XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

höga fosfathalter vid hypoparatyreoidism

Orsaker till en hög fosfathalt i blodet

Fosfat eller fosfor, krävs av kroppen för friska ben och tänder. En hög nivå av fosfat, men kan leda till organskada till följd av härdning av vävnader från kalciumsalter. Fosfatnivåerna är normalt högre hos barn än hos vuxna eftersom deras ben aktivt växer. Blod- och urinfosfatnivåer kan vara av om en person har tagit laxermedel eller lavemang som innehåller natriumfosfat.

Njursvikt

Njursvikt kan producera höga nivåer av fosfat i blodet. Njurarna befria kroppen från slaggprodukter och överskottsvatten genom urinering. Njurarna styra vätskor i kroppen och producerar hormoner och vitaminer att eventuella direkta cellaktiviteter i flera organ. När njurar börja arbeta felaktigt, kan avfallsprodukter och vätskor bygga upp, skapa en livshotande situation.

Symtom på njursvikt kan inkludera minskad urinproduktion, vätskeretention orsakar svullnad i benen, vrister och fötter, dåsighet, andfåddhet, trötthet, förvirring, illamående, bröstsmärtor, kramper och koma. Behandlingar för njursvikt innefattar mediciner för att kontrollera blodkaliumnivåer, höjer kalciumnivåer och lägre fosfatnivåer. Patienterna kan också behöva genomgå dialys för att filtrera gifter från blodet.

hypoparatyreoidism

Bisköldkörtlarna hjälpa till att kontrollera kalcium användning och avlägsnande av kroppen, enligt National Institutes of Health. Bisköldkörtlarna styr ett hormon som kallas PTH som styr kalcium, fosfor och D-vitaminnivåerna i ben och blod.

Hypoparathyroidism är en sjukdom där bisköldkörtlarna inte producerar tillräckligt med PTH. Symtom på hypoparatyreoidism buksmärtor, sköra naglar, grå starr, torrt hår, torr fjällande hud, muskelkramper, muskelspasmer och stickningar i läppar, fingrar och tår. Läkare kommer att köra blodprov för att kontrollera kalcium, magnesium, fosfor och PTH-nivån för att göra en diagnos. Behandling innebär kalciumkarbonat och D-vitamin för att återställa mineralbalansen i kroppen.

intaget

I vissa fall beror på en överanvändning av fosfattillskott eller äta eller dricka livsmedel med höga halter av fosfat en hög fosfatnivå. Läsk och färdigförpackade livsmedel kan vara hög i fosfathalt som kan orsaka en obalans mellan kalcium och fosfat i kroppen. Livsmedel som godis, choklad, glass, ketchup, majonnäs och smältost kan också innehålla höga halter av fosfat som kan leda till dålig bentäthet. Patienter med höga fosfatnivåer på grund av intaget bör tala med en dietist för att arbeta fram en måltid plan som kommer att begränsa höga fosfat livsmedel.

Hur du skapar din egen träningsschema och hålla fast vid det


En träningsschema ger struktur för dina träningsmål. Komma i form är populär mål ännu för många är det svårt att uppnå. En studie av Miller och Marlatt 1998 visade att 37 procent av amerikanerna gjort resolutioner start utövar. Men 75 procent av människor som gjort sådana mål misslyckades vid första försöket. Det är möjligt att hålla sig till en träningsschema, men du måste börja med rätt attityd och plan.

Instruktioner

1 Hur du skapar din egen träningsschema och hålla fast vid det

Vissa dagar kan ha olika träningspass gånger än andra.

Börja med en realistisk träningspass schema. Skriv ner din typiska dagliga schema för att få en korrekt överblick över hur din investera din tid och hur mycket extra tid du har. Byt ut aktiviteter som inte är värdefulla, såsom överdriven TV, med träning. Göra justeringar i schemat eftersom tiden går att bibehålla sin flexibilitet och se till att den bidrar till din hektisk livsstil.

2 Hur du skapar din egen träningsschema och hålla fast vid det

Många misslyckas eftersom negativa self-talk fortsätta att fånga dem i gamla vanor.

Lista de fysiska och mentala hinder för träningsschema som du utvecklas. Utarbeta planer för att övervinna dessa hinder. Många tror att de saknar självkontroll. en studie som utförts av Mukhopadhyay och Johar avslöjar dock att de som tror på sin viljestyrka och kapacitet var mer benägna att uppnå sina mål. Planera för att göra arbetet mer bekvämt. Du kan söka efter parker eller gym i närheten av din arbetsplats och ta med träningskläder för att arbeta.

3 Hur du skapar din egen träningsschema och hålla fast vid det

Som ordspråket säger, praxis gör perfekt.

Gradvis öka frekvensen och intensiteten i träningen. Många frestas att hoppa rakt in i ett intensivt schema. Emellertid är det mer fördelaktigt att vidta nybörjare åtgärder för att förhindra frustration och missmod. Håll fast vid lättare träningsschema. Du kommer att vara mer uppmuntras att ta på fler timmar när du ser de positiva resultaten.

4 Hur du skapar din egen träningsschema och hålla fast vid det

Arbeta ut på en väns hem är roligt och bekväma.

Införliva variation i ditt schema. Variation är hälsosammare för kroppen och det avskräcker tristess. Välj olika typer av musik, dansstilar, konditionsträning och vikt rutiner förväg. Träning i olika miljöer såsom gym, park, allaktivitetshus och väns hem.

5 Hur du skapar din egen träningsschema och hålla fast vid det

Överväga att behandla dig själv till en läcker måltid efter att ha arbetat ut.

Skapa positiva känslor när man tänker på att arbeta ut. Om du associerar negativa känslor, en besegrad humör eller smärta med att arbeta ut, då du kommer att vara mer benägna att förhala. Visualisera träna med ett leende på läpparna, träffa nya människor och njuta av naturens skönhet. Medan du tränar tänka glada minnen och lyssna på upplyftande musik. Belöna dig själv för att arbeta för att skapa en glatt humör.

6 Hur du skapar din egen träningsschema och hålla fast vid det

Titta på vänner och gruppmedlemmar träning kan inspirera dig.

Ta hjälp av andra. Berätta nära familj och vänner om din träning schema och träningsmål. Med åskådare kommer att motivera dig och de kan hjälpa dig att hålla sig till schemat. Gå med i en träningsgruppen eller hitta ett gym kompis för att öka ansvarigheten.

7 Fokus på resultat. Även resan till fitness är tillfredsställande, inte glömma de anledningar till varför du började arbeta ut. Lägg upp dina träningsmål på en märkbar plats att påminna dig att träna. Spåra dina framsteg för att öka din beslutsamhet. Skapa milstolpar och fira varje milstolpe uppnåtts.

Tips

  • Hjälpa andra på vägen att uppnå sina mål genom att sprida kunskap i hela samhället.
  • Även träna är ett stort mål, glöm inte att äta hälsosamt.

Hur man bygger muskler vid 13


Massor av 13-åriga pojkar och flickor vill lägga muskler för sport, eller att se eller känna bättre om sig själva. Dock måste tonåringar vara försiktig när man startar ett träningspass rutin. Epifysplattor i barnens ben växer fortfarande och de bör inte sätta onödig press på dem, enligt Mayo Clinic. Därför är det bäst att antingen göra kropps vikt resistenta övningar som armhävningar eller lyfta relativt lätta vikter.

Instruktioner

1 Vänja sig vid styrketräning. Gör kroppen vikt övningar utan vikter, såsom armhävningar och knäböj. Utföra övningar för alla delar av din kropp som bröst, axlar, rygg, armar och ben. Träna hela kroppen varje träningspass, och utföra övningarna tre dagar per vecka.

2 Gör armhävningar. Placera båda händerna på golvet och stödja nedre delen av kroppen på bollar av båda fötterna. Andas in när du sänker bröstet mot golvet, sedan andas ut när du höja dig från golvet. Gör tre eller fyra uppsättningar av så många repetitioner som du kan.

Do knäböj. Böj knäna på en 90-graders vinkel. Höj armarna ut framför dig för bättre hävstångseffekt. Gör tre uppsättningar av 10 till 15 repetitioner.

3 Träna dina axlar. Genom att använda en längd av gummislang för resistens, gör sidan höjer sido. Kila gummislangen mellan en stängd dörr och dörrkarm. Håll ena änden av gummislangen med din högra hand och samtidigt hålla armen rak, höja slangen upp till axelhöjd. Sänk slangen tillbaka. Gör 10 repetitioner och upprepa med andra armen.

4 Börja styrketräning efter kroppen vänjer sig vid inledande ömhet av styrketräning - sex eller åtta veckor senare. Det är bäst att träna tre till fyra dagar per vecka, arbetar överkroppen en dag och underkroppen nästa dag, enligt bodybuilding.com. Vila varje muskel minst två hela dagar i mellan träningspassen.

5 Träna dina större muskler först varje träningspass, såsom bröst dagen du arbetar överkroppen och låren dagen du tränar underkroppen.

6 Gör övningar som bänkpress för bröstet. Välj en vikt som du kan lyfta 10 gånger för uppvärmning set. Stanna mellan sex och 10 reps, lägga 5 eller 10 pounds till baren efter varje uppsättning. Ligg på en bänk och lyfta skivstång upp och ut så det är direkt ovanför bröstet. Sänk vikten till mitten av bröstet, tryck sedan tillbaka upp. Gör tre uppsättningar av denna övning.

Gör knäböj först på benet dagen. Placera skivstång över köttig del av dina axlar och utföra övningen som tidigare beskrivits.

7 Ta månatliga mätningar av dina muskler och kroppsvikt för att spåra dina framsteg.

Tips

  • Titta på din kost. Dricka mjölk och äta hög proteinhalt livsmedel som nötkött, kyckling, tonfisk, kalkon, mandel och keso. Ät en till 1,6 gram protein per kilo kroppsvikt för maximalt resultat. Äta 250 till 500 fler kalorier per dag. Förutom protein, äta komplexa kolhydrater som ris och potatis samt frukt och grönsaker.
Komplikationer med graviditet Ultraljud vid 20 veckor

Många medicinska personal föreslår har ett ultraljud runt 20 veckors graviditet för att kontrollera eventuella fysiska problem med barnet, eller moderkakan eller vätska inne i livmodern. Även om du kan vägra en skanning runt 20 veckor, mest nyblivna föräldrar är angelägna om att se sitt barn på skärmen och har barnet utcheckad för problem. Många fetala komplikationer, men inte alla, kan ses på ett ultraljud på 20 veckor, enligt BabyCentre.co.uk.

fysiska anomalier

Börjar vid huvudet och arbeta ner, kontrollerar ultraljudstekniker varje del av barnet efter problem. Komplikationer som kan identifieras innefattar anencefali, en saknad del av hjärnan, läpp eller andra ansikts avvikelser, lem missbildningar, hjärt anomalier och deformerad ryggrad. sökte mage, tarm och njurar för missbildningar, säger BabyCentre.co.uk. Vid denna punkt, kan de flesta barn identifieras som manliga eller kvinnliga, om de vägrar att öppna sina ben eller vända så att reproduktionsorgan kan ses.

fostertillväxt

För att säkerställa att barn växer på rätt sätt, är vissa ben mättes för att bedöma fostertillväxt. Huvudet omkrets och diameter, plus buken omkrets och längden på den längsta ben i kroppen, lårbenet, mäts och jämförs med standard tillväxt diagram, påstår BabyCentre.co.uk.

uterin miljö

Placeringen av moderkakan noteras; vid mittpunkten av graviditeten, är moderkakan fortfarande ofta implanteras ganska lågt på livmoderväggen. Om moderkakan noteras att vara lägre än normalt, är en uppföljning skanning göras för att se till att moderkakan vandrar uppför sluttningen av livmodern och bort från öppningen till livmodern, livmoderhalsen, eftersom livmodern växer. En lågt liggande moderkaka, eller placenta previa, som täcker livmoderhalsen, kan orsaka allvarliga blödningar senare under graviditeten och kräver kejsarsnitt.

Fostervatten runt barnet mäts också; för mycket vätska, som kallas polyhydramnios, eller för lite vätska, som kallas oligohydramnios, kan tyda på ett problem med fostrets njurar eller tarmar, säger Ob-Ultrasound.net. Livmoderhalscancer längd kan också mätas, särskilt om det finns en tidigare historia av för tidig födsel.

mjuka Markörer

Vissa fysiska tecken på barnet anses vara mjuka markörer, eller indikationer på att barnet kan ha en kromosomavvikelse, såsom Downs syndrom. Dessa avvikelser kan ofta ses på ett ultraljud, och hjälpa till att bedöma risken för kromosomavvikelser. Men de är inte diagnostisk i de flesta fall och kan hittas i normala foster samt rapporterar EarlyRiskAssessment.com. Några av de vanligaste markörer för Downs syndrom inkluderar nuchal (nacken) hudveck tjocklek av mer än 6 mm, hjärtfel, förkortad lårben och arm ben, tarm avvikelser och närvaron av en åderhinna plexus cysta, en cysta som bildas i ett område av hjärnan, choroid plexus, gör att vätska som omger ryggmärgen och hjärnan, enligt Ob-Ultrasound.net.

Min 7,4 MerCruiser överhettas vid en hastighet


Båtmotorer överhettning kan orsakas av många faktorer. Överhettning kan vara ett resultat av något så enkelt som mossa eller ogräs virad runt drevet, eller det kan vara ett resultat av allvarliga mekaniska problem som rostiga och trasiga motorkylning delar. Överhettningsproblemen måste lösas innan båten används för att undvika allvarliga motorskador. Du bör byta ut vattnet impellerpump före varje båtsäsongen.

Marin Kylsystem

MerCruiser marina kylsystem består av flera delar. Vattenpumpen impeller, som ligger i akterdrivenheten, drar vatten från de två små öppningarna strax ovanför propellerkonen. Detta vatten cirkulerar upp genom motorn, förbi termostaten och bär den heta avgas tillbaka ut i vattnet.

Symtom på en dålig termostat

Om du startar MerCruiser motor, tomgång till driftstemperatur och observera motorn kontinuerligt hetare, är detta ett vanligt symptom på en dålig termostat. Termostaten är placerad på framsidan mittområdet av motorn, under de stora vattenslangar. Skaffa en matchande marin termostat för utbyte på din lokala båt-uttag. Motorskada kan resultera från att köra båten utan en ordentlig termostat installerad.

Symtom på en dålig vattenpump

Om MerCruiser arbetar vid en hög temperatur vid både låga och höga hastigheter, är den mest sannolika problemet dåligt vatten pumphjul. Pumphjulet är belägen i den övre delen av akterdrivenheten. Impeller skador kan resultera från båten sitta i flera år utan användning. Gummit blir mycket skör och kan upplösas under de första minuterna av användning. Aldrig motorn utan vatten kommer in i vattenpumpen. Impeller skada kommer att resultera i en minut av torr användning.

Symptom på tilltäppta Passages

Om MerCruiser fungerar bra vid låga hastigheter, är överhettat vid en planingsfart, sedan kyler gång gasreglaget minskar, kan detta vara ett resultat av igensatta eller fastrostade passager. De vanligaste platser för att kontrollera igensättning och rost är avgasgrenröret och värme stammar. Isärtagning och granskning av dessa delar är nödvändig för att avgöra om detta är problemet.

Vad är normala pulsen vid träning?

När du tränar, accelererar din puls för att hjälpa flytta blod och syre genom dina celler och vävnader. Att känna din puls kan hjälpa dig att utvärdera din träning rutin och maximera nyttan av din träning. De bästa resultaten uppstår när din puls stannar inom din målzon under träning; en pulsfrekvens som är för hög eller för låg kan signalera potentiella problem.

Puls Grunderna

Din puls, eller puls, är ett sätt att tala om hur hårt och effektivt hjärtat pumpar. Varje gång ditt hjärta expanderar och kontrakt, tvingar det blod via cirkulationssystemet, och du kan känna dessa pulser vid punkter på kroppen såsom nacke och handled. En normal puls varierar från 60 till 90 medan vila, och upp till 200 under kraftig motion, beroende på din ålder och kondition. Om din puls sjunker för lågt, en händelse som kallas brachycardia, kan det orsaka yrsel eller svimning. Om det är för högt, blir resultatet takykardi, vilket kan vara ett tecken på en underliggande medicinskt problem.

Target Heart Rate

Bestäm din beräknade maxpuls för motion genom att subtrahera din ålder från 220. Under träning, sträva efter mellan 60 och 80 procent av din maximala antalet hjärtfrekvens; varje puls inom detta område är normalt. Undvik motion som driver din puls över 85 procent, eftersom detta kan leda till hjärt-och ortopediska problem utan tillsatta hälsofördelar. Om du har en konstaterad hälsoproblem, kan din läkare minska din pulszon till cirka 50 procent.

Med din Pulse

För att se om du tränar i ditt mål hjärtfrekvens zon, sluta träna och ta pulsen i tio sekunder. Placera tips av indexet, andra och tredje fingrar på palm sidan av motsatt handleden eller halsen i närheten av din luftstrupen. Tryck lätt tills du känner pulsen, sedan räkna beats under 10 sekunder medan du tittar på en klocka eller klocka, och multiplicera den siffran med sex. Om du inte kan ta din puls eller sluta träna för att göra det, kan du använda maximal upplevd ansträngning metod: om du kan prata och motion på samma gång, är du inte arbetar för hårt, men om du kan sjunga och fortfarande motion, du är inte arbetar tillräckligt hårt. Du kan också använda en strap-on pulsmätare eller en medicinskt kontrollerad graderad konditionstest för att avgöra din puls.

överväganden

Flera faktorer kan påverka ditt mål puls, inklusive ökningar i lufttemperatur och uttorkning, som kan orsaka din puls att öka, vilket kan utöva på högre höjder. Läkemedel för hjärtsjukdomar, högt blodtryck och diabetes kan också påverka din puls; din läkare kan behöva justera pulszon om du har något av dessa villkor. Om din puls är genomgående för låg eller för hög under träning, kontakta din läkare, särskilt om du också uppleva andnöd, smärta, yrsel eller svimning.

Orsaker till blödning vid tidpunkten Periodens När gravid

Blödning runt tiden för en förväntad tid är inte ovanligt, även om en kvinna är nyligen gravid. Blödning i mycket tidig graviditet kan ha flera orsaker, vissa normala och ofarliga, andra mer om. Det kan vara svårt att fastställa den exakta orsaken till blödning i mycket tidig graviditet; ett ultraljud cirka fyra till fem veckor kan bestämma att graviditeten implanteras i livmodern och utvecklas normalt.

implantation Spotting

Spotting vid tiden för implantation, när det växande embryot Burrows in i livmoderslemhinnan, är vanligt och ofarligt. Implantation händer i allmänhet cirka sex till 12 dagar efter befruktningen, uppger den amerikanska Graviditet Association (APA). Befruktningen sker cirka två veckor före den beräknade tidpunkten för menstruation. Implantation blödning är oftast mycket ljust, knappa och varar bara några dagar.

kemisk Graviditet

Kemiska graviditeter uppstår när ett ägg befruktas och börjar implantatet, men sedan slutar växa. En period som kan vara tyngre än vanligt börjar sedan runt den tid en period normalt börja. Den vanligaste orsaken till kemisk graviditet är kromosomavvikelser i antingen ägg eller spermier. Kemiska graviditeter förekommer ofta; Norman Ravski, VD för Yale-New Haven Hospital, står på HealthLink.com att omkring 30-50 procent av tidiga graviditeter är kemiska graviditeter. Om inte en kvinna gör ett mycket tidigt graviditetstest, kommer hon inte att hon var gravid.

Ektopisk graviditet

Utomkvedshavandeskap implanteras utanför livmodern, oftast i äggledarna, men möjligen i äggstockarna, livmoderhalsen eller bukhålan. Eftersom hormonnivåerna är normalt lägre i ett utomkvedshavandeskap, kan en liten mängd ljus vaginal spotting uppträda runt tiden för en förväntad tid. Som embryot fortsätter att växa, symtomen blir mer uttalad, med kraftigare blödningar och buksmärtor. Ultraljud kan visa om graviditeten är i livmodern så tidigt som fyra veckor, vid tiden för en utebliven menstruation, rapporterar Mayo Clinic.Neurontin är varumärket av gabapentin, receptbelagt läkemedel förening liknar neurotransmittorn GABA (gamma-aminosmörsyra). Producerad av Parke-Davis, ett dotterbolag till Pfizer, har Neurontin flera användningsområden, bland annat som en off-label behandling av olika ångeststörningar hos patienter vars ångeststörningar vara resistenta mot mer traditionella läkemedel. En off-label användning är en som inte har godkänts av FDA. När FDA godkänner ett läkemedel och dess indikationer reglerar det inte dess användning, så läkare ordinera ofta läkemedel för andra behandlingar som har visat sig säkra och effektiva.

användningar

Neurontin är ett kramplösande godkänd för att styra anfall av epilepsi. Neurontin har därefter godkänts för användning vid behandling av neuropatisk smärta, smärta utlöses av neurologiska funktioner (som fantom syndrom) eller skadade nerver, snarare än genom en direkt skada. Dessutom Neurontin används allt oftare för en off-label ändamål. Dessa inkluderar migrän förebyggande; minska abstinensbesvär som en del av Prometa rehabiliteringsprogram för metamfetamin, kokain och alkohol; behandla restless legs syndrom; och för behandling av bipolära och ångeststörningar.

Ångeststörningar

Neurontin ordineras för att minska symptom i samband med ångest. Sådana symtom är vanligen spänning, kronisk oro, irrationell rädsla, oro, panikattacker, snabba hjärtslag, högt blodtryck, svettning, svaghet, andningssvårigheter och bröstsmärtor. De vanligaste ångest är generaliserat ångestsyndrom, panikångest, tvångssyndrom, social fobi, fobier (särskilt agorafobi), posttraumatiskt stressyndrom och separation ångestsyndrom. Dessutom är Neurontin används för att behandla akatisi, ångest som resulterar från användning av vissa antipsykotiska läkemedel.

effektivitet

Neurontin är föreskriven för ångest när fler standardbehandlingar såsom selektiva serotoninåterupptagshämmare inte fungerar tillräckligt bra. Neurontin har visat sig vara effektiva i dessa fall jämfört med en placebo, i synnerhet när den används tillsammans med mer traditionella behandlingar. Underlaget är starkast för att använda Neurontin att behandla generaliserat ångestsyndrom, panikångest och social fobi.

indikationer

Den initiala dosen av Neurontin är vanligen 300 mg dagligen, vilket gradvis höjs som necessary.Neurontin inte är godkänd för användning hos barn under 12 år Neurontin bör endast tas av gravida kvinnor om läkaren anser att fördelarna överväger de potentiella riskerna. Neurontin kan tas med eller utan mat. Antacida kan hämma upptaget av Neurontin, som kan öka effekten av p-piller. Undvik alkohol medan Neurontin, eftersom det kan leda till frekventa och allvarliga biverkningar. Patienterna måste avvänja av Neurontin, som stannar plötsligt kommer att orsaka abstinenssymtom.

Bieffekter

Biverkningar med Neurontin är vanligen milda, och de flesta patienter inte hitta dem störande nog att sluta använda. De vanligaste biverkningarna är yrsel, trötthet, dåsighet, illamående, förstoppning, diarré, muntorrhet och hyperaktivitet. Allvarligare men sällsynta biverkningar är svullnad i armar och ben, humörsvängningar, depression, självmordstankar, förlust av muskelkoordination och ofrivilliga ögonrörelser.

Hur du skyddar Babies & # 039; Knän vid genomsökning

Vid ungefär 6 till 10 månader, kommer ditt barn att ta bort på alla fyra och börjar utforska sin värld. När scooting förvandlas till maraton krypa sessioner, din kanske märker barnets knän ser rött, repig eller irriterad. De flesta barn få igenom sin krypande skede med lite irritation och behöver inte någon inblandning från din sida. Om ditt barn är särskilt aktiv, det finns sätt att lindra knäsmärta och skydda ditt barn från ytterligare skada.

Steg 1

Klä ditt barn i 100 procent bomull byxor när han ska krypa på golvet. Syntetiska fibrer kan irritera babyns hud.

Steg 2

Sätt en filt ner på hårda ytor eller grova mattor till pad knä mot irritation.

steg 3

Köp kommersiella knäskydd speciellt för barn, såsom benvärmare, knäskydd eller byxor med skyddsinlägg.

steg 4

Förhindra ditt barn från att krypa över cement, grus eller andra grova, hårda ytor

steg 5

Applicera blöja-utslag kräm till barnets knän för att lugna någon skav och skyddar huden från ytterligare skav. Om det misslyckas, prata med din läkare om att tillämpa en over-the-counter hydrokortison kräm.

tips

  • Undvik babykläder som använder snören, som din krypa barnet kan trassla i dem och skada sig själv.

Saker du behöver

  • Filt
  • Skyddskläder
  • Blöjeksem salva
  • hydrokortison kräm

Vad ska du göra om du fångas på öppet vatten vid åskväder?

Blixtnedslag är farlig.

På väg mot Shore kan vara farligt

I havsbundna åska, finns det ofta stora vågor och kraftiga vindar nära stranden. Närmar land kan vara farligare än att vänta ut stormen på öppet vatten. Äventyr i Båtliv rekommenderar att vrida din båge i vågorna på en 45-graders vinkel, kopplar elektrisk utrustning och förhindra uppbyggnaden av vatten inne i båten.

Båtar sitter Ankor i åskväder

Eftersom moderna båtar åsidosätts med elektrisk utrustning och navigationssystem, kan blixt snabbt hitta din båt. Eftersom det inte finns något sätt för den el av ett blixtnedslag försvinna på en glasfiber eller metall båt, kommer din kropp att dela strejken. Huvudet mot stranden vid första tecken på en storm och få bort vattnet.

Slutsats

Ed Shaver, David Acker, och Franklin Veaux, författare till "The Stormigt väder Blogg" notera att "Det enda bra skydd för människor båtlivet i ett åskväder är att få bort vattnet."