XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hur äter man guava

Hur kan man kontrollera för luftföroreningar nära ett hus


Hur kan man kontrollera för luftföroreningar nära ett hus. Luftföroreningar är en global fråga, men det är också lurar precis utanför dörren. Det är en komplicerad teknisk fråga och det är svårt att veta vad du letar efter. Men det finns några enkla sätt att kontrollera för luftföroreningar i närheten av ditt hus. Läs vidare för att lära mer.

Instruktioner

1 Kontrollera luft nu hemsida för mer information luftföroreningar. Sök nationellt av staten eller av staden, för att se vilka föroreningar är närvarande i luften. Ozon och partiklar nivåer listas för många städer över hela USA.

2 Titta på Måltavlan för mer detaljerade jämförelser. Denna webbplats kommer att visa en mängd olika föroreningar uppdelade efter stat och landsting. Det kommer också att jämföra statistiken liknande län över hela USA.

3 Tala med din lokala kapitlet av Environmental Protection Agency eller Institutionen för hälsa och miljö. Båda dessa organ kommer att ha en luftkvalitetsrapporten för din recension. Detta kommer att ge dig detaljerad information om ditt område.

4 Testa luften själv. Täck små fyrkanter av kartong med aluminiumfolie och päls varje ruta med en liten mängd vaselin. Häng dem på olika platser i närheten av ditt hus. Ta ner dem efter några dagar och notera vad som fastnat på gelé.

Tips

 • Air Quality Index (AQI) mäter den övergripande kvaliteten på luften på en skala från 0 till 500. Ett lågt tal betyder god luftkvalitet medan högre siffror innebär sämre luftkvalitet.
 • Partikel föroreningar eller partiklar-är ett annat mått på föroreningar i luften och allmänt anges som PM2,5 eller PM10. PM2,5 kallas fina partiklar eller de mindre än 2,5 mikrometer i diameter. PM10 är grova partiklar och är mellan 2,5 och 10 mikrometer i diameter.
 • Det finns sex vanliga luftföroreningar som erkänns av EPA: ozon, kvävedioxid, kolmonoxid, bly, svaveldioxid och partiklar.

Om detta är första gången att köpa hörapparater, kan det vara en förvirrande uppgift. Det är viktigt att hitta rätt plats och rätt professionella eftersom du kommer att spendera allt från knappt $ 2000 till drygt $ 6000 för ett par hörapparater. Detta kommer inte vara sista gången du gör detta, eftersom människor ersätta hörapparater var fem till sju år. Stegen med att köpa en hörapparat kräver en läkarundersökning, hörseltest och hörsel val och montering stöd. Hela processen kommer att ta tre till fyra kontor besök och kan ta en månad från början till slut. Allt beror på hur snabbt dessa besök kan schemaläggas.

Instruktioner

1 Börja med ett besök till din husläkare eller primärvårdsläkare. Många gånger en enkel örat rengöring åter din hörsel. Läkaren kan skärmen hörseln om han har utrustningen. Om öronen eller hörsel ser onormalt då du kommer att hänvisas till ett öra, näsa och hals (ENT) specialist (kallas otolaryngologist). Han kommer att undersöka dig för att avgöra om medicinsk behandling eller operation kommer att rätta till problemet. Se till att du får lämpliga remisser för kontor besök så att din medicinska sjukförsäkring kommer att täcka kontors laddning.

2 Hearing vårdgivare är audionomer och hörsel återförsäljare stöd eller en hörapparat specialister. Audionomer har antingen en magisterexamen (MA eller MS) eller doktorsexamen (Au.D. eller Ph.D.), så de har haft fyra år på college och upp till fyra år av klinisk utbildning i "audiologi skola". De är utbildade för att diagnostisera och icke-medicinskt behandla hörselnedsättning med hörapparater och hörselrehabilitering. De statligt tillstånd. Hörsel återförsäljare stöd eller en hörapparat specialister kan också kontrollera din hörsel. De är kvalificerade att göra hörselundersökningar och grundläggande hörseltest. Deras primära fokus är att sälja hörapparater. De kräver åtminstone en gymnasieexamen att avstå hörapparater, är "lärlings" utbildad och certifierad av NB-HIS Styrelsen för certifiering i hörapparaten Sciences. Hörsel handlare stöd / instrument specialister är antingen registrerade eller licensierade beroende på statliga lagar. Din husläkare eller öron, näsa och hals (ENT) specialist kommer sannolikt att skicka dig till en audionom för en formell och komplett hörseltest. Detta kan inkludera specialiserade diagnostik testa om du har ett öra som är sämre än det andra (ensidiga eller asymmetrisk förlust) eller om du har yrsel, svindel, labyrinthitis, Ménières sjukdom eller ringningar i öronen (tinnitus). För att välja den bästa hörapparat behöver du korrekt information om din hörsel. Din hörseltest måste innehålla ett diagram (som kallas ett audiogram) och tal diskriminering eller poäng erkännande. Audiogram visar typen och graden av hörselnedsättning. Din tal diskriminering eller poäng erkännande berätta hur tydligt man kan höra i varje öra. De anger hur väl du kan uppfatta tal med hörapparater. Din audionom eller hörapparat återförsäljare kommer att berätta om du behöver en hörapparat.

3 har en medicinsk undersökning och en utfrågning utvärdering inom sex månader före köp. Du bör få en medicinsk bedömning formulär undertecknat av din läkare som säger att det inte finns några medicinska tillstånd som hindrar användningen av hörapparater. Du kan underteckna ett "medicinskt undantag" om du är över 18 år, men det rekommenderas inte. Din sjukförsäkring kan betala för en del av din hörseltest avgifter, så kolla med ditt försäkringsbolag innan du boka ett besök.

4 Hitta en kvalificerad audionom som du kan lita på att du kommer att förlita sig på henne för råd, rekommendationer och riktlinjer. Du kommer också att tillbringa en hel del tid med den professionella så du måste känna sig bekväm med den personen. Det tar vanligtvis upp till tre eller fyra mottagningsbesök under de första 30 till 60 dagar att anpassa sig till dina hörapparater. ENT specialister och familj läkare sällan utbildade i hörapparater så att du kommer att behöva träffa en audionom eller en hörapparat återförsäljare / instrument specialist. De flesta människor kommer att diskutera höra alternativ stöd med den person som testade sin hörsel, så det kan vara audionomen eller audionom. Köp dina hörapparater på kontoret från en "bra" professionella vars huvudsakliga fokus är på att vara en vårdgivare, snarare än en hörapparat säljare. Leta efter någon som kommer att lyssna på dig och tar sig tid att upptäcka hur din hörselnedsättning påverkar din vardag. Denna person ska visa goda kunskaper om mer än ett märke av hörapparaten och bör matcha den typ av digital teknik, storlek eller stil, och alternativ till dina individuella behov. Han eller hon bör vara villiga att arbeta med dig så länge som det krävs för att hjälpa dig att höra bättre med hörapparat.

5 Var noga med din hjälp audionom har ett aktuellt tillstånd licens med staten licensiering styrelse. Kontrollera med Better Business Bureau och statliga justitieminister kontor för klagomål. En rekommendation från någon som köpt hörapparater från att professionell är till stor hjälp. Du bör vara så flitig om hur du väljer din audionom precis som du skulle göra med någon annan vårdgivare. Det är mycket viktigt att du har en bekväm nivå av förtroende med din audionom eller audionom. Du kommer att lita på honom för kommande år, men särskilt under den första månaden eller så.

6 Lär dig mer om din hörselnedsättning och din potential för bättre hörsel med hörapparater. Alla är i stånd att bättre hörsel, men vissa kommer att svara bättre än andra. Så du bör informeras på realistiska förväntningar på vad hörapparater kan och inte kan göra. Du bör också rådas på dina erfarenheter när du går igenom processen att anpassa sig till de nya hörapparater. I slutet av besöket bör du ha en bra känsla av audionom eller hörapparaten specialist kompetens och din förmåga att arbeta tillsammans. Det är svårt att komma ihåg allt diskuteras på kontoret besök, så se till att du har broschyrer om hörselnedsättning med allmän information om hörapparater och broschyrer om hörapparater hon har rekommenderat. Det är mycket viktigt att ha minst två val och en prisuppgift. Citatet bör förklara försöksperioden 30 dagar, alla kostnader, tillverkarens garantier, förlust och skador försäkring och alla tjänster professionell tillhandahåller. Om din sjukförsäkring plan har täckning för hörapparater, kan du behöva en remiss för varje kontor besök. Ring ditt försäkringsbolag innan du boka ett besök.

Tips

 • Om du är osäker på att köpa hörapparater från ett kontor, gå hem. Om du är pressad att köpa den dagen, då inte gå tillbaka; få ett andra utlåtande från en annan plats. Kom ihåg att du spenderar tusentals dollar för hörapparater och de tjänster som tillhandahålls av förhörsvårdgivaren. Du måste vara känner att han är pålitlig, ärlig och kan arbeta med er.

Arch smärta uppstår från promenader, löpning eller deltar i täta sportaktiviteter. Denna smärta kan vara allt från lindriga besvär till svår smärta. Om du har skadat foten eller ansträngda ett ligament, vila foten och använda kalla kompresser tillåter valv att läka. Med hjälp av skoinlägg eller köpa speciella skor för promenader eller löpning kan bidra till att förhindra arch smärta från att återvända.

Instruktioner

Hur kan man förhindra Arch Pain

1 Stoppa all verksamhet om du upplever arch smärta. Återvända hem och placera en kall kompress på bågen på foten. Du bör göra detta minst tre gånger om dagen i 30 minuter åt gången. Ta anti-inflammatorisk medicin för att förhindra svullnad. Vila foten tills den börjar må bättre.

2 Inköp skor som är gjorda speciellt för de sporter du deltar i. Löpning och promenader skor är utformade för att absorbera mer mark chock än vanliga skor och har hålfotsstöd som lindrar några av påfrestningarna på valven i fötterna. Du hittar dessa skor i de flesta idrotts butiker eller online.

3 Öka komforten i vanliga skor genom att köpa vadderade insatser. Skär kan absorbera marken chock och erbjuder extra stöd till dina bågar.

4 Lär dig att gå korrekt. Många människor ger för mycket vikt på valven i fötterna. Om dina bågar magen varje dag, besöka en kiropraktor som kommer att lära dig hur man gå korrekt. Omfördela din vikt lindrar en del av bördan på fötterna.

5 Gå ner i vikt om du är överviktig. Minska vikten som bärs av fötterna kommer att minska mängden av smärta du känner varje dag.

Dumpning syndrom är en komplikation som kan uppstå för vissa människor efter att ha gastric bypass operation. Symtom på dumpning syndrom inkluderar en snabb hjärtfrekvens och magbesvär, såsom kramper eller illamående. Kräkningar och diarré kan också förekomma. Inte alla upplever dumpning syndrom efter gastric bypass operation.

Instruktioner

1 Förstå varför dumpning syndrom förekommer. Gastric bypass ändrar mängden mat du kan äta på en gång och förändrar hur maten tas upp av kroppen. På grund av dessa förändringar, om du äter mat som kroppen har svårt att smälta, kan dumpningssyndrom uppstå.

2 Följ läkarens kostråd. Efter gastric bypass operation, måste du göra stora ändringar i din kost. Lyssna på din kirurg rekommendationer om hur mycket man ska äta och vilka typer av livsmedel för att undvika.

3 Håll måltider små. Att äta för mycket på en måltid är ofta en orsak till dumpning syndrom. Tala med din läkare för att förstå vad som är en lämplig portionsstorlek för din ålder, kön och höjd.

4 Limit livsmedel som innehåller enkla sockerarter såsom kakor, tårtor och godis. Dessa orsakar ofta dumpning syndrom. Håll dig borta från friterad mat, som också kan orsaka problem för gastric bypass patienter.

5 Ät protein vid varje måltid. Detta kan minska risken att utveckla dumpning syndrom. Eftersom din kropp kan bara hantera små mängder mat på en gång, är det viktigt att du får tillräckligt med protein under hela dagen. Sikta på en hälften av din måltid innehåller protein. Äta mat som en hårdkokt ägg eller en liten del av stekt fisk eller kyckling.

6 dricka små mängder vatten under hela dagen. Många läkare kan råda mot dricksvatten med måltider. Ät inte i cirka 30 minuter efter att ha druckit.

7 Överväg att hålla en matdagbok. Vissa livsmedel kan orsaka dumpning syndrom hos vissa personer. Att hålla koll på vad du åt när symptomen började hjälper dig att undvika dessa livsmedel i framtiden.

Tips

 • Medan dumpning syndrom är mycket obehagligt, kommer den att passera. Om du upplever symtom, sitta ner, vila och behålla lugnet. Undvik att äta eller dricka något medan du har symptom.

Hur kan man förhindra en Shark Attack


Till stor del ett resultat av sensation fiktion som Peter Benchley: s "Hajen", hajar ofta misstolkas som urskillningslösa mördarmaskiner. Även romaner och filmer som "Jaws" är underhållande, är deras skildring av hajar ganska felaktig. Det finns över 400 olika hajarter, varav endast 39 har ett positivt samband med angrepp på människor. De flesta experter är överens om att den vanligaste orsaken till haj attacker är offer misstas för ett sigill eller annan byte. Det finns tre olika kategorier för haj attacker: hit and run; bump och bita; och smyga attacker. Den första är sällan dödlig och oftast sker inom surfzon. Den andra och tredje är mindre vanliga, men mer sannolikt att vara dödlig. Ofta dykare och simmare är offer för sådana attacker. Bump och bita attacker typiskt involvera haj cirklar och stöta offret innan attackerar. Detta beteende är sannolikt på grund av nyfikenhet eller rädsla för hot. Hjärnan av en haj är inte utrustade för omfattande tanke; dess huvudsakliga uppgift är att samordna de grundläggande överlevnadsfunktioner. Den tredje typen av attack är plötslig och sker utan förvarning. Cirka 50 till 75 haj attacker inträffar per år, varav cirka 8-12 är dödlig. År 2007 var 76 oprovocerade attacker rapporterats. Även sällsynta, gör haj attacker inträffar. En haj är en mycket kraftfull varelse som kan vålla allvarliga och potentiellt livshotande skador. Av dessa skäl är det viktigt att ha grundläggande kunskaper om hajar och vidta försiktighetsåtgärder medan simning, dykning, surfing eller delta i andra vattenaktiviteter. Här är några användbara tips för att undvika en ovänlig möte med en haj.

Instruktioner

Hur kan man förhindra en Shark Attack

1 När det är möjligt, bada i grupper. Hajar är mer benägna att attackera en ensam simmare.

2 Hajar har sidolinjer längs deras huvud och kropp som tillåter dem att känna vibrationer, ljud och rörelse. De har också en funktion som kallas ampuller av Lorenzini, som är en samling av receptorceller på underkäken, nos och runt ögonen. Denna funktion gör dem att upptäcka elektriska fält. Försök att undvika överdriven stänk och oregelbundna rörelser. Det är också klokt att hålla husdjur borta från vattnet.

3 Ur en haj synvinkel, kan glänsande smycken lätt förväxlas med skalorna rovfåglar. Undvik att bära några blanka tillbehör medan i vattnet.

4 Hajar är milt framsynt och se i färg. De upptäcker lätt kontrast i färger, så det är klokt att undvika att bära ljusa färgade kläder medan i vattnet.

5 ögon en haj är tio gånger mer kapabla att anpassa sig till mörker än människor, på grund av att en reflekterande pigment som kallas tapetum lucidum (detta pigment är också närvarande i ögonen på katter). Aldrig simma i grumligt vatten eller i mörker som hajar har en sensorisk fördel gentemot människor.

6 Även om de flesta attacker förekommer inom flera varv av stranden i vattnet ungefär fyra fot djup, är det klokt att inte avvika alltför långt i vattnet. I händelse av en attack, kommer du att bättre kunna få hjälp om du inte är långt från stranden.

7 Hajar lockas till blodet och kan upptäcka en enda droppe från upp till en mil bort. Aldrig simma om du blöder och hålla sig borta från fiskeområden (död fisk och kamrat används ofta som bete).

8 lugnt och snabbt lämna vattnet om omgivande fisk bete sig underligt. Detta kan vara en bra indikation på närvaron av en haj.

9 En haj inte måste attackera för att orsaka skada. Huden hos en haj är täckt med dermala denticles, som gör det mycket slipande. Svår nötning och blödning kan uppstå vid kontakt med haj hud.

10 Sista och viktigaste: vet dina hajar! Kunskap är ditt bästa skydd mot en hajattack. Var uppmärksam på hur, när och varför hajattack. Undvika beteenden som kommer att locka dem. Undvik branta branter, flodmynningar och andra områden där farliga hajar är vanliga.

I en tid då alla försöker skära överskottet utgifterna för att spara pengar, många människor är befinner sig sätta näringsbehov på sparlåga. Det finns ett antal dieter tillgängliga som inte kräver att du betalar en medlemsavgift eller att köpa deras etikett mat. De kost planer som finns med i den här artikeln är inte modefluga kostvanor eller "gå ner i vikt snabbt" system. Genom att äta rätt mat och lära dig att ha en kontrollerad vid varje måltid, kommer du att lyckas med någon diet du väljer.

Instruktioner

Hur hittar man de bästa gratis kost planer att gå ner i vikt

1 Följ anvisningarna. Använda matpyramiden riktlinjer som utarbetats av US Department of Agriculture, kommer du att kunna äta väl avrundad måltider på en daglig basis. Du kommer att behöva hålla reda på din dagliga kaloriintaget, för att inte överskrida de rekommenderade mängderna.

2 Skapa en meny. Utveckla din egen diet plan genom att räkna kalorier av mat som du redan har i ditt kök. Med hjälp av en kalender och en bärbar dator, skapa en meny baserad på kaloriintaget som du behöver för att uppnå viktminskning. Att räkna ut den mängd kalorier som du bör ha på en daglig basis, multiplicera din nuvarande vikt med 15, sedan subtrahera 500 från det numret. I den bärbara datorn, journal allt som du äter varje dag samt varje övning som du gör. Genom att registrera din dagliga mat- och motionsvanor, kan du enkelt se vad du behöver lägga till eller ta bort från din dag.

3 Gå med i en gratis online diet webbplats. Sajter som The Banta Diet och Spark Diet erbjuder verktyg för bantare. Den Banta Diet förenklar viktminskning i tre olika faser: lära sig att gå ner i vikt, skapa en viktminskning diet plan och lära sig att hålla vikten av. I den första fasen av programmet, hjälper den webbplats du att förstå vikten av att räkna kalorier. Spark Diet erbjuder vikt och mätning spårning, förplanerade matmenyer och motion rutiner, liksom intressanta nyheter som påverkar världen av hälsa, bantning och näring. Spark Diet anordnar också grafer enligt den information du lägger in på ditt konto. Du kan använda diagram för att bättre följa dina framsteg. Ett annat alternativ är Livestrong.com där du kan spåra dina kalorier, spela in dina framsteg och interagera med en likasinnad gemenskap.

Tips

 • Någon diet plan bör åtföljas av minst 20 minuters motion varje dag.
 • Rådgör alltid med din läkare innan du påbörjar någon specialiserad diet rutin.

Från och med nu, har vetenskaplig forskning inte hittat ett botemedel mot Parkinsons eller bestäms den exakta orsaken till denna sjukdom, vilket gör dess förebyggande nästan omöjligt. Det finns cirka 1 miljon människor i USA lever med denna störning i hjärnan. Parkinsons sjukdom uppstår när cirka 80 procent av vissa nervceller i hjärnan blir nedsatt på grund av att inte kunna producera tillräckligt med dopamin. Dopamin är en nödvändiga kemiska som stöd i funktionen av muskelrörelser, balans och koordination. Parkinsons inte är inriktad på något etnicitet och drabbar både män och kvinnor. Nedan finns flera faktorer som kan bidra till denna sjukdom, inklusive tre möjliga miljöfaktorer som man kan undvika.

Instruktioner

Hur kan man förhindra Parkinsons sjukdom

1 Byt ditt intag av brunnsvatten med källvatten. Forskarna tror att landsbygden levande kan bidra till denna sjukdom, som forskarna konstatera att konsumera brunnsvatten kan vara en bidragande faktor. Även om det inte har skett någon betydande bevis för detta järtecken, de som bor på landsbygden är mer benägna att konsumera brunnsvatten än de som bor i stadsområden.

2 Undvik exponering för den vanligen använda ogräsmedel parakvat, liksom rotenon bekämpningsmedel. Parakvat är allmänt används i USA som en kemisk för att döda ogräs och gräs. Endast licensierade applikatorer bör använda denna kemikalie, eftersom det är mycket farliga om de används utan säkerhetsåtgärder. Om du utsätts för detta bekämpningsmedel, inte dricka eller andas den.

3 Om du arbetar med eller är utsatta för rotenon bekämpningsmedel, inte andas i sin damm och låt den inte komma i kontakt med hud eller ögon. Forskare har funnit att både parakvat och rotenon kan kopplas till uppkomsten av Parkinsons eftersom en kemikalie som kallas MPTP har visat sig vara mycket lik dessa ämnen. Studier funnit att injektionen av MPTP i vissa djur omedelbart leda till uppkomsten av Parkinsons.

Tips

 • Besök Parkinsons sjukdom Foundations hemsida för mer information om de genetiska och miljömässiga faktorer som kan innebära en risk för Parkinsons sjukdom.
 • Eftersom Parkinson kan vara ett resultat av gemensamma gener med familjemedlemmar som också har sjukdomen, det finns helt enkelt inget sätt att förhindra eventuell uppkomst om du är genetiskt i riskzonen.
 • Tecken på Parkinson kan innefatta skakningar, stelhet eller stelhet i lederna, balansproblem, svårt att skriva och tala, depression, stela ansiktsuttryck och dämpade. Om du eller en familjemedlem visa ovanstående symtom, söka medicinsk hjälp omedelbart.

Xeros är det generiska medicinska namnet för torr hud oftast med scaliness. Den scaliness som vanligtvis förknippas med torr hud kallas klåda. Xeros kan vara en enkel fråga av hud som är alltför torr, eftersom den naturliga fukten i huden har tömts eller det kan förvandlas till en mer allvarlig hudsjukdom som måste behandlas av läkare eller sjuksköterska. Ett vanligt tillstånd som kan börja så enkelt xerosis inkluderar eksem, vilket är när himlen blir kliande, spruckna, oozy, rött, eller det kan till och med blöda. Svår xerosis kan också orsaka infektion på grund av klåda eller enkel sprickbildning från torrhet. Många gånger dessa villkor kan förebyggas innan du måste ta en tur till doktorn med några enkla steg. Xeros kan inträffa när som helst på året, men hemma värme på vintern gör förutsättningar för torr hud ännu vanligare.

Instruktioner

Hur kan man förhindra xeros

1 Prova att ta bad eller dusch som är lägre i temperatur. Värmen från vattnet utarmat huden dess natur hudkräm. Om du tar en mycket varm dusch eller bad, försöka förkorta den tid du spenderar under vattnet.

2 Applicera mjukgörande lotion eller kräm på huden efter bad och ofta under hela dagen. Titta på ingredienserna och hålla sig borta från lotion med propen, salicylat, mjölksyra, vitamin A, och urea. Dessa kallas keratolytiska medel och de är inte lika bra på att återfukta huden som mjukgörande lotion eller krämer. Om du är osäker på vilken over-the-counter salva är bäst, som apotekaren.

3 Använd en luftfuktare i ditt hem om du tror att din värme orsakar eller bidrar till den xeros. Du kan köpa en på alla lokala maskinvara eller hem butik. Vissa ugnar är utrustade med en luftfuktare samt som kan hjälpa, men i svåra fall kan du fortfarande vill använda en bärbar enhet.

4 Drick mycket vatten. Det är bra för din hud och kommer hjälper det läka snabbare.

Tips

 • Detta är bara för informationssyfte. Om du har svår torr hud, kontakta din läkare eller en hudläkare för mer information och behandlingsalternativ.

Hur kan man förhindra Svamp lunginfektioner


Histoplasmos är en svampinfektion i lungorna som orsakas av Histoplasma capsulatum. En typ av svampar som vanligen återfinns i damm eller jord fylls med fågel eller fladdermusspillning. När dessa organismer föröka producerar sporer som kallas konidier. Dessa sporer är så små att vid inandning, kan de lätt komma in i lungorna och orsaka infektion. Symtomen på infektionen visas med i 3 till 17 dagars exponering (men oftast ses i 10 dagar) och kännetecknas av extrem trötthet, feber, frossa, bröstsmärta och torrhosta. För att skydda dig mot den här typen av lunginflammation, tillämpa följande säkerhetsåtgärder.

Instruktioner

Hur kan man förhindra Svamp lunginfektioner

1 Ta multivitaminer dagligen (vitamin A, C, E och B-komplex) för att stärka immunförsvaret.

2 Undvik exponering eventuellt förorenade områden såsom fjäderfä, gårdar och bat grottor.

3 Personer med yrken som innebär jord, fåglar, eller damm, bör träna säkerhetsåtgärder. Bära skyddskläder, handskar och dammskydd för att undvika kontakt eller inandning av dessa smittsamma organismer.

4 När du planerar att rengöra dammiga lador, hönshuset, eller några givna områden som sannolikt är förorenade av H. capsulatum, spray eller dimma jorden med vatten först - för att minska spridning av damm i omgivningen.

5 För större rengöringsarbeten som kräver långa exponeringar, som städning gamla byggnader till exempel, bör andningsskydd som renar luft ges för skydd.

6 Om du överväga att arbeta i områden med möjlig risk för histoplasma capsulatum exponering, kontrollera platsen för NIOSH (NIOSH) först, innan så sker. Den innehåller information om arbetsrutiner och ger också skyddsåtgärder för att minska risken för histoplasmos eller svamplunginfektion.

Tips

 • Även om Histoplasmos är en behandlingsbar lunginfektion, kan det också påverka andra delar av kroppen (disseminerad histoplasmos), som möjligen kan leda till några allvarliga problem. Så var försiktig nog att rådfråga din läkare för att undvika ytterligare komplikationer.

Det uppskattas att 1,7 miljoner amerikaner är smittade samtidigt ha kirurgi på sjukhuset. Mycket av detta har att göra med hygienen på sjukhuset, men du är inte helt på sin nåd. Det finns några saker du kan göra för att före operation för att minska dina chanser att utveckla en infektion.

Instruktioner

Hur kan man förhindra sjukhusinfektioner

1 Få försäkran om att den medicinska personalen som kommer att behandla dig har rena händer. Artigt be dem om de rutinmässigt tvätta händerna före behandling av patienter. Ibland kommer de att tvätta händerna rakt framför dig så att du kanske inte behöver göra detta. Om du har kirurgi, skulle någon som hostar bära en mask eller stå minst 6 meters avstånd från dig.

2 Försök att undvika att ha en urinkateter. Detta kan orsaka en urinvägsinfektion som är den vanligaste sjukhussjuka. Ju längre du har en kateter, desto större är risken för infektion. Fråga din läkare om det är möjligt att göra utan en.

3 Se till att du är vid god hälsa före operationen. Diabetes och fetma ökar risken för infektioner. Så du bör försöka få dessa tillstånd under kontroll i förväg. Också behandla eventuella redan existerande infektioner som du kanske redan har.

4 Gå med din magkänsla. Om du har några frågor eller funderingar, dela dem med din läkare.