XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

hagtorn hudutslag

Vad finns biverkningar av hagtorn för högt blodtryck?

Översikt

Hagtorn, en buske, är en del av rosen familjen. Örter ibland använda sina löv, bär och blommor för att behandla högt blodtryck eller högt blodtryck och hjärtsjukdomar. Det finns några potentiella hälsofördelar, som tjänar som en potentiell behandling för kronisk hjärtsvikt, men i likhet med andra kosttillskott, har det potential för biverkningar. Bara ta hagtorn under överinseende av en läkare.

allergiska reaktioner

Hawthorn tillägg härrör från olika delar av anläggningen, inklusive dess bär och blommor. Följaktligen kan patienter med miljö allergier uppleva en allergisk reaktion mot tillägget. Enligt Drug Information Online, symtom inkluderar hudutslag, nässelfeber och klåda. I svåra fall, en person som tar hagtorn tillskott kan uppleva svullnad, har svårt att andas, har tryck över bröstet, svaghet eller en oregelbunden hjärtrytm. En person som upplever svåra allergiska symptom bör omedelbart söka läkarvård.

Illamående och yrsel

Illamående och yrsel är vanliga biverkningar av hagtorn. I mars 2002 frågan om "American Journal of Health-System Pharmacy" Janene Rigelsky skriver att biverkningar kan förekomma vid "terapeutiska doser." Enligt Rigelsky är den rekommenderade totala dagliga dosen för hagtorn 160 till 900 milligram. Den totala dosen kan delas upp i tre mindre doser. Rigelsky rekommenderar att tillägget härledas från hagtorn blommor eller blad för den mest positiva fördelar.

läkemedels~~POS=TRUNC

Patienter som tar receptbelagda läkemedel bör vara särskilt medvetna om eventuella biverkningar som uppstår när man tar hagtorn. I sin bok "integrativ medicin," Dr David Rakel skriver att patienter som tar digitalis, hjärtsvikt läkemedel, bör rådgöra med en läkare innan du tar hagtorn. Patienter som tar andra hjärtsjukdomar mediciner såsom betablockerare eller digoxin bör också rådgöra med en läkare innan du tar hagtorn, liksom någon som tar vissa högt blodtryck medicinering, inklusive diltiazem och nifedipin.

Afroamerikaner och hudutslag


Afro-amerikaner kan drabbas av samma hudåkommor som kaukasier, men det finns vissa hudåkommor som är unika för denna ras. Melanin är hudpigment, som afro-amerikaner har mer av det än lättare flådda människor. Melanin svarar för den mörkare färgen på deras hud och ger dem mer skydd mot solen; Men, afroamerikaner är inte undantagna från flera olika typer av hudproblem, inklusive utslag.

melasma

Melasma är en hudsjukdom som drabbar människor med brun hud. Oregelbundna gråbrun märken visas på huden i ansiktet, inklusive näsa, panna, kinder, haka och överläpp. Melasma är mycket vanligt i brun hy kvinnor som är 21 till 40 år gamla. Det visar ibland upp under graviditeten - det är ofta kallad mask av graviditeten - och det kan också uppstå när en kvinna tar p-piller.

Acne vulgaris

Acne vulgaris är en hudsjukdom som drabbar många afroamerikaner och andra som har brun hud. Det resulterar i fläckar och mörka fläckar, som dyker upp när en akne breakout inträffar. Detta villkor kan leda till permanent ärrbildning och missfärgning av huden.

Eksem

En vanlig hudsjukdom i afroamerikaner är eksem, vilket kan leda till hyperpigmentering eller hypo-pigmentering hos människor av färg. Eksem kan vara en ärftlig sjukdom. Det hänvisas till som atopisk dermatit. Eksem resulterar i blåsor, rå, röda bulor som bränner och kliar. Huden kan spricka och tjockna. Blåsorna kan sippra pus. I kroniska fall, tjocka, mörka fläckar med framträdande linjer visas.

seborroiskt eksem

Afroamerikanska kvinnor och andra brun hy kvinnor ofta lider av seborroiskt eksem, vilket påverkar hårbotten, hårfästet, ögonbrynen och området mellan hörnen i mun och näsa. Ibland är halsen och bröstet påverkas. Oljig, tjocka, gula flingor kan visas. Flingorna kan också vara bra och vitt.

tinea Capitis

Hårbotten ringorm, eller tinea capitis, resulterar i skalning och fläckvis håravfall, gör hårbotten look malätna.

Psoriasis

Psoriasis är en hudsjukdom som är mycket vanligt bland alla raser och etniska grupper. Detta villkor är inte smittsam. Det orsakar hudceller att snabbt föröka sig och detta orsakar torr, röd och förtjockad hud.

Pityriasis Alba

Pityriasis alba är ett tillstånd som drabbar afroamerikanska barn och orsakar ljusa fläckar som är runda och fjällig i strukturen visas på barnets armar och ansikte. Läkare anser att detta tillstånd att vara en mild form av eksem.

Lupus

Afro-amerikaner som har lupus är mer benägna att drabbas av disharmoni lupus, vilket resulterar i röda hudfläckar och scaliness och kan leda till ärrbildning. Skalor och fläckar dyker i allmänhet upp i hårbotten, och kan leda till håravfall och hudutslag i ansiktet.

Vid ljus hemma, kan du välja att lägga till doftande ljus olja till vaxet för doft. Dofterna som används i dessa oljor kan vara antingen eteriska växtoljor eller kemiska dofter. Båda typerna av doft kan orsaka hudutslag hos individer som är allergiska mot de speciella ämnen. Det allmänna namnet för denna typ av utslag är kontaktdermatit. Huden kan visas röd och inflammerad och kan eller inte kan utveckla pustler. I många fall kommer hem behandling lugna och läka den irriterade huden. Kontakta din läkare om dessa åtgärder inte erbjuder någon lättnad för dina symptom, eller om utslag blir värre.

Instruktioner

1 Tvätta det drabbade området med en allergitestad tvål för att avlägsna överblivna spår av ljus olja. Torka huden genom att klappa den försiktigt med en mjuk trasa.

2 Applicera antingen en over-the-counter hydrokortison kräm eller antihistamin grädde. Sprid en ljus lager för att täcka utslag området. Hydrokortison kräm innehåller steroidhormonhydrokortison, vilket minskar inflammation och klåda. Om du är allergisk mot hydrokortison, som vissa människor är, kan du istället välja att använda ett antihistamin kräm. Antihistaminer strids histamin, en kemikalie som produceras under en allergisk reaktion, och reducerar svullnad och klåda som orsakas av histamin.

3 Placera en gasbinda löst över utslag om du går ut offentligt och inte vill att det ska ses eller om du har svårt att hindra dig från att repa utslag; annars hålla det avslöjats.

4 Lägg till en kommersiellt beredd havregryn anti-kliar bad förberedelse till vattnet när du badar. Använda varmt vatten i stället för varmt för att förhindra övertorkning av huden.

5 Åter applicera hydrokortison kräm eller antihistamin kräm efter bad och som indikeras av etiketten --- kan detta vara var 4 timmar, beroende på typ och märke av grädde du använder.

Tips

  • Om utslag blir värre efter att behandla den under minst 24 timmar, eller om du inte ser någon förbättring i 7 dagar, kontakta din läkare.
Vanliga Vines som orsakar hudutslag

Ett utslag som orsakas av hudkontakt med ett allergen som den medicinska termen "allergiskt kontakteksem." Allergiskt kontakteksem uppstår när kroppen identifierar en främmande substans som ett potentiellt hot och reagerar genom att släppa kemikalier som kallas histaminer. Histaminer ökar blodkärl permeabilitet, vilket gör att vätska innehållande vita blodkroppar att flyta in i områden som drabbats av allergen. Detta resulterar i svullnad, rodnad och klåda karaktäristisk för en allergisk hudutslag. Flera vining växter har identifierats att orsaka allergiska reaktioner.

Poison Ivy

Poison Ivy växt, känd av botaniska namn Rhus radicans, är den mest kända vinstockar som ofta orsakar allergiskt kontakteksem. De röda, kliande blåsor av en Poison Ivy reaktion resultatet när huden borstar upp mot bladen, vilket ger en klibbig harts kallas urushiol deponeras på hudens yta. Urushiol exponering kan också resultera från att röra stammen eller roten av växten, eller till och med från borstning mot ett annat objekt som har berört anläggning, såsom ved, eller ett husdjur päls, enligt Mayo Clinic.

Urushiol förblir envist på ett objekt tills det tvättas, så kläder som har utsatts för urushiol, lägga undan, och slitna ett år senare kan orsaka en Poison Ivy utslag.

Poison Ivy anläggningen är vanligt förekommande skogar. Den kan växa som en vinstock, växt eller buske formen. Det har gröna blad som kan vända rött i höst. Dessa blad förekommer i uppsättningar av tre, och kan ha sågtandade eller jämna kanter.

poison oak

Poison oak eller Toxiconfrendron diversilobum tar tre olika former: buske, marktäcke eller vinstockar. Det är en del av samma familj av växter som Poison Ivy, och på samma sätt har broschyrer grupperade i uppsättningar av tre. Ytorna av gift eklöv är blanka och kanterna kan flikiga eller slät. Poison eklöv är gröna på våren och sommaren och blir röda i höst.

Som med poison ivy, innehåller poison oak urushiol. Humboldt University konstaterar att de flesta av befolkningen är allergisk mot denna harts, med endast 10 till 25 procent av personer som inte påverkas av urushiol exponering.

Kiwi Vine

DermNet NZ rapporterar att vinrankorna som bär den söta, luddiga frukt kallas kiwi kan orsaka en no-så-söt fall av allergisk kontaktdermatit. Kiwi växt, eller Actinidia chinensis, innehåller en allergen som kallas proteinas aktinidin. Förutom allergiskt kontakteksem, kan kontakt med kiwi och kiwi vinstockar orsaka urtikaria eller nässelutslag och irriterande kontaktdermatit, vilket sker när en irriterande stör hudens naturliga skyddsbarriär.

MatAllergies med en hudutslag som liknar repor

En allergisk hudsjukdom inträffar när ett allergen utlöser ett immunsystemet. Som ett resultat, kan en röd, inflammerad utslag som liknar en repa utveckla var som helst på huden, även på ansikte, händer, fötter, baksidan av knäna, armbågarna, bröst och ben. Livsmedel som kan orsaka dessa utslag innehålla nötter, fisk, mejeriprodukter och vissa vegetabiliska livsmedel.

Identifiera de skyldiga

En hudutslag som liknar en repa kan vara resultatet av bikupor - kliande, upphöjda welts på huden som kan utvecklas när immunsystemet misstag ett livsmedel som jordnötter, skaldjur, nötter eller ägg som en allergen. Kroppen frigör histaminer och immunoglobulin E-antikroppar i blodet. Som ett resultat, kan huden bli extremt kliande och du kan börja gnida eller skrapa på huden innan bikuporna faktiskt utvecklas, vilket kan ge intryck av repor. Eksem, en hudåkomma som kan utlösas av en födoämnesallergi, kan också orsaka en repa, kliande utslag. Även om den exakta orsaken till eksem inte är känd, kan livsmedel som mejeriprodukter, vete och soja utlösa symptom.

Utslag och andra symptom

Orsakade av bikupor, kan en allergisk utslag visas som stora, upphöjda welts med en blek centrum. Om bården blir irriterade eller smittade, kan det likna en repa. Huden kan bli röd, skabbig, inflammerad och anbud vid beröring precis som en repa. Med eksem, kan huden spricka och skorpa över, lämnar repa märken. Förutom ett utslag, kan symtom på en födoämnesallergi är illamående, buksmärtor, rinnande näsa, kliande mun, nästäppa och diarré.

Få hjälp

Om utslag är mild, kan det försvinna på egen hand inom några minuter eller timmar. Placera en kall kompress på utslag under några minuter åt gången för att hjälpa till att minska mild klåda och svullnad. Du kan även tillämpa en lugnande lotion, salva eller anti-inflammatorisk kräm till det drabbade området. Ett antihistamin kan också hjälpa lugna klåda och irritation. Se en allergi specialist om din hudutslag är kronisk. En allergolog kan utföra blodprov, urinprov eller hudtester för att identifiera allergen. Eliminera mat du är allergisk mot ur kosten. Dessutom undvika alla produkter som kan innehålla allergenet såsom hudkrämer eller skönhetsprodukter.

När det är farligt

Ring 911 om din hud utslag åtföljs av svullnad i läppar, svalg eller tunga. Dessutom får omedelbar hjälp om du upplever andfåddhet, svårighet att svälja, en blodtrycks, en svag puls, bröstsmärtor eller din hud börjar bli blå. Dessa är symtom på anafylaxi, som är en livshotande allergisk reaktion. Gå till akuten, även om symptomen börjar avta. Du kan behöva en injektion av adrenalin.

Ett utslag är ett område av klåda, smärta, rodnad eller irritation på huden. Eftersom människor reagerar olika på mediciner, alla läkemedel kan orsaka hudutslag. Medan allmänhet ofarliga, kan hudutslag med halsen eller svullnad i ansiktet eller andningssvårigheter signalera en farlig reaktion och kräver omedelbar läkarvård.

antibiotika

Antibiotika är läkemedel som används för att behandla bakteriella infektioner. De kan orsaka hudutslag via överkänslighetsreaktioner eller ökad solkänslighet. Antibiotika ökar också risken för svampinfektioner, vilket kan utlösa symptom som klåda och utslag hos vissa personer. Läkemedel i denna klass inkluderar penicillin, ciprofloxacin, tetracyklin och Keflex.

Milda hudreaktioner mot antibiotika är vanligare och i allmänhet rodnad, klåda, irritation och värme i det drabbade området. Allvarliga reaktioner utgör en medicinsk nödsituation och markeras ofta av bikupor, betydande svullnad och allergiska symptom som nysningar och röda, svullna ögon.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) är läkemedel som används för att behandla smärta. De är tillgängliga över disk och finns i ett antal receptbelagda mediciner som Vicoprofen och Percodan. Ibuprofen, aspirin och naproxen är bland de mest vanliga NSAID.

Enligt Health.com, är hudutslag ett av de vanligaste rapporterade biverkningarna av NSAID. De flesta hudutslag som orsakas av dessa läkemedel är relaterade till överkänslighetsreaktioner. Mer sällan, kan livshotande hudåkommor Stevens-Johnson syndrom och toxisk epidermal nekrolys (TEN) orsakas av NSAID läkemedel.

opiater

Opiater är läkemedel som härrör från opiumvallmo som används för att behandla måttlig till svår smärta. De finns med endast recept och är i allmänhet endast förskrivas när andra smärtstillande medel har misslyckats. Läkemedel i denna klass inkluderar kodein, morfin, hydrocodone och fentanyl.

En vanlig biverkning av opiater är klåda och utslag. Enligt PubMed.gov, opiater orsaka en frisättning av histamin från mastceller, vilket leder till biverkningar som klåda, utslag och andra allergylike symptom. Medan de flesta människor upplever en ökning av histamin när du tar opiater, inte alla uppvisar symtom som hudutslag.

ACE-hämmare

Angiotensin-converting enzyme (ACE) -hämmare är läkemedel som används vid behandling av kronisk hjärtinsufficiens och hypertoni. Läkemedel från denna klass är kända för att orsaka en makulopapulösa utslag - en plan, röda utslag täckt av små upphöjningar. Denna typ av utslag är oftast ses hos patienter med nedsatt njurfunktion och är vanligare med ACE-hämmare kaptopril den. På grund av de ökade riskerna för ett utslag är kaptopril används mindre ofta till förmån för andra ACE-hämmare såsom enalapril eller cilazapril.

Förebyggande / Lösning

För att undvika eller minska svårighetsgraden av läkemedelsinducerade utslag, alltid följa anvisningarna om hur och när du ska ta receptbelagda läkemedel. Läs alla patient insatser och rapportera misstänkt mat och drog allergier mot din förskrivande läkare. Over-the-counter antihistaminer som Benadryl kan bidra till att minska svårighetsgraden av milda allergiska reaktioner, men är inte tillräckliga för att behandla allvarliga reaktioner eller anafylaktisk chock.

Många olika irriterande kan orsaka hudutslag. Tvättmedel, värme inomhus, födoämnesallergier, kontakt med växt- och bakterie eller svampinfektioner är bara några av de ämnen som kan orsaka intensiv klåda, rodnad, fjällning och svullnad i huden. Att behandla utslag korrekt är det viktigt att försöka identifiera den typ av utslag och orsaken till irritation. En hudläkare är läkare som specialiserat sig på sjukdomar i huden och kan hjälpa dig att hitta den bästa behandlingen för din hud skick. Ett antal huskurer används också för att hjälpa till att kyla och lugna hudutslag.

Instruktioner

1 Applicera en kall kompress. En kall kompress kommer tillfälligt att minska sveda, klåda och svullnad av någon hudirritation. Blöt en tvättlapp och placera den i frysen för en kort tid, sedan tillämpa den på det drabbade området i 10 till 20 minuter för kylning lättnad. Gel förpackningar som kan kylas i kylskåpet är också bra som kompresser.

2 Försök aloe vera gel. Aloe vera är växt vars blad producera en gel-liknande substans som lugnar och kyler när de appliceras på huden. Det kan hittas i gel eller lotion form i droghandel, lågprisbutiker och stormarknader och används ofta för att lugna solbränna. Det är säkert att använda på barn.

3 Blötlägg i en havremjöl kolloidalt bad. Havregryn i detta fin pulverform kan lösas i badet vatten för att ge kylning, lugnande lättnad att förgifta Ivy utslag, vattkoppor, och psoriasis. Blötlägg under minst 10 till 15 minuter. Gnugga inte din hud när torkning. Pat torka försiktigt och låta kolloidalt att fortsätta lugnande utslag.

4 Applicera Calamine lotion. Kylbalsam är en mycket gammal botemedel, men är fortfarande mycket effektiv för hudirritationer som Poison Ivy, gift ek, insektsbett och eksem. Det är en förening gjord av zink och järnoxid i en rosa lotion och appliceras direkt på huden efter behov.

5 Köp en lotion med mentol. Mentol när de appliceras på huden ger en svalkande, lugnande känsla. Aveeno har en lotion med mentol som kan hittas på apotek och lågprisbutiker. Mentol kan sticka och bör inte användas på känsliga vävnader.

6 Hitta en kräm med bensokain. Bensokain är en bedövningssalva som kommer att bedöva irriterad hud och lindra klåda och sveda. Ett antal lotion innehållande bensokain är på marknaden och kan hittas i de flesta större apotek.

Molluscum är en mycket smittsam hudutslag orsakade av poxvirus. Viruset skapar små upphöjningar, eller papler, som ofta förekommer i kluster. Även om gupp är smärtfri, kan de skapa en kliande känsla. Molluscum är vanligast hos barn, eftersom de flesta vuxna har utvecklat en immunitet mot utslag.

Identifiering

Molluscum skapar små knölar som är två till fyra millimeter i diameter. Gupp är nära varandra och är ofta röd och irriterad. De kan vara glänsande och har en hudfärgad eller vitt huvud.

Funktioner

Molluscum är vanligast på fötter, armar, händer, ansikte och skrevet. Det sprids genom att ta kontakt med andra som har hudutslag eller genom att peka på kontaminerade dörrhandtag, leksaker eller andra föremål. Personer med molluscum kan sprida utslag till andra delar av kroppen genom att skrapa det smittade området. Efter exponering, kan det ta allt från en till sex veckor att visas.

Lösning

Molluscum kommer att klara upp på egen hand, även om det kan ta minst sex månader innan tecken på förbättring kan ses. Personer med nedsatt immunförsvar kan ha utslag under flera år innan det börjar försvinna. Eftersom molluscum är smittsam, är behandlingen ofta rekommenderas. Behandlingsalternativ inkluderar krämer, laser borttagning och kirurgi. Crypotherapy, ett förfarande där flytande kväve används för att avlägsna den utslag, är en vanlig behandling. Patienter bör rådgöra med en hudläkare för att diskutera alternativ.

Förebyggande

Människor som misstänker att de har molluscum bör undvika att vidröra eller repa utslag. De bör också undvika rakning över det smittade området eller att låta människor använder sina hårborstar, smink eller kläder. Tills utslag behandlas bör sexuell aktivitet och kontaktsporter såsom brottning undvikas.

överväganden

Även molluscum inte anses farlig och kommer inte att leda till problem på lång sikt hälsa, ser en hudläkare rekommenderas, särskilt om hudutslag är nära ögat. Att ha utslag behandlas minskar chanserna att du kommer att sprida utslag till andra delar av kroppen eller till andra människor.

Kan mariatistel orsaka hudutslag?

Mjölk tistel har rapporterats orsaka hudutslag, såsom eksem, nässelfeber och klåda, enligt Drugs.com. Även om det inte bevisat, är mjölktistel ofta för att behandla toxicitet, alkoholrelaterade hepatit, cancer och diabetes. Om du väljer att använda mjölk tistel att behandla någon sjukdom, prata med din läkare först. Mjölk tistel har inte utvärderats av US Food and Drug Administration, eller FDA, och bör användas med försiktighet. Vanliga hudutslag till följd av mjölk tistel är en mindre allergisk reaktion i huden.

Orsak

Hudutslag från mjölk tistel är ett resultat av närvaron av IgE-antikroppar som ökar histaminnivåer i huden, enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology. Efter intag av ört, reagerar du immunförsvaret att ämnet som om det var farligt och börjar bygga ett försvar mot tillägget. Kroppen skapar IgE-antikroppar som försöker kämpa ört. IgE-antikroppar orsakar mastceller i huden för att producera histamin, vilket orsakar inflammation och irritation.

Eksem

Eksem är en kronisk hudsjukdom som främst finns i små barn, men kan påverka vuxna i hela sitt liv, enligt American Academy of Dermatology. Eksem är en överkänslighet i huden som orsakar blåsor för att bilda, typiskt i ansiktet, bakom ben och armar. Blåsorna kan fylla kommer vätska som kan gråta och skorpa över. Eksem orsakar också läder, torra och fjällande fläckar för att bilda det kan spricka, lämnar huden känslig för sekundära infektioner.

Nässelutslag och klåda

Den exakta orsaken bikupor är fortfarande obestämd, men förekomsten av histamin kan utlösa utslag. Hives är för det mesta anses ofarlig men orsakar obehag och klåda. Detta utslag utvecklas i olika former och storlekar i kluster av bård som har definierade gränser, enligt MayoClinic.com. Klåda är den medicinska termen för klåda. Du kan också uppleva allmän klåda efter att ha tagit mjölk tistel.

Behandling

Om du utvecklar ett utslag efter intag mariatistel, sluta använda och tala med din läkare. Allergiska hudutslag kan behandlas med over-the-counter hydrokortison för att lindra klådan och bidra till att minska inflammation, enligt American Academy of Allergy, Asthma and Immunology. I svåra fall kan din läkare ordinera kortikosteroid krämer för att lugna huden. Applicera en kall kompress till de drabbade områdena för att minska klåda.

andra reaktioner

Andra biverkningar som rapporterats av Drugs.com buksmärtor, uppblåsthet, fullhet, förändringar i tarmvanor, illamående, diarré, huvudvärk och impotens.

Av alla de vanliga hudutslag, är den mest sannolika att orsaka pustler rosacea. Det är ofta karakteriseras som en inflammatorisk hudsjukdom som förvärras med tiden, särskilt när de lämnas obehandlade. Människor som arbetar med rosacea utveckla fläckar av rodnad samt små varfyllda knölar på kinder, näsa, panna och haka.

Utveckling

Även läkare är fortfarande osäkert vad som egentligen orsakar rosacea, är vissa faktorer som är kända för att utlösa skov. Dessa triggers varierar från person till person, men några av de mer frekventa inkluderar förändringar extrem temperatur, solexponering, motion, klimakteriet, stress och topikala kortikosteroider, enligt National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar. Kryddstark mat, alkohol och vissa mediciner blodtryck kan också vara problematiskt.

missuppfattningar

Pustler i samband med rosacea är vanligt misstas för akne. Medan lesionerna verkar vara lika, de två hudtillstånd är helt olika. Akne utvecklas från död hud och överflödig olja täpper till porerna, medan rosacea är resultatet av blodkärl svullnad under ytan av huden. Enligt National Institutes of Health, är det av denna anledning som over-the-counter akne behandlingar inte bör användas för att behandla dessa hudutslag pustler. Det kan faktiskt förvärra din hud.

topisk behandling

En hudläkare kan ordinera en av de många utvärtes läkemedel är kända för att förbättra denna hudåkomma. Vissa är identisk med den som används för akne, men ger olika fördelar för huden. Tretinoin, bensoylperoxid, azelainsyra och metronidazol är alla receptbelagda mediciner effektiva vid behandling av rosacea. Vilken som helst av dessa läkemedel kan minska inflammation och därmed förbättra pustler.

oral behandling

Om receptbelagda krämer inte ger resultat, de flesta läkare att vända sig till oral medicinering. Dessa alternativ innebär vanligtvis ett antibiotikum, såsom erytromycin, tetracyklin, minocyklin eller doxycyklin. De flesta människor som använder dessa läkemedel ser en förbättring i pustler i några veckor till månader, enligt National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdomar.

triggers

En annan viktig del av behandlingen är att identifiera potentiella triggers. Given tidpunkt, kan de flesta människor bestämma de faktorer som ofta leder till skov, försäkrar Mayo Clinic på sin webbplats. När du upprättar triggers kan du ofta vidta åtgärder för att minimera exponeringen. Solskyddsmedel är användbara för de flesta, men du kan också dra nytta av halsdukar på vintern, alkoholfria hudvård och noncomedogenic hudkräm.