XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hårborttagning för barn

Hårborttagning för barn

När ditt barn växer och går igenom puberteten, kommer han gå igenom många förändringar. Han kommer att vara full av hormoner, har akne och kan börja ha kroppslukt. En annan obehaglig del av puberteten är ofta kroppsbehåring som kommer tillsammans med den. När denna tid kommer, kommer ditt barn behöver veta hur man ska hantera hårborttagning.

När man startar rakning

Vid vilken ålder barnet börjar att ta bort oönskad hårväxt är i slutändan ett personligt val som bör beslutas av dig och henne. Vissa barn är kanske inte så besväras av detta hår, så att de kan välja att lämna det som det är för närvarande. Om ditt barn är bekväm med detta, det är väl bra, konstaterar Kids Health. När ditt barn blir generad av oönskat hår, skulle hon komma till dig och dela sina känslor. Pojkar kommer sannolikt inte att börja raka ansiktet tills i tonåren, enligt Kids Health. Flickor börjar ofta växande hår på benen vid en ålder eller 10-11, men kanske inte behöver börja rakning det om det är mörkt eller besvärande, konstaterar Kidshealth.

pojkar Rakning

När det blir dags för din son att ta steget att starta rakning, måste du hjälpa honom att välja den bästa typen av rakhyvel för honom och visa honom hur man på ett säkert sätt använda den. Standard rakhyvlar är vanligtvis det billigaste, med de som är disponibla och några som har utbytbara blad. Om du väljer denna typ av rakhyvel, se till att din son använder en ren, vass kniv, råder Connecticut Barnens Medical Center. Slöa knivar kan orsaka din son att skära sig själv och kan lämna håret bakom. Säg till honom att byta rakblad eller bladen ofta för bästa rakning. Använda en elektrisk rakapparat är ett snabbt och enkelt sätt för din son att raka men det kan inte ge honom en nära rakning. I slutändan är det en fråga om företräde.

flickor Rakning

Om din dotter är redo att börja raka benen eller under armarna, kan hon försöka använda en manuell rakkniv, engångs manuell rakblad eller en manuell rakkniv med utbytbara blad, enligt Indiana University Bloomington. Rakning är ett billigt sätt att befria sig av med oönskade armarna eller ben hår, eftersom allt hon behöver är en rakkniv och varmt vatten. Hon kan också använda en rakgel eller kräm för att skydda sin hud och ge henne en jämnare rakning, råder Kids Health. För bästa resultat bör din dotter göra sin rakning medan i duschen, medan hennes hud är mjukare. Påminna henne att ändra ut sin rakhyvel ofta, eftersom rakhyvlar tråkig över tid och kan orsaka henne till nick själv.

Alternativ till Rakning

Ditt barn har andra än rakning att ta bort oönskat hår, i synnerhet när det handlar om överflödigt hår i skrevet, runt ögonbrynen, på överläppen och på brösten alternativ. I skrevet, kan ditt barn att ta bort generande hår genom att få det vaxade eller använda en hårborttagningskräm, föreslår Kids Health. Ditt barn kan plocka överskott hår runt ögonbrynen, med hjälp av pincett, för att hålla håren borta i tre till åtta veckor. Hon måste sterilisera pincett med tvättsprit för att minska sin risk för infektion först, konstaterar Kids Health. Oönskat hår i områden, såsom ovanför överläppen och på brösten av flickor, kan tas bort permanent genom elektrolys eller halvpermanent med laser hårborttagning.

Laser hårborttagning kan hjälpa dig i självkänsla frågor och känslomässigt kaos. Din kropp går igenom flera förändringar när du är gravid. Dessa inkluderar fysiska såväl som emotionella skillnader. Dock är laser hårborttagning det bästa valet för din graviditet och de förändringar som du upplever?

Betydelse

Graviditet kan orsaka stora förändringar i kroppen. Dina hormoner kan ge oönskat hår eller en höjning i hårväxt. Du kan uppleva hår där du aldrig har haft det tidigare. Detta inkluderar ansiktet, magen eller bröstet. Du kan också ha mer hår i skrevet, ben eller underarmar. Detta kan få dig att känna mindre attraktiv och sänka din självkänsla. Du kan också hända att ta bort håret med en rakkniv är mer utmanande att det har varit tidigare. Laser hårborttagning kan verka som en bättre alternativ till rakning.

expert Insight

Enligt American Association Graviditet, har laser hårborttagning studier inte visat sig vara säker eller skadligt när du är gravid. Uppenbarligen har mindre studier gjorts på effektivitet och faror som är förknippade laser hårborttagning. Men resultaten är inte övertygande. Större studier på detta område har ännu inte blivit en prioritet. Således, experterna är osäker på om laser hårborttagning är säkra under graviditeten.

överväganden

Laser hårborttagning eliminerar hår med hjälp av ljus och värme för att stoppa tillväxten. Du kommer att behöva flera behandlingar för att ta bort håret helt där det inte kommer att växa tillbaka. Detta är inte permanent, men eftersom varje person är unik och varje kroppens reaktion kan vara annorlunda. När du är gravid, är hårväxt tillfällig. Mer än troligt att det kommer att försvinna när du leverera ditt barn.

Förebyggande / Lösning

Laser hårborttagning under graviditeten har inte bevisats eller motbevisas säker. Metoden att ta bort håret verkar ofarliga i teorin. Du kan ha obehag från att sitta i en position under en längre tid. Men de flesta lasertekniker inte utföra proceduren utan godkännande från din ob / gyn.

Varning

Vårdgivare är försiktiga med att ge grönt ljus för laser hårborttagning under graviditeten. Kontrollera med din läkare innan du fortsätter. Han kan behöva ge sitt godkännande innan du får denna typ av behandling. Att leva med överflödigt hår kan vara att försöka, särskilt när du har en svår tid rakning. Men att göra det rätta valet för dig själv innebär diskussioner med din ob / gyn samt din känslomässiga tillstånd.

I livmodern, de flesta av våra kroppar är täckta med fina, genomskinliga hår, som kallas lanugo hår. Detta hår är i allmänhet skjul vid ungefär åttonde månaden av dräktigheten. Mycket sällan, är ett barn föds med kraftig hårväxt i områden av kroppen som kommer att fortsätta att växa.

Handla om

Överdriven hårväxt kallas hypertrikos och kan ses vanligast hos vuxna och ses sällan hos barn. Villkoret kan förvärvas senare i livet, eller det kan vara medfödd, vilket betyder att det var närvarande vid födseln.

Fakta

Kraftig hårväxt kan lokaliseras eller förekommer över hela kroppen. Även om det inte åtföljs av några ytterligare symptom, det finns en gemensam förekomst av tandproblem hos barn med denna sjukdom.

typer

Det finns två typer av medfödd hypertrikos: Medfödd Hypertrikos lanuginosa, där Lanugo hårstrån som täcker oss i livmodern inte faller ut och fortsätter att växa efter födseln; och Medfödd Hypertrikos termin, där håret är fullt pigment, till skillnad lanugo, och täcker hela kroppen.

orsaker

Orsaken till medfödd hypertrikos är okänd. Det är tänkt att vara ärftlig eller orsakas av spontan mutation i livmodern.

Behandling

Den enda behandling som finns tillgänglig är hårborttagning. Som exempel kan nämnas rakning, kemikalier (t.ex. vaxning), elektrolys eller termolys. Behandlingar måste göras flera gånger, eftersom håret att växa tillbaka.

Vårtor och barns fingrar går ihop som jordnötssmör och gelé. Var inte rädd när du ser oattraktiv hudområdet gro från hörnet av din sons nageln. Det finns flera sätt att ta bort en vårta. En del arbete snabbare än andra, och vissa används för mer allvarliga behandlingar. När man arbetar med barn, är det bra att hitta ett säkrare alternativ än flytande kväve eller laser hårborttagning, som kan lämna ett ärr eller orsaka obehag.

Over-the-counter produkt

Med hjälp av en over-the-counter vårtan remover är det bästa och säkraste sättet att ta bort en vårta från ett barns finger. De flesta metoder som används vid läkarmottagningen, såsom torris och skära vårtan bort, kan skrämma många barn. Många produkter fungerar riktigt bra för finger vårtor. Mest kommer i form av ett bandage som har en vårta-avlägsnande medicinering inbyggd i den. Du placera denna bandage över vårtan precis som ett snitt. Byt bandaget enligt anvisningar från instruktionerna och vårtan försvinner. Vårtan kan försvinna inom några veckor, men det kan ta upp till 12 veckor.

Låt det att försvinna Naturligtvis

Vårtor kan vara lite pinsamt, men om du kan leva med det, kommer det naturligtvis att försvinna mellan sex månader och två år. Detta är uppenbarligen en lång tid, men det är ett säkert sätt att se till att vårtan har tagits bort ordentligt. Du bör täcka ditt barns vårta med ett bandage och försöka se till att det inte blir smittad. Vårtor är också smittsam, så om en vårta på ditt barns finger kommer att vara ett problem för dem omkring honom, det är nog bäst att bli av med den så fort som möjligt.

krossad vitlök

I stället för att bara låta en vårta sitta på ditt barns finger för två år, kan du påskynda processen med några naturläkemedel. Medan hon sover, placera krossade eller skivade vitlök på vårtan. Det är en bra idé att tvätta vårtan ordentligt först så vitlöken ska kunna sippra in i huden. Gör detta för en vecka eller två och du kan se vårtan försvinna.

Bananskal

En annan säker applikation du kan prova för vårtan bort är ett bananskal. Ta en bit bananskal och tejpa fast den till dig barnets finger. Se till insidan delen av skalet är virad runt vårtan i en åtsittande sätt. Tvätta det smittade området noggrant med varmt vatten innan du applicerar skal. Gör detta för en till två veckor.

I århundraden har kvinnorna gjort sin egen hårborttagning vax. Förbereda din egen hårborttagning vax är enkelt och kan spara tid och pengar. Det är också snabb och när beredd, kan återanvändas tills den är borta. Följ stegen nedan för att blanda och använda din egen hemlagad hårborttagning vax.

Instruktioner

Hur man gör Hårborttagning Vax

1 Skär citron på mitten. Spara den återstående hälften för annan användning. Med hjälp av en skål som är säkert för mikrovågsugnen, pressa så mycket saft från citronen som möjligt i skålen. Se till att använda en skål som har ett lock tillgängliga så vaxet kan vara lagra och återanvändas vid ett senare tillfälle.

2 Tillsätt en kopp socker till citronsaft. Använd en gaffel för att blanda socker och citronsaft. Vid denna punkt, kommer ni att sluta med en klumpiga blandningen, förutsatt att citron klämdes så mycket som det skulle kunna vara.

3 Lägg till 1/4 kopp honung till blandningen. Med hjälp av gaffeln, rör om alla ingredienser tills blandningen är slät. Vaxet kommer att behöva omrördes varje gång den används, före upphettning.

4 Ställ mikrovågsugn på en minut vid en hög temperatur och värma vaxet. En minut kan behövas beroende på mikrovågsugn. En annan snabb rör och vaxet är klar att använda. Om vaxet är rinnande, är det för varmt. Låt det svalna en minut. Vaxet måste vara tillräckligt tjock för att spridas på det område som ska vaxad.

Tips

  • En gammal bomull T-shirt är perfekt att använda för att göra remsor och de kan tvättas för upprepad användning.
  • Popsicle klubbor är perfekta att använda vid tillämpningen av vax. Skölj med vatten innan de används igen.
  • Exfoliera huden regelbundet. Detta gör vaxning mer framgångsrik och förhindrar inåtväxande hårstrån bildas.
  • När vaxning stora områden, kan vaxet svalna och måste vara uppvärmt. Börja med 30 sekunder och sedan testa vax.
  • Hemlagad vax har inget utgångsdatum. Förvara i en sval, torr plats för framtida bruk.
  • Använd fingertoppen för att kontrollera temperaturen i vax. Det bör vara varm, men inte tillräckligt varmt för att bränna. Låt det svalna om det behövs. Var alltid försiktig när du arbetar med vax; det kan vara mycket varmt.
  • Håll vaxet utom räckhåll för barn.
  • Vaxet kommer att vara mycket klibbig.
Skaffa en förmyndare av ett barn

En förmyndarskap är en rättsordning som ger någon annan än ett barns föräldrar rätt att fatta beslut barnomsorg och ta hand om barnet. Även om en förmyndare inte avsluta en förälders vårdnad, gör det bevilja väktare många av samma rättigheter och skyldigheter en förälder att anskaffa och ta hand om ett barn. De lagar som reglerar förmyndarskap skiljer sig mellan stater, men endast en domstol kan ge dig förmyndarskap rättigheter för ett barn.

Steg 1

Kontakta tingsnotarie kontor. Du måste be en domstol att ge dig förmyndarskap över ett barn, men de förfaranden skiljer sig åt mellan staterna. Den civila domstolstjänsteman på din lokala tingshuset kan berätta vad du behöver filen för att påbörja processen.

Steg 2

Förbered förmyndarskap framställningen. En ansökan är den rättsliga dokument du filen med expediten kontor som officiellt ber domstolen att bevilja dig förmyndarskap. Till exempel i Kalifornien måste du lämna in blankett GC-210 - Petition för utnämning av väktare Minor. Andra former kan också krävas beroende på uppgifter om din situation.

steg 3

Fil framställningen med domstolen kontorist. Guardianships är oftast bestäms av en bouppteckning domare eller en familj domare, och du måste lämna din ansökan med lämplig domstolstjänsteman kontor. Du måste vanligtvis betala en ansökningsavgift när du lämnar, även om detta varierar mellan stater och även mellan länen.

steg 4

Närvara vid förhandlingen. När du lämnar in din ansökan, tilldelar tingsnotarie du ett ärendenummer och ett datum för huvudförhandling. Beroende på var du bor, kan domstolen skicka en utredare för att granska situationer som omger fallet före eller efter sammanträdet. Vid förhandlingen kommer domaren att höra alla bevis och avgöra om är lämpligt att bevilja en förmyndarskap.

varningar

  • Kontakta en familj advokat. förmyndarskap rutiner och lagar barn varierar kraftigt mellan staterna och kan vara ganska komplicerat, så alltid kontakta en familjerätten advokat i ditt område om du behöver juridisk rådgivning.
Sjukförsäkring i Texas för barn

Föräldrar vill att deras barn ska ha tillgång till den bästa sjukförsäkring möjligt. Barn ska ha fysiska kontroller på en regelbunden grunder, att vaccinationer för skol antagning, och tillgång till vård i händelse av en nödsituation. Privat vård täckning kan vara för dyrt för vissa familjer, men det finns försäkring alternativ som finns i Texas för låginkomstfamiljer. Dessa alternativ kan ge familjerna förtroende de kommer att kunna uppfylla sina barns vårdbehov.

Barn Medicaid

Barn som är bosatta i Texas kan vara berättigade till sjukförsäkring enligt Barn Medicaid. Det ger fördelar som är jämförbara med privata sjukförsäkringar, och är tillgängliga för barn oavsett föräldrarnas uppehållstillstånd. Utöver ordinarie sjukförsäkring ingår Barn Medicaid täckning sådana tjänster som synundersökningar och glasögon, receptbelagda läkemedel täckning och tandläkarbesök. Din familjs inkomster och finansiella tillgångar kommer att utvärderas för att avgöra din familj rätt till täckning.

Texas CHIP

Texas barns hälsa Insurance Program eller CHIP, är en hälso-plan som finansieras av statliga och federala regeringen för familjer med inkomster som är högre än de inkomstgränser för att kvalificera sig för barns Medicaid täckning. CHIP arbetar genom försäkringsbolag och hälsovårds underhåll organisationer i hela Texas för att ge denna täckning. CHIP ger samma hälso-täckning som de flesta försäkringsbolag i staten tillhandahåller. CHIP kommer även att omfatta Texas invånare som är gravida och oförsäkrade, och ger omedelbar täckning för ditt nyfödda barn.

försäkrings~~POS=TRUNC

Familjer som inte kan få sjukförsäkring genom ett privat försäkringsbolag på grund av redan existerande medicinska tillstånd kan ha möjlighet att få täckning genom staten försäkringspoolen. Kostnaden för täckning kan vara dubbelt så mycket som du normalt skulle betala för privata sjukförsäkringar, men det kan vara en möjlighet att säkerställa täckning om du inkomst status är för stor för barns Medicaid eller CHIP. Hälsofördelarna enligt täckning från sjukförsäkrings poolen är jämförbara med de som är tillgängliga genom privata försäkringar.

Speciella behov

Programmet Texas hälsovård för barn med särskilda medicinska behov kallas De barn med särskilda vårdbehov program. CSHCN hjälper med behov utöver de som de fått av andra barn. Programmet hjälper också människor med cystisk fibros i alla åldrar med sina hälsobehov. Programmet är utformat för att säkerställa att sjukvårdskostnader och fysiska barn hjälpbehov utöver normala vård förväntningar uppfylls. Dessa extra fördelar kan ge dig och dina barn med det stöd som behövs för att leva ett bättre liv.

Community Health Care

Lokala vårdcentraler ge sjukvård för familjer som är oförsäkrade eller av någon annan anledning inte har tillräckligt med vård täckning. Dessa centra fungerar som ett skyddsnät för föräldrar och deras barn som säkerställer att alla som bor i staten erhåller medicinsk vård de behöver för att leva ett hälsosamt och lyckligt liv. Lokala vårdcentraler kan vara inriktade på behoven hos invandrarfamiljer, hälso- och sjukvård för hemlösa familjer och enskilda, eller för familjer med låg inkomst i behov av hjälp.

privat försäkring

Två former av privat försäkring finns i Texas: ersättning planer, och hanterade vårdplaner. Dessa planer kan ges genom din arbetsgivare, eller så kan du köpa en plan på egen hand. En ersättning plan kan du använda läkaren som du väljer, och lyckades vårdplaner som Preferred Provider Organizations (PPO) och Health Maintenance Organizations (HMO) kostnadskontroll genom att ge incitament för att använda läkare inom nätverket. Varje plan kommer att ge vård kvaliteten dina barn behöver för att leva hälsosamma och lyckliga liv.

Hur man handskas med ett vuxet barn som bor hemma

Vuxna barn som flyttar tillbaka hem att leva med sina föräldrar, även känd som "bumerang generationen," är vanligare än du kanske tror. Monster.com s 2009 års Entry-Level Job Outlook fann att 40 procent av de senaste högskoleexamen fortfarande lever med sina föräldrar. Med så många vuxna som lever under samma tak, bör en seriös diskussion om regler, ansvar och gränser sättas för att se till att din vuxna barn inte utnyttjar dig i vardagssituation.

Steg 1

Ställ omedelbara regler och gränser som gäller besökare, ljudnivå och schema. Om du inte känner dig bekväm med ditt vuxna barn få ett datum för att stanna över natten, säger så. Kom ihåg att det är ditt hus, och det är upp till dig att ställa in reglerna. Se till att du går över reglerna omedelbart att minska mängden stress som kan härröra från missförstånd och tysta populärare.

Steg 2

Be din vuxna barn att betala hyra, uppmanar New York Life Insurance. Om han har ett jobb, skulle han vara att hjälpa till att betala för en del av levnadskostnader han ådrar sig samtidigt som lever med dig, inklusive el, vatten och hushållsartiklar som tvål, schampo och tvättgods. Prata med honom om ett rimligt antal som kommer att hjälpa dig att hålla huset igång, och ändå tillåta honom att spara till sin egen plats.

steg 3

Uppsatta mål med ditt barn för att hjälpa henne göra planer på att så småningom få sin egen plats. Det kan handla om att öppna ett sparkonto, eller ansöker om bättre jobb. Gör det klart att leva hemma bör vara en kortsiktig arrangemang, och ständigt uppmana och uppmuntra henne att hitta ett sätt att komma ut på egen hand, TroubledWith.com säger. Träna en tidslinje så att barn som bor hemma inte blir permanent.

steg 4

Ge dina barn ansvar för hemmet, så att belastningen är inte bara din, University of Florida rekommenderar. Alla vuxna barn ska kunna göra sin egen tvätt och hålla sitt rum rent, men han kan också slå in för att hålla gemensamma rum ren, hjälpa till med trädgårdsarbete och andra underhåll han skulle behöva göra om han hade sin egen livsrum .

steg 5

Följa upp med dina planer och avtal. Om du och ditt barn kommit överens om att hon skulle betala $ 250 i hyra per månad, eller att hon skulle leta efter ett jobb, och dessa krav inte är uppfyllda, be henne att lämna hemmet. Låt inte dina vuxna barn att dra nytta av dig med hjälp av ditt hem som ett sätt att en lat livsstil eller oseriöst utgifter. Var försiktig men fast, meddela när du kan och förstår att ibland tuff kärlek är den mest effektiva föräldraskap strategi.

Proffsen & amp; Nackdelar med vaccinera barn

Översikt

Edward Jenner som var ett land läkare från England skapade den första vaccinet i 1796, enligt Harvard Medical School. Jenner utvecklat smittkoppor vaccin som förändrat denna dödliga sjukdom. Sedan dess har många andra forskare och läkare utvecklat andra vacciner. Vacciner har både för- och nackdelar när det kommer till ditt barns hälsa och några föräldrar kämpar med beslutet att vaccinera.

Spara barn

Utnyttjar vacciner kan förhindra livshotande sjukdomar för ditt barn. Faktum är att användningen av vacciner förhindrar upp till 33.000 dödsfall varje år, enligt en studie från 2003 av forskare vid Pediatric Academic Society, konstaterar Procon.org. Vaccinationer har varit framgångsrika i att sänka hastigheten för dödsfall bland barn i världen, enligt Harvard Medical School. Några dödlig sjukdom har även försvunnit från vår räckvidd tillsammans, såsom smittkoppor, rapporterar friska människor.

Att hålla barn friska

Många sjukdomar som en gång var ganska vanligt nu förebyggas tack vare utveckling av vacciner. En studie från 2003 av forskare vid Pediatric Academic Society visade att barnvacciner förhindrar 10,5 miljoner fall av infektionssjukdomar, rapporterar Procon.org. Tidig vaccination kan skydda ditt barn när de är mest utsatta för farliga sjukdomar, enligt Harvard Medical School. Dessutom kan vaccinationer gynna hela samhället eftersom de kan orsaka ditt barns immunsystem för att snabba upp och stoppa ditt barn blir smittsam till andra eller ens förkorta den tid barnet är smittsam.

Obehagliga biverkningar

Vissa vacciner kan orsaka milda eller tillfälliga biverkningar, bland annat feber, ömhet eller en klump under huden på vaccinationsstället, säger husläkare. Sedan 1990 har det funnits 30.000 fall av biverkningar av vaccin och 13 procent av dessa biverkningar har resulterat i handikapp, livshotande sjukdom, sjukhusvistelse, eller till och med död. Biverkningar kan förvärras om ditt barn är sjukt när läkaren administrerar vaccinet. Dina barn kommer att behöva ses mycket noga när de får sina första vacciner föreslår husläkare. Om du har några frågor om ditt barns vaccinationer, bör du omedelbart kontakta med ditt barns barnläkare.

Intervention hos barn med sensorisk bearbetning Disorders


Föreställ dig att det finns en anordning i örat som förändrar ditt modersmål till något främmande före orden når hjärnan. Alla andra runt omkring dig förstår, men du blir frustrerad och upprörd eftersom orden inte vettigt för dig. Sensorisk bearbetning störning, eller SPD, är så här, men det påverkar hur man tolkar saker som beröring, ljus och ljud själv --- inte bara språk --- och även nivå marken du står på. Barn med denna störning kamp för att förstå och tolerera deras värld, och det finns sätt du kan hjälpa till.

Arbetsterapi

Det första steget mot ingripande med ett barn som lider av SPD är att ha en utvärdering av en arbetsterapeut. OT kommer att bedöma ditt barns symptom och observera hur barnet reagerar på vissa sensoriska situationer och stimuli. OT kommer att prata med dig om saker som oroar ditt barn och vad barnets reaktioner är att vissa saker hemma och i skolan. Efter bedömningen kommer OT prata med dig om olika sätt att hjälpa ditt barn. Han kan ordinera regelbundna terapisessioner, antingen på ett kontor eller hemma. Vid dessa möten, kommer terapeuten att arbeta med ditt barn för att hjälpa henne hantera sina sensoriska konflikter.

borsta

Den Wilbarger djupa tryck och Proprioceptiv Technique, eller helt enkelt "borstning", är en metod för att adressera sensorisk försvarsreaktion. Borstning verkar enkelt, men bör endast göras av eller under ledning av en OT utbildad i metoden. En mjuk kirurgisk borste används för att borsta en SPD lidande hud ordentligt, börjar med armarna och arbeta ner mot fötterna, undvika bröstet och magen. Fogarna är sedan försiktigt komprimeras i flera sekunder. Borstning bidrar till att förbättra kommunikationen mellan kroppen och hjärnan, hjälper en SPD lidande att bättre tolerera känslan av vissa saker och hjälpa sitt sinne korrekt tolka sensoriska stimuli. Det förbättrar också förmågan att fokusera och övergången lättare från en aktivitet till en annan.

sensorisk Diet

Den sensoriska kost handlar inte om maten. Det är en daglig mönster att stimulera och lugnande beteenden som hjälper ditt barn ta sig igenom dagen. Det ger säkra aktiviteter, så att han får den aktiva stimulans han behöver, och bygger i tid för beteenden som är lugnande till honom. Du kan schemalägga en viss tid för att hoppa på en studsmatta innan skolan så han gör sig av med lusten att hoppa runt, och se till att han har några minuter efter skolan för att kela med en favoritleksak och en varm filt, för att underlätta övergången tillbaka hem .

Musikterapi

Även barn med känslighet för ljud kan dra nytta av musikterapi. Många barn stängs och kan inte kommunicera väl när de är överväldigade med sensoriska stimuli.The enkla handlingen att upprepa rytmer med olika instrument bidrar till att underlätta kommunikation --- ett område som kan påverkas av SPD. Ett barn känner sig frustrerad kan pund på trummor tills hon känner sig bättre; en annan kan Strum en gitarr försiktigt, lugnande sig med de mjuka ljud och vibrationer.

hinderbanor

Barn med SPD har ofta problem med praxis: att veta vad de vill göra, räkna ut hur man gör det och att komma dit. De kan också ha problem med balans och motorstyrning. Att sätta upp en enkel hinderbana i vardagsrummet eller terapeutens kontor gör att ditt barn att träna alla dessa färdigheter. Många terapeuter kontor har stora gym med mattor, rep gungor och stegar, och boll gropar för att skapa en mängd roliga och terapeutiska kurser för barn med sensoriska svårigheter.