XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hemorrojder arnica

Hur bota hemorrojder i 48 timmar

Hemorrojder är svullna varikösa vener i anus och / eller rektum. De orsakas av bära ner under avföring eller förlossning, och kan även utvecklas från att stå under långa perioder eller från förstoppning. Trycket att bära ner orsakar venerna att svälla, expandera och bukta utanför kroppen. Hemorrojder kan bli mycket smärtsamt och inflammerad, vilket nödvändiggör kirurgiska ingrepp för att avlägsna; Du kan dock göra ett naturläkemedel salva som kan minska svullnad och smärta i mindre än 48 timmar. Vissa örter kan ge lindriga biverkningar, så konsultera en hälso läkare innan du använder denna lösning.

Steg 1

Sterilisera burken och dess topp, spateln och skålen i diskmaskinen, eller koka i vatten i 15 minuter.

Steg 2

Mät 3 oz. vatten lanolin i skålen och blanda med ett uns. ekologisk olivolja. Den organiska oljan är bäst eftersom den inte har några föroreningar som kan irritera känsliga vävnader. Blanda tills väl blandat.

steg 3

Tillsätt 40 droppar Arnica montana till lanolin och oljeblandningen. Arnica är tillverkad av en typ av tusensköna och används vanligen för att behandla blåmärken, sår och skador, enligt University of Texas i El Paso Herbal Safety webbplats. Det bidrar till att minska svullnad i blåmärken vävnader.

steg 4

Tillsätt 40 droppar Calendula officin tinktur eller extrakt till olja och lanolin blandning. Calendula är tillverkad av ringblommor och används främst för att läka en mängd olika hudåkommor, enligt Urban örter. Huden kring anus kan ofta bli öm och inflammerad under en attack av hemorrojder, och ringblomma är lugnande och läkande.

steg 5

Tillsätt 40 droppar Aesculushippocastanum tinktur eller extrakt till blandningen. Aesuclus eller hästkastanj, används ofta för behandling av åderbråck, enligt University of Texas i El Paso, som tillägger att den aktiva ingrediensen i Aesculus är effektiv vid behandling av venös insufficiens, och kan erbjuda hjälp när det gäller av inflammation och svullnad av hemorrojder.

steg 6

Tillsätt 40 droppar Hamamelis virginiana tinktur eller extrakt till lanolin och ört blandning. Hamamelis är allmänt känd som trollhassel, som har använts i hundratals år av indianer och örter för behandling av sår, inflammatoriska hudsjukdomar och hemorrojder, enligt University of Michigan Health System. Hamamelis är lugnande och kylning, och kan minska svullnad och klåda i samband med hemorrojder.

steg 7

Blanda alla örter i salvan tills de är väl blandat. Med hjälp av spatel, scoop blandningen i steriliserade burken och förvara på en sval och torr plats. En badrumsskåp eller låda är ett bra ställe. Det kommer att hålla på obestämd tid. Applicera på hemorrojder som behövs för lugnande lättnad. Detta är en snabbverkande salva och bör ge resultat för de flesta människor i mindre än 48 timmar.

varningar

 • Krämen kan vara något rörigt. Använd ett trosskydd eller annan liner för att skydda dina kläder.
 • Även om dessa örter är allmänt anses säkra, kan känsliga individer har en allergisk reaktion i form av ett utslag. Om detta inträffar, avbryt behandlingen och kontakta en hälso-utövare eller herbalist. En svagare blandning av örter får inte orsaka en reaktion.
 • Arnica bör inte användas på öppna sår eftersom det kan orsaka biverkningar. Om dina hemorrojder blöder, kan denna salva användas med försiktighet; dock sätta aldrig rakt arnika tinktur på blödande hemorrojder. Om biverkningar uppstår, sluta använda salvan och kontakta din hälsa läkare.

tips

 • Tinkturer och extrakt är lite annorlunda på det sätt som de görs. Tinkturer är gjorda med en lägre koncentration av alkohol.
 • Använd växtbaserade tinkturer eller utdrag som köpts från en ansedd homeopatiska apotek eller herbalist. Fråga om de kan göras utan tillsats av alkohol eller med så lite alkohol som möjligt. Vissa växtbaserade apotek använder glycerin som konserveringsmedel i stället för alkohol.
 • När du köper naturläkemedel tinkturer från en ansedd online homeopatisk apotek begära dem av deras latinska namn. Om du inte kan hitta dem som tinkturer, konsultera en herbalist eller hälsokostaffär som bär flytande örtextrakt. I det här fallet måste du be för dem genom deras gemensamma namn.

Saker du behöver

 • 3 oz. vattenhaltig lanolin grädde
 • 1 oz. ekologisk olivolja
 • 4 oz. glas eller plastburk
 • Arnica tinktur eller extrakt
 • Calendula tinktur eller extrakt
 • Aesculus tinktur eller extrakt
 • Hamamelis virginiana tinktur eller extrakt
 • skål
 • gummi spatel
 • Pipett
Arnica Oil & amp; Graviditet

Arnica är en ört som används i homeopatiska läkemedel som kan ge lite hjälp för att läka blåmärken och vissa antimikrobiella åtgärder. Även kallad berg tobak eller varg bane, arnika används oftast lokalt, vilket betyder att det är appliceras på huden i form av en kräm, salva eller salva. Alla naturliga och naturläkemedel, inklusive arnika, kan utgöra potentiella risker under graviditeten, så du bör kontakta din läkare innan du använder arnika när du är gravid eller ammar.

Fungera

Arnika verkar ha antiinflammatoriska och lugnande egenskaper som kan hjälpa vid behandling av värk och blåmärken, säger University of Maryland Medical Center. Arnika innehåller helenalin, en typ av terpenoid som är tänkt att ge botemedlet antiinflammatoriska åtgärder, förklarar Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Arnica innehåller även aminer, flyktig olja tymol, tanniner, fytosteroler, karotenoider, arnicin, andra terpenoider, flavonoider och kumariner som kan ge antimikrobiella och andnings-stimulerande effekter.

effekter

Arnica kan bidra till att stödja graviditet och förlossning, samt återhämtning från förlossningen och kirurgi, enligt University of Michigan Health System. Arnica kan hjälpa vid behandling av blåmärken, ryggsmärtor, brännskador, åderbråck, artrit, bursit, karpaltunnelsyndrom och hemorrojder. Aktuella Arnica åtgärder kan minska smärta och inflammation på grund av insektsbett, stukningar och benbrott, säger University of Maryland Medical Center. Arnica är kanske mest känd inom homeopatin för behandling av överansträngning, fysiska trauman och ömma muskler. Botemedlet kan också hjälpa vid behandling av ögonen och skador, gikt, fibromyalgi och sår. Ingen allmänt vedertagna vetenskapliga forskning stöder användning av Arnica för behandling av något medicinskt tillstånd, dock.

överväganden

Även Arnica används ibland som en homeopatisk behandling för att stödja graviditet, förlossning, och återhämtning från förlossningen, bör du inte använda arnika om din vårdgivare råder dig att det är säkert att göra så. Ta inte Arnica internt - genom munnen - om örten är mycket utspädd i form av ett homeopatiskt medel, och endast när det utarbetats av en kvalificerad homeopatisk läkare, varnar University of Maryland Medical Center. Tänk på att den amerikanska Food and Drug Administration anser oral arnika osäkra, men lokal arnika användning verkar orsaka några betydande hälsorisker, säger Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Dosering & Application

De vanligaste topiska formerna av arnica medel innefattar tinkturer, krämer, salvor och liniment. Du kan använda tinktur i kompresser, omslag och även munvatten. Tinktur är vanligast i en 1:10 förhållande av arnika till 70 procent etanol, säger University of Maryland Medical Center. Krämer och salvor innehåller typiskt som mest 15-procent arnika olja eller 20- till 25-procent tinktur. Fråga din läkare om korrekt dosering och tillämpning av Arnica innan du använder naturläkemedel under graviditeten.

Varning

Ta Arnica preparat via munnen kan innebära allvarliga hälsorisker, inklusive potentiella död, varnar Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Orala Arnica preparat kan leda till takykardi, koma och dödsfall. Arnica preparat appliceras på huden kan ibland orsaka eksem, brännande och hudirritation, men dessa biverkningar är sällsynta. Även aktuella tillämpningar av Arnica i allmänhet inte medför några hälsorisker, bör du ändå kontakta din läkare innan du använder arnika om du är gravid eller ammar, råder University of Maryland Medical Center.

Hemorrojder är en typ av åderbråck som bildas inuti eller utanför anus till följd av överdrivet tryck. Yttre hemorrojder är en svullnad eller venerna som inträffar utanför analkanalen. Sila orsakas av förstoppning eller ytterligare tryck på grund av fetma eller graviditet kan leda till yttre hemorrojder. Små hemorrojder brukar inte kräva behandling, enligt online-versionen av "Merck Manual." Större yttre hemorrojder som kliar, utfallande eller orsakar smärta kan behandlas med utvärtes salvor eller kirurgi.

Smärtlindring

Salvor och krämer avsedda för hemorrojder drabbade kan användas på yttre hemorrojder att behandla smärta och klåda. Kortikosteroid krämer, som finns över disk på apotek, kan minska en del av den inflammation som orsakar obehag. Krämer med lidokain, ett bedövningsmedel medicinering, kan ge ett visst mått av smärtlindring. Trollhassel är en mer naturlig substans som kan hjälpa till att stoppa klåda som orsakas av yttre hemorrojder. Trollhassel kan hittas på apotek och naturliga hälsokostbutiker, och den tillämpas med en bomullstuss till de drabbade områdena.

skleroterapi

Vissa externa hemorrojder blir för stor för att behandlas med hemvård åtgärder och kan kräva en mer invasiv behandlingsmetod. Scleroterapi är ett förfarande som kan minska storleken på hemorrojder, och det kan användas som en behandling för åderbråck i benen. En injektion av kemikalier införs i venen som orsakar yttre hemorrojder. Sclerotherapy kan avsevärt minska storleken på yttre hemorrojder och utförs huvudsakligen på områden som blöder ofta.

hemorrhoidectomy

En kirurgisk procedur som kallas en hemorrhoidectomy kan bildas som en behandling för externa hemorrojder som innehåller blodproppar. Ett snitt görs i hemorrojder, och blodpropp avlägsnas eller dräneras. I vissa fall, är hela den yttre hemorrojder avlägsnas från det anala området. Hemorrhoidectomy utförs vanligtvis inom tre dagar efter utseendet på hemorrojder. Efter tre dagars märke, kan smärtan av kirurgi faktiskt överskrida smärtan av hemorrojder själv.

Hur identifiera Hemorrojder


Hemorrojder orsakas huvudsakligen av utspädningar av blodkärl som kantar det anala området. När kraft utövas runt anus, såsom med ansträngande avföring, ökar trycket på de rektala väggarna som orsakar rektala vener och dess omgivande vävnader att bukta. Detta resulterar i bildandet av utsprång inom ändtarmen (interna hemorrojder) eller runt marginalerna i anus (externa hemorrojder). Hemorrojder påverka mestadels vuxna individer och är oftast inte livshotande. Några av dess orsaker graviditet, förlossning, förstoppning, svår diarré, analt samlag, eller fetma. Nedan är de symtom som kommer att bidra till att diagnostisera närvaron av hemorrojder.

Instruktioner

1 Försök palpera för en befintlig mjuk eller hård klump runt anala området. En påtaglig säckliknande utsprång kan vara närvarande på området för din analkanalen om du har en framfall hemorrojder eller en extern hemorrojder. Prolapsed hemorrojder är mjuk och kan lätt skjutas tillbaka genom fingrarna i ändtarmen - enbart detta kan hjälpa till att lösa problemet och hindrar den från att bli värre. Men i fallet med en extern hemorrojder, tycks klump att bli svårt och mörare - så i det här fallet, kan du inte bara trycka helt enkelt tillbaka i ändtarmen och göra det bättre. Läkarvård är mycket lämpligt i synnerhet när yttre hemorrojder är smärtsamt och inflammerad.

2 Håll ett öga för tecken på smärtfri blödning. Detta är ett vanligt tecken på en inre hemorrojder och kan också ses i externa hemorrojder fall. Avföringen kan visas blod-strimmiga, och du kan även hitta några synliga spår av blod på dina underkläder, på toalettpapper, eller på vattnet i toalettskålen efter avföring.

3 Meddelande om du någonsin uppleva klåda. Detta symptom är ofta förknippat med framfall hemorrojder. När tryck appliceras i det anala området, kan den driva den interna hemorrojder genom analöppningen resulterar till en prolapsed hemorrojder. Detta rektal foder som har dragits ned på den anala yta utsöndrar slem och fuktar den omgivande huden på anus. Och med konstant fukt, tillsattes med tidens avföring, kommer att leda till rektal klåda även känd som klåda Ani.

4 Ta del av eventuella irritationer på huden. En utbuktande hemorrojder bidrar till en ökning av fukt runt anala området som kan leda till klåda - det kan orsaka irritation av den omgivande huden, särskilt när friktion tillämpas från skrapa på ytan. Så försök inte att repa alltför mycket för att förhindra ytterligare komplikationer.

5 Övervaka obehag direkt efter att du uträtta sina behov. Med hemorrojder, är det men typiskt att fortfarande känna lusten att uträtta sina behov, även om du inte verkligen behöver. En sådan obehaglig känsla kvarstår även efter avföring och är mer värre på större eller inflammerade hemorrojder.

6 Observera hur ofta du känner smärta. För interna hemorrojder fall, är smärtan inte verkligen ett problem om det inte är alltför svullen och trycks ut ur anus (prolapsed hemorrojder). Med en utbuktning av mjuk vävnad som ligger däremellan analkanalen, kan det lätt svullnar som friktions appliceras längs sin känsliga yta när den pressas av musklerna som styr anus. Detta kan leda till smärta som kan blir svårare speciellt när strangulated hemorrojder inträffar - ett fall där blodtillförseln till hemorrojder är avskuren. Omedelbar medicinsk behandling kan behövas för att lindra de condition.For yttre hemorrojder, smärta är främst en del av det. Som en hård klump bildas runt marginalerna i anus, är blod från huden dras ner i den utskjutande vävnaden leder till koagulera eller blodproppsbildning - och tillsattes med friktion runt slemhinnan i anus, ytan av en thrombosed yttre hemorrojder blir svullen eller inflammerad, orsakar svår smärta. Omedelbar medicinsk vård behövs också med den här typen av fall.

Tips

 • Även om de flesta hemorrojder fall lätt att behandla, är det lämpligt att ändå kontakta din läkare om du råkar uppleva något av hemorrojder symptom.
 • Äta fiberrik mat och dricka mycket vatten - dessa är enkla sätt att förebygga hemorrojder från att äga rum.
 • När du känner behov av att uträtta sina behov, gå vidare och göra det. Låt inte det ögonblick passera - för om din lust försvinner, kan avföringen bli torr och är svårt att utvisa. Och när det är svårt att utvisa, kan du ansöka mer kraft för att göra det. Sträckning kommer endast införa en hel del press på fartyg och vävnader i ändtarmen som kan leda till bildandet av hemorrojder.
 • Träna dagligen. Arbeta ut såsom promenader eller jogging kommer att stimulera ditt system till att ha en regelbunden avföring - vilket är fördelaktigt för att förhindra utveckling av hemorrojder.
Kan utöva Orsak Hemorrojder?

Hemorrojder, eller pålar, är tvinnade, svullna, åderbråck som förekommer i anus och rektum. De beror på ansträngning eller tryck i nedre delen av buken och även vanligare efter förlossningen eller förstoppning, kan de också vara resultatet av att arbeta med vikter. Hemorrojder orsaka obehag och smärta, men sällan leda till allvarlig sjukdom.

hemorroids

Hemorrojder är förstorade vener i ändtarmen eller anus som är klassificerade som antingen internt eller externt. Inre hemorrojder bildas i venerna i ändtarmen och kan blöda, medan externa hemorrojder form i anus och kan bli inflammerad eller utveckla blodproppar i dem, som sedan kan leda till smärtsamma, hårda svullnader. Både interna och externa hemorrojder kan förstora tillräckligt för att skjuta ut från anus.

Orsak

Enligt Merck Manual, kan hemorrojder orsakas av täta tunga lyft. Om du regelbundet skjuta eller lyfta vikter, kan du vara i riskzonen. När du lyfter eller skjuta något tungt, kan stammen leda till ökat blodtryck i venerna i din anus och ändtarmen. Vener har tunna väggar med en liten mängd av elasticitet. Om blodtrycket i dina ådror upprepade gånger når en hög nivå, väggarna börjar bukta, inte fjädrar tillbaka när ansträngande upphör och slutligen hemorrojder utvecklas.

tecken

Om du har hemorrojder, så kan du känna klåda, smärta eller värk runt anus, som kan bli värre när du arbetar med vikter. Firm, kan smärtsamma klumpar runt anus inträffa och du får också uppleva smärta under en avföring. National Institutes of Health varnar också för att du kan se ljust rött blod i toalettskålen eller på toalettpapper.

Behandling

De flesta hemorrojder kommer att bli bättre utan behandling, särskilt om du slutar trycka vikter eller avsevärt minska din last. Om detta inte behandlingar hemma inkluderar krämer och suppositorier, som innehåller lokalbedövning eller steroider för att minska klåda och smärta. University of Maryland Medical Center föreslår också sitter i ett varmt bad i 10 till 15 minuter, men om du har svår smärta eller ihållande blödning då din vårdgivare kan rekommendera operation.

Örter att krympa hemorrojder

Hemorrojder, även känd som pålar, uppstår när venerna och vävnaderna i ändtarmen och anus blir svullen och inflammerad. Om du har hemorrojder, kan du uppleva smärta, blödningar och klåda runt anus. Hemorrojder kan utvecklas under graviditeten, eller från långvariga anfall av diarré eller förstoppning, fetma och ansträngda tarmrörelser. Örter kan hjälpa krympa hemorrojder och lindra smärta och inflammation. Konsultera en vårdgivare innan växtbaserade behandling för hemorrojder.

Herbal åtgärder

Örter måste agera på vävnader och blodkärl att krympa hemorrojder. Vissa örter för hemorrojder har antiinflammatoriska åtgärder, påverkar kroppens reaktion på vävnadsskada och minska svullnad internt och externt. Sammandragande örter kan bidra till att minska blödning och dra skadade vävnader. Konsultera en kunnig läkare för instruktioner om användning och dosering.

Hästkastanj

Örter att krympa hemorrojder

Hästkastanj, eller Aesculushippocastanum, är ett lövträd med rosa-spotted vita blommor och stora frön. Traditionella healers använder fröna att tona blodkärl och för att behandla hemorrojder och åderbråck. De aktiva beståndsdelarna inkluderar saponiner och tanniner, och fröna har anti-inflammatoriska och sammandragande egenskaper. I sin 2000 bok, "The Herbal apotek," Dr Linda B. Vitt och medicinalväxt expert Steven Foster rekommenderar dricka hästkastanj te och tinktur, och även tillämpa den kylda te som en aktuell kompress på svullna vävnad. Gör en te genom att koka en tesked av torkade frön i en kopp vatten i 15 minuter, sval och användning. Kombinera inte denna ört med blodförtunnande medicin.

TROLLHASSEL

Trollhassel, eller Hamamelis virginiana, är född i Nordamerika och en traditionell botemedel mot hemorrojder och andra venösa sjukdomar. Bladen och bark är rika på tanniner, som har sammandragande och anti-hemorrhoidal aktiviteter. Klinisk herbalist David Hoffmann i sin 2003 bok, "Medical Herbalism: The Science and Practice av örtmedicin", föreslår att applicera en blandning av 80 ml destillerat trollhassel och 10 ml av hästkastanj tinktur externt efter tarmrörelser. Minska mängden trollhassel om din hud blir irriterad.

Ek

Örter att krympa hemorrojder

Ek, eller Quercus spp., Är en lång lövträd med potent sammandragning, antiseptiska och antiinflammatoriska åtgärder. Örter använder bark för att behandla hemorrojder och diarré. Aktiva komponenter inkluderar ellagitannins, katekiner och proantocyanidiner, och du kan använda örten internt eller externt. Herbalist David Hoffmann råder använder ett avkok av barken som ett lavemang för hemorrojder. Förbered en dekokt genom kokning en tesked av barken i en kopp vatten i 15 minuter, sval och användning. Du kan också använda kompresser indränkt i en kyld avkok externt. Använd inte denna ört om du har förstoppning.

Vad är Arnica Montana 200C?

Slåttergubbe är ett homeopatiskt medel skapas från arnika anläggningen, som är hemma i Sibirien och Europa, men odlas i Nordamerika också. Homeopati är en typ av alternativ medicin som bygger på principen att "liknande botar liknande." Den 200 beteckning hänför sig till dämpningen, eller styrka, av den homeopatiska preparatet. Det finns tre förhållanden av potense - X, LM och C. När ett botemedel har en C potense innebär detta den korrigerande åtgärden späds i ett förhållande av en droppe av substans till 100 droppar av vätska.

Hur Homeopati Works

Homeopatiska medel framställs från flera källor, inklusive växter och även bakterier eller virus. Dr Samuel Hahnemann, född 1755, var en tysk läkare som utvecklat systemet med homeopati. Homeopati syftar till att maximera den helande potentialen hos ett botemedel när du tar bort all möjlig toxicitet. Detta uppnås genom spädning och kraftig skakning (succussion) att späda den korrigerande åtgärden till den lägsta mängd som kommer att skapa de bästa resultaten. I homeopati, ju högre siffra, desto starkare botemedel.

Första hjälpen och skador

Enligt University of Maryland Medical Center, en homeopatisk beredning av slåttergubbe används ofta för blåmärken eller ömma muskler. I "En introduktion till homeopatisk medicin i primärvården," författaren Sidney Skinner säger slåttergubbe 200C är oftast den första botemedel mot blåmärken och även spekulerar att det kan vara till hjälp för skador på hjärnans blodkärl eftersom det kan resorberar blod för att minska svullnad. Botemedlet kan också vara användbart för trauma för ögonen eller för att påskynda läkning av ett brutet ben.

Antioxidant och anti-aging

En studie som publicerades i januari 2013 numret av tidskriften "Homeopati" tittat på effekten av tre dämpningar - 6, 12 eller 30C - av slåttergubbe på fria radikaler i mitokondrierna av råttornas lever. Fria radikaler orsakar cellskador och bidra till åldrande. Mitokondrier i cellerna är där livsmedel omvandlas till energi, men det är också den främsta platsen för produktion av fria radikaler i kroppen. Den starkaste Arnica montana beredningar som används i studien skyddas mot fragmentering av proteiner och nedbrytning av fettceller.

Varningar och överväganden

Homeopatiska medel är i allmänhet säkra eftersom de inte innehåller detekterbara nivåer av det ursprungliga ämne som används för att skapa den rätta. Om ett homeopatiskt medel används felaktigt, men det kan framkalla symtom, varnar Simillimum.com. University of Maryland Medical Center påminner dig att inte använda slåttergubbe oralt, såvida det inte späds som ett homeopatiskt medel. Annars kan den orsaka hjärtklappning, darrningar, kräkningar och yrsel. Det finns inga kända receptläkemedelsinteraktioner med homeopatiska slåttergubbe. Undvik slåttergubbe vid graviditet eller amning.

Does Coffee irritera hemorrojder?

Kaffe är en allmänt haft dryck, med hälften av alla amerikaner dricker det varje dag från och med 2009, enligt CBS News författare Rom Neal. Både varm och iskaffe innehåller koffein om du inte väljer koffeinfritt versioner, och medan denna kemikalie har vissa effekter på kroppen, inte irritera hemorrojder. Koffein effekter är kopplade till dess stimulerande egenskaper, inte matsmältningssystemet eller eliminering av avfall.

Definition

Hemorrojder är inflammerade, svullna venerna i nedre delen av ändtarmen och anala området. Vissa är inne i ändtarmen, medan andra dyker upp externt, under huden kring anus, råder Mayo Clinic. Det drabbade området blir kliande och smärtsamma och ibland blöder. Hemorrojder är mycket vanliga och drabbar ungefär hälften av alla människor med den tid de når 50 års ålder kaffedrickare är inte mer benägna att få hemorrojder eller att drabbas av värre symptom.

symptom

Hemorrojder inte alltid ger symptom, men de vanligaste tecknen är klumpar eller svullnad runt anus och klarrött blod när du har en avföring. Blodet får inte åtföljas av smärta, men hemorrojder orsakar ofta obehag och klåda. Du kan även uppleva avföring läckage i dåliga fall. Dricka kaffe har ingen effekt på svårighetsgraden av dessa symtom.

orsaker

Kaffe orsakar inte eller irritera hemorrojder eftersom det inte normalt orsaka förstoppning eller diarré, vilka båda kan leda till hemorrojder om de är kroniska. Sitta ner överdrivet, vilket sätter press på det anala området, sitta på toaletten under långa perioder och ansträngande att ha en avföring är alla vanliga hemorrojder orsaker, enligt Mayo Clinic. Du är mer benägna att få hemorrojder om du är överviktig, så dricker gödning kaffebaserade drycker ofta eller lägga till en hel del socker och creamer till ditt kaffe kan indirekt göra dig mer benägna att denna fysiska problem.

överväganden

Även kaffe inte irriterar hemorrojder, kan flera andra miljöfaktorer orsaka problem. Din underkläder kan irritera dem om du håller dig till vanliga bomullsbyxor, råder PedMed hälsa. Använd inte toalettpapper med färgämnen eller parfymer, och inte röra eller repas anala området, även om det kliar dåligt. Blötlägg det drabbade området i varmt vatten, sedan använda en over-the-counter hemorrojder grädde för att lugna irritation.

Förebyggande

Du behöver inte sluta dricka kaffe för att förhindra hemorrojder, men se till att du också dricka minst åtta glas vatten om dagen, råder PubMed Health. Ät mycket fibrer i kosten, inklusive fullkornsprodukter, grönsaker och frukt. Ät en kli muffin eller annan hälsosamt mellanmål när du dricker en kopp kaffe som ett enkelt sätt att öka din kostfiber.

Är det OK att använda hemorrojder kräm under graviditeten?

Du kan vara beredd på morgonen sjukdom, trötthet och övergripande obehag att graviditet ger, men du kanske inte har känt om hemorrojder. En ofta undiscussed graviditet symptom, kan hemorrojder vara en verklig obehag för en mamma-till-vara som sannolikt lider av andra värk och smärta, tack vare hennes växande mage. Lyckligtvis finns det behandlingar för att lindra obehag, inklusive hemorrojder krämer.

orsaker

Hemorrojder under graviditeten orsakas av två faktorer. Först många gravida kvinnor drabbas av förstoppning, och förstoppning kan tyvärr leda till hemorrojder. Din växande barnet magen sätter också ett ökat tryck på din nedre halvan; detta tryck kan resultera i utvecklingen av hemorrojder. Långa perioder av stillastående - under arbete, till exempel - kan öka risken för hemorrojder.

krämer

Over-the-counter hemorrojder krämer är vanligtvis säkert att använda under graviditeten. Men innan du bege dig till apotek, be din barnmorska eller barnmorska för rekommendationer. Din läkare kan föreslå en alternativ behandling för din hemorrojder, eller hon skulle kunna förskriva något att hjälpa till med obehag.

andra behandlingar

Blötlägg i ett varmt bad för att lindra obehaget associerat med hemorrojder. Du kan använda is förpackningar till det drabbade området för att minska svullnad. Om du upplever klåda i området, kan du ansöka bakpulver för att minska den. Sätt trollhassel på en bomullstuss eller använda trollhassel-dränkts kuddar för att minska svullnad och obehag.

Förebyggande

Att förebygga hemorrojder är den bästa lösningen, eftersom du då inte behöver ta itu med obehag i samband med dem. Undvika sittande eller stående under långa perioder; alternerar mellan de två om det är möjligt. Undvik förstoppning genom att äta en fiberrik kost och dricksvatten och beskära juice. Om dessa lösningar inte eliminera din förstoppning, prata med din läkare om en pall mjukmedel, som kan hjälpa till med förstoppning och hemorrojder.

Hemorrojder kan utvecklas inuti ändtarmen eller de kan skjuta ut utanför kroppen. En hemorrojder är resultatet av svullnad i anus eller ändtarm, förklarar FamilyDoctor.org. Detta tillstånd orsakas ofta av förstoppning, ofta diarré och vikt på buken och intestinala området. Symptomen är smärta, klåda och blödning. Hemorrojder är vanligtvis inte ett allvarligt hälsoproblem, men de kan vara oerhört smärtsamt.

Förstoppning

Förstoppning kan orsaka hemorrojder att utvecklas på grund av spännare och bortgången av hård avföring. När hemorrojder utvecklas, kan förstoppning irritera vävnaderna och orsaka blödningar. Vener är känslig som den är, och ytterligare ansträngande och bortgången av hård avföring kan bryta huden, vilket gör att venen att blöda.

Diarré

Frekvent diarré kan irritera huden på anus, särskilt om en hemorrojder utvecklas. När en hemorrojder visas ökar mer diarré bara risken för huden sprickbildning och blödning. GICare.com förklarar att när en person har en avföring, trycker kroppen blod till ändtarmen för att aktivera matsmältningssystemet. Detta ökar volymen av blod som finns tillgänglig för att venerna. Blodet är nära ytan, vilket gör även den minsta sprickan bleed ganska ymnigt i vissa fall.

Klåda

Hemorrojder är ofta kliande. Många over-the-counter och naturläkemedel är användbara för att minska detta obehag. Torka alltför hårt efter en tarmtömning eller repa hemorrojder kan brista huden, vilket leder till blödning.

försvagade vävnader

BleedingHemorrhoids.org påpekar att dålig hållning, försvagade rektal ven väggar och låg muskeltonus är alla möjliga orsaker till blödande hemorrojder. Graviditet och övervikt kan orsaka vävnads svaghet i anus. Detta kan göra det svårare för hemorrojder att krympa och läka. När venerna är svullna, såsom från pressen på tarmarna från den extra vikten, blödning kan uppstå helt enkelt.