XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

halsbränna soja

Livsmedel ska undvikas som orsakar halsbränna

Halsbränna händer när magsyra kommer upp i matstrupen. Ett antal saker kan orsaka halsbränna, inklusive att röka, dricka för mycket alkohol eller kolsyrade drycker, övervikt och vissa läkemedel som aspirin och receptbelagda läkemedel mot högt blodtryck. Vissa livsmedel kan också utlösa halsbränna eller förvärra symtomen. Men reagerar inte alla på samma sätt för samma mat, så försök att hålla en dagbok för att se vilka livsmedel orsaka halsbränna, så att du kan sedan eliminera dem.

citronsyra Frukter

Apelsin och grapefrukt är de första frukterna som kommer att tänka på när man tänker på halsbränna, men andra frukter kan vara lika skadligt. Mandariner, klementiner, lime, citroner och pomelo är också citrusfrukter. Tomat är sur också, så du bör vara försiktig med några produkter som innehåller tomatsås. Juice kan utlösa halsbränna lika mycket som att äta hela frukten.

Mejeriprodukter

Medan mejeriprodukter har länge fått skulden för att orsaka halsbränna, inte alla av dem gör. Det är fettet i helfet mjölk, ost och krämer som utlöser eller förvärrar halsbränna. Skummjölk, sänkt fetthalt ost, fettsnål yoghurt och andra alternativ låg fetthalt ska vara bra för de flesta människor. Om du upptäcker att även magra mejeriprodukter gör att du känner dig sjuk, prova att byta till icke-mejeriprodukter såsom soja eller ris mjölk, soja ost eller havremjölk.

kryddstark mat

Experter delade meningar om huruvida kryddstark mat utlösa halsbränna eller inte. I en artikel för tredje Age tidningen innehåller dietist Karen Schroeder kryddig mat i listan över livsmedel för att undvika när som lider av halsbränna. Men en artikel Live Science magazine 2006 säger att ge upp vissa saker, bland annat kryddig mat, verkar inte förbättra halsbränna och att patienter bör gå vidare och ägna sig åt det om de vill. Nästa gång du äter kryddig mat, uppmärksamma hur du känner efter så att du kan bestämma om kryddstark mat bör vara ute eller inte för dig.

Halsbränna uppstår när magsyra läcker upp i matstrupen. En överfull mage, fördröjd matsmältning, fet mat, kryddstark mat, eller en försvagad matstrupen sphincter Detta är dörren till magen alla bidra till halsbränna. Att bota din halsbränna, måste du behandla orsaker; Detta kan inkludera att göra kostförändringar för att förhindra överskott av syra, ta antacida för att neutralisera syran, mediciner för att minska produktionen av magsyra, och minska stressen i ditt liv.

Identifiering

Halsbränna uppstår när magsyra kommer in i matstrupen, som kallas sura uppstötningar. Detta orsakar en brännande känsla i bröstet, vilket vanligtvis åtföljs av sveda i halsen. Botemedel för halsbränna inkluderar antacida som neutraliserar denna syra men inte minska mängden syra, eller läkemedel som minskar magsyra helt och hållet.

Förebyggande / Lösning

Förhindra halsbränna genom att undvika fet mat och andra livsmedel, såsom tomater, citrusfrukter, kryddig peppar, som irriterar matstrupen eller magsäcken. Stress avbryter matsmältningen. Ju längre maten sitter i magen, desto mer sannolikt är det att syra kommer att tvingas upp i matstrupen. Avslappningsövningar och ett träningsprogram kan hjälpa till att förebygga stressrelaterade halsbränna.

Halsbränna är en vanlig biverkning av den receptfria smärtstillande aspirin och ibuprofen. Om du måste vara på smärtstillande mediciner lång sikt, diskutera dessa biverkningar med din läkare. Du kan behöva en annan typ av smärta åtgärd eller ett receptbelagt läkemedel för att skydda din mage.

botar

Vård för mild, tillfällig halsbränna med över disk antacida. Om dessa inte fungerar, eller om halsbränna är allvarlig eller uppstår ofta, bör du diskutera detta med din läkare. Du kan behöva tester för att utesluta sjukdomar såsom Diafragmabråck eller GERD. Om halsbränna är kronisk, eller på grund av en sjukdom, till exempel, gastroesofageal refluxsjukdom, kan din läkare förskriva läkemedel som minskar syraproduktionen. Halsbränna orsakas av Diafragmabråck, i detta fall, skjuter magen upp i matstrupen, kan kräva receptbelagda läkemedel eller operation för att rätta till problemet.

Funktioner

Magsyra är frätande på vävnader i matstrupen. Tillfällig halsbränna är vanligt, men ofta halsbränna kan vara ett tecken på bakomliggande sjukdom och kan skada matstrupen. De flesta over-the-counter antacida innehåller magnesium, aluminium eller kalcium för att neutralisera magsyra. Andra läkemedel, såsom Zantac, hålla magen från att producera så mycket syra. Att minska syraproduktionen är oftast bäst för kronisk halsbränna, särskilt fall i samband med Diafragmabråck eller GERD.

Varning

Tryck och obehag i bröstet som känns som halsbränna kan vara symtom på en hjärtinfarkt. Om antacida inte fungerar, eller om du har andra symptom, inklusive yrsel, svimning, eller andnöd du kan ha problem med hjärtat. Oavsett vilka symptom du har, aldrig tveka samråd sjukvårdspersonal om du är osäker. Akta dig för läkemedelsinteraktions och biverkningar. Antacida bör inte tas i samband med vissa receptbelagda mediciner.

överväganden

Överväga att höja sängens huvudända så att huvudet är högre än benen. Detta hjälper till att hålla magsyra där den hör hemma, i magen. Undvika fysisk aktivitet för tidigt efter att ha ätit kan bidra till att förebygga halsbränna. När matsmältningen avbryts genom stress, maginnehållet driva upp i matstrupen och orsaka halsbränna.

Naturliga sätt att stoppa halsbränna

Halsbränna utbryter vanligtvis från att äta för fort, för mycket eller båda. När den inträffar, syra tvingas från magen upp och in i matstrupen orsakar en svår brännande känsla i bröstet. Medan over-the-counter rättsmedel kontrollerar ofta en attack av halsbränna, några naturliga sorter är lika effektiva.

Mjölk, Gum, godis, bananer, ananas

Kall mjölk direkt från kylskåpet är en utmärkt naturlig alternativ. Tuggummi stimulerar saliv som neutraliserar syran och kan hjälpa till att dränera irriterande ämnen från matstrupen tillbaka in i magen. Stimulerande saliv med några bitar av hårda karameller kan tjäna samma syfte. Bananer har en antacida effekt och ananas är rikt på enzymer som kan neutralisera syrorna av halsbränna.

Lakrits kamomillte

Förbered te genom att koka en tesked lakrits rot i 1 ¼ koppar vatten i 10 minuter i en gryta. Tillsätt 2 tsk torkad kamomill, täck över och låt dra i 10 minuter. Sila och dryck.

Sarsparilla, ingefära, cikoriarot

Sarsaparilla rot och ingefära lugna magen. Vissa root beer innehåller naturlig SARSAPARILL, och vissa ölen och kakor innehåller verkliga ingefära. Cikoriarot är en annan naturlig botemedel mot halsbränna för sin blandning av escarole och endive.

Kryddnejlika, pepparmynta, anis, lavendel

Skaka några droppar olja av kryddnejlika i ett glas vatten och smutta långsamt. Blanda pepparmynta, anis och lavendel i lika stora delar och rör ner te. Sip långsamt.

Halsbränna förebyggande

Sluta röka. Det minskar förmågan hos den nedre matstrupssfinktern för att fungera korrekt. Bibehålla en hälsosam vikt. Övervikt tryck buken, driver magen uppåt och tvingar syra för att backa upp i matstrupen. Bär löst sittande kläder. Plagg snäva vid midjan ihop buken och magen. Undvik mat och dryck som tidigare har utlöst attacker av halsbränna.

Halsbränna Förebyggande II

Förbered mindre måltider och äta långsamt så att enzymer i munnen för att starta matsmältningen. Vänta åtminstone två till tre timmar efter att ha ätit innan liggande eller går till sängs, vilket ger tid för livsmedel att smälta ett tillfredsställande sätt. Höj sängens huvudända. Ligg inte ner med halsbränna-magsyra kan strömma längre tillbaka in i matstrupen.

Ayurvedisk behandling för halsbränna

Enligt traditionell ayurvedisk medicin, utvecklar sjukdomen på grund av en obalans i en av de tre riken energi kallas doshas. Vata, pitta och kapha doshas varje regeringstid över olika aspekter av hälsa. Som Hari M. Sharma konstaterar i "Fundamentals of komplementär och alternativ medicin", "pitta reglerar berörda med värme och metabolism kroppsfunktioner." En obalans av pitta orsakar matsmältningsproblem, inklusive ofta problem med halsbränna. Att behandla halsbränna med ayurvediska metoder, måste du använda diet, motion, meditation och örter för att få pitta tillbaka i balans med vata och kapha. Tala med din husläkare innan ayurvedisk behandling, och överväga att få en konsultation från en Ayurveda utövare.

Diet

Enligt Amala Guha i "ayurvediska Begreppet Food and Nutrition", "När mat liknar ens dosa det kommer att förvärra dosa. Därför måste man välja rätt mat grupp att balansera dosa." Eftersom pitta förknippas med eld, begränsa kryddstark mat, uppvärmda livsmedel och salt för att minska överskott pitta. Ät små måltider när du känner dig hungrig, och inkluderar mer råa grönsaker, bröd, pasta, milda smaksatt frukter och söta livsmedel i kosten. Undvik stimulerande livsmedel såsom koffein innehåller kaffe, te eller choklad.

Träning

Eftersom pitta är knuten till kroppsvärme och eld, ofta med hög intensitet övningar bidra till obalanserad pitta genom att orsaka din kropp att generera mer värme. Det är viktigt att träna, men när du börjar märker halsbränna kan du dra nytta av att minska din värme under träning, eller minska mängden värme du känner under träning. Du kan prova en långsammare takt övning eller motion på morgonen, på kvällen, i skuggan eller i ett svalt rum.

Resten

Ofta bidrar ett pressat schema för obalanserad pitta. När du märker halsbränna, överväga att göra mer tid i ditt schema för vila och avkoppling. Införliva meditation eller yoga i din rutin. Meditation kommer att ge din kropp och själ att sakta ner och slappna av. Meditation hjälper ofta att minska frustration och andra känslomässiga symptom relaterade till obalanserad pitta. Se till att du får tillräckligt med sömn varje natt, och försöker hålla en regelbunden sömn schema.

örter

Ayurvedisk läkare använder örter för att hjälpa till att balansera doshas. Många aspekter av en individs livsstil, symptom och behov måste beaktas innan genomförandet växtbaserade behandling. Många örter kan förvärra sjukdomstillstånd eller interagera negativt med läkemedel. En ayurvedisk läkare kan föreslå att lägga en ört till din mat regelbundet eller kan föreslå att använda örten att göra en daglig te eller tinktur. Koriander, en ört som vanligen används för att behandla matsmältningsproblem och för att balansera pitta, förhöjer smaken av livsmedel när de tillsätts under förberedelserna måltid.

Halsbränna symptom hos kvinnor

Halsbränna är ett vanligt obehag som kan vara tillfällig eller ihållande. Tillfällig halsbränna uppstår när vissa livsmedel upprörd magen, orsakar smärtsamma syror för att gå tillbaka upp i matstrupen. Ihållande halsbränna kallas gastroesofageal refluxsjukdom. Det inträffar när bandet av muskler vid basen av matstrupen slappnar spontant att tillåta maginnehållet att flöda uppåt. Symtom på halsbränna är i allmänhet densamma för kvinnor som de är för någon annan.

Brännande känsla

När magsyra tillbaka upp den känsliga matstrupen resultatet är en brännande känsla i bröstet. Burning i magen kan också kännas av vissa kvinnor.

regurgitation

Ibland syra- och maginnehållet inte göra det hela vägen tillbaka upp till halsen. När de gör det, är resultatet en bitter eftersmak i munnen, liknande kräkas, förklarar FamilyDoctor.org. I vissa fall kan uppstötningar känner precis som kräkningar. Rapningar kan åtfölja uppstötningar samt.

Dyspepsi

Ungefär hälften av GERD drabbade upplever dyspepsi, enligt University of Maryland Medical Center. Dyspepsi är ett syndrom som består av smärta och obehag i övre delen av buken, full mage och illamående efter att ha ätit. Detta är vanligt under graviditeten och kan existera utan den typiska brännande känsla i bröstet.

Mindre vanliga symtom

Ihållande halsbränna, särskilt det som sker på natten, kan orsaka hals ömhet från upprepades syra exponering. Individer kan utveckla problem med att svälja eller kan ha en torr hosta. I ännu färre fall, hosta och luftvägssymptom kan utvecklas, enligt University of Maryland Medical Center.

Typer av halsbränna Relief piller

Halsbränna är ett smärtsamt brännande i bröstet eller halsen som händer när magsyra backar upp i matstrupen och svalg. Enligt American College of Gastroenterology, mer än 60 miljoner amerikaner upplever halsbränna minst en gång i månaden. MedlinePlus säger att mild halsbränna kan behandlas med over-the-counter antacida, medan halsbränna som inträffar mer än två gånger i veckan kräver receptbelagda mediciner

antacida

Enligt American Academy of Family Physicians, är en mild form av halsbränna behandlas med antacida. Antacida neutraliserar magsyran och är tillgängliga utan recept. Exempel på antacida innefattar Maalox, Mylanta och Tums. Vanliga biverkningar av antacida är förstoppning och diarré. Antacida som innehåller aluminium kan orsaka förstoppning, medan antacida som innehåller magnesium kan orsaka diarré. Aluminium- och magnesiumsalterna ofta kombineras i ett enda läkemedel för att balansera dessa effekter.

H2-blockerare

ACG konstaterar att H2-blockerare minskar magsyra genom att blockera effekten av histamin på magen celler. Histamin är ett hormon som signalerar magen att producera saltsyra. Enligt National Institute of Diabetes and Digestive och njursjukdomar, H2-blockerare är mer effektiva vid behandling av halsbränna än antacida. H2-blockerare är tillgängliga över disk och som recept. Exempel på H2-blockerare inkluderar Tagamet, Zantac och Pepcid. Vanliga biverkningar av H2-blockerare är huvudvärk, yrsel, diarré, förstoppning och buksmärtor.

Protonpumpshämmare

Enligt ACG, protonpumpshämmare minska produktionen av magsyra genom att blockera enzymet på väggen av magsäcken som producerar syra. NIDDK säger att protonpumpshämmare är mer effektiva än de H2-blockerare att lindra svår halsbränna. Exempel på protonpumpshämmare inkluderar Prilosec, Zegerid, Prevacid, Protonix, Aciphex och Nexium. Vanliga biverkningar av protonpumpshämmare är huvudvärk, buksmärtor, diarré, hudutslag och förstoppning.

bildande medel

Enligt ACG, bildande medel lindra halsbränna genom att belägga maginnehållet med skum för att förhindra återflöde. Gaviscon är ett exempel på en formningsmedel används för att behandla halsbränna. Vanliga biverkningar av skumningsmedel innefattar kritsmak, ökad törst, magkramper, förstoppning och diarré.

prokinetika

Enligt ACG, prokinetika bidra till att stärka den nedre matstrupssfinktern och hastighet mage tömning. Reglan är ett exempel på ett prokinetiskt används för behandling av halsbränna. Vanliga biverkningar av prokinetika trötthet, sömnighet, depression, ångest och sömnproblem.

För vissa kvinnor kan graviditeten vara första gången de möter halsbränna eller sura uppstötningar. Denna obekväma och påträngande tillstånd kan påverka kvaliteten på en kvinnas liv, liksom utvecklingen av graviditeten beroende på svårighetsgraden av symtomen. Den skyldige är progesteron, det kvinnliga könshormonet som en gravid kvinna producerar i stora mängder. Progesteron roll är att koppla av senor och ligament runt bäckenet, men det slappnar även andra delar av en kvinnas kropp, inklusive matstrupen sphincter, vars roll är att behålla smälta livsmedel och syror i magen. Det finns säkra, pålitliga behandlingar som kan användas hemma för att lindra halsbränna under graviditeten.

Hur bota halsbränna för gravida kvinnor

Steg 1

Dricka saft eller bara saften av en citron blandat med lite rent vatten. Dr. Theodore A. Barrody, i sin bok "Alkalinize or Die" diskuterar hur citroner bidra till att hålla de syror i magen neutraliseras och skapa ett alkaliskt bildande tillstånd som skyddar mot sura uppstötningar. Försök skära citron papper tunna och doppa i en mycket liten mängd organiskt rörsocker som en behandling som kommer att tillfredsställa en söt tand och lindra halsbränna.

Steg 2

Prova en matsked senap för befrielse från halsbränna. Även om detta verkar unorthdox har denna huskur använts som ett botemedel mot sura uppstötningar, enligt jorden Clinic. Gå långsamt med senap och äter bara en liten bit i taget tills du vet att det kommer att fungera för dig.

steg 3

Ät ingefära, i alla former, en tonic för magen och för att lindra halsbränna. Ginger rekommenderas av jorden Clinic, och det är en gammal huskur och kinesiska herbalist botemedel för alla som ails magen. Gör en te genom att blötlägga en bit av rå ingefära i hett vatten och tillsätt lite av rårörsocker för sötma. Knapra på kanderad ingefära eller ginger ale så länge det finns en faktisk ingefära i det för lugnande lättnad.

steg 4

Lägg en bit av rädisa extrakt till din diet. Enligt Life Extension.org förbättrar rädisa extrakt motilitet genom matsmältningen och flyttar mat snabbt genom mag-tarmkanalen, vilket minskar den tid som behövs för att skapa syror i magen. Använd mycket lite tills du vet att det fungerar för dig. Köp rädisa extrakt på din lokala hälsokostaffär och fråga om den rekommenderade dosen eller konsultera en holistisk utövare.

steg 5

Äta söta röda äpplen. Har några skivor innan sängen för att lindra surhetsgrad på natten. Du kan också använda osötad äppelmos eller äppeljuice. Ekologiskt är alltid bäst och levererar näringsämnen som är fria från bekämpningsmedel som kan finnas i icke-ekologiska äppelprodukter.

varningar

  • För att vara på den säkra sidan, om du vill använda over-the-counter antacida bör du diskutera detta med din läkare. Det finns vissa som säger att det är säkert, men antacida innehåller ämnen som magnesium och aluminium, som kan passera moderkakan till fostret.
  • Den information som erbjuds här är för utbildningsändamål och inte avsedd att ersätta medicinsk adivce.

tips

  • Prova alla dessa idéer för reflux lättnad men inte ta dem alla på samma gång. Rotera dem under dagen och ta reda på vilka som fungerar bäst för din halsbränna.

Saker du behöver

  • citroner
  • Senap
  • Ingefära
  • rädisa Extract
  • Söta röda äpplen
  • Ekologiskt Rörsocker
Är en fördel av grönt te som det bidrar till att minska halsbränna?

Halsbränna karakteriseras som en brännande känsla i bröstet eller halsen, och även om detta är en vanlig åkomma, om du upplever halsbränna mer än två gånger per vecka, kan du ha ett tillstånd som kallas GERD, eller gastroesofageal refluxsjukdom. Halsbränna orsakas av magsyra säkerhetskopiera i matstrupen, och esofagus musklerna i de med GERD inte sluter tätt, vilket gör att syra till återflöde. Halsbränna kan styras eller utlösas genom livsmedel och drycker, och även grönt te är den näst vanligaste drycken, visar forskning det kan förvärra halsbränna hos vissa personer medan lindra halsbränna i andra.

aktiva beståndsdelar

Forskarna tror polyfenol föreningar som kallas katekinerna ge grönt te med dess medicinska hälsofördelar. Grönt te innehåller sex katekiner, dock apigallocatechin gallate, eller EGCG, tros den mest aktiva av dessa föreningar. Katekiner är kända för att ha kraftfulla antioxidativa egenskaper, som arbetar i kroppen för att eliminera fria radikaler och reparera skador på friska celler. Andra aktiva föreningar som finns i grönt te innefattar teofyllin, teobromin, koffein och tanniner.

Halsbränna Relief

Grönt te kan hjälpa till att förhindra halsbränna genom att öka sammandragning av den nedre matstrupssfinktern. Eftersom halsbränna orsakas av frisättning av syra i matstrupen, kan denna åtgärd förhindra sura uppstötningar genom att upprätthålla en väl tillsluten ringmuskel. Även om användningen av grönt te för halsbränna lättnad är rikt på folkmedicinen, är vetenskapliga bevis som stöder den ovannämnda krav otillgänglig. Ytterligare forskning måste utföras för att bestämma värdet av grönt te på halsbränna lättnad.

Cancer i matstrupen

Med tiden kan sura uppstötningar urholka slemhinnan i matstrupen, och om de lämnas obehandlade, kan du utveckla Barretts esofagus, som är när matstrupen är skadad. PubMed Health uppger matstrupen skada ökar risken att utveckla matstrupscancer. Om grönt te visade sig styra halsbränna genom att dra åt matstrupen sphincter, kan den användas som en förebyggande behandling för matstrupscancer. University of Maryland Medical Center citerar en studie där grönt te polyfenoler administrerades till djur med matstrupscancer. Forskarna fann dessa antioxidantföreningar hämmade tillväxten av matstrupscancer celler; dock funnit en annan studie konsumtion av grönt te ökade risken för att utveckla denna cancer. På grund av motstridiga studieresultat, ytterligare forskning krävs för att fastställa den verkliga effekten grönt te har på matstrupscancer.

säkerhetsöverväganden

Eftersom surheten i grönt te kan förvärra halsbränna symptom, diskutera användningen av grönt te kapslar med din läkare. Biverkningar som förknippas med grönt te är till stor del tillskrivas dess alkaloid eller koffein, innehåll och sömnlöshet, hjärtklappning, irritabilitet och yrsel. Om du har ångest, njursjukdomar, magsår eller hjärtproblem, inte komplettera med grönt te utan direkt medgivande från din läkare.

Kan Halsbränna Orsak kraftiga smärtor?

Halsbränna är en vanlig åkomma som drabbar individer i alla åldrar och är ofta inte en orsak till oro. Halsbränna är en smärta som uppstår i bröstet, i allmänhet kände precis bakom bröstbenet, enligt Mayo Clinic. Halsbränna presenterar mer av en brännande känsla i stället för kraftiga smärtor.

symptom

Om du har halsbränna, kommer du sannolikt att uppleva en brännande känsla eller smärta i bröstet. Detta sker normalt efter att ha ätit en stor måltid eller på natten. Smärtan av halsbränna blir normalt värre om du ligger ner eller böja sig medan du upplever den.

orsaker

Som du äter, mat passerar ner matstrupen till magen. Ange din mage, måste mat passera genom en öppning. Om det inte gör det genom öppningen, kan magsyra ange matstrupen. Känd som reflux, kan denna situation irritera slemhinnan i matstrupen och leda till halsbränna.

Bidragande faktorer

Ett antal situationer spelar en roll i halsbränna. Den enkla handlingen att äta är inte den enda orsaken. Olika faktorer gör halsbränna mer smärtsam. Dessa inkluderar alkohol, rökning, koffein, citrusfrukter, lök, fettfyllda livsmedel, kryddig mat, choklad, myntverk och kolsyrade drycker. Övervikt kan också bidra till halsbränna. Om du tar vissa mediciner - inklusive de för högt blodtryck - kan du ha en högre risk för halsbränna.

Behandling

Halsbränna är oftast inte en allvarlig sjukdom. Du kan behandla det genom att titta på din diet, undvika liggande efter att ha ätit, med mindre måltider och genom att ta över receptfria läkemedel. Antacida kan neutralisera din magsyra och ger snabb lindring av halsbränna. Läkemedel finns tillgängliga för att begränsa produktionen av magsyra. Det finns också mediciner för att hjälpa blockera syra och läka skadad esofagealvävnad. Tala med din läkare om medicinska alternativ för din halsbränna.

komplikationer

Läkare vet ofta halsbränna som gastroesofageal refluxsjukdom - GERD. Receptbelagda läkemedel och eventuell operation kan behandla detta tillstånd. Även halsbränna har något samband med en hjärtattack, kan du förväxla bröstsmärta för halsbränna när det kan vara ett tecken på en allvarlig hjärtåkomma. Om du är andfådd, yr, kräkningar blod, upplever smärta medan svälja, har ont i halsen eller axeln och svettningar, söka akut medicinsk behandling.

Naturliga hem rättsmedel för halsbränna

Halsbränna, även kallad gastroesofageal refux, uppstår när magsyra strömmar tillbaka till matstrupen orsakar en brännande känsla på natten eller efter att ha ätit. Medan livsstilsförändringar, såsom att upprätthålla en hälsosam vikt, undvika fet och sura livsmedel och bära löst sittande kläder, rankas som den första försvarslinjen för dousing lågorna, naturliga huskurer erbjuder en värdefull metod för att minska och förebygga halsbränna.

Gummi

Tuggummi erbjuder tillfällig lindring av halsbränna när kommersiella antacida är inte tillgängliga. "Det stimulerar flödet av saliv, som neutraliserar syran och hjälper driva magsafter tillbaka där de hör hemma," enligt Dr. Timothy McCashland i "The Doctors bok huskurer." I själva verket visade en brittisk studie som tuggummi fördubblar salivproduktion, vilket gör det snabbt och praktiskt sätt att släcka halsbränna obehag.

Nötter

Mandlar och valnötter har tjänat stämpel av godkännande som halsbränna rättsmedel genom generationer av hem avhjälpa utövare. Mandlar innehåller höga halter av olja som neutraliserar magsyran, enligt GrannyMed.com. Valnötter innehåller också neutraliserande-oljor, samt höga koncentrationer av kalium som bekämpar halsbränna, enligt uppgifter från Dr. C. Norman Shealy, författare till "Healing Remedies." Valnötter lugna också kolik och skingra mage gas. Helt enkelt äta några mandlar eller valnötter på den första indikationen på halsbränna.

Aloe Vera

Aloe vera tar udden av halsbränna genom att belägga slemhinnan i matstrupen och minska magsyra, enligt boken "Amazing Motgift", som anges av Dr Anil Minocha, chef för gastroenterologi vid Southern Illinois University School of Medicine i Chicago. Minocha rekommenderar att dricka halv kopp aloe juice, finns på hälsokostbutiker, mellan måltiderna.

Äppelcidervinäger

Medan ett överflöd av surhet kan vanligen vara orsaken till halsbränna, är otillräcklig surhet också en skyldige. Apple cider motiverar ett försök när man upplever halsbränna i kombination med en sur mage och en känsla av fullkomlighet, enligt Dr Ronald L. Hoffman, författare till "Sju veckor till en Reglerade mage."

Blanda 1 tsk. ofiltrerat äppelcidervinäger i halv kopp vatten, och smutta det med varje måltid.

Lakrits

Lakrits, en naturlig antacida, hjälper till att skydda slemhinnan i matstrupen. Det kan läka en inflammerad matstrupe och lugn matsmältningsbesvär som orsakar surt uppbyggd. I boken "Alternativa botemedel" Rita Elkins, en Utah-baserade Master herbalist rekommenderar tugga två tabletter av deglycyrrhizinated lakrits (DGL) 20 minuter före varje måltid. "Denna form av lakrits tros vara mer effektivt än vanlig lakrits," Elkins stater.