XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gurkmeja på infekterat sår

Gurkmeja är en växt som oftast används som en smakrik krydda i det indiska köket. När det används i medicinskt syfte, kan roten och stammen av Curcuma longa anläggningen bidra till att minska inflammation och förbättra matsmältningen. Mängden gurkmeja du kan ta beror på en mängd olika faktorer, inklusive din ålder och hälsotillstånd. Rådgör med din läkare leverantör om du har några frågor om hur mycket gurkmeja att ta varje dag.

Klipp eller torkade, pulvriserad rot

Om du öka din egen gurkmeja eller har tillgång till rå gurkmeja, kan du laga din egen klippa rot eller torkade, pulvriserad rot. Vuxna kan konsumera 1,5 till 3 g rå, skär gurkmeja roten varje dag, University of Maryland Medical Center rapporter. Alternativt kan du använda en mortel och mortelstöt för att krossa torkade gurkmeja till ett fint pulver. Varje dag, kan vuxna tar 1 till 3 g av denna torkade, pulveriserade gurkmeja rot varje dag.

standardiserad Pulver

Standardiserad gurkmeja pulver, även kallad curcumin, är en kommersiellt producerad form av detta naturligt komplement. Som vuxen kan du ta 400 till 600 mg av standardiserade kurkuminpulver upp till tre gånger varje dag.

flytande extrakt

Liksom standardiserade gurkmeja pulver är tillgängliga över disk flytande gurkmeja extrakt. En daglig dos på 30 till 90 droppar av vätska gurkmeja rekommenderas för vuxna som använder detta tillägg.

Tinktur

En gurkmeja tinktur är ett extrakt av gurkmeja roten som innehåller allt från 25 till 90 procent etanol, eller alkohol. Vuxna som väljer att använda en gurkmeja tinktur kan ta 15 till 30 droppar av detta tillägg upp till fyra gånger dagligen. Men om du är gravid, ammar eller känslig för alkohol, inte använda någon typ av tinktur.

Bieffekter

I någon form, kan gurkmeja orsaka magbesvär under behandlingen. Du kan känna illamående eller uppleva täta, lös avföring. Diarré kan också åtföljas av förlust av aptit eller buksmärtor, kramper eller uppblåsthet. Kroniska anfall av diarré kan orsaka att kroppen förlorar elektrolyter, som kan höjer risken att bli uttorkad. Långvarig behandling med gurkmeja kan skada slemhinnan i magen och kan orsaka magsår. Söka vård från din primära vårdgivare om du upplever plötslig eller svår buksmärta eller om diarré kvarstår längre än två till tre dagar.

kontraindikationer

Om du har vissa hygienkrav eller funderingar, kan behandling med gurkmeja tillskott inte vara lämpligt. Även kvinnor kan äta gurkmeja som en krydda under graviditeten eller ammar, behandling med gurkmeja tillskott bör undvikas. Vem som helst med en personlig historia av gallblåsan problem eller magsår bör också undvika att ta gurkmeja. Om du är diabetiker, konsultera din läkare innan du använder gurkmeja tillskott. Detta naturläkemedel kan sänka ditt blodsocker till en farligt låg nivå om de används i samband med diabetes medicinering.

Gurkmeja & amp; GERD

Medan många människor lider av tillfällig släng av halsbränna eller sur mage, gastroesofageal refluxsjukdom, eller GERD, är en kronisk sjukdom matsmältnings som uppstår när magsyra strömmar tillbaka upp i matstrupen. Gurkmeja är en blommande perenn som herbalists har använt medicinskt mer än 4000 år för att behandla ett antal sjukdomar. Under senare år har forskare börjat titta på den anläggning för dess potential att behandla många olika sjukdomar, inklusive matsmältningsbesvär. Du bör alltid rådfråga din läkare innan du använder denna eller någon annan supplement.

Gurkmeja

Gurkmeja är en släkting till ingefära och växer hela tropiska regioner i Indien och Sydostasien. Anläggningen växer ungefär fem till sex fot lång och producerar gula trumpetformade blommor. De flesta människor vet gurkmeja som krydda som ger indiska curryrätter dess gula färg och bitter, stark smak. Gurkmeja aktiva ingrediensen, curcumin, är en antioxidant som vissa forskare tror kan vara lika kraftfullt som vitamin C. Antioxidanter flytta hela kroppen rensning och förstöra fria radikaler som kan orsaka celldöd och skador samt sabotage med DNA. Forskare genomför för närvarande kliniska prov som testar dess effektivitet vid behandling av diabetes, cancer, grå starr, ateroskleros, artros och matsmältningsproblem.

GERD

GERD inträffar när magsyra eller galla flödar tillbaka upp i matstrupen, irriterande fodret och orsakar en brännande känsla i bröstet, svårigheter att svälja, heshet, halsont, en klump i halsen, uppstötningar och även en torr hosta. När du sväljer, ett cirkulärt band av muskler kallas esofagussfinktern slappnar, vilket gör att mat och vätska att flytta in i magen, stängs sedan igen. I vissa slappnar denna ventil onormalt eller försvagas, vilket kan göra att öppna och tillåta magsyra att flöda upp i matstrupen, orsakar inflammation.

Över tiden, kan detta leda till förträngning av matstrupen, sår och precancerösa förändringar till matstrupen som kallas Barretts esofagus, som ändrar färg och strukturen hos vävnaden som bekläder nedre delen av matstrupen. Vanliga behandlingar inkluderar antacida för att neutralisera magsyra, syra reducerande läkemedel och mediciner som blockerar produktionen av syra samt läka matstrupen.

Vetenskapen

Curcumin, gurkmeja aktiva ingrediensen, kan hjälpa enstaka anfallen av matsmältningsbesvär genom att stimulera gallblåsan att producera galla, som vissa tror underlättar matsmältningen. Men studier har visat att curcumin och gurkmeja stör syrareducerande läkemedel såsom omeprazol, cimetidin, ranitidin, lansoprazol och famotidin, öka magsyra produktion och potentiellt göra tillståndet värre, enligt University of Maryland Medical Center. diskutera alltid gurkmeja med din läkare före användning för GERD eller något annat tillstånd.

varningar

Från och med 2011 finns det inte tillräckligt med forskning för att visa om gurkmeja används medicinskt orsakar biverkningar eller biverkningar. Gurkmeja kan störa antikoagulantia och trombocythämmande läkemedel såsom warfarin och acetylsalicylsyra, vilket ökar risken för överdriven blåmärken och blödningar.

Plantar fasciit & amp; Gurkmeja

Båge av foten stöds av en stark ligament kallas "plantar fascia." Det ligger under huden på undersidan av foten och är den struktur som förbinder hälen och framsidan av foten. Om plantar fascia är skadad eller stressad kan det bli inflammerad, vilket gör det stelt och orsakar hälen smärta; Detta är det tillstånd som kallas plantar fasciit. Behandlingar för plantar fasciit fokus på vila senan och minska inflammation, som kan omfatta användning av gurkmeja.

Inflammation

Inflammation är faktiskt det första steget i läkningsprocessen efter en plantar fascia skada inträffar. Skadade celler släpper kemikalier; Du utvecklar svullnad, rodnad och värme på grund av ökat blodflöde; och det skadade området är smärtsamt. Dessa är alla normala funktioner som så småningom främja läkning. De kemikalier som frigörs av skadade celler också lockar vita blodkroppar för att förhindra infektion och rensa upp skadade celler eller vävnad. Antiinflammatoriska läkemedel kan minska smärta och svullnad eftersom de störa denna process.

Gurkmeja och Cucurmin

Gurkmeja är en krydda från en växt som heter Curcuma longa. Den innehåller ett ämne som kallas "cucurmin", som är en kraftfull antioxidant, och som också kan ha anti-inflammatoriska effekter. I forskning på möss redovisas i juni 2007 numret av "American Journal of Physiology," cucurmin befanns minska cytokiner och kreatinkinas, substanser i blodet som ökar när inflammation är närvarande. En studie som redovisas i september 2011 "Indian Journal of Pharmacology" fann att gurkmeja minskar både akuta och kroniska inflammation hos möss. Det finns ingen forskning som är specifika för användningen av gurkmeja för plantar fasciit.

gurkmeja Supplements

Gurkmeja rötter är den del av anläggningen som används i växtbaserade behandlingar, enligt University of Maryland Medical Center. Gurkmeja är tillgänglig i kapslar, som en flytande extrakt och som en tinktur. Bromelain kombineras ofta med cucurmin att öka den anti-inflammatoriska verkan. UMMC varnar att forskning om gurkmeja i allmänhet och cucurmin i synnerhet använder vanligtvis injicerbara former, snarare än orala former av dessa ämnen, så att effekter kan inte vara densamma när du tar gurkmeja som ett komplement.

Dosering

Vuxendoser varierar, beroende på tillståndet och i vilken form gurkmeja används. De flesta kosttillskott innehåller den aktiva beståndsdelen, cucurmin och en typisk dos rekommendation för standardiserad cucurmin pulver är 400 till 600 milligram tre gånger om dagen, enligt UMMC. Om skuren gurkmeja rot används, skulle doseringen vara 1,5 till 3 gram per dag. Gurkmeja tillskott rekommenderas inte för barn, eftersom de inte har studerats hos barn. Det finns ingen specifik rekommendation för användning av gurkmeja för plantar fasciit.

Överväganden och varningar

Livsmedelsprodukter som innehåller gurkmeja är säkra, enligt UMMC, och båda gurkmeja och cucurmin tillskott är i allmänhet säkra. De vanligaste biverkningarna är magbesvär, och stora doser under en längre tid kan orsaka magsår. Gurkmeja kan påverka blodsockerhalten och interagera med läkemedel såsom blodförtunnande medel eller antikoagulantia. Kvinnor som är gravida eller ammar bör inte ta gurkmeja tillskott. Konsultera en läkare innan du använder gurkmeja eller cucurmin tillskott för plantar fasciit.

Biverkningar av gurkmeja med läkemedel som

Gurkmeja är en släkting till ingefära växt som har använts i traditionell medicin. Modern vetenskap har börjat undersöka gurkmeja för medicinska egenskaper, inklusive antioxidanter och anti-inflammatorisk aktivitet samt ett stöd i matsmältningen. Även gurkmeja är allmänt anses säkra, interaktioner med vissa läkemedel och medicinska tillstånd är möjliga.

om Gurkmeja

Rötter eller rotstockar av gurkmeja plantorna mals till ett klargult pulver med en varm, bitter smak som används i många kryddor inklusive currypulver. Curcumin är en polyfenol som ger gurkmeja dess gula färg som har visat sig inhibera COX2 enzym som är involverat i inflammation, och för att stimulera celler för att producera den endogena antioxidanten glutation. Curcumin inducerar också matsmältningssystemet för att öka produktionen av galla och magsyra, vilket kan bidra till att behandla matsmältningsbesvär och andra matsmältningsproblem.

blodförtunnande medel

Gurkmeja kan hämma koagulering av blod. Om du tar blodförtunnande medel inklusive daglig aspirin, warfarin eller några andra, rådgöra med din vårdgivare innan du tar gurkmeja tillskott. Din läkare kan råda dig att undvika gurkmeja eller justera dosen av blodförtunnande medel i enlighet därmed. En kombination av gurkmeja och blodförtunnande kan öka risken för kraftig blödning eller andra farliga biverkningar.

Läkemedel Styra magsyra

Gurkmeja stimulerar matsmältningssystemet för att öka produktionen av magsyra och galla. Även om detta kan vara till nytta för att främja matsmältningen och avlägsnande av avfall, kommer det stör läkemedel som hämmar magsyra produktion, såsom de som används för att behandla sura uppstötningar. Gurkmeja kan också förvärra magsår.

andra interaktioner

Gurkmeja kan hjälpa till att sänka blodsockret hos diabetiker, men kan sänka blodsockret drivet när de kombineras med läkemedel design för att sänka blodsockret. Vissa gurkmeja kosttillskott innehåller piperin, ett extrakt av svartpeppar, att öka absorptionen genom att hämma nedbrytningen av läkemedel i magen. Detta kan öka effekten av andra läkemedel eller kosttillskott. Som en allmän regel, rådgöra med din vårdgivare innan du tar läkemedel mängder av gurkmeja om du tar medicin dagligen eller behandlas för något medicinskt tillstånd.

Risker med att ta Gurkmeja

Gurkmeja är en ingefära liknande apelsin rot. Men till skillnad från ingefära, som stormarknader säljer färsk i USA, visas gurkmeja vanligtvis i torkad och mald form, antingen på kryddan hyllan eller i supplement gången. Du kan höra påståenden om att gurkmeja är en cancer förebyggande och anti-inflammatorisk, eller att den lindrar gasbildning. Innan du tar gurkmeja som ett botemedel, kontakta din läkare. Förutom att diskutera root potentiella fördelar, gå över eventuella biverkningar.

potential abortive

Enligt Medline Plus, en webbplats för information av National Institutes of Health, kan gurkmeja framkalla en menstruation eller livmodersammandragningar under graviditeten, avslutar dräktighet.

gastrointestinal Kontra

Gurkmeja kan göra sjukdomen värre om du har gallsten eller din gallgången är blockerad. Roten kan också orsaka illamående och diarré. Dessutom kan du utveckla magsår efter överdriven och långvarig användning av gurkmeja som ett kosttillskott, säger University of Maryland Medical Center.

hypoglykemi Risk

Gurkmeja kan interagera med diabetesläkemedel som sänker blodsockret, intensifiera deras effekt. Resultatet av denna interaktion är hypoglykemi, vilket kan orsaka milda symtom som huvudvärk till allvarliga problem, inklusive konvulsioner, svimning och koma. Ta inte gurkmeja samtidigt med diabetes mediciner om du inte har din läkares rekommendation.

blödning Fara

Gurkmeja i sig kan fördröja den kemiska reaktion som orsakar blod att koagulera. I kombination med blodförtunnande medel, läkemedel som förhindrar blodproppar i venerna, kan roten intensifiera läkemedel "effekt och orsaka blödningar. Samma risk föreligger när du tar gurkmeja kosttillskott tillsammans med andra örter även känd för att sakta koagulering. Undvik att ta roten med Angelica, kryddnejlika, Danshen, vitlök, ingefära, ginkgo, Panax ginseng, rödklöver och vide.

Fördelarna med en gurkmeja ansiktsmask

Även förhärskande i kinesisk och ayurvedisk medicin i väst gurkmeja är till stor del känd som en ingrediens i indiska curryrätter. Men i delar av Indien den gul-färgade krydda används också som en skönhetsprodukt. När den appliceras på huden kan gurkmeja naturliga anti-oxidant, anti-bakteriell och anti-inflammatoriska egenskaper användas för att behandla en mängd olika hudåkommor. Ett populärt sätt att använda gurkmeja är att skapa en ansiktsmask genom blandning kryddan med yoghurt, honung eller mjölk och anbringande av massa på huden.

Acne

Eftersom acne är en inflammatorisk sjukdom, kan en gurkmeja mask anti-inflammatoriska egenskaper lindrar oren hud och främja läkning. I boken "The Yoga örter," författare David Frawley och Vasant Lad råda kombinera gurkmeja med sandelträ pulver och applicera pastan på huden.

Eksem

Kliande och smärtsamt, eksem visas som röda fjällande fläckar på huden. Som med akne, tillämpad gurkmeja lokalt kan lugna huden och minska rodnad och inflammation. En artikel i "Yoga Journal" December 2001 rekommenderar lämnar en gurkmeja pasta på den drabbade i 20 minuter och sedan skölja med kallt vatten.

hudföryngring

Kvinnor i Indien och andra delar av Asien använder gurkmeja masker för hudföryngring och mildra uppkomsten av linjer och rynkor. Regelbunden användning av en gurkmeja ansiktsmask tros också att lätta ojämn pigmentering och främja mjuk, smidig hud.

rosacea

Kännetecknas av blossande hy, små finnar och vidgade blodkärl, kan rosacea blossa upp i medelåldern och är vanligare bland ljushyade individer. Regelbunden användning av en gurkmeja ansiktsmask kan minska rodnad och små finnar i samband med rosacea. Pakistan-baserade Cyrus Clinic rekommenderar daglig användning av en gurkmeja ansiktsmask för att behandla rosacea.

Avstånd

Kombinera några matskedar gurkmeja i en liten plastskål med honung, yoghurt eller mjölk. Rör om tills blandningen är upplöst och gäller nyligen rengjord hud. Låt verka i upp till 20 minuter och skölj med varmt vatten. Gurkmeja kan permanent fläck handdukar och kläder, så undvika att bära favoritplagg när de tillämpar en gurkmeja ansiktsmask.

Vilka är fördelarna gurkmeja kapslar?

Översikt

Den aromatiska roten av gurkmeja växten har använts i århundraden som en behandling för matsmältningsstörningar, inflammation, artrit och infektion. Många av gurkmeja historiska användningar inte nödvändigtvis stöds av vetenskapliga bevis. Ändå är gurkmeja kosttillskott förskrivna som en del av modern integrativ medicin. Enligt University of Maryland Medical Center, tidiga studier tyder på att gurkmeja kan främja hälsan hos lederna, blodkärl och mag-tarmkanalen. Föreningar i gurkmeja kapslar kan också erbjuda hopp som en kompletterande behandling cancer.

matsmältningen

Gurkmeja kan minska symtomen på matsmältningsbesvär och dyspepsi genom att främja produktionen av galla. University of Maryland Medical Center konstaterar att gurkmeja också kan lindra gas och uppblåsthet. Curcumin, ett extrakt av gurkmeja, används ofta i over-the-counter växtbaserade kosttillskott för maghälsa.

Inflammatorisk tarmsjukdom

Vissa naturläkemedel utövare rekommenderar gurkmeja som en kompletterande behandling för Crohns sjukdom och ulcerös kolit. Men, University of Maryland Medical Center varnar att gurkmeja kan göra magsår värre.

Inflammation

Både in vitro-försök och kliniska studier har visat att gurkmeja minskar effektivt inflammation. På grund av detta, utövare rekommenderar vanligen gurkmeja kapslar till personer som lider av kroniska inflammatoriska sjukdomar, såsom artrit.

Hjärthälsa

Gurkmeja kapslar kan främja hjärtats hälsa på flera viktiga sätt. Föreningar i gurkmeja hjälpa till att sänka low-density lipoprotein, eller "dåliga" kolesterolnivåer och förhindra kolesterol från att bygga plack på blodkärlens väggar. Gurkmeja kan också förhindra blodplättar från klumpar ihop, vilket kan minska risken för blodproppar.

cancer

Enligt University of Maryland Medical Center, kan gurkmeja hjälpa till att förebygga eller behandla vissa former av cancer. Curcumin, en förening i gurkmeja kapslar, är en kraftfull antioxidant. Som ett resultat kan gurkmeja skyddar celler från oxidativ skada, som är en riskfaktor för cancer. Dessutom har tidiga djurförsök visat att intravenös curcumin kan döda prostata, bröst, hud och kolon cancer hos djur. Men eftersom dessa studier är ofullständiga, bör du inte använda gurkmeja att ersätta beprövade cancer behandlingsmetoder.

Gurkmeja & amp; rosacea

Gurkmeja är en krydda som används i många indiska livsmedel, men gurkmeja anläggningen, som är nära besläktad med ingefära, används också ofta som en medicinalväxt. Rötterna av anläggningen torkas, mals till ett pulver för användning i matlagning eller örtmedicin, enligt medicinalväxt Info. Innan du börjar använda gurkmeja för att behandla din rosacea, rådfråga din vårdgivare.

rosacea Förklarat

Rosacea är ett kroniskt tillstånd som orsakar inflammation, rodnad och varfyllda knölar i ansiktet. Tillståndet kan bli värre om den inte behandlas, men för de flesta människor, kommer tillståndet att komma och gå. Enligt MayoClinic.com kommer rosacea troligen blossa upp under en tid och sedan få mycket bättre för ett tag innan blossar upp igen. Har ditt tillstånd utvärderas av en vårdgivare att vara säker på att det inte är ett annat tillstånd med liknande symtom, såsom hudallergi eller eksem.

gurkmeja användningar

Enligt webbplatsen för US National Library of Medicine, är gurkmeja används oftast för att behandla cancer, som ett blodförtunnande medel, för magbesvär lättnad, gallsten förebyggande, för att sänka högt kolesterol, som en inflammation botemedel för lever skydd, terapi för colon irritabile, för att behandla reumatoid artrit och osteoartrit, som magsårsterapi, virusinfektion botemedel, behandling för inflammation i ögat och skabb. National Center for Complementary & Alternative Medicine webbplats tillägger att gurkmeja är också appliceras direkt på huden för att behandla hudåkommor. Detta skulle vara ett sätt att använda gurkmeja för att behandla rosacea.

Forskning

Den NCCAM webbplats rapporterar att djurstudier har visat att en förening som finns i gurkmeja kallas curcumin verkar ha antiinflammatoriska antioxidant och anticanceregenskaper. Den NCCAM finansierar ytterligare forskning för att studera de antiinflammatoriska effekter av gurkmeja samt dess potential för användning vid behandling av osteoporos, levercancer och övre luftvägsbesvär. En artikel på PubMed.gov hemsida rapporterar om de mest effektiva växtbaserade ingredienser för användning vid behandling av hudåkommor, baserad på forskning. Gurkmeja var bland örterna de hittade mest användbara och effektiva för behandling av olika hudproblem, inklusive rosacea.

Eventuella biverkningar

Enligt NCCAM platsen är gurkmeja anses säkert för de flesta människor för användning i matlagning och när de används i medicinskt syfte. Sajten varnar människor med sjukdomar i gallblåsan att undvika intag av gurkmeja på grund av risken för att det gör tillståndet värre. Höga doser av intagna gurkmeja kan också orsaka leverskador. En potentiell bieffekt från att använda gurkmeja lokalt är risken för allergisk reaktion. Om du märker allergiska symptom vid användning av gurkmeja, sluta använda den och prata med din vårdgivare.

formulär som används

Gurkmeja är tillgänglig i flera former, allt härrör från roten av anläggningen, enligt NCCAM. Den finns som malt pulver för användning i matlagning, kapslar, te eller flytande extrakt. Pulvret kan även göras till en pasta och appliceras på det område som påverkas av rosacea hud.

Fördelar med gurkmeja pulver

Översikt

Gurkmeja, eller Curcuma longa, tillhör ingefära familjen och naturligt förekommer i södra Asien och Indien. Gurkmeja tillskott kommer från anläggningens jordstammar, som presenterar grov, brun hud och en mörkorange kött. Känd för sin doftande arom och något bitter smak, är gurkmeja en vanlig kulinarisk krydda i det indiska köket. Gurkmeja kommer även i flytande extrakt, kapsel och pulverformer. De traditionella Oriental medicin system har länge använt gurkmeja pulver för att behandla en mängd olika medicinska tillstånd.

matsmältningen

University of Maryland Medical Center rapporterar att gurkmeja innehåller curcumin, ett medel som kan stimulera gallblåsan att producera mer galla. Detta kan hjälpa dig att förbättra en mängd olika matsmältningsproblem, såsom gas och uppblåsthet. Enligt Beth Israel Deaconess Medical Center, kan ta doser av gurkmeja pulver också lindra symptom på dyspepsi, särskilt illamående, aptitlöshet, rapningar och magbesvär. Den curcumin kan också effektivt behandla olika inflammatoriska tarmsjukdomar, inklusive Crohns sjukdom och ulcerös kolit. UMMC varnar för att curcumin ökar ibland magsyra nivåer, vilket innebär att du inte bör använda gurkmeja tillskott för att behandla magsår.

kolesterol Reduktion

Enligt University of Maryland Medical Center, tidig forskning visar att gurkmeja kan hjälpa till att sänka kolesterolhalten i blodet och hålla låg-density lipoprotein nivåer byggs upp i dina artärer, ett tillstånd som kallas åderförkalkning. Hålla LDL nivåer låg kan minska risken för stroke eller hjärtinfarkt. Gurkmeja håller också blodplättar från klumpar ihop, vilket betyder att det kan sluta blodproppar bildas på din kärlväggarna.

cancer Förebyggande

University of Maryland Medical Center rapporterar att curcumin som finns i gurkmeja pulver kan hämma eller förhindra olika typer av cancer, inklusive kolon, hud, bröst och prostatacancer. Gurkmeja kan förhindra cancer eftersom dess antioxiderande egenskaper hålla celler från skadas. Den curcumin kan också hämma tillväxten av cancerceller genom att helt enkelt inhibera de blodkärl som försörjer cancercellerna.

Andra möjliga fördelar

Gurkmeja sänker blodsockerhalten hos diabetiker djur, enligt UMMC. Dock kan gurkmeja kosttillskott också öka effekten av anti-diabetic droger och öka risken för lågt blodsocker, ett tillstånd som kallas hypoglykemi. Tidiga studier indikerar att curcumin hjälper till att blockera bildningen av plack tros orsaka Alzheimers sjukdom. Den nationella center för komplementär och alternativ medicin avser att tillämpa kataplasmer av gurkmeja pulver direkt på huden kan hjälpa till att behandla eksem och läka mindre sår. Gurkmejans antioxidativa egenskaper kan även hjälpa till att stoppa den inflammation som orsakar artrit.

Vilka är farorna med juice Gurkmeja?

Gurkmeja, eller gurkmeja domestica är en ayurvedisk ört som kommer från södra Asien. Gurkmeja är mest känd för att vara en viktig ingrediens i curry, men det har också terapeutisk användning. Många förespråkare för pressning, såsom Cherie Calbom, författare till "The Juice Lady guide till Pressning för hälsa," rekommenderar gurkmeja både som en helande ört och som ett sätt att lägga krydda till din favorit juice recept.

Hälsofördelar gurkmeja

Många fysiska hälsa experter tror gurkmeja erbjuder många hälsofördelar. Gurkmeja kan vara fördelaktigt vid behandling av ateroskleros, leverproblem, bursit, huvudvärk, gasbildning och kolik, enligt Raymond Lombardi, författare till "Aspirin alternativ." Dessutom kan gurkmeja främja god matsmältning och korrekthet, samt hjälpa avgifta blodet och levern. Gurkmeja är en naturlig anti-inflammatoriskt medel, och det kan hjälpa till att lindra inflammation i samband med reumatoid artrit. Gurkmeja kan också hjälpa till att lindra symptomen av multipel skleros.

Pressning Med Gurkmeja

Du kan dra nytta av gurkmeja genom att göra saft med det. Tillsätt pulvret direkt till juicer och blanda den med andra ingredienser. Lite gurkmeja går långt; bara lägga en tesked gurkmeja att njuta av den fulla kraften i denna ört, enligt Elizabeth Lipski, författare till "Se hur lätt du kan naturligtvis minska artrit, smärta och inflammation." Gurkmeja smälter väl med både söta och salta, så experimentera med din favorit frukt och grönsaker tills du hittar den perfekta smakkombinationen.

försiktighetsåtgärder

De flesta utövare av naturmedicin anser gurkmeja att vara säker, enligt Deepak Chopra och David Simon, författare till "The Chopra Center Herbal Handbook." Men liksom de flesta terapeutiska örter, är gurkmeja inte är lämpligt för alla. Gurkmeja är en naturlig blod tunnare, så undvika att ta det om du är på föreskrivna blodförtunnande. Gurkmeja kan också störa din mage om du är känslig eller om du tar medicin för magsår eller halsbränna. Rådgör med din läkare innan du använder gurkmeja om du har något av dessa villkor.

inköp Gurkmeja

Om du är intresserad av att använda gurkmeja för pressning, kan du helt enkelt köpa krydda på din lokala mataffär. Du kommer förmodligen inte att hitta hela ört i din lokala butiker, och pulvret smälter smidigare i juicen ändå. Gurkmeja är också tillgänglig som ett extrakt eller i tablettform på många naturliga hälsokostbutiker eller vitamin butiker. Se till att du läser ingredienserna och köper bara ren gurkmeja för att undvika biverkningar från andra ingredienser.