XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hamparep armborst

Hur man gör en Armborst och pilar


En armborst är en medeltida vapen som användes både för strid samt för jaktändamål. Dessa mycket effektiva vapen existerar än idag och används inom en rad olika militärer runt om i världen samt av spel jägare. Dessa bågar är oftast gjorda av trä och bildar en form som liknar den hos en "T" och brandpil eller stänger vid sina mål.

Instruktioner

1 Skär en träskiva ned till 2 fot i längd och skär en andra styrelse till 3 fot i längd. Den 3-fots trästycket (som kommer att se ut ungefär som en 2 x 4) kommer att användas som cylindern hos detta armborst.

2 Använd 100-slippapper till sand båda sidorna av båda träbitar tills ytorna är jämna och det finns inga splittrade bitar som sticker ut ur skogen.

3 Lägga två-fot bit över 3-fot bit ca 3-4 inches från kanten av kortet. Kör några träskruvar genom skivorna för att fästa ihop dem.

4 Köra en träskruv i varje ände av tvärbalken stycke om en tum i från änden. Låt skruvarna sticker upp tillräckligt för att binda din gummiband till skruvarna.

5 Ta 117 storlek gummiband och skär slingan så det är bara en lång bit. Fäst gummiband runt en av de träskruvar sticker upp, och sedan sträcka gummibandet ner till den andra skruven och knyta den säkert.

6 Lokalisera några tunna träpinnar eller filialer som är ungefär en tum i diameter. Använd din kniv för att skära dessa pinnar ner till cirka sex inches i längd.

7 Strippa barken med användning av din kniv och skära en ände av pinnen ned i en punkt.

8 Placera pinnen i mitten av gummibandet, dra tillbaka och släpp.

Hur Jämför Armborst


Armborst jakt blir mer populär över hela USA, dels eftersom det är lättare än att skjuta ett gevär eller med hjälp av en pil och båge. Innan du köper en armborst, spendera lite tid att forska och testa olika modeller. Armborst är en stor kostnad, och du inte vill bli besviken efter köpet. Jämför armborst innan du gör ditt köp för att få mest för pengarna.

Instruktioner

1 Håll armborst och känna dess vikt. Lätta armborst är perfekt om du reser på långa utflykter jakt kräver att du bära din armborst för långa avstånd. Däremot kan lätta armborst vara svårt att hålla stadig när du tar en bild. Tyngre armborst är lättare att hålla stadig, men de kan vara besvärligt.

2 Jämföra armborst Cocking metoder. Ett armborst du cock för hand är snabb och ofta billigare, men det kan leda till ojämn skott placering. Det är lätt att dra åt höger eller vänster när du kuk hand, och du måste kuk din armborst i samma position varje gång så det är mest effektivt. Att spänna en armborst för hand, bör du vara vid god hälsa och kunna lyft mer än 150 pounds. Ett rep spänn metod kostar drygt cocking en armborst för hand, men det minskar den ansträngning som krävs med hälften. Det innebär att du ska kunna lyft 75 pounds att använda ett rep slaganordning. Denna enhet hjälper till att säkerställa exakthet, men det tar längre tid att spänna din armborst än det gör om du kuk hand. Ett armborst vev Cocking enhets monteras på armborst och tar bara 10 till 15 pounds av ansträngning för dig att spänna armborst, som är perfekt för äldre eller funktionshindrade jägare. En vev cocking enheter kostar mycket mer än ett rep slagordning, och det tar en hel del tid att spänna armborst noggrant.

3 Titta igenom räckvidd som du utför din armborst jämförelse. En röd prick omfattning erbjuder enstaka eller flera punkter för att hjälpa dig att upptäcka mål upp till 30 yards bort. Flera riktmedel omfattningar erbjuder förstorings funktioner och använd hårkorset för att hjälpa dig mål, vilket gör dem användbara för jakt mål bortom 30 yards bort.

4 Skjut de modeller som du gillar bäst. Det är möjligt ett armborst som känns bekvämt när du håller den kan känna sig obekväm när du skjuter den. Tar flera armborst att hitta en som fungerar bäst för dig.

5 Lyssna på armborst efter inspelning av denna. En tyst armborst hjälper du träffar ditt mål utan häpnadsväckande det. Armborst med parallella lemmar är tystare än andra typer av armborst. Om du gillar känslan och vikten av en armborst, men det är för högt, be din återförsäljare om bullerdämpande anordningar som du kan lägga till armborst att bidra till att minska eller eliminera ljudet.

Hur man gör en enkel Armborst


Armborst kan vara en mycket noggrann och dödligt vapen. Många av dagens jägare och prickskyttar använder armborst som sträcker sig från $ 300 till $ 2000. Om du är intresserad av bågskytte eller jakt, men har inte råd med en professionell armborst, följ dessa steg för att lära sig att bygga en själv.

Instruktioner

1 Samla ditt material. Du behöver ändan av ett gevär, en avtryckare, en fjäder, en bit av stark gummi (prova att använda kirurgisk gummi) och två bitar av röret. Ett rör måste vara av mindre längd och bredd än den andra.

2 Anslut längre röret till pistolen butt. Du kan göra detta genom att borra ett hål i pistol butt. Se till att du mäter röret så att den passar precis in i hålet. Dessutom är det viktigt för noggrannhet att röranslutpunkterna rakt ut.

3 Anslut den mindre röret till längre röret. Borra ett hål i slutet av långa rör och för in mindre röret, bildar ett T. Tie korsningen så att rören är säkra.

4 Anslut avtryckaren. Bestäm var du vill placera trigger, sedan borra ett hål uppifrån rakt igenom. Använd en mutter och bult att anpassa och säkra avtryckaren.

5 Fästa gummit till båda ändarna av den främre (mindre) rör. Säkra gummit genom att binda det till båda ändar.

6 Ladda armborst med en pil. Dra tillbaka gummit och säkra den bakom avtryckaren. Placera pilen framför avtryckaren. Dra utlösaren armborst. Gummit kommer att driva pilen mot ditt mål.

Tips

  • När jakt, att experimentera med olika typer av pilar hitta den typ som fungerar bäst med din armborst.
  • Hantera fören mycket noggrant eftersom det är ett farligt vapen.

Den medeltida armborst förändrat den medeltida stridsmiljö. Beväpnad med en armborst, tog det lite träning för att sätta in en ny soldat med förmågan att bästa tungt beväpnade och bepansrade monterade riddare från hela ett slagfält. Erbjuder precision och kraft, blev armborst ett fruktat vapen, men en långsammare reload takt än traditionella bågar gjort Fielding dem effektivt svårt. Den mekaniska båge kräver att du använder båda händerna och en fot för att ladda, och kräver din fulla uppmärksamhet medan du gör det. Omlastning är en långsam process som på medeltidsslagfältet lämnade bowman sårbara. Men efter laddas, bränning bågen är helt enkelt en fråga om att peka på målet och avtryckaren.

Instruktioner

1 Placera den främre änden av den obelastade armborst på marken så att stigbygeln, är metall slinga i toppen av bågen mot marken och fören stiger upp på framsidan av kroppen med den sida som innehåller strängen vänd bort från dig.

2 Placera en fot i stigbygeln för att hålla bågen stadigt.

3 Ta tag i strängen med händerna, eller använd ett hjälpmedel såsom en spak eller krok att greppa strängen med och drar i snöret uppåt i utlösningsmekanismen, Spänn avtryckaren och ställa in strängen på plats. Du bör höra ett klickljud från den mekanism som visar att du har spänt det fullt ut. Frigöra den spända strängen.

4 Lyft fören och rikta den nedströms i den riktning som du tänker släppa pilen. Placera skäkta i spåret längs kroppen av fören glida tillbaka in avtryckarhöljet. Positionera bulten, så att en av fjädrarna är i spåret medan den bakre av bulten sitter mot strängen. Detta laddar fören, behöver bara en touch på avtryckaren för att elden.

Hur man gör trä Armborst


Armborst har spelat en viktig roll i historien om krigföring sedan 4: e århundradet. Idag är det allmänt används för jakt och tävlingsskytte. En armborst är ett vapen som skjuter projektiler som kallas gräl eller bultar. Den består av en båge [kallas en "prod"] monterad på en stödkonstruktion eller lager. Crossbow mönster varierar i hur de skjuts, deras omfattning och vilken typ av mål de används mot. En enkel armborst kan göras från husgeråd och alla typer av trä.

Instruktioner

1 Bilda en "T" -form genom att placera 2-fot lång träbit horisontellt över 3 fot lång bit, ungefär en och en halv inches från slutet.

2 Hammare i en spik för att fästa de två träbitar tillsammans.

3 Hammare i en spik på vardera änden av den kortare träbiten till omkring en åttondels tum av spiken är kvar sticker ut. Naglarna måste vara säkert drivas in i trä för att lägga styrka till fören och att se till att träet inte glider när sparken.

4 Ansluta den starka elastiska eller gummibandet till de två spikar på vardera sidan av den horisontella linjen. Se till att elastiska eller gummibandet sträcks tätt så det kommer att lansera objektet på rätt sätt.

5 Placera en bult eller annat föremål mot mitten av det elastiska bandet. Dra tillbaka tills den är fast. Rikta armborst på ditt mål och släpp bandet för att starta objektet.

Tips

  • Skäkta kan också göras från olika hushållsmaterial.
  • Bultar tillverkade av aluminium är lätta och starka och är idealiska för att lansera.
  • Fjädrar kan läggas till ändarna av bultarna för att öka dess hastighet och riktning.
  • Rikta aldrig armborst på en person eller ett djur.

Cocking Metoder för Armborst


Armborst har använts för jakt och krig sedan medeltiden. I likhet med en bågskytte båge på vissa sätt, använder en armborst ett draget sträng för att driva en kort, skarp pil, eller bult, mot ett mål. Till skillnad från bågar som dras och släpps nästan omedelbart, kan en armborst spännas och förvaras i skytte position tills redo att avfyras. Det finns flera metoder för cocking ett armborst, var och en med olika fördelar och nackdelar.

manuell Cocking

Det enklaste och snabbaste sättet att cocking en armborst, är Hunter Friend (huntersfriend.com) antyder också den metod som kräver mest råstyrka. Att spänna en armborst skytten placerar sin fot i en bygel för att hålla armborst manuellt griper sedan strängen med händerna och drar in den i spänt läge. Man måste kunna döda lyfta cirka 150 pund. direkt från marken, Hunters vän säger, att kunna manuellt kuk flesta armborst. Såvida strängen dras tillbaka och låses på plats just vid dess mittpunkt, kan denna metod producera skott som svänga av mål.

rep Cocking

Eftersom manuellt cocking en armborst kräver sådan kraft, har många produkter utvecklats för att göra processen enklare. Rep Cocking enheter, enligt "Cossbow Hunting" av William Hovey Smith, ge en skytt en 50 procent mekanisk fördel; det vill säga, måste en tävlande kunna dra ca 75 pund. snarare än den beräknade 150 för manuell spänn. Fördelen genereras genom användningen av remskivor. Rep löper genom blocksystem och clips fäster armborst sträng. När spänn enheten är på plats, griper skytten handtagen på repet slut och drar strängen tills den låses på plats. Remskivan Mekanismen kan vara något annat än ett spår eller hål i lager genom vilket spännkabeln är gängad.

Denna metod kan ta längre tid än manuella spänn och kräver en längre, men mindre tung, dra. Med den här metoden kan bidra till att bågen strängen är korrekt inställd - i motsats till manuell spänn - tillåter bulten att flyga rakare när sparken. Märkning fören strängens mittpunkt ger en visuell markering som ska användas när mäta om strängen är i rätt läge.

Crank Cocking

Vev Cocking anordningar för armborst, enligt Hunters vän, kan säljas som armborst tillbehör eller tillverkas som en del av vapnet. I huvudsak en liten handvinsch, vev Cocking enheter kräver vanligen endast en liten mängd kraft (ca 10 pund. Eller så) att veva. Vev Cocking enheter är dyrare än andra verktyg (mest kosta mer än $ 100) och kräver lite mer tid för att slutföra spänn åtgärder.

Auto-Cocking Armborst

Nya auto-Cocking armborst är nu på marknaden, enligt Charlestown Gazette (wvgazette.com), som utnyttjar koldioxid kapslar för att automatiskt spänna armborst är sträng. Tekniken liknar den som används i auto-Cocking paintball gevär och gör slag av armborst med ett enkelt tryck på en knapp. Bestämmelser om lagligheten av jakt med armborst varierar från staten; Kontrollera med din lokala tjänstemän för specifika lagar angående automatisk Cocking armborst.

Vad är utbudet av en Armborst?


Pil och båge, raffinerade i pilbåge och slutligen föreningen bågen, kan vara en mycket dödligt vapen. Denna enkla vapen ändrades krigföring och gav sin ägare en klar fördel både på slagfältet och vid jakt spel. Den moderna pil och båge är tillverkade av höghållfast, lätta material som underlättar större noggrannhet vid längre sträckor. Armborst, en variant av pil och båge, gav bågen större styrka, en jämnare bränning plattform och större utbud. Armborst utvecklades främst som ett militärt vapen, men har blivit vapen val av många moderna jägare.

Design

Uppkomsten av en armborst är att av en båge monterad ovanpå en modern skjutvapen. Bågsträngen dras tillbaka och låses på plats, då pilen eller bult placerad i skottläge. Vapnet avfyras genom att dra en utlösare som frigör strängen. Vissa armborst är försedda med omfattningar och andra alternativ som normalt bara finns på skjutvapen. Armborst kan avfyras från en liggande ställning, eller det kan hållas mot ansatsen på samma sätt som ett gevär. På vissa modeller finns det en hopfällbar stativ som kommer att stabilisera den främre delen av vapnet när operatören ligger ner, eller bränning från en bänk eller bord.

Räckvidd

Den exakta intervallet av en standard armborst är en mycket diskuterat ämne. Under medeltiden, var mycket stora armborst konstruerad som hade en stor vev inbyggd i ändan av vapnet för att dra tillbaka bågsträngen. Dessa vapen kan avfyras på avstånd på mer än 300 yards. Vissa kunde nå 500 gårdar, medan andra sägs ha en rad av nästan 1000 varv. Det är viktigt att notera att dessa siffror inte återspeglar den exakta intervallet av vapnet. Det är en sak att skjuta en pil i den allmänna inriktningen av en framryckande armén och en annan helt att leverera ett välriktat skott.

noggrann Range

Den moderna armborst, utrustad med räckvidd och korrekt siktats i, är en mycket noggrann och dödligt vapen. Den exakta räckvidden för en armborst i allmänhet anses vara 40 varv. Vissa jägare hävdar att de har sträckt noggrannheten till nästan 50 gårdar, men för de flesta det normala intervallet för ett välriktat skott är 20 till 30 varv. En genomsnittlig armborst kommer att skjuta en pil på cirka 265 fot per sekund. I jämförelse en modern förening båge kommer att skjuta samma pilen på 300-plus fps. I perfekta förhållanden, med en expert operatör, är en specialiserad armborst kapabel att träffa ett mål på nästan 100 yards, men detta är verkligen inte normen, eller den genomsnittliga armborst.

Kontrovers

I många delar av landet finns det en kontrovers över armborst. Eftersom armborst har en avtryckare och avfyras som ett skjutvapen, många skyttar inte att det bör tillåtas under "båge" säsong. Crossbow jägare insistera armborst har inte intervallet av skjutvapen och eftersom det skjuter en pil från en sträng, är det en båge, oavsett hur strängen släpps.

Kostar

Kostnaden för att driva ett armborst, eller en vanlig båge, kan vara ganska hög. Vissa jägare av misstag byta till bågjakt på grund av de höga kostnaderna för ammunition för sina kraftfulla gevär. Om du köper material av hög kvalitet, pilbågejakt inte väl i jämförelse med skjutvapen. Med köpet av pilskaftet, spets och andra komponenter, kan varje kvalitet pil kostar nästan $ 30 och $ 30 per skott, nästan alla ammunition för ett gevär börjar se bra ut. Medan vissa pilar hämtas och kommer att vara återanvändbar, är mest inte.

Hur man gör Armborst Steg-för-steg


En armborst är en gammal vapen och jakt verktyg som är i grunden en båge monterad på en lager. Armborst skott ammunition som vanligen kallas stavar. Armborst blev populär under medeltiden och är fortfarande i stor utsträckning används i dag som ett vapen, men i första hand som ett jaktredskap.

Instruktioner

1 Fyll en stor gryta med vatten och placera den på spisen. Vänd spisplattan på hög och koka vattnet. När vattnet värms upp och börjar koka plats två spett pinnar i potten. Sänk värmen till låg och låta krukan sitta i 35 minuter.

2 Ta bort pinnarna från potten och böja dem till en krökt form. Placera pinnar i skruvstäd grepp liknande klämmor så att pinnarna behåller sin nya form.

3 Placera två pinnar bredvid varandra. Placera två pinnar ovanpå de två första du lägger ner. Använd tejp för att fästa alla fyra pinnar tillsammans. Detta är beståndet av armborst.

4 Använd en fickkniv för att skära en skåra i ätpinnar ca 3 inches från slutet av pinnar. Placera centrum av de böjda grillspett in i skåran. Detta bildar fören avsnitt.

5 Limma en halv tum bit snöre till båda ändar av spettet stick båge. Du vill gå ungefär en halv tum i från slutet av spettet klubbor.

6 Limma en klädnypa på lager av armborst, med tänderna på tappen vänd bort från dig och mot fören.

7 Ladda din armborst med ditt val av ammunition och drar i snöret tillbaka och sätter strängen i klädnypan avtryckaren. När du är redo att avfyras armborst helt enkelt öppna klädnypan avtryckaren och eld.

traditionella Armborst


Traditionella armborst varierar i längd och hantera stilar och består av två huvudtyper: recurves och långbågar. Armborst har historiskt använts i forntida krigföring, men används nu huvudsakligen för bågskytte tävlingsskytte och jakt.

Historia

Armborst ursprung har spårats tillbaka till det gamla Kina. Vapnet användes också av den grekiska och romerska arméerna. Det är mest känd för dess användning i medeltida krig och var känd som en arbalest. Armborst var en perfekt vapen för växande arméer eftersom det var lätt att använda och hade en genomsnittlig räckvidd på 300 till 400 varv.

typer

Longbows har en "locator grepp", som gör det möjligt för skytten att bibehålla ett konstant grepp på fören. De är idealiska för en mer avancerad skytt som letar efter den mest exakt vid inspelning. Recurve bågar är "klippa till centrum", vilket innebär att de har en utskärning för att hålla beläget i centrum av bågen hyllan. De skjuter i allmänhet snabbare än långbågar och är oftast lättare att hantera, speciellt för nybörjare.

Sammansättning

Historiskt sett har de traditionella armborst gjorda av hassel, ask eller alm trä. Idag är armborst ofta tillverkade av glasfiber. Detta material är lätt och ger den flexibilitet som krävs för att skjuta en stark och rak pil.

Hur du gör din egen Armborst


Om du vill göra din egen armborst, har du kommit till rätt ställe. Armborst, som en båge, är ett snyggt sätt att skjuta saker som pilar, som kan användas för mål praktiken. Var mycket försiktig när du gör din egen armborst, och när du använder det också. Denna handledning är för hur man gör en mini-armborst med endast ett fåtal husgeråd.

Instruktioner

1 För att börja göra din egen armborst, koka vatten på spisen i en stor gryta. När vattnet börjar bubbla, Sänk värmen till låg och infoga 2 spett pinnar. Låt sitta i 45 minuter.

2 Hur du gör din egen Armborst

Efter 45 minuter, ta försiktigt ut spetten och sakta böja dem båda i en croissant tillsammans. Om du har klämmor, använda dem för att hålla croissant tills pinnar torka. Om inte, kan du helt enkelt kanal tejpa fast dem på en bit kartong samtidigt sin croissant. Efter torkning, har du gjort din båge del av armborst. Se till att du tejp varje spett tillsammans, den ena ovanpå den andra. Detta kan göras före eller efter det att de är torra.

3 Hur du gör din egen Armborst


Silvertejp 4 kvadrat trä pinnar tillsammans som visas i diagrammet.

4 Hur du gör din egen Armborst


Skär en skåra i det nu tejpade uppsättning pinnar som är samma bredd av en av grillspett, bara några centimeter djup.

5 Hur du gör din egen Armborst


Placera mitten av spetten i ätpinnar.

6 Ca 1/4 "från båda ändarna av de böjda grillspett, vira en halv" snöre runt spetten och varmt lim strängen så som det medför. Du kan också använda gummi cement för att göra din egen armborst med.

7 Mät ett snöre som är en rak linje från vardera änden av spetten. Knyt en ögla på båda ändarna av strängen. Placera öglorna över limmade snöre lindade runt grillspett.

8 Hur du gör din egen Armborst

Duct Tape en klädnypa till ätpinnar så alligator tänderna mot fören. Den klädnypa ska placeras på den motsatta änden av pinnar. Tejp det över tänderna, bara tillräckligt där du kan fortfarande knappt öppna klädnypa.

9 Hur du gör din egen Armborst


Gör du äger armborstpilar genom att få tandpetare och placera "flaggor" i ena änden. du kan göra dessa slut på papper, eller till och med silvertejp. Lim band flaggorna och du nästan redo att börja målskjutning.

10 Om du vill läsa din armborst, drar i snöret tillbaka och infoga den i klädnypa. Placera en tandpetare pil direkt framför klädnypa. Att skjuta öppna klädnypan att släppa strängen och skjuta pil framåt. Ha så kul!

Tips

  • Försök att göra dina egna mål. Frukt och grönsaker är cool eftersom tandpetare kommer att hålla fast dem.
  • Vänligen vara ytterst försiktig när du använder chopstick armborst. Du kan orsaka stora skador på någon som du kan vara nära, så ta försiktighetsåtgärd innan du fotograferar, och även se till att du förvara den på ett säkert ställe där bara du kan nå den.
  • Återigen, inte skjuta på någon. Du bör vara över 18 för att använda denna enhet.