XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hjärtklappning och tinnitus

Orsaker till hjärtklappning och Tinnitus

Tinnitus är en term som beskriver ringningar i öronen. Vanligtvis förekommer i båda öronen och är endast uppfattas av den person som upplever ringningen. I sällsynta fall kan dock går tinnitus tillsammans med andra tillstånd som kan vara orsaken till ringningen. Blodkärl och förhöjt blodtryck är båda ovanliga men möjliga orsaker till tinnitus. Dessa villkor kan också leda till hjärtklappning, vilket är en medveten medvetenhet om att känna hjärtslag som indikerar möjliga hjärt- eller blodkärls avvikelser.

aktiv sköldkörtel

När sköld frisätter en förhöjd mängd av sköldkörtelhormon, kan det förändra hjärtfrekvens och blodtryck. Den förhöjda eller oregelbunden hjärtfrekvens som orsakas av detta villkor kan kännas som hjärtklappning. Samtidigt, som blodtrycket ökar i blodkärlen runt örat, kan ljudet från dessa blodkärl orsaka tinnitus. I dessa fall kan tinnitus låta som en pulsering liknar en hjärtrytm.

panik~~POS=TRUNC störningar~~POS=HEADCOMP

En panikångest kan höja hjärtfrekvens och blodtryck. Som ett resultat av den panik, hormoner, såsom epinefrin, släpps ut i blodet och kan få hjärtat att arbeta hårdare för att pumpa blod. Det kan kännas som hjärtklappning. Samtidigt ökar blodtrycket också och kan orsaka tillfälliga förnimmelser av tinnitus.

Graviditet

Graviditet ökar mängden arbete som hjärtat måste göra för att pumpa extra blod att leverera det växande fostret. Hjärtklappning är vanliga under graviditeten. Genom att höja blodtryck, kan graviditet också leda till tinnitus.

avsvällande mediciner

Avsvällande läkemedel, såsom Sudafed, innehåller låga doser av stimulantia som kan höja hjärtfrekvensen och blodtrycket. Den förhöjda hjärtfrekvens kan orsaka hjärtklappning, medan det förhöjda blodtrycket kan leda till tinnitus.

Vill du vaknar upp mitt i natten med hjärtklappning eller har ryckningar symtom medan du sover? Du är inte ensam --- många människor upplever dessa problem. Detta kan bero på en rad olika frågor som du kan behöva ta itu med så snart som möjligt. Varje gång du känner oegentligheter i hjärtfrekvensen, bör du söka professionell rådgivning om vad som kan gå fel. Informationen är inte en diagnos av dina särskilda symptom och bör inte ersätta ett läkarbesök. Alltid rådfråga din husläkare om dessa problem kvarstår.

Hjärtklappning

Många gånger, kan hjärtklappning orsakas av en vitaminbrist. Om du inte får tillräckligt med kalcium, magnesium eller andra viktiga vitaminer i din kost, kan det orsaka ditt hjärta att påskynda från tid till annan. Dessutom, när du är uttorkad från att utöva och inte dricker tillräckligt med vatten, kan du ha problem med hjärtklappning. Överdriven kaffe och alkoholdrickande kan leda till uttorkning. Många människor som använder alkohol för mycket har detta problem, eftersom alkohol utarmar kroppen av vatten.

Ångest och hjärtklappning

Hjärtklappning kan också orsakas av ångest. Är du rädd eller orolig ofta när du går till sängs? Tycker du betona och tänka på alla dina problem i livet precis innan du somnar? Om så är fallet, kan det vara en anledning till varför du upplever detta problem. I ett extremt fall kan du ha drabbats av en panikattack.

ryckningar

Liksom hjärtklappning, kan stress och ångest orsaka muskelryckningar i sömnen. Om du känner dessa ofrivilliga ryckningar förnimmelser i ansiktet, benen, magen och andra konstiga ställen, kan det bero på att du är oroande och tänka för mycket när du sover. Bedtime bör vara en tid av vila för dig, och din kropp reagerar därefter.

fibrillering

Om du känner en ryckningar runt hjärtat, kan det vara vad som kallas "flimmer", vilket är när hjärtmuskeln rycka. Det kan också bara vara musklerna ovanför hjärtat som flyttar intermittent. Vissa medicinska experter säger också att ryckningar kan potentiellt relaterade till reumatoid artrit.

hypertyreoidism

Ryckningar och hjärtklappning är båda symptomen av ett tillstånd som kallas hypertyreos. Med detta tillstånd, är sköldkörteln producerar för mycket av tyroxin hormon, som påskyndar ditt hjärta och gör din ämnesomsättning arbeta snabbare. Om du upplever dessa två symtom (hjärtklappning och ryckningar) i kombination med en plötslig viktminskning, förstorad sköldkörtel i halsen och sömnproblem, skulle det kunna vara ditt problem. Du måste ha detta diagnostiseras av en läkare för att vara säker.

mediciner

Slutligen har vissa mediciner varit kända för att orsaka hjärtklappning och ryckningar, såsom levaquin och Advair (se mer droger som anges nedan under "Referenser"). Fråga din läkare om din medicin som orsakar dessa symptom.

Vitamin B-6 och Tinnitus

Tinnitus är en vanlig och irriterande problem som orsakar buller eller ringningar i öronen. Tinnitus är ett symptom på en underliggande hälsoproblem såsom en öronskada eller åldersrelaterad hörselnedsättning. Diagnostisera och behandla den grundläggande orsaken till tinnitus kan ge lindring. Vitamin B-6, eller pyridoxin, hjälper immunsystemet producerar antikroppar som är nödvändiga för att avvärja sjukdom. Vitamin B-6, men inte är listad som en behandling för tinnitus, enligt MedlinePlus, en webbplats publicerat av National Institutes of Health.

överväganden

Skallskador, öroninfektioner, exponering för högt ljud, tillsammans med hjärt- och kärlproblem kan alla orsaka tinnitus. Ofta kan inte hittas orsaken till buller och ringningar i öronen.

B-6 är ett vattenlösligt vitamin finns i livsmedel som grönsaker, spannmål och bönor.

B-6 kan skydda mot hjärtsjukdomar och hjälpa till att hantera kolesterol.

Andra vitaminer och kosttillskott

Vitamin B-12 och en kombination av vitamin A och E har nämnts som möjliga behandlingar för tinnitus, men inga starka bevis stöder deras användning, konstaterar University of Pittsburgh Medical Center.

En studie publicerad i 2007 i "Progress in Brain Research" hittat personer med zinkbrist kan vara upp till 69 procent mer benägna att ha tinnitus. Fyra av fem små studier tyder på att zinktillskott kan lindra symptomen på tinnitus, men större kliniska studier behövs för att bekräfta dessa påståenden.

konventionell behandling

Vissa mediciner kan bidra till att minska svårighetsgraden av tinnitus. Tricykliska antidepressiva såsom amitriptylin och nortriptylin har varit måttligt effektiva, men de kan orsaka otrevliga biverkningar såsom dimsyn, förstoppning, muntorrhet och eventuellt hjärtproblem.

Ångestdämpande medel såsom alprazolam kan bidra till att minska symtomen. Dessa läkemedel är potentiellt vanebildande och orsaka biverkningar som illamående och dåsighet.

livsstilsrättsmedel

Begränsa din exponering för saker som kan förvärra tinnitus, såsom höga ljud och nikotin, kan hjälpa till att hålla symptomen under kontroll. Låg volym radio statisk eller en fläkt kan täcka upp buller och ringer från tinnitus.

Avslappningstekniker såsom meditation och motion kan hjälpa till att hantera symtomen, eftersom stress kan intensifiera tinnitus, förklarar Mayo Clinic. Att begränsa ditt alkoholintag kan också bidra eftersom alkohol expanderar blodkärlen, vilket orsakar ökad blodflöde, särskilt i innerörat.

Motion för hjärtklappning och ångest

Fysisk kondition och mental hälsa går tillsammans hand i hand. Medan muskelstyrka och toning är ofta i fokus för ett träningsprogram, hjärt förbättringar och andra medicinska effekter resulterar som en positiv bieffekt. Men fördelarna med motion nå bortom det fysiska. Med regelbunden motion, ångest och relaterade hjärtklappning minskas eller avslutas.

Motion för att ändra hjärnans kemi

Aerob träning ändrar din hjärna kemi, bränna bort stress kemikalier - såsom kortisol och adrenalin och öka må-bra kemikalier - som serotonin och endorfiner. Om du är en av de personer som blir upptagen rengöring när du är upprörd, du instinktivt vet att fysisk aktivitet hjälper dig att må bättre. I "Hur öka Serotonin" Judd Handler rekommenderar 30 minuters måttlig intensitet motion fem till sju gånger i veckan. Handler varnar att högintensiv träning bör undvikas eftersom en hög intensitet faktiskt kan öka stresshormoner. Du kan bryta upp din träning i 10-minuters sessioner och ändå få de önskade effekterna.

Aerob träning för att minska ångest

Hela kroppen övningar såsom aerobics, gör du andas hårdare och få blodet att pumpa till hjärnan. Rask promenad, jogging, cykling, trappor och gymnastik är alla effektiva aeroba övningar. I "Motion för ångest," Michael Otto, Ph.D. rekommenderar 30 till 40 minuters aerob träning tre gånger i veckan. NAMI, National Alliance på psykisk sjukdom, tyder på att även ett par minuter av motion ett par gånger i veckan har fördelar för att minska ångest.

autoreglering övningar

Övningar som betonar stretching och djupandningstekniker, såsom yoga, har en lugnande effekt som reducerar eller lindrar ångest. Om yoga är inte din sak, kan du få nytta av auto övningar när som helst och var som helst. Det är bäst att stänga dina ögon under djupandning, men inte obligatoriskt. Fokusera dina tankar på dina andetag fyller lungorna när du andas in genom näsan. Håll andan i några sekunder och sedan andas ut genom spetsade läpparna. Upprepa sekvensen fem till tio gånger. Progressiv muskulär avslappning är också till hjälp för att lindra ångest. Börja med att dra tårna tillbaka och hålla spänningen i flera sekunder innan släppa taget. Flytta upp din kropp, spänna varje muskelgrupp i flera sekunder innan du släpper hold. Avsluta med stretching ögonbrynen uppåt.

Hjärtklappning

Om du upplever hjärtklappning, informera din vårdgivare. Även hjärtklappning kan vara en normal glitch i din hjärtrytm eller ett resultat av för mycket koffein eller alkohol, en bieffekt av receptbelagda eller receptfria läkemedel, eller en reaktion på stress eller ångest, kan hjärtklappning också signalera ett tillstånd som kräver medicinsk vård. När din läkare ger dig allt klart, kan du lindra ångestrelaterade hjärtklappning med auto övningar och bibehålla en regelbunden aerob träning rutin. Lägg sträckor och styrketräning för en balanserad fysisk träningsprogram.

D-vitaminbrist och amp; Hjärtklappning

Vitamin D är fettlösligt, och det existerar naturligt som vitamin D3. Vitamin D3 syntetiseras under huden i direkt solljus. Vitamin D är verksamt inom utveckling och förkalkning av ben. Dess absorption är främst från dieter som är höga i vitamin D, såsom fisk, ägg och vitamin D berikade mjölk. Hjärtat är ett organ som kräver en normal och stabil koncentration av kalcium för att fungera korrekt. Onormalt låg kalcium leder till hjärtklappning, eller en oegentlighet i hjärtslag.

viktigaste orsakerna

Friska tarmar och tillräckligt intag av D-vitamin är viktigt för att upprätthålla normala nivåer av kalcium i blodet. Sjukdomar såsom ulcerös kolit och Crohns sjukdom som påverkar tarmen också påverka absorptionen av kalcium genom att hämma verkan av vitamin D.

Leversjukdomar såsom skrumplever och hepatit, som försämrar organets funktion, också påverkar användningen av vitamin D.

Anti-beslag mediciner och steroider ökar nedbrytningen av D-vitamin i kroppen och orsaka ett behov av D-vitamin.

Brist på direkt solljus kan också bidra till brist på vitamin D.

Komplikation

Vitamin D-associerad hypokalcemi framkallar allvarliga komplikationer såsom hjärtklappning och kramper. Hjärtklappning ökar en individs risk för utvidgningen av hjärtat och hjärtsvikt. Hypokalcemi leder till sekundär hyperparathryoidism är ett tillstånd där bisköldkörteln utsöndrar aktivt parathormon på grund av en stimulans, i detta fall en brist på kalcium i blodet på grund av låg D-vitamin Osteomalaci hos vuxna och rakitis hos barn i samband med uppmjukning av ben på grund av ett problem med vitamin D.

observerade symptom

Hjärtklappning är förknippade med andfåddhet, som kan göra en individuell trött och mindre aktiva. Vitamin D-associerad sekundär hyperparatyrioda, benen blir sköra och är benägna att fraktur. Ben och ledvärk är främsta klagomål. Illamående, svaghet och depression är andra symptom som kan förekomma. Tetani, eller ofrivilliga sammandragningar av muskler, kan också förekomma i hypokalcemi. Tetani resulterar i märkliga förnimmelser över läppar, tunga och fingrar. Ansiktsspasmer förekommer också.

Diagnos

En läkare måste beställa en utvärdering av D-vitaminbrist. Ett blodprov skickas till ett laboratorium för analys. Labbet testar blodprov för koncentrationen av aktivt vitamin D, eller 25OHD. En 25OHD koncentration större än 30 ng / ml är normalt. När 25OHD koncentrationen är mindre än 20 ng / ml, är det definieras som D-vitamin brist. Gränsfall koncentrationer, som kan behöva övervakas, är mellan 30 till 20 ng / ml.

Förvaltning

För att undvika komplikationer såsom hjärtklappning, en individ med låg 25OHD bör göra ändringar i sin kost och vid behov komplettera vitamin D. Det amerikanska Department of Health & Human Services har rekommenderat tillskott på 700 800 IE vitamin D3 per dag med 500 till 1200 mg kalcium; Denna kombination har lett till minskad förekomst av fraktur på vitamin D-brist individer.

Att upprätthålla tillräcklig solljus rekommenderas också. Överväga att lägga livsmedel som ägg, fisk och vitamin D berikade mjölk till din diet; dessa livsmedel är höga i vitamin D.

Allergier och hjärtklappning

Hjärtklappning under en allergisk reaktion kan tyda på uppkomsten av en livshotande tillstånd som kallas anafylaxi. Anafylaktiska allergiska symptom kan uppträda efter kontakt med vissa livsmedel, läkemedel, insekter och växtprodukter, såsom latex. Hjärtklappning eller onormal puls, kan komma från ett hjärtslag som är för långsam, för snabbt eller ojämnt. Under anafylaxi, kommer dessa villkor, respektive kallas takykardi, bradykardi och arytmi, följa ytterligare andning och hjärtbesvär och följ mindre allvarliga allergiska symptom.

Funktioner

Matallergyen och det Anaphylaxis nätverket rapporterar att anafylaxi förekommer oftast i samband med födoämnesallergier, i incidenter som inträffar utanför sjukhusmiljön. Hjärta felsymptomen kan uppstå omedelbart eller timmar efter att ha ätit en allergi mat. Symptomen resultatet av en onormal sänkning av blodtrycket. Ytterligare andnings hälsoproblem, såsom väsande andning och andfåddhet, tryck patienter mot anafylaktisk chock. Den FAAN konstaterar att astmaanfall som induceras av allergiska symptom öka risken för anafylaxi hos dem som har astma.

effekter

De kombinerade effekterna av allergiska och anafylaktiska reaktioner resulterar i otillräcklig syre- och näringsämnesfördelningen i kroppen. Respiratoriska och kardiovaskulära ineffektivitet skapa och förvärra detta tillstånd; desto mindre syre pumpas från lungorna till hjärtat, kommer den svagare en patients hjärtfunktion vara. Utan behandling, enligt National Institutes of Health, resulterar anafylaxi småningom i andnings och hjärt gripande, orsakar metabolisk avstängning och död.

Identifiering

Medvetenhet om normala allergisymptom och anafylaktiska tecken kommer att möjliggöra snabb identifiering och behandling för detta potentiellt livshotande tillstånd. Regelbundna allergiska reaktioner på livsmedel eller andra ämnen kan ge mun och hud klåda och svullnad, nästäppa och gastrointestinal distress. NIH konstaterar att hjärtbesvär eller andningsproblem som uppstår i samband med allergier bör övervägas varningssignaler om anafylaxi. Allvarliga symptom kan inkludera snabb, långsam eller onormal puls, yrsel, svaghet, förvirring och medvetslöshet.

Varning

Även om effekterna av en normal allergisk reaktion kan komma och gå under en period av flera minuter till flera timmar, kan anafylaktiska villkor eskalera plötsligt till larm proportioner. NIH rekommenderar en omedelbar samtal till 9-1-1 för sjukvårdare hjälp när symptomen först visas, innan andning och hjärtbesvär immobilisera patienter.

Förebyggande

Immunterapi skott kan minska känsligheten för insektsgift och andra ämnen, men kommer inte att förhindra allergiska reaktioner i livsmedel, enligt American Academy of Allergy Asthma och immunologi. Undvika kontakt med kända allergener i många fall utgör det enda sättet att förhindra allergiutlöst anafylaxi, vilket kan hända när som helst i sensibiliserade patienter. NIH föreslår att allergipatienter bär en nödsituation adrenalin injektorn höja blodtrycket, vilket kan förhindra hjärtklappning och andra allvarliga konsekvenser av anafylaxi.

Vad är orsakerna till yrsel och amp; Tinnitus?

Översikt

Yrsel är en term som omfattar känslor av svaghet, yrsel, svaghet och ostadighet samt en allvarlig snurrande känsla kallas svindel. MayoClinic.com konstaterar att yrsel är en av de vanligaste orsakerna till att vuxna besöker läkaren. Tinnitus är en konstant ljud i örat som kan beskrivas som ringer, surrande, klicka eller väsande. När yrsel och tinnitus uppträder tillsammans, vanligtvis betyder det problem inom örat.

labyrintit

Labyrintit är en öron tillstånd som kännetecknas av inflammation i ett parti av innerörat kallas labyrinten. Labyrinthitis sker oftast som en följd av en öroninfektion eller övre luftvägsinfektion, men kan också utvecklas på grund av allergier, vissa läkemedel eller en cysta i örat, enligt MedlinePlus. När labyrinten är inflammerad, stör det normala och väl fungerande örat, vilket inkluderar att höra samt underhåll av god balans. Symtom på labyrinthitis inkluderar yrsel, svindel, tinnitus, synproblem, hörselnedsättning i det drabbade örat, förlust av balans, illamående och kräkningar. Labyrinthitis går oftast iväg på egen hand inom ett par veckor, men mediciner kan vara till hjälp för att lindra symptom förrän inflammationen avtar. MedlinePlus konstaterar att körning bör undvikas medan symptomen kvarstår och under minst en vecka efter det att symtomen har försvunnit.

Ménières sjukdom

Innerörat innehåller en vätska som kallas endolymfan som är viktigt i en väl fungerande örat. Vätskan måste ha en viss volym, sammansättning och tryck för att örat för att hjälpa kroppen att höra korrekt och hålla balansen. Ménières sjukdom är en öronsjukdom där endolymfan genomgår förändringar i volym, sammansättning eller tryck. Den exakta orsaken till dessa förändringar är okänd, men ett antal möjliga triggers, inklusive allergier, onormal immunsvar och virusinfektion, har identifierats, enligt MayoClinic.com. Symptom av Menieres sjukdom innefattar svindel, yrsel, tinnitus, fluktuerande hörselnedsättning, och känsla av tryck och fullhet i örat. Symtom på Ménières sjukdom förekommer oftast i frekventa episoder som alternerar med perioder av remission. Det finns inget känt botemedel för Ménières sjukdom, men behandlingsalternativ finns tillgängliga för att hjälpa till att kontrollera symptomen. Åksjuka mediciner och anti-illamående mediciner kan användas i kombination med diuretika.

akustisk neurom

En akustisk neurom är en godartad, långsamt växande tumör som bildas på den nerv som förbinder örat till hjärnan. Akustiska neurom tros utvecklas som ett resultat av en genetisk defekt, dock är orsaken till den genetiska defekten okända, enligt University of Maryland Medical Center. Vanliga symptom på en akustisk neurom inkluderar yrsel, tinnitus och hörselnedsättning i det drabbade örat. Vissa personer kan också uppleva huvudvärk, förlust av balans, domningar och smärta i örat eller ansikte, synproblem och sömnighet. Eftersom en akustisk neurom växer långsamt, får omedelbar behandling inte är nödvändig. När symtomen förvärras eller störa det dagliga livet, kan strålbehandling användas för att stoppa tumörtillväxt eller kirurgi kan krävas för att avlägsna tumören.

Brist på magnesium och hjärtklappning & amp; Tryck över bröstet

Enligt National Institutes of Health, eller NIH, är magnesium den fjärde mest förekommande mineraler i kroppen, och det hjälper till med mer än 300 vitala funktioner. Det är viktigt att upprätthålla en normal balans av magnesium i kroppen, eftersom antingen för mycket eller för lite kan göra dig sjuk och producera symptom inklusive hjärtklappning och tryck över bröstet. Om du upplever bröstsmärta, kontakta din läkare omedelbart.

Magnesium

Brist på magnesium och hjärtklappning & amp; Tryck över bröstet

Magnesium hjälper till att reglera nerv och muskelfunktion. Enligt NIH, kan magnesium spelar en roll för att förebygga och hantera högt blodtryck, hjärtsjukdomar och diabetes. God mat källor till magnesium inkluderar gröna bladgrönsaker, hälleflundra, några bönor, nötter och frön och oraffinerad korn. Den rekommenderade kosten ersättning, eller RDA för magnesium är 420 mg / dag för vuxna män och 320 mg / dag för kvinnor.

Fungera

Eftersom magnesium hjälper till att reglera muskler och nervfunktion, kan en brist på detta mineral leda till oregelbunden nerv och muskelaktivitet. En av de mest störande sätt du kan uppleva denna oegentlighet är genom hjärtklappning eller tryck över bröstet. Enligt MayoClinic.com, hjärtklappning är oregelbundna hjärtslag. Du kan kännas som ditt hjärta är racing eller som om det hoppar över ett beat. Hjärtklappning är oftast ofarliga, men de kan vara mycket oroande. Hjärtklappning kan också orsakas av stress, motion, medicinering eller underliggande medicinska tillstånd.

Det finns många orsaker till att du kanske känner täthet i bröstet. Det kan vara en muskelkramp eller ett symptom på en hjärt- eller andningsproblem.

Brist

Forskare vid University of Missouri hävdar att magnesiumbrist är vanligare och viktigare än de flesta inser. Enligt MedlinePlus, kan ha låg magnesium under en lång tid att producera förändringar i hjärtat och oregelbunden hjärtrytm. En studie från 2007 publicerades i "The Journal of American College of Nutrition" på postmenopausala kvinnor visade att en låg magnesium diet producerade hjärtrytmen förändringar i fem av 14 kvinnor på bara 78 dagar.

Symptomen på låg magnesium är mycket lik flera andra villkor, så din läkare kommer att behöva göra ett test för att se om dina magnesiumnivåer är på en lämplig nivå.

lösningar

Faktorer som stress, ångest, för mycket koffein, hjärtsjukdomar och diabetes kan orsaka oregelbundna hjärtslag och tryck över bröstet, så tala med din läkare först för att utesluta ett allvarligt medicinskt problem. Om du tror att du inte får tillräckligt med magnesium i kosten, överväga att äta mer hela livsmedel magnesiumkällor som spenat, broccoli och mandel. En sådan diet ger inte bara magnesium, men det är också lågt i fett och salt, hög i fiber och annat hjärtvänlig.

Gravt Hjärtsvikt Tecken och symptom

Hela kroppen är beroende av hjärtats förmåga att pumpa det är blod rik på näringsämnen och syre. När hjärtat skadas av högt blodtryck, hjärtinfarkt, infektioner eller andra sjukdomar, andra organ börjar visa symptom på skador. I sena stadier av hjärtsvikt, symptomen är allvarligt handikappande och kräver antingen extra behandling - till exempel en hjärttransplantation - eller slutet av -Life, komfort vård.

andningssvårigheter

Lungorna består av miljontals små, fina luftblåsor bland vilka hjärtat pumpar blod. Luftblåsor överföra syre till blodet i utbyte mot koldioxid. Den syreanrikade blodet återvänder sedan till hjärtat för distribution till resten av kroppen. Hjärtsvikt orsakar ett mottryck i blodet, och de luftsäckar börjar att fyllas med vätska, vilket gör gasutbyte allt mindre effektiv. I slutstadiet av hjärtsvikt, kan ingen mängd av aktivitet ske utan allvarlig andnöd. Liggande kan inte tolereras, eftersom vätske stelnade lungorna inte kan expandera utan hjälp av tyngdkraften. Även med huvudet högt, är sömn ofta avbryts av plötsliga spasmer av andnöd. Hosta upp skummande vätska är vanligt.

Vätskeretention och svullnad

Den vätska uppbyggd som uppstår i lungorna påverkar även andra delar av kroppen, särskilt ben och buk. Den vätska uppbyggd manifesterar som svullnad. Båda benen påverkas från ljumskarna till tårna med hjärtsvikt. Genom att trycka på huden med ett finger ger fördjupningar som löser mycket långsamt. I medicinsk språkbruk kallas detta pittingödem. Senor i fötterna och benen anklarna är inte längre syns på grund av djup svullnad och skor passar inte. Fria vätskeansamling i bukhålan orsakar en ökning av omkrets och rotundity, och endast lösa plagg kan tolereras.

Onormal hjärtfrekvens

I slutet av steg fel, blir hjärtat oförmögen att upprätthålla en samordnad rytm i sina sammandragningar. Den gradvisa ineffektivitet ökar hjärtats otillräcklighet som en pump. För vissa människor, implantation av en elektrisk anordning för att stimulera hjärtmuskeln kan hjälpa, men för de flesta människor, förändringarna är irreversibla.

Nedsatt njurfunktion

Ungefär hälften av personer med långt framskriden hjärtsvikt utveckla njurinsufficiens eller fel på grund av hjärtsjukdom. Njure fel orsakar försämring av vätskeansamling och ytterligare överbelastning av redan äventyras hjärtat. Njursvikt är ett tecken på förestående död i människor med hjärtsvikt.

söker vård

Antagning till sjukhuset är ofta nödvändigt i sen hjärtsvikt. Viktökning på mer än 2 pounds i en dag, plötslig försämring i andnöd, minskar i eller upphörande av urin, hjärtklappning och uppkomsten av förvirring signalera behovet av akut bedömning och behandling för någon med avancerad hjärtsvikt.

Alla mediciner har biverknings varningar, och vissa mer än andra. Neurontin är inte annorlunda än någon annan medicin i detta avseende. Neurontin är ofta föreskrivs för personer med neurologiska problem, såsom kramper, eller neuropatisk smärta, även känd som neurit. Eftersom det bryter kedjan av smärtframkallande signaler från nerver till hjärnan, har Neurontin blivit en populär recept från läkare som behandlar neurit. Men patienter med neurologiska problem kommer att vilja veta om Neurontin kan orsaka neuropatisk biverkningar, som är något annorlunda än vanliga neurologiska problem.

Vad är neuropati?

Neuropati är en abnormitet i nervsystemet. Det kan orsakas av många olika problem, och kan förvärras med tiden. Även om alla är olika, och det kan finnas vissa variationer i varje persons tillstånd, kommer det att finnas gott om likheter. Du förlorar förmågan att fungera normalt, liksom känna saker normalt, med neuropati. Nerverna är skadade, så att de inte längre sänder rätt signaler till hjärnan. Och hjärnan, i sin tur, förlorar en del förmåga att kommunicera med de armar, ben, händer och fötter. Neuropatier kan orsaka sådana saker som känselbortfall, smärta, en brännande känsla och förlust av rörelse, antingen helt och hållet, eller i följd efter något ordnat mönster.

Vad är Neurontin?

Neurontin är ett läkemedel som ursprungligen utvecklades för att ta itu med kramper. Dess generiska namn är Gabapentin, och idag används det för neuropati-associerad smärta och problem som ofta, eller ännu mer så, än kramper. Neurontin behandlar patienter med neuropatier, neurit och neuropatisk smärta genom att blockera kalciumkanalerna till de nervceller som sedan skickar signaler till hjärnan att det är smärta. Det finns dock ett antal biverkningar förknippade med Neurontin, och vissa människor kan inte ha en bra erfarenhet med medicinering.

Kan Neurontin Orsak Neuropatier?

Neurologiska oegentligheter som nämns i samband med Neurontin, men det finns ingenting om neuropatier som en potentiell biverkning. Några specifika neurologiska biverkningar som är mer allmänt sett är minnesförlust, ångest, depression, fingerfärdighet problem, skakningar, nervositet, depression och agitation. Neurontin användare kan också uppleva problem med ökade eller minskade reflexer, och kan vara benägna att självmordstankar.

Andra potentiella biverkningar

Övriga allmänna potentiella biverkningar i samband med Neurontin inkluderar kardiovaskulära problem, såsom bradykardi eller långsammare hjärtat, hypotension och problem med tromboflebit. Det finns rapporter om okulär problem, psykiatriska svårigheter och hematologiska effekter, som är blodrelaterade episoder som kan inkludera lågt antal vita blodkroppar. Det finns gastrointestinala biverkningar, såsom illamående och diarré, liksom trötthet, sömnlöshet, förlust av lukt och tinnitus, som är en ringande i öronen. Mest alla system i kroppen har potential att påverkas av Neurontin.

överväganden

Om något inte känns rätt när du tar Neurontin, eller om en förbigås med tystnad svårighet uppstår, inte anta att det är helt enkelt en del av vad medicinen gör. Informera din läkare om något konstigt, onormal eller skrämmande. Studier är ganska ny och en sällsynt eller tidigare orapporterad biverkning måste undersökas.