XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hormonbehandling acne

Acne är ett tillstånd som kännetecknas av uppkomsten av finnar, pormaskar, papler, knölar, pustler, cystor, white, hudirritation, rodnad, svullnad och inflammation. Akne utbrott kan i princip visas någonstans på kroppen - ditt ansikte, rygg, nacke, armar, ben, axlar och bål. Vissa naturliga hormonbehandlingar kan hjälpa till att lindra tillståndet, eftersom akne är ibland orsakas av hormonella förändringar i kroppen.

Sågpalmetto

I "Recept för Herbal Healing" Phyllis A. Balch rekommenderar användning av sågpalmetto hos män behandla akne villkor som inte tar emot testosteronbehandling. Saw Palmetto är en ört som innehåller växtsteroler, fettsyror, flavonoider och polysackarider, som erbjuder dig antiinflammatoriska egenskaper och bidrar till att förbättra immunsystemets funktion. Ta en 320 mg kapsel av sågpalmetto en dag. Tillfälliga biverkningar har rapporterats med användning av Saw Palmetto, inklusive magen irritation och huvudvärk debut. Använd inte sågpalmetto för att behandla akne villkor om du planerar kirurgi snart; sågpalmetto konsumtion kan öka blödning under kirurgiska ingrepp.

tistel~~POS=HEADCOMP

Balch förklarar också att mjölk tistel hjälper till att befria kroppen av överdriven hormoner genom att främja ökad produktion av galla i levern. Ökningen i galla produktionskrafter överdrivna hormoner för att spola ut av en persons system via tarmarna och passage av avföring. Tistel innehåller silymarin, som hjälper till att skydda din lever och reparation cellvävnader. Denna ört minskar också inflammation, och har antioxidanter som hjälper till att förstöra fria radikaler i kroppen som kan skada cellstrukturer. Ta två 120 mg mjölk tistel gel kapslar två gånger om dagen för akne lättnad och för omfördelning dina hormoner.

Vitex

Balch förklarar hur användningen av Vitex är fördelaktigt vid behandling av akne bildning som orsakas av hormonella tillstånd. Vitex, även kallad kysk bär, normaliserar hormoner hos kvinnor, och används vanligen för att behandla hormonell obalans. Det har också använts i tonåringar, både manliga och kvinnliga, för att behandla och minska akne villkor. Detta växtbaserade behandling innehåller två former av testosteron samt progesteron och androstendion, men det har inte några växtöstrogener. Författaren rekommenderar att för långsiktiga fördelar, måste örten tas för sex månader tills symtomen försvinner. Du kan se omedelbara resultat inom en 10-dagarsperiod, men det kan ta flera månader för fördelarna med Vitex konsumtion blir uppenbar. Konsumera Vitex i sex månader efter att alla akne symptom har gått för långsiktiga fördelar. Ta en 450 mg kapsel av Vitex två till tre gånger om dagen för åtta till tolv veckor för att balansera ut hormonella problem som ansvarar för akne debut.

Black Cohosh

I "Är det varmt här? Eller är det jag ?: The Complete Guide to Menopause," författare Barbara Kantrowitz och Pat Wingert Kelly förklara att när kvinnan går igenom klimakteriet deras östrogennivåer sjunker. En sådan nedgång kan resultera i acne rosacea: ett tillstånd som åtföljs av ansiktsrodnad, ansikts brännande, stickande och finnar. Tillståndet kan också påverka din rygg, ögon och näsa. Författarna rekommenderar silverax som ett naturläkemedel för acne rosacea. Ta 40 till 80 mg av silverax i tablettform per dag för att behandla hormonell obalans som orsakar akne. Om du upplever yrsel, huvudvärk eller illamående med högre doser, använda lägre doser av örten för att behandla akne. Omvårdnad och gravida kvinnor bör undvika att använda silverax, och de individer med en historia av bröstcancer bör också undvika dess användning.

Skillnaden mellan Acne & amp; rosacea

Hud fläckar och missfärgningar kan vara ett återkommande problem i hela livet. Det kan vara svårt att avgöra orsaken till dessa hudåkommor utan att rådfråga en läkare, eftersom många av dem liknar ett otränat öga. Två villkor som är lätt att blanda ihop med icke-professionella är akne och rosacea.

Acne

Enligt American Academy of Dermatology, så många som 50 miljoner amerikaner lider av akne, vilket gör den till den vanligaste hudsjukdom. Akne orsakas när porer blockeras av talg, en olja som utsöndras av huden. Beroende på svårighetsgraden av blockeringen och hur djupt det är i poren, bakterier kan kolonisera pore och orsaka inflammation. Svåra fall av akne kan orsaka betydande hudrodnad och svullnad.

rosacea

Rosacea är ett tillstånd med blodkärlen i ansiktet. Ihållande rodnad över kinderna och näsan är ett vanligt symptom på rosacea, och som villkoret fortskrider, kan kluster av blodkärl och svullna röda bulor ger ansiktet en stenig utseende. I extrema fall, kan näsan och kinderna blir svullna och vanställda, och rosacea kan även spridas till ögonen, där det kan orsaka torrhet, irritation och rodnad, vilket leder till betydande skador om de inte behandlas omedelbart.

skillnader

Även akne och rosacea kan likna vid första anblicken, de två villkor har vissa skillnader. Acne oftast bara drabbar tonåringar och unga vuxna, medan rosacea tenderar att visas hos patienter äldre än 30. akne kan yttra sig som mörka pore blockeringar kallas pormaskar samt varfyllda finnar kallas whiteheads, medan rosacea verkar mest som ytan rodnad eller röda fläckar. Dessutom är närvaron av okulära symptom en bra indikator på rosacea, som akne i allmänhet inte påverkar ögonen.

behandlingar

Både akne och rosacea drabbade kan dra nytta av antibiotikabehandling, antingen genom användning av antibiotika krämer eller genom orala läkemedel. Läkare kan också ordinera utvärtes medel såsom bensoylperoxid, retinoider eller andra behandlingar i ett försök att vända yta inflammation. Extrema rosacea fall kan kräva laserkirurgi, medan svår akne fall kan dra nytta av kortikosteroider eller hormonbehandling.

Hudvård

När det gäller antingen rosacea eller acne, kan hudvård bidra till att mildra några av de värsta symptomen. För akne, American Academy of Dermatology råder tvättning med mild tvål och varmt vatten en gång eller två gånger om dagen, och undvika hårda rengöringsmedel och överskrubbning. Akademin rekommenderar också rosacea drabbade att undvika exponering för solljus, tunga kosmetika och någon hudvårdsprodukt som kan torka ut området, vilket ökar irritation och inflammation.

Fler och fler människor med akne problem vänder sig till lasrar att bli av med sin akne problem i stället för traditionella antibiotika. Det är bara den senaste användning som dermatologer har för lasrar, läggas till sådana hudåkommor som rynkor och födelsemärke bort.

Identifiering

Laser acne behandling är ett generellt smärtfri procedur. Varierande lasrar, i både intensitet och våglängd, används för att minska rodnad runt huden som ligger nära akne lesioner och även att recontour ärrvävnad. Det finns olika lasertyper, och vilken lasertyp att använda bestäms av vad lasern behöver utföra. Koldioxidlasrar är höghållfasta enheter som används för att bli av vävnaden. Människor som har denna behandling kan ha rodnad på sina kroppar i flera månader efter processen.

typer

Det finns flera typer av metoder som används för att förbättra akne med laser. Dessa metoder innefattar användning av en kemikalie som orsakar hårsäckarna och olja körtlar att bli känslig för ljus, och tillämpa lampor eller lasrar såsom Intense Pulsed Light, och en annan metod är att använda en infraröd laser - medan kyla huden ner - att sikta vid produktion av olja körtlar, en viktig komponent till akne startar.

Resultat

Det finns olika faktorer som bidrar till att avgöra framgången för laser akne behandlingar. Behandlingen är vanligtvis mycket framgångsrika i att eliminera de flesta av akne, men folk reagerar olika. Även en kombination strategi, med hjälp av en aktuell akne medicin tillsammans med laserbehandlingen, ökar individens chanser att bli av med akne.

risker

Det finns också vissa risker för negativa sidoeffekter som kan bli följden av laser akne behandling. Dessa inkluderar en patient inte märker någon förbättring; mörkfärgning av huden, oftast tillfälliga; utveckla blåsor; ljusare i huden, tillfälligt eller permanent; och ärrbildning, en sällsynt biverkan.

Andra Acne Behandlingar

Om du har en acne problem och är försiktiga med laserbehandling för att bekämpa den, det finns många alternativ. Dessa alternativ inkluderar utvärtes läkemedel, vanligen salvor som innehåller bensoylperoxid eller salicylsyra, hormonbehandling, dietförändringar, antibiotika och oral isotretinoin.

Akne kan manifesteras i ett antal olika sätt, vilket leder till extrema obehag och ångest för dem som har det. Papler och cystor är två typer av inflammatorisk akne som kan orsaka smärta och infektion när de behandlas på fel sätt. Att förstå skillnaden mellan akne papler och cystor kan hjälpa dig att hitta den mest effektiva behandlingen för din speciella tillstånd.

orsaker

Acne uppstår när döda hudceller och talg bygga upp på huden. Även om det inte är känt exakt vad som orsakar alla fall av akne, University of Maryland Medical Center visar familjehistoria, hormonella förändringar och användning av fet kosmetika som möjliga bidragande faktorer. Vissa läkemedel - såsom litium, p-piller och kortikosteroider - kan också förvärra akne. Tonåringar och premenstruella kvinnor kan vara mer benägna att akne på grund av hormonella förändringar som ökar mängden av olja på huden.

papule Egenskaper

Papler är inflammerade och ofta smärtsamma stötar utan huvud. Enligt Acne.org, klämma papler gör ingen bra och kan leda till ärrbildning. Eftersom de är resultatet av inflammation i motsats till talg uppbyggd, kan papler inte dök utan att orsaka smärta och försämring inflammation. Acne.org föreslår att tillämpa en varm tvättlapp eller komprimera till det drabbade området för att minska inflammation. Papler kan variera i storlek från en centimeter i diameter till storleken av ett knappnålshuvud.

cysta Egenskaper

Cystor är en annan form av svår inflammatorisk akne. De verkar ofta som en varfyllda knöl och kan vara ganska smärtsamt. Denna typ av akne lesion kan växa upp till 5 millimeter i diameter när infektionen är allvarlig. När flera akne cystor är närvarande på en gång, kan du få diagnosen cystisk akne och behandlades med kortison skott eller annan systemisk behandling. Som med papler, bör cystor inte pressas på grund av risken för smittspridning och orsakar ärrbildning.

Förebyggande / Lösning

Även enstaka akne utbrott är normala, ofta eller pågående akne kan vara svårare att behandla. Grundläggande hygienåtgärder som vanlig ansiktstvätt ofta misslyckas med att hjälpa inflammatorisk acne. Om du har akne cystor eller papler på regelbunden basis, prata med en hudläkare. För enstaka finnar, kan astringents som bensoylperoxid eller salicylsyra vara till hjälp. När man arbetar med papler eller cystor, undvik att röra området eller försöker pressa fläck, eftersom detta sannolikt kommer att leda till försämring irritation. I vissa fall kan hormonbehandling eller systemisk antibiotika som erytromycin krävas för att behandla svår eller återkommande akne.

Även som vuxen kan man inte alltid undgå akne. Det finns många faktorer som bidrar till den pinsamma hudsjukdom, inklusive klimakteriet.

hormoner

Oavsett vilken ålder en individ är, när hormoner förändras akne visas. Under klimakteriet, är hormoner förändras, vilket orsakar en plötslig utbrott.

perimenopause

När nivåerna av östrogen i kvinnans kropp börjar att släppa det kallas klimakteriet. Detta är början skede av klimakteriet, när akne blossar upp mest.

hormonbehandling

Ett sätt att behandla symptom på klimakteriet såsom akne är med hormonbehandling. Denna typ av medicinering ökar mängden östrogen i kroppen, vilket resulterar i mindre akne.

Över disken

Det finns ett antal produkter som kan köpas på ett apotek för att behandla akne. Dessa topiska krämer och ansiktet tvättar bör innefatta bensoylperoxid som en aktiv ingrediens för att bekämpa akne.

Medicin

Om en person inte är intresserad av hormonbehandling, kan en hudläkare förskriva ett läkemedel som kan bota eller kontrollera acne, antingen i form av en kräm eller piller.

Min Hormonella Acne och cystor

Även om nästan varje tonåring - 85 procent av den totala - får några akne, de flesta lyckas klara sin hud med den tid de är i 20-årsåldern, enligt American Academy of Dermatology. Men i vissa människor, särskilt kvinnor, akne kan dyka upp senare och har stora, svåra cystor. Hormoner gnista i allmänhet denna typ av cystisk akne, som kan orsaka akne ärr om de inte behandlas på rätt sätt.

orsaker

Vid någon punkt i deras liv, upp till 1/4 av alla män och 1/2 av alla kvinnor får hormon vuxen akne, som kan innebära cystor. Hormonella förändringar, som är vanliga hos kvinnor som är gravida, närmar klimakteriet eller under sin normala månatliga cykler, kan stimulera hudens talgkörtlar att göra för mycket talg. När huden är för fet, dina porer täppa lättare, och bakterier kan frodas.

Beskrivning

En acne cysta inträffar när huden olja och skräp blocket en av dina porer djupt i huden. Infektion sätter in under blockeringen, och poren fylls med pus, vilket orsakar en stor, synlig och smärtsam bula på hudens yta. Vissa cystor kan vara mer än en tum i diameter, och cystor kan uppstå var som helst på ansikte, hårbotten, hals, bröst, rygg och axlar, enligt AAD.

behandlingar

Enligt AAD, om du har hormonella cystisk akne, bör du inte ens försöka over-the-counter behandlingar. I stället bör du söka professionell hjälp omedelbart för att skydda ansiktet från ärr. I själva verket kan din hudläkare vill kirurgiskt dränera stora cystor eller möjligen injicera dem med en kortikosteroid lösning som hjälper dem att läka snabbt, kanske undvika ett ärr. Du kan också få ett recept för orala antibiotika för att bekämpa din akne är bakteriell infektion.

fler Behandlingar

Om du är en kvinna, kan din hudläkare placera dig på en hormonell medicinering för att jämna ut dina hormonsvängningar, vilket bör hjälpa till att stoppa din cystisk hormonell akne. Orala preventivmedel utgör en hormonell alternativ för kvinnor som inte planerar att bli gravid. Ofta kan minska akne avsevärt inom ca sex månader, men akne kan bli värre initialt som dina hormoner justera. Andra hormonella alternativ inkluderar medicinering spironolakton, som motverkar påverkan av dina egna hormoner och hormonersättningsterapi med östrogen och progesteron. Alla dessa läkemedel bär vissa risker, och du bör tala med din läkare om vad de innebär.

överväganden

Om din akne inte att ge efter för orala antibiotika och hormonbehandling, kan nästa steg vara akne medicin isotretinoin. Dermatologer förbehåller generellt isotretinoin för sina mest svår akne patienter, eftersom läkemedlet kan orsaka några allvarliga biverkningar, inklusive allvarliga fosterskador och depression. Men isotretinoin, som säljs som Accutane, representerar utan tvekan den mest kraftfulla recept vapen tillgängliga för att bekämpa akne.

Acne efter klimakteriet

Upp till hälften av alla kvinnor kommer att uppleva finnar som en vuxen någon gång under sitt liv. Det är vanligt att ha akne utbrott under graviditet eller strax innan mensen. Men det är också vanligt att få akne under eller efter klimakteriet. I samtliga dessa fall kan du skylla dina hormoner för din hy problem.

Orsak

Din hud producerar olja som svar på hormonella signaler från androgener, en grupp av manliga hormoner som innehåller testosteron. Om du har för mycket androgen i kroppen, kommer du att producera för mycket olja och få finnar. I klimakteriet, dina nivåer av det kvinnliga hormonerna östrogen och progesteron släpp, som kan förstärka effekten av androgener på systemet och leda till fetare hud. Fetare hud leder till mer tilltäppta porer, vilket i sin tur leder till fler finnar och bakteriell infektion.

förhållanden

Acne i en kvinna tidigare klimakteriet potentiellt kan indikera ett allvarligare tillstånd, enligt American Academy of Dermatology. En postmenopausal kvinna som plötsligt blir akne kan ha en tumör som utsöndrar hormoner i en av hennes äggstockar eller hennes binjuren. Hon kan också ha utvecklat typ 2-diabetes - American Diabetes Association säger att upp till 1/3 av alla diabetiker lider hudkomplikationer, inklusive skador som kan se ut akne.

Behandling

I de flesta fall är dock akne efter klimakteriet inte indikerar något annat medicinskt tillstånd, och du kan fokusera på att få din hud klar utan att behöva oroa andra hälsoproblem. Eftersom orsaken är hormonella, kan din första raden av behandling vara hormonell samt - hormonbehandling som innehåller östrogen och progesteron kan hjälpa till att stoppa finne utbrott. Om du även lider av andra klimakteriebesvär, såsom humörsvängningar, sömnlöshet och ångest, hormonersättningsterapi kan vara ett alternativ. Men ny forskning visar att hormonersättningsterapi kan öka risken för hjärtsjukdom.

mer Behandling

Dermatologer ordinera också spironolakton, ett diuretikum med antiandrogen egenskaper, för post-menopausala akne. Läkemedlet orsakar oregelbundna menstruationer hos många kvinnor som fortfarande menstruate och också kan leda till att du förlorar vatten, men en åttaårig studie som publicerades 2002 i Journal of kutan medicin och kirurgi indikerade spironolakton kan säkert behandla akne hos kvinnor.

överväganden

Förutom att använda en mild rengörings gång eller två gånger per dag, kan du behöva ta ett antibiotikum för att slå ut någon bakteriell infektion kör din postmenopausala akne, enligt AAD. Dessutom har låga doser av akne kraftpaket läkemedels isotretinoin hjälpt vuxna i deras 50s och 60s framgångsrikt slå sina finnar.

Kvinnor som har akne har ofta fått höra av sina läkare att de kan minska eller eliminera deras hud problem genom att ta ett p-piller dagligen. Denna metod ger kroppen hormoner som kan motverka den hormonella obalansen som orsakar acne i huden. P-piller kan dock orsaka kvinnor att få en ökad risk för hjärtsjukdomar och stroke. Lyckligtvis kan du använda en naturlig hormonbehandling som de gamle som används för att behandla sina hudsjukdomar.

Historia och användning av urin terapi

Urin terapi har en lång historia som går tillbaka till de gamla indianerna, och har använts för att behandla hälsa krämpor i tusentals år, såsom hudutslag, akne, artrit och kroniska sjukdomar. Urin har använts på många olika sätt, inklusive som en tonic, som en kompress och som ett lavemang, men för hudåkommor den mest effektiva behandlingen är tillämpningen av urinen topiskt. Eftersom urin är en helt steril substans, är det säkert att använda på huden. Urin innehåller mycket höga halter av naturliga hormoner, som är tänkta att rensa huden när den appliceras över tiden.

Insamling och tillämpning

Uppsamling av urinen måste göras mycket noggrant så att urinprovet inte blir förorenat. Använd morgonens första urin så att den innehåller den högsta nivån av naturliga hormoner, och fånga den i en ren glasbehållare. Om du vill använda urinen, blöt en bomullstuss eller tvättlapp i urinen, platsen tyget över huden. Låt dynan eller trasa för att stanna på huden i minst tre minuter, sedan ta bort duken och låta huden lufttorka. När du inte använder urin, kylskåp tills nästa användning så att det inte blir förorenat.

Tidsplan och resultat

Hormonerna i urinen kommer att bygga upp i huden över tiden, och kan ta upp till fyra veckor för att helt rensa huden. Inte bara kommer huden bli klart, men det kommer att bli mjukare och smidigare på grund av tillämpningen av de vitaminer och mineralämnen som ingår i urinen. Även om det kan ta längre tid för urin terapi för att arbeta än over-the-counter mediciner, kommer resultatet att pågå längre eftersom urinen kommer att ha balanseras ut hormonerna som orsakar acne.

Akne är en hudsjukdom som du inte fly när du är vuxen. För kvinnor går igenom klimakteriet, är akne ett vanligt problem.

Byta

Oavsett vilken ålder du är, när du går igenom en hormonell förändring kommer hormonell obalans resultera i akne.

perimenopause

Perimenopause är början stadier av klimakteriet och är den tid då östrogen nivåerna sjunka. Minskningen är östrogen lämnar testosteron och androgena hormoner på högre nivåer resulterar i acne.

Terapi

Ett sätt att bota klimakteriet-inducerad akne är hormonterapi. Detta är den ersättning av östrogen i kroppen.

mediciner

Om akne är allvarliga och du inte vill gå igenom hormonbehandling, kan vissa hudläkare förskriva läkemedel för att kontrollera och bota akne.

Över disken

Vissa akne kan botas med over-the-counter produkter som krämer och ansiktstvätt. Bensoylperoxid är en aktiv ingrediens för akne.

Typer av p-piller för Acne


Även kvinnor och flickor ibland oroa negativa biverkningar av preventivmedel, de är ofta förvånad över att p-piller också kan ha positiva bieffekter. En positiv effekt är en minskning av akne utbrott. Läs vidare för att ta reda på hur hormoner kan kontrollera akne och de bästa piller för klarare hud.

Testosteron och acne

Höga nivåer av testosteron orsakar en kvinnas kropp att producera stora mängder av talg, hudens naturliga olja. För mycket av denna olja kan blockera porerna, vilket leder till akne.

Preventivmedel och akne

Många piller öka nivåerna av östrogen och minska mängden testosteron i en kvinnas kropp. Lägre testosteron leder till mindre talg, vilket i sin tur kan innebära mindre akne.

typer

De flesta p-piller kan minska akne, men ett fåtal märken med vissa formuleringar av hormonet progesteron kan göra akne värre. Varumärken som godkänts av FDA som akne behandling är Ortho Tri-Cyclen, Estrostep och Yaz.

överväganden

Läkare rekommenderar vanligtvis försöker mer traditionella akne behandlingar såsom särskilda rengöringsmedel innan du slår till p-piller. Efter dessa andra metoder har misslyckats, är det mer sannolikt att förskriva hormonbehandling för akne en läkare.

Varning

Inte alla kvinnor är goda kandidater för hormonbehandling av akne. Till exempel kan en läkare avskräcka preventivmedel användning hos kvinnor med högt blodtryck eller en familjehistoria av vissa typer av cancer.