XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

högt blodtryck efter graviditet

Symtom på lågt blodtryck Efter träningen

Många människor upplever lågt blodtryck, även känd som hypotension, efter träningen. I allmänhet, personer som regelbundet utövar tenderar att ha lägre blodtryck och en långsammare puls än människor som inte är så vältränad. En mängd olika tillstånd, såsom graviditet, hjärtproblem, uttorkning och en brist på näringsämnen i kosten kan också vara källor till lågt blodtryck.

symptom

De vanligaste symtomen upplevs med lågt blodtryck är yrsel, svimning, dimsyn, illamående, törst och kall, fuktig, blek hud. Andra symtom är brist på koncentration, trötthet och depression. Om dessa symtom är erfarna och kvarstår, är det viktigt att notera vad som händer och när det händer så att en läkare kan ha möjlighet att hjälpa till om det behövs.

dehydrering

Dehydrering kan vara den vanligaste orsaken till lågt blodtryck efter träning. När kroppen förlorar mer vatten än den tar in, sker uttorkning. Att upprätthålla en adekvat hydrering status kan inte bara hindra eller minska effekten av lågt blodtryck efter träning, men det kan också göra det möjligt för kroppen att prestera på en hög nivå atle. Att vara väl hydrerad innan ett träningspass är ett bra mått för att undvika eller åtminstone minimera de effekter som uttorkning-inducerad lågt blodtryck kan orsaka. Den amerikanska Dietetic Association rekommenderar att dricka 5 till 10 oz. vatten 30 minuter innan träning. Det är också viktigt att dricka vatten under ett träningspass. För vätske under träning ADA rekommenderar i genomsnitt 5 till 10 oz. vatten var 15 till 20 minuter under träning för att upprätthålla en god vätskestatus - om dina behov kan vara högre om du tenderar att svettas mer än andra eller i ett varmare klimat än vanligt.

Står upp

Symtom på lågt blodtryck kan upplevas vid stående. När detta inträffar det är medicinskt känd som ortostatisk hypotension. Dessa symtom kan upplevas när man står efter sittande eller liggande på golvet för att sträcka efter träningen och kan förbättras om du är uttorkad efter träningen också. Mayo Clinic rekommenderar att du rör sig långsamt från sittande eller liggande läge för att minska eller undvika eller yrsel i samband med ortostatisk hypotension.

Att minska eller förebygga symptom

Tekniker för att minska eller förhindra symtom på lågt blodtryck beror på orsaken till lågt blodtryck. Att dricka mer vatten för att stanna väl hydrerad hela tiden är en nästan universell rekommendation för personer med lågt blodtryck. Bara för att en hög dietary sodiumintag är förknippad med högt blodtryck betyder inte nödvändigtvis att det är en korrekt lösning på symtom på lågt blodtryck. Du bör besöka din primärvårdsläkare om du upplever symtom på lågt blodtryck konsekvent eller med ökande frekvens eller svårighetsgrad - särskilt efter träning. Din läkare kan hjälpa till att avgöra källan till symptomen att noggrant och säkert fastställa ett sätt att ta itu med frågan om det behövs.

Innebörden av lägre blodtryck Efter träningen

När du tränar, är det viktigt att hålla ett öga på din puls och blodtryck. En förändring i endera kan säga en hel del om din hjärthälsa. Motion ökar naturligtvis blodtryck eftersom hjärtat arbetar hårdare. Det är inte typiskt för blodtryck att falla när du är klar utövar. Konsultera en läkare om du känner dig yr eller svag efter träningen.

Identifiering

Blodtryck skapas av hjärtat när den pumpar blod i artärerna och när artärerna motstå blodflödet. Detta tryck mot kärlväggarna ger dig ditt blodtryck nummer. Ju högre siffra indikerar trycket medan ditt hjärta kontrakt, pumpar blod till kroppen. Ju lägre siffran är trycket när hjärtat är i vila mellan beats. Ditt blodtryck är ett tecken på hälsan hos ditt hjärta.

Effekt

Eftersom hjärtat är en muskel, kan motion hjälpa det blivit starkare och funktion med mindre belastning. Motion håller också artärer flexibla, vilket möjliggör bra blodflöde och normalt blodtryck. Under träning, pumpar hjärtat snabbare och hårdare för att öka blodflödet till musklerna, vilket ökar blodtrycket. Blodkärlen, under tiden, expandera för att frigöra värme. Om du slutar att utöva plötsligt saktar ditt hjärta ner, minskar blodcirkulationen och gör din blodtrycksfall. Blodtrycket bör återgå till normal vilonivån efter en återhämtningsperiod.

Betydelse

En sänkning av blodtrycket efter träningen kan vara relaterat till medicinering, kondition, vilken typ av motion och varaktigheten av motion. Om ditt blodtryck ökar och sedan minskar långsamt under din normala vilande nivå som du svalna, kan det inte vara några problem, enligt Health Central. Emellertid kan lägre än normalt blodtryck under eller efter träning indikerar tidig hjärtsjukdom. Fallande blodtryck kan vara från en minskning av blodvolymen, vilket tyder på bristande blodflöde från hjärtat.

överväganden

Rådgör med din läkare om du upplever symtom på lägre blodtryck efter att ha utövat, såsom yrsel. Andra orsaker till en blodtrycks kan inkludera att inte äta innan du arbetar ut, inte äter tillräckligt eller inte äter rätt mat på grund av en nedgång i blodsockernivåer. Om du har en förkylning eller influensa, kan detta också leda till en sänkning av blodtrycket. Blodtryck mediciner eller diuretika kan sänka blodtrycket efter träning också.

Arm Blåmärken & amp; Högt blodtryck Efter träningen

Motion nästan alltid gynnar din hälsa och kan hjälpa till att sänka blodtrycket, men om du upplever symtom som oförklarliga arm blåmärken och högt blodtryck efter träning, be din läkare att kolla upp dem. De kan innebära någonting, men de också kan tyda på allvarliga tillstånd, såsom hjärtproblem eller kärlsjukdom. Dessa förhållanden kräver sannolikt behandling och kan kräva en förändring i din träning rutin.

Motion och blodtryck

Blodtrycket mäter den kraft med vilken hjärtat driver blodet genom dina artärer och vener. Den mest använda mätning kommer med två siffror, systoliskt och diastoliskt. I perfekt blodtryck bör systoliskt mäta 120 medan diastoliskt bör mäta 80. Generellt ditt systoliska blodtrycket bör stiga när du tränar, nådde sin högsta punkt som du är klar med din träning, sedan falla gradvis när du svalna, enligt University of New Mexico. Din diastoliskt blodtryck, under tiden, bör stanna stadig eller ens sjunka något under träning som dina blodkärl vidgas till följd av din träning.

potentiella problem

Om din diastoliskt blodtryck stiger kraftigt under träning - mer än cirka 10 procent till 12 procent över normal läsning - det kan tyda på att du har kardiovaskulära problem, eventuellt med tilltäppta artärer, åderförkalkning eller hjärtsjukdom, enligt University of New Mexico. Dessutom, om ditt systoliska blodtrycket inte ökar när du tränar, signalerar det också problem i hjärt-kärlsystemet.

arm Bruises

Din högt blodtryck efter träning sannolikt inte orsakar din arm blåmärken. Blåmärken inträffar vanligtvis som svar på någon trauma, såsom en träff på armen. Om din träning rutin innebär en sport med träffar på armen, såsom volleyboll, kan detta förklara din arm blåmärken, enligt MayoClinic.com. Dessutom är vissa människor, kvinnor i synnerhet, bara blåmärken lättare, särskilt när de blir äldre. Tunnare hud och äldre kapillärer, de små blodkärlen i huden, kan förklara din arm blåmärken.

överväganden

Arm blåmärken följande övning kan också indikera ett tillstånd som kallas perifer kärlsjukdom, enligt University of Chicago Medical Center. Perifer kärlsjukdom innebär förträngning och härdning av blodkärlen i dina armar och ben. Det är i samband med tilltäppta artärer och hjärtsjukdomar, tillstånd som också förekommer i samförstånd med högt blodtryck. Den springande punkten är, om du lider av både högt blodtryck och oförklarade arm blåmärken efter träning, se din läkare för en fullständig bedömning av din kardiovaskulär hälsa.

Hur man kan stoppa håravfall efter graviditet

Överdriven håravfall efter förlossningen kan vara alarmerande, men det är en normal del av postpartum processen. De glänsande, tjocka lås du hade under graviditeten - precis som dina utskjutande mage och svullna vrister - var bara tillfälligt. Du kan inte göra mycket för att bromsa håravfall under tiden efter förlossningen, men du kan fortfarande vidta åtgärder som stärker friska flätor.

Varför Håravfall

Det kan verka som om du förlorar massor av hår, och du är - men din kropp inte lämnar dig med en nettoförlust. När du är gravid, hormoner du producerar hålla håret i telogen, eller vila, fas längre än normalt. Som ett resultat, under graviditeten du förlorar mindre än den genomsnittliga 100 till 125 hårstrån per dag som icke-gravida kvinnor förlorar. När ditt barn är fött, dina hormoner återställa; vid ungefär 12 veckor punkt, som vilade hår flytta in i catagen, eller sprider, fas. Du kan förlora upp till 500 hårstrån per dag för att kompensera för nedgången medan du bär ditt barn.

alarmerande Patterns

Den accelererade håravfall varar i sex månader till ett år, och du kan inte riktigt göra mycket för att stoppa den. Hård borstning och aggressiva schamponering kan göra håravfall verkar mer märkbar. Hår kan komma ut i klumpar, eller koncentrera vid hårfästet, vilket skapar en illusion av att du skallighet.

Vad ska man göra

Ändra din stil och styling vanor kan hjälpa till att minimera de estetiska effekterna av håravfall. Borstning och schamponering mindre ofta och väljer att låta håret lufttorka, istället för att använda en rund borste och blås torktumlare, kan göra förlusten mindre märkbar. Du kan också ändra din stil eller färg för att ge en illusion av kroppen. Kortare lås ser fylligare; smällar kan dölja gallring på framsidan av hårfästet. Användande produkter, såsom mousse och förtjockning balsam, kan också hjälpa dig att injicera lite heft i håret. Undvik bearbetning behandlingar som kan torka ut håret och orsaka att den blir sprött och bryts av. Dessa strategier kommer inte att stoppa den naturliga utsöndring processen, men de kan göra det mindre märkbar.

Håll håret friskt genom diet

Även om du upplever detta postpartum håravfall, hålla håret du behålla så frisk som möjligt inifrån och ut. En balanserad kost som innehåller massor av biotin och andra B-vitaminer, zink och vitaminerna A, C och E ger håret med förstärknings näringsämnen. B-vitaminer och zink finns i kött, fullkorn, nötter och frön. Frukt och grönsaker ger dig med flavonoider och rekommenderade vitaminer som stöder friska lås. Tala med din läkare om du ska fortsätta din prenatal vitamin eller lägga till ytterligare vitamintillskott för att hjälpa dig att få de nödvändiga näringsämnen.

Kom ihåg

Ditt hår kan aldrig vara riktigt som det var före förlossningen. Ibland struktur förändras permanent och blir lockigare eller rakare. Om du upptäcker att du är fortfarande tappar hår långt efter barnet är ett år gammal, kontakta din läkare. Näringsbrist och hormonella störningar - såsom sköldkörtel problem - kan vara att skylla.

varningar

  • Hudtest oljeblandningen för att se om du upplever några allergiska reaktioner. Kontrollera med din läkare innan du tar några naturläkemedel eller vitamintillskott. Det är särskilt viktigt om du upplever en hög eller snabb ökning av håravfall, vilket kan tyda på en mer allvarlig fråga.

tips

  • Enligt American Association Graviditet, att andra sätt hjälpa håravfall efter graviditet är att äta en kost full av frukt och grönsaker. Du kanske också vill komplettera din kost med vitamin B, C och E samt zink och biotin. Använd schampo och balsam som innehåller biotin och kiseldioxid, och undvika att kamma håret med fintandad kammar eller blåsa den torr på hög värme. Undvik att bära upp håret i hästsvans eller flätor, som kan orsaka stress på håret.
Korrelation av högt blodtryck efter förlossning och amning

En ökning av blodtrycket under eller efter leverans är vanligt och höjer en kvinnas risk att utveckla kroniska sjukdomar senare i livet. Flera faktorer kan påverka postpartum blodtryck och behandling kan påverka amningen. För att hålla dig själv och ditt barn friska, kontakta din läkare om du har förlossnings hypertoni eller några frågor om amning.

Fördelar med Amning

Bröstmjölk är hälsosamt för ditt barn på grund av dess viktiga näringsämnen, inklusive protein, vitaminer och mineraler, enligt kvinnors hälsa. Antikropparna i bröstmjölken hjälpa ditt barn att bekämpa infektioner, och ammade barn är mindre benägna att bli feta senare i livet. Potentiella fördelar för ammande mor inkluderar en lägre risk att utveckla typ 2-diabetes, minskad stress och lägre kostnader. Du kan börja amma omedelbart efter förlossningen, och postpartum hypertension är inte sannolikt att påverka flödet av mjölk.

postpartum Hypertoni

Mer än en sjundedel av gravida kvinnor upplever förhöjt blodtryck under graviditeten eller strax efter förlossningen, enligt en artikel i tidskriften "Heart". Blodtrycket ökar ofta inom de första dagarna efter födseln, och du kan behöva stanna kvar på sjukhuset efter förlossningen om du utvecklar högt blodtryck. Informera din läkare om du vill amma under denna tid. Behandling för postpartum blodtryck kan inkludera blodtrycks mediciner och ytterligare övervakning.

dietary komponenter

Koffein kan också öka risken för högt blodtryck, enligt MayoClinic.com. Källor inkluderar kaffe, choklad, te och koffeinhaltiga läskedrycker och energidrycker. Enligt La Leche League, konsumtion av koffein kan också leda till koffein i bröstmjölk och spädbarn kan visa symptom på koffein intag, såsom sömnlöshet. Nyblivna mammor kanske vill minska koffeinintag. Observera att tillräckligt intag av vissa mineraler, såsom magnesium och kalcium, är nödvändiga för att upprätthålla sunda blodtryck men inte för att säkerställa en sund bröstmjölk, enligt Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center. Till exempel, även om du inte tar in tillräckligt med kalcium, kommer din bröstmjölk vara rik på kalcium från dina ben.

överväganden

Du kan sänka risken att utveckla perinatal högt blodtryck genom att upprätthålla en hälsosam vikt före graviditeten och gå upp i vikt enligt rekommendationerna under graviditeten, enligt tidskriften "Heart". Kvinnor som ammar är mer benägna att vända graviditet viktökning med en god takt för viktminskning. Vissa läkemedel mot högt blodtryck kan vara farligt för ditt barn om du planerar att amma. Diskutera din situation med din läkare för att få den bästa råd om hur man upprätthålla eller uppnå normala blodtrycksmätningar samtidigt som ditt barn bästa möjliga näring.

Hur man kan bli av med hudbristningar på brösten efter graviditet


Bristningar på brösten kan orsaka självkänsla frågor framför din partner. Denna typ av ärrbildning i huden orsakas av skiktning av huden som har brutit från snabb viktökning, såsom en graviditet. För att minska bristningar, det finns många sätt. Lyckligtvis att bli av med hudbristningar är möjlig.

Instruktioner

1 Drick 8 glas vatten om dagen. Huden är ditt nummer ett organ som är gjord mestadels från vatten. Vatten (fukt) är nyckeln till att bibehålla hudens elasticitet. De flesta läkare för år har rekommenderat att alla konsumera minst 8 glas vatten om dagen. Om du är gravid, är det bättre om du dricker mycket mer än 8 dagligen.

2 Applicera kakaosmör hudbristningar grädde varje kväll innan sängen. Bristningar på brösten kommer att absorbera vatten och kakao för att hjälpa till att läka huden ärrvävnad. Massera av kakaosmöret hudbristningar grädde kommer också underlätta korrekt hud blodcirkulationen som är närvarande.

3 Inköp vitamin E kapslar och sätta dem på bristningar på brösten för att påskynda läkning av huden ärrvävnad. Vitamin E är känt för att vårdpersonal för sina läkande egenskaper samt för frisk hud, naglar och hår. Smeta på vitamin E kapslar för att minska bristningar dagligen efter att du har tagit en dusch.

4 Använd en kräm speciellt för ärr. Det finns många produkter på marknaden för att bli av med hudbristningar; Men billigare alternativ såsom krämer som läker ärrvävnad är ett bra köp. Köp ärr krämer som finns i medicinska öarna på apotek och tillämpa den på brösten två gånger i veckan för att påskynda resultat.

5 Dusch med en peeling en gång i veckan för att bli av med stretch mark ärrvävnad. Köp en hud peeling som vanligtvis återfinns i skönhets- och akne behandling avdelningar i butikerna. Den peeling tar bort döda hudceller och kan kakaosmör bristningar grädde och E-vitamin för att penetrera huden mycket lättare.

Vad som orsakar lågt blodtryck efter operation?

Den första 24 till 48 timmar omedelbart efter operation är en kritisk tidsperiod. Många saker måste hända för att på ett säkert sätt återhämta sig. En patient behöver vakna upp ur anestesin, vitala tecken måste vara stabil, och patienten måste börja ambulate och äta. Ibland patientens vitala är inte stabila och lågt blodtryck inträffar. Detta är vanligtvis kallas chock.

hypovolemisk chock

Hypovolemisk chock, eller låg volym chock, uppstår när det finns inte tillräckligt med blod i systemet för att uppfylla kraven i kroppen. Lågt blodtryck beror på att hjärtat inte har tillräckligt med blod att pumpa. Tillsammans med lågt blodtryck, kommer patientens pulsfrekvens gå upp och urinproduktion kommer att minska. Blodförlust under operation eller fortsatt blödning orsakar hypovolemisk chock. Enligt "Sabiston Textbook of Surgery", en blödning är den vanligaste orsaken till hypovolemisk chock, och det krävs snabb igenkänning av problemet.

kardiogen chock

Kardiogen chock beror på att hjärtats förmåga att ingå avtal är nedsatt och det kan inte upprätthålla tillräckligt blodflöde till kroppen. Den vanligaste orsaken till kardiogen chock är ocklusion av ett kranskärl som orsakar en hjärtinfarkt, eller hjärtinfarkt. När en del av hjärtmuskeln dör på grund av brist på blodflödet, är hjärtats förmåga att kontraktet äventyras. Enligt "Sabiston Textbook of Surgery," 7-10 procent av patienter med nydebuterad hjärtinfarkt utvecklar kardiogen chock. Dödsfall förekommer i 40 till 70 procent av patienterna som upplever kardiogen chock. Behandling kan kräva hjärtbypasskirurgi, intravenösa vätskor och läkemedel som kommer att hålla blodtrycket inom ett normalt intervall.

Septisk chock

Sepsis uppstår när en överväldigande infektion skapar en allvarlig inflammatorisk reaktion i kroppen. Detta inflammatoriska svar orsakar artärerna att vidgas, vilket resulterar i att inte ha tillräckligt med blod i kärlsystemet för att fylla kapaciteten hos artärerna och inte tillräckligt motstånd i artärerna att driva blodet tillbaka till hjärtat. Lågt blodtryck, snabb hjärtfrekvens och feber på grund av infektion uppstår. Enligt "Sabiston Textbook of Surgery" 700.000 patienter på sjukhus under 2001 med sepsis; 210.000 av dem dog. Behandling av septisk chock kräver stora volymer av vätska, läkemedel för att hjälpa till att upprätthålla trycket och antibiotika för att behandla infektionen.

Fröjder moderskap ta en mängd olika känslor och nya impulser --- såsom viktminskning. Efter att ha ätit för två för nio månader, många nya mammor känner att behovet av att gå på en Crash Diet i ett försök att förlora barnet vikt, men det finns ett rätt sätt och ett fel sätt att närma viktminskning efter graviditeten.

Omedelbart efter att barnet är fött

Många mödrar är förvånade och förståeligt besviken på hur liten vikt de förlorar efter det att barnet är fött. Önskan att krascha kost är stark, men undvika denna fallgrop.

Din kropp har just gått igenom större trauma oavsett om du levererade kirurgiskt eller inte. Vänta åtminstone sex veckor innan du hoppar in i en strikt diet och motion plan för att låta kroppen att anpassa sig och läka.

För mödrar som väljer att amma sina barn, kommer de att behöva lika mycket kalorier som under graviditeten för att upprätthålla tillräckligt med näring för att amma sina barn. Fördelen med omvårdnad är att det bränner en stor mängd kalorier så mammor som ammar kan ta hjärtat att veta extra kalorier de konsumerar bränns under barnets utfodring gånger.
Tänk om du bokstavligen "åt för två" under graviditeten kan minska dina kalorier eller ändra hur du har ätit. Moms som pack på pounds under graviditeten tack vare midnatt glass körningar och går för den extra portion pasta kan ändra hur de åt omedelbart, vilket omedelbart kommer att kickstarta viktminskning. Byt glass med låg fetthalt yoghurt och dubbla pasta portioner med dubbla grönsaker.

När doktorn OKs Viktminskning

Även när din läkare ombord med ett viktminskningsprogram du fortfarande måste ha i åtanke att du är nu ansvarig för en liten person, så du behöver för att behålla din styrka. Åtminstone måste du äta 1200 kalorier per dag, företrädesvis 1800 för att bibehålla stadig, hälsosam viktminskning.
För nya upptagna mammor, beräkna kalorier och läsa kost böcker kommer inte att vara i korten, så använd logik i kosten. Välj frukt och grönsaker för snacks och försöker införliva dem i varje måltid. Välj magert kött för middag och användning oljor och fetter sparsamt.

Ett enkelt sätt att hålla på rätt spår, särskilt när du är sömnbrist och upp till dina ögonglober i blöjor, är att köpa lågt kalori frysta middagar för lunch och middag. Dessa middagar har ungefär 300 till 500 kalorier per middag och är lätta att tillreda.

Köpa en stor påse med äpplen att ha till hands och ta en av dem eller någon sträng ost eller låg fetthalt yoghurt för ett mellanmål.

Och glöm inte om ditt vatten. Speciellt om du ammar måste du dricka vatten som om du tränar för ett maraton. Vattenåterfuktar kroppen och huden och hjälper dig att bränna kalorier samtidigt vistas så alert som möjligt.

Bortom de första månaderna

Inledningsvis kommer du att se att uppmuntra viktminskning om du följer en hälsosam kost mönster, men du kan få den tyngd tillbaka om du faller i gamla graviditet vanor.
Införliva en fitness regimen i din dagliga schema genom att ta barnet för dagliga promenader eller joggar i jogging barnvagn. Ta en fitness DVD att göra medan barnet tar en tupplur, eller köra på löpbandet. Motion kommer att strama någon lös hud från stretching gravid mage och hjälpa till att hålla dig lugn under dessa spännande och ibland förvirrande gånger.
Fortsätt att äta hälsosam mat och integrera den i ditt liv som en livsstil istället för en diet. Förvisa chips och kakor så att du fortsätter att ha en chans att hålla vikten i schack och ge ditt barn en bra närings start när han är redo att äta fast föda.

Högt blodtryck efter att ha druckit grönt te

Koffein i grönt te kan orsaka blodtrycket att stiga tillfälligt, särskilt om du redan har högt blodtryck eller högt blodtryck. Men det är också möjligt att grönt te har egenskaper som hjälper att sänka blodtrycket. Koffein är en naturlig stimulant som kan påverka nervsystemet, muskler och hjärta. Enligt National Institutes of Health, innehåller grönt te 2-5 procent koffein, beroende på bryggtiden. Även om grönt te är normalt bryggt, kan grönt te-extrakt tas i kapselform som ett komplement. Inte ta några kosttillskott utan att först samråda med din läkare.

Om grönt te

Det finns tre grundläggande typer av te - svart, oolong och grönt. Den primära skillnad uppstår vid bearbetningen av tebladen. Förutom koffein innehåller grönt te teofyllin, polyfenolföreningar och eteriska oljor. Koffein och teofyllin är diuretika, som hjälpa till att sänka blodtrycket genom att ta bort överflödigt vatten från blodet, vilket minskar trycket på dina artärer. Teofyllin hjälper också förbättra blodflödet genom dina artärer. Polyfenolföreningar är antioxidanter. Antioxidanter skyddar kroppen från skador av fria radikaler, sjukdomsframkallande kemikalier.

Grönt te och lägre blodtryck

I April 2006 frågan om "Journal of American College of Nutrition," Dr Carmen Cabrera skriver att grönt te kan minska risken för att utveckla hjärtsjukdom. I september 2009 frågan om "Preventive Medicine," Dr Yuri Clement skriver att medan klinisk forskning på grönt te konsumtion är osäkert, verkar det minskar risken att utveckla åderförkalkning, eller åderförkalkning. Åderförkalkning ökar risken för högt blodtryck, hjärtsjukdomar och stroke.

Grönt te och högre blodtryck

Enligt Mayo Clinic, en 8-oz. kopp kaffe har cirka 95 mg koffein och kan höja blodtrycket med 3 till 14 poäng. En 6-oz. kopp grönt te har cirka 26 mg koffein. Så medan koffein i grönt te kan höja blodtrycket, skulle du behöva dricka mycket mer grönt te än kaffe. Äldre människor ibland utveckla ett tillstånd som kallas ortostatisk eller postural hypotension, en plötslig minskning i tryck efter att ha stått. Detta kan orsaka yrsel eller svimning. Enligt National Institutes of Health, det finns vissa belägg för att grönt te kan förhindra dessa symptom genom att höja blodtrycket.

Varning

Enligt NIH, dricka mer än fem koppar grönt te per dag kan orsaka illamående, huvudvärk och oregelbundna hjärtslag. I höga doser, ca 10 till 14 g, kan koffein i grönt te vara giftiga. Koffein kan också höja blodtrycket om du tar propranolol eller metoprolol för högt blodtryck, betablockerare mot kärlkramp eller phenlpropanolamine eller MAO-hämmare för depression.

Hur gör jag träning efter graviditet att Platta min mage?


Många nyblivna mammor kämpar med tillbaka sina kroppar, speciellt magen, den före graviditeten form. Under graviditeten, magmusklerna stretch för att tillgodose det växande livet. Efter födseln, kan dessa muskler vara slapp och kräver övning för att bli spänd och tonas igen. Det finns flera låga övningar konsekvens som kan utföras av en ny mamma för att minska storleken på magen säkert.

Instruktioner

buken Crunch

1 Låg på golvet, böjda knän och armarna i kors över bröstet.

2 Lyft huvudet tre till fyra inches från marken, andas ut när du lyfter upp.

3 Håll positionen i fem sekunder.

4 Sänk huvudet tillbaka till marken, andas in när du flyttar.

5 Upprepa denna process för två uppsättningar av 20 till 25 reps.

Scissor benlyft

6 Lägg ner platt på marken. Placera båda händerna handflatorna nedåt under skinkorna och hålla ryggen platt på golvet.

7 Lyft ena benet från marken och hålla den i luften i tio sekunder. Som du tar den första etappen ner, lyft den andra och hålla den i luften i 10 sekunder.

8 Upprepa denna process för tre uppsättningar av 10 repetitioner vardera.

Tips

  • Lyft båda benen i luften och långsamt föra dem båda ned som en variant på den traditionella sax benlyft.
  • Konsultera en läkare för att avgöra när du kan börja en efter födelse träning rutin.
  • Införliva tid med barnet i en daglig motion rutin. Ta barnet för en promenad eller dansa med barnet i vardagsrummet som ett sätt att bidra till att minska efter graviditeten magen.