XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

gula fingrar rökning

Varför Rökning Stain Fingers Yellow?


Gul-färgade fingrar från rökning har identifierats av den brittiska National Health Service (NHS), som en gemensam bieffekt. Orsakas av gifter som finns i tobak, fläckar är inte bara kosmetiskt ful, men kan också indikera en allvarligare rökrelaterade hälsa risk.

Tjära

Insättningar av tjära, det ämne som den tror, ​​brun konsistens av cigarettrök, är största boven i dramat för gul- eller brunfärgade fingrar. Färgen är en resteffekt av tjära klibbiga, brun komposition. Enligt The Better Health Channel, är tjära en av de mest hälsofarliga kemikalier som finns i tobak.

Svamp

Gula fingrar och naglar kan också vara ett symptom på en spik svampinfektion. Enligt patient Storbritannien rökare löper ökad risk av svampinfektioner. Detta beror på att rökning minskar cirkulationen inom extremiteterna.

Lungsjukdom

Mer allvarligt, kan gula fingrar indikera lungsjukdom, ett tillstånd som kallas "gula spik syndrom." Oftast förknippas med lymfödem, en genetisk sjukdom, det har identifierats av Maryland Medical Center som ett symptom på lungsjukdomar. En rapport, "tobaksbruk och hudsjukdom," som publicerades i "Southern Medical Journal" 2001, även länkade "gula spik syndrom" till maligniteter orsakas av rökning.

Miljontals människor runt om i världen försöker sluta röka cigaretter. Vi utsätts ständigt för anti-rökning reklam, botemedel för att sluta röka, och de negativa effekterna av rökning. Människor kan dock fortfarande ses röka på gatan, i sina bilar och i sina hem. Cigaretter är ett beroende, och folk är omedvetet (och ibland medvetet), andas in giftig rök i lungorna som skulle förmodligen döda dem. Nedan, några av de negativa biverkningarna av röka cigaretter diskuteras.

psykologiska effekter

Många rökare hävdar att cigaretter hjälpa till att lindra stress under en svår tid. Anledningen till detta är att de flesta rökare finner rökning angenäm; det är därför rök i första hand. Därför, om en person är arg, ledsen eller orolig, ta en pust av en cigarett (en trevlig aktivitet för en rökare) får dem att må bättre. Detta är en psykologisk reaktion på cigaretten, dock. I sanning, har den senaste forskningen börjat luta mot tanken att rökning faktiskt spelar en del ångest och möjligen depression.

Kronisk bronkit

Kronisk bronkit är den åkomma bakom "rökhostan" eller överdrivna, konstant hosta som hämmar andningen. När röken från en cigarett inandas, går det rakt in i lungorna, irriterande i luftrören. Detta gör att lungorna att reagera genom att producera en tjockt slem för skydd. Luftvägarna då blir inflammerad, och de drabbade klagar ofta av tryck över bröstet och hosta upp slem. Kronisk bronkit kan göra rökare mer mottagliga för lunginfektioner, som kan producera mörkt gul eller grön slem.

Emfysem

För syre att resa in i blodet, måste det först passera över tusentals mycket små säckar som täcker lungan ytan. En person som lider av emfysem upplever mindre syre reser genom blodet på grund av förstörelsen av många av dessa säckar från rökning. Tidiga tecken på emfysem är andfåddhet, viktminskning och "rökhostan." Ofta personer med avancerad emfysem måste använda en andningstuben för att mata syre i sina lungor. Försvagningen av lungorna på grund av emfysem kan också leda till en annan allvarlig sjukdom, lunginflammation.

Rökning under graviditeten

Chansen att ofruktsamma är mycket mer sannolikt om mamman röker under graviditeten. Rökning under graviditeten kan också orsaka fosterdöd, för tidig födsel och till och med dödsfall. Plötslig spädbarnsdöd (SIDS) har associerats med rökning under graviditeten. När en gravid kvinna röker, nikotin och alla andra gifter i cigaretter passera in i hennes barns blodomloppet liksom hennes. Även rökare som ammar sätta sina barn i riskzonen för symtom som kräkningar, diarré och hjärtklappning.

andra effekter

Cancer orsakar åtminstone hälften av alla tobaksrelaterade dödsfall. Rökning kan också skada blodkärlen, vilket leder till hjärtsjukdomar, som är den vanligaste dödsorsaken i USA. Dessutom kan skadade blodkärl och blodflöde också orsaka män att drabbas av impotens på grund av rökning. Andra effekter är aneurysm, stroke, gula eller bruna tänder, dålig andedräkt, förlust av smak, andningssvårigheter under fysisk aktivitet, förlust av lukt, gula fingrar (från nikotin) och påskyndandet av hudens åldrande.

Död

Nästan hälften av alla rökare kommer att dö av sitt missbruk. I USA ensam, mer än 440.000 människor dör årligen från effekterna av rökning. Det är nästan en av fem personer. Det uppskattas att cirka 5 miljoner människor i världen dör av effekterna av cigarett användning. Många sjukdomar kan inte förebyggas; genetiska sjukdomar, till exempel leda till döden för tusentals människor varje år. Dock är rökning onödigt och kan undvikas.Det är välkänt att rökning orsakar många allvarliga sjukdomar, såsom lungcancer. Det kan dock också ha märkbara effekter på fingrarna. Användningen av cigaretter kan påverka cirkulationen och ändra utseendet på din hud.

Omlopp

Rökning kan orsaka problem med cirkulationen på grund av kolesterolavlagringar. Denna effekt kan kännas i fingrar och andra extremiteter; den minskat blodflöde kan göra fingrarna fryser.

Hud

Din hud kan bli blekare och gulnar på grund av cigaretterna sänka syrehalten i blodet. Hudens kollagen nivåer och blodflödet kan minskas, vilket påverkar hudens elasticitet; detta kan orsaka din hud att se åldrig och skrynklig.

färgning

Hålla på cigaretter kan också orsaka din hud att missfärgas. Fingrar och naglar kan gulna från ständigt hålla på nikotin-fyllda cigaretter.

andra överväganden

Rökning påverkar många delar av kroppen och kan orsaka allvarliga skador på många av dess väsentliga system. Rökning gör att du löper större risk för en hjärtattack, vissa cancerformer (t.ex. lungcancer) och emfysem.

sluta

Din kropp kommer att börja läka sig mycket snart efter att du slutar röka. Dina risker för allvarliga tillstånd kommer snabbt minska, och du kanske märker att vissa av dina biverkningar, såsom de kalla och gula fingrar, börjar bli bättre.

Hur man söker information om Old Angler Boats


Ett slumpmässigt söka information om gamla sportfiskare båtar kommer att resultera i forskaren samla lite information och slösa tid. En välplanerad sökning kan resultera i att avslöja intressant information och statistik. Identifiera pålitliga informationskällor är särskilt viktigt när de söker för informationsutbyte inom sjöfarten, som en resurs kan leda till ytterligare sådana. Detta gör inte bara att forskaren snabbt samla in information, men också kan resultera i samlingen av anekdoter och vägledning från sjömän som har erfarenhet i branschen.

Instruktioner

1 Kontakta USA Oceanic Atmospheric Association. Föreningens kontaktinformation finns på lokala bibliotek. Ägare av gamla sportfiskare båtar utnyttja sina diagram för navigering. De kanske kan tillhandahålla ledtrådar till platsen för varv som förtöja gamla sportfiskare båtar. Använd denna information för att kontakta båtvarv. Planera en resa för att besöka båtvarv att intervjua båtägare. Upprätta en förteckning över frågor att ställa dem med hjälp av en bärbar dator eller bärbar dator. Begär en tur i sina båtar.

2 Identifiera "sea bogsera" eller "bogsera båt" företag i ditt område. Om du inte befinner dig i närheten av en vattenväg, hitta närmaste floden eller vik med hjälp av en karta. Använda din bärbara dator för att söka efter bogseringsföretag inom detta område med hjälp av en gula sidorna sökning. Dessa företag föra register båtar de har bogseras. Efter att de fått tillstånd från båtägare, kan de ge adresser och telefonnummer som du kan använda.

3 Sök efter VHS radiokanaler med samma sökning gula sidorna. VHS stationer används av ägarna av gamla sportfiskare båtar att rapportera nödsituationer. De håller också register över dessa nödsamtal. Än en gång, efter att få tillstånd av båtägare, kan de ge kontaktinformation. Besök fyrar att tala med vaktmästare. Förbered intervjufrågor med den bärbara datorn eller bärbar dator. Fyr vaktmästare kan berätta historier om gamla sportfiskare båtar och deras faror under stormar.

4 Läs rekreation och båtliv tidningar. Friluftsliv, båtliv och Florida Sportsman är trovärdiga källor. Skriv brev till redaktionen ber om kopior av gamla fiskare båt berättelser som lagras i tidningar arkiv. Organisera dessa berättelser i en pärm antingen kronologiskt eller efter kategorier. Dessa kategorier kan omfatta båt underhåll, lokalisering av båtar eller äventyr under stormar. Skapa en fil i din bärbara dator som en säkerhetskopia.

Sköldkörteln anses "master gland." Komplikationer med sköldkörteln kommer att påverka hela kroppen. Sköldkörteln är ansvarig för viktökning eller förlust, metabolism och övergripande mental klarhet. Mediciner och behandling kan vidtas för att kontrollera tyreoidit; Men en person också kan välja att ändra sin kost.

tyroidit

Sköldkörteln är belägen vid basen av halsen. Körteln producerar hormoner som reglerar många av kroppens dagliga funktioner.

Hashimotos tyreoidit är den vanligaste typen av hypotyreos, eller låg sköldkörtelfunktion hormonproduktion i USA. Hypotyreos kan bestämmas genom ett blodprov från en läkare.
Tecken och symptom på hypotyreos kan vara:
• Trötthet och tröghet
• Ökad känslighet för kyla
• Förstoppning
• Blek, torr hud
• En svullet ansikte
• En förhöjd kolesterolhalten i blodet
• Oförklarlig viktökning - förekommer sällan och sällan mer än 10 till 20 pounds, varav de flesta är flytande
• Muskelvärk, ömhet och stelhet, särskilt i axlar och höfter
• Smärta och stelhet i lederna och svullnad i knän eller de små lederna i händer och fötter
• Muskelsvaghet, särskilt i nedre extremiteterna
• Överdriven eller långvarig menstruation (menorragi)
• Depression
Hyperthyroidism är överproduktion av hormoner. Graves sjukdom orsakar sköldkörteln att producera höga halter av hormoner. Sjukdomen är inte livshotande, kommer emellertid kroppens prestanda lidande, och mental klarhet påverkas.

Symtom på Graves sjukdom kan vara:
• Ångest
• Irritabilitet
• Sömnsvårigheter
• Trötthet
• En snabb eller oregelbunden hjärtrytm
• En fin tremor av händer eller fingrar
• En ökning av svett
• Känslighet för värme
• Viktminskning, trots normala födointaget
• sprött hår

Utbildning och näringslära

Utbildning om vad en person äter är lika viktigt som vad hon äter. Koffein, socker och konserveringsmedel är viktiga ingredienser som kan orsaka sköldkörteln obalans. Undvika over-the-counter mediciner som innehåller ingredienser av koffein, socker och höga koncentrationer av konserveringsmedel. Stress är också en källa till obalans i sköldkörteln. Motion och aktiviteter bidra till att minska stress och bidra till att upprätthålla en sund sköldkörteln. Föra dagbok över matintag och anteckna livsmedel som orsakar symptom att öka. Undvik mat med hög koncentration av koffein, socker och konserveringsmedel och övervaka vete, grönsaker och sojaprodukter.

Hur man tar bort gula fläckar från fingrar från rökning

De flesta människor känner till rökningens följder för hälsan, men cigaretter gör mer än orsaka skador på lungor och hjärta. Nikotinet i cigarettrök kan lämna otäcka utseende fläckar på fingrarna. Oavsett om du har sparkat vanan för gott och vill bli av med fläckar, eller om du bara är ute efter en snabb lösning när du uppbringa förtroendet att ge upp cigaretter, kan vissa huskurer hjälpa dig ta bort den gula nyans från din hud.

Steg 1

Hur man tar bort gula fläckar från fingrar från rökning

Blötlägg fingrarna i en skål med citronjuice i fem minuter. Ta ut dem och skrubba huden försiktigt med en pimpsten. Upprepa processen för blötläggning och skrubbning tills alla de gula fläckar är borta. Undvik att skrubba för hårt med pimpsten, eftersom det kan irritera och skada huden.

Steg 2

Hur man tar bort gula fläckar från fingrar från rökning

Fukta en bomullstuss med nagellacksremover och gnugga den över gula fläckar tills de inte längre syns. Använd en ren bomullstuss och mer nagellacksremover som behövs.

steg 3

Hur man tar bort gula fläckar från fingrar från rökning

Blanda ½ kopp bakpulver och en kopp väteperoxid i en skål. Rör om väl med en sked för att skapa en slask liknande blandning. Blötlägg fingrarna under 10 minuter i peroxid och bakpulver blandning. Gör detta dagligen tills fläckarna är borta, och dagligen därefter om fläckar tillbaka.

tips

  • Skölj och torka fingrarna väl efter att ha använt någon av ovanstående metoder. Applicera fuktighetskräm på huden omedelbart efter, eftersom produkter som citronsaft och nagellacksremover torkar.

Saker du behöver

  • Citron juice
  • skål
  • Pimpsten
  • Bommulsbollar
  • Nagellacks bortagning
  • ½ kopp bakpulver
  • 1 kopp väteperoxid

Gula tänder och gula Finger orsakas av rökning


Riskerna med rökning hälsa har dokumenterats väl. Och ändå, alla litteratur och vetenskapliga studier fortfarande inte verkar vara tillräckligt för att uppmuntra vissa rökare att sparka vana. Även om det är sant att rökning härjar insidan av kroppen, efter ett tag, börjar förstörelsen att visa på utsidan. Och resultatet är inte mycket vacker. De flesta rökare inför en framtida verklighet av åldrande hud, gula tänder (som så småningom kan bli brun) och naglar som ser ut som om de har dränkts i ett fat med unken gult färgämne.

Tar Insättningar

Enligt US Department of Health och Human Services, insättningar tjära är bruna missfärgningar som utvecklas på tänderna som en följd av rökning. Tar innehåller många giftiga kemikalier, 4000 för att vara exakt, som lämnar klibbiga rester på ytan av tänderna på kontakt, precis som de gör på slutet av en cigarett som det går att röka. Det är också viktigt att notera att gulfärgning av tänderna orsakas av tjära inte minskar genom att byta till en låg tjära cigarett. I själva verket effekterna är riktigt samma.

Plack

Kemikalierna i cigaretter bildar en tjock, extra hård plack som rockar tänderna och förvandlar dem olika nyanser av gult. Kalkyl innehåller bakterier som förstör tandköttet, vilket resulterar i tandköttsproblem. Enligt American Academy of parodontologi, är den gula kalkyl för svårt att tas bort med en vanlig tandborste. Det måste tas bort professionellt av en tandläkare eller kalkyl kan orsaka tandköttet att dra bort från tänderna, vilket resulterar i djupa fickor av infektion och tandlossning.

gula Finger

Gula naglar kan vara en död giveaway att en person är en lång tid rökare, särskilt om gulfärgning är begränsad till några få naglar på en hand. Svamp Facts.com förklarar att rökning kan orsaka syrebrist som resulterar i gulfärgning av naglar. Ännu vanligare är den "gula finger syndrome" som utvecklar på huden på fingrarna som håller cigaretten. Den gulaktiga nyans kan tillskrivas den tjära och nikotin som finns i cigaretten och deras karakteristiska färgning.

nagelsvamp

Nagelsvamp består av små organismer som kallas Tinea unguium som invaderar och infektera naglarna på fingrar och tår. En svampinfektion i naglarna kan få dem att tjockna och gulnar, och om de lämnas obehandlade, kan svampen sprida sig långt utanför naglarna, så småningom invaderar de inre organen och nervsystemet. Rökare löper en större risk att förvärva nagelsvamp sjukdomar än människor som inte röker. Europeiska akademin för dermatologi och venereologi avslöjar att riskerna för en svampinfektion ökning med varje förpackning med cigarett rökt.

Ta ut den gula

Vissa men inte alla av de skador som rökning orsakar kan vändas. I själva verket meddelade American Academy of Cosmetic Dentistry som tänder vitare förfaranden har ökat och många av kandidaterna är rökare som har sparkade vana. Tyvärr kan vitare bara ta bort den gula fläckar på tänderna. Om tandimplantat och limning har målat av rökning, kan de behöva bytas ut för att matcha de nya vitnade tänder. Gul färgning på naglarna och fingrar kan tillfälligt avlägsnas med en citronjuice blöt, men det bästa sättet att permanent sätta stopp för gulnande naglar är att sluta röka.

Riskerna med rökning

Rökning är en mycket beroendeframkallande vana att många människor har svårt att sparka. Trots detta och medvetenheten om att rökning orsakar cancer och bidrar till lungsjukdomar, människor fortsätter att röka. Vad som inte alltid förknippade med rökning är tandlossning, oral cancer eller det sätt som det påverkar tänderna. Rökare cigaretter, pipor och cigarrer kommer att effektivt färgas och gult tänderna inom en kort tid.

giftiga kemikalier

De komponenter som utgör röka produkter innefattar ammoniak, vätecyanid och kolmonoxid. Det finns andra giftiga kemikalier också, som nikotin och tjära. När en cigarett tänds dessa ämnen nu brinner, som ändrar deras kemiska egenskaper. Rökaren andas och rök passerar genom munnen, lämnar klibbiga rester på tänderna. Även med en inandning av cigarettrök, är fläckar kvar.

Återstående Build-Up

Vissa märken av cigaretter innehåller mer nikotin och tjära än andra. Ju högre förhållandet av nikotin och tjära, desto mer tänderna kommer att färgas av cigaretten. Den andra sak att tänka på är att om dina tänder gulnar detta sätt av cigaretter, måste det vara samma typ av restuppbyggnad som händer i lungorna.

Ett enkelt experiment

Ett enkelt experiment tillåter rökare att bättre förstå hur cigaretter gul och mörkare sina tänder. Om du blåser rök på en vit servett eller vävnad, kommer du att se en gul-brun fläck där röken blåstes. Detta är samma sak som händer med tänderna när du röker. Ju mer du röker, det finns desto mer uppbyggnaden. För personer som har rökt under många år, är det omöjligt att bli av uppbyggnaden.

Tjära

Tjära kan klandras för den återstående uppbyggd i en rökarens mun, luftvägar och lungor. Eftersom detta harts byggs upp i en rökares kropp, orsakar det normal, frisk vävnad till nedbrytning över tiden. Det är mycket giftig och i kombination med nikotin, den största faktorn till varför rökning orsakar gula tänder.

Rökare Tandkräm

Även om det finns tandkrämer inriktade på att hjälpa rökare har vita tänder, några av dessa märken erbjuder betydande resultat. Även om en rökare är aktsam om tandborstning, tandtråd och besöka tandläkaren regelbundet, kommer hans tänder fläckar, mörkare och bli gulnat.

Besök till tandläkaren

Medan de flesta rökare är inte bra om att se tandläkaren regelbundet, kanske de som ber om särskilda tandblekningsprodukter eller en tjänstgörande blekning behandling. Tyvärr, såvida rökaren är beredd att ge upp sitt missbruk, ingen av dessa behandlingar är effektiva på lång sikt. För dem som har kronor, broar eller andra typer av löständer och implantat, cigaretter gula och mörkare deras tandvård också.

Vilka är de omedelbara effekterna av rökning?


Enligt det amerikanska rådet på vetenskap och hälsa, unga manliga rökare är fyra gånger större risk att drabbas av plötslig död än icke-rökare. Statistik som dessa gör många amerikaner skyr tobaksprodukter helt och hållet, även om många rökare fortfarande. inte bara röka cigaretter har långsiktiga effekter som kan vara mycket farligt för hälsan, men det finns många kortsiktiga effekter att rökare bör vara medveten om såväl; av vilka en del inte är så uppenbara.

hjärnans kemi

Enligt aktionen för tobaksfria barn, hjärnan cellreceptorer av rökare uppvisar färre dopaminreceptorer jämfört med hjärnor icke-rökare. Detta enligt många studier, kan leda till en ökad risk för missbruk och beroende för rökaren.

respiratorisk

Rökning har många omedelbara effekter på andningsorganen. Detta innebär en ökning av slem och mild till allvarlig hosta. Bronkospasm, vilket är den skärpning av luftvägarna som leder till lungorna, kan också förekomma. Detta kan leda till allvarlig utmattning i rökaren som andningen blir svårare.

kardiovaskulära

Rökning resulterar i en omedelbar ökning av blodtryck och hjärtfrekvens. Rökning constricts också blodkärlen, vilket kan göra vissa användare mer benägna att en hjärtattack eller stroke. Människor som röker cigaretter kan utveckla blodproppar genom en process som kallas trombos, vilket resulterar i blodkärl som blockeras och begränsar blodflödet till vitala organ i kroppen. Rökare kan också utveckla ateroskleros, en typ av rest som byggs upp i sina artärer och begränsar blodflödet.

gastrointestinal

Enligt en studie utförd av American Journal of Gastroenterology, rökare löper en ökad risk att drabbas av halsbränna och sura uppstötningar jämfört med icke-rökare. Detta beror på det faktum att rökarens matsmältnings syror är svagare än den hos en rökare s, vilket ger det mer tid att negativt påverka och skada matstrupen. Rökare löper också en ökad risk att drabbas av magsår, dålig andedräkt och ett antal periodontala sjukdomar, inklusive plack, karies, tandköttssjukdomar och oral infektion.

Immunförsvar

Rökning påverkar ett immunsystem på flera sätt. Öroninflammation, sinuit eller sinus inflammation, rinit och lunginflammation kan utvecklas när som helst inom en rökare immunförsvar.

Fysiskt utseende

Kanske den mest märkbara effekten av rökning är effekten den har på rökarens utseende. Gula tänder, fingrar och naglar är alla gemensamma drag bland rökare, vilket är för tidigt åldrande och rynkor i huden, särskilt runt munnen.

Tecken och symptom på dålig viktökning hos nyfödda

Som en ny mamma, kan du oroa dig allt från fastnar ditt barns små fingrar på ärmarna på hans ett stycke kostym till varför din söta nya baby verkar ha ett allvarligt fall av mjäll. Oroa dig för hur mycket vikt bebisen blir allt - speciellt om du ammar och kan faktiskt inte se hur mycket han äter - kan vara på toppen av listan. Att veta vilka tecken att leta efter kan hjälpa dig att se till att ditt barns får tillräckligt att äta och vet när du ska ringa hans barnläkare.

Fakta

En genomsnittlig bebis, en som är född efter 38 veckors graviditet utan moder eller foster problem, väger vanligtvis mellan 6 och 9 pounds, enligt den amerikanska Graviditet Association. Det är normalt för nyfödda att gå ner i vikt - så mycket som 10 procent av sin födelsevikt om de är ammar - under sin första vecka, eftersom de vänja sig vid att äta på egen hand. Efter det kommer de flesta nyfödda får 5 till 7 uns varje vecka, så att de med tiden är 3 eller 4 månader gammal, kommer de ha fördubblat sin födelsevikt, enligt den amerikanska Graviditet Association.

Med siffrorna

Nyfödda ser vanligtvis barnläkare några dagar efter att de är födda och vid två månaders märke. Som spädbarn, kommer de att gå vidare för att se doktorn på fyra månader, sex månader, nio månader, och 12-månaders märken. Din barnläkare kommer att väga och mäta ditt barn och kartlägga sin tillväxt. Dessa tillväxt diagram kommer att ge dig den tydligaste måttet på ditt barns viktökning. Oavsett om ditt barn är på små sida eller större, du vill se konsekvens i sin tillväxttakt - om han är på 50: e percentilen på sin 1-vecka checkup, kan din barnläkare vara oroliga om han sjunker till den 25: e percentilen på hans 2-månadcheckup. I allmänhet bör spädbarn få om i genomsnitt 1/2 ounce per dag efter den första veckan eller ett pund per månad, enligt barnsjukhuset i Pittsburgh.

Matvanor

Vissa barn verkar bara växa snabbare än andra, men ditt barns matvanor kan ledtråd dig om han blir tillräckligt att äta för normal tillväxt. När barnet är fött, kommer han vill äta ofta, men bara lite vid varje utfodring session eftersom hennes lilla mage är bara storleken på en hasselnöt - bara stor nog att rymma ett par matskedar i taget, förklarar WomensHealth gov. Efter den första veckan bör ditt barns mage vara stor nog att rymma ca 2 uns åt gången. Räkna med ditt barn att äta varje två till tre timmar, eller åtta till 12 gånger om dagen. Om ditt barn verkar nöjd efter hans matning - ingen gråt eller göra noga ljud - eller om han vänder bort huvudet eller sluter sina läppar, han hade tillräckligt att äta för tillfället. Om han verkar fortfarande hungrig efter att ha ätit - om han gråter, suger på knytnäven eller nivåskillnader - han kanske inte har haft tillräckligt att äta, vilket i slutändan kan påverka hans viktökning.

blöjan Bevis

Om du ammar, kan du inte mäta hur mycket mjölk ditt nyfödda blir i ett sammanträde, så checkar blöjor kan ledtråd dig. Genom sin tredje dag, bör bebisen ha ungefär sex blöta blöjor och tre tarmrörelser per dag, enligt WomensHealth.gov. Hans urin ska vara klar eller ljusgul - mörkt gul eller orange urin kan vara ett tecken på att han inte får tillräckligt att äta. Efter ungefär den fjärde dagen, bör ditt barns avföring vara gulaktig, lös och förslappad.