XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

havregrynsgröt candida

Kan jag äta havregrynsgröt på en Candida diet?

Candida albicans, allmänt känd som candida, är en typ av jäst närvarande huvudsakligen i magtarmkanalen. Candida tillhör en grupp av celler som kallas eukaryota celler vars huvudsakliga funktioner inkluderar ämnesomsättningen och energiomvandling. Normalt ditt immunförsvar och tarmsystem hålla candida från att reproducera alltför snabbt, migrera genom tarmväggarna och invaderande kroppsvävnader. Men yttre faktorer såsom dålig kost, stress eller vissa mediciner kan störa kontrollåtgärder, så att candida att föröka sig. En candida kost som ställer stränga restriktioner på livsmedelskonsumtion är ett sätt att eliminera överskott candida och återställa balansen.

Syfte

Candida celler kan frodas om du konsumerar stora mängder socker. Syftet med en candida diet är att ta bort denna födokälla från din kost och svälta Candida jästceller. Minska bearbetade spannmålskonsumtionen och eliminera enkla kolhydrater som snabbt omvandlas till socker under matsmältningen. Ett annat tillvägagångssätt är att följa en diet, som höjer pH-värdet i kroppen genom att välja höga alkaliska livsmedel.

Identifiering

Även rullade och snabbkokande eller snabbhavremjöl är en bearbetad spannmål samt en mycket låg alkalisk mat, det finns variation som om det är på en lista över livsmedel för att undvika. Till exempel kan vissa hälso-och sjukvårds rekommenderar att du förbruka spannmålsprodukter alls, medan DisabledWorld.com rekommenderar eliminerar bara högförädlade snabbkokande eller snabb typ av havregryn.

Förklaring

Holistiskt hälsacounselor Cynthia Perkins ger en möjlig förklaring till variationen i havregryn rekommendationer. Perkins säger att det inte bara är havregryn hög i kolhydrater, men också stör din mag-tarmkanalen för som kroppen har svårt att smälta. Dessutom säger Perkins, många människor är allergiska mot havregryn. Perkins rekommenderar att du antingen eliminera havregryn eller äta det endast sporadiskt.

Lösning

Om du vill inkludera havregryn i din candida kost, naturläkemedel läkaren Dr Jeff Clark True Health Medicine PC i Tualatin, Ore., Har en alternativ lösning. Clark rekommenderar att du byter bearbetat havregryn med obearbetade, råa havre. Raw havre är i huvudsak groddar, säger Clark, eftersom de fortfarande innehåller den inre frö kärnan. Även Clark konstaterar att mer forskning om effektiviteten av att äta råa havre är nödvändigt, verkar det råa havre blir mat för välgörande mikroflora som hjälper till att hålla candida under kontroll.

Förberedelse

Du blöt och blanda rå havre snarare än koka dem när du gör rå havre havregryn. För att förbereda, blöt en kopp råa havre i en kopp vatten i minst två timmar, eller över natten om du planerar att ha dem till frukost. Blanda på hög i en matberedare eller mixer och häll i en skål. Om du vill lägga till en arom, rekommenderar Clark kanel eller annan krydda eller smaksättning, utom för socker.

överväganden

Tala med din läkare innan inklusive havregryn i din candida diet. Hon kan eller inte kan rekommendera inklusive havregryn, baserat på hur allvarlig din sjukdom och eventuella allergier eller andra tillstånd som du kan ha.

Hur fungerar Candida orsaka cancer?

förstå Candida

Candida är en svamp som också kallas Candida albicans, en svampinfektion, och monilia. Det är en svamp som i allmänhet växer i de mukösa membranområden som munnen, vagina och rektum. Candida svampen kan också resa i blodet påverkar tarmarna, hjärtklaffar och halsen. Denna svamp blir smittsam när det växer utom kontroll i kroppen. Över 100 år sedan, en Candida-infektion var mycket ovanligt. Det var ovanligt eftersom under den tiden, folk åt mat som var färskt och levande med energi. Folk var inte heller utsätts för antibiotika, snabbmat och bearbetade livsmedel som innehåller mycket socker och majssirap innehåll. De var också inte öppna de delar av överdrivna bekämpningsmedel, växtgifter och andra giftiga ämnen. De flesta av de livsmedel som framställs för konsumtion i dag är 50 procent från dess ursprungliga, naturliga tillstånd. För hundra år sedan, livsmedel var fria från växtgifter, bekämpningsmedel, kemisk behandling och mikrovågsugnen. Att äta mat som sådan orsakar en överväxt av Candida i kroppen vilket resulterar i ett försvagat immunsystem.

Candida och cancer

Att äta mat som bearbetas och mycket höga i socker och sirap innehåll på en daglig basis kommer att användas och uppmuntra Candida jästsvampar växer i kroppen. När dessa typer av livsmedel äts på daglig basis, skapar det en alltför sur miljö i kroppen som orsakar Candida albican jäst för att producera ett ämne som kallas mykotoxiner. Mykotoxiner är gifter som är faktiskt den fekaliespillning av Candida albicans. Mykotoxiner resa in i cellerna i kroppen, blod och lymfa vätskor som är placerade över hela kroppen. När immunförsvaret är försvagat på grund av överväxt av Candida, kan den inte fungera som den ska, vilket resulterar i överdriven tillväxt av bakterier och cancerceller.

Förebyggande av Candida tillväxt i kroppen

Njurar, lever, immunförsvar och matsmältningssystemet inte kan bearbeta de kemiskt bearbetade livsmedel som så många människor äter på en daglig basis. Med tanke på det dagliga intaget av dessa typer av livsmedel, blir det allt svårare för de olika försvarssystem i våra kroppar för att filtrera och rensa ut alla dessa skadliga, giftiga inkräktare. Som ett resultat, desto mer onaturliga livsmedel som vi intag som innehåller mycket socker och kemiska innehåll, ju mer vi foder och uppmuntra Candida bakterier. Candida därför fortsätter att äta upp av den mänskliga kroppens vitala vätskor och vävnader. Men det finns sätt att förebygga Candida från överdrivet växer i kroppen. Ett viktigt sätt är att undvika intag av vissa typer av livsmedel och ämnen som skapar och upprätthåller Candidiasis. De livsmedel och ämnen för att undvika att avskräcka Candida inkluderar vitt socker, vitt mjöl, vit potatis, majssirap med hög fruktos, sorbitol, torkad frukt, honung, bearbetade rödbetor, fruktjuicer och raffinerade kolhydrater. Raffinerade kolhydrater konvertera mycket snabbt till socker i blodet. Socker är en stor boven uppmuntra Candida överväxt. Lagrade korn är också ett bekymmer när det gäller Candida överväxt. Detta beror på lagrade spannmål jäsa inom tre månader och börja producera mykotoxiner. Alkohol, tobak, antibiotika och p-piller har också en negativ effekt på kroppen och kan uppmuntra överväxt av Candida. Därför bör dessa livsmedel typer och ämnen som inte tas på en daglig basis.

Candida grupp av jäst omfattar cirka 150 olika arter. En art, orsakar C. albicans mellan 70 och 80 procent av alla infektioner av dessa jäst, enligt Merck Manual för sjukvårdspersonal. C. albicans finns normalt på slemhinnor och hud utan att orsaka infektion. När inträffar som gör det möjligt att växa, kan det orsaka en svampinfektion som kallas candidiasis eller moniliasis.

vaginal candidiasis

Vaginal candidiasis vanligt förekommande bland kvinnor med diabetes, gravida kvinnor, och de på en kurs av antibiotika. Candida organismer utgör en normal del av den vaginala floran, där de samexistera med bakterier i en mix som vanligtvis kvar i jämvikt, förklarar MayoClinic.com. En syra-producerande typ av bakterier som kallas lactobacillus förhindrar vanligtvis överväxt av candida, men ett antal faktorer kan störa jämvikten. I dessa fall kan en överväxt av candida organismer orsaka vaginala infektioner. Symptomen kan omfatta ovanliga utsläpp, svullnad och smärtsamma samlag och smärtsam urinering.

penile candidiasis

Män som lider av diabetes, vars kvinnliga partners har en vaginal candida infektion, och oomskurna män kan utveckla penis candidiasis. Infektionen kan producera några symptom, eller det kan orsaka klåda, sveda röda utslag på ollonet penis. I vissa fall utslag kan visas på pungen.

Intertriginösa Candida Infektioner

Candida kan orsaka intertriginösa infektioner i hudvecken eller naveln. Symptomen på sådana infektioner inkluderar ett rött utslag i det drabbade området. Huden kan bli mjuk och försämras. Utslagen kan ha pustler på sina gränser och kan bränna eller klia. Spädbarn bär blöjor kan utveckla en candida utslag i de områden som normalt omfattas av blöjan.

muntorsk

Candida kan orsaka en infektion i munnen kallas muntorsk. Symtomen omfattar vita fläckar på tungan och insidan av kinderna. Merck Manual noterar att muntorsk hos barn med inga andra hälsoproblem är inte ovanligt, men hos vuxna infektionen kan indikera problem med immunsystemet. National Institute of Dental och kraniofaciala forskning nämner att muntorsk kan orsaka ett smärtsamt tillstånd som kallas munsveda.

Perlèche och Candida Paronyki

Candida infektioner som uppstår vid mungiporna kallas perlèche. Tumsugning, överdrivet slickande av läppar och dåligt utrustade proteser kan orsaka dessa infektioner. Små sprickor i de drabbade områdena.

Candidiasis infektioner i nagelbäddar kan orsaka svullnad och rodnad. Denna typ av infektion - känd som candida paronyki infektioner - utvecklas vanligen hos patienter med immunsystemproblem eller diabetes. Någon gång friska människor som tvättar eller våta händerna ofta kan utveckla candida paronyki.

Hur man använder oreganoolja för Candida

Candida albicans är en bakterie som lever i tarmkanalen hos alla människor. Candida överväxt kan uppstå när hälsosamma bakterier nivåer avbryts från överdriven konsumtion av socker eller användning av antibiotika. När candida jäst sprider sig i hela kroppen, kan flera symtom uppträder, bland annat trötthet, jäst infektioner, sura uppstötningar, diarré, sug efter socker och alkohol, och irritabilitet. Enligt källor som Dr Cass Ingram bok, "The Cure är i skåpet," oregano innehåller flyktiga oljor, inklusive tymol och carvacrol, som har starka anti-svamp egenskaper, vilket gör det till ett idealiskt val för att döda candida överväxt.

Steg 1

Hur man använder oreganoolja för Candida

Köp en hög kvalitet olja av oregano, antingen på en lokal hälsokostaffär eller online. Välja den typ med en bifogad dropplock, som vanligtvis är i en 1 ounce eller mindre glasbehållare.

Steg 2

Hur man använder oreganoolja för Candida

Pressa en droppe olja av oregano i ett litet glas eller en kopp.

steg 3

Hur man använder oreganoolja för Candida

Ad halv matsked extra virgin olivolja, eller 3 msk vatten, olja av oregano. Blanda ihop.

steg 4

Hur man använder oreganoolja för Candida

Drick blandningen. Börja med en droppe på den första dagen, därefter två droppar den andra dagen och slutligen tre droppar den tredje dagen. Konsumera hela dagen utspridda intervall, helst till frukost, lunch och middagstid.

steg 5

Hur man använder oreganoolja för Candida

Fortsätt att ta olja oregano tills candida symptom helt klara upp, vanligtvis runt två till fyra månader.

varningar

  • Olja av oregano kan orsaka sura uppstötningar hos vissa individer.
  • Vissa individer kan vara extra känsliga för stark smak av olja av oregano.

tips

  • Kombinera din olja av oregano regim med en candida diet. Utan ordentlig kost förändringar, Candida bakterier överväxt kan inte vara helt död på. Din kost bör vara fria från alla former av socker och bearbetade korn. Äta grönsaker, färska eller kokt, och färskt kött och fisk. Njut av frukt och fullkornsprodukter med måtta, och dricka mycket vatten.
  • Olja, oregano har en stark växtbaserade eftersmak. Prova att ta oljan före en måltid för att bli av med stark smak.

Saker du behöver

  • Oreganoolja
  • Matsked doseringssked
  • Extra virgin olivolja
  • Vatten
  • Litet dricksglas
Holistic sätt att bekämpa Candida

Identifieras i 1970 & # 039; s av den amerikanska medicinska samfundet, är Candida mer gemensamma namnet för candidiasis, jäst överväxt. Sällan erkänt eller diagnostiseras av läkare, är Candida allmänt accepterat i helhets miljöer där det är känt att vara orsaken till många sjukdomar och sjukdomar såsom viktökning / förlust, allergier, trast, PMS, svampinfektioner i naglar / hud, diarré eller förstoppning, för att nämna några. Det finns dock inte tillräckligt med bevis för att stödja effektiviteten av alternativa lösningar.

probiotika

Candida är normalt finns i våra kroppar och hålls i schack av vårt immunsystem. Om immunförsvaret är nedsatt, såsom med en bredspektrumantibiotikum, enligt National Candida Society of England, kan Candida växa okontrollerat. Probiotika återupprätta en sund balans av våra naturbakterieflora som är nödvändiga för god hälsa.

Diet

Även ofullständiga, Henry Spink Foundation i England bibehåller eliminera socker såsom kolhydrater, bearbetade livsmedel, frukt och fruktjuicer, samt livsmedel som innehåller mögel, jäst, svampar och stärkelse, som bröd, svamp, potatis, lagrad ost, meloner, svarta oliver, jordnötter, alkohol, torkad frukt och vinäger, effektivt svälta jästen. De rekommenderar en diet som är låg i de ovan nämnda livsmedel och hög i gröna bladgrönsaker.

Anti-svamp och vitamintillskott

Garlic & # 039; s användning i slåss Candida är osäkert, men University of Maryland Medical Center inte säga, "vitlök kan stärka immunförsvaret" och sägs ha antibakteriella, antivirala och svampdödande egenskaper. Andra tillskott är olivolja, ingefära, kryddnejlika, kanel, aloe vera och pepparrot, bland ett fåtal. Essentiella fettsyror, glutamin och vitaminerna A, B, C, D och E används också. Resultat här är också ogrundad.

kolon Rensningen

En bieffekt av behandling jäst över tillväxt är frisättningen av gifter i kroppen genom de döende jästceller. Detta hänvisas till som cell die-off eller Herxheimer-reaktionen. För att påskynda processen och lindra symptomen, är kolon rensning används.

Ett främmande ämne injiceras i kroppen för att få ett immun motstånd svar är ett antigen. Candida-antigen är en ny behandling avsedd för vårtor. Candida är en typ av jäst som kan orsaka infektioner som sträcker sig från muntorsk till vaginit.

Vårtor

Vårtor är noncancerous hud utväxter, som kan vara smärtsamma eller anbud, som orsakas av infektion från humant papillomvirus (HPV). De är oftast ofarliga och ibland försvinner utan behandling.

Behandling

En läkare injicerar Candida antigen direkt i vårtan. Behandlingar som är mer konventionell inkluderar kirurgiskt avlägsnande, frysning och laserbehandling.

Bieffekter

De få biverkningar som rapporterats inkluderar viss svullnad och rodnad vid injektionsstället. Alla typer av främmande ämne sprutas in din kropp har potential att orsaka en allergisk reaktion.

effektivitet

De övergripande studier av denna behandling har varit bra. Dr Thomas D. Horn, vid University of Arkansas för medicinska vetenskaper, genomfört en studie med antigenet på en grupp och en saltlösning injektion å andra sidan, de patienter som behandlats med antigenet reagerade positivt i de flesta fall.

framtida forskning

Forskning pågår för denna form av behandling. Den framtida tillämpningen av Candida antigen ser lovande ut som en möjlig behandling för hudskador vanliga hos HIV-patienter.

Effekterna av Candida Diet på depression

Normala mängder av jästliknande svamp som kallas candida i munnen, magen och slidan inte orsaka problem. Överdriven candida, men utlöser infektioner kallas candidiasis, eller svampinfektioner. Potentiella symptom kliande, sprucken hud, krämiga vita fläckar i munnen och flytningar. Även om effektiviteten av standard candida kost är fortfarande okänd, enligt University of Maryland Medical Center, kan hälsosamma livsmedel det uppmuntrar öka ditt välbefinnande och eventuellt ditt humör.

Fungera

Även depression inte betraktas som en candidiasis symptom av läkarkåren, många naturliga hälsovårdpractitioners namn nedstämdhet som ett vanligt tecken. Nedstämdhet och depression, klinisk sjukdom, men är inte en i samma. Om du lider av depression, kan en hälsosam kost stödja standardbehandling, såsom psykoterapi och medicinering, hantera dina symptom. Om dina känslomässiga problem härrör från candidiasis, kan kostförändringar tjäna som ett användbart alternativ behandlingsform för din fysiska och emotionella symptom, enligt Nicole Sundene, legitimerad naturopathic läkare på Fountain Hills naturläkemedel medicin i Fountain Hills, Arizona.

Riktlinjer

Det första steget i att behandla candida överväxt genom kost innebär att bestämma och eliminera alla livsmedel som du är allergisk, enligt Sundene. Födoämnesallergier tros vara förknippade med candida inkluderar mejeriprodukter, vete, jäst, majs, ägg, citrusfrukter och socker. Livsmedel du kan äta fritt medan efter candida diet inkluderar icke-stärkelserika grönsaker, såsom gröna bladgrönsaker, morötter, paprika, broccoli och kål, proteinrika livsmedel, såsom fjäderfä och fisk, nötter och frön och friska fettkällor, såsom som nötter, frön och oljor. Du kan också njuta av måttliga mängder av obearbetade korn, såsom korn, havre och ris, bönor och linser och färska, ekologiska frukter. Candida diet förbjuder mest förädlade livsmedel, såsom godis, salta snacks, vitt bröd och snabbmat, mejeriprodukter och tillsatt socker, såsom majs-sirap, strösocker och honung.

effektivitet

Depressiva symptom relaterade till candidiasis sägs förbättra när kroppens candida nivåer är tillbaka till det normala. Även forskning saknas om effekterna av en candida diet på nedstämdhet och störningar, en balanserad och hälsosam kost kan hjälpa till att förebygga eller minska depressionssymptom. Äta på rätt tidsintervall skyddar mot låga stämningar i samband med lågt blodsocker. Kost rik på frukt, grönsaker, fullkorn och hälsosamma fetter har kopplats med en minskad risk för depression, enligt MayoClinic.com psykiater Dr David Mrazek. Konsumerar alltför få omega-3-fettsyror, som är vanliga i kallt vatten fisk, som lax, sill, makrill och hälleflundra, linfrön, valnötter och linfröolja, kan utlösa depression.

risker

Eftersom effektiviteten av candida kost är okänd, kan kostförändringar göra lite för att hjälpa din fysiska eller känslomässiga välbefinnande. Och ersätta läkare rekommenderade behandling för candidiasis eller en depressiv störning kan medföra farliga risker; båda villkoren kan förvärras och leda till komplikationer, av vilka några är livshotande, enligt UMMC. En mycket restriktiv diet kan också leda till depression, ökad stress och ångest. För att undvika dessa risker, konsultera en kvalificerad sjukvårdspersonal innan du ändrar din kost.

Candida Diet & amp; soja

Candida kost syftar till att minska mängden jäst - och näringsämnen som "foder" jäst - i de livsmedel som du äter. Candida hänvisar till Candida albicans, svampen som orsakar vaginala svampinfektioner. Vissa människor har ett tillstånd som kallas kronisk candidiasis eller jästöverkänslighetssyndrom, vilket innebär en överväxt av candida i mag-tarmkanalen. Soja verkar inte förvärra eller hjälpa candidiasis. Rådgör med din läkare innan du påbörjar en candida diet.

Undvika

Candida Diet & amp; soja

Candida diet exkluderar livsmedel som innehåller jäst eller mögel, såsom ost, torkad frukt, alkohol och jordnötter, enligt University of Michigan Health System. Svamp, bröd gjort med bagerijäst, tomatpuré och öl är alla elimineras också, konstaterar University of Pittsburgh Medical Center. Dieten eliminerar också eller begränsar mängden mat du äter som innehåller socker och mjölk, såsom godis och mejeriprodukter, eftersom dessa näringsämnen tros "feed" jäst och främja dess tillväxt.

överväganden

Candida Diet & amp; soja

Soja är inte listad bland de livsmedel som antingen innehåller jäst eller "feed" jäst. Men vissa typer av sojaprodukter kan delas in i en av de två kategorierna. Till exempel skulle jästa tofu eller sojaprodukter som innehåller socker för aromämnen förbjudas under candida diet. Dessutom, kom ihåg att lägga till vissa livsmedel såsom yoghurt som innehåller probiotiska kulturer och fisk eller nötter som är rika på omega-3-fettsyror kan faktiskt hjälpa till att behandla candidiasis, enligt University of Maryland Medical Center. Vissa kryddor som oregano, kryddnejlika, salvia, vitlök och kanel kan erbjuda svampdödande åtgärder, medan fullkorn är en rik källa till B-komplex vitaminer.

viktiga näringsämnen

Candida Diet & amp; soja

Vissa kosttillskott kan bidra till att stödja en candida diet liksom. Till exempel, tillskott av essentiella fettsyror, såsom fiskolja, probiotika som Lactobacillus acidophilus, vitamin C och E, selen, kalcium och B-komplex vitaminer kan alla bidra till att stödja immunsystemet och minskar inflammation, konstaterar University of Maryland Sjukhus. Kaprylsyra och bee propolis kan också erbjuda svampdödande åtgärder. Digestive kosttillskott såsom betain saltsyra och pankreasenzymer kan bidra till att förhindra candida från att tränga in i tunntarmen, säger University of Michigan Health System. Tala med din läkare innan du tar något tillskott tillsammans med en candida diet.

Förebyggande / Lösning

Candida Diet & amp; soja

Tar antibiotika kan förvärra candidiasis, eftersom antibiotika tenderar att döda nyttiga bakterier i tarmen som styr candida tillväxt, förklarar University of Maryland Medical Center. Om du har candidiasis, begränsa användningen av antibiotika och undersöka andra alternativ med din läkare när det är möjligt. Undvika användning av p-piller och kortikosteroider kan också förhindra eller minska candida överväxt i kroppen, konstaterar University of Pittsburgh Medical Center. Förutom en candida diet, konventionella behandlingar för candidiasis innefattar typiskt svampdödande läkemedel, som sträcker sig från orala tabletter, mun sköljningar, vaginala suppositorier och krämer.

Varning

Candida Diet & amp; soja

Tala med din läkare och en dietist innan du börjar en candida diet eller göra några andra betydande kostförändringar. Även soja inte verkar främja candida tillväxt, kan du uppleva vissa symtom om du har en allergi mot soja och sojaprodukter. Håll också i minnet att over-the-counter tillskott kan orsaka biverkningar, hälsorisker och läkemedelsinteraktioner, precis som receptbelagda läkemedel. Diskutera dessa potentiella faror med din läkare innan du tar något tillskott.

Chia utsäde och amp; L-glutamin för Candida

Candida infektioner, även betecknade såsom jäst infektioner eller candidiasis, är relativt vanliga infektioner som oftast orsakas av en överväxt av svampen kallas Candida albicans. Medan candida infektioner kan förekomma på många delar av kroppen, inklusive munnen, hud och matstrupe, kvinnor upplever typiskt vaginala infektioner av candida. Vissa näringstillskott, som Chia frön och L-glutamin, kan erbjuda viss lättnad från symptomen av jäst infektioner. Dock bör du kontakta din läkare innan du använder någon näringstillskott.

om candidiasis

Chia utsäde och amp; L-glutamin för Candida

Candida albicans är en typ av svamp som naturligt lever på vissa delar av kroppen, inklusive i slidan och matstrupen. Normalt svamp, även kallad en jäst, går obemärkt, som med många andra typer av ofarliga bakterier som din kropp värdar. Vissa faktorer, såsom användning av p-piller, antibiotika, sjukdom eller har ett försvagat immunsystem, kan orsaka candida att föröka sig alltför snabbt, vilket resulterar i candida överväxt. Vaginal jäst infektioner orsakas när den naturliga syra balansen i slidan, som normalt styr candida tillväxt, blir störd. Symtom på vaginal jäst infektioner inkluderar klåda eller brännande runt slidan, tjock, vit flytningar, smärta vid samlag eller svullnad i vulva. Även receptbelagda och receptfria mediciner används normalt för att behandla svampinfektioner, kan kosttillskott ge kompletterande fördelar för vissa medicinska behandlingar.

Chia Frön för Candida

Chia utsäde och amp; L-glutamin för Candida

Chia frön kommer från Chia växt, en mängd Salvia Hispanica anläggningen den. De är ofta refereras till som en superfood på grund av deras höga innehåll av en mängd olika näringsämnen. I sin bok, "Tidlösa hemligheter hälsa och föryngring" författaren Andreas Moritz skriver att Chia är rikt på ett antal näringsämnen, inklusive omega-3 fettsyror, kalcium, fibrer, järn, vitamin C, kalium och antioxidanter. På grund av sin höga fiberinnehåll, kan Chia frön bidra till att upprätthålla en hälsosam balans av flora, eller bakterier, i matsmältningssystemet, vilket i sin tur hämmar Candida infektioner. I själva verket, i sin bok, "Recept för Natural Healing" certifierad närings konsult Phyllis A. Balch rekommenderar att ta fiber tillskott för att hjälpa candidiasis. Men det finns ingen klinisk forskning som stöder de särskilda fördelarna med Chia frön för candidiasis.

L-glutamin för Candida

Chia utsäde och amp; L-glutamin för Candida

L-glutamin är en aminosyra från en annan aminosyra, känd som glutamat. L-glutamin, även kallad glutamin, spelar en viktig roll för att upprätthålla ett friskt immunsystem och mag-tarmkanalen. Av dessa skäl kan det vara en positiv tillägg för kvinnor som drabbats av candidiasis. University of Maryland Medical Center säger att glutamin kan bidra till att stärka immunförsvaret och minska risken för infektioner. Men från och med dagen för detta offentliggörande, det finns inga kliniska prövningar på människa för att stödja fördelarna med glutamintillskott för candida infektioner.

överväganden

Chia utsäde och amp; L-glutamin för Candida

Om du tror att du har en candida infektion, försök inte att själv diagnostisera ditt tillstånd. Medan Chia frön och glutamin tillskott kan ge vissa fördelar för candida infektioner, bör du aldrig använda kosttillskott att själv behandla dina symptom. Rådgör med din läkare för att få en korrekt diagnos och att diskutera behandlingsalternativ.

Candida diet för veganer

Candida dieter begränsa intaget av livsmedel tros tjäna som näringskällor för candida, en typ av jäst som förekommer naturligt på huden och i mag-och reproduktiva skrifter. Överskott candida i kroppen, ett tillstånd som kallas candidiasis, tros av vissa utövare av alternativ medicin för att orsaka uppsvälldhet, trötthet, huvudvärk, muskelvärk, premenstruellt syndrom och depression. Begränsade livsmedel på en candida diet av bearbetade produkter och raffinerade kolhydrater. Med några noggrann planering, kan en vegan följa de flesta av kost riktlinjer, men det är bäst att konsultera en läkare innan du börjar. Inte alla medicinska experter, däribland American Academy of Allergy, Asthma and Immunology, är överens om att candidiasis är en sjukdom, eller att den kan behandlas med en speciell diet.

Fyll upp på växtbaserad protein

Sojaprodukter som tempeh, tofu och Textur vegetabiliskt protein, eller TVP, är en vegan bästa protein val på en candida diet. Även bönor och baljväxter gör vanligtvis upp huvuddelen av den genomsnittliga vegan måltider, kommer de på en candida diet behöva begränsa sig till en kokta kopp varje dag, antagligen för att begränsa mängden kolhydrater tillgängliga för candida. Nötter och frön såsom mandel, cashewnötter, solrosfrön, valnötter och pekannötter är tillåtna, men pistagenötter och jordnötter bör undvikas.

Plan på Massor av Produce

De bästa kolhydratkällor för en vegan på en candida diet är färsk frukt och grönsaker, eftersom ingen typ av spannmål, antingen raffinerad eller hela, är tillåten. Välj färsk eller fryst osötad frukt och nonstarchy grönsaker som sparris, sallad greener, aubergine, gurka, kål, morötter, broccoli, lök, spenat och tomater. Torkad frukt såsom russin, fruktsaft och hög stärkelse grönsaker, såsom potatis, jams och majs bör undvikas, eftersom de orsakar koncentrationen av enkla sockerarter i blodet att stiga. Svampar är inte heller tillåtet, eftersom de påstås reagerar skadligt med candida.

Välj kalciumrik mejeri Replacements

Individer på en candida diet vanligen rekommenderas att äta vanligt, osötad ko, get eller får yoghurt som innehåller levande Lactobacillus acidophilus kulturer för att kontrollera tillväxten av candida. Veganer kan inte ersätta kommersiella soja yoghurt eftersom den innehåller sötningsmedel såsom honung, agave sirap och amazake. Enligt Functional Medicine Research Center, kan veganer få kalcium deras kroppar behöver för att bygga och reparera sina ben och tänder genom att välja acceptabla märken av sojamjölk och soja ost. Sojamjölk bör inte innehålla sötningsmedel såsom rismalt och tillåtna soja ost bör inte innehålla modifierade livsmedel stärkelse eller maltodextrin.

Välj Oljor och Kryddor försiktigt

Veganer kan laga mat med vegetabiliska oljor, såsom oliv, raps, mandel, avokado, sesam och linfrö. Allt låg salthalt, kan sockerfria örter, kryddor och kryddblandningar användas för att framställa och smak mat, tillsammans med färskpressad citron och lime juice. Vinäger och någon annan typ av jästa eller inlagda livsmedel, såsom kimchee och surkål, bör undvikas eftersom de tros fungera som en näringskälla för candida. Om du vill använda ett konstgjort sötningsmedel för örtte - bör du undvika kaffe och vanligt te - använd stevia.