XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gurkmeja njurarna

Är Gurkmeja dåligt för dina njurar?

Gurkmeja är en gul-orange krydda ofta används i indisk matlagning. Även om det inte finns några bevis för att den har några negativa effekter på njurarna hos friska människor, kolla med din läkare om du har njursjukdom eftersom många annars ofarliga ämnen kan orsaka problem för njurpatienter.

Gurkmeja

Gurkmeja kommer från en anläggning i samband med ingefära. Kryddan kommer från växt glödlampor, som växer i hela södra Asien. Används i curryrätter och färg ris, har gurkmeja en skarp, något bitter smak. Till skillnad från många kryddor från denna region, är det kryddig, utan att vara varm. Förutom att använda gurkmeja som en krydda, är det också tillgängligt säljs i kapslar för användning som ett komplement.

Njure

Njurarna filtrerar blodet och tar bort slaggprodukter som de ansamlas. De flesta av dessa avfall är ett resultat av nedbrytningen av kreatin i muskler, andra är de biprodukter av biokemiska processer i kroppen. Förutom att filtrera blod, njurarna hjälper också till att reglera blodtrycket och elektrolytnivåer i blodet och göra hormoner väsentligt för mognaden av röda blodkroppar. Många livsmedel är tabu för njurpatienter eftersom de förvärra symtomen vid njursjukdom. Dessa livsmedel gör inte njurarna sämre, men de gör förvärra symtomen av njursvikt, såsom höga kaliumnivåer som orsakas genom att inte njurarna.

Fosfor och kalium

Många njurpatienter måste begränsa sitt intag av fosfor och kalium eftersom deras njurar inte längre effektivt rensa dessa mineraler från blodet. Bara 1 tsk. gurkmeja har 6 mg fosfor och 56 mg kalium. Även om denna mängd fosfor är relativt försumbar, är 56 mg kalium ganska betydande. National Kidney Foundation definierar en hög kalium mat som en som har mer än 200 mg kalium. Om du har höga kaliumnivåer, med mega-doser av gurkmeja eller med hjälp av en överdriven mängd säsong mat kan lätt äventyra dina ansträngningar för att begränsa din intag av kalium.

medicinsk användning

Gurkmeja har en lång historia av användning i både ayurvedisk och kinesisk medicin. Den innehåller en kemikalie som heter diferuloylmethane, mer känd som curcumin. University of Maryland Medicine Center konstaterar att gurkmeja kan vara till nytta vid behandling av artros, diabetes, åderförkalkning och uveit. Ytterligare forskning, inklusive kliniska studier, är nödvändigt att bestämma om de preliminära positiva resultat hos djur och cellodling kommer att föra över till människor.

Vad Protein livsmedel är minst skadliga för njurarna?

Njurarna fungerar för att avlägsna överskott av gifter från systemet efter maten rötas, passerar genom tarmen och näringsrikt blod filtreras genom levern. Njurarna arbete att balansera halter av näringsämnen i blodet, ta bort oanvända kalium och fosfor, balansera natrium och processprotein biprodukter såsom urinsyra. Om du har en njursjukdom, är deras funktion minskas och ibland äventyras ännu mer genom att äta stora mängder protein. Byte av livsmedel som innehåller mycket protein med dem som har mindre protein kan bromsa njurdegeneration och hålla dig friskare.

njure Filtrering

Njurarna använder miljontals små filter som kallas glomeruli att avlägsna slaggprodukter från blodet och utsöndra dem från kroppen via urinen. Glomeruli fungerar också som en barriär för att hålla proteiner i blodet från att passera in i urinen. Hos personer med njursjukdom, de skadade delarna av glomerlui är oförmögna att förhindra att detta händer och låta avfall från hög proteinhalt livsmedel i urinen, orsakar proteinuri eller protein i urinen. Tillsammans med att förlora protein, enzymer och sjukdomsbekämpande immunoglobuliner också förlorade. Individer som förlorar mer än 3 gram protein under en 24-timmarsperiod kallas nefrotiskt. Ju mer protein som finns i maten du äter, desto mer protein förlust du uppleva och desto större är risken för att flytta in i ett neurotiskt tillstånd.

Hög proteinskada

Proteinmolekyler är större i storlek än andra molekyler som passerar genom njurarna. Som ett resultat, kan de skada de glomeruli. Livsmedel som innehåller mycket protein påskynda graden av njursjukdom genom att orsaka onödigt slitage på glomeruli. National Kidney Foundation rekommenderar att personer med kronisk njursjukdom och diabetes konsumera livsmedel låg i proteiner för att bromsa utvecklingen av sjukdomen.

reducerande Protein

National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer rapporterar att människor som har möjlighet att sänka sitt proteinintag till 0,2 gram per varje kilo kroppsvikt under perioden av ett år visat sig ha det övergripande friskare halter av fosfor, bikarbonat och urea i sin blod. Hastigheten för njurdegeneration hos dessa patienter har minskat avsevärt.

Hög protein kontra låg proteinhalt livsmedel

Alla kött inklusive nötkött, kyckling, lamm, gris, bison, rådjur och annat vilt innehåller mycket protein. Andra hög proteinrika livsmedel inkluderar de flesta fiskar, särskilt lax, tonfisk, hälleflundra och haj. Också på listan över proteinrika livsmedel är mejeriprodukter och ägg.

Lägre proteinrika livsmedel alternativ inkluderar imitation krabbkött, tofu och andra sojabaserade livsmedel, räkor, ägg substitut, alfalfagroddar, baljväxter, nötter smör, seitan och grönsaker. Råa eller ångkokta grönsaker är hälsosamma, eftersom de behåller de flesta av sina näringsämnen. Nyligen Juiced grönsaksjuicer är också en välsmakande komplement till en låg-protein diet. Grönsaker som sparris, blomkål, broccoli, brysselkål, vattenkrasse, majs, gurka, gröna bönor, persilja, selleri, och Jerusalem eller regelbundna kronärtskockor är bra låg-protein livsmedel.

Vilket gör Low Protein Välsmakande

För människor är vana vid att äta en kost rik på kött, ost, mejeriprodukter och ägg, flytta till en låg-protein diet kan inte känna tillfredsställande i början. Några knep kan hjälpa dig att känna mer nöjd med din nya diet. Äta smörgåsar med massor av grönsaker staplade högt på tjocka skivor, hela korn bröd. Välj bröd med smak såsom råg eller surdeg. Använd tunt skivat kött och sprida ut dem så att du fortfarande har smak men inte kvantiteten. Tillsätt ris och pasta till hemlagade grönsakssoppor att lägga huvuddelen. Välj mjölkersättning som är låg i protein, såsom sojamjölk när du gör grädde soppor och såser.

Varning

Trots låg-protein diet kan bromsa graden av njursjukdom, bör en individ aldrig börja äta en låg-protein diet på egen hand utan att först rådfråga sin läkare. Det kanske inte är rätt tillvägagångssätt för vissa njurpatienter. Till exempel är de på dialys som visar muskel wasting ofta rekommenderas av nephrologists att äta hög proteinhalt livsmedel. Läkaren är den bästa personen att ge dig råd om vilken diet är bäst för dig.

Flera olika faktorer kan orsaka ärrbildning i njurvävnaden. Njure ärrbildning är också känd som glomeruloskleros, som hänvisar till glomeruli, de kluster av minimala blodkärl inne i njuren som filtrerar avfall från blodet för utsöndring i urinen. De faktorer som kan leda till njur ärrbildning inkluderar högt blodtryck, diabetes, droganvändning, njurinfektion och flera sjukdomar såsom lupus, en autoimmun sjukdom som resulterar i härdning av kroppens vävnader. Oavsett orsaken, njure ärrbildning resultat i flera effekter som kan kräva läkarvård.

proteinuri

Njure ärrbildning resulterar ofta i stora mängder protein i urinen, ett tillstånd som kallas proteinuri. Eftersom blodkärlen i njurarna skadas från ärrbildning, väggarna i blodkärlen börjar läcka protein från blodet till urinen. Överskottet protein kan orsaka urin att ta på en skummande eller skummande utseende. Proteinuri är en av de första tecknen på njure ärrbildning, och många tester för njur ärrbildning innebär testning för höga nivåer av protein i urinen.

hypoproteinemi

Som mycket protein läcker från blodet till urinen, kan proteinnivåer i blodet sjunka till låga nivåer, som är känd som hypoproteinemi. Dessa låga nivåer av protein kan orsaka ytterligare komplikationer.

hematuri

En annan effekt av njure ärrbildning är närvaron av blod i urinen, även kallad hematuri. Liknande den effekt av protein, eftersom väggarna i blodkärlen i njurarna härda, kan röda blodkroppar läcka in i urinen. Detta blod i urinen kan orsaka urin visas rosa eller ljusbrun färg. Om endast ett litet antal röda blodkroppar läcker in i urinen, kan färgen vara opåverkad, så hematuri endast kan upptäckas genom medicinska tester.

Progressiv njursvikt

Njure ärrbildning reducerar förmågan hos njurarna att filtrera avfall från blodet, vilket resulterar i progressiv njursvikt. Om njure ärrbildning lämnas obehandlad, kan njursvikt utvecklas till total njursvikt, en livshotande sjukdom. Om njurarna helt misslyckas, är det nödvändigt njurtransplantation eller njurdialys, en komplicerad procedur som använder en maskin för att filtrera blod, i syfte för en patient att överleva.

Svullnad

Som njurfunktion reduceras, är en vanlig effekt vätskeretention som leder till svullnad, även känd som ödem. Svullnad är vanligast i händer, fötter och vrister i slutet av dagen. Svullnad kan också förekomma kring ögonen, vilket leder till svullna ögon, på morgonen. Fluid kan också ackumuleras och orsaka svullnad i buken.

Högt blodtryck

Njurfunktion är nära kopplad till blodtryck. Som ett resultat, kan njur ärrbildning orsaka högt blodtryck. Detta högt blodtryck kan sedan förvärra skador på njurar och öka njure ärrbildning.

Rollen av njurarna i kalciummetabolism

Njurarna är två organ i närheten av den övre delen av urinvägarna. Njurar spelar en viktig roll i att ta bort slaggprodukter från kroppen. Njurarna filtrerar överflödiga mineraler, inklusive kalcium, ur blodet och sätta dem i din urin. Även kalcium är viktigt för din hälsa, kan för mycket kalcium i blodet ökar risken för njursten.

Kalcium

Även om alla viktiga mineraler är nödvändiga för optimal hälsa, är kalcium den vanligast förekommande mineral i människokroppen. Dina ben och tänder står för nästan 99 procent av kalcium i kroppen. Kalcium bidrar till bildandet och hälsan hos dina ben, samt hjälper till att reglera hormoner och hjälper dina muskler att dra ihop sig och slappna av. Naturliga källor av kalcium inkluderar mest mejeriprodukter, liksom många gröna bladgrönsaker, såsom turnipgreens, collards och grönkål. Kalcium krav varierar, beroende på sidan. Kvinnor och män mellan 19 och 50 års ålder kräver ca 1000 mg kalcium varje dag, men detta belopp ökar till 1200 mg per dag för vuxna ålder 51 år och äldre.

njurfunktion

Njurarna är ansvariga för att balansera nivåerna av salter och mineraler i blodet. Dessa organ filtrerar cirka 200 liter vätska varje dag. De tar bort överskjutande belopp av vätska och elektrolyter från kroppen genom att bilda urin som färdas ner urinledarna till urinblåsan. Filtreringsprocessen börjar i nefroner, enheter som innehåller små blodkärl och tubuli. Eftersom partiklarna och vätskor passerar genom dessa enheter, njurarna lägga till och ta bort vatten och kemikalier. Förutom att filtrera bort stora mängder av kalcium från blodet, njurarna producerar hormoner som hjälper till att kontrollera kalciummetabolism.

Njursten

Njursten kan bildas för en rad olika skäl, men många gånger det inte finns någon uppenbar orsak. Kalcium är den vanligaste ämnet i njursten. Kalcium och andra mineraler kan bilda kristaller som bygger i njursten. Medicinska tillstånd, såsom diabetes och högt blodtryck, kan hindra njurfunktion och kan öka risken för njursten.

försiktighetsåtgärder

Även ärftlighet kan spela en roll i hur njurarna utför kan kostfaktorer bidrar till bildandet av kalcium stenar i njurarna. För mycket protein kan begränsa kroppens förmåga att förhindra stenbildning, medan man äter för mycket salt kan leda till ett överskott av kalcium i urinen, vilket ökar risken för njursten. Om du har en historia av njursten, kan ta kalciumtillskott orsaka njursten bildas. Som med alla vitamin eller mineraltillskott, prata med din läkare innan du tar kalcium piller, särskilt om du lider av en kronisk hälsotillstånd eller om njursten körs i din familj.

Hur fungerar kreatin påverka njurarna?

Kreatin är ett kosttillskott som ofta används för att förbättra prestationsförmågan. Överdriven användning av kreatin kan anstränga njurarna och orsaka njurskador. Man bör följa rätt doseringsrekommendationer för kreatin och konsultera en läkare innan de tar kosttillskott. Individer som för närvarande tar kreatin och har njurproblem bör sluta använda kreatin för att förhindra ytterligare njurskada.

kreatin

Kreatin är en aminosyra som syntetiseras i njurarna och levern och stödjer muskeltillväxt och kontraktion, enligt Peace hälsa. Kreatin är naturligtvis finns i fisk och kött och marknadsförs även till idrottare som prestationshöjande tillägg. Enligt Mayo Clinic, är den mest populära kreatin kreatinmonohydrat. Långvarig användning eller höga doser av kreatin kan bidra till njurskador.

Njurar och kreatinin

Njurar bort avfall från kroppen, hjälpa bilda röda blodkroppar och hjälper till att reglera blodtrycket. Kreatinin är en kemisk avfallsprodukt av kreatin. Det är vanligtvis filtreras bort genom njurarna och utsöndras i urinen. Höga nivåer av kreatinin i blodet kan orsakas av höga doser av kreatin och kan vara ett tecken på njurskada och oförmågan för njurarna att filtrera bort kreatinin.

MedlinePlus säger njurproblem som är förknippade med höga kreatininnivåer inkluderar akut tubulär nekros, diabetesnefropati, glomerulonefrit eller pyelonefrit, som alla kan leda till kronisk njursjukdom (CKD) eller njursvikt. CKD och njursvikt kan leda till kramper, koma och slutligen död. Individer med antingen tillstånd kan behöva dialys, en vanlig behandling som rengör blodet, eller en njurtransplantation.

Lab-värden

Enligt Mayo Clinic, är normalt blodkreatinin 0,6-1,2 mg / dl. Män har oftast högre kreatininnivåer än kvinnor eftersom kreatinin ökar med muskelmassa. Hög kreatinin kan orsakas av uttorkning, vissa mediciner och kreatintillskott.

dosering

University of Maryland Medical Center säger risken för njurskador är större när höga doser av kreatin tas. Mayo Clinic inte råda med mer kreatin än vad som rekommenderas av tillverkarna. En normal laddningsdosen för en idrottare före en atletisk händelse är 5g, fyra gånger per dag i en vecka. En underhållsdos för idrottare är 2 till 5 g per dag.

Varningar och överväganden

Enligt MedlinePlus, eventuella biverkningar av kreatintillskott inkluderar magbesvär, aptitlöshet, diarré, illamående, muskelkramper, värme intolerans, feber, uttorkning, minskad blodvolym, elektrolytobalans, ökad törst, huvudvärk, ångest, irritabilitet, aggressivitet, nervositet, sömnighet, depression, onormal hjärtrytm, svimning eller yrsel, blodproppar i benen, beslag och svullna ben.

Kreatin tillskott är inte regleras av Food and Drug Administration. Många av de hälso- och prestandakrav för kreatin har inte vetenskapligt underbyggda. Peace hälsa råder att kreatin endast bör tas efter samråd med en läkare eller farmaceut. Kreatin kanske inte är lämplig för gravida eller ammande kvinnor och barn. Det bör inte tas av personer med njur- eller leversjukdomar på grund av risken för ytterligare skador njure och förändrad leverfunktion.

Gurkmeja är en växt som oftast används som en smakrik krydda i det indiska köket. När det används i medicinskt syfte, kan roten och stammen av Curcuma longa anläggningen bidra till att minska inflammation och förbättra matsmältningen. Mängden gurkmeja du kan ta beror på en mängd olika faktorer, inklusive din ålder och hälsotillstånd. Rådgör med din läkare leverantör om du har några frågor om hur mycket gurkmeja att ta varje dag.

Klipp eller torkade, pulvriserad rot

Om du öka din egen gurkmeja eller har tillgång till rå gurkmeja, kan du laga din egen klippa rot eller torkade, pulvriserad rot. Vuxna kan konsumera 1,5 till 3 g rå, skär gurkmeja roten varje dag, University of Maryland Medical Center rapporter. Alternativt kan du använda en mortel och mortelstöt för att krossa torkade gurkmeja till ett fint pulver. Varje dag, kan vuxna tar 1 till 3 g av denna torkade, pulveriserade gurkmeja rot varje dag.

standardiserad Pulver

Standardiserad gurkmeja pulver, även kallad curcumin, är en kommersiellt producerad form av detta naturligt komplement. Som vuxen kan du ta 400 till 600 mg av standardiserade kurkuminpulver upp till tre gånger varje dag.

flytande extrakt

Liksom standardiserade gurkmeja pulver är tillgängliga över disk flytande gurkmeja extrakt. En daglig dos på 30 till 90 droppar av vätska gurkmeja rekommenderas för vuxna som använder detta tillägg.

Tinktur

En gurkmeja tinktur är ett extrakt av gurkmeja roten som innehåller allt från 25 till 90 procent etanol, eller alkohol. Vuxna som väljer att använda en gurkmeja tinktur kan ta 15 till 30 droppar av detta tillägg upp till fyra gånger dagligen. Men om du är gravid, ammar eller känslig för alkohol, inte använda någon typ av tinktur.

Bieffekter

I någon form, kan gurkmeja orsaka magbesvär under behandlingen. Du kan känna illamående eller uppleva täta, lös avföring. Diarré kan också åtföljas av förlust av aptit eller buksmärtor, kramper eller uppblåsthet. Kroniska anfall av diarré kan orsaka att kroppen förlorar elektrolyter, som kan höjer risken att bli uttorkad. Långvarig behandling med gurkmeja kan skada slemhinnan i magen och kan orsaka magsår. Söka vård från din primära vårdgivare om du upplever plötslig eller svår buksmärta eller om diarré kvarstår längre än två till tre dagar.

kontraindikationer

Om du har vissa hygienkrav eller funderingar, kan behandling med gurkmeja tillskott inte vara lämpligt. Även kvinnor kan äta gurkmeja som en krydda under graviditeten eller ammar, behandling med gurkmeja tillskott bör undvikas. Vem som helst med en personlig historia av gallblåsan problem eller magsår bör också undvika att ta gurkmeja. Om du är diabetiker, konsultera din läkare innan du använder gurkmeja tillskott. Detta naturläkemedel kan sänka ditt blodsocker till en farligt låg nivå om de används i samband med diabetes medicinering.

Gurkmeja & amp; GERD

Medan många människor lider av tillfällig släng av halsbränna eller sur mage, gastroesofageal refluxsjukdom, eller GERD, är en kronisk sjukdom matsmältnings som uppstår när magsyra strömmar tillbaka upp i matstrupen. Gurkmeja är en blommande perenn som herbalists har använt medicinskt mer än 4000 år för att behandla ett antal sjukdomar. Under senare år har forskare börjat titta på den anläggning för dess potential att behandla många olika sjukdomar, inklusive matsmältningsbesvär. Du bör alltid rådfråga din läkare innan du använder denna eller någon annan supplement.

Gurkmeja

Gurkmeja är en släkting till ingefära och växer hela tropiska regioner i Indien och Sydostasien. Anläggningen växer ungefär fem till sex fot lång och producerar gula trumpetformade blommor. De flesta människor vet gurkmeja som krydda som ger indiska curryrätter dess gula färg och bitter, stark smak. Gurkmeja aktiva ingrediensen, curcumin, är en antioxidant som vissa forskare tror kan vara lika kraftfullt som vitamin C. Antioxidanter flytta hela kroppen rensning och förstöra fria radikaler som kan orsaka celldöd och skador samt sabotage med DNA. Forskare genomför för närvarande kliniska prov som testar dess effektivitet vid behandling av diabetes, cancer, grå starr, ateroskleros, artros och matsmältningsproblem.

GERD

GERD inträffar när magsyra eller galla flödar tillbaka upp i matstrupen, irriterande fodret och orsakar en brännande känsla i bröstet, svårigheter att svälja, heshet, halsont, en klump i halsen, uppstötningar och även en torr hosta. När du sväljer, ett cirkulärt band av muskler kallas esofagussfinktern slappnar, vilket gör att mat och vätska att flytta in i magen, stängs sedan igen. I vissa slappnar denna ventil onormalt eller försvagas, vilket kan göra att öppna och tillåta magsyra att flöda upp i matstrupen, orsakar inflammation.

Över tiden, kan detta leda till förträngning av matstrupen, sår och precancerösa förändringar till matstrupen som kallas Barretts esofagus, som ändrar färg och strukturen hos vävnaden som bekläder nedre delen av matstrupen. Vanliga behandlingar inkluderar antacida för att neutralisera magsyra, syra reducerande läkemedel och mediciner som blockerar produktionen av syra samt läka matstrupen.

Vetenskapen

Curcumin, gurkmeja aktiva ingrediensen, kan hjälpa enstaka anfallen av matsmältningsbesvär genom att stimulera gallblåsan att producera galla, som vissa tror underlättar matsmältningen. Men studier har visat att curcumin och gurkmeja stör syrareducerande läkemedel såsom omeprazol, cimetidin, ranitidin, lansoprazol och famotidin, öka magsyra produktion och potentiellt göra tillståndet värre, enligt University of Maryland Medical Center. diskutera alltid gurkmeja med din läkare före användning för GERD eller något annat tillstånd.

varningar

Från och med 2011 finns det inte tillräckligt med forskning för att visa om gurkmeja används medicinskt orsakar biverkningar eller biverkningar. Gurkmeja kan störa antikoagulantia och trombocythämmande läkemedel såsom warfarin och acetylsalicylsyra, vilket ökar risken för överdriven blåmärken och blödningar.

Plantar fasciit & amp; Gurkmeja

Båge av foten stöds av en stark ligament kallas "plantar fascia." Det ligger under huden på undersidan av foten och är den struktur som förbinder hälen och framsidan av foten. Om plantar fascia är skadad eller stressad kan det bli inflammerad, vilket gör det stelt och orsakar hälen smärta; Detta är det tillstånd som kallas plantar fasciit. Behandlingar för plantar fasciit fokus på vila senan och minska inflammation, som kan omfatta användning av gurkmeja.

Inflammation

Inflammation är faktiskt det första steget i läkningsprocessen efter en plantar fascia skada inträffar. Skadade celler släpper kemikalier; Du utvecklar svullnad, rodnad och värme på grund av ökat blodflöde; och det skadade området är smärtsamt. Dessa är alla normala funktioner som så småningom främja läkning. De kemikalier som frigörs av skadade celler också lockar vita blodkroppar för att förhindra infektion och rensa upp skadade celler eller vävnad. Antiinflammatoriska läkemedel kan minska smärta och svullnad eftersom de störa denna process.

Gurkmeja och Cucurmin

Gurkmeja är en krydda från en växt som heter Curcuma longa. Den innehåller ett ämne som kallas "cucurmin", som är en kraftfull antioxidant, och som också kan ha anti-inflammatoriska effekter. I forskning på möss redovisas i juni 2007 numret av "American Journal of Physiology," cucurmin befanns minska cytokiner och kreatinkinas, substanser i blodet som ökar när inflammation är närvarande. En studie som redovisas i september 2011 "Indian Journal of Pharmacology" fann att gurkmeja minskar både akuta och kroniska inflammation hos möss. Det finns ingen forskning som är specifika för användningen av gurkmeja för plantar fasciit.

gurkmeja Supplements

Gurkmeja rötter är den del av anläggningen som används i växtbaserade behandlingar, enligt University of Maryland Medical Center. Gurkmeja är tillgänglig i kapslar, som en flytande extrakt och som en tinktur. Bromelain kombineras ofta med cucurmin att öka den anti-inflammatoriska verkan. UMMC varnar att forskning om gurkmeja i allmänhet och cucurmin i synnerhet använder vanligtvis injicerbara former, snarare än orala former av dessa ämnen, så att effekter kan inte vara densamma när du tar gurkmeja som ett komplement.

Dosering

Vuxendoser varierar, beroende på tillståndet och i vilken form gurkmeja används. De flesta kosttillskott innehåller den aktiva beståndsdelen, cucurmin och en typisk dos rekommendation för standardiserad cucurmin pulver är 400 till 600 milligram tre gånger om dagen, enligt UMMC. Om skuren gurkmeja rot används, skulle doseringen vara 1,5 till 3 gram per dag. Gurkmeja tillskott rekommenderas inte för barn, eftersom de inte har studerats hos barn. Det finns ingen specifik rekommendation för användning av gurkmeja för plantar fasciit.

Överväganden och varningar

Livsmedelsprodukter som innehåller gurkmeja är säkra, enligt UMMC, och båda gurkmeja och cucurmin tillskott är i allmänhet säkra. De vanligaste biverkningarna är magbesvär, och stora doser under en längre tid kan orsaka magsår. Gurkmeja kan påverka blodsockerhalten och interagera med läkemedel såsom blodförtunnande medel eller antikoagulantia. Kvinnor som är gravida eller ammar bör inte ta gurkmeja tillskott. Konsultera en läkare innan du använder gurkmeja eller cucurmin tillskott för plantar fasciit.

Biverkningar av gurkmeja med läkemedel som

Gurkmeja är en släkting till ingefära växt som har använts i traditionell medicin. Modern vetenskap har börjat undersöka gurkmeja för medicinska egenskaper, inklusive antioxidanter och anti-inflammatorisk aktivitet samt ett stöd i matsmältningen. Även gurkmeja är allmänt anses säkra, interaktioner med vissa läkemedel och medicinska tillstånd är möjliga.

om Gurkmeja

Rötter eller rotstockar av gurkmeja plantorna mals till ett klargult pulver med en varm, bitter smak som används i många kryddor inklusive currypulver. Curcumin är en polyfenol som ger gurkmeja dess gula färg som har visat sig inhibera COX2 enzym som är involverat i inflammation, och för att stimulera celler för att producera den endogena antioxidanten glutation. Curcumin inducerar också matsmältningssystemet för att öka produktionen av galla och magsyra, vilket kan bidra till att behandla matsmältningsbesvär och andra matsmältningsproblem.

blodförtunnande medel

Gurkmeja kan hämma koagulering av blod. Om du tar blodförtunnande medel inklusive daglig aspirin, warfarin eller några andra, rådgöra med din vårdgivare innan du tar gurkmeja tillskott. Din läkare kan råda dig att undvika gurkmeja eller justera dosen av blodförtunnande medel i enlighet därmed. En kombination av gurkmeja och blodförtunnande kan öka risken för kraftig blödning eller andra farliga biverkningar.

Läkemedel Styra magsyra

Gurkmeja stimulerar matsmältningssystemet för att öka produktionen av magsyra och galla. Även om detta kan vara till nytta för att främja matsmältningen och avlägsnande av avfall, kommer det stör läkemedel som hämmar magsyra produktion, såsom de som används för att behandla sura uppstötningar. Gurkmeja kan också förvärra magsår.

andra interaktioner

Gurkmeja kan hjälpa till att sänka blodsockret hos diabetiker, men kan sänka blodsockret drivet när de kombineras med läkemedel design för att sänka blodsockret. Vissa gurkmeja kosttillskott innehåller piperin, ett extrakt av svartpeppar, att öka absorptionen genom att hämma nedbrytningen av läkemedel i magen. Detta kan öka effekten av andra läkemedel eller kosttillskott. Som en allmän regel, rådgöra med din vårdgivare innan du tar läkemedel mängder av gurkmeja om du tar medicin dagligen eller behandlas för något medicinskt tillstånd.

Risker med att ta Gurkmeja

Gurkmeja är en ingefära liknande apelsin rot. Men till skillnad från ingefära, som stormarknader säljer färsk i USA, visas gurkmeja vanligtvis i torkad och mald form, antingen på kryddan hyllan eller i supplement gången. Du kan höra påståenden om att gurkmeja är en cancer förebyggande och anti-inflammatorisk, eller att den lindrar gasbildning. Innan du tar gurkmeja som ett botemedel, kontakta din läkare. Förutom att diskutera root potentiella fördelar, gå över eventuella biverkningar.

potential abortive

Enligt Medline Plus, en webbplats för information av National Institutes of Health, kan gurkmeja framkalla en menstruation eller livmodersammandragningar under graviditeten, avslutar dräktighet.

gastrointestinal Kontra

Gurkmeja kan göra sjukdomen värre om du har gallsten eller din gallgången är blockerad. Roten kan också orsaka illamående och diarré. Dessutom kan du utveckla magsår efter överdriven och långvarig användning av gurkmeja som ett kosttillskott, säger University of Maryland Medical Center.

hypoglykemi Risk

Gurkmeja kan interagera med diabetesläkemedel som sänker blodsockret, intensifiera deras effekt. Resultatet av denna interaktion är hypoglykemi, vilket kan orsaka milda symtom som huvudvärk till allvarliga problem, inklusive konvulsioner, svimning och koma. Ta inte gurkmeja samtidigt med diabetes mediciner om du inte har din läkares rekommendation.

blödning Fara

Gurkmeja i sig kan fördröja den kemiska reaktion som orsakar blod att koagulera. I kombination med blodförtunnande medel, läkemedel som förhindrar blodproppar i venerna, kan roten intensifiera läkemedel "effekt och orsaka blödningar. Samma risk föreligger när du tar gurkmeja kosttillskott tillsammans med andra örter även känd för att sakta koagulering. Undvik att ta roten med Angelica, kryddnejlika, Danshen, vitlök, ingefära, ginkgo, Panax ginseng, rödklöver och vide.