XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hur är byggd cykelhjul?

Hur True ett cykelhjul Hemma

Truing ett cykelhjul är helt enkelt uträtning hjulet. Om en eker är trasig eller stötte på sin plats medan ridning, kommer hjulet skaver mot dina bromsbelägg, vilket gör att bära snabbt och ojämnt. Med tiden kommer det också att ha en negativ inverkan på tillståndet i din hjul. Om hjulet är allvarligt ur balans, kan det vara bättre att ersätta hjulet. Fråga din lokala cykelaffär för råd och hjälp om det behövs.

Steg 1

Förvandla din cykel upp och ned. Dra bromsbelägg åt sidan så att du kan få en ordentlig titt på ratten.

Steg 2

Kolla där hjulet är ute. Obs som talade är på den platsen.

steg 3

Dra åt eller lossa talade nipplar enligt där obalansen är; dra åt till vänster om hjulet lutar åt höger och vice versa.

steg 4

Snurra hjulet fram och tillbaka och fortsätta att dra åt eller lossa talade nipplar tills hjulet är i linje.

varningar

  • Lossa ekrarna omger en Broken Spoke att göra cykeln säkert att rida tills du kan få Broken Spoke fast.

tips

  • Dra åt eller lossa eker bröstvårtan i kvartalsvisa eller halvt varv steg.

Saker du behöver

  • Ekernyckel

När din jet ski inte används, måste du lagra den på rätt sätt för att förhindra att den skadas. Detta innebär antingen docka det på vattnet (en bra eller dålig idé beroende på vädret) eller lagra den i ditt garage. En av de bästa sätten att lagra din jet ski är att helt enkelt lämna det på en släpvagn rack, men det är inte alltid praktiskt. Alternativet är att bygga står för din vattenskoter.

Instruktioner

1 Investera i en jet ski docka. En jet ski docka kan du hålla din jet ski på vattnet utan att ständigt transportera det till och från hemmet. Några av de bästa modellerna kommer förmonterade och lämnar inget behov av utrymmeskrävande står.

2 Köpa en färdig jet ski stå istället för att bygga en egen. Många tillverkare erbjuder fullt utbyggd jet ski står, av vilka många kan förlängas eller förkortas för att rymma utkast av din egen jet ski. De är sällan mycket dyrt om de också fungera som en släpvagn.

3 Bygg din monter med gott strukturellt stöd. Detta innebär att ha en solid bas (företrädesvis en som länkar varje del av stativet) och med hjälp av tvärbalkar för att stärka varje ben. Kom ihåg att din monter måste stödja hundratals pounds av vikt, så ju mer strukturellt stöd du ger den desto bättre.

4 Redogöra för formen på din jet ski när du bygger din monter. Göra mätningar längs botten av jet ski ( "förslaget") och forma stativet för att rymma det. Ju närmare den faktiska vinkeln på jet ski desto stabilare montern kommer att bli.

5 Placera gummihjul, löpare eller glasunderlägg i botten av montern inom "bucket" där jet ski sitter. Detta kommer att göra det lättare att rulla jet ski från stativet när du är redo att ladda den för transport.

Tips

  • Fråga andra jet ski ägare hur de byggde sina montrar. Du kan lära mycket av folk som har redan framgångsrikt lagrade sina vattenskoter med montrar som de har byggt. Du kan även överväga att be om hjälp när du börjar bygga din egen jet ski står.
  • Du bör bara välja att bygga jet ski står om du vet hur man fyller grundläggande mellanliggande byggprojekt. Detta inkluderar att veta hur man ger montern ordentligt stöd samt att veta vilka material kan stödja vad vikter.
Snickare aktiviteter för barn

Ett litet barn leksak bröstet innehåller ofta byggstenar eller ett plastverktyg arbetsbänk. Som barn växer, akademiker hon mer sofistikerade byggleksaker såsom Lego, K'NEX eller Tinkertoy. Många snickare aktiviteter använder riktiga verktyg för att hjälpa ditt barn att utveckla öga-hand koordination och finmotorik. Införliva dessa idéer nu kommer att hjälpa henne som en vuxen sätta ihop ett skrivbord eller hitta en stud att korrekt hänga en bild.

verktyg

Även plastverktyg är lämpliga för barn under 3 år, kan faktiska verktyg införas när ett barn kommer in förskola. Match verktyg storlek med små fingrar. Många järnaffärer säljer barnstorlek verktygssatser, hårda hattar och bygg förkläden. Stress säkerhet och införliva time-out politik för säkerhetsregler som bryts. Lär namnen på varje verktyg och samla föremål i högar matchnings vilket verktyg skulle användas på varje objekt. Antalet varje verktyg och motsvarande plats på arbetsbänken när verktyget tas bort. Undersök tillsammans träslag, notera skillnader i struktur, vikt, spannmål och lukt.

Grundläggande färdigheter

Innan ett barn kan bygga något, måste hon vet hur man korrekt använder varje verktyg. Införa verktyg ett i taget. Instruera ditt barn att bära ett par arbetshandskar och sandpapper de ojämna kanter på en träbit. Practice slag genom att trycka bubbelplast och golf tees i ett stycke frigolit. När hon är redo för riktiga naglar, placera en kam mellan spikhuvudet och hammare så hon inte råkar Wham fingret. Skriv ditt barns initialer på en träbit berätta för henne att hamra spikar i formen. Börja skruva i olika typer av skruvar i en liten bit av plywood. Be ditt barn att välja rätt skruvmejsel och avsluta säkra skruvarna.

enkla Projekt

Många föräldrar använder trä arbetande kit för sina barns första snickeri projekt. Kit innehåller vanligtvis färdigskurna trä, förborrade spikhål och steg-för-steg-instruktioner. Medan vissa vuxna bara ge moraliskt stöd medan du tittar på deras barn bygga en enkel trä pull leksak, andra dyka rätt i att hjälpa sina barn att skapa tågsätt, lantbruk och hela städer. Ett barns snickeri projektet inte nödvändigtvis behöver omfatta hammare och spik. Limning hantverk pinnar tillsammans skapar en många snickare projekt, inklusive mini timmerstugor, pennhållare, recept lådor och tavelramar.

Studiebesök

Även om det inte skulle vara möjligt att turnera en byggarbetsplats, titta på olika stadier av att bygga ett nytt hus i ditt närområde kan vara fascinerande att ett barn. Be någon du känner som ombyggnad för en snabb studieresa betonar effekterna efter från omvandlingen före och. Besök en närliggande barnens museum att engagera barn i praktisk byggverksamhet. Istället för att kasta bort mormor trasig stol av trä, låna hennes garage och ta stolen isär tillsammans. Notera hur stolen byggdes, material och verktyg som används, och varför det gick sönder. Spara några material som kan räddas och använda i ett annat projekt.

Gör det själv Zip Line


Många företag i turistmål runt om i världen arbetar zip linjer som en attraktion. Dessa linjer, 300 fot eller mer i längd, skickar du strimmor ner en stålvajer över sluttande terräng, från en plats till en annan. Men om du inte vill gå så långt, kan du njuta av en kortare version i din egen trädgård.

Innan du börjar

Mät utrymme du planerar att använda innan du börjar bygga. Detta kommer att vara antingen utrymmet mellan två träd eller två poler som du har sjunkit ner i marken. Stöden måste vara stark nog att hålla den tyngsta personen som kommer att använda raden zip. Om du bygger en zip-linje för barn, har en vuxen som testare.

Utrustning och material

Enligt Ziplinerider.com är zip linjer vanligen tillverkade av stålkabel kallas flygplan kabel, som fått sitt namn från sitt ursprungliga syfte. Flygplan kabelns flexibilitet och styrka gör den idealisk för spänningen på zip linjer.

Använd antingen öglor eller en ankarkätting för att fästa kabeln till träd eller stolpar. Öglor gå helt igenom trädet eller stolpen, så om du inte vill borra, knyta ankarkätting runt support istället. Se till att kedjan har en effekt på eller över den högsta viktgränsen din linje kommer att stödja.

Du behöver också en uppsättning av vant, används för att ändra zip linjens spänning, och flera kabelklämmor för att fästa raden zip till vantskruvarna. Ett öga / käken swivel är också en god investering att undvika onödig påfrestning på anslutningarna.

De slutliga objekt som du behöver är en zip-linje vagn, en broms och en sele. Änterhaken vagnar är en uppsättning trissor placeras över linjen och slutna så remskivan inte kommer att falla bort när du använder den. Selen kan vara hela kroppen eller kan bara passa runt midjan. Vissa människor använder en trapets swing eller styret för kortare turer.

Bygga Zip Line

String en nylonpilotlinje mellan dina två ankare för att säkerställa att din zip line vägen är klar och din längd mätning är korrekt. När du är klar, bifoga det högre av de två fästpunkter först. Brian Green ( "Hur jag byggde min Zip-Line") använder vad som kallas en "sling" -metoden, där en längd av kabel eller kedja loopas runt utsidan av ankarpunkt.

För kabelmetoden, skär två 7-fots avsnitt av kabel och slinga ett runt ankarpunkt. Om du använder ett träd, föreslår Green sätta två bitar av skrot trä mot trädet för att skydda den. Passera varje slutet av skuren sektion runt en metallfingerborg, tak av den och sedan bifoga båda ändarna till vantskruv. Tryck på en kabelklämma på vardera sidan av lyftselen linjen för att slutföra din ankare.

Om du använder en kedja måste du svepa en matta remsa runt trädet innan du kastar kedjan runt det. Mattan tjänar samma syfte som skrot trä för lyftselen linjen. När du har placerat din kedja där du vill ha den, placera de två ändarna på vardera sidan av slingan i vantskruven och tryck en lång bult genom att fästa kedjan.

String linjen från högre fästpunkten till den nedre punkten. Montera bromsen vid denna ände innan sätta ihop din andra ankare. När allt är monterat och linjen testas, du är redo att fästa vagnen vid den övre delen och ta en tur.

Tips om besöka Disney med tonåringar

När du berätta din tonåring du iväg till Disney för en familj semester, kan du räkna med en "Jag är för cool för Disney" reaktionen följt av ögon rullande. Men tonåringar kan ha precis lika stor en tid på Disney World eller Disneyland som sina yngre syskon, så länge du tar egenheter i deras åldersgrupp beaktas.

schemaläggning

Tonåringar älskar att sova. Så om tillverkning av tågvirke drop - att vara på Disney nu är det öppnas - är din favorit nöjespark taktik, ändra dina förväntningar. Om att vara där för att se öppningsspelet gör din dag, lämna dina tonåringar i sängen. Vidta åtgärder för att möta upp senare, på tonåringens definition av morgonen - säg, runt 2:00 Eller tillbringa din morgon avkopplande vid poolen och planerar att stanna ute sent på natten i stället. Disney World, den större av de två Disney parkerna, har normalt en park öppet sent varje natt för dem som vistas på plats, så kallade extra magiska timmar, eller EMH i Disney-tala. Om du inte har Park Hopper biljetter, vilket gör att du kan besöka flera parker på en dag, gör parken med EMH ditt val för dagen.

Tillåta viss frihet

Din tonåring kan verkligen njuta av ditt företag, men inte 24/7. Eftersom semester innebär nästan total samhörighet, du och din tonåring både kan dra nytta av lite tid isär. Att låta din tonåring möjlighet att rida Tower of Terror 10 gånger i rad själv medan du går njuta av lite Skönheten och Odjuret tid kan göra båda dig lycklig. Ta dina celler telefoner så att du kan hålla kontakten eller ange i förväg arrangerade mötestider och platser.

Inte Eliminera vissa attraktioner

Förutsätt inte din tonåring kommer bara njuta av spänningen åkattraktioner. Disney är full av åkattraktioner som kanske inte verkar så spännande men det kan visa sig vara din tonåring favorit. Förbi serier som The Lion King eller Mickeys Philharmagic eller ens Hall talmans eller den amerikanska äventyr eftersom de inte är berg-och dalbanor kan innebära din tonåring miste om några av Disneys mest gripande skapelser. En spirande artist kan njuta av några sessioner på Art of Animation i Disneys Hollywood Studios; tonåringar kan även prova för American Idol visar vilka löper flera gånger om dagen. Flera av TV-versionen är sångare som gjorde bra på programmet fick sin start på Disney American Idol audition, där dagens vinnare får en front-of-the-line övergå till en verklig AI audition.

Gå Utanför Parker

Medan Disney World fyra nöjesparker är dess största dra, överväga att spendera några timmar på en av de två vattenparker om din tonåring är en vatten råtta, eller på Disney om virtuella spel och simulatorer är mer hans sak. För tonåringar som kan handla tills de hoppar, slog Downtown Disney. Medan du är där, fånga en show på Cirque de Soleil, den kanadensiska truppen av akrobater vars spinn på vad en cirkus bör vara är trollbindande underhållning för barn i alla åldrar. Disney erbjuder också program som tonåringar och föräldrar kan ta på olika ämnen, till exempel hemligheter hur parkerna byggdes, bakom-scenen ser till hur akvariet, driver The Living Seas, eller, för en spirande trädgårdsodlare, en inblick i växtvärlden kallas Bakom frön. En eftermiddag på Sea Raycer båtar på en av Disneys flera sjöar kan också ge en tonåring hit.

Som förälder med ett barn i skolåldern, förstärker lektioner som ditt barn lär sig i skolan kan hjälpa ditt barn att få en bättre förståelse av begreppet. Om ditt barn att lära sig om kanaler, såsom Erie Canal, kan du förstärka vad hon lära sig om med utbildnings- och underhållande aktiviteter som är relaterade till historien, konstruktion och användning av denna berömda kanalen, som byggdes 1825 för att ansluta Lake Erie med Hudson River.

läsaktiviteter

Besök bokhandeln eller biblioteket för att hitta åldersanpassade böcker om Erie Canal att läsa med ditt barn. För barn i åldern 4 och uppåt, kolla in "The Amazing Impossible Erie Canal" av Cheryl Harness, vilket ger en barnvänliga introduktion till Erie Canal, tillsammans med färgglada illustrationer. För barn i åldern 8 och uppåt, "The Erie Canal" av Andrew Santella ger en djupare titt på Erie Canal och hur den byggdes.

Båt och Canal Construction

Hjälp ditt barn bygga ett papper båt som flyter på vatten. Du kan använda en mängd olika material för att skapa en leksak båt, såsom en mjölk pint halv eller den nedre halvan av en pappersmugg. Fyll en plastplaskdamm med sand utanför och hjälpa ditt barn att gräva en kanal, precis som byggare av Erie Canal gjorde. När kanalen är klar, låt henne fylla det med vatten och sätta papper båtar på kanalen för att se om de flyter. Släng i en liten lektion i vikt genom att se hur många objekt hon kan sätta i båtarna innan de sjunker.

Spel

Underlätta spel med ditt barn och hennes vänner i samband med båtar och kanaler. Fyll vissa plast splash pooler med sand och har barnen i grupper, till ras gräva en kanal och fylla den med vatten. För ett annat spel, dela upp barnen i grupper och tala om för dem att de måste ta sig över Erie Canal, där du kan beteckna med kottar, men bara en person kan passera på en färja i taget. Färjan kan vara en liten bit av kartong. En person är färjan kapten och stannar på båten. Han måste få varje barn över på hans lag. Det första laget med alla sina barn till den andra sidan vinner.

Läs Erie Canal Folk Songs

Under den tid som Erie Canal byggdes skapade arbetarna ett antal folkvisor. Låtarna blev populär i städerna som uppstod runt kanalen. Till denna dag, "Low Bridge, Alla Down" av Thomas Allen (eriecanalsong.com) är en populär folklåt om kanalen, som beskriver hur resenärer på båtar längs Erie Canal fick ducka säkert under de låga broarna. Snacka om texterna och vad de betyder, upprepa catchy refräng: "Low bro, alla ner
Låg bro för vi kommer till en stad
Och du kommer alltid veta din granne
Och du kommer alltid veta din kompis
Om du någonsin har navigerat på Eriekanalen. "

Att bygga din egen cykelhjul är en tillfredsställande utmaning, och prov snörning mönster för de flesta vanliga nav och fälgar är lätt att hitta. Vrida ekrarna tillsammans i en variant av en standard tre-cross snörning mönster offrar styrka för dekorativ effekt och är populär bland förare av fasta redskap cyklar. Sådana snörning mönster är inte allmänt tillgängliga och en viss mängd trial and error, liksom erfarenhet av att bygga standardhjul, kommer att bli nödvändigt om hjulet är inte att kollapsa på användning.

Instruktioner

Snörning Wheel

1 Snöra en sida av hjulet mycket löst, med hjälp av ekrar mycket längre än normalt, med det grundläggande mönstret från en standard två eller tre tvär snörning mönster, men i stället för ekrarna som går direkt från navet till fälg, vrid ekrarna tillsammans och genom försök och fel, räkna ut hur många vändningar att utföra på varje tvär att uppnå det önskade mönstret med ekern, kant och nav du har till ditt förfogande.

2 Vrid hjulet över.

3 Börja snörning den andra sidan av hjulet, genom att trä det par av ekrar, som kommer att sammantvinnade i form, efter det att mönstret för den första lagets snörning.

4 Det andra paret av ekrar för att vara löst spetsad på denna sidan bör vara motsatt det första paret.

5 Snöra det tredje och fjärde par av ekrar, som bör vara i 90 graders vinkel till den första och andra paret.

6 Slutföra snörning av ekrarna ett par i taget tills du har två löst gängade uppsättningar ekrar. Det är troligt att detta kommer att få mycket svårare eftersom processen närmar sig fullbordan. Om detta inte är fallet, kommer hjulet inte har tillräckligt med spänning, och det kan vara nödvändigt att åter gänga varje eker par med en ytterligare vridning. De sista ekrar bör se hjulet börjar känna fast och stabil.

Spänning och Svarv- och skärpnings hjulet

7 Placera hjulet i truing montern. Detta kan göras med hjälp av en uppåt cykel med hjälp av bromsbelägg som bromsok, men detta rekommenderas inte för en sådan komplex snörning mönster.

8 Börja dra åt ekrar, en i taget. Börjar på ventilhålet, arbeta metodiskt runt kanten. Det rekommenderas att du börjar långsammare än vad som skulle vara fallet med en vanlig snörning eftersom det finns fler variabler och spännprocessen kommer att ha oväntade effekter på spänningen i andra ekrar. Använd en halv eller fjärdedels varv av bröstvårtorna, även när spänningen är låg.

9 Korrekt spänning kommer att bli svårare att upprätthålla i en vriden talade cykelhjul som att ändra spänningen på en eker kommer att påverka på annat håll i hjulet. Om du har en tensionometer, använda detta för att säkerställa lika spänning i varje eker. Vanligtvis, beroende på ekrarna och fälgar utvalda, kommer detta att vara mellan 200 kg och 400 kg. På grund av de vändningar, blir det mycket svårare att äkta av tonen i plockade talade; klämma par ekrar kommer att ge dig en uppfattning om spänningen.

10 Justera ratten för radiell sant. Med hjälp av truing stativ, ignorera alla utom de största sido wobbler, se till att hjulet har inga höga eller låga punkter, lägga till eller släppa spänningar med halv eller fjärdedels varv på bröstvårtorna för att uppnå en i sidled sann hjul.

11 Justera ratten för sido sant. Använda bromsok på hjul truing stativ, lägga till eller ta bort spänningen på tvinnade par. Om du lägger spänning på den ena sidans par, ta bort en lika stor mängd spänning på samma par på motsatt sida för att upprätthålla radiell sant. Upprepa steg 1-4 tills hjulet är både radiellt och i sidled rätt under rätt och lika spänning runt hjulet.

Tips

  • Det kommer med största sannolikhet att bli nödvändigt att på nytt true hjulet betydligt efter den första ride, eftersom detta kommer att leda till mer rörelse bland ekrarna på en vriden ekerhjul än på en mer standard talade hjul. Ytterligare åter truing kan vara nödvändigt efter efterföljande åkattraktioner. Upprepa avsnitt 2, steg 1-5 efter varje körning tills du är säker på att hjulet är stabil under normala ridning belastning.
  • Ekrar fungerar i spänning, och denna spänning ger styrka i kompression, vilket avsevärt äventyras i dessa vridna snörning mönster, som ekrarna böjs och kan inte stödja navet underifrån när hjulet belastas som en rak eker. Friktionen mellan ekrarna innebär ekrarna är mer benägna att gå sönder som hjulet lastas och lossas. Detta innebär att hjulet är mycket större risk för brott under användning, och kommer att vara mycket svårare att fastställa när den gör. Twisted ekerhjul ser bra ut, men det är osannolikt att komma med någon garanti ska ekrar eller fälgar misslyckas under laster De är inte avsedda för att klara. Bära hjälm och undvika gropar.

Hur man bygger Off-Center Cykelhjul


Med undantag för de flesta BMX-cyklar, är bakhjulet av cykeln sannolikt byggd med två olika storlekar ekrar, så att "kompensera" kanten, eller på annat sätt för att ställa in den från mitten till navet. Den skapar ett hjul som har plats på drivsidan för ett drev eller kassett och växeln men fortfarande centrerad mellan bromsklossarna. byggandet av ett sådant hjul kan visas en svår uppgift för många nybörjare hjul byggare, men med lite know-how och rätt storlek ekrar, kan vem som helst bygga en bakhjulet för en väg cykel, mountainbike eller beach cruiser.

Instruktioner

1 Lägg dina ekrar och andra förnödenheter ut och kontrollera att du har allt du behöver. Om att bygga en 32-ekrade hjul, bör du ha 16 korta ekrar, 16 långa ekrar och 32 talade bröstvårtor. Om att bygga en 36-ekrade hjul, bör du ha 18 korta ekrar, 18 långa ekrar och 36 talade bröstvårtor. Mät varje eker vara säker på att de är rätt storlek för din nav och kombinations fälg. Om du är osäker, kan din lokala cykelaffär bestämma den storlek du behöver, eller så kan du använda någon av de fria eker längd räknare på nätet.

2 Infoga en kort eker i varje annan fläns hål på höger sida av navet (den sida där en kassett av frihjul kommer att bifogas) från utsidan. Du bör kunna se ändan av varje eker på utsidan av navet. Dessa är höger sida "ledande ekrar." Fäst varje talade på en fälg hål högra, med hjälp av en käpp bröstvårtan, och dra åt nippeln tills du inte längre kan se eker gängning. Du bör ha tre tomma fälg hål mellan varje eker.

3 Titta igenom på de tomma höger fläns hålen mot vänster flänsen. Hålet direkt till höger om hålet du letar igenom är hålet där du ska sätta in den första vänstra ledande talade.

4 Sätt en lång talade i varannan fläns hål på vänster sida av han nav från utsidan. Om man tittar på ratten från vänster sida, sätt var och en av dessa ekrar i ett fälg hål direkt till vänster om varje höger talade. Dra en eker nippel på var och en, så att du inte längre kan se eker gängning.

5 Sätt en kort talade i varje tom fläns hål på höger sida (drivsidan) av navet från insidan. Du bör kunna se ekern armbågen på utsidan av navflänsen, i stället för den ändan av ekern. Om du bygger en tre-cross hjul, korsa var och en av dessa ekrar över två och under en av de redan existerande korta ekrar. Om att bygga en två tvär hjul, över vart och ett av dessa ekrar över en och under en av de redan existerande korta ekrar. Det är denna korsmönster som ger ett cykelhjul dess styrka och styvhet. Sätt varje talade genom en kvarvarande högerhålet på fälgen och bifoga en eker nippel till varje så att ekern threading är inte längre syns.

6 Infoga en eker i vart och ett av de tomma hålen på vänster sida navflänsen från insidan. Korsar varandra av dessa ekrar över redan existerande vänster ekrarna på samma sätt som du gjorde med den högra ekrar. Sätt varje talade genom en av de tomma kanthålen och bifoga en eker nippel till vardera tills du inte kan se eker gängning. Du bör nu ha fyllt varje hål på både fälgen och navet, och bör ha antingen en tre-kors eller två-cross talade mönster på båda sidor av hjulet.

7 Ställ ratten i en truing monter. Om du inte har en truing stativ, kan du fästa hjulet vid ramen på cykeln och använda bromsbeläggen som guider på ungefär samma sätt. Snurra hjulet långsamt runt. Vid varje plats där fälgen inte är centrerad mellan skenorna eller gnids mot en och inte den andra, dra ekern mittemot gnugga att centrera fälgen. Upprepa denna process tills hjulet spänns korrekt och inte gnugga guider eller bromsbelägg när som helst.

8 Ställ ett däck och slang på fälgen och luft dem upp till specifikationen märkt på däckets sidovägg. Fäst hjulet på cykeln och gå för en kort provtur. När du kommer tillbaka, ställer hjulet tillbaka i truing montern eller kontrollera riktigheten på cykeln med hjälp av bromsbelägg som guider. Gör alla nödvändiga justeringar och vara säker på alla ekrar är täta och korrekt spänd. Din hjul bör nu redo för heltids användning.

Hur man tar bort tätade lager Från Cykelhjul


En cykelhjul innehåller två uppsättningar av lager inuti dess nav. Navet och axeln är i centrum av hjulet, och lagren tillåter navet att rotera jämnt runt axeln. Varje uppsättning av lager är innesluten inuti en förseglad patron. Vid byte av lager, är patronen som helhet bytas ut. Innan lagren kan nås aktuellt hjul måste först tas bort från cykeln. Om du tar bort de bakre hjullagren, först följa stegen för kassett bort. Ett framhjul inte innehåller en kassett.

Instruktioner

kassett Avlägsnande

1 Ställ hjulet upprätt på marken mellan fötterna. Placera hjulet så att kassetten är vänd bort från dig.

2 Sätt en cykel fri borttagning hjul verktyg genom centrum av kassetten.

3 Fäst kedjan-änden av en kedja piska något av kuggarna som finns i kassetten klustret. Håll kedjan piska handtaget mellan två- och tre-klockan positioner.

4 Justera en skiftnyckel för att passa på den platta delen av den fria hjul tas verktyg. Håll i handtaget på skiftnyckel vid nio-klockan.

5 Vrid skiftnyckel hantera nedåt, lossa kassetten låsringen. Ta bort alla verktyg och skruva kassett låsringen med fingrarna.

6 Separera kassetten från sidan av hjulet.

Förseglad Bearing Removal

7 Använda en platt skruvmejsel för att bända bort eventuella gummitätningar som skyddar könen och låsmuttern på sidorna av axeln. Dessa tätningar kan vara placerade på båda sidor.

8 Lägg hjulet på sin rätt, drive-sida.

9 Skjut lämplig storlek konnyckel på den platta delen av den vänstra sidan kon. En kon kommer att ha två plana sidor och kommer att placeras direkt bredvid en låsmutter.

10 Fäst skiftnyckel till låsmuttern. Vänd konnyckel och lås muttern moturs mot konen.

11 Skruva låsmuttern och kon helt från sidan av axeln. Lyft hjulet försiktigt och skjut axeln från höger, drive-sidan av hjulet.

12 Ta bort båda lager patroner. Det kommer att finnas en patron på varje sida av hjulet. Patronerna likna en liten, metallisk munk med en gummitätning.

Cykling är en livstid sport som alla åldrar kan njuta av. Det finns inget mer tillfredsställande än att kunna bygga eller arbeta på egen cykel. Ibland finns det en olycklig incident där en eller båda av dina hjul skadas eller förstöras. En lösning är att köpa en ny hjulpar, men detta kan vara ganska dyr satsning som nya hjulpar kan variera från $ 300 till 1000,00. Det finns ett alternativ. Du kan bygga egna hjul. Ofta de delar bygga hjulen är mycket billigare än att köpa färdiga hjul, och med en bit av know-how, kan du bygga din egen cykelhjul från scratch.

Instruktioner

1 Köpa material. Konsultera en cykelaffär tekniker eller online representant att se till att du köper kompatibla komponenter. Börja med stringing ekrar genom alla hål längs kanten på navkroppen. Navkroppen är den mellersta delen av den färdiga hjulet att axeln går igenom.

2 Skjut var och en av ekrarna genom ett motsvarande hål i hjulfälgen och gänga en nippel ned på den. Använd skruvmejseln för att gälla även spänning till alla ekrarna från toppen av fälgen. Därefter montera hjulet i truing montern.

3 Snurra hjulet och titta där truing armen på stativet vidrör sidan av fälgen. Varhelst armen rör, har fälgen en krök i det och måste dras tillbaka till centrum.

4 Använd Ekernyckel att lossa eller dra åt ekrar för att räta ut fälgen och dra det till centrum. När kanten är rak, linda kanten tejp runt hela kanten så att topparna av bröstvårtorna är täckta. Detta skyddar dina innerslangar från att punkteras av vassa kanter ekrar eller nipplar när du rider.

5 Montera dina däck genom att skjuta först innerröret och därefter däcket på fälgen. Använd pumpen för att pumpa upp däcket och du är klar.

Tips

  • När man försöker fastställa en spark i hjulet, dra ekrar i motsatt riktning mot de sparka och lösa ekrar som är i samma riktning som den kick.
  • Inte över dra ekrarna som du riskerar strippa ut ekern och att behöva gänga en ny.