster muskies kan en sportfiskare använda levande agn. Några av de mest populära typer av levande bete är nightcrawlers (maskar), elritsa och blodiglar. Att lära sig att fiska med levande bete, läs vidare.

Instruktioner

Hur man fiskar med levande agn

1 Bestäm hur du presenterar levande bete. De tre mest populära metoderna är under en bobber, på en levande bete rigg, eller på en jigg huvud. Alla typer av levande bete kan fiskas med dessa metoder. Bobbers är effektiva när sportfiskare vill avbryta sin bete i ett område; levande bete riggar är effektiva när sportfiskare vill troll eller driva sin bete längs botten; och jigg huvuden är effektiva när sportfiskare vill kasta.

2 Fäst bete på kroken. De tre vanligaste typerna av levande bete är maskar, iglar, och elritsa. Maskar kan hakas helst, även om vissa sportfiskare vill koppla dem på det ena eller andra änden så att de simmar genom vattnet. Iglar bör hakas strax under suga. Minnows kan hakas genom munnen, svans, eller precis bakom ryggfenan.

3 Arbetet betet försiktigt. Levande bete kommer undan relativt enkelt, så en stark piska din spötoppen kan göra betet falla av. Men som kroken när du tror att en fisk biter.

4 Veva in ditt bete och kontrollera att det fortfarande är vid liv åtminstone några minuters mellanrum. Levande bete är mycket mer produktiv än är död bete.

5 Byta beten om fisken inte nappar. Vissa dagar, av skäl tydliga endast till fisken, de föredrar en typ av bete framför en annan.

Tips

  • Håll din levande bete kallt genom att lagra den i skuggan. Om du använder bete som elritsa som kräver vatten, hålla vattnet kallt. Aktiv levande bete kommer att locka fler strejker än slöa bete.
  • Kontrollera fiskebestämmelser för några lagar som berör levande bete. På vissa ställen, till exempel sportfiskare är inte tillåtet att använda levande elritsa.

Hur man fångar Mullet fisk med en haspelrulle


Mulle är små, silverglänsande fisk med stora ögon ligger mycket låg på vardera sidan av huvudet. Dessa fiskar kan placeras i färskt eller saltvatten runt om i världen. De mindre fisk används som lockbete för att fånga större fiskarter. Mullet vanligen fångas med nät eller fällor. Samtidigt fånga en mulle med en stång och spinning rulle är svårare, kan det göras med rätt set-up.

Instruktioner

1 Hitta det område där mulle är congregating. Detta kan vara den svåraste aspekten beroende på var du befinner dig. Mullet kan vanligen hittas i hamnar, marinor, flodmynningar, bäckar, bakvatten och runt bryggor. Mulle kan identifieras genom silver blixtar av deras kroppar i djupare vatten eller lätt ses som fisken fungerar toppen eller precis under ytan av vattnet.

2 Chum med vatten med hjälp av en påse, några bröd och ett rep. Fyll påsen med små brödsmulor. Påsen måste kunna att långsamt läcka brödsmulorna ut så att den håller den mulle attraheras. Fästa påsen till ett rep för enkel hämtning och för att flytta säcken till andra områden om så behövs.

3 Använd lätta redskap som 4-till-6-lb-provfiske linje med en stav om 11 fot i längd. Detta ger dig kontroll för att ta bort fisken för potentiella hangups och hakar utan känsla som fisken är horsed i båten.

4 Bete en liten krok, storlek 10-12, med bröd eller deg. Hemlagad deg görs av mjöl och vatten och andra bindemedel, såsom bomull eller cattail fiber kan användas för att hålla bollen tillsammans. Andra beten inkluderar fluglarver, makrill och många andra livsmedel såsom pasta, kattmat eller korv.

5 Fäst en liten flyta omkring 12 inches från kroken. Flottören bör vara mycket liten och lätt att se. Flottören måste vara liten för att förhindra resistens när fisken tar betet. Om mulle känns vikten av flottören, kan den inte ta betet.

6 Hantera mulle försiktigt med en våt trasa. Om du väljer att kasta mulle tillbaka, är det viktigt att inte ta bort slem som täcker fisk eller slå av skalor. Försök att släppa fisken bort från matnings skolan som betonade mulle kan skrämma bort de andra fiskarna.

Surf fiske med beten är ett bra sätt att njuta av mete med minimal kostnad. En surf-kastspö och rulle, ett sortiment av beten och fiskekort, om så erfordras, är de enda saker som behövs för en trevlig morgon eller sen eftermiddag av fiske. Inga pir avgifter, inga båt charter eller bete för att köpa. Fiskaren vadar bara i vågorna och kastar en linje mot horisonten. Framgång i bränningen kräver viss kunskap om tidvatten och vågmönster, liksom praktiken att presentera olika typer av konstgjorda beten.

Instruktioner

1 Kontrollera tidvattnet med ett diagram från en lokal fiskebutik. Surf fiske är vanligtvis bäst en timme före till en timme efter ebb och flod, när vågorna ta in betesfisk som drar ädelfisk fiskaren är efter.

2 Välj ett lockbete design baserad på vilken typ av fisk du vill fånga. Flundra, till exempel, är botten-matare och kommer att slå långa, fladdrande beten som omfamnar botten med ett vägt sänke i huvudet av lockbetet. Den glupska makrill går efter vita och röda kontakterna med trekroken som dart genom vattnet som en livrädd betesfisk.

3 Använd ett lockbete storlek som mest liknar den betesfisk i lokala vatten. Till exempel, om stranden mulle är längre än ett pekfinger, inte binda på ett lockbete som är 8 inches lång och bättre anpassade till havs trolling. Rovfisk i bränningen kommer inte att veta vad man ska göra med det.

4 Knyt locka direkt till huvudledningen med hjälp av en clinch knut. Instruktioner för att knyta denna knut är kopplade i avsnittet Resurser. Använd en sand spik stack in stranden att hålla stången och rullen när du byter beten. Sanden spik, vilket är bara en tub med PVC-rör, bör vara tillräckligt långt bort från strandlinjen så att den inte kan lossna och tvätta bort när tidvattnet ändras.

5 Studera surfa och titta där vågorna bryter. En vågtoppar och skum vid tidpunkten för ett sandrev. Strax bakom denna punkt är ett tråg där vattnet rör upp plankton och små organismer som betesfisk behov av mat. Betet fisk flytta in efter vågen passerar och rovfiskar förfölja dem.

6 Kasta lockbetet till platsen bakom brytande vågor. Prova olika våg raster och platser längs surfa om det första området inte producerar en strejk efter tre till fyra kast.

7 Hämta botten simma beten med hjälp av en ryckig, stop-and-go vev på rullen handtaget för att efterlikna en sårad fisk. Hämta småfisk pluggar och torpedformade lockar med en snabb, jämn rörelse för att imitera en rusa fisk försöker navigera vågorna. Fett och ovala beten är en kompromiss mellan botten-fiskedrag och darting pluggar. Dessa typer av beten bör utarbetas med en långsam vev av rullen handtaget avbryts av enstaka rycka av spötoppen.

Vill du fånga fisk med händerna? Det har gjort i århundraden. "Kittlande" öring var tjuvskytten favorit fiskemetod. Charlie Murphy beskrev det som ett "sinnlig och extraordinära teknik för att fånga fisk som innebär hypnotisk predation av förförelse." Med "noodling," du söka fisken snarare än att vänta på att fisken ska komma till dig. Läs vidare för att lära hur, få din stekpanna klar då.

Instruktioner

kittlande Trout

1 Lär fiskebestämmelser om öring i ditt område. Detta kan göras genom att gå till stadshuset eller kontroll på nätet.

2 Gå till en flod eller bäck där öring kan hittas. Du kan lära dig detta genom att fråga folk som fiskar eller ägarna av bete butiker eller genom att gå till platser såsom Wild Trout Streams (se Resurser nedan).

3 Observera där öring utfodring. Ligga ner på banken och förlänga din arm i vattnet. Du kommer förmodligen att vara mest bekväm och kunna röra sig snabbt om du är på din sida.

4 Vicka fingrarna långsamt. Var medveten om: om vattnet är kallt, kan armen domnar.

5 Flytta handen långsamt - mycket långsamt - närmare fisken när den närmar sig, vickar fingrarna hela tiden.

6 Kittla fiskens mage med fingrarna när det är nära nog. Snabbt ösa fisken ur vattnet och landa på banken.

noodling

7 Lär fiskebestämmelser för noodling i ditt område. I vissa stater är det praxis olagligt eller begränsas. Informationen kan hittas antingen på din stad kontor eller online.

8 Ta reda på när havskatt leker och där de kan hittas. Du hittar den här informationen online på sådana platser som havskatt World eller genom att prata med biologer, lokala fiskare, eller bete leverantörerna. När havskatt spawn, lägger honan ägg i ett hål, sedan de manliga flyttar in i hålet för att skydda den. Du måste hitta dessa hål.

9 Komma in i vattnet där du tror havskatt kan hittas och börjar känna runt för sannolika hål. Håll andan medan du gör detta och överväga att bära glasögon för att hjälpa dig att se bättre under vattnet.

10 Känn på noggrant hålet. Se till att det finns en havskatt i bostad och inte en snäpp sköldpadda.

11 Greppa havskatt genom munnen eller gill locket och dra det snabbt från hålet och till ytan.

Tips

  • När noodling, vara mycket försiktig. De manliga havskatt kan försöka bita dig som han försvarar boet.