XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

helicobacter pylori barn

Helicobacter pylori är en vanlig bakterie som orsakar en form av mage inflammation kallas kronisk gastrit, liksom magsår. Medan många barn har H. pylori i deras kroppar, inte vanligtvis orsakar det symtom förrän senare i livet. Däremot kan barnen utveckla gastrit och magsår. Potentiella behandlingar för dessa sjukdomar hos barn inkluderar antibiotika och antacida.

H. Pylori Basics

Människor över hela världen utvecklas vanligen H. pylori-infektioner, enligt US National Library of Medicine: s Medline Plus. Personer som bor i ohälsosamma eller trånga miljöer har i allmänhet högre risk infektion. Bakterierna överförs genom person-till-person-kontakt, och i de flesta fall sker infektion under barndomen. Det enda stället i kroppen där bakterier kan överleva är din mage. I många fall har personer med H. pylori inte upplever några biverkningar och inte utveckla antingen sår eller gastrit.

symptom

Den Nemours Foundation visar symptom på H. pylori-relaterade gastrit hos barn som inkluderar buksmärtor, illamående och kräkningar. Var medveten om att dessa symptom liknar de som finns i en mängd andra vanliga sjukdomar. Äldre barn med magsår kan ha symptom som liknar de som finns hos vuxna med sveda buksmärtor som inträffar i området ovanför ditt barns naveln och under hans revben. Om ditt barns sår blöder, kan han utveckla ytterligare symptom, inklusive kräkas som innehåller blod eller liknar kaffesump och blodig, svart avföring eller avföring som har en tjärliknande utseende. Yngre barn med magsår kan ha symtom som är dåligt definierade eller svåra att diagnostisera. Ring ditt barns läkare om du misstänker en infektion.

Diagnos

Ditt barns läkare kan använda någon av flera metoder för att diagnostisera närvaron av H. pylori, rapporterar Nemours Foundation. Dessa alternativ inkluderar blodprover, avföringstester och direkt observation av ditt barns mage foder med liten kamera monterad på en flexibel, tända röret kallas ett endoskop. Ditt barns läkare kan också leta efter kontrollampa tecken på hennes andedräkt efter att ge henne en lösning som utlöser aktiviteten i H. pylori. Var medveten om att blodprov inte kan skilja mellan aktiv och tidigare H. pylori-infektion. Avföringstester och utandningstester kan upptäcka aktiva infektioner, men kan inte avslöja en infektion svårighetsgrad.

Behandling

Läkare använder ofta antibiotika för att kontrollera och eliminera H. pylori-infektion, de Nemours Foundation anteckningar. I många fall kan en enda antibiotikum inte ge effektiv behandling; som ett resultat kommer ditt barns läkare sannolikt använda en kombination av dessa läkemedel. För att uppnå de önskade resultaten, kan ditt barn måste ta dessa läkemedel under en längre tid. Han kommer också troligen att få antingen sura suppressant mediciner eller antacida som blockerar eller neutraliserar magsyra produktion. Sjukhusvård är standard i de fall som involverar blödning.

överväganden

Du kan hjälpa till att lindra smärtan av en H. pylori-infektion genom att ge ditt barn med fem eller sex små måltider med jämna mellanrum under hela dagen, förklarar Nemours Foundation. Detta kommer att bidra till att förhindra en tom mage, vilket kan förvärra smärtsymptom. Under en infektion, inte ge ditt barn mediciner som kan förvärra hennes symptom, såsom aspirin, antiinflammatoriska medel eller ibuprofen.

Helicobacter pylori-infektion, oftast kallad H. pylori-infektion, involverar en typ av bakterie som bäddar in sig själv i magen såväl som tunntarmen. Enligt Mayo Clinic, uppskattas det att H. pylori är närvarande i hälften av befolkningen. Detta beror på att H. pylori kan lätt spridas mellan individer och förorenade föremål.

orsaker

Ett sätt där du kan vara smittade med H. pylori är genom direkt kontakt med smittade saliv eller avföring. Obehandlat vatten som innehåller H. pylori kan också orsaka infektion. När en H. pylori bakterien får i munnen, kommer den att passera in i magen och uppehålla sig där.

potentiella risker

Barn är på en mycket högre risk att utsättas för H. pylori än vuxna. Du är också på mer av en risk om du bor i samma hus som en person som har Helicobacter pylori-infektion. Trångt bostäder kan också öka en persons risk. Människor i utvecklingsländerna oftare utsatta för H. pylori på grund av trånga förhållanden samt brist på rent vatten eller brist på en pålitlig varmvatten för rengöring.

Symtom och testning

I vissa fall kan en person som har smittats med H. pylori inte har några tecken eller symptom. I andra patienter, kan H. pylori leda till magbesvär som orsakar diarré, kräkningar, rapningar, uppsvälld känsla och plötslig viktminskning. Om du har något av dessa symtom, boka tid hos din läkare. Han kan ge dig en pall, blod eller utandningstest för att kontrollera förekomsten av H. pylori.

överväganden

H. pylori-infektion kan leda till komplikationer, såsom utveckling av magsår. Magsår är sår som visas på slemhinnan i magen; symtom dov smärta i buken, dålig aptit och viktnedgång.

Varning

Även om du känner till orsakerna till H. pylori-infektion, betyder det inte nödvändigtvis betyda att du kan förhindra överföring. Däremot kan du öva god hygien, såsom handtvätt och styrning klara av obehandlat dricksvatten, för att minska risken. Tidig forskning har gjorts på potentiella vaccinationer som ett sätt att förhindra H. pylori-infektion.

Enligt gichannel.com, bakterien Helicobacter pylori (H. pylori för kort) orsakar upp till 90 procent av alla magsår.

Överföring

De flesta människor blir smittade av bakterien Helicobacter pylori genom förorenad mat och vatten och även från saliv via person till kontaktperson.

vanliga symptom

De flesta patienter rapporterar buksmärtor, dålig andedräkt, oljig avföring, överdriven rapningar, ökad gasbildning, viktminskning på grund av förlust av aptit, illamående och kräkningar.

allvarliga komplikationer

Som med alla magsår, finns det risk för perforering, när såret äter genom sidan av magslemhinnan. Det finns också risk för blödning om magsyra bränner genom blodkärlen. En H. pylori ulcer kan också orsaka ett hinder, blockering mat från att lämna magen.

Symtom på komplikationer

Om du upplever plötslig svår buksmärta, blodig avföring, eller börja kräkningar blod, måste du kontakta läkare omedelbart.

Behandling

H. pylori sår är vanligtvis behandlas med en två-veckors kurs av antibiotika och syra Reducer, spärra eventuella komplikationer.

Holistic behandling av Helicobacter pylori gastrit

Gastrit, eller inflammation i magsäcken, kan ha flera orsaker. En är att bakterien Helicobacter pylori, eller H. pylori orsakar inflammation under slemskikt foder din mage. H. pylori är starkt kopplad till magsår bildning. Holistisk medicin innebär bedömning och behandling av sjukdomsprocesser genom att fokusera på alla aspekter av den person: fysiska, känslomässiga, livsstil och andliga. Ett nära samarbete med din vårdgivare och diskutera behandlingsmetoder för att undvika negativa interaktioner.

Utföra helhetsbedömning

Om du har fått diagnosen gastrit grund av H. pylori innehåller en helhetsbedömning fysiska symptom, emotionell status, livssituation och hur du ser din hälsa i förhållande till dina andliga tro och praxis. Holistisk behandling bör innefatta att behandla den bakomliggande orsaken, lindra symtomen, minska bidragande faktorer och ta itu med andligt relaterade problem.

Behandla bakomliggande orsak

H. pylori gastrit kan behandlas med en kombination av två eller tre antibiotika som kan inkludera något av följande: klaritromycin, amoxicillin, metronidazol och tetracyklin. Dessutom är vismut, såsom Pepto-Bismol, och andra läkemedel som hämmar magsyra sekre ordinerats. University of Maryland Medical Center rapporterar att ta probiotika innehåller Lactobacillus acidophilus kan hjälpa undertrycka H. pylori och kan öka effektiviteten av antibiotika. Tranbär hämmar tillväxten av H. pylori, och det gör lakritsrot. Chamomille har en bioflavonoid kallas apigenin, som har en hämmande verkan på H. pylori. I en studie publicerad i "Phytotherapy Research," berberine, en ingrediens i goldenseal, också visade sig hämma tillväxten av H. pylori.

lindra symtom

Gastrit symptom kan innebära förlust av aptit, illamående, kräkningar, matsmältningsbesvär, svullen eller buksmärta. Växtbaserade behandlingar såsom marshmallow rot och hala alm lugna irriterade slemhinnor. Aloe vera stöd i smärtlindring och hastigheter läkning. Homeopati erbjuder Carbo Vegetabilis att lindra sveda i magen och rävkaka för illamående. Mjuk mat och täta små måltider lindra effekterna av överskott av magsyra. För snabb lindring av smärta, dricka ett stort glas vatten för att späda ut magsyra. Antacida erbjuda hjälp genom att minska magsyra tillfälligt.

Minska bidragande faktorer

Personer med gastrit eller sår har visat sig svara på stress genom att producera 10 till 20 gånger de normala nivåerna av magsyra, NutritionMD rapporter. Stress reduceringstekniker inkluderar djupandning, yoga, bön eller meditation; och guidade bildspråk, helkroppsmassage och lavendel aromaterapi. Kattmynta och kamomill är effektiva anti-stress örter, liksom kava kava, passions, och valeriana. Eftersom tobaksrök orsakar din mage att tömma snabbare, är magen utsätts för ökade koncentrationer av magsyra om du röker. Sluta röka och undvika passiv rökning. Undvik alkohol. Kroniskt alkoholmissbruk bidrar till H. pylori-infektion och, i kombination med rökning, ökar risken för magsår. Undvika smärtstillande medel såsom acetylsalicylsyra och ibuprofen, som kan förvärra gastrit och andra magproblem.

Andligt relaterade problem

Eftersom fysiska hälsa är nära knuten till andlig och känslomässig hälsa, är det viktigt att befria dig av negativa känslor och tvivel. Detta kan åstadkommas genom meditation, bön, naturupplevelser, eller arbeta på andra sätt för att utveckla en mer positiv syn på livet.

Hem botemedel mot Helicobacter Pylori


Helicobacter pylori är spiralformade bakterier som gynnar magen som en bostad. Medan vissa bakterier i tarmen betraktas som "vänlig" och nödvändigt att bibehålla optimal hälsa, skapar denna stam en obalans i bra till dålig bakterier. Ännu viktigare, dessa inkräktare utsöndrar ett enzym som kallas ureas, som neutraliserar magsyran och så småningom leder till bildandet av sår i magsäcken. Den goda nyheten är att du kan slå tillbaka med en hem botemedel mot Helicobacter pylori.

Hem rättsmedel för Helicobacter Pylori

Komplettera med lakritsrot extrakt. En studie som publicerades i den 7 september 2009 numret av Journal of Ethnopharmacoly rapporterade att extrakt av lakritsrot (Glycyrrhiza glabra) innehålla triterpener som främjar anti-inflammatorisk aktivitet. Forskarna noterade också att polysackarider som finns i lakritsrot hämmar koloniseringen av Helicobacter pylori genom att öka mucosal sekret i magslemhinnan, vilket gör det svårt för bakterier att få fotfäste.
Tidigare studier har visat effektiviteten av lakritsrot vid behandling av sår i termer av att minska storleken på sår och ge ett visst skydd från andra än Helicobacter pylori magen irriterande, såsom kortikosteroider. Emellertid bör det noteras att den primära beståndsdelen i lakritsrot, glycyrrhetinsyra, ökar blodtrycket. Därför deglycyrrhizinated lakrits, även känd som DGL, är bäst för tillskott.
Rengör ditt system med rabarber och tvål mutter. Den 28 November 2006 frågan om World Journal of Gastroenterology publicerat resultaten av en studie om effekterna av extrakt av rabarber (Rheum spp.) Och tvål mutter (sapindus mukorossi) mot Helicobacter pylori. Forskarna, som används både in vivo och in vitro metoder, fann att båda extrakten framgångsrikt avskräckt tillväxten av Helicobacter pylori. Av särskilt intresse är upptäckten att bakterierna misslyckades med att utveckla en resistens mot antingen botaniskt, även efter ett stort antal exponeringar mot extrakten.
Ät dina grönsaker för att bli av Helicobacter pylori. Vissa grönsaker är kända för att avskräcka denna bakterie och bidra till att främja läkning av sår. Till exempel, är kål juice en gammaldags botemedel mot magsår, är sannolikt framgång som på grund av sin glutamin innehåll. Forskare har funnit att sulforaphanes finns i broccoli och broccoli groddar har exceptionella antimikrobiella egenskaper och hämmar effektivt kolonisering av Helicobacter pylori, inklusive antibiotikaresistenta stammar. I själva verket, en studie från 2003 genomfördes vid Johns Hopkins University School of Medicine visade att vissa sulforaphanes effektivt kontrolleras "tre referensstammar och 45 kliniska isolat av H. pylori."

Helicobacter Pylori Diet

Helicobacter pylori, eller H. pylori, är en typ av bakterier som orsakar magsår genom att skada slemhinnan i i magen och tunntarmen. Det kan spridas från person till person genom exponering för kräkas, avföring, förorenad mat eller ett förorenat vattenkälla, eller genom nära kontakt. H. pylori behandlas med antibiotika. Rätt kost kan rätta till brister orsakade av H. pylori.

korsblommiga grönsaker

Helicobacter Pylori Diet

Om du har H. pylori, du löper en ökad risk för att utveckla magcancer. En studie publicerad av "Cancer Causes & Controls" i 2009 fann att så ökar grönsaksintag, risken för cancer minskar hos individer med H. pylori. Korsblommiga grönsaker ger skydd av magslemhinnan som kantar magen och tunntarmen. De är rika på vitamin A, C, E och K, folat och mineraler, och de är också skyddande mot cancer. Exempel på korsblommiga grönsaker innehåller broccoli, grönkål, brysselkål, kål, blomkål, rovor, ruccola och kålrot. US Department of Agriculture rekommenderar att äta två till tre koppar grönsaker per dag.

Järn och vitamin B-12

Helicobacter Pylori Diet

H. pylori kan orsaka malabsorption av järn och vitamin B-12, vilket leder till järnbristanemi och perniciös anemi. Ofta när H. pylori elimineras via antibiotika, är kroppen återigen kunna absorbera järn och vitamin B-12. Dock kan din läkare rekommenderar kosttillskott eller konsumera järnrik mat för att få din järnnivåer upp till det normala. Livsmedel rika på järn och vitamin B-12 är kött, fågel, bönor och berikade frukostflingor och bröd.

gränsen Salt

Helicobacter Pylori Diet

Att ha en preferens för salt tillsammans med H. pylori kan sätta dig på en högre risk för att utveckla magcancer. Författarna till en artikel publicerad i "The Journal of Epidemiology" 2003 kom fram till att en hög saltfattig kost kan förstärka effekten av H. pylori-infektion i gastric cancer. Sänk din saltintag genom att undvika livsmedel som innehåller mycket salt, såsom konserver och saltade snacks såsom chips och pretzels. Förvara inte saltkaret vid middagsbordet, och krydda din mat med saltfria kryddor.

C-vitamin

Helicobacter Pylori Diet

C-vitamin kan påskynda läkningen av slemhinnan i magen och minska biverkningarna av behandling för att bli av med H. pylori. När H. pylori rensas från systemet, kan C-vitamin också minska antalet precancerous förändringar i magen. C-vitamin kan hittas mest rikligt i citrusfrukter som apelsiner, grapefrukt, citroner och lime. Det är också i röd paprika och andra grönsaker.

Helicobacter pylori är en bakterie som kan överleva i en sur miljö såsom magen på grund av ett enzym det släpper kallas ureas. Enzymer är proteiner som påskyndar den tid som en process kommer att ta. Helicobacter pylori använder ureasenzym att göra miljön det infekterar mindre surt. Det är då i stånd att orsaka flera sjukdomar.

Magsår

En magsår är antingen en magsår eller tolvfingertarmen. En magsår har skador i slemhinnan i magen. När det finns skador i slemhinnan i den första delen av tunntarmen, eller duodenum, är detta ett duodenalsår. Trettio till 50 procent av personer med magsår har en H. pylori-infektion, medan 50 till 70 procent av personer med duodenalsår har en H. pylori-infektion, enligt Sidney Cohen, MD, professor i medicin vid Thomas Jefferson University Hospital i "The Merck Manual för sjukvårdspersonal." Cigarettrökning och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eller NSAID, kan också orsaka magsår. Personer med magsår har oftast mer smärta när de äter. Med en duodenalsår, de initialt har mindre smärta medan man äter, men smärtan återkommer i ungefär två till tre timmar. De kan också ha ont på natten --- nog att väcka dem ur sömnen.

MALT Lymfom

En lymfom är en cancer som utvecklas i det lymfatiska systemet, ett system som är tänkt att bekämpa infektioner och sjukdomar. MALT står för mucosa-associerad lymfoid vävnad. Denna cancer kan hittas i flera delar av kroppen, inklusive njurar, hud, sköldkörtel, urinblåsa, spottkörtlar, lungor, mage och tarmar, men de flesta återfinns i magen. Cirka 95 procent av personer med MALT lymfom i magen har en H. pylori-infektion, skriver Dan Longo, vetenskaplig chef vid National Institutes of Health i "Harrisons Principles of Internal Medicine." Liksom magsår är Malt lymfom i magen i samband med H. pylori. Magen normalt inte har lymfvävnad, men den utvecklas som svar på H. pylori-infektion och leder till utvecklingen av en onormal lymfocyt, vilken är en cell som normalt bekämpar infektion. Denna process resulterar sedan i en lymfom.

kronisk gastrit

Gastrit betyder inflammation i slemhinnan i magen. Om människor har gastrit under en lång tid, är det kallas kronisk gastrit. Det finns två typer av kronisk gastrit: typ A och typ B. Typ A gastrit en autoimmun sjukdom där antikroppar som normalt angriper bara främmande ämnen börjar angripa vissa celler i magen. Typ B gastrit orsakas av H. pylori. I själva verket, gastrit orsakas av H. pylori är den vanligaste infektionen som människor utvecklar, säger Koenraad Mortele, MD, docent i radiologi vid Harvard Medical School i "Current Diagnosis & Treatment. Gastroenterology, Hepatology & Endoscopy" De flesta människor som har kronisk gastrit grund av en H. pylori-infektion har inte några symptom.

Helicobacter pylori Behandling Biverkningar

Översikt

Helicobacter pylori är bakterier som orsakar infektion i magen eller den första delen av tunntarmen. En Helicobacter pylori-infektion vanligtvis inte ger några symptom, men kan vara illamående, kräkningar, brännande smärta i magen och uppblåsthet. Behandling av infektionen innefattar vanligtvis en protonpumpshämmare, såsom omeprazol (Prilosec, Omesec) eller lansoprazol (Prevacid) och två antibiotika. Typiskt klaritromycin (Biaxin) kombineras med amoxicillin (Moxatag, DisperMox) eller metronidazol (Flagyl) för effektiv eliminering av bakterierna. De läkemedel sätts under 7 till 14 dagar för effektiv behandling. Många biverkningar är associerade med dessa läkemedel. Se din läkare för att avgöra vilka läkemedel är lämpliga för dig.

metallic Taste

Klaritromycin eller metronidazol kan ge en metallisk smak i munnen. Klaritromycin kan orsaka onormal smak i upp till 7 procent av patienterna. Omeprazol har potential att orsaka onormal smak i patienter, liksom. Esomeprazol och metronidazol kan orsaka muntorrhet. Patienten kan tugga tuggummi eller suga på godis att hjälpa till med dessa oönskade biverkningar.

Illamående och diarré

Illamående och diarré är vanliga biverkningar som kan uppstå vid användning av dessa läkemedel. Protonpumpshämmare kan orsaka illamående, magsmärtor och diarré. Upp till 6 procent av patienterna på klaritromycin kan utveckla diarré. Undvika stora, fet mat. Dricka mycket vätska kan hjälpa till med dessa negativa effekter. Diarré som varar mer än 2 dagar, eller mer än 6-8 lös avföring i en 24-timmarsperiod, måste rapporteras till en läkare omedelbart.

Huvudvärk

Huvudvärk är en vanlig biverkning av de mediciner som används för behandling av Helicobacter pylori-infektion, särskilt med protonpumpshämmare. Cirka 8 procent av individer kan uppleva en huvudvärk med pantoprazol och esomeprazol. Lansoprazol och omeprazol kan orsaka huvudvärk i upp till 7 procent av individer. Denna biverkan är inte permanent och minskar med fortsatt användning. Uptodate förklarar att metronidazol kan orsaka huvudvärk, rodnad och svettningar i kombination med alkohol; Därför bör alkoholhaltiga drycker bör undvikas under behandlingen.

sön Känslighet

Metronidazol kan orsaka solkänslighet, vilket ökar risken för att utveckla en solbränna. Patienten kan också utveckla rodnad, inflammation och missfärgning av huden på sön exponerade arean. Patienten bör undvika att vara i solen och använda solskyddsmedel med en solskyddsfaktor på minst 30. Att bära långa ärmar, byxor och en hatt kan också skydda huden och bidra till att undvika dessa reaktioner. Om patientens symtom förvärras eller om hon utvecklar klåda och nässelutslag, bör hon informera en läkare direkt.

Helicobacter pylori bakterier finns i 50 procent av människor över hela världen, varav de flesta inte visar några symptom. Det infekterar magen och tunntarmen och kan orsaka sår och cancer. Förekomsten av H. pylori-infektion verkar vara högre hos patienter som har rosacea, en vanlig hudsjukdom.

identifiera Rosacea

Rosacea orsakar i allmänhet en röd, rodnader i ansiktet på kinderna och näsan. I ett framskridet stadium, kan rosacea utvecklas till ett utslag som liknar akne utseende.

Utlöser Rosacea

Alkohol är varma drycker och kryddstark mat anses vara triggers av rosacea skov.

Likheter mellan rosacea och H. Pylori

H. pylori-infektion och rosacea både orsaka inflammation och behandlas med antibiotika.

potential Connection

Även om forskningen pågår, verkar det som om H. pylori bakterien kan orsaka en rad systemfrågor.

Oberoende

Rosacea visas utan närvaro av H. pylori. Det omvända gäller också.

Helicobacter pylori, allmänt känd som H. pylori, är en bakterie som är närvarande i magen hos upp till 50 procent av världens befolkning. Även om många människor är enkla bärare av H. pylori, är det känt för att bidra till kronisk gastrit och utvecklingen av gastriskt eller peptiskt magsår i magsäcken. En mängd behandlingsregimer inklusive syra övergångsrör, antibiotika och mage skydd är nu i bruk, och har ökat härdningshastigheter till nästan 90 procent i vissa fall eftersom de fokuserar på att döda de bakterier som orsakar sjukdomen.

Om Helicobacter Pylori

H. pylori orsakar svårigheter hos känsliga personer genom att försvaga slemhinnan i mag-tarmkanalen, särskilt nedre delen av matstrupen, pyloric ventil och magsäcken, vilket gör att matsmältningsvätskor att urholka delar av gastric vävnad. Symtom på gastrit eller sår orsakade av Helicobacter pylori kan vara magsmärtor, reflux, uppsvälldhet, matsmältningsbesvär, illamående och magsmärtor. En obehandlad sår orsakade av H. pylori kan leda till gastrointestinal blödning, mag erosion och perforering och kan bidra till en eventuell utveckling av matstrupen och magcancer.

Magproblem i samband med H. pylori kan initialt diagnostiseras genom blod antikroppar, avföring antigen eller urea utandningsprov, men i komplicerade fall, kan en endoskopi rekommenderas för att bedöma den totala skador på matstrupen och magsäcken. Detta är särskilt viktigt om patienten har svårt att svälja, halsont, oförklarlig viktnedgång, gastrointestinal blödning eller anemi. H. pylori behandling kommer att omfatta två, tre eller fyra läkemedel valda från fyra kategorier, inklusive antibiotika, protonpumpshämmare (PPI), vismut salicylat och ibland histamin (H2) antagonister ges under en 1-2 veckors period.

Läkemedel för behandling

Antibiotika visat sig vara effektiva vid behandling av H. pylori relaterade magsår och magkatarr inkluderar tetracyklin, amoxicillin, metronidazol och klaritromycin (Biaxin). En eller två av dessa läkemedel kommer att väljas för kombination med protonpumpshämmare, och kommer att ges två till fyra gånger dagligen beroende på valda läkemedlet. Protonpumpshämmare (PPI) arbetar genom att stoppa pumpen i magen celler från att frigöra syra i magen. PPI som godkänts för användning vid behandling av H. pylori inkluderar omeprazol (Prilosec), lasoprazole (Prevacid), pantoprazol (Protonix), rabeprazol (Aciphex), och esomeprazol (Nexium). PPI kommer att ges en till tre gånger dagligen beroende på den specifika drogen och regim som väljs.

Vismut salicylat är den aktiva beståndsdelen i Pepto-Bismol, och är känd för att skydda magen mot sårbildning och reducera gastrit och andra symptom på tarm upprörd. Vismut har också vissa antibakteriella egenskaper och kombineras ofta med protonpumpshämmare och antibiotika i H. pylori behandlingsplaner. Plain H2-antagonister, såsom ranitidin (Zantac), nizatidin (Axid) och famotidin (Pepcid) används ibland i kombination med andra mediciner för sår hantering. En nyare läkemedel, ranitidin-vismutcitrat (RBC) - som kombinerar den aktiva beståndsdelen ranitidin med magen skyddsmedel av vismut - används mycket oftare och kan eliminera behovet av separata vismut salicylat och protonpumpshämmare.

Effekter av behandling

Effektiviteten av behandlingsregimer varierar från 60 procent för ett två-drogbehandling inklusive RBC, plus ett antibiotikum till nästan 90 procent med en fyra medicinering inklusive PPI, vismut salicylat och två antibiotika. De vanligaste klagomålen om H. pylori behandling är antalet piller som måste tas dagligen eftersom det kan sträcka sig upp till 20 tabletter per dag. Behandlingskostnaden kan också vara en ersättning som protonpumpshämmare och klaritromycin kan vara ganska dyra. Den billigaste regimen är en kombination av generisk vismut salicylat, metronidazol och tetracyklin men det är cirka 10-15 procent mindre effektiva än andra tre läkemedelsbehandlingar.

Biverkningar eller problem med H. pylori behandling sker oftast på grund av problem med antibiotika inklusive klaritromycin, metronidazol och tetracyklin. Både klaritromycin och metronidazol är kända för att orsaka illamående och en metallisk smak i munnen. När konsumeras med alkohol, kan metronidazol orsaka allvarliga magen kramper, kräkningar, huvudvärk och muskelskakningar. Tetracyklin kan inte ges med mejeriprodukter eller mineraltillskott som innehåller kalcium eller järn som mineraler avaktiveras medicinering.